Prošlapy - prosím polopatě

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.3.2017 17:00
lu80

XXX.XXX.48.206

Pěkný den. Mohl by mi prosím někdo polopatě (zkrátka jak pro úplného začátečníka) vysvětlit, jak vypadají prošlapy? Našla jsem pár obrázků...ale moc moudrá z toho tedy nejdem. Všude píšou - hlídat (chápu proč)...ale když člověk neví přesně jak to vypadá, tak jak to má uhlídat? Díky.

5.3.2017 17:17
lu80

XXX.XXX.48.206

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Https://www.google.cz/search?q=pro%C5%A1lapy+u+%C5%A1t%C4%9Bn%C4%9Bte&espv=2&biw=1242&bih=580&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwi206eq4L_SAhVF2ywKHcamCXYQsAQIUg.

No právě...někde je to zcela evidentní (jako ta hrůza u toho prvního vlčáčka) ale u většiny z těch obrázků vidím prdlajz. Jako že by ta tlapka měla být úplně rovná a ne od toho kloubu zahnutá dopředu?

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.3.2017 17:24

Http://www.filabrasileiroclub.cz/hrudnik.htm

tady to je hezky nakresleno.

5.3.2017 17:28
lu80

XXX.XXX.48.206

Zkusila jsem fotky...vždycky mi ta můra cukne hlavou...ale to snad u těch pacek je jedno...takhle je to v pořádku či ne?

5.3.2017 17:38

lu80 napsal(a):
Zkusila jsem fotky...vždycky mi ta můra cukne hlavou...ale to snad u těch pacek je jedno...takhle je to v pořádku či ne?

Ne, Vaše štěně žádné prošlapy nemá!

5.3.2017 17:42

A já bych tam i viděla - teda u pravé, dle foto.

5.3.2017 17:43
lu80

XXX.XXX.48.206

Ne, Vaše štěně žádné prošlapy nemá!

Príma, děkuju moc. Budu to sledovat a když to zůstane tak, tak je to v pohodě hurá!(To víte, jsem z toho krmení masem vyplašená jako prvnička...no, vlastně to "jako" můžu klidně vynechat).

5.3.2017 17:44

A já bych tam i viděla - teda u pravé, dle foto.

Není, to je postojem, na 3.fotce je pak normálně vidět zdravá tlapka.

5.3.2017 17:47

Taky mi to na prošlapy nepřipadá...

5.3.2017 17:53
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

lu80 napsal(a):
Príma, děkuju moc. Budu to sledovat a když to zůstane tak, tak je to v pohodě hurá!(To víte, jsem z toho krmení masem vyplašená jako prvnička...no, vlastně to "jako" můžu klidně vynechat).

Byla bych v klidu, krmila jsem granulema a samík prošlapy má. Ale on už, vadný" přijel a jelikož byl nežravka, už to bohužel nedohnal

5.3.2017 18:24
lu80

XXX.XXX.48.206

lesnížínka napsal(a):
Byla bych v klidu, krmila jsem granulema a samík prošlapy má. Ale on už, vadný" přijel a jelikož byl nežravka, už to bohužel nedohnal

Když ta má malá bude mít čtyři měsíce, přezubuje a teď by asi bylo blbý, kdyby ten vápník nestačil...celkově kvůli kostře, nejen kvůli prošlapům. Nějaký výstavy atd neřeším, jen chci zdravýho psa...Navíc mi přijde, že to s tím pohybem přeháníme...ale když ona nedá jinak. Jak neabsolvuje alespoň 6km denně, tak je to s ní k nevydržení. A schody a skoky z gaučů a křesel už jsem přestala řešit...

5.3.2017 19:35
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

lu80 napsal(a):
Když ta má malá bude mít čtyři měsíce, přezubuje a teď by asi bylo blbý, kdyby ten vápník nestačil...celkově kvůli kostře, nejen kvůli prošlapům. Nějaký výstavy atd neřeším, jen chci zdravýho psa...Navíc mi přijde, že to s tím pohybem přeháníme...ale když ona nedá jinak. Jak neabsolvuje alespoň 6km denně, tak je to s ní k nevydržení. A schody a skoky z gaučů a křesel už jsem přestala řešit...

Chápu. Můj právě přišel odvápněný, nestály mu vůbec uši (mimochodem byl od chovatele na Britech) Sice jsem ho hned převedla na jiné, ale v tehdejší době ještě moc fakt kvalitních granulí nebylo, byla to všechno spíš reklamní masáž různých granulářů - co cpali chovatelům a ti pak nám, majitelům. No a pes průjmoval a průjmoval, prostě věčně řídké hovnajzy a neprospíval. Má zničená zápěstí jednak z těch prošlapů a vet říkal, že teď se právě objevuje strašně moc psů z agility, s tímhle problémem - zničená zápěstí od skoků a brždění. A v neposlední řadě si to udělal doma, v zahradě, protože u předního plotu máme takový příkop, který když tam letí prohnat auto, tak přeskakuje. Takže od baráku uslyší auto, vypálí, letí k přední zdi, u ní přibrzdí, oběhne ji k plotu a tam letí, skok přes příkop...To jen, aby jste věděla, čeho se tak vyvarovat i agility jsme dělali, ale to jen, aby se psi zabavili...to by jste se u jeho vlažného přístupu nasmála. Škoda, že sem nejde hodit video

5.3.2017 19:47
tapina

XXX.XXX.211.241

lu80 napsal(a):

A tak já si nemyslím, že 6km je nějak úplně moc. Je to hodinová procházka člověka, pes toho nalítá asi víc, ale stejně...
Asi by bylo blbý chodit každý den třeba dva km a pak vyrazit na 15, ale 6km ve 4 měsících? Proč myslíte, že by to měl být problém?

5.3.2017 19:55
lu80

XXX.XXX.48.206

tapina napsal(a):
A tak já si nemyslím, že 6km je nějak úplně moc. Je to hodinová procházka člověka, pes toho nalítá asi víc, ale stejně...
Asi by bylo blbý chodit každý den třeba dva km a pak vyrazit na 15, ale 6km ve 4 měsících? Proč myslíte, že by to měl být problém?

Těch šest je tak minimum. A vejde se to do dvou procházek. Jedna hodinová...jedna dvouhodinová. Samo že ona toho nalítá víc. Blbnutí na zahradě apod nepočítám...Zatím mi všichni řekli (vet, známí od psů atd) ať se koukáme krotit, že to je na štěně moc...prý tak dva kiláčky ideál. No to by nám zbořila barák ...já to ale zas tak moc neřeším, vycházím z toho, že nás to všechny těší. Jen právě sbírám info, kdyby žačlo bejt něco blbě s packama atd, abychom to vystihli zavčasu..

5.3.2017 20:05
tapina

XXX.XXX.211.241

lu80 napsal(a):
Těch šest je tak minimum. A vejde se to do dvou procházek. Jedna hodinová...jedna dvouhodinová. Samo že ona toho nalítá víc. Blbnutí na zahradě apod nepočítám...Zatím mi všichni řekli (vet, známí od psů atd) ať se koukáme krotit, že to je na štěně moc...prý tak dva kiláčky ideál. No to by nám zbořila barák ...já to ale zas tak moc neřeším, vycházím z toho, že nás to všechny těší. Jen právě sbírám info, kdyby žačlo bejt něco blbě s packama atd, abychom to vystihli zavčasu..

No já nevím, my máme hlavní procházku večer cca 8-10km (trasa), někdy víc, něco z toho lítá s fenou, tak určitě víc, není z toho nijak sedřený, doma ještě si hraje, než jde spát, pak ráno půl hodiny hodinu spíš takové hraní, čmuchání, možná tak ty 2km? Asi tak. Asi i někdy trochu víc, když koukám na mapu. Jinak půl hodinu v poledne, nějaké to venčení, jinak je doma. Moc neblbne, není to moc divoch. Ale venku je rád. Fenka jako malá měla tak do těch 6km hlavní procházku, v tomhle věku, bylo dost zima, venku být moc nechtěla. Máme tu teda rovinu, žádné kopce. Ale i tak, i v kopcích - 2km co to je?

5.3.2017 20:14
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

lu80 napsal(a):

Už se to tu někde řešilo - když chcete, uděláte ze psa od štěněte gaučáka, a když chcete, zvyknete ho od štěněte na zátěž.
Proto bych vsadila na zlatou střední cestu a říkala si, že nic se nemá přehánět. Až budou nohy v čudu, bude pozdě na nějaké "řešení".

5.3.2017 20:16
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

tapina napsal(a):
No já nevím, my máme hlavní procházku večer cca 8-10km (trasa), někdy víc, něco z toho lítá s fenou, tak určitě víc, není z toho nijak sedřený, doma ještě si hraje, než jde spát, pak ráno půl hodiny hodinu spíš takové hraní, čmuchání, možná tak ty 2km? Asi tak. Asi i někdy trochu víc, když koukám na mapu. Jinak půl hodinu v poledne, nějaké to venčení, jinak je doma. Moc neblbne, není to moc divoch. Ale venku je rád. Fenka jako malá měla tak do těch 6km hlavní procházku, v tomhle věku, bylo dost zima, venku být moc nechtěla. Máme tu teda rovinu, žádné kopce. Ale i tak, i v kopcích - 2km co to je?

4měsíce je ale ještě celkem málo. Neříkám, že 6km je moc, ono by na štěndu bylo poznat, že je unavené a jít už nechce. Pokud mu to nijak neva, neomezovala bych, ale už ani nějak nezvyšovala. Já s půlročníma štěndama udělala výlet tady u nás do hor a zakufrovali jsme a místo 5-6km z toho bylo asi 9-11...těžko říct. Psi už mi sedali a nechtěli jít a to byli zvyklí, tak jak štěndo zadavatelky. Dostali pak do dvou dnů panostitídu - přetáhnula jsem je, nechtěně. Tím nechci strašit jen, že se to dá i předávkovat

5.3.2017 20:19
tapina

XXX.XXX.211.241

Fiona.Praha napsal(a):
Už se to tu někde řešilo - když chcete, uděláte ze psa od štěněte gaučáka, a když chcete, zvyknete ho od štěněte na zátěž.
Proto bych vsadila na zlatou střední cestu a říkala si, že nic se nemá přehánět. Až budou nohy v čudu, bude pozdě na nějaké "řešení".

No jenomže jak to poznat, ten zlatý střed?

Určitě poznáme extrémy - nulový pohyb, malý kotec a to je vše versus běh u kola, tlustý pes, skoky přes překážky.

Ale normální hraní, chůze, běhání po měkkém terénu? Zlatý střed bude strašně těžké definovat. Protože to asi ani nejde ;-).

5.3.2017 20:20
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

A ještě dodám: 2km do kopců, co tu máme my, je fakt sakra poznat. Stačí necelý kilometr, co jsme šlapali včera a myslela jsem, že vyplivnu plíce a pes se také nijak nadšeně netvářil..a to trajdá fakt strašně rád.

5.3.2017 20:24
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

tapina napsal(a):
No jenomže jak to poznat, ten zlatý střed?

Určitě poznáme extrémy - nulový pohyb, malý kotec a to je vše versus běh u kola, tlustý pes, skoky přes překážky.

Ale normální hraní, chůze, běhání po měkkém terénu? Zlatý střed bude strašně těžké definovat. Protože to asi ani nejde ;-).

Denně 6 km u 4měsíčního štěněte není zlatá střední (i podle reakce okolí zadavatelky).
Není třeba definovat, stačí na to zdravý rozum.

5.3.2017 20:25
tapina

XXX.XXX.211.241

lesnížínka napsal(a):
4měsíce je ale ještě celkem málo. Neříkám, že 6km je moc, ono by na štěndu bylo poznat, že je unavené a jít už nechce. Pokud mu to nijak neva, neomezovala bych, ale už ani nějak nezvyšovala. Já s půlročníma štěndama udělala výlet tady u nás do hor a zakufrovali jsme a místo 5-6km z toho bylo asi 9-11...těžko říct. Psi už mi sedali a nechtěli jít a to byli zvyklí, tak jak štěndo zadavatelky. Dostali pak do dvou dnů panostitídu - přetáhnula jsem je, nechtěně. Tím nechci strašit jen, že se to dá i předávkovat

Jo, ono to je strašně těžký.

Co jsme chodili na cvičák, furt tam někdo o té panostitidě mluvil. Průběžně nějaké štěně kulhalo, že prý to patří k růstu. Vypadalo to celkem hrozně. Oni vážně s těmi psy dodržovali ty 2 3 km a pak je měli doma na zahradě, v kotci, jednou za týden vyvezli na cvičák, kde teda nedej bože aby si pak po cvičáku šli na louku za cvičák pohrát, protože nemůžou skákat.

A stejně se jim to dělo.

5.3.2017 20:25
tapina

XXX.XXX.211.241

Fiona.Praha napsal(a):
Denně 6 km u 4měsíčního štěněte není zlatá střední (i podle reakce okolí zadavatelky).
Není třeba definovat, stačí na to zdravý rozum.

Nemám rozum, prosím, polopatě.

5.3.2017 20:26
lu80

XXX.XXX.48.206

Ta moje můra si prostě začne pískat, jakože už bychom pomalu mohly zpátky... . Ale doma ještě rejdí, takže selskej rozum mi říká, že jsme v pohodě .

5.3.2017 20:27
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

tapina napsal(a):
Nemám rozum, prosím, polopatě.

To je mi líto - snad ho zadavatelka má.
Nenechám se vtáhnout do nesmyslné diskuse, fakt ne.

5.3.2017 20:28
tapina

XXX.XXX.211.241

Fiona.Praha napsal(a):
To je mi líto - snad ho zadavatelka má.
Nenechám se vtáhnout do nesmyslné diskuse, fakt ne.

Ale tak proč, co jsem řekla? Prosím, mě to zajímá, vždyť taky mám štěně...

6.3.2017 06:44

lu80 napsal(a):
Ta moje můra si prostě začne pískat, jakože už bychom pomalu mohly zpátky... . Ale doma ještě rejdí, takže selskej rozum mi říká, že jsme v pohodě .

Selský rozum by měl říci, že štěně nemá rozum (a mnohdy ani dospělý pes) a když je motivace, tak se jde přes limity...a jestli začne "pískat", že má dost, tak má rozumu víc než ti, jenž by ho měli vést
Dlouhé tůry pro tak malé štěně nejsou zrovna to nejlepší, lépe vícekrát a krátké, nechat ho hrát si, učit ho a hlavně poznávat svět...a na to ty kilometry potřeba nejsou...

6.3.2017 07:36

Je to jako u dětí. Organisovaného šlapání mají po čase dost, ale když uděláte pauzu - neposedí, šmejdí.
Pes by neměl pískat, že už chodit nechce - to je moc. Že pak má doma spoustu elánu na pobíhání a skotačení - na věci nic nemění.
Jak se pes začne zastavovat ( nám si kdysi psice sedala na nohy - ale měli jsme to jednodušší - popadli jsme ji do náruče a vždycky došli - nebyl to žádný obr, syn ji nosil jako Bivoj kance smajlík ), měla by se minimálně udělat pauza, nechat psa odpočinout, poběhat, počuchat a pak pokračovat. Příště zvolit trasu k ujití kratší.
Známá nosila ovčandu v batohu - když to přehnala.

6.3.2017 07:56
Andrýsek3

XXX.XXX.44.13

6 km je řekla bych pro štěně velkého, aktivního psa v pohodě. Nenechte se zvyklat.. Někdo holt obchází jen paneláky, někdo tomu štěněti dá pohyb. Taky jsme ušli tak nějak stejně, někdy i víc..a je pravda, že to pes pak vyžaduje. Řiďte se štěnětem.

6.3.2017 10:08
lu80

XXX.XXX.254.221

Selský rozum by měl říci, že štěně nemá rozum (a mnohdy ani dospělý pes) a když je motivace, tak se jde přes limity...a jestli začne "pískat", že má dost, tak má rozumu víc než ti, jenž by ho měli vést
Dlouhé tůry pro tak malé štěně nejsou zrovna to nejlepší, lépe vícekrát a krátké, nechat ho hrát si, učit ho a hlavně poznávat svět...a na to ty kilometry potřeba nejsou...

Jojo. To si člověk přijde pro radu jak vypadají prošlapy a hnedle nemá rozum. Neabsolvujeme žádné dlouhé tůry. Celkově sice urazíme 6km - ale za tři-čtyři hodinky a to rozhodně ne najednou...Naopak v několika denních dávkách..A navíc všude zastavujem, hrajem, poznáváme ostatní pejsky a z těch 6km je minimálně 5 navolno a žádné "organizované šlapání" to není. Spíš naopak...většinou určuju jen směr - tempo a vzdálenost si volí sama... Napsala jsem blbě, že začne pískat...ona prostě jen pískne a pomalu vyrazí zpátky...spíš bych řekla, že je zatím trošku vyjukaná v lese, než že by byla uondaná. Zastavovat či sedat na procházce...tak to se nám ještě nestalo.

6.3.2017 11:29
blackberry

XXX.XXX.110.35

lu80 napsal(a):
Jojo. To si člověk přijde pro radu jak vypadají prošlapy a hnedle nemá rozum. Neabsolvujeme žádné dlouhé tůry. Celkově sice urazíme 6km - ale za tři-čtyři hodinky a to rozhodně ne najednou...Naopak v několika denních dávkách..A navíc všude zastavujem, hrajem, poznáváme ostatní pejsky a z těch 6km je minimálně 5 navolno a žádné "organizované šlapání" to není. Spíš naopak...většinou určuju jen směr - tempo a vzdálenost si volí sama... Napsala jsem blbě, že začne pískat...ona prostě jen pískne a pomalu vyrazí zpátky...spíš bych řekla, že je zatím trošku vyjukaná v lese, než že by byla uondaná. Zastavovat či sedat na procházce...tak to se nám ještě nestalo.

Nebojte, máme to podobně. Štěně psa střední velikosti,3,5 měsíce, celkem denně taky těch 5-6 km naťape:
- dopoledne hodinová procházka s hraním a cvičením (do 2 km podle trasy)
- odpoledne 2,5 hodinová vycházka do psího výběhu (1,5 km chůze, zbytek času skotačení s kamarády)
- večer hodinová procházka s hraním a cvičením (taky do 2 km).

Když jdeme do lesa, tak taky kníká (ale spíš je to tím, že se mu věnuju míň jak ve městě kvůli náročnějšímu terénu, a protože je rozrušený z mnoha pachů). Pokud vidím, že je unavený (většinou podle nesení ocásku), tak ho nesu v náručí.

Když mu ale režim naruším a nemá jednu z výše uvedených procházek, tak nám taky večer skáče po hlavě.

6.3.2017 12:39
jazzinka

XXX.XXX.41.2

6 km za den mi teda taky nepřijde moc, to bych se se štěnětem ani nedostala 3 x do parku a zpátky... Mám velkého psa (40 kg),13,5 let, jako štěně chodil ven obdobně a ještě vloni mě doprovázel na dvouhodinových vyjížďkách s kobylou. Takže bych neřekla, že jsem ho v mládí zničila pohybem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík