DOG!
XXX.XXX.168.84
Ahoj, jsem 18.ti létá studentka na zdravotní škole a uz dlouho přemýšlím nad koupí pejska. Líbí se mi civava a pudl. Děti nemam, ale v budoucnu bych s pritelem aspoň jedno chtěla. Tak, aby pejsek měl rád děti. Dekuji❤.
Normálně vychovaný a vedený rodinný pes,
problém s dětmi nemá.
Mám čivavu, je úžasný, s dětmi nemá problém, ale...
Je to malý, křehký psík, nebude vhodnou hračkou ročnímu děcku.
Je nutné i batolící se mrně ohlídat, aby třeba na psa neupadlo,
či mu jinak neublížilo. A v tomto se na děcko nebudete
moci spolehnout 4 roky (i víc)...
DOG!
XXX.XXX.220.12
Přidala bych do výběru italského chrtika. Moc se mi líbí.
Zvire
XXX.XXX.104.72
Spíše by Vás měla zajímat povaha plemene, využití, náročnost na pohyb. U čivavi je to vpohodě, ale pudl je aktivní plemeno italský chrtík je prostě chrt.
DOG!
napsal(a):
Ahoj, jsem 18.ti létá studentka na zdravotní škole a uz dlouho přemýšlím nad koupí pejska. Líbí se mi civava a pudl. Děti nemam, ale v budoucnu bych s pritelem aspoň jedno chtěla. Tak, aby pejsek měl rád děti. Dekuji❤.
...čivava i italský chrtík jsou moc křehcí, volila bych středního pudla... navíc čivaví i chrtí chlupy se zapichují, u pudla je sice nutno pravidelně navštěvovat psího kadeřníka, al je to domácnost bez chlupů, navíc pudl je velký sporťák a budete-li v budoucnu tomuto vést i Vaše děti, tak to bude neocenitelný společník...
DOG!
XXX.XXX.220.12
Pudla vylučuji.
Sandy433
XXX.XXX.217.129
No tak spousta malých psů má dobrou povahu ale pozor takový roční prcek ho bude tahat za ocas nebo něco a to jsou křehcí psíci a z důvodu obrany kousnou nebo se stáhnou budou se bát a začnou chňapat takže bych volila spíše střední nebo velké plemeno nebo křížence z útulku s doubrou pocahou.Ze středních p!emen třeba bígl, australsky ovčák, český strakatý pes a z velkých německý ovčak, labrador, zlatý retrívr, flat coated retrívr, český horský pes...
Sandy433
napsal(a):
No tak spousta malých psů má dobrou povahu ale pozor takový roční prcek ho bude tahat za ocas nebo něco a to jsou křehcí psíci a z důvodu obrany kousnou nebo se stáhnou budou se bát a začnou chňapat takže bych volila spíše střední nebo velké plemeno nebo křížence z útulku s doubrou pocahou.Ze středních p!emen třeba bígl, australsky ovčák, český strakatý pes a z velkých německý ovčak, labrador, zlatý retrívr, flat coated retrívr, český horský pes...
Rada nad zlato! Pro začátečníka, do bytu bígla - lovecké plemeno, australáka - pracovní plemeno, vyžadující pohyb a práci atd. atd. Jako parťák pro rodinu je prima francouzský buldoček, mops, čínský chocholatý pes, papilon, kavalír nebo některý z grifonků - bruselský, belgický či brabantík. Čivava je úžasný pes, ale volila bych ji až ke straším dětem. Rozhodně doporučuji si našetřit na štěně s PP.
Uživatel s deaktivovaným účtem
conie
napsal(a):
Rada nad zlato! Pro začátečníka, do bytu bígla - lovecké plemeno, australáka - pracovní plemeno, vyžadující pohyb a práci atd. atd. Jako parťák pro rodinu je prima francouzský buldoček, mops, čínský chocholatý pes, papilon, kavalír nebo některý z grifonků - bruselský, belgický či brabantík. Čivava je úžasný pes, ale volila bych ji až ke straším dětem. Rozhodně doporučuji si našetřit na štěně s PP.
Nudíte se, kupte si bígla rozhodně nejlepší pes do bytu k miminu zrovna před pár měsíci sem jednoho takového dostala, už ho měli plné zuby.
No je fakt, že bígl by měl mít někde v hlavě místo mozku informaci, že nemá kousnout do živého. Čímž se stává adeptem pro post rodinného psa k dětem. Ale nutno podotknout, že právě tato informace zabrala veškeré místo v lebce a mozek se musel z části posunout níže až do oblasti dutiny břišní. To způsobuje, že má nutkavou potřebu neustále shánět a papat jídlo všech podob. A zbytek mozku byl nucen se přemístit až ke konci těla kamsi k ocásku. Tato část mozku obsahuje informace o úspěšném výcviku, výchově a myšlence "páníček je bůh". Proto se někdy může zdát, že bígl má svého pána buďto " na ocase" nebo přímo "u prd..."
DOG!
XXX.XXX.220.12
Rozhodují mezi civavou a italským chrtikem.
DOG!
XXX.XXX.220.12
Je mi 18, tak pochopte, ze dítě zatím neplanujeme. Mozna po dokončení školy nebo ve 27 čí 30 letech.
Ani čivava ani italák není vhodný pes k malým dětem.
Ale co třeba "antistresový" boloňský psík? = všestranný pes. Je vhodný pro všechny "lidské" generace, je ochotný s váma chodit na tůry nebo se věnovat různým sportům, je ale též spokojený vedle vás na gauči. Velmi rád a rychle se učí a nelíná. Je dobré, když se srst upravuje střihem a pak stačí 1x za týden přečísnout.
No on ten pes taky nežije půl roku. Ale někdy třeba 15 let. Někdy i víc. To už ti bude kolik? ;) 33? Tak to dítě musíš započítat do plánu výběru plemene. Navíc pokud dítě přijde až bude pes starší, tak rozhodně by neměl být křehký. Starší pes už není tak hbitý aby uhybal vsetecnym rukám batolata a navíc starší pes už chce svůj klid a bývá i trochu nevrlý, podrážděný... Asi jako všichni.
Sandy433
napsal(a):
Viděla jsi někdy českého horského psa? Fakt ti připadne vhodný do bytu?
Znáš povahu bígla?
No a nakonec - zadavatelka chce nějaké subtilní plemeno, líbí se jí čivava a italský chrtík - nezdá se ti, že jsou tebou doporučená plemena zcela mimo?
Sandy433
XXX.XXX.217.129
napsal(a):
Viděla jsi někdy českého horského psa? Fakt ti připadne vhodný do bytu?
Znáš povahu bígla?
No a nakonec - zadavatelka chce nějaké subtilní plemeno, líbí se jí čivava a italský chrtík - nezdá se ti, že jsou tebou doporučená plemena zcela mimo?
Viděla a vím že je to velký pes a bíglů sem naživo viděla hodně jsou to psi kteří když se dobře vychovají tak jsou to zlatí psy.A zadavatelka PŘED tím nenapsala také kdy plánuje mít dítě a já viděla i 8-leté dítě s malými psi a buď se ho báli nebo po něm chňapali.
Sandy433
XXX.XXX.217.129
A když už tedy tak pozor čivavička je VELICE křehký pejsek co se rád naučí chňapat a italský chrtík je velmi aktivní a rád ničí věci.Doporučila bych tedy z malých psů yorkshira, mopse, jezevčíka, grifonka nebo toy teriera.
Cristine1
XXX.XXX.142.2
Já teda moc nechápu co teda řešíte... Čivava vážne není dobrá k dětem, a navíc měla byste se dívat hlavně na povahu a psa a né na to jestli se vám líbí... pes není ozdoba... je to přítel. Jako nechci hanit čivavy, ale jsou to strašně uřvaný psi, a jsou strašne nachylní k zrnanění, moje známá měla čivavu a ta čivava skočila z gauče a zlomila si tři packy... prost jsou strašně křehcí... Za mě jasná volba bígl, a nebo jack russel terier.
No bígl do bytu pro začátečníka , čivavu jsme měli , jen je to fakt mini pes tak bacha na pády a až bude dítě tak fakt hlídat, malé dítě prostě po psu jde . Dcera je ze psů cela unešená, fenka yorka je sice fakt hodná ale neustále pusinkování, zvedání nemusí. Většinou si někam zaleze a má klid, naopak fenka grifonka to je opak, malá jí neustále přenáší, ted je prý zima tak jí balí do peřiny a ona spolupracuje, hlavně že je u někoho , ale už to neni mini pes i když naše je celkově drobnější. Ale malá si jí k sobě dá do postele a leží spolu
Cristine1
napsal(a):
Já teda moc nechápu co teda řešíte... Čivava vážne není dobrá k dětem, a navíc měla byste se dívat hlavně na povahu a psa a né na to jestli se vám líbí... pes není ozdoba... je to přítel. Jako nechci hanit čivavy, ale jsou to strašně uřvaný psi, a jsou strašne nachylní k zrnanění, moje známá měla čivavu a ta čivava skočila z gauče a zlomila si tři packy... prost jsou strašně křehcí... Za mě jasná volba bígl, a nebo jack russel terier.
Jste normální ? Bígl a russel jsou lovečáci, narodili se hlavně pro práci. Nejsou to plyšáci ke kočárku. Bígl je krom toho pro začátečníka téměř nezvládnutelný. Mají s ním problém i zkušení. A že nekouše to bych taky netvrdila, nemám prvního a neznám jen jednoho. Není to společenské plemeno, je to tvrdohlavý, samostatný temperamentní lovecký honič.
Cristine1
XXX.XXX.142.2
napsal(a):
Jste normální ? Bígl a russel jsou lovečáci, narodili se hlavně pro práci. Nejsou to plyšáci ke kočárku. Bígl je krom toho pro začátečníka téměř nezvládnutelný. Mají s ním problém i zkušení. A že nekouše to bych taky netvrdila, nemám prvního a neznám jen jednoho. Není to společenské plemeno, je to tvrdohlavý, samostatný temperamentní lovecký honič.
Tak já mám zase teda jiné zkušenosti, známá němela nikdy jíneho psa než russla nebo bígla a jeí první pes byl bígl a v té době měla mimino a mimčo pejska tahalo vozilo a nikdy nic, všechno si nechal líbit...takže já zase budu tvrdit jinači... :/.
Cristine1
XXX.XXX.142.2
napsal(a):
Ale tak zase neříkejte že je čivava k miminu dobrá...
DOG!
XXX.XXX.220.12
ČIVAVA vyloučena. Teď přemýšlím nad italackem a zminovanem bolonskem psiku.
Cristine1
napsal(a):
Tak já mám zase teda jiné zkušenosti, známá němela nikdy jíneho psa než russla nebo bígla a jeí první pes byl bígl a v té době měla mimino a mimčo pejska tahalo vozilo a nikdy nic, všechno si nechal líbit...takže já zase budu tvrdit jinači... :/.
Tady se někdo úplně dočista zbláznil. Mám třetího bígla, znám jich opravdu desítky! Bígl není vhodný pro začátečníky. To potvrdí každý chovatel. Každý chovatel taky potvrdí, že bez EO zvládne naučit přivolání jen minimum lidí. Jejich pazravost mnohdy končí operaci ucpání trávicího traktu (v lepším případě) nebo otravou. Pokud majitel není natolik vycvičen psem, že na procházce už nekouká jinam než psovi pod tlamu. Většina majitelů bíglů má zahradu predelanou na úplný alkatraz, protože bígl najde 1000+1 způsob jak utéct (viz video útěku bígla z celouzavreneho kotce). Z vetsiny bíglů se stane "flexibigl". Protože nezvládnutí přivolání je natolik frustrující, že se majitel raději smíří s věcným držením vodítka. A jelikož je to fakt palice tvrdší než diamant, něco ho naučit trvá prostě dlouho. Nepočítám blbiny typu panackovani, to on zase šaška dělá rád, ale ne furt. Dovolila bych si i říct, že bígl je schizofrenik. Doma jiný a venku jiný. Je tak aktivní, že nabehat za den 30km v tahu je pro mladého vitálního psa jako pro jiného procházka okolo bloku. Jeho temperament prostě nemá v produktivním věku konce. A v neposlední řadě je fakt důležité si vybrat chovatele a spojení. Protože se dědí u nich spoustu nešvarů. Talent pro praci mají asi všichni, jen někteří mnohem větší. Taky lásku k dětem a jiným domácím zvířatům. A být v kontaktu s chovatelem a případně s chovatelem předešlých generaci psa je výhra. Fakt se povaha dědí a mám pocit že u bíglů se dědí i nešvary - lezení do skříní, lezení pod peřinu, požírání hoven, vytí, utkání,... Pomůže na to jedině to samé jako má předky. Nic moc nového fakt ne. A když tak to zabere minimálně rok.
Jako začátečníkovi soupnout psa o kterým se dozví na snad všech cvicacich, že to NEJDE! Je fakt hloupé. Navíc psa kterého bude celých cca 12-15let učit naprosté základy. Bígl je prostě hyper tvrdé zvíře. A vhodný jen pro lidi aktivní s neomezenou svatou trpělivostí.
A co se dětí týče, měla jsem bígla bez pp, který byl zlý už ve 3 měsících. Měla jsem bígla že špatného PP chovu, děti měla ráda jen některé vyvolené a to až na stará kolena. A nynější z dobrého PP chovu by byl opravdu nejšťastnější kdyby žil ve školce. Ale když spí a dítě ho vzbudí taky se lekne jako každý jiný pes. Taky si nenechá dloubat do uší a někoho vozit. Nekousne, ale ozene se.
Cristine1
napsal(a):
Tedysek vám bígla popsala úplně přesně. Ten co mám ted doma byl taky v u mladé začátečnice která chtěla hezkého peska a pak přišlo miminko. Pak zjistila že to nejde tak mě ho s radostí darovala. Ten pes je ničící tornádo, zrovna včera byl na střeše, to jindy žádného našeho psa nenapadlo. Z dvorka už nám udělal tankodrom a když přišel neslyšel ani na jméno. Mám ho od května a z vodítka se ho dovolím pustit tak na deset minut a ještě s druhým psem, po odeznění radosti mu přeskočí a zdrhne. Naštěstí není agresivní, ještě na nikoho nezavrčel ani na psy, ale mimino by ušlapal, ušrábal a zvalchoval k smrti. Předchozí bígl byl sice poslušnější, mohl být navolno ale zase se rval se psy a nesnášel cizí lidi, dokázal by pokousat fakt zle, hlavně děti. Znám jich mnoho, v naší vsi je tento pes celkem populární a všichni jsou to magoři. Znám i vycvičené, má je myslivec, chodí pod elektrikou, ale to je jiný level, začátečnice s miminem nemá šanci takového psa zvládnout.jestli vy jste bígla někde viděla tak možná toho překrmeného flexináka který v životě puštěný nebyl a doma v obýváku se nechá hladit a panáčkuje za piškot. Odepněte mu vodítko a jděte se projít s kočárkem do lesa jako s normálním psem. za pár minut už psa nemáte. No k té čivavě, jasně čivava taky není ideální k dětem, je příliš maká, zranitelná, křehká a nervozní, ale aspoň zadavatelce neuteče. Ideální pes k miminku není. Bud to musí být již dospělý vychovaný pes který dítě přijme, ale pořizovat si k miminu zároven jakékoliv štěně mě přijde nezodpovědná blbost, která většinou pro psa neskončí dobře.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.242.18
Pro mě menší pes ideál buď bostonský terirér, nebo špic.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pro mě menší pes ideál buď bostonský terirér, nebo špic.
Pro vás jistě, znáte se nejlíp. Ale pro zadavatelku stěží, teriér-Svět psů=přirozené vlohy psa změnit nelze - lze s nimi jen pracovat. Kdo si vybere mezi teriéry, měl by předem počítat s tím, že se jedná o psy vesměs ostré, samostatné, sebevědomé, velmi aktivní. Vyplývá to z jejich původního poslání samostatně pracujících norníků. Neřekla bych, že teriéři obecně jsou vysloveně problematičtí, musí se to ale s nimi umět a také je třeba jim poskytnout dostatečné vyžití - už mnoho lidí se spálilo, když si pořídilo módního jack russell teriéra s tím, že to je malé, nenáročné společenské plemeno. S výjimkou těch malých rozměrů nic z toho neplatí!
Jestliže u většiny psů jsou cestou ke spokojenému soužití velmi dobrý základní výcvik, důsledná výchova, včasná socializace a přiměřené zaměstnání, u teriérů to platí dvojnásob. Všem novopečeným majitelům teriérů, zvláště pak těm, kteří s tímto typem psů doposud nemají zkušenosti, doporučuji vyhledat si nějakou dobrou psí školku nebo školu a nechat si poradit odborníky. I teriér může být způsobný, dobře vychovaný a poslušný, nikoliv postrach širokého okolí.
Špic vypadá jako dobrá volba. I pro zadavatelku.
DOG!
XXX.XXX.220.12
Je lepší italak nebo boloňák.
Cristine1
napsal(a):
Taky znám hrubosrstého jezevčíka, co je naprosto milionový k dětem, lepšího psa k mrňatům jsem snad ještě neviděla, přesto by mě nenapadlo tvrdit, že se to plemeno k dětem hodí. Naopak bígly znám tři. Jedna fena je skvělý rodinný pes, jak z blbýho americkýho filmu, další dva psi jsou hovada nejtěžšího kalibru. Oba chodí na flexině... No, ve výsledku všechny víc děsí to lanko než ti psi samotní, ale ono to je všechno se vším. Jeden dokonce zlámal svojí paničce ruku, jak agresivně vyrazil proti mojí mámě, která šla kolem z práce.
Atheira
napsal(a):
Taky znám hrubosrstého jezevčíka, co je naprosto milionový k dětem, lepšího psa k mrňatům jsem snad ještě neviděla, přesto by mě nenapadlo tvrdit, že se to plemeno k dětem hodí. Naopak bígly znám tři. Jedna fena je skvělý rodinný pes, jak z blbýho americkýho filmu, další dva psi jsou hovada nejtěžšího kalibru. Oba chodí na flexině... No, ve výsledku všechny víc děsí to lanko než ti psi samotní, ale ono to je všechno se vším. Jeden dokonce zlámal svojí paničce ruku, jak agresivně vyrazil proti mojí mámě, která šla kolem z práce.
Taky znám fenku bígla, která je skvělej rodinnej pes. A to nemá žádné, ale opravdu žádné zaměstnání. Nejraději žere, mazlí se a válí se v posteli . Občas ji vezmou na procházku, všude chodí na volno, nemá problém s tím, že by utíkala, drží se u páníčků. V pohodě vychází se psy, lidmi a miluje děti. Ale řekla bych, že je to opravdu velká výjimka.
Sandy433
napsal(a):
A když už tedy tak pozor čivavička je VELICE křehký pejsek co se rád naučí chňapat a italský chrtík je velmi aktivní a rád ničí věci.Doporučila bych tedy z malých psů yorkshira, mopse, jezevčíka, grifonka nebo toy teriera.
Pardon, ale u těch Vašich příspěvků jsem se upřímně dost pobavila
DOG!
XXX.XXX.220.12
Bigl nepřichází v úvahu. Pro me je dost velký a náročný. Mám malý pronajatý byt.
Janinka Bosorka
napsal(a):
Pro vás jistě, znáte se nejlíp. Ale pro zadavatelku stěží, teriér-Svět psů=přirozené vlohy psa změnit nelze - lze s nimi jen pracovat. Kdo si vybere mezi teriéry, měl by předem počítat s tím, že se jedná o psy vesměs ostré, samostatné, sebevědomé, velmi aktivní. Vyplývá to z jejich původního poslání samostatně pracujících norníků. Neřekla bych, že teriéři obecně jsou vysloveně problematičtí, musí se to ale s nimi umět a také je třeba jim poskytnout dostatečné vyžití - už mnoho lidí se spálilo, když si pořídilo módního jack russell teriéra s tím, že to je malé, nenáročné společenské plemeno. S výjimkou těch malých rozměrů nic z toho neplatí!
Jestliže u většiny psů jsou cestou ke spokojenému soužití velmi dobrý základní výcvik, důsledná výchova, včasná socializace a přiměřené zaměstnání, u teriérů to platí dvojnásob. Všem novopečeným majitelům teriérů, zvláště pak těm, kteří s tímto typem psů doposud nemají zkušenosti, doporučuji vyhledat si nějakou dobrou psí školku nebo školu a nechat si poradit odborníky. I teriér může být způsobný, dobře vychovaný a poslušný, nikoliv postrach širokého okolí.
Špic vypadá jako dobrá volba. I pro zadavatelku.
Mám teriéra. Bostonka a musím říct, že super, naprosto ideální pes, lehce cvičitelný, k dětem úžasný, se psy vychází, ale samozřejmě, pořád je to teriér, takže pohyb potřebuje, ale taky umí lenošit, když prší
DOG!
XXX.XXX.220.12
Uz mám vybrano. Bude to pudl TOY! Vůbec jsem nevěděla, ze existuje toy, ale když ano byl pro me jasná volba. Děkuji všem co mi posilali návrhy apod.... Nashledanou❤.
DOG!
napsal(a):
Uz mám vybrano. Bude to pudl TOY! Vůbec jsem nevěděla, ze existuje toy, ale když ano byl pro me jasná volba. Děkuji všem co mi posilali návrhy apod.... Nashledanou❤.
..tak teď jste mně rozesmála... když jsem Vám nabízela plemeno pudla, tak Vaše odpověď zněla "Pudla vylučuji"
DOG!
XXX.XXX.220.12
Ano nabízela, ale toho velkého a ja jsem chtěla malé plemeno. Proto když jsem našla pudla toye byl pro me jasny favorit.
DOG!
napsal(a):
Ano nabízela, ale toho velkého a ja jsem chtěla malé plemeno. Proto když jsem našla pudla toye byl pro me jasny favorit.
Jen tak mimo... klasický pudl má 4 varianty, velký - střední - trpasličí - a Vámi zmiňovaný toy. Když si ani toto neumíte najít, nechci vědět, jakým stylem si vybíráte vhodné plemeno a jaký bude jeho výcvik a výchova...
- jsem 18.ti létá studentka
Mám malý pronajatý byt.
Nutně potřebuji psa.
Nevím jakého.
- civava a pudl
Pudla vylučuji.
Bude to pudl TOY!
Vůbec jsem nevěděla, ze existuje toy
rapotacka11
napsal(a):
Mám malý pronajatý byt.
Nutně potřebuji psa.
Nevím jakého.
- civava a pudl
Pudla vylučuji.
Bude to pudl TOY!
Taky mi to připadá jak ze špatného filmu, doufám, že to je troll nebo dítě a začíná a končí u představ.
polárka.15
napsal(a):
Jen tak mimo... klasický pudl má 4 varianty, velký - střední - trpasličí - a Vámi zmiňovaný toy. Když si ani toto neumíte najít, nechci vědět, jakým stylem si vybíráte vhodné plemeno a jaký bude jeho výcvik a výchova...
Je tiež dobré vyberať si podľa filmov: Rex a Lassie
mamkamaria
napsal(a):
No, ale musím sa priznať, že ja som si pred rokmi vybrala psa podľa knihy Robin.
Já si obě plemena kdysi dávno dávno vybrala dle literatury
napsal(a):
Já si obě plemena kdysi dávno dávno vybrala dle literatury
Jo, já kdysi měla jasno. GR nebo YT. A dostala jsem jako dítě bígla. a pak druhého a pak třetího... taky jsem vybírala podle atlasu a podle toho jaké psy jsem znala. A rodiče vybírali podle toho co tenkrát bylo v inzerci. Přesto se jim výběr povedl.
DOG!
XXX.XXX.220.12
rapotacka11
napsal(a):
Mám malý pronajatý byt.
Nutně potřebuji psa.
Nevím jakého.
- civava a pudl
Pudla vylučuji.
Bude to pudl TOY!
Mám neodbytný pocit, že jste blondýna.
Janinka Bosorka
napsal(a):
Mám neodbytný pocit, že jste blondýna.
Kdo? Rapotačka nebo zadavatelka ?
DOG!
XXX.XXX.220.12
Nevěděli byste o pár pěkných jmen? Jak pro psa i fenu, ještě nevím které pohlaví..
DOG!
XXX.XXX.220.12
To je jedno..
DOG!
XXX.XXX.220.12
Vrh B.