Bígl - problém s krmivem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

aaff

29.8.2017 16:07
aaff

XXX.XXX.100.61

Dobrý den,

prosím o radu. Rodiče mají 8 let starého Bígla, který od mala nejí hned co mu člověk nasype granule. Je zvyklý si počkat, jestli během dnes nedostane něco lepšího a sní je až večer. Prostě mi příjde, že mu granule "nejedou". Měl granule Bosch a vzhledem k tomu, že tuto značku přestal obchod, kde nakupují dovážet, tak jim byly doporučeny české granule Nativia Adult 1-9.

Chci se zeptat jestli s nimi máte někdo zkušenost, protože jedno balení smrdělo, další už bylo v pohodě, ale myslím si že pes má od té doby větší zažívací problémy (průjem, zvracení). Je sice možné, že to má z lidského jídla co mu občas dávají, ale příjde mi to fakt divné...

Doporučil by mi někdo granule 15kg do 1000Kč se kterýma má super zkušenosti?

Moc děkuji.

29.8.2017 16:22
karo2702

XXX.XXX.172.116

aaff napsal(a):
Dobrý den,

prosím o radu. Rodiče mají 8 let starého Bígla, který od mala nejí hned co mu člověk nasype granule. Je zvyklý si počkat, jestli během dnes nedostane něco lepšího a sní je až večer. Prostě mi příjde, že mu granule "nejedou". Měl granule Bosch a vzhledem k tomu, že tuto značku přestal obchod, kde nakupují dovážet, tak jim byly doporučeny české granule Nativia Adult 1-9.

Chci se zeptat jestli s nimi máte někdo zkušenost, protože jedno balení smrdělo, další už bylo v pohodě, ale myslím si že pes má od té doby větší zažívací problémy (průjem, zvracení). Je sice možné, že to má z lidského jídla co mu občas dávají, ale příjde mi to fakt divné...

Doporučil by mi někdo granule 15kg do 1000Kč se kterýma má super zkušenosti?

Moc děkuji.

Každému psovi sedne něco jiného. Co jeden vymete během pár sekund druhý nežere, nebo vyzvrací.
Řekla bych, že dobré granule za tuhle cenu sehnat ani nejdou. Ceny se pohybují kolem 100, -/kg. Osobně bohužel horšíma nekrmím, takže v této cenové sekci mám vyzkoušené pouze syrové maso. Ale určitě se najde někdo, kdo poradí

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.8.2017 17:51

Jak to je, má 15kg Bosch/Nativia měsíc ?

29.8.2017 17:57
Tedysek

XXX.XXX.34.27

Bígl toho moc nesežere, tam není potřeba tolik setrit.
Ono kvalitního sežere méně než těch levnějších. ;).

aaff

29.8.2017 18:06
aaff

XXX.XXX.100.61

Ano má to cca na měsíc a půl. Podle vás tedy moc šetříme? Já jsem si asi blbě myslel, že za tuto cenu už to budou dobré granule. A co kupujete vy? Díky :).

29.8.2017 18:16

Mám psa 25kg, krmivo za 1000kč 12kg má 48 dní. A většinou to koupím pod 1000kč. Ale na netu. V krámě nekoupíte levného dobrého nic nikde nikdy.
http://www.bitiba.cz/shop/krmivo_pro_psy/granule_pro_psy/farmina/medium/574274#composition.

29.8.2017 18:18
Tedysek

XXX.XXX.34.27

aaff napsal(a):
Ano má to cca na měsíc a půl. Podle vás tedy moc šetříme? Já jsem si asi blbě myslel, že za tuto cenu už to budou dobré granule. A co kupujete vy? Díky :).

Já kupuju wolfsblut. Na doporučení megiii :).

29.8.2017 18:24

Tedysek napsal(a):
Já kupuju wolfsblut. Na doporučení megiii :).

Jo jo hoďte to na mě smajlík co bígl, už má svaly nebo zhubl ?

29.8.2017 18:27
Tedysek

XXX.XXX.34.27

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jo jo hoďte to na mě smajlík co bígl, už má svaly nebo zhubl ?

Svaly mu nějaký narostly! Fakt. Na kejtach a ramenou. :) bobky ukázkové a apetit jak bezedná studna. :) furt zkouší jestli by nemohl dostat dvě večeře.

29.8.2017 18:28

Tedysek napsal(a):
Svaly mu nějaký narostly! Fakt. Na kejtach a ramenou. :) bobky ukázkové a apetit jak bezedná studna. :) furt zkouší jestli by nemohl dostat dvě večeře.

Má hlad ? A co váha ? Jestli by časem nemohl dostat víc ?

29.8.2017 18:29
Tedysek

XXX.XXX.36.225

Má hlad ? A co váha ? Jestli by časem nemohl dostat víc ?

Nemá hlad, to by se naboural do barelu. Váha nevím, bohužel. Ale níž nebude... Od pohledu.

29.8.2017 18:30

Levné jsou ještě Markus muehle, jenže není jisté, jestli je bude jíst, jsou to pelety. Jak na topení smajlík a někteří psi to moc neumí trávit, takže by se to mohlo prodražit.
Nic levnějšího kvalitního neznám. Pak je možnost, že toho lidského jídla už má dost.

29.8.2017 18:32

Tedysek napsal(a):
Nemá hlad, to by se naboural do barelu. Váha nevím, bohužel. Ale níž nebude... Od pohledu.

To nevadí, váha není vše.

aaff

29.8.2017 18:47
aaff

XXX.XXX.100.61

No ty granule co kupujeme stoji taky cca 900Kč.

Ještě jsem přemýšlel nad těma:

http://www.twiko.cz/nativia-adult-lamb-rice-15kg/

Jinak díky za tipy. Ukážu rodičům. :).

29.8.2017 18:53

aaff napsal(a):
No ty granule co kupujeme stoji taky cca 900Kč.

Ještě jsem přemýšlel nad těma:

http://www.twiko.cz/nativia-adult-lamb-rice-15kg/

Jinak díky za tipy. Ukážu rodičům. :).

Nativia adult chicken a lamb jsou stejné, je to úplně jedno, tím si nepomůžete.

aaff

29.8.2017 21:10
aaff

XXX.XXX.100.61

OK a co třeba tohle

http://www.twiko.cz/essential-nautical-living-12-5kg/

koukal jsem na to co kupuje Tedysek a je to podle slozeni podobne, tzn. losos a ryby, bylinky a max. brambory, takze bez klasickych obilovin.

29.8.2017 21:14

Essential jsou super, ano, jsou téměř stejné jako wolfsblut (wolfsblut je spousta druhů), simpsons jsou také stejné... akorát jsem Vám chtěla najít levnější, tak sorry

aaff

29.8.2017 21:18
aaff

XXX.XXX.100.61

Moc děkuji. Taťka to akceptoval, tak snad to bude super a psovi bude chutnat. :).

29.8.2017 21:26
Iliena

XXX.XXX.37.7

Mám psa 25kg, krmivo za 1000kč 12kg má 48 dní. A většinou to koupím pod 1000kč. Ale na netu. V krámě nekoupíte levného dobrého nic nikde nikdy.
http://www.bitiba.cz/shop/krmivo_pro_psy/granule_pro_psy/farmina/medium/574274#composition.

Když tak koukám, že objednáváte z bitiba.cz jaký je tedy rozdíl mezi tím a zoohitem? Ceny, koukala jsem o pár korun levnější, ale zase doprava zdarma až od 999, -, jinak sortiment skoro totožný i stránky vypadají podobně (tedy do dneška, koukám, že zoohit trochu pozměnil).

29.8.2017 21:41

Iliena napsal(a):
Když tak koukám, že objednáváte z bitiba.cz jaký je tedy rozdíl mezi tím a zoohitem? Ceny, koukala jsem o pár korun levnější, ale zase doprava zdarma až od 999, -, jinak sortiment skoro totožný i stránky vypadají podobně (tedy do dneška, koukám, že zoohit trochu pozměnil).

Jsou to shopy jedné společnosti (zooplus ag), akorát jeden má nižší ceny a blbě dopravu, jak píšete, + nejsou slevové kupóny vůbec a akce též ne
takže koupím tam, kde to je zrovna výhodnější
bitiba akce 0 a zoohit dvojí - jedna je "mimořádné nabídky" a druhá "akce"
prostě zoo..

29.8.2017 23:10
Iliena

XXX.XXX.37.7

Jsou to shopy jedné společnosti (zooplus ag), akorát jeden má nižší ceny a blbě dopravu, jak píšete, + nejsou slevové kupóny vůbec a akce též ne
takže koupím tam, kde to je zrovna výhodnější
bitiba akce 0 a zoohit dvojí - jedna je "mimořádné nabídky" a druhá "akce"
prostě zoo..

Ale Bitiba má jeden základní nedostatek, nemají tam tohle: http://www.zoohit.cz/shop/psi/snacky_pamlsky/kun/580623 a to by mi psina dala
Neobjednáváte třeba přímo z Německa? Jsem si říkala, že by tam mohli mít třeba větší výběr takových těch našich koňských a jeleních a jiných spešl věcí. Já teda vůbec nevím kam kouknout. Protože tyhle věci mají snad jenom tady a kdyby tyhle stránky nedejbože zrušili, tak jsme v pytli.

29.8.2017 23:47

Iliena napsal(a):
Ale Bitiba má jeden základní nedostatek, nemají tam tohle: http://www.zoohit.cz/shop/psi/snacky_pamlsky/kun/580623 a to by mi psina dala
Neobjednáváte třeba přímo z Německa? Jsem si říkala, že by tam mohli mít třeba větší výběr takových těch našich koňských a jeleních a jiných spešl věcí. Já teda vůbec nevím kam kouknout. Protože tyhle věci mají snad jenom tady a kdyby tyhle stránky nedejbože zrušili, tak jsme v pytli.

Http://rozchov.cz/index.php?route=product/product&manufacturer_id=56&product_id=3571
http://www.bitiba.cz/shop/krmivo_pro_psy/pamlsky_pro_psy/kosticky/prave_kosti/582806
http://www.bitiba.cz/shop/krmivo_pro_psy/pamlsky_pro_psy/konsky
http://www.bitiba.cz/shop/krmivo_pro_psy/pamlsky_pro_psy/kosticky/dalsi/600847
http://www.bitiba.cz/shop/krmivo_pro_psy/pamlsky_pro_psy/kosticky/prave_kosti/581543.

29.8.2017 23:54
Iliena

XXX.XXX.17.53

Jo jo, to přesně objednávám ze zoohitu, jen tu kost jsem přehlídla. Ale za ten první odkaz děkuju, to neznám, tak na to zitra kouknu

30.8.2017 08:19
Iliena

XXX.XXX.16.104

Megííí ještě jednou díky . To je paráda, kůň, králík, kachna, klokan, přesně to co psina může a bez sra*ek. I cenově je to slušný

30.8.2017 09:45

Iliena napsal(a):
Megííí ještě jednou díky . To je paráda, kůň, králík, kachna, klokan, přesně to co psina může a bez sra*ek. I cenově je to slušný

Není zač. Víte jak voní telátku z huby ? Tak voní to králičí. Je to jediné, co si megí odnesla ze zverimexu. Kachní nejsou tak výrazné a zbytek jsem ještě nestihla.

30.8.2017 11:41
Iliena

XXX.XXX.16.104

Není zač. Víte jak voní telátku z huby ? Tak voní to králičí. Je to jediné, co si megí odnesla ze zverimexu. Kachní nejsou tak výrazné a zbytek jsem ještě nestihla.

To bohužel nevím . Já nedávno kupovala sušené jelení maso a vonělo mi to jako čokoláda .
To já vezmu asi od každého něco, že by to psina nesnědla se vážně nebojím. Akorát bude muset počkat po výplatě, teď jsem objednavala koňský plíce a ta veterina nám trochu nabourala rozpočet .

Jinak kdyby jste někdy měla podobný tip, budu vděčná

30.8.2017 12:59
koňadra

XXX.XXX.102.231

Tedysek napsal(a):
Bígl toho moc nesežere, tam není potřeba tolik setrit.
Ono kvalitního sežere méně než těch levnějších. ;).

To není vždycky pravda. Před lety na výstavě mě nalákali na Anf - prý budou menší porce, tak se to vyplatí. Schválně jsem to doma odvážila, udělala si měrky pro každého psa na doporučené nejvyšší dávce. Po měsíci byli psi příšerně hubení a hladoví. Musela bych asi dávat tolik granulí jako dávám u levnějšího krmení, takže Anf by se mně ve výsledku dost prodražil.

30.8.2017 13:22
Tedysek

XXX.XXX.36.225

koňadra napsal(a):
To není vždycky pravda. Před lety na výstavě mě nalákali na Anf - prý budou menší porce, tak se to vyplatí. Schválně jsem to doma odvážila, udělala si měrky pro každého psa na doporučené nejvyšší dávce. Po měsíci byli psi příšerně hubení a hladoví. Musela bych asi dávat tolik granulí jako dávám u levnějšího krmení, takže Anf by se mně ve výsledku dost prodražil.

No ono záleží na konkrétním psu. Můj měl taky období kdy dostával 500g granulí, aby nebyl jak z dachau. Ale v zásadě lepší granule mají menší menší krmný dávky. Záleží na psovi jak to umí nebo neumí zpracovat.

30.8.2017 13:33

koňadra napsal(a):

Vždy ne. Ale pokud vezmu krmivo podobné, na které jsou Vaši psi zvyklí - podobné množství proteinů ze stejných zdrojů, tuk, podobně dobře využitelnou výplň, pak ti psi hladoví a hubení nebudou. ANF ta kritéria nesplňují, protože jsou převážně z rostlin a obrovská část je tím nestravitelná. Proto tak ti psi vypadali.
Jestli chci přejít na kvalitnější krmivo, tak musím vybrat podle faktů, a ne poslouchat nějaké stánkaře. Copak Vás já přesvědčím větou "kupte acanu, je to tradiční krmivo, kanadská kvalita" ?
Teda kdybych takový nesmyslný argument vůbec kdy vypustila z huby.

30.8.2017 16:37

Vždy ne. Ale pokud vezmu krmivo podobné, na které jsou Vaši psi zvyklí - podobné množství proteinů ze stejných zdrojů, tuk, podobně dobře využitelnou výplň, pak ti psi hladoví a hubení nebudou. ANF ta kritéria nesplňují, protože jsou převážně z rostlin a obrovská část je tím nestravitelná. Proto tak ti psi vypadali.
Jestli chci přejít na kvalitnější krmivo, tak musím vybrat podle faktů, a ne poslouchat nějaké stánkaře. Copak Vás já přesvědčím větou "kupte acanu, je to tradiční krmivo, kanadská kvalita" ?
Teda kdybych takový nesmyslný argument vůbec kdy vypustila z huby.

Megííí, jen tak mimo téma, poprosím. Krmím masem, ale když jsem v práci celý den, muž se v přípravě masa patlat nechce. Čuba má granule tak 2-3x za 14 dní. Dávala jsem jí Essentialy, minule jsem objednala Marp holistic lamb. Zanedlouho budu zase objednávat. Které jsou lepší z těchto? Anebo Wolfsblut jaký? Je jich moc, jednou jsem nějaký měla, ale už nevím jaký, moc jí nejel, frfňala se v tom. Ona stejně hajzlík, musí mít jakékoliv granule ochucené konzervou, holé nesní. Pro N.O.6 let, běžná zátěž. Děkuji za názor.

30.8.2017 17:23

Megííí, jen tak mimo téma, poprosím. Krmím masem, ale když jsem v práci celý den, muž se v přípravě masa patlat nechce. Čuba má granule tak 2-3x za 14 dní. Dávala jsem jí Essentialy, minule jsem objednala Marp holistic lamb. Zanedlouho budu zase objednávat. Které jsou lepší z těchto? Anebo Wolfsblut jaký? Je jich moc, jednou jsem nějaký měla, ale už nevím jaký, moc jí nejel, frfňala se v tom. Ona stejně hajzlík, musí mít jakékoliv granule ochucené konzervou, holé nesní. Pro N.O.6 let, běžná zátěž. Děkuji za názor.

Mezi Marp holistic, Essential a Wolfsblut není rozdíl v kvalitě. Stejná továrna.
Je rozdíl jen v různých recepturách. Marp holistic má lehčí krmiva (teoreticky může maličko hubnout), Essential je výkonnější a Wolfsblut má od každého něco. Někde máte víc brambor, někde hrášku, méně či více sacharidů, tuku.. ale to má důvod.
Ve WB je teda pár jiných surovin. Klokaní maso mají z řízeného odstřelu, jelen z přírody atp.
U těchto všech nejsou nějaké extrémy jako tuk přes 20, proteinů přes 35 nebo přes 4000kcal, tudíž jestli nevadil Essential, tak snese i ty další "výkonné" značky. Takže vyberte zhruba příchuť, co jí jede nejvíce, jestli raději rýži nebo brambory, a to je asi tak celé, jako že nejde nějak vybrat špatně, pokud se budu držet cca do 30 protein,15-20 tuk,3500-4000kcal. Když vyberu málo kalorické, budu jich dávat víc a naopak, to je jasné.
Ale v kvalitě rozdíl není žádný.

ApplePine

30.8.2017 19:52
ApplePine

XXX.XXX.214.244

My máme pro bíglici Fitmin pro dospelé psy všech plemen 15 kg za 725 kč nebo tak nějak a ty jí jedou..

30.8.2017 22:45

Mezi Marp holistic, Essential a Wolfsblut není rozdíl v kvalitě. Stejná továrna.
Je rozdíl jen v různých recepturách. Marp holistic má lehčí krmiva (teoreticky může maličko hubnout), Essential je výkonnější a Wolfsblut má od každého něco. Někde máte víc brambor, někde hrášku, méně či více sacharidů, tuku.. ale to má důvod.
Ve WB je teda pár jiných surovin. Klokaní maso mají z řízeného odstřelu, jelen z přírody atp.
U těchto všech nejsou nějaké extrémy jako tuk přes 20, proteinů přes 35 nebo přes 4000kcal, tudíž jestli nevadil Essential, tak snese i ty další "výkonné" značky. Takže vyberte zhruba příchuť, co jí jede nejvíce, jestli raději rýži nebo brambory, a to je asi tak celé, jako že nejde nějak vybrat špatně, pokud se budu držet cca do 30 protein,15-20 tuk,3500-4000kcal. Když vyberu málo kalorické, budu jich dávat víc a naopak, to je jasné.
Ale v kvalitě rozdíl není žádný.

Děkuju moc za odpověď, fena vyrostla od štěněte asi do roka a půl na Orijenu, snášela ho úplně v pohodě, žádné průjmy nic, jak jsem tady kolikrát četla, že se psi po Orijenu posrandili. No a pak jsme jednou měli Acanu a tu nesnesla (řidší odpad), víckrát jsem ju nebrala, pak měla ještě Now grain free, GO!, Barking Heads, a nejvíc asi ty Essentialy, rybí, jehněčí a na zimu staminu. Myslím, že Essential sedí více, než Marp (měla jsem 1. pytel). Ale, nezhubla po něm. Zkusím vybrat něco z toho Wolfsbluta. Orijen dávat nechci, protože bílkovin a tuků z masité stravy, má myslím až dost, k tomu Orijen fakt ne. Dík za odpověď.

30.8.2017 23:59

Děkuju moc za odpověď, fena vyrostla od štěněte asi do roka a půl na Orijenu, snášela ho úplně v pohodě, žádné průjmy nic, jak jsem tady kolikrát četla, že se psi po Orijenu posrandili. No a pak jsme jednou měli Acanu a tu nesnesla (řidší odpad), víckrát jsem ju nebrala, pak měla ještě Now grain free, GO!, Barking Heads, a nejvíc asi ty Essentialy, rybí, jehněčí a na zimu staminu. Myslím, že Essential sedí více, než Marp (měla jsem 1. pytel). Ale, nezhubla po něm. Zkusím vybrat něco z toho Wolfsbluta. Orijen dávat nechci, protože bílkovin a tuků z masité stravy, má myslím až dost, k tomu Orijen fakt ne. Dík za odpověď.

Třeba.. green valley - jehně, losos 30/18, white cloud - jehně 35/15, wild pacific - ryby 30/17, blackbird - krůta 26/16, atlantic tuna - tuňák 28/16... dospělácké verze vše.. a tipuji, že mají podobnou využitelnost.. oni totiž, pokud je to něco extra, tak ME uvádí

ještě by mě zajímalo, kdo krmí wolfsblut, co říkají psi na receptury s banány.

31.8.2017 00:51
Tedysek

XXX.XXX.36.225

Třeba.. green valley - jehně, losos 30/18, white cloud - jehně 35/15, wild pacific - ryby 30/17, blackbird - krůta 26/16, atlantic tuna - tuňák 28/16... dospělácké verze vše.. a tipuji, že mají podobnou využitelnost.. oni totiž, pokud je to něco extra, tak ME uvádí

ještě by mě zajímalo, kdo krmí wolfsblut, co říkají psi na receptury s banány.

Co mají s banány?

15.9.2017 07:48
Iliena

XXX.XXX.81.32

Tak včera mi přišly ňamky, vzala jsem králíka, koně a kachnu. Psina tancovala po kuchyni . Hodně mi to připomíná tohle: https://www.spokojenypes.cz/chewies-100-entenfleisch-kachni-maso-150-g/
akorát cenově je to podstatně výhodnější .

Megí, až zas neco objevíte dejte vědět

Přidejte reakci

Přidat smajlík