Zajímalo by mě, s jakými zajímavými jmény jste se setkali u psů velkých plemen, nebo máte doma takový jmenovce.Vynecháme-li Ramba jako pražského krysaříka, Punťu jako vestaj. apod.Vzpomněla jsem si, že kdysi v Praze bydlela kamarádka, co se mnou dělala v bance a kdysi mě požádala, abych jí vyvenčila psíka-věděla jsem, kde bydlí, jen jsem nikdy nebyla u ní doma.¨Dostala jsem klíče a jala se splniti slib.Jenže to jsem si naběhla-pes se jmenoval Bobík a byl to pořádnej Boban-páč to byl bernardýn, který obýval celou jednu místnost bytu a jeho obojek mi přišel velký jako zadní podbřišák sedla kovboje lasujícího tele. Ale měl duši štěněte, ukrutnou sílu a strašně rád se kamarádil s pidi psíky a hlavně se rád vozil v autě :-D
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vlkodav sice není moloss, ale kdysi jsme tady měli óbr kluka, který se jmenoval Drobeček. Neznalí byli trochu v šoku, co se na zavolání objevilo. Tenkrát tady vlkadav ještě skoro nebyl, takže lidi by zírali, i kdyby se na něj volalo "slone".
napsal(a):
Vlkodav sice není moloss, ale kdysi jsme tady měli óbr kluka, který se jmenoval Drobeček. Neznalí byli trochu v šoku, co se na zavolání objevilo. Tenkrát tady vlkadav ještě skoro nebyl, takže lidi by zírali, i kdyby se na něj volalo "slone".
My znali Drobečka zase bernadrýna. A aby toho nebylo málo, jeho bráchovi říkali doma Toffifee.

Nebudu rozlišovat molosy, vezmu prostě velký psy...
U nás byla slovenská čuvačka Terezka, leonbergřice Lucinka a moje kamarádka na přerostlýho rotvíka volá Aďoušku, berňák Matýsek, vlkodav Cipísek, další berňačka Adélka...no a my doma psovi taky neříkáme jeho původním jménem Jack, když už variantou jména, tak Jácíčku...připomíná mi totiž toho šišlavýho bílýho kocourka z pohádky
Kocour Mikeš..."babičto, přečti mi pohádtu"...
Někdy mi přijde, že čím menší pes, tak tím víc "cool" nebo drsný jméno a naopak čím větší, čím víc medvěd, tak tím infantilnější zdrobnělinka...

Jeden důchodce měl psa a jmenoval se Ještěr

napsal(a):
Jeden důchodce měl psa a jmenoval se Ještěr
Ještěr byl pes nebo důchodce?
Nejoriginálnější jméno pro psa se kterým jsem se setkala bylo "Kráva"
Nejdřív jsem mysleli, že ten člověk psovi nadává, pak jsme si říkali, že ten pes už musí být zblblí a musí na krávu slyšet. No a pak jsme se s člověkem seznámili a psa nám představil jako "Krávu".
No a pes mého bratra se jmenoval Rýma.
napsal(a):
Nejdřív jsem mysleli, že ten člověk psovi nadává, pak jsme si říkali, že ten pes už musí být zblblí a musí na krávu slyšet. No a pak jsme se s člověkem seznámili a psa nám představil jako "Krávu".
Asi nejoriginálnější, co jsem znala já, bylo papírovým jméno "Jsem Agentka". Panička tak psa představovala lidem a ty pohledy fakt stály za to. Ale přímo na ní takhle volala jen ze srandy - jinak měla "domácí" jméno normální.
napsal(a):
Nebudu rozlišovat molosy, vezmu prostě velký psy...
U nás byla slovenská čuvačka Terezka, leonbergřice Lucinka a moje kamarádka na přerostlýho rotvíka volá Aďoušku, berňák Matýsek, vlkodav Cipísek, další berňačka Adélka...no a my doma psovi taky neříkáme jeho původním jménem Jack, když už variantou jména, tak Jácíčku...připomíná mi totiž toho šišlavýho bílýho kocourka z pohádky
Kocour Mikeš..."babičto, přečti mi pohádtu"...
Někdy mi přijde, že čím menší pes, tak tím víc "cool" nebo drsný jméno a naopak čím větší, čím víc medvěd, tak tím infantilnější zdrobnělinka...
...kdysi jsme s kamarádem spolu venčily vlkošedé feny NO - on Haničku a Evičku, já Irenku... papillona jsem dostala pod jménem Kilian KIng a už jsem nechtěla přejmenovávat - takže Kili, Kilian, ale vzhledem k tomu, že neustále natáčí svá velká ušiska sledujíc kde se co šustne, jmenuji ho občas Kelišovou...naše kočky Eda, Kačenka a Bobina...
napsal(a):
Soused má kočku, kterou má pojmenovanou Ku*va. Nutno říct, že to není zastydlý puberťák ani přisprostlý vometák z hospody ale téměř devadesátiletý děda.

Měli jsme Shar-peie jménem Tango. A můj přítel se bavil tím, že když jsme ho někde venčili na volno a pohyboval se v blízkosti nějakých slečen, tak volal "Pozor na Tanga"! Slečny se zpravidla chytaly za zadek
Kdysi měli kluci z našeho města psa pitbula, černého, úžasná povaha, kámoš no borec a jmenoval se Kámo.A skvělá holčila má vlkodavku a jmenuje se Tulamore.-D Naší kočce říkáme Dě.ka protože jsme nikdy neviděli, aby si kočka došla v době mrouskání pro kocoury a před domem si to rozdávali před námi.To prostě nepochopíme, takže jsme věděli po porodu koťat, který je kterýho :-D A jaké jméno by podle vás slušelo psovi obřího plemene?

Atheira
napsal(a):
Tady v okolí je asi nějaký trend pořídit si berňáka a říkat mu Bohouš. Vím o třech, dva jsou odsud z vesnice, třetí z vedlejší.
Z naší vesnice se "Bohous" jmenuje kříženec bernaka a labika.
Taky jsem slyšela o psech jedné paní a ta měla Johnnieho Walkera, Jima Beama a Jacka Danielse :D Znám neměckou dobu Alberta (říkají mu Bertíku), teta měla boxery a zásdně říkala štěňatům "pejsek" no a jedno jí zůstalo a i to jméno mu zůstalo, takže to byl prostě Pejsek a pak znám ještě jednoho pesana středního vzrůstu a ten se jmenuje Skéro :D Když na něj kamarádka volá na sídlišti, tak se občas pár lidí zajímavě pootočí. Jo a ještě argentinskou dogu Arven a bulmastifa Hektora.
lavacca
napsal(a):
My měli 65 kg kavkazačku Báru - mluvili jsme o ni jako o Barunce. :).
gitule vrtule
napsal(a):
Zajímalo by mě, s jakými zajímavými jmény jste se setkali u psů velkých plemen, nebo máte doma takový jmenovce.Vynecháme-li Ramba jako pražského krysaříka, Punťu jako vestaj. apod.Vzpomněla jsem si, že kdysi v Praze bydlela kamarádka, co se mnou dělala v bance a kdysi mě požádala, abych jí vyvenčila psíka-věděla jsem, kde bydlí, jen jsem nikdy nebyla u ní doma.¨Dostala jsem klíče a jala se splniti slib.Jenže to jsem si naběhla-pes se jmenoval Bobík a byl to pořádnej Boban-páč to byl bernardýn, který obýval celou jednu místnost bytu a jeho obojek mi přišel velký jako zadní podbřišák sedla kovboje lasujícího tele. Ale měl duši štěněte, ukrutnou sílu a strašně rád se kamarádil s pidi psíky a hlavně se rád vozil v autě :-D
Já mám křížence molosse a jmenuje se Teddy.

pan Brouček
napsal(a):
Znal jsem starého pána, a ten měl psa a říkal mu Pes. Přišlo mu to logické, když to byl pes.
Náš kamarád to vytunil a pes je Sep.
Známá má dogu Bugatu- Buginu...