Ako odnaučiť psa skákať

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.1.2018 21:26

Zdravím chcela by som sa opýtať ako mam môjho psa odnaučiť skákať ma 7mesiacov je to rotvajler a predtým to moc nerobil ale teraz začal skákať a hrýzť nie agresívne on sa chce viacmenej hrať. už sme skúšali vela vecí ale zatiaľ nič nezabralo.Ma zaklady výchovy ako je sadni lahni zostaň ku mne a tiet veci.Za odpovede vopred ĎAKUJEM

9.1.2018 21:49

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zdravím chcela by som sa opýtať ako mam môjho psa odnaučiť skákať ma 7mesiacov je to rotvajler a predtým to moc nerobil ale teraz začal skákať a hrýzť nie agresívne on sa chce viacmenej hrať. už sme skúšali vela vecí ale zatiaľ nič nezabralo.Ma zaklady výchovy ako je sadni lahni zostaň ku mne a tiet veci.Za odpovede vopred ĎAKUJEM

Možná by pomohlo, kdybyste rozvedl, co a jak už jste zkoušeli a co jiného se psem děláte.

9.1.2018 22:04

Možná by pomohlo, kdybyste rozvedl, co a jak už jste zkoušeli a co jiného se psem děláte.

My sa ho snažíme dobre vycvičiť kedže je to bojove plemeno a bude dosť velký radili sme sa aj s jedným trénerom ale nepomohlo to.chceme hodať na týždne do takého výcvykoveho tábora ale neviem či je to dobrý napad.

9.1.2018 22:04
vetřelec

XXX.XXX.224.254

Dobrý večer,
Se skákáním jsem se ještě nesetkal.
O psech se tady moc nebavíme, spíš o lidech.

9.1.2018 22:06

vetřelec napsal(a):
Dobrý večer,
Se skákáním jsem se ještě nesetkal.
O psech se tady moc nebavíme, spíš o lidech.

On to nerobil ale teraz posledný mesiac neviem či nanho prišla puberta alebo co
ale chcem ho to odnauciť lebo aj ked pridem zo školi zacne skakat a hned som zela špinava.

9.1.2018 22:09
vetřelec

XXX.XXX.224.254

Schválně si to tady porůznu pročtěte, moc Vám to prospěje

9.1.2018 22:18
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Šlápněte mu na zadní packu.

9.1.2018 22:33
saola

XXX.XXX.44.79

Jestli jsem dobře pochopila otázku, jde o to, že pes na vás skáče a štípe vás v rámci hry, která vám nevyhovuje. Sedmiměsíční štěně rotvajlera vyrůstá z dětských střevíčků a pomalu jde do puberty. Takže zkouší, co všechno lze.
Vyskakování psa na člověka se dá docela snadno odnaučit, ale musíte vybrat tu správnou chvíli. Pokud se pes zvedne na zadní a opře se o vás, šlápněte mu neprodleně na zadní packu - upřesňuji pro místní ochránce zvířat, že šlápnutí na prsty packy nemá proběhnout tak, abyste mu je zlomili, ale aby si pes všiml. To znamená, dostatečně silný podnět, aby mu to bylo nepříjemné. Stejně tak chňapání a štípání - vemte jej za tlamu a přitiskněte mu pysky na hranu zubů.
Spojte se zákazovým povelem Ne, buďte rozhodní a mluvte jasně. Pokud umí Sedni, dejte tento povel a hodně chvalte, dejte odměnu a odveďte pak jeho pozornost jinou činností.
Pokud tento váš v podstatě marginální problém zmiňovaný trenér nevyřešil, rozhodně k němu psa na výcvik nedávejte - asi byste si nepolepšili. Jinak - dát psa někomu na výcvik základní poslušnosti a pak si jej zase vzít nemá obvykle trvalé výsledky, zvlášť u majitelů začátečníků a štěňat. Pro vás je nejdůležitější, abyste se psem pracovali sami, sedmiměsíční pes je mladý a je důležité, aby byl nejprve členem vaší smečky a základním způsobem s vámi fungoval. Lepší je, když budete chodit na cvičák či do kurzu společně a také společně na sobě pracovat.
Vaše zařazení rotvajlera mezi bojová plemena nekomentuji, taková kategorie neexistuje, rotvajler je pracovní pes, dříve poměrně běžné služební plemeno.

9.1.2018 22:33

My sa ho snažíme dobre vycvičiť kedže je to bojove plemeno a bude dosť velký radili sme sa aj s jedným trénerom ale nepomohlo to.chceme hodať na týždne do takého výcvykoveho tábora ale neviem či je to dobrý napad.

Jestli jsem to dobře pochopila, jste mladá slečna a pes je samec. Budete potřebovat s výchovou psa pomoc, protože ač umí sedni, lehni a dej pac, začíná vás mít trochu "na háku", jestli po vás skáče a chňape a vy to neumíte zarazit. Výcvikovým táborem bych to neřešila, spíš dobrým výcvikářem, trenérem, vychovatelem. Když napíšete odkud jste, někdo vám dobrého rádce a pomocníka navrhne.

9.1.2018 22:34
Luciandthewolf

XXX.XXX.58.3

Rotvajler jak jej známe dnes není plemeno bojové, ale klasifikací mastif s pracovní zkouškou. Já jsem to psa odnaučila tak, ze když měl tyhle svoje rozverné chvíle řekla jsem sedni, neskač. Pes si sednul a pockala jsem až rozdycha ten nápor emocí a radosti a pak jsem ji pohladila.
Později už stačilo říct “neskač”. A nechala toho. Skákat muže jenom kdyz se my dvě vitame my dve a to je teprv

9.1.2018 23:04

Se psem se přivítám, až má všechny 4 na zemi, od štěněte. Zvykne si na to a vítá už jen ukrutným kroutěním ocasu a půlky těla a očekává důkladnou drbací vítací masáž...
Pokud mě chce venku přivítat známý pes a vím, že je "nevychovaný" a skáče nastavím mu koleno, sám se o měj zastaví a asi to není přijemné, pes pochopí. Prostě si ho kolenem držím od těla, kdyby byl pes můj dala bych mu nějaký "povel".

10.1.2018 02:47

Ďakujem vám za odpovede.

10.1.2018 04:45
scylla

XXX.XXX.150.32

Rozhodně psa nedávejte z ruky do nějakého rychlokvašeného tábora, je vysoká pravděpodobnost, že s ním nebude dobře zacházeno. Navíc je vám to pendrek platné, když bude poslouchat jiného člověka a ne vás. Vyvarujte se silových postupů, které tu navrhuje Saola, pokud budete vůči rotvíkovi používat sílu, bude jí používat on na vás a to si určitě nemůžete dovolit. Jednou pro vždy zapomeňte na "bojové plemeno", tak o svém psovi nikdy neuvažujte. Je to štěně, chce si hrát, takže odveďte pozornost, naučte jiné chování, které bude bavit vás i jeho - aport, podání předmětu, strčte mu do huby hračku, hoďte mu hračku, když neskočí, chvalte. Určitě žádné šlapání na nohy nebo chytání za tlamu a zákazy, vy máte psa naučit, co má dělat, ne co nemá dělat.

10.1.2018 04:46
scylla

XXX.XXX.150.32

saola napsal(a):
Jestli jsem dobře pochopila otázku, jde o to, že pes na vás skáče a štípe vás v rámci hry, která vám nevyhovuje. Sedmiměsíční štěně rotvajlera vyrůstá z dětských střevíčků a pomalu jde do puberty. Takže zkouší, co všechno lze.
Vyskakování psa na člověka se dá docela snadno odnaučit, ale musíte vybrat tu správnou chvíli. Pokud se pes zvedne na zadní a opře se o vás, šlápněte mu neprodleně na zadní packu - upřesňuji pro místní ochránce zvířat, že šlápnutí na prsty packy nemá proběhnout tak, abyste mu je zlomili, ale aby si pes všiml. To znamená, dostatečně silný podnět, aby mu to bylo nepříjemné. Stejně tak chňapání a štípání - vemte jej za tlamu a přitiskněte mu pysky na hranu zubů.
Spojte se zákazovým povelem Ne, buďte rozhodní a mluvte jasně. Pokud umí Sedni, dejte tento povel a hodně chvalte, dejte odměnu a odveďte pak jeho pozornost jinou činností.
Pokud tento váš v podstatě marginální problém zmiňovaný trenér nevyřešil, rozhodně k němu psa na výcvik nedávejte - asi byste si nepolepšili. Jinak - dát psa někomu na výcvik základní poslušnosti a pak si jej zase vzít nemá obvykle trvalé výsledky, zvlášť u majitelů začátečníků a štěňat. Pro vás je nejdůležitější, abyste se psem pracovali sami, sedmiměsíční pes je mladý a je důležité, aby byl nejprve členem vaší smečky a základním způsobem s vámi fungoval. Lepší je, když budete chodit na cvičák či do kurzu společně a také společně na sobě pracovat.
Vaše zařazení rotvajlera mezi bojová plemena nekomentuji, taková kategorie neexistuje, rotvajler je pracovní pes, dříve poměrně běžné služební plemeno.

Rozhodně nepoužívejte výše uvedené postupy a s cvičákem opatrně, můžete narazit na takový, kde vám budou takové hlouposti radit.

10.1.2018 21:41

Dle mého naprosto jednoduchá záležitost...pes je rozverný, už asi pubescent, nemyslí to zle, ale je potřeba to "zarazit", ono když pak na vás bude skákat dospělej pes, tak s jeho váhou je to minimálně nepříjemné...vše už bylo popsáno výše, spíš to shrnu...pokud pes skáče, tak upevňovat povely a prostě ho "posadit" a pokud ho chcete pohladit, tak pouze když má všechny čtyři tlapajzny na zemi...někdo už výše psal, že to učí od štěněte...dělám to taky tak, máme pouze velké psy a k tomu byly v rodině děti...skákání je nepřijatelné...pokud ještě nejste schopná psa povelem posadit, tak pokud začne skákat, řekla bych rázně NE..NESMÍŠ..prostě povel, který používáte k ukončení nežádoucí činnosti a pak se třeba otočila k němu zády a ignorovala ho, protože si myslím, že pes se skákáním hlavně dožaduje pozornosti popř. nějaké činnosti a každý projev pozornosti, byť negativní, psa v tom skákání jen utvrzuje...pes musí pochopit, že jen "neskákání" je žádoucí...

11.1.2018 06:43

K tomu posazení, což je samozřejmě dobré řešení, dodám - udělej si vítací rituál, který ti bude vyhovovat, neboli neber mu radost z vítání, ale udělej to tak, aby ti to vyhovovalo - např. psa posadíš, klekneš si k němu, hezky ho celého podrbkáš, dáš pusu na levé ucho, necháš si donést balónek, hodíš mu ho, řekneš "bude procházka", půjdeš uklidit nákup a odeberete se na procházku...

11.1.2018 17:52

K tomu posazení, což je samozřejmě dobré řešení, dodám - udělej si vítací rituál, který ti bude vyhovovat, neboli neber mu radost z vítání, ale udělej to tak, aby ti to vyhovovalo - např. psa posadíš, klekneš si k němu, hezky ho celého podrbkáš, dáš pusu na levé ucho, necháš si donést balónek, hodíš mu ho, řekneš "bude procházka", půjdeš uklidit nákup a odeberete se na procházku...

Přidejte reakci

Přidat smajlík