Ahoj Můj pes leží "na žabáka"
Znanena to ze má dysplazku nebo ze naopak nema :).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Říká se to, ale záruka to není, klidněmůže mít 2/2... záruka je jen rtg snímek
Jé, takhle taky sedám od dětství. S nohama bych nejspíš nic mít neměla, byť už jsem taky četla, že po tom, co člověk takhle sedá, bude mít za pár let kyčle v hajzlu. Je to tak pohodlný, nic víc.
Mně si teda fena lehá tak, že za sebe zadní nohy úplně natáhne, přední hodí dopředu a je rozpláclá jak předložka ke krbu.
Vím, že se říká ledasco, jedni tvrdí, že je to špatně, jiní zase, že je to ukázka zdravých kloubů. Tak teď, co je pravda, že. Jsem docela zvědavá, jak se vyjádří někdo další.

Neznamená to vůbec nic.
Někteří psi tak lehávají, jiní ne. Imho to záleží spíš na celkovém tvaru těla, jsou prostě psi, pro které je ta poloha pohodlná - ti, co mají trup spíš válcovitý - a pak jsou psi, kteří by si tak nedrželi, třeba pointr nebo doga.

napsal(a):
Moje žába má tuhle polohu jako součást protahování.
To je přesně to, co jsem popisovala, akorát k tomu nemám fotodokumentaci.
Připomínáte mi tím, že se mi fena protahuje jako kočka. Vyleze z pelechu, vystrčí zadek nahoru, protáhne si přední nohy, pak natáhne zadní nohy a protáhne si hřbet. Někdo se mi pokoušel tvrdit, že tohle protahování pes normálně vůbec nedělá a že to má odkoukaný od koček, což mi přijde jako prvotřídní blábol. Můžete mi tu někdo potvrdit/vyvrátit moji domněnku?

Atheira
napsal(a):
Připomínáte mi tím, že se mi fena protahuje jako kočka. Vyleze z pelechu, vystrčí zadek nahoru, protáhne si přední nohy, pak natáhne zadní nohy a protáhne si hřbet. Někdo se mi pokoušel tvrdit, že tohle protahování pes normálně vůbec nedělá a že to má odkoukaný od koček, což mi přijde jako prvotřídní blábol. Můžete mi tu někdo potvrdit/vyvrátit moji domněnku?
Přesně tak to dělá minimálně moje plemeno. Můj i x krát za noc. Jednu molitanovou boudu má v posteli, vždycky vyleze, protáhne se a zaleze zpátky. Jenže si normálně nelehá, nýbrž ze své kohoutkové výšky 43 cm žuchne dolů tak, že se mnou matrace div nevyletí.

Nevypovídá to vůbec o ničem. Moje fenka ohaře si tak lehá od štěňátka. Rentgeny kyčlí se jí dělaly ze zdravotních důvodů v 10 letech a měla 0/0. To ale neznamená, že když si tak Váš pes lehá, že má taky úplně čisté kyčle. Prostě je mu to jen pohodlné...

Na "žabáka" to asi neznamená nic (i když...), nohy natažené dozadu už mohou signalizovat přílišnou volnost v kloubu a tudíž rozvoj dysplazie.

napsal(a):
Moje žába má tuhle polohu jako součást protahování.
Moje fena přesně taky tak lehává už od štěněte a klouby má OK.

Přesně tak, náš tak leží pouze na mě, je to tak pohodlný a ani jednoho nás nic netlačí hřejivá dečka přes nohy.
Atheira
napsal(a):
Jelikož se moje fena takto protahuje taky a to xkrát denně, prostě pokaždé když déle leží a zvedne se a kočku vidí jen když ji vyhání ze zahrady, bude to blábol
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Třeba u stafordů, pitbullů a stafbulů je tato poloha snad přirozená naše bullky s našponovanýma nohama do zadu takto lehávají celý život, stafbul od známého si nelehne jinak, bulička co znám taky ne jsou to takové placičky nevím o žádném z těch psů že by kulhal nebo měl problém s klouby, (krom mojí 10 leté fenky, co si po zátěži pokulhá na přední nohu..) jinak si myslím, že to neznačí nic.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Atheira
napsal(a):
Jo já, naši tři psi se protahují úplně stejně a s kočkou nejsou...ještě teda ty zadní nevím jak bych to popsala, ale stojí na předních a šunou se dopředu, přičemž zadní nohy natáhnou, přehoupnou se přes prsty a mají pacičky vzhůru, po chvíli stoupnou pacičkama na zem a na střídačku ve stoje už, ještě protáhnou jednu zadní do zadu a pak druhou, no a pak se nahrbí jako kočka, prdne a jdou
Ale jak psala Ollie že její pes s sebou vždycky flákne do pelecha, naši to dělají taky, kolikrát je to strašná rana, když se netrefí a buchnou s sebou půlkou těla vedle pelechu, nechápu proč si nelehají nějak potichu a pomalu, vypadá to jakoby jim někdo neviditelný podrazil nohy
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo já, naši tři psi se protahují úplně stejně a s kočkou nejsou...ještě teda ty zadní nevím jak bych to popsala, ale stojí na předních a šunou se dopředu, přičemž zadní nohy natáhnou, přehoupnou se přes prsty a mají pacičky vzhůru, po chvíli stoupnou pacičkama na zem a na střídačku ve stoje už, ještě protáhnou jednu zadní do zadu a pak druhou, no a pak se nahrbí jako kočka, prdne a jdou
Ale jak psala Ollie že její pes s sebou vždycky flákne do pelecha, naši to dělají taky, kolikrát je to strašná rana, když se netrefí a buchnou s sebou půlkou těla vedle pelechu, nechápu proč si nelehají nějak potichu a pomalu, vypadá to jakoby jim někdo neviditelný podrazil nohy
jo přesně, naše fena si taky nelehá, ale prostě upadne . Oni jsou to takový úžasný jelítka. Včera večer ležela v obýváku pod stolem, vrátil se páníček a jak byla radostí splašená zamotala se mezi nohy od stolu a o křesla a běžela ho přivítat i s tím stolkem
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo, jógu moje blecha provozuje taky. Dokonce se mi podařilo ji i vyfotit, jak stojí na dvou nohách, jednu přední natahuje dopředu, jednu zadní dozadu a klacek v hubě.
Kvalita na houby, ale nikdo by mi to nevěřil, kdybych k tomu neměla důkaz.
https://www.instagram.com/p/BQu9yUKl5n8/?taken-by=_atheira_.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A co teprve, když v noci leze pod peřinu, netrefí se a upadne vám na nohy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.130.4
Atheira
napsal(a):
Zalehlý nohy jsou balada. Mně se často stává, že když se probudím, hned před obličejem mám narvanou psí pr del.
Snažím se předstírat, že je to zlý sen.
Tak hlavně že si ten zadek zrovna neprdne
Puli

XXX.XXX.1.9
Aj môj tak liha, aj spí. Tak mu je najlepšie