Těmto lidem pejska néééé

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.1.2018 00:14
Luciandthewolf

XXX.XXX.58.3

Sleduju to delší dobu, přijde mi to užitečné..aspoň se trosku poukáže na ty svině. Zároveň ten seznam je z velke části tvoren menšinami..těm bych stěně nesverila aniž bych se podívala do toho seznamu.

10.1.2018 02:02
domcaast

XXX.XXX.166.0

Super odkazy pro chovatele. Díky!

Neregistrovaný uživatel

10.1.2018 02:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

Mám dotaz - když se budu za něco chtít pomstít sousedovi, bývalému, bývalé, nebo poškodit chovatelskou konkurenci, nebo si jen tak zašprýmovat na úkor někoho, tak ho do tohoto seznamu můžu vložit? Fakt super věc!

Neregistrovaný uživatel

10.1.2018 02:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

Můžu se taky přihlásit do poroty kdo si pejska zaslouží a kdo ne?
Ráda bych taky bojovala proti takovým svi ňárnám jako, že někdo dá pryč psa kvůli alergii dítěte, nebo takovým ohavnostem, že si jich za poslední dobu pořídil víc a tak podobně

10.1.2018 07:14
Luciandthewolf

XXX.XXX.58.3

Jsou tam screeny, všechny dejme tomu důkazy, je na každém aby posoudil, zda jo či ne. Nikdo neříkal, že se tím musíte slepě řídit.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.1.2018 07:35

Jé, no to mně by se líbil seznam osob a spolků, které prostřednictvím srdceryvných příběhů a příspěvků na FB přimějí hloupé lidi posílat jim spousty peněz, a ty peníze pak investují do neuvěřitelných léčení různých mnohdy beznadějných případů.
No a třeba kdyby se tam dal průměrnej měsíční příjem od těch hloupých lidí (spousta těchto subjektů má transparentní účty) :P.

10.1.2018 08:47

Jak moc jsou takové seznamy legální?
Tak určitě dobrý úmysl, ale kdo rozhodne, že člověk patří na seznam?
Jak se člověk se seznamu může bránit?
Je to sice dobrý úmysl, ale přijde mi dost přes čáru.

Jakými seznamy budeme pokračovat dál?

10.1.2018 08:58
assil

XXX.XXX.72.105

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jak moc jsou takové seznamy legální?
Tak určitě dobrý úmysl, ale kdo rozhodne, že člověk patří na seznam?
Jak se člověk se seznamu může bránit?
Je to sice dobrý úmysl, ale přijde mi dost přes čáru.

Jakými seznamy budeme pokračovat dál?

No minimálně nebudou legální od května až vstoupí v platnost GDPR a osobním údajem bude i číslo bot, natož jméno. Správce stránek nejspíš může očekávat žalobičky.

10.1.2018 14:52
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Jé, no to mně by se líbil seznam osob a spolků, které prostřednictvím srdceryvných příběhů a příspěvků na FB přimějí hloupé lidi posílat jim spousty peněz, a ty peníze pak investují do neuvěřitelných léčení různých mnohdy beznadějných případů.
No a třeba kdyby se tam dal průměrnej měsíční příjem od těch hloupých lidí (spousta těchto subjektů má transparentní účty) :P.

To by bylo docela přínosne a zajímave... ted jsem se setkala u jednoho spolku s tím že hledají dočasku či majitele pro 6 leteho RTW který už pokousal...a jelikož nikoho nemohou najít tak jako řešení maji převýchovu psa u...výcvikáře kde bude pes 3 měsíce a cena tohoto pobytu 45000 kč... neřeším výcvikáře je to jeho práce a živího to.Řeším spíš to mrhání penězma které nejsou jejich na něco takového za tyhle prachy by se postaraly možná o jeden utulek na celej měsíc...
Další story jine združení odmítlo vzít psa plemene o které se stará proto že je zdravý a není k němu srdcervoucí story díky čemuž by vybraly spoustu peněz...

10.1.2018 16:07
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Kdo ten seznam sepsal?

To jsou důvody:
- shání psa na krytí feny (no a?)
- může za smrt svého psa a shání dalšího (slova o vině bez vysvětlení)
- zbavili se psa při narození dítěte a shání dalšího (co když bylo dítě alergické a tak chtějí
nelínajícího psa?)

Dál jsem se nedočetla a odkazy jsem neotvírala.

10.1.2018 16:13
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

ivulka2 napsal(a):
To by bylo docela přínosne a zajímave... ted jsem se setkala u jednoho spolku s tím že hledají dočasku či majitele pro 6 leteho RTW který už pokousal...a jelikož nikoho nemohou najít tak jako řešení maji převýchovu psa u...výcvikáře kde bude pes 3 měsíce a cena tohoto pobytu 45000 kč... neřeším výcvikáře je to jeho práce a živího to.Řeším spíš to mrhání penězma které nejsou jejich na něco takového za tyhle prachy by se postaraly možná o jeden utulek na celej měsíc...
Další story jine združení odmítlo vzít psa plemene o které se stará proto že je zdravý a není k němu srdcervoucí story díky čemuž by vybraly spoustu peněz...

Měla by se taková informace sdělovat i se jménem spolku, jinak je to k ničemu, spíš taková informace ve stylu JPP.
Netvrdím, že jste si to vymyslela, ale... nemám FB, nebudu si ho zakládat, abych hledala tento konkrétní spolek, který převychovává psa za 15 tisíc měsíčně. Nebo spolek, který nechce přijmout psa, protože je zdravý a není k němu příběh.
A jsem si jistá, že nejsem jediná a možná někdo takový v dobré víře na takový spolek přispívá.

Neregistrovaný uživatel

10.1.2018 16:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

Je to trestně postižetelný už teď! Je to veřejné hanobení jména, pomluva a to je trestný čin.
Neřešilo by se to ani v občanskoprávním sporu, ale přímo v trestním řízení.
Kdo ten seznam píše a zveřejňuje je hlupák a je dost pravděpodobný, že až se někdo ze seznamu naštve, tak na to dojede.

10.1.2018 16:30

Fiona.Praha napsal(a):
Měla by se taková informace sdělovat i se jménem spolku, jinak je to k ničemu, spíš taková informace ve stylu JPP.
Netvrdím, že jste si to vymyslela, ale... nemám FB, nebudu si ho zakládat, abych hledala tento konkrétní spolek, který převychovává psa za 15 tisíc měsíčně. Nebo spolek, který nechce přijmout psa, protože je zdravý a není k němu příběh.
A jsem si jistá, že nejsem jediná a možná někdo takový v dobré víře na takový spolek přispívá.

To je sice dobrá myšlenka, nicméně sama bych se dost zdráhala psát konkrétní jména, protože mnohdy jde o všeobecně respektované lidi a spolky, které mnoho dokázaly, a donedávna jsem jim hodně věřila. Tím víc mě mrzí, co se z nich stává, a kam až zašli.

Já ty spolky cíleně nesleduju, protože to nesnáším. Ale stačí mi mrknout namátkou na dvě všeobecně uznávaná a oslavovaná zařízení, co řeší v posledních měsících, abych viděla:
- Spolek převzal 16letýho velkýho psa (řekněme v kategorii 35-45kg) v zoufalým stavu, extrémní podvýživa, kdy pes má 15kg. Pes po měsíci intenzivního léčení umírá. Sumu za léčení bych musela dohledávat, ale jeden či dva tisíce to rozhodně nebudou.
- Najdou se dvě polomrtvá podchlazená koťata. Dají se na kapačky, to míň mrtvý to dá a hledá se mu domov. To víc mrtvý stráví na kapačkách tři dny prakticky v kuse a pak to vzdá. Faktura se samozřejmě vzápětí objeví na FB i s číslem účtu, kam přispět.
- Jiný spolek převzal fenu s ošklivě zlámanou tlapou, přičemž další tlapa je po starých neléčených zlomeninách špatně srostlá. O rok později má za sebou fena 6 nebo 7 operací a reoperací (suma jde doslova přes sto tisíc), zlomenina se stále odmítá zahojit, a fena je podrobena další operaci, údajně poslední pokus (což byl prý ale i ty dvě poslední reoperace).

Nedělám si iluze a mám za to, že podobných případů se v tuto chvíli dějí po republice desítky. Pro mě naprosto nepochopitelné, že si někdo dovolí na tohle žádat peníze a v nemálo případech ta zvířata léčbou v podstatě týrat.

10.1.2018 16:39

A ještě - když lidi někam přispívají, udělali by dobře, kdyby tu organizaci sledovali a zjišťovali si různý věci. Slepě někam poslat prachy na chudáčka pejska je prostě hloupost, která tyhle spolky živí.

10.1.2018 17:14
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

To je sice dobrá myšlenka, nicméně sama bych se dost zdráhala psát konkrétní jména, protože mnohdy jde o všeobecně respektované lidi a spolky, které mnoho dokázaly, a donedávna jsem jim hodně věřila. Tím víc mě mrzí, co se z nich stává, a kam až zašli.

Já ty spolky cíleně nesleduju, protože to nesnáším. Ale stačí mi mrknout namátkou na dvě všeobecně uznávaná a oslavovaná zařízení, co řeší v posledních měsících, abych viděla:
- Spolek převzal 16letýho velkýho psa (řekněme v kategorii 35-45kg) v zoufalým stavu, extrémní podvýživa, kdy pes má 15kg. Pes po měsíci intenzivního léčení umírá. Sumu za léčení bych musela dohledávat, ale jeden či dva tisíce to rozhodně nebudou.
- Najdou se dvě polomrtvá podchlazená koťata. Dají se na kapačky, to míň mrtvý to dá a hledá se mu domov. To víc mrtvý stráví na kapačkách tři dny prakticky v kuse a pak to vzdá. Faktura se samozřejmě vzápětí objeví na FB i s číslem účtu, kam přispět.
- Jiný spolek převzal fenu s ošklivě zlámanou tlapou, přičemž další tlapa je po starých neléčených zlomeninách špatně srostlá. O rok později má za sebou fena 6 nebo 7 operací a reoperací (suma jde doslova přes sto tisíc), zlomenina se stále odmítá zahojit, a fena je podrobena další operaci, údajně poslední pokus (což byl prý ale i ty dvě poslední reoperace).

Nedělám si iluze a mám za to, že podobných případů se v tuto chvíli dějí po republice desítky. Pro mě naprosto nepochopitelné, že si někdo dovolí na tohle žádat peníze a v nemálo případech ta zvířata léčbou v podstatě týrat.

Nechápu.
Tohle jste vyčetla někde na sociálních sítích, ale identifikovat se je bojíte? Proč? Je to holý fakt, názor ať si udělá každý dám, ne?

10.1.2018 18:17

Fiona.Praha napsal(a):
Nechápu.
Tohle jste vyčetla někde na sociálních sítích, ale identifikovat se je bojíte? Proč? Je to holý fakt, názor ať si udělá každý dám, ne?

Ano, zdráhám se říct konkrétní jména z výše zmíněných důvodů.
Myslím si, že podobné případy si každý bez nějaké větší snahy najde sám. Nebylo by fér říct jen tyto dva spolky, když je po republice fůra dalších, jejichž jména a práci jsem zrovna náhodou nezahlédla.
Dalším důvodem je fakt, že dnes na vás kdekdo podá trestní oznámení třeba pro pomluvu nebo tak, a nemám zapotřebí se tomu vystavit.

10.1.2018 21:38
sisi58

XXX.XXX.191.1

Https://www.facebook.com/komupejskaNE/posts/1423393691033638
https://www.facebook.com/komupejskaNE/posts/1712979332075071

Co vy na to?

To, že se někdo zbavil psa, protože se mu narodilo dítě, ho zařadí do seznamu, ve kterém jsou zároveň lidé, kteří byli za týrání zvířat vyšetřování/odsouzeni?

11.1.2018 06:52

sisi58 napsal(a):
To, že se někdo zbavil psa, protože se mu narodilo dítě, ho zařadí do seznamu, ve kterém jsou zároveň lidé, kteří byli za týrání zvířat vyšetřování/odsouzeni?

Tak přesně tohle zdůvodnění tam snad najdeš, ne...? Tak v čem je (z tohoto pohledu) problém?

11.1.2018 07:56
sisi58

XXX.XXX.191.1

Tak přesně tohle zdůvodnění tam snad najdeš, ne...? Tak v čem je (z tohoto pohledu) problém?

Problém vidím v tom, že si někdo osobuje právo, nějaký takový seznam sestavit! Z jakého titulu? Kdo určil, že sestavovatel je tak morálně na výši, že může posuzovat charaktery a jednání druhých lidi? Vy? Vaše kamarádky na FB?
Další seznam by mohl být o tom, že sousedé v paneláku jsou hluční, další, že mě ten a ten kluk nechal a nevrátil mi dárky, co jsem mu dala, atd., atp.
Pochopím, když někdo upozorní, že se majitel psa, koně, krávy, andulky, dopustil týrání a teď shání další oběť. Ale jen v případě, že se jedná o konkrétní kauzu.
Když např. prodávám štěně a zájemce se mi nezdá, poptám se, googlim, prohlédnu ostatní poptávky nabídky a tak. Tomu rozumím a jsem pro. Ale šmahem někoho odsoudit za to, že si za štěně bez PP řekne 7000, -, že je to gauner, tak to ne.
Nehledě na to, že ukazovat na někoho a psát o něm, je bez souhlasu toho dotyčného trestné!
Můj názor.

11.1.2018 08:15

Sisi, a všimla sis vůbec, co jsi napsala a na co já jsem odpovídala?!

11.1.2018 08:52

"Pochopím, když někdo upozorní, že se majitel psa, koně, krávy, andulky, dopustil týrání a teď shání další oběť. Ale jen v případě, že se jedná o konkrétní kauzu.
Když např. prodávám štěně a zájemce se mi nezdá, poptám se, googlim, prohlédnu ostatní poptávky nabídky a tak. Tomu rozumím a jsem pro"

tak tomu nerozumím...někdo upozorní - jako kdo a kde aby to bylo "správně"? Na té stránce není nic jiného než přesně takováto upozornění včetně nějakých konkrétních kauz, jenom jsou na jednom místě, že...nebo jaká prosím myslíš jiná upozornění? A kdo má dotyčné upozorňovatele jako akreditovat, že jsou oprávněni upozorňovat?

"Ale šmahem někoho odsoudit za to, že si za štěně bez PP řekne 7000, -, že je to gauner, tak to ne."
No, v úvodu na oné stránce FB (či jak se to řekne, nejsem účastníkem), stojí:

Toto je abecední seznam lidí, u kterých je PODEZŘENÍ, ŽE SI PEJSKA NEZASLOUŽÍ.

pravda, mohli tam ještě napsat, že to je pro lidi schopné číst s porozuměním čteného textu, aby to pak někdo nepřekládal jako seznam gaunerů, žejo...

Právní stránku neřeším a mimochodem, ona celá ksichtokniha je jedna velká drbárna, tak nějak nechápu, co je očekáváno...

11.1.2018 14:04
sisi58

XXX.XXX.191.1

"Pochopím, když někdo upozorní, že se majitel psa, koně, krávy, andulky, dopustil týrání a teď shání další oběť. Ale jen v případě, že se jedná o konkrétní kauzu.
Když např. prodávám štěně a zájemce se mi nezdá, poptám se, googlim, prohlédnu ostatní poptávky nabídky a tak. Tomu rozumím a jsem pro"

tak tomu nerozumím...někdo upozorní - jako kdo a kde aby to bylo "správně"? Na té stránce není nic jiného než přesně takováto upozornění včetně nějakých konkrétních kauz, jenom jsou na jednom místě, že...nebo jaká prosím myslíš jiná upozornění? A kdo má dotyčné upozorňovatele jako akreditovat, že jsou oprávněni upozorňovat?

"Ale šmahem někoho odsoudit za to, že si za štěně bez PP řekne 7000, -, že je to gauner, tak to ne."
No, v úvodu na oné stránce FB (či jak se to řekne, nejsem účastníkem), stojí:

Toto je abecední seznam lidí, u kterých je PODEZŘENÍ, ŽE SI PEJSKA NEZASLOUŽÍ.

pravda, mohli tam ještě napsat, že to je pro lidi schopné číst s porozuměním čteného textu, aby to pak někdo nepřekládal jako seznam gaunerů, žejo...

Právní stránku neřeším a mimochodem, ona celá ksichtokniha je jedna velká drbárna, tak nějak nechápu, co je očekáváno...

Už vás někdo bezdůvodně pomluvil tak, že vám to způsobilo problémy?
Možná si připomeňte povídku od Nerudy "Přivedla žebráka na mizinu".
Nesouhlasím se seznamem, do kterého nějaká skupina lidí dává jména jiných lidí, podle svého uvážení a na základě tohoto jsou ti v seznamu šmahem odsouzení, jako špatní.
K upozornění na špatné zacházení, např. Zveřejnění článku, že pan XY byl uznán vinným za týrání dobytka nebo že paní XX byla odsouzena za chov psů v katastrofálních podmínkách, s tím, že někteří umřeli a zbývající jí byli odebráni.
Ale že někdo napíše, že jeho sousedka paní A. měla během 5 let 3 psi a proto si nezaslouží další?

11.1.2018 14:05
sisi58

XXX.XXX.191.1

Sisi, a všimla sis vůbec, co jsi napsala a na co já jsem odpovídala?!

Vaši připomínku jsem pochopila takto, pokud jsem se netrefila, omlouvám se.

11.1.2018 14:27

Mám dnes špatnou náladu, venku hnusno, mlha jak mlíko, bahno...
A tak by mě zajímalo, kdo má čas vyhledávat na internetu, sestavovat...Zajímalo by mě z čeho žije atd. Jestli ony náhodou nežijí z milodarů, dotací a podpory...To by mě fakt štvalo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík