Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.1.2018 15:54
Matejsok

XXX.XXX.248.242

Dobrý den, před pár dny.. respektive před 6 dny jsme si pořídili 2 měsíční Shibu, Maxe:) vše je fajn, krásně si hraje, nezlobí, ale jak příjde řada na vodítko.. tak je jak pominutý, dnes mě málem pokousal.. nevím si rady, tak se obracím sem.. jestlli někdo neví jak by bylo nejlepší aby si zvykl na vodítko, nebo jestli není nějaký spešl cvičák pro tyto psi, bohužel jsem tak trochu začátečník co se týče výchovy, měli jsme dřív doma jen kokršpaněla, děkuji

15.1.2018 16:53
rapotacka11

XXX.XXX.32.5

Co mu ho přidělat a nechat "trvale" ?

15.1.2018 17:01
Matejsok

XXX.XXX.248.242

Já mu to vodítku nandám snadno, ale jakmile trochu zatáhnu, tak se může zbláznit..

15.1.2018 17:03
scylla

XXX.XXX.150.32

Matejsok napsal(a):
Já mu to vodítku nandám snadno, ale jakmile trochu zatáhnu, tak se může zbláznit..

Tak netahejte přece, používejte řeč těla, hlas a tak, on se naučí.

15.1.2018 18:46
Matejsok

XXX.XXX.248.242

scylla napsal(a):

To zkouším furt, ale on jen stojí na místě a kouká na mě, a ono celkově ta Shiba je zajímavý plemeno, občas zlobí, občas ne nevím co si mám myslet

15.1.2018 18:46
rapotacka11

XXX.XXX.32.5

Matejsok napsal(a):

Spešl cvičák pro dvouměsíční šibu ?
HRY a hry a hry !
Jasný ?
A při hře, která teda štěně baví, lehounce pracujeme-"cvičíme".
Nejde o vaši zábavu, zabavte psa. Nechte ho běhat volně
i.s vodítkem. Cvičte hravě přivolání atd .
Zajímavé plemeno ?
Vždyť to všude píšou.
https://www.ifauna.cz/psi/clanky/r/detail/5543/shiba-siba-inu/.

15.1.2018 19:53
samik49

XXX.XXX.177.4

Je úplně normální, že štěně princip vodítka nejdřív nechápe, to fakt není žádnou speciálnosti shiby... trpělivost, žádný křik, tresty ani nic podobnýho, učite pejska hrou :).

15.1.2018 20:40
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

samik49 napsal(a):
Je úplně normální, že štěně princip vodítka nejdřív nechápe, to fakt není žádnou speciálnosti shiby... trpělivost, žádný křik, tresty ani nic podobnýho, učite pejska hrou :).

Přesně tak. Jestli si myslíte, že malému štěndu nasadíte obojek, vodítko, zavelíte jdeme! a štěndo bude nadšeně vedle vás cupitat, tak to opravdu málokdy.

15.1.2018 22:00
barevnalentilka

XXX.XXX.18.30

Matejsok napsal(a):

A proč ho za něj taháte?

Se shibou se takto nedomluvíte. Tresty nic nevyřešíte. Učte. Na jméno, k noze, změna směru, obejít sloup. Hodně chválit, ale nerozmazlovat, klidně pamlskovat. Dát jasná, ale laskavá pravidla.

Shiby, které znám (ale není jich moc) fungují na flexi nebo na volno (ale nejspíše ne na 100%- nemám osobní zkušenost). Ony jsou dost čistotné, můj pesa by se na klasickém vodítku ani nevykadil - musí mít "své soukromí".

Je to o vztahu, jsou chytří, spoustu věcí pochopí bez většího vystvětlování a tréninku - prostě běžným fungováním.

15.1.2018 22:00
barevnalentilka

XXX.XXX.18.30

scylla napsal(a):

15.1.2018 22:02
barevnalentilka

XXX.XXX.18.30

Matejsok napsal(a):
To zkouším furt, ale on jen stojí na místě a kouká na mě, a ono celkově ta Shiba je zajímavý plemeno, občas zlobí, občas ne nevím co si mám myslet

Každé štěně zlobí a schibina je malý "satan"

Z jakého důvodu jste se pro ni rozhodli?

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.1.2018 22:31

Shiba je taky týpek "něco za něco", když se jí nechce. Takže vzít pamlsek, nasadit obojek s vodítkem, pamlsek dát. Vzít další, aby šlo štěně za ním na vodítku, za chvíli pochválit a odevzdat. A tak pořád dokola. Musí si to spojit s pozitivem, než si zvykne.

16.1.2018 05:06
scylla

XXX.XXX.150.32

Matejsok napsal(a):

Předpokládám, že nasadíte vodítko a chcete, aby vás pes následoval, ale děláte jednu velkou, obvyklou chybu - postavíte se před něj, stojíte, koukáte na něj a divíte se, že k vám nejde - svým postojem ho odháníte. Natočte se ramenem, dřepněte na bobek, zavolejte k sobě, pomazlete, a dokud je štěně v pohybu, vykročte.

16.1.2018 16:35
tero

XXX.XXX.237.37

Nasaďte obojek i s vodítkem při krmení a nechejte volně courat za psem. Aspoň až dojde k misce. Jen dejte pozor aby se někde vodítko nezachytilo. I při hře to můžete vyzkoušet.

5.3.2018 19:24
helekuk

XXX.XXX.209.205

Jojo, s malou shibou to není vždy jednoduché. Chce to trpělivost. Zřejmě Vaše shiba nebyla zvyklá od chovatele na vodítko. No, ale dá se to zvládnout. Žádné násilí, křik !
Shibu si musíte vymazlit (nemyslím tím rozmazlit). A to Vám potvrdí většina majitelů shib.

Vy máte kluka? Já už mám třetí shibu. Ta první se mi ze začátku schovávala pod stolem, jen aby nedostala obojek, druhý byl kluk a ten, když jsem mu chtěla vyměnit kšírky za obojek, tak na mě i zavčel. Třetí shibák už byl lepší, toho jsem lákala na pamlsek. Protože si pejsci spojili obojek a vodítko s procházkou, celkem rychle si zvykli.

Zkuste si vyhledat ve Vašem okolí nějakého zkušeného shibaře. Nebo zajděte na nějakou výstavu, kde budou i shiby.

Shiba Vás bude stále překvapovat.

Zdravím.

5.3.2018 20:57
Matejsok

XXX.XXX.248.242

helekuk napsal(a):
Jojo, s malou shibou to není vždy jednoduché. Chce to trpělivost. Zřejmě Vaše shiba nebyla zvyklá od chovatele na vodítko. No, ale dá se to zvládnout. Žádné násilí, křik !
Shibu si musíte vymazlit (nemyslím tím rozmazlit). A to Vám potvrdí většina majitelů shib.

Vy máte kluka? Já už mám třetí shibu. Ta první se mi ze začátku schovávala pod stolem, jen aby nedostala obojek, druhý byl kluk a ten, když jsem mu chtěla vyměnit kšírky za obojek, tak na mě i zavčel. Třetí shibák už byl lepší, toho jsem lákala na pamlsek. Protože si pejsci spojili obojek a vodítko s procházkou, celkem rychle si zvykli.

Zkuste si vyhledat ve Vašem okolí nějakého zkušeného shibaře. Nebo zajděte na nějakou výstavu, kde budou i shiby.

Shiba Vás bude stále překvapovat.

Zdravím.

Ano, ano. Už je to mnohem lepší, na prochajdy jsme si zvykli 2 denně :) Dokonce i škrábe na dveře když se mu chce čůrat, nebo kadit :D Furt nás překvapuje, nechá se překvapivě i dost hladit, což není moc zvyklé, jinak celý den prospí a pak si hraje :) Teď už jen pilujeme povel lehni, ten mu moc nejde ale povely ( sedni, zůstaň, ke mě ) už zvládá, tedy pokud se mu chce :D

Jinak teď máme problémy se zoubkama, když si hraje tak ještě nezná ten limit jak moc může stisknout, máme od něj prokousané ruce, nohy skrz na skrz :D To musíme ještě nějak vyřešit :D

6.3.2018 07:17
helekuk

XXX.XXX.92.166

Dobrý den, to byla rychlovka.
Mám z toho radost. I shiba se dokáže hodně naučit. Ty základní sedni, lehni, k noze, štěkni, zůstaň se naučí každá. Znám shiby, co chodily na cvičák a to jsem zírala.
Dále je důležité, seznamovat shibáka už od štěněte s jinými pejsky. Vše v klidu.
I když, né každý dospělý shibák se kamarádí se všemi psy. Mě to připadá, jakoby si přivlastňovali i ta místa, kde chodí na ty procházky. Říká se o nich, že jsou to samurajové.

Můj první shibák se nenechal pohladit od cizích lidí, jen od těch, které znal.
Jo ještě je důležité, aby si nechal v klidu prohlížet zuby. Za vše, co udělá dobře, ho hodně chvalte. To na ně platí. A samozřejmě taky nějaký pamlsek. (Frolík, psí piškot)

No s těmi zoubky to fakt musíte vydržet. Oni je mají jako jehličky. A koušou všechny štěňátka.
Je to jejich způsob hry.

Tak hodně radosti s tímto úžasným plemenem
Š.

11.5.2018 09:47
Ivushi

XXX.XXX.209.154

Mě by zajímala otázka, z jaké CHS máte Shibu. Příjde mi divné, že štěně není naučené na vodítko. Jinak život se shibou není med, ale s tím se musí počítat, když si shibu pořizujete.

11.5.2018 11:05
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ivushi napsal(a):
Mě by zajímala otázka, z jaké CHS máte Shibu. Příjde mi divné, že štěně není naučené na vodítko. Jinak život se shibou není med, ale s tím se musí počítat, když si shibu pořizujete.

Myslíte, že někdo učí 8týdenní štěnda na vodítku? Moc lidí asi ne. Možná pokud chovají v bytě, aby se jim před panelákem nerozutekla. Ale kdo chová v zahradě, asi sotva

11.5.2018 11:32
Ivushi

XXX.XXX.186.65

lesnížínka napsal(a):
Myslíte, že někdo učí 8týdenní štěnda na vodítku? Moc lidí asi ne. Možná pokud chovají v bytě, aby se jim před panelákem nerozutekla. Ale kdo chová v zahradě, asi sotva

Tak mně osobně to přijde jedno ze základních věcí, co by socializované štěně mělo umět, když odchází do nové rodiny. Zvykani na obojek/postroje a vodítko. Nikdo tady nemluví nic o učení, ale prostě zvyknuty na voditko by měl být. :) Pak tady vidíte pomalu každý pátý příspěvek, jak mají problém, když nasadí obojek, postroj, vodítko atd.

A kupodivu otec odchovává vrhy na zahradě a štěňata odchází zvyklá na obojek i vodítko

11.5.2018 11:42
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ivushi napsal(a):
Tak mně osobně to přijde jedno ze základních věcí, co by socializované štěně mělo umět, když odchází do nové rodiny. Zvykani na obojek/postroje a vodítko. Nikdo tady nemluví nic o učení, ale prostě zvyknuty na voditko by měl být. :) Pak tady vidíte pomalu každý pátý příspěvek, jak mají problém, když nasadí obojek, postroj, vodítko atd.

A kupodivu otec odchovává vrhy na zahradě a štěňata odchází zvyklá na obojek i vodítko

Tak oboječky ta štěnda mají - už kvůli rozlišovačce, to ano. Ale fakt je vodí na vodítkách, trénuje to? Myslím si, že učit to třeba 8 štěníků, pidi štěníků, batolat asi moc lidí čas nemá. Zkušenost s tím nemám, ale naše štěnda, ač neučená, to zvládla v pohodě, berňuška dva-tři pokusy, samík odkoukal, tak ten hned. Zahrada prostě výhodou.

11.5.2018 12:30

Ivushi napsal(a):

..tedy měla jsem už několik štěňat NO, BOM, jork, papillon a ani jedno na vodítko naučené nebylo...nenapadlo mně, že by také kdy mělo...na vodítko si u mně zvykli během chvilky a bez problémů a zrovna tak na obojek...abych pravdu řekla, tohle opravdu čtu - slyším poprvé, že by naučené mělo odcházet od chovatele k novému majiteli...a byla to štěňata jak z bytu, tak ze zahrady a chovatelé byli i aktivní pejskaři...

11.5.2018 13:00

"Tak mně osobně to přijde jedno ze základních věcí, co by socializované štěně mělo umět, když odchází do nové rodiny. Zvykani na obojek/postroje a vodítko"
musím jako majitel konstatovat, že tohle očekávat či vyžadovat by mě teda nenapadlo...

Přidejte reakci

Přidat smajlík