Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.1.2017 17:29
MILK_A

XXX.XXX.179.116

Dobrý den,
Nedávno jsme se byli podívat s manželem na nového člena rodiny. Jedná se ho čivavího kloučka bez PP. Je z milující rodiny, návštěva probíhala skvěle, paní byla velice ochotná a všechno. Jsou to velcí chovatelé. Jen mě trochu zarazilo že váží ve 4týdnech 900g a je poměrně větší než jeho sestřičky. Rodiče jsme viděli. Děkuji za radu.

30.1.2017 17:31
Lorie161

XXX.XXX.66.112

MILK_A napsal(a):
Dobrý den,
Nedávno jsme se byli podívat s manželem na nového člena rodiny. Jedná se ho čivavího kloučka bez PP. Je z milující rodiny, návštěva probíhala skvěle, paní byla velice ochotná a všechno. Jsou to velcí chovatelé. Jen mě trochu zarazilo že váží ve 4týdnech 900g a je poměrně větší než jeho sestřičky. Rodiče jsme viděli. Děkuji za radu.

No tak je bez pp, takže váha může být větší, může z něj vyrůst cokoliv..

30.1.2017 17:45
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

Velcí chovatele..
Také mám pejska bezpp, nejprve vám poradím, ať si psa bez pp nepořizujete.
Mrkněte na problematiku "chovu" bez PP a určitě se rozhodnete správně..
Z takového pejska vám může vyrůst opravdu cokoliv, a může to být třeba 7kg cosi.. :).

30.1.2017 18:16
koňadra

XXX.XXX.128.31

MILK_A napsal(a):
Dobrý den,

Když potřebují prodat, budou milí vždy. Horší, kdyby se psem po čase byl nějaký problém - možná budou tvrdit, že vás nikdy v životě neviděli a pes není od nich.
Co znamená, že jsou "velcí chovatelé"? Myslíte množitelé? Chovatelé neprodukují štěňata bez PP.
Po rodičích s kdo ví jakými předky vám ze štěněte může vyrůst cokoliv.
Kupte si psa s PP. Když nic jiného, jsou chovatelé vždy dohledatelní, psi identifikovatelní a v případě problémů se dají řešit (v krajním případě i u soudu).

30.1.2017 18:25
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

MILK_A napsal(a):
Dobrý den,

Standardní čivava má mít cca 3 kg v dospělosti.
Jakou radu byste chtěla?

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.1.2017 18:42

Tady se můžete podívat orientačně a pak si rozmyslete, jestli chcete skutečnou čivavu.

http://www.civavy-nahaci.cz/i/vahove-prirustky-stenat/.

30.1.2017 19:19
Markéta80

XXX.XXX.176.2

MILK_A napsal(a):
Dobrý den,

to nebude klasická čivava ale když je bez PP tak nespíš velikost neřešíte ne To je strašně moc velká váha

30.1.2017 20:16
shavoid

XXX.XXX.64.24

Váha a finální velikost je v tomhle případě ten nejmenší problém.. Jak víte, že rodiče nejsou příbuzní, vy znáte jejich přímý původ? Představte si, jak maličká musí být genetická základna plemene a jak obtížné je pro chovatele PP psů najít co nejméně příbuzné jedince (víte, ono mít děti se svými příbuznými není úplně fajn), žádní chovatelé se koeficientem příbuznosti ani zdaleka nezabývají, proč taky - vždyť vy jste to ani nechtěla vědět. A to ani nezmiňuji třeba luxaci pately (mají jí rodiče, jak to vlastně víte?). Hlavně, že chovatelé byli moc hodní a mají ty pejsky rádi...

30.1.2017 20:40

Jak víte, že pejsek je bratříček těch maličkých ? Že pár, který jste viděli, jsou jeho rodiče ?
Že rodiče nejsou z jednoho vrhu ?...atd.

31.1.2017 08:34
lu80

XXX.XXX.48.206

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tady se můžete podívat orientačně a pak si rozmyslete, jestli chcete skutečnou čivavu.

http://www.civavy-nahaci.cz/i/vahove-prirustky-stenat/.

Jejda to je šikovná tabulka...vím, že to sem nepatří, ale nebyla by nějaká taková pro NO?

Přidejte reakci

Přidat smajlík