Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.11.2017 15:20
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Zajímalo by mě, s jakými zajímavými jmény jste se setkali u psů velkých plemen, nebo máte doma takový jmenovce.Vynecháme-li Ramba jako pražského krysaříka, Punťu jako vestaj. apod.Vzpomněla jsem si, že kdysi v Praze bydlela kamarádka, co se mnou dělala v bance a kdysi mě požádala, abych jí vyvenčila psíka-věděla jsem, kde bydlí, jen jsem nikdy nebyla u ní doma.¨Dostala jsem klíče a jala se splniti slib.Jenže to jsem si naběhla-pes se jmenoval Bobík a byl to pořádnej Boban-páč to byl bernardýn, který obýval celou jednu místnost bytu a jeho obojek mi přišel velký jako zadní podbřišák sedla kovboje lasujícího tele. Ale měl duši štěněte, ukrutnou sílu a strašně rád se kamarádil s pidi psíky a hlavně se rád vozil v autě :-D

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.11.2017 20:58

Vlkodav sice není moloss, ale kdysi jsme tady měli óbr kluka, který se jmenoval Drobeček. Neznalí byli trochu v šoku, co se na zavolání objevilo. Tenkrát tady vlkadav ještě skoro nebyl, takže lidi by zírali, i kdyby se na něj volalo "slone".

3.11.2017 21:17
asurwic

XXX.XXX.37.35

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vlkodav sice není moloss, ale kdysi jsme tady měli óbr kluka, který se jmenoval Drobeček. Neznalí byli trochu v šoku, co se na zavolání objevilo. Tenkrát tady vlkadav ještě skoro nebyl, takže lidi by zírali, i kdyby se na něj volalo "slone".

My znali Drobečka zase bernadrýna. A aby toho nebylo málo, jeho bráchovi říkali doma Toffifee.

3.11.2017 21:51

Nebudu rozlišovat molosy, vezmu prostě velký psy...
U nás byla slovenská čuvačka Terezka, leonbergřice Lucinka a moje kamarádka na přerostlýho rotvíka volá Aďoušku, berňák Matýsek, vlkodav Cipísek, další berňačka Adélka...no a my doma psovi taky neříkáme jeho původním jménem Jack, když už variantou jména, tak Jácíčku...připomíná mi totiž toho šišlavýho bílýho kocourka z pohádky
Kocour Mikeš..."babičto, přečti mi pohádtu"...

Někdy mi přijde, že čím menší pes, tak tím víc "cool" nebo drsný jméno a naopak čím větší, čím víc medvěd, tak tím infantilnější zdrobnělinka...

3.11.2017 22:34
dadu

XXX.XXX.61.94

Ke mě do obchodu s chovatelskýma potřebama kdysi přišli lidi s krásným samojedem, který se jmenoval Kocour smajlík

3.11.2017 23:03

Jeden důchodce měl psa a jmenoval se Ještěr

3.11.2017 23:09

Jeden důchodce měl psa a jmenoval se Ještěr

Ještěr byl pes nebo důchodce?

Nejoriginálnější jméno pro psa se kterým jsem se setkala bylo "Kráva"
Nejdřív jsem mysleli, že ten člověk psovi nadává, pak jsme si říkali, že ten pes už musí být zblblí a musí na krávu slyšet. No a pak jsme se s člověkem seznámili a psa nám představil jako "Krávu".

No a pes mého bratra se jmenoval Rýma.

3.11.2017 23:16
asurwic

XXX.XXX.37.35

Nejdřív jsem mysleli, že ten člověk psovi nadává, pak jsme si říkali, že ten pes už musí být zblblí a musí na krávu slyšet. No a pak jsme se s člověkem seznámili a psa nám představil jako "Krávu".

Asi nejoriginálnější, co jsem znala já, bylo papírovým jméno "Jsem Agentka". Panička tak psa představovala lidem a ty pohledy fakt stály za to. Ale přímo na ní takhle volala jen ze srandy - jinak měla "domácí" jméno normální.

4.11.2017 08:37
Edánek

XXX.XXX.254.194

Nebudu rozlišovat molosy, vezmu prostě velký psy...
U nás byla slovenská čuvačka Terezka, leonbergřice Lucinka a moje kamarádka na přerostlýho rotvíka volá Aďoušku, berňák Matýsek, vlkodav Cipísek, další berňačka Adélka...no a my doma psovi taky neříkáme jeho původním jménem Jack, když už variantou jména, tak Jácíčku...připomíná mi totiž toho šišlavýho bílýho kocourka z pohádky
Kocour Mikeš..."babičto, přečti mi pohádtu"...

Někdy mi přijde, že čím menší pes, tak tím víc "cool" nebo drsný jméno a naopak čím větší, čím víc medvěd, tak tím infantilnější zdrobnělinka...

...kdysi jsme s kamarádem spolu venčily vlkošedé feny NO - on Haničku a Evičku, já Irenku... papillona jsem dostala pod jménem Kilian KIng a už jsem nechtěla přejmenovávat - takže Kili, Kilian, ale vzhledem k tomu, že neustále natáčí svá velká ušiska sledujíc kde se co šustne, jmenuji ho občas Kelišovou...naše kočky Eda, Kačenka a Bobina...

4.11.2017 08:39
Tedysek

XXX.XXX.49.72

Já volám na obrika Plyšáku, sousedi měli Goliáše (noxrtw) :) a často se setkávám se jménem pro velkého psa Beruška :) znala jsem ještě vymara Démona :).

4.11.2017 10:13
Atheira

XXX.XXX.50.119

Tady v okolí je asi nějaký trend pořídit si berňáka a říkat mu Bohouš. Vím o třech, dva jsou odsud z vesnice, třetí z vedlejší.

4.11.2017 10:15
Atheira

XXX.XXX.50.119

Soused má kočku, kterou má pojmenovanou Ku*va. Nutno říct, že to není zastydlý puberťák ani přisprostlý vometák z hospody ale téměř devadesátiletý děda.

4.11.2017 10:15
pan Brouček

XXX.XXX.79.4

Znal jsem starého pána, a ten měl psa a říkal mu Pes. Přišlo mu to logické, když to byl pes.

4.11.2017 10:25

Měli jsme Shar-peie jménem Tango. A můj přítel se bavil tím, že když jsme ho někde venčili na volno a pohyboval se v blízkosti nějakých slečen, tak volal "Pozor na Tanga"! Slečny se zpravidla chytaly za zadek

4.11.2017 10:31
dadu

XXX.XXX.61.94

Moje teta má psa boxera jménem Boxa smajlík

4.11.2017 10:32
dadu

XXX.XXX.61.94

A můj syn měl čivavu Tequilu smajlík

4.11.2017 11:12
leny24

XXX.XXX.238.83

Náš Bulmastif se jmenuje Frodo smajlík

4.11.2017 11:23
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Kdysi měli kluci z našeho města psa pitbula, černého, úžasná povaha, kámoš no borec a jmenoval se Kámo.A skvělá holčila má vlkodavku a jmenuje se Tulamore.-D Naší kočce říkáme Dě.ka protože jsme nikdy neviděli, aby si kočka došla v době mrouskání pro kocoury a před domem si to rozdávali před námi.To prostě nepochopíme, takže jsme věděli po porodu koťat, který je kterýho :-D A jaké jméno by podle vás slušelo psovi obřího plemene?

4.11.2017 12:39

Atheira napsal(a):
Tady v okolí je asi nějaký trend pořídit si berňáka a říkat mu Bohouš. Vím o třech, dva jsou odsud z vesnice, třetí z vedlejší.

Z naší vesnice se "Bohous" jmenuje kříženec bernaka a labika.

4.11.2017 13:09
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Název CHS jsem zapomněla, ale jejich štěňata se jmenují po alkoholu: Absint, Balantine, Cognack

4.11.2017 16:00
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Fiona.Praha napsal(a):
Název CHS jsem zapomněla, ale jejich štěňata se jmenují po alkoholu: Absint, Balantine, Cognack

4.11.2017 17:02
rapotacka11

XXX.XXX.32.122

Známí měli štěňata NO
Bony, Dolar, Marka.

4.11.2017 17:26
mamkamaria

XXX.XXX.55.3

A čo tak: Timur, Cézar, Napoleon.

4.11.2017 19:20
Enter

XXX.XXX.158.148

Můj borderák se jmenuje Enter, jeho strejda z vrhu "C" se jmenuje Crrr

4.11.2017 19:36
Tedysek

XXX.XXX.34.16

Znám dobrý název chs: Murphys law :).

6.11.2017 10:00
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Já chci Baskervilla. Ale molos to teda nebude...

6.11.2017 12:00
Beica

XXX.XXX.158.179

Taky jsem slyšela o psech jedné paní a ta měla Johnnieho Walkera, Jima Beama a Jacka Danielse :D Znám neměckou dobu Alberta (říkají mu Bertíku), teta měla boxery a zásdně říkala štěňatům "pejsek" no a jedno jí zůstalo a i to jméno mu zůstalo, takže to byl prostě Pejsek a pak znám ještě jednoho pesana středního vzrůstu a ten se jmenuje Skéro :D Když na něj kamarádka volá na sídlišti, tak se občas pár lidí zajímavě pootočí. Jo a ještě argentinskou dogu Arven a bulmastifa Hektora.

6.11.2017 13:00
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Děkuji všem za příspěvky.Velmi mě některé pobavily.Poupravím trochu vlákno a zeptám se vás, jaké zvučné jméno se líbí pro psa vám, jaké by jste dali, či naopak nedali ?.-).

6.11.2017 19:15
misakk11

XXX.XXX.49.5

Naše fundlačka se jmenuje Yvonne. Voláme na ni Yvo. Jinak je to naše Yvanka nebo Mazliku. Původně byl v plánu pes, kterému jsme chtěli říkat Belmondo.

6.11.2017 19:57
lavacca

XXX.XXX.218.25

My měli 65 kg kavkazačku Báru - mluvili jsme o ni jako o Barunce. :).

6.11.2017 19:58
lavacca

XXX.XXX.218.25

lavacca napsal(a):
My měli 65 kg kavkazačku Báru - mluvili jsme o ni jako o Barunce. :).

6.11.2017 23:55
veronika258

XXX.XXX.255.101

gitule vrtule napsal(a):
Zajímalo by mě, s jakými zajímavými jmény jste se setkali u psů velkých plemen, nebo máte doma takový jmenovce.Vynecháme-li Ramba jako pražského krysaříka, Punťu jako vestaj. apod.Vzpomněla jsem si, že kdysi v Praze bydlela kamarádka, co se mnou dělala v bance a kdysi mě požádala, abych jí vyvenčila psíka-věděla jsem, kde bydlí, jen jsem nikdy nebyla u ní doma.¨Dostala jsem klíče a jala se splniti slib.Jenže to jsem si naběhla-pes se jmenoval Bobík a byl to pořádnej Boban-páč to byl bernardýn, který obýval celou jednu místnost bytu a jeho obojek mi přišel velký jako zadní podbřišák sedla kovboje lasujícího tele. Ale měl duši štěněte, ukrutnou sílu a strašně rád se kamarádil s pidi psíky a hlavně se rád vozil v autě :-D

Já mám křížence molosse a jmenuje se Teddy.

7.11.2017 06:45

pan Brouček napsal(a):
Znal jsem starého pána, a ten měl psa a říkal mu Pes. Přišlo mu to logické, když to byl pes.

Náš kamarád to vytunil a pes je Sep.

Známá má dogu Bugatu- Buginu...

Přidejte reakci

Přidat smajlík