Sandy433
XXX.XXX.217.129
Dobrý den chtěla bych se zeptat pokud budu labradora chovat přes zimu doma a ven bude chodit převážně s oblečkem bude to snižovat jeho odolnost vůči chladnému počasí?A pokud ano tak jak měrově jen trochu nebo velmi?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Proč by měl, proboha, chodit labrador v oblečku? Pokud tedy není nemocný.
Sandy433
XXX.XXX.217.129
Protože i když bývá přes den i více jako -10 nechce jít do zateplené boudy a raději takto zmrza za dveřmi.A i když má podsadu tak jí bývá zima.
Když byl mému psovi rok, tak jsem ho začala oblékat příliš brzy (je to plemeno - zmrzlík). Při první možné příležitosti prochladl a místo nosu měl vodovodní kohoutek. Od té doby jsem ras, neoblékám zbytečně, i když za ním vlaju, protože běhá jako fretka, aby se zahřál. Od té doby nachcípaný nebyl.
Sandy433
XXX.XXX.217.129
Bohužel taky jsme kvůli tomuto důvodu v jednom roku oblékali naše fena chce domů za topením na deku proto za prosklenými dveřmi lehá a zmrzava celé hodiny až jde naprosto zřetelně vidět jak se klepe zimou a když ji zavedu do boudy stejně vyleze a do kotce ji nemůžu zavřít na celý den.
Sandy433
napsal(a):
Protože i když bývá přes den i více jako -10 nechce jít do zateplené boudy a raději takto zmrza za dveřmi.A i když má podsadu tak jí bývá zima.
Tak jí tam k těm dveřím dejte dřevěnou paletu a na ni pelech nebo psí nepromokavou podložku.
Sandy433
napsal(a):
Bohužel taky jsme kvůli tomuto důvodu v jednom roku oblékali naše fena chce domů za topením na deku proto za prosklenými dveřmi lehá a zmrzava celé hodiny až jde naprosto zřetelně vidět jak se klepe zimou a když ji zavedu do boudy stejně vyleze a do kotce ji nemůžu zavřít na celý den.
A z jakého důvodu ji nechcete vzít dovnitř?
Tedysek
napsal(a):
Pokud je to postelový pes, tak na ranní procházky bych dala. Ono pod peřinou je tak 36 až 37st a venku -10st. To je rozdíl skoro 50st. To mi přijde pro organismus docela masakr.
Umíš číst? Je to, evidentně, venkovní pes, ale mrzne v mrazu za dveřmi venku, když chce jít dovnitř.
Tedysek
napsal(a):
Umím číst. Pro mě pojem chovat doma v zimě může být i ta postel nakonec.
Zadavatelka nejspíš uvažuje, že by venkovního psa brala domů. To jí jenom doporučuju
Sandy433
XXX.XXX.217.129
Děkuji všem za odpovědi.Pokud máte ještě nějakou radu můžete ji sem napsat ráda si ji přečtu.
Jak jsem tak pochopila, byla doma a teď je venku? I když vám tu X lidí bude říkat o tom, jak je to bezva, kvůli navázání vztahu, aby byl pes co nejdéle s váma doma, za mne ne. Pak si pes opravdu připadne vystrčený ze smečky a na zahradu už si nikdy nezvykne. Já přinesla štěndo(berňáka) v březnu a šel hned ven do boudy, kde bylo jeho doma. Do domu se mohl jít poprvé podívat skoro v roce. Zahradu vzal za svou a nikdy se nijak do domu necpal, i když už dávno mohl. Chvíli pobyl a šel si lehnout raděj ven, na terasu k francouzskému oknu, i když bylo otevřené. A jinak byl závislý až hrůza. Psa bych do domu nebrala, ale snažila se mu co nejvíce věnovat a být s ním venku, aby tam byl rád.
Vůbec bych nedávala labradora do boudy, samotného. Proč? Přečetla jste si aspoň charakteristiku plemene? Jasně, srst na to má, ale co ta duševní stránka, kdyby tam měl ještě jiného psa, tak neřeknu. Myslím, že mu bude s vámi doma dobře, jen bych tedy pak na procházky neoblékala, taky mám labrouše doma a neoblékám, ani by mě to tedy nenapadlo, doma tolik netopíme a venku se hodně hýbe.
lesnížínka
napsal(a):
Jak jsem tak pochopila, byla doma a teď je venku? I když vám tu X lidí bude říkat o tom, jak je to bezva, kvůli navázání vztahu, aby byl pes co nejdéle s váma doma, za mne ne. Pak si pes opravdu připadne vystrčený ze smečky a na zahradu už si nikdy nezvykne. Já přinesla štěndo(berňáka) v březnu a šel hned ven do boudy, kde bylo jeho doma. Do domu se mohl jít poprvé podívat skoro v roce. Zahradu vzal za svou a nikdy se nijak do domu necpal, i když už dávno mohl. Chvíli pobyl a šel si lehnout raděj ven, na terasu k francouzskému oknu, i když bylo otevřené. A jinak byl závislý až hrůza. Psa bych do domu nebrala, ale snažila se mu co nejvíce věnovat a být s ním venku, aby tam byl rád.
Zcela souhlasím.
Jestli pes leží za dveřmi a nejde do boudy? Jeho problém, tak mu asi není taková zima. Labrador může být venku i za sněhu. Dávat mu obleček, to mě už fakt připadá zvrácené. Co pak buldočci, naháči apod. plemena - to by museli mít přinejmenším kožich.
Vlčák mých rodičů chodí domů spíš výjimečně (je mu tam moc horko), ale jinak se také povaluje před dveřmi, pod keřem na zahradě apod., a to i tehdy, kdy bych řekla, že už mu musí být zima. Taky jsme měli obavy o zdraví psa, ale zbytečně. Když je hnusně, nebo velký mráz, tak si nakonec stejně do té boudy vleze.
lesnížínka
napsal(a):
Jenže tam nebyl sám.
V tomto případě souhlasím s Andrýskem. Ten pes evidentně nechce být sám na zahradě.
Leeee
XXX.XXX.79.50
koňadra
napsal(a):
Zcela souhlasím.
Jestli pes leží za dveřmi a nejde do boudy? Jeho problém, tak mu asi není taková zima. Labrador může být venku i za sněhu. Dávat mu obleček, to mě už fakt připadá zvrácené. Co pak buldočci, naháči apod. plemena - to by museli mít přinejmenším kožich.
Vlčák mých rodičů chodí domů spíš výjimečně (je mu tam moc horko), ale jinak se také povaluje před dveřmi, pod keřem na zahradě apod., a to i tehdy, kdy bych řekla, že už mu musí být zima. Taky jsme měli obavy o zdraví psa, ale zbytečně. Když je hnusně, nebo velký mráz, tak si nakonec stejně do té boudy vleze.
Také souhlasím.
Naše fena HW je zvyklá na celoroční pobyt venku a domu chodí jen ráno, než jdeme do práce a chvilku večer a občas na chvíli o víkendech. V létě není problém, ale v zimě občas vydírá a snaží se nás "donutit" abychom ji vzali dovnitř (dobře, přiznávám, že má tak 50 % úspěšnost ). Její oblíbený kousek je, že když sněží a jsme doma a vidí nás oknem v kuchyni, tak schválně sedí cca 2 m od boudy a nechává na sebe sněžit...no a metoda je holt často účinná...když vidíme, že už na ní ten sníh netaje a sedí tam hromádka neštěstí, se sněhovou čepičkou a bílými zády . To samé zkouší v létě za deště.
Když jsme v práci, tak klidně stráví celý den zalezlá v zateplené boudě.
Tedysek
napsal(a):
Pokud je to postelový pes, tak na ranní procházky bych dala. Ono pod peřinou je tak 36 až 37st a venku -10st. To je rozdíl skoro 50st. To mi přijde pro organismus docela masakr.
Já mám tedy bytové psy a ani ty hladkosrsté v -10 neoblékám.
Pokud se tedy jedná o každodenní venčení. Ale je fakt, že nejsou posteloví.
napsal(a):
Jenže tam nebyl sám.
V tomto případě souhlasím s Andrýskem. Ten pes evidentně nechce být sám na zahradě.
Já vím, že v tomto případě je to jiné...právě už z důvodu, co jsem psala výše...pes byl zvyklý být doma(alespoň jsem to tak pochopila) U nás zpočátku bylo venku jen jedno štěndo a vůbec, ale vůbec nekňučelo, jen první ráno vyšlo před boudu, rozhlédlo se kníklo a zalezlo. Měsíc a půl bylo samo a žádný problém. A vyrostl z něho pes, který se ode mne nehnul. Druhé štěndo přišlo ke psu a ten je tedy nezávislý až hrůza. Pobyt venku-doma, na tohle nemá dle mého pozorování žádný vliv. Je to o naturelu plemene a o povaze daného jedince. Proto se i mě příčí, dát ven psa, který už má režim doma, zvykl si na rodinu kolem sebe atd. Co se týká oblékání psů...to jde mimo mne, já mám chlupáče. Máma má hladkosrstou(kříženka labradora právě) a ta je venku v nezateplené boudě, vycpané slámou i v -27st. Je jí 5 a nikdy nebyla nemocná. Vůbec by nás nenapadlo ji oblékat, je to třeštiprdlo a lítá.
lesnížínka
napsal(a):
Já vím, že v tomto případě je to jiné...právě už z důvodu, co jsem psala výše...pes byl zvyklý být doma(alespoň jsem to tak pochopila) U nás zpočátku bylo venku jen jedno štěndo a vůbec, ale vůbec nekňučelo, jen první ráno vyšlo před boudu, rozhlédlo se kníklo a zalezlo. Měsíc a půl bylo samo a žádný problém. A vyrostl z něho pes, který se ode mne nehnul. Druhé štěndo přišlo ke psu a ten je tedy nezávislý až hrůza. Pobyt venku-doma, na tohle nemá dle mého pozorování žádný vliv. Je to o naturelu plemene a o povaze daného jedince. Proto se i mě příčí, dát ven psa, který už má režim doma, zvykl si na rodinu kolem sebe atd. Co se týká oblékání psů...to jde mimo mne, já mám chlupáče. Máma má hladkosrstou(kříženka labradora právě) a ta je venku v nezateplené boudě, vycpané slámou i v -27st. Je jí 5 a nikdy nebyla nemocná. Vůbec by nás nenapadlo ji oblékat, je to třeštiprdlo a lítá.
Jj, je to o charakteru psa, zrovna tenhle se sám na zahradu nehodí.
K té zimě, znám spoustu psů, i jsem dávala štěndo špice na Ukrajinu, tam má tedy kvalitní boudu, ale taky v zimě nezmrzne.
Sandy433
XXX.XXX.217.129
V zimě to máme tak že je fenka doma na noc a většinou na den jde ven a obleček dáme jen když je opravdu mráz a třepe se pokud ne tak ho nedáváme ale pokud jdeme na procházku ven do otevřené krajiny tak obleček většinou má protože má procházky z velké části krokové když s ní jdu já a v zimě zase tolik neběháme kvůli tomu že to všude klouže nebo je hluboký sníh tedy tuto zimu to tak bylo.
Sandy433
napsal(a):
V zimě to máme tak že je fenka doma na noc a většinou na den jde ven a obleček dáme jen když je opravdu mráz a třepe se pokud ne tak ho nedáváme ale pokud jdeme na procházku ven do otevřené krajiny tak obleček většinou má protože má procházky z velké části krokové když s ní jdu já a v zimě zase tolik neběháme kvůli tomu že to všude klouže nebo je hluboký sníh tedy tuto zimu to tak bylo.
Máte opravdu labradora? Má hodně hustou podsadu a nepamatuji si, že bych kdy viděla nějakého oblečeného. Labradoři jsou schopni se v zimě klidně vykoupat, když si to nepohlídáte.
Sandy433
XXX.XXX.217.129
Ano máme ale na to že má hustou podsadu sedí a klepe se za dveřmi.
Sandy433
XXX.XXX.217.129
Můžeme se prosím vrátit k původnímu tématu o snížení odolnosti?
notregistered
XXX.XXX.211.117
Proč by chodil na procházku, když teplo vyrobil klepáním se na zápraží.
Prostě. Čím víc klepeš, tím větší teplo. ![]()
Jasně, že zchoulostiví. Labrouš žádný oblek nepotřebuje. Dejte ho domů nebo bouda v kotci, když to nemůžete přežít.