MickeyMouseandMinie
XXX.XXX.156.2
Ahoj, mám doma cca 3 mesicni stene krizenecka. Snazim se ucit cistote, chape, že se venci venku, ale neumi si rict. Takze to kolikrat udela na podložku. Respektive na podložku v kleci. U chovatele byl zvyklý, že je v ohrádce podložka, takže když nebyli venku, šli na podložku. Bohužel ten náš trouba si neumí říct, abychom ho vzali ven. Vezmu ho ven před zranim a on za hodinu skoci z gauce a jde kakat do klece na podložku, přitom, kdyby si řekl, pujdeme s nim.
Nemate ho ta podložka? Prosim, poradte, co delam blbe. :) díky! :).
Uživatel s deaktivovaným účtem
- choďte s ním častěji
- jak vidíte, že se chystá k akci, čapněte ho a beze slov a zbytečných emocí vyneste ven
- víc hlídejte, abyste zachytili, že se chystá
- odstranění podložky by též mělo pomoct.
MickeyMouseandMinie
XXX.XXX.156.2
inusanka
napsal(a):
Tak malé štěně si říkat nebude, musíte Vy. Navíc je to ještě moc brzy, buďte rádi, že seskočí z gauče, jsou borci, kteří se postaví a čůrají. Bohužel se od té podložky špatně odnaučuje.
Když on jako chápe, že se chodí ven, jen si neumí říct, že ven chce. :/ ´
Není to tak, že venku se nevyvenčí a čeká až domu. :/
Když ono to právě moc odhadnout nejde, že se chystá¨. :D.
MickeyMouseandMinie
napsal(a):
To se neodhaduje...štěně se vynese po každém jídle, po každém probuzení, po každé hře...většinou je to v intervalu 2-3 hodiny...a i tak se můžou stávat nehody...co se mě osvědčilo zavést pravideln režim...spaní, hraní, papání, venčení...atd
Ono možná může tisíckrát chápat, že se doma nečůrá a že se čůrá venku, ale říct si nemůže protože mu ještě nemusí fungovat a tudíž si nestíhá říct...
MickeyMouseandMinie
napsal(a):
Ahoj, mám doma cca 3 mesicni stene krizenecka. Snazim se ucit cistote, chape, že se venci venku, ale neumi si rict. Takze to kolikrat udela na podložku. Respektive na podložku v kleci. U chovatele byl zvyklý, že je v ohrádce podložka, takže když nebyli venku, šli na podložku. Bohužel ten náš trouba si neumí říct, abychom ho vzali ven. Vezmu ho ven před zranim a on za hodinu skoci z gauce a jde kakat do klece na podložku, přitom, kdyby si řekl, pujdeme s nim.
Mate ho podložka a také to, že se pejsek často venčí po nakrmení, takže po hře, po krmení ven.
MickeyMouseandMinie
napsal(a):
Umí si říct, každý pes se pohybuje jinak, když se mu chce a chystá se vyvenčit, jinak drží ocásek a podobně, naučte se všímat si těch signálů.
MickeyMouseandMinie
XXX.XXX.156.2
napsal(a):
To se neodhaduje...štěně se vynese po každém jídle, po každém probuzení, po každé hře...většinou je to v intervalu 2-3 hodiny...a i tak se můžou stávat nehody...co se mě osvědčilo zavést pravideln režim...spaní, hraní, papání, venčení...atd
Ono možná může tisíckrát chápat, že se doma nečůrá a že se čůrá venku, ale říct si nemůže protože mu ještě nemusí fungovat a tudíž si nestíhá říct...
Jasný, chápu, proto sem se ptala, jestli je možné, že to ještě neumí. My právě jdeme po probuzení venčit pak dostává snídani a pak si ráno hrát nechce a znovu usíná. Ale dnes mi přítel psal, že se najednou probudil, rychle se zvedl a běžel do klece, že ho ani nestihl vzít ven a bylo to. :) Asi potřeboval hodně prdka :)
Každopádně díky všem za rady. :) Budeme chodit ještě častěji. :).
scylla
napsal(a):
Umí si říct, každý pes se pohybuje jinak, když se mu chce a chystá se vyvenčit, jinak drží ocásek a podobně, naučte se všímat si těch signálů.
Jenže u štěněte to po takovém "řeknutí si" musí většinou následovat "hurá" akce ve stylu...drapnu štěně do náruče a pospíchám ven...
MickeyMouseandMinie
napsal(a):
Jasný, chápu, proto sem se ptala, jestli je možné, že to ještě neumí. My právě jdeme po probuzení venčit pak dostává snídani a pak si ráno hrát nechce a znovu usíná. Ale dnes mi přítel psal, že se najednou probudil, rychle se zvedl a běžel do klece, že ho ani nestihl vzít ven a bylo to. :) Asi potřeboval hodně prdka :)
Každopádně díky všem za rady. :) Budeme chodit ještě častěji. :).
Vy to neumíte !
Tak snad logicky změním "systém"...
My jsme byly s megí venku snad každou půlhodinu, tam extrémní pochvala, ty pohledy lidí, k nezaplacení, ale vyplatilo se
ono se štěnítko tak jakoby na zlomek vteřiny znehybní
upře pohled někam, možná že k wc víle, ta krá.a řekne můžeš a je.. vymalováno
a to fakt trvá půl vteřiny jen
takže oběhne tři kolečka kolem kuchyně, dvakrát kousne do hračky, pohled na vílu a běžíme ven s balíkem v náruči, co na nás divně hledí "proč proboha mě nenecháš ani v klidu vy.."
dobré je, že nás to nepokropí po cestě, teda mně se nestalo
blbé, když má ve 3 měsících 15kg a více
říct si uměla, jenže spolehlivě jsem to pochopila až asi tak v 5 měsících - sedla si nebo stoupla k jakýmkoli dveřím
i imaginárním bohužel, což jsou futra bez dveří mezi obývákem a chodbou, to mi došlo pozdě, a nikdy nevydala ani hlásku, kníkání nebo tak, to ne
ona je chytrá
prostě ví, že celé dny nic jiného nedělám, než si hledím mojí megí
Jasný, chápu, proto sem se ptala, jestli je možné, že to ještě neumí.
Máte miminko, to je normální, že si říct "neumí"... On si třeba i říká, ale pro vás "neviditelně"... anebo to ještě ani tak neřeší, protože to je prostě rychlejší než on... zatím musíte být nejrychlejší vy ... a klid, je to úplně běžné, že v tomto věku musíte myslet za něj... máte určitě to nejúžasnější nejkrásnější a nejchytřejší štěně...
MickeyMouseandMinie
napsal(a):
...dala bych pryč tu podložku a po každém jídle, hře, když se rozparádí, začne bloumat, zvláštně koukat...prostě chodila jsem i dvakrát za hodinu, někdy je jednou...hlavně po jídle, blbnutí, spaní...vždy do náruči aby neměl šanci než se obujete a sejdete ven...je to úmorné, ale vyplatí se...koncem měsíce budou štěněti čtyři měsíce, ale asi tak čtrnáct dní jsme prosti loužičky či bobku doma, před tím tak jednou na podlahu - vždy moje vina, nezareagovala jsem okamžitě... dnes už jsme i prodloužili spaní, naposledy před jedenáctou a ráno v půl šesté ven...je to ráno vždy legrace, jen se modlím aby mně neuzřel někdo známý - vlas neuspořádaný, noční košile nacpaná do tepláků, přes to nějaký hadr...jen se modlím aby se mi něco nestalo a neodvezli mně takhle vyparáděnou do špitálu, to by tedy koukali...
Po probuzení, po nakrmení, po hře, šup ven. Minimálně jednou za 2 hodiny. Podložku pryč.
A hlavně, jak už tu někdo psal, odkoukat "předčůrací" rituál. Pak ho rychle nějak zaujmout (tlesknout, zahejkat, ... ), aby nemyslel na to co se chystá udělat a okamžitě čapnout a rychle ven. Chodil jsem se štěnětem i jedenkrát v noci. Majitelé domků se zahradou jsou v tomto ve velké výhodě.
S tímto postupem si můj současný pejsan si dokázal říct už desátý den pobytu u nás, i když stoprocentní to nebylo, ale poslední loužičku doma udělal někdy ve věku kolem 12 týdnů.