Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.1.2018 11:35
Aaaaaaaaa

XXX.XXX.116.179

Ahoj, je mi to fakt hloupé, ale stejně se přesto zeptám. Máte někdo zkušenosti se vstupem psa do obchodního domu (konkrétně zejména Palladium v Praze)? Vím že se všude píše, že pes do obchodního domu nesmí, ale mnohokrát jsem tam nějakého zahlédla a nikdo s tím neměl problém. Jde o to, že nutně potřebuji něco koupit v jednom obchodě v již zmíněném centru (a přes internet to nejde), protože jsem z druhého konce republiky a do Prahy se dostanu tak jednou až dvakrát za rok - a extra se mi kvůli tomu strávit celý den ve vlaku nechce. No a v nejbližší době pojedu přes Prahu s pejsánem, tak bych to ráda stihla při jednom. Rozhodně nepřichází v úvahu nechat ho někde přivázaného a pohlídat mi ho na tu dobu nikdo nemůže, protože cestuji sama. Je to středně velké plemeno a je to poslušný flegmatik, umí chodit u nohy - nikoho by neobtěžoval. Myslíte, že by byl problém ho tam na pár minut vzít s sebou? Myslíte že by pomohlo kdybych předem požádala ostrahu a vysvětlila jim můj problém? Rozhodně nejsem žádný anarchista co chce mermomocí porušovat pravidla, ale když tam chodí i jiní psi...

6.1.2018 11:39
Čivavy1599

XXX.XXX.0.147

Zdravím. Pokud je pes poslušný a víš že nebude štěkat tak by jsi ho mohla asi vzít. Ale určitě a bohužel když je velký tak bych si vzala pro jistotu košík aby na mě někdo nezavolala hlídku. S miny psemi to tolik nevadí. Ale do potravin bych s ním nechodila.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.1.2018 11:52

Aaaaaaaaa napsal(a):
Ahoj, je mi to fakt hloupé, ale stejně se přesto zeptám. Máte někdo zkušenosti se vstupem psa do obchodního domu (konkrétně zejména Palladium v Praze)? Vím že se všude píše, že pes do obchodního domu nesmí, ale mnohokrát jsem tam nějakého zahlédla a nikdo s tím neměl problém. Jde o to, že nutně potřebuji něco koupit v jednom obchodě v již zmíněném centru (a přes internet to nejde), protože jsem z druhého konce republiky a do Prahy se dostanu tak jednou až dvakrát za rok - a extra se mi kvůli tomu strávit celý den ve vlaku nechce. No a v nejbližší době pojedu přes Prahu s pejsánem, tak bych to ráda stihla při jednom. Rozhodně nepřichází v úvahu nechat ho někde přivázaného a pohlídat mi ho na tu dobu nikdo nemůže, protože cestuji sama. Je to středně velké plemeno a je to poslušný flegmatik, umí chodit u nohy - nikoho by neobtěžoval. Myslíte, že by byl problém ho tam na pár minut vzít s sebou? Myslíte že by pomohlo kdybych předem požádala ostrahu a vysvětlila jim můj problém? Rozhodně nejsem žádný anarchista co chce mermomocí porušovat pravidla, ale když tam chodí i jiní psi...

Rozhodně bych se neptala ochranky, neb kdo se moc ptá, moc se dozví. Jestli je do areálu vstup se psy zakázán, ochranka vám to nesmí povolit, ale může vás přehlédnout ( ať už nedopatřením, nebo schválně ), ale nebude riskovat postih proto, že nějaký jouda ( ne vy ) by pak řekl "ale on mi to dovolil".

6.1.2018 11:57
Tedysek

XXX.XXX.37.92

Aaaaaaaaa napsal(a):

Co si patuji z dob kdy jsem v palladiu pracovala, tak pes tam nesmí. Ochranka vyvedla i slepeckeho psa! Nicméně lze najít i cestu dovnitř se psem. Stačí, když pes nepůjde po svých, ale Vezmeš ho do náruče. A až se tě ochranka zeptá na psa, tak řekni, že jdeš do zverimexu psovi zkusit obleček/postroj a bez vyzkoušení to prostě koupit nejde! A pak tě pustí. :)
Jednou jsem pronasela dva psy a klec. Kazdyho psa pod jednou rukou a klec v ruce s jedním psem. To byla sranda. :).

6.1.2018 11:59
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Nevím jak kde, ale třeba v brněnské Vaňkovce jsem nejednou střeďáka na vodítku potkala. V Olympii si nepamatuju, ale pidi psi, ať už v tašce či na vodítku běžně.

Neregistrovaný uživatel

6.1.2018 12:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Aaaaaaaaa napsal(a):

Pokud je v obchoďáku zákaz vstupu se psy, tak ostraha objektu nemá právo povolit vám vstup se psem, a naopak sama riskuje postih od svého zaměstnavatele. Jediná cesta, jak to obejít je, že budete dělat tělesně postiženého - tzn. vozíčkáře nebo slepého, a pes bude vypadat jako váš asistenční/vodící.
Jsem pejskař, ale když vidím ty bezohledný křupany se smetákama v košících, tak se mi obrací žaludek - představa, že co včechno nabral pes na podělaným parkovým trávníku na svůj podvozek + u samců chlupy na břiše od vlastní moči je fakt chutná...

6.1.2018 12:14
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Pokud je v obchoďáku zákaz vstupu se psy, tak ostraha objektu nemá právo povolit vám vstup se psem, a naopak sama riskuje postih od svého zaměstnavatele. Jediná cesta, jak to obejít je, že budete dělat tělesně postiženého - tzn. vozíčkáře nebo slepého, a pes bude vypadat jako váš asistenční/vodící.
Jsem pejskař, ale když vidím ty bezohledný křupany se smetákama v košících, tak se mi obrací žaludek - představa, že co včechno nabral pes na podělaným parkovým trávníku na svůj podvozek + u samců chlupy na břiše od vlastní moči je fakt chutná...

Fakt? Já se svými psy nikdy do žádného obchodu nešla( jsou to vesničtí burani ) ale když tam potkám nějakou tu fifinku, vždycky na ni minimálně šišlám, či obtěžuju kecáním jejího majitele Že bych takhle uvažovala(špinavý a pocvrkaný) to by mne teda vůbec nenapadlo. To bych si mohla myslet i o posr...miminu v košíku, které by mi v důsledku nevadilo míň

Neregistrovaný uživatel

6.1.2018 12:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

lesnížínka napsal(a):
Fakt? Já se svými psy nikdy do žádného obchodu nešla( jsou to vesničtí burani ) ale když tam potkám nějakou tu fifinku, vždycky na ni minimálně šišlám, či obtěžuju kecáním jejího majitele Že bych takhle uvažovala(špinavý a pocvrkaný) to by mne teda vůbec nenapadlo. To bych si mohla myslet i o posr...miminu v košíku, které by mi v důsledku nevadilo míň

Nevadí mi v obchodě Fifinka v tašce nebo přepravce, ale pes do košíku, do kterého si jiní lidé dávají jídlo prostě NEPATŘÍ! A to mimino v košíku má plíny a je oblečené.

6.1.2018 12:22

..z toho se mi dělá také šoufl, rovněž v případě, kdy narve rodič dítě s botami do košíku v potravinách, představa do čeho všeho dítko venku šlape a pak to otře ve vozíku, kam si pak já dám potraviny...hnu.s...

Neregistrovaný uživatel

6.1.2018 12:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
..z toho se mi dělá také šoufl, rovněž v případě, kdy narve rodič dítě s botami do košíku v potravinách, představa do čeho všeho dítko venku šlape a pak to otře ve vozíku, kam si pak já dám potraviny...hnu.s...

Přesně, nebo nechají děcko lézt v zasviněných botech v MHD po sedačkách - to je z úplně stejného soudku jako pes v nákupním košíku, a tohle může udělat jenom bezohledný křupan

6.1.2018 12:26

Aaaaaaaaa napsal(a):

..všeobecně je zákaz, ale setkala jsem se s tím, že mně ochranka se psem v náruči vyhazovala a v kavárně onoho obchodního domu seděl chlap s velkým plemenem psa...v jiném obchoďáku mně nechala ochranka chodit s malým psem...větší legrace je, když tam se mnou chodil kocour a občas se prošel při menším provozu na vodítku... nikde totiž není, že by kočky měli do obchoďáku zákaz, naopak jsme pro všechny prodavačky byli vítaným zpestřením, velmi zajímavě se pak kocour - ragdoll modrého zabarvení vyjímal v oddělení Kari mezi kožešinami obdobného zabarvení...

6.1.2018 13:02

Přesně, nebo nechají děcko lézt v zasviněných botech v MHD po sedačkách - to je z úplně stejného soudku jako pes v nákupním košíku, a tohle může udělat jenom bezohledný křupan

..ono to začíná tím, když matka s dítětem na dětském hřišti ponechá na lavičce podělané pleny a pak už se to jenom stupňuje...já kdysi jako dítě odhodila na návsi u babičky dřívko od nanuku a to byl takový sekec, že jsem se už nikdy nic nedovolila někde ponechat...

6.1.2018 13:13

Svého psa protáhnu skoro všude (kolikrát i na úřady), zvlášť když si dám posilovnu a nesu ho v náručí, ale v Palladiu nikdy nebyl. S Kotvou můj nejbližší "obchoďák", tak jsem tam ne úplně dobrovolně často, ale psa jsem viděla max. kapesního v tašce. Pustili mě do Bílé labuťě pro zásilku, naopak z průchozího obch. centra Florenc mě neprodleně vypoklonkovali. A to je pes, který neslintá, nepáchne, není čuně a byl v náručí. Rozhodně bych se střeďákem obchoďáky neriskovala.

6.1.2018 13:16
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

..ono to začíná tím, když matka s dítětem na dětském hřišti ponechá na lavičce podělané pleny a pak už se to jenom stupňuje...já kdysi jako dítě odhodila na návsi u babičky dřívko od nanuku a to byl takový sekec, že jsem se už nikdy nic nedovolila někde ponechat...

Denně bych na naší ranní venčící trase kolem potoka, ve vesnici, kudy skoro nikdo neprojde, našla nějaký ten obal od limči či cukrovinky. Že to tam pohazují děcka jdoucí ze školy, je víc než jasné. Čí je to vizitka, netřeba se ptát.

6.1.2018 13:17

Svého psa protáhnu skoro všude (kolikrát i na úřady), zvlášť když si dám posilovnu a nesu ho v náručí, ale v Palladiu nikdy nebyl. S Kotvou můj nejbližší "obchoďák", tak jsem tam ne úplně dobrovolně často, ale psa jsem viděla max. kapesního v tašce. Pustili mě do Bílé labuťě pro zásilku, naopak z průchozího obch. centra Florenc mě neprodleně vypoklonkovali. A to je pes, který neslintá, nepáchne, není čuně a byl v náručí. Rozhodně bych se střeďákem obchoďáky neriskovala.

Když zadavatelce nic jiného nezbývá...V tom přpadě "drzé čelo lepší než poplužní dvůr..."
Nebo se ozvěte Pražáci a někdo jí psa podržte...(Já to mám 100 km.).

6.1.2018 13:29
tapina

XXX.XXX.211.55

Edit., špatná formulace

Dobrý den, možná bych se spíš zkusila domluvit s obsluhou toho obchodu. Buď že pokud by byly nějaké problémy, aby byli ochotni říct, že toho psa v obchodě potřebují (viz jak někdo píše něco podobného jako zkoušení oblečku ve zverimexu, třeba focení reklamy apod., pro jistotu), a asi bych to směřovala časově, kdy tam nechodí moc lidí, asi úplný začátek provozní doby. Nebo spíš jestli by Vám to zboží někdo nebyl ochoten z obchodu vynést před obchoďák. Spousta lidí má psy, třeba to pochopí... Nebo někdo z pejskařů nebo jiné nějaké zájmové apod. skupiny, kde se vyskytujete, třeba by byl ochoten, že Vy byste počkali venku, obsluha to připravila a on by to jen donesl. Případně by, pokud by to nebylo úplně ono, něco tomu bylo, vrátil zpět, ale to už chce důvěru smajlík
Lidi by si měli pomáhat...
Do Prahy jezdím, kdyby náhodou jsme se alespoň částečně potkaly časově, klidně bych vám to vyzvedla. Nebo pohlídala psa, ale to ani nenabízím, protože já bych svého psa cizímu taky nedala smajlík

6.1.2018 13:47

lesnížínka napsal(a):
Denně bych na naší ranní venčící trase kolem potoka, ve vesnici, kudy skoro nikdo neprojde, našla nějaký ten obal od limči či cukrovinky. Že to tam pohazují děcka jdoucí ze školy, je víc než jasné. Čí je to vizitka, netřeba se ptát.

..asi tak...

6.1.2018 14:01
tapina

XXX.XXX.211.55

lesnížínka napsal(a):

He he a to už vidíte jen ty pozůstatky. Nevidíte, kdo a jak to tam nechal, jak vypadal a neslyšely jste jeho slovník smajlík No, čí je to vizitka, asi někoho podobně starého jako já, Vy. Prostě za každé doby se někde dějí chyby smajlík

6.1.2018 14:25
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

tapina napsal(a):
He he a to už vidíte jen ty pozůstatky. Nevidíte, kdo a jak to tam nechal, jak vypadal a neslyšely jste jeho slovník smajlík No, čí je to vizitka, asi někoho podobně starého jako já, Vy. Prostě za každé doby se někde dějí chyby smajlík

Neodhazovat odpadky, zdravit a nevím co běžného ještě...mi přijde jako základní slušnost. Vy, já...Jak to, že mne by ani ve snu nenapadlo, odhodit někde odpadky a udělat to mé imaginární dítě, paprče mu urazím Samozřejmostí je, že brácha od mala neteři říká, že takové věci se prostě nedělají. I můj pes v přírodě bezpečně pozná, co tam nepatří. Když mu řeknu, hele odpaďocha, přines, neomylně přinese petku či třeba igeliťák, polystyren, obal od oplatky. Onehdá psal náš starosta do místního zpravodaje o tom, jak mu vadí, že jsou všude poházené papírové kapesníky. No, nějak mi hlava nebere, proč tohle mu vadí, když ho buďto sežere můj pes nebo se po prvním dešti rozpadnou. Nové hory odpadků, přibívajíc každý týden na různých částech vesnice, nijak neřeší. Zavedlo se před lety výborné odpadové hospodářství, na všechen odpad je tu řešení, přesto jsou tu jedinci, co dělají ten binec. A jejich děcka jsou nejspíš ta, co se chovají stejně

7.1.2018 20:13
Enter

XXX.XXX.158.148

..všeobecně je zákaz, ale setkala jsem se s tím, že mně ochranka se psem v náruči vyhazovala a v kavárně onoho obchodního domu seděl chlap s velkým plemenem psa...v jiném obchoďáku mně nechala ochranka chodit s malým psem...větší legrace je, když tam se mnou chodil kocour a občas se prošel při menším provozu na vodítku... nikde totiž není, že by kočky měli do obchoďáku zákaz, naopak jsme pro všechny prodavačky byli vítaným zpestřením, velmi zajímavě se pak kocour - ragdoll modrého zabarvení vyjímal v oddělení Kari mezi kožešinami obdobného zabarvení...

Neregistrovaný uživatel

8.1.2018 11:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.191.35

Bezne to neschvaluju ale vzhledem k tomu ze ted horka fakt nepanujou. To by to pes tech par minut nez dobehmete do kramu a vec vyzbednete v aute neprezil? Ze ho nutne musite tahat s sebou... stejne na to dojde pokud vas z obchodaku vyrazi ochranka.

8.1.2018 11:57
rapotacka11

XXX.XXX.32.5

Jede vlakem.

8.1.2018 12:10

Myslím si, že by to problém byl. Jasný, můžete se tvářit odhodlaně a zrovna můžete mít štěstí na to, že ochranka se tím nebude chtít zabývat a budou se tvářit, že vás nevidí, ale stejně tak vás můžou vyhodit hned u vchodu a neukecáte to, protože ten obrázek se škrtlým psem tam prostě je.

Neregistrovaný uživatel

8.1.2018 12:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.191.35

rapotacka11 napsal(a):
Jede vlakem.

Přiznám se že by mě zajímalo co je to za tak strašně důležitou věc že se nedá sehnat jinde anebo objednat přes nějaký eshop s dopravou.

8.1.2018 14:48
Luciandthewolf

XXX.XXX.10.197

Netahejte to zvířátko do palladka, vždyť tam se nedá asi hnout, nehledě na to, ze když to uvidí ochranky tak budete venku dřív než se nadechnete, pohybuju se obcas kolem klidně vám psíka na chvilku pohlídam.

9.1.2018 10:00

Já Vám ho můžu podržet.

12.1.2018 20:53
jezicek

XXX.XXX.94.7

U obchodnich center zalezi na politice toho ktereho OC.
Treba do OC Smichov psi mohou.
Do jinych (Flora, Chodov) sice nemohou, ale v praxi to nikdo, pokud vas pes nedela problemy, neresi.
Do Palladia psi nemhou a pokud memate psa v tasce nebo akceptuji pry i psy a la civava na ruce. Kdyz se tam snazite se psem jit, ochranka vas (v mem pripade to bylo velice slusne a zdvorile) vykaze.

Jinak tohle "kam se v ruznych zemich muze se psem a jakym" je velice zajimave tema.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík