Cura doma prosim o radu

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

MickeyMouseandMinie

17.8.2017 14:11
MickeyMouseandMinie

XXX.XXX.156.2

Ahoj, mám doma cca 3 mesicni stene krizenecka. Snazim se ucit cistote, chape, že se venci venku, ale neumi si rict. Takze to kolikrat udela na podložku. Respektive na podložku v kleci. U chovatele byl zvyklý, že je v ohrádce podložka, takže když nebyli venku, šli na podložku. Bohužel ten náš trouba si neumí říct, abychom ho vzali ven. Vezmu ho ven před zranim a on za hodinu skoci z gauce a jde kakat do klece na podložku, přitom, kdyby si řekl, pujdeme s nim.
Nemate ho ta podložka? Prosim, poradte, co delam blbe. :) díky! :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.8.2017 14:14

- choďte s ním častěji
- jak vidíte, že se chystá k akci, čapněte ho a beze slov a zbytečných emocí vyneste ven
- víc hlídejte, abyste zachytili, že se chystá
- odstranění podložky by též mělo pomoct.

17.8.2017 14:18
inusanka

XXX.XXX.98.58

Tak malé štěně si říkat nebude, musíte Vy. Navíc je to ještě moc brzy, buďte rádi, že seskočí z gauče, jsou borci, kteří se postaví a čůrají. Bohužel se od té podložky špatně odnaučuje.

MickeyMouseandMinie

17.8.2017 14:39
MickeyMouseandMinie

XXX.XXX.156.2

inusanka napsal(a):
Tak malé štěně si říkat nebude, musíte Vy. Navíc je to ještě moc brzy, buďte rádi, že seskočí z gauče, jsou borci, kteří se postaví a čůrají. Bohužel se od té podložky špatně odnaučuje.

Když on jako chápe, že se chodí ven, jen si neumí říct, že ven chce. :/ ´
Není to tak, že venku se nevyvenčí a čeká až domu. :/
Když ono to právě moc odhadnout nejde, že se chystá¨. :D.

17.8.2017 14:56

MickeyMouseandMinie napsal(a):

To se neodhaduje...štěně se vynese po každém jídle, po každém probuzení, po každé hře...většinou je to v intervalu 2-3 hodiny...a i tak se můžou stávat nehody...co se mě osvědčilo zavést pravideln režim...spaní, hraní, papání, venčení...atd
Ono možná může tisíckrát chápat, že se doma nečůrá a že se čůrá venku, ale říct si nemůže protože mu ještě nemusí fungovat a tudíž si nestíhá říct...

17.8.2017 15:24
scylla

XXX.XXX.150.32

Ahoj, mám doma cca 3 mesicni stene krizenecka. Snazim se ucit cistote, chape, že se venci venku, ale neumi si rict. Takze to kolikrat udela na podložku. Respektive na podložku v kleci. U chovatele byl zvyklý, že je v ohrádce podložka, takže když nebyli venku, šli na podložku. Bohužel ten náš trouba si neumí říct, abychom ho vzali ven. Vezmu ho ven před zranim a on za hodinu skoci z gauce a jde kakat do klece na podložku, přitom, kdyby si řekl, pujdeme s nim.

Mate ho podložka a také to, že se pejsek často venčí po nakrmení, takže po hře, po krmení ven.

17.8.2017 15:25
scylla

XXX.XXX.150.32

Umí si říct, každý pes se pohybuje jinak, když se mu chce a chystá se vyvenčit, jinak drží ocásek a podobně, naučte se všímat si těch signálů.

MickeyMouseandMinie

17.8.2017 15:27
MickeyMouseandMinie

XXX.XXX.156.2

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To se neodhaduje...štěně se vynese po každém jídle, po každém probuzení, po každé hře...většinou je to v intervalu 2-3 hodiny...a i tak se můžou stávat nehody...co se mě osvědčilo zavést pravideln režim...spaní, hraní, papání, venčení...atd
Ono možná může tisíckrát chápat, že se doma nečůrá a že se čůrá venku, ale říct si nemůže protože mu ještě nemusí fungovat a tudíž si nestíhá říct...

Jasný, chápu, proto sem se ptala, jestli je možné, že to ještě neumí. My právě jdeme po probuzení venčit pak dostává snídani a pak si ráno hrát nechce a znovu usíná. Ale dnes mi přítel psal, že se najednou probudil, rychle se zvedl a běžel do klece, že ho ani nestihl vzít ven a bylo to. :) Asi potřeboval hodně prdka :)
Každopádně díky všem za rady. :) Budeme chodit ještě častěji. :).

17.8.2017 15:27

scylla napsal(a):
Umí si říct, každý pes se pohybuje jinak, když se mu chce a chystá se vyvenčit, jinak drží ocásek a podobně, naučte se všímat si těch signálů.

Jenže u štěněte to po takovém "řeknutí si" musí většinou následovat "hurá" akce ve stylu...drapnu štěně do náruče a pospíchám ven...

17.8.2017 18:59
rapotacka11

XXX.XXX.32.174

Jasný, chápu, proto sem se ptala, jestli je možné, že to ještě neumí. My právě jdeme po probuzení venčit pak dostává snídani a pak si ráno hrát nechce a znovu usíná. Ale dnes mi přítel psal, že se najednou probudil, rychle se zvedl a běžel do klece, že ho ani nestihl vzít ven a bylo to. :) Asi potřeboval hodně prdka :)
Každopádně díky všem za rady. :) Budeme chodit ještě častěji. :).

Vy to neumíte !
Tak snad logicky změním "systém"...

17.8.2017 19:12

My jsme byly s megí venku snad každou půlhodinu, tam extrémní pochvala, ty pohledy lidí, k nezaplacení, ale vyplatilo se
ono se štěnítko tak jakoby na zlomek vteřiny znehybní
upře pohled někam, možná že k wc víle, ta krá.a řekne můžeš a je.. vymalováno
a to fakt trvá půl vteřiny jen
takže oběhne tři kolečka kolem kuchyně, dvakrát kousne do hračky, pohled na vílu a běžíme ven s balíkem v náruči, co na nás divně hledí "proč proboha mě nenecháš ani v klidu vy.."
dobré je, že nás to nepokropí po cestě, teda mně se nestalo
blbé, když má ve 3 měsících 15kg a více
říct si uměla, jenže spolehlivě jsem to pochopila až asi tak v 5 měsících - sedla si nebo stoupla k jakýmkoli dveřím
i imaginárním bohužel, což jsou futra bez dveří mezi obývákem a chodbou, to mi došlo pozdě, a nikdy nevydala ani hlásku, kníkání nebo tak, to ne
ona je chytrá
prostě ví, že celé dny nic jiného nedělám, než si hledím mojí megí smajlík

17.8.2017 20:25
Šarina

XXX.XXX.231.146

Jasný, chápu, proto sem se ptala, jestli je možné, že to ještě neumí.

Máte miminko, to je normální, že si říct "neumí"... On si třeba i říká, ale pro vás "neviditelně"... anebo to ještě ani tak neřeší, protože to je prostě rychlejší než on... zatím musíte být nejrychlejší vy ... a klid, je to úplně běžné, že v tomto věku musíte myslet za něj... máte určitě to nejúžasnější nejkrásnější a nejchytřejší štěně...

17.8.2017 20:48
Edánek

XXX.XXX.230.64

...dala bych pryč tu podložku a po každém jídle, hře, když se rozparádí, začne bloumat, zvláštně koukat...prostě chodila jsem i dvakrát za hodinu, někdy je jednou...hlavně po jídle, blbnutí, spaní...vždy do náruči aby neměl šanci než se obujete a sejdete ven...je to úmorné, ale vyplatí se...koncem měsíce budou štěněti čtyři měsíce, ale asi tak čtrnáct dní jsme prosti loužičky či bobku doma, před tím tak jednou na podlahu - vždy moje vina, nezareagovala jsem okamžitě... dnes už jsme i prodloužili spaní, naposledy před jedenáctou a ráno v půl šesté ven...je to ráno vždy legrace, jen se modlím aby mně neuzřel někdo známý - vlas neuspořádaný, noční košile nacpaná do tepláků, přes to nějaký hadr...jen se modlím aby se mi něco nestalo a neodvezli mně takhle vyparáděnou do špitálu, to by tedy koukali...

17.8.2017 21:53
Hans_242

XXX.XXX.41.193

Po probuzení, po nakrmení, po hře, šup ven. Minimálně jednou za 2 hodiny. Podložku pryč.
A hlavně, jak už tu někdo psal, odkoukat "předčůrací" rituál. Pak ho rychle nějak zaujmout (tlesknout, zahejkat, ... ), aby nemyslel na to co se chystá udělat a okamžitě čapnout a rychle ven. Chodil jsem se štěnětem i jedenkrát v noci. Majitelé domků se zahradou jsou v tomto ve velké výhodě.
S tímto postupem si můj současný pejsan si dokázal říct už desátý den pobytu u nás, i když stoprocentní to nebylo, ale poslední loužičku doma udělal někdy ve věku kolem 12 týdnů.

18.8.2017 04:41
scylla

XXX.XXX.150.32

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jenže u štěněte to po takovém "řeknutí si" musí většinou následovat "hurá" akce ve stylu...drapnu štěně do náruče a pospíchám ven...

Jistě, to je snad samozřejmost, jen se to musí udělat tak, aby se štěně nevyděsilo a nebylo mu to nepříjemné.

Přidejte reakci

Přidat smajlík