Dobry den,
mate nekdo osobni zkusenost s poskytnutim docasneho domova opustenym psum?
Aktualne uvazuji o navazani spoluprace s agenturou Home4Pets. Uvazuji o vsech vyhodach a nevyhodach... Libi se mi predstava, ze by muj vlastni velmi spolecensky Parson mel doma a pri prochazkach partaka. Zaroven bych se nezavazovala, ze se ujmu pejska na cela leta a snad bych i udelala dobry skutek. Trochu se bojim, jak by to snasely me dve kocky, ktere jsou prece jen konzervativnejsiho zalozeni...
Poskytly jste nekdy opustenemu psu docasny domov? Proc ano, proc ne?
Dekuji za vsechny odpovedi. :.).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zkoušela jste někdy "cizího" psa doma? Jestli máte se svým PRT a jeho přátelským chováním zkušenosti pouze venku, tak doma to může být úplně jinak.
Na kočky pozor, změny často dost prožívají.
Měla jsem na dočasce dva psy, ale v té době jsem měla tak akorát pár plazů, kterým to bylo fuk. Důvod - prostě mi je kamarádi bez upozornění přivedli. Oba umístěni naprosto dokonale.

Mám to podobně jako Ollie. K mé feně mi kdysi děti přivedli pejska ( mladého, zdravého ), kterého majitelé přivedli na veterinu uspat. Nebyl u nás dlouho, ani to nešlo, našli jsme mu dobrý a trvalý domov.
S druhým ( ročním kokršpanělem s PP ) to bylo podobné. Vyhozeného z auta na kraji města ho našli děti a rodiče je s ním vyhodili a tak skončil na krátký čas u nás.
Kdyby se podobná situace měla opakovat, zas by to dopadlo podobně, ale "dobrovolně" bych s žádnou organizací nespolupracovala.
Nejsem příznivcem dočasného umisťování nalezených psů v dočasné péči v rodinách. Útulek pes nepovažuje za trvalé útočiště, v dočasné péči si zvykne, přijme určitá pravidla, "myslí si", že má nový domov a přijde další zrada-přesun.
Navíc, pokud by pes byl hodný, kamarádský, zvykla bych si i já...a nějakého s.viňu kousavého...na to už nemám.
Zatim u nas byli na navsteve asi tri psi. Dva byli v poradku, fena si i do misek nechala lezt.Tahali se o hracky, vypadali, ze maji radost. Toho jednoho nesnesla, protoze to byl obezni mops, co hrozne chrcel pri dychani. Myslim, ze si to spatne vylozila jako vrceni. Kocka je jedna dvouleta a druhy osmi mesicni junior, tak jsem si rikala, ze bych je tim vylozene nemusela "znicit" jako nejakou desetiletou micu.Mozna by to slo vyzkouset napoprve s nejakym stenetem... Kdyz jsem se dnes nezavazne informovala, tak i u stenat maji nedostatek docasnych pecovatelu.
Viz.orionka: Nejsem příznivcem dočasného umisťování nalezených psů v dočasné péči v rodinách. Útulek pes nepovažuje za trvalé útočiště, v dočasné péči si zvykne, přijme určitá pravidla, "myslí si", že má nový domov a přijde další zrada-přesun.
I u stenat? Kdyz se nepostesti a okolo tech 12 tydnu nejdou stenata rovnou od fen do novych domovu, verite, ze je pro ne lepsi utulek?
Neumim si predstavit utulek, ktery je schopny plne socializovat stene a pripravit jej na mozny zivot v bytovych podminkach.

Elis_Lata
napsal(a):
Viz.orionka: Nejsem příznivcem dočasného umisťování nalezených psů v dočasné péči v rodinách. Útulek pes nepovažuje za trvalé útočiště, v dočasné péči si zvykne, přijme určitá pravidla, "myslí si", že má nový domov a přijde další zrada-přesun.
I u stenat? Kdyz se nepostesti a okolo tech 12 tydnu nejdou stenata rovnou od fen do novych domovu, verite, ze je pro ne lepsi utulek?
Neumim si predstavit utulek, ktery je schopny plne socializovat stene a pripravit jej na mozny zivot v bytovych podminkach.
U takhle malých štěňat je to asi něco jiného, jen nějak nerozumím tomu "když se nepoštěstí" - chovatel nečeká, jestli se poštěstí a producent nechtěných štěňat by také čekat na štěstí neměl a měl by se starat, aby štěňata šla do nových domovů. Takže vlastně by mělo jít jen o štěňata g.rázlů, kteří je vyhodí i s fenou a těm ostatním by to spolky neměli zjednodušovat ( producentům, nikoliv štěňatům ).
Klidně si vemte do dočasky štěňátko a pak nám napište, jak se žije se dvěma psy - až si ho necháte . Bez zlomyslnosti - přeju vám, aby se vám s nima žilo hezky
.
A ještě dodám : U takhle malých štěňat je velká šance, že půjdou do trvalého domova. Proč do dočasky?
Elis_Lata
napsal(a):
Dobry den,
mate nekdo osobni zkusenost s poskytnutim docasneho domova opustenym psum?
Aktualne uvazuji o navazani spoluprace s agenturou Home4Pets. Uvazuji o vsech vyhodach a nevyhodach... Libi se mi predstava, ze by muj vlastni velmi spolecensky Parson mel doma a pri prochazkach partaka. Zaroven bych se nezavazovala, ze se ujmu pejska na cela leta a snad bych i udelala dobry skutek. Trochu se bojim, jak by to snasely me dve kocky, ktere jsou prece jen konzervativnejsiho zalozeni...
Poskytly jste nekdy opustenemu psu docasny domov? Proc ano, proc ne?
Dekuji za vsechny odpovedi. :.).
Jaké máte zkušenosti s problémovým chováním, s deprivanty, se zajištěním psa proti útěku? Jaké máte zkušenosti se spolky, umíte rozeznat, který je seirózní a jde mu o zvíře a kterému ne? Jste ochotná přijmout fakt, že vy se budete angažovat ve výchově a péči o zvíře a rozhodovat o něm bude od stolu někdo jiný?
Psy mám ráda, až moc a proto bych nikdy nedokázala vzít domů psa a pak ho poslat dál. Za druhé, mám teď už tedy jen jednoho psa, přátelského, a dvě kočky, nekontaktní. Všichni už 10letí, s nějak zajetým režimem a nechtěla bych jim do takového života vnést nepohodlí, jen kvůli sobě. Oni se k tomu vyjádřit nemůžou přesto, že jako členové rodiny na to mají taky své právo. Za mě ne. Něco jiného by byla nějaká záchrana psa, jak píše třeba Orionka. Ale plánovaně ne.

Měla jsem kdysi na pár týdnů mrňavýho psa ze nějakých záchytných kotců, kde se tak nějak tušilo, že se špatně umístitelní psi občas potichu utratí, a tenhle se tam pár měsíců schovával v rohu boudy, tak se nějak proneslo, že by moh bejt další adept. Co na tom bylo pravdy, netuším, ale prostě nějak skončil u mě. Po těch pár týdnech, kdy se z "asociála vhodnýho k utracení" stal extrémně veselej mazlící pes, mladej a tvárnej bez větších problémů, jsem mu našla důchodkyni, která přišla o předchozího psa a sháněla novýho.
Takže co bych poradila:
- S kočkama bych byla hodně opatrná, můžete to zkusit a uvidíte. Zase třeba toho pejska na kočky zvyknete a pak si ho bude moct snáz adoptovat někdo, kdo už kočku má. Ale dost bych dala pozor, aby z toho neměly zbytečně stres, a kdyby to nesly blbě, tak bych toho nechala. Zkuste si třeba představit, že si přivedete pejska, kterej je bude natvrdo lovit...
- Váš vlastní pejsek by měl bejt výborně vychovanej, ovladatelnej, poslušnej. Protože spoustu pozornosti pak budete muset věnovat tomu dočaskovýmu.
- Promyslete si, jestli chcete nebo dokážete řešit nečistotnost, ničení věcí doma, nesamostatnost, problémový chování venku, atd. Můžete dostat bezproblémovýho pejska, ale asi vám nikdo nezaručí, že vydrží sám doma, když to bude potřeba. A podobně.

impact
napsal(a):
Útulek pes nepovažuje za trvalé útočiště...
Jasne. On totiz vi, ze je v utulku a ze je to jen prestupni stanice do noveho domova. To jsem se ted opravdu pobavila.
Jsem ráda, že jste se po ránu zasmála. Ale to, že 99% psů je v útulku nešťastných je fakt.

napsal(a):
Jsem ráda, že jste se po ránu zasmála. Ale to, že 99% psů je v útulku nešťastných je fakt.
(To můj pes je asi nešťastnej i u mě, často se tváří depresivně a nešťastně píská.)
Vzpomenu-li si na to, jak se tvářil v útulku, myslím, že se tam cítil dobře a rozhodně měl rád místní lidi, dostal se pravidelně ven, a v kotci taky dobrý. Asi všechno mnohem lepší než to, odkud do toho útulku přišel. Na mě se zafixoval, sotva jsme přišli domů.
Myslím, že dočasky jsou super v tom, že pejsek dostane nějakou základní výchovu, bydlí v bytě, řeší se u něj čistotnost, dostane se ven třeba víc než ti útulkáči. A dočaskář pak o tom pejskovi dokáže říct víc, než pracovníci útulku, sám se aktivně snaží hledat pejskovi trvalej domov, atd.. Samozřejmě nemusí to tak být vždy, asi se dá napáchat i zlo, když je dočaskář nezkušenej nebo lehkomyslnej.

impact
napsal(a):
Kdepak. Fakt je ten, ze o tom vubec nic nevite a Vase kategoricka prohlaseni jsou zalozena na tom, co jste si prave v ten moment vymyslela.
Fakt je, že do útulků nechodím a své názory mám jen podle vyjádření pracovníků útulků. Stačí se podívat na nabídky útulků - v každé stojí
"máme tu šťastného pejska, nikde šťastnější být nemůže, ale my jsme natolik altruističtí, že bychom chtěli, aby zase obšťastňoval někoho jiného a tak jsme se rozhodli vám ho nabídnout".
Btw: moje "prohlášení" jsou kategorická hooodně málokdy.

impact
napsal(a):
Kdepak. Fakt je ten, ze o tom vubec nic nevite a Vase kategoricka prohlaseni jsou zalozena na tom, co jste si prave v ten moment vymyslela.
Už jsem uznala, že o tom moc nevím, ale
"Libi se mi predstava, ze by muj vlastni velmi spolecensky Parson mel doma a pri prochazkach partaka".
Můj pocit je ( nic kategoricky neprohlašuju - všimněte si ! ) ten, že si to zadavatelka představuje, jak Hurvínek válku. Pardon.
napsal(a):
Už jsem uznala, že o tom moc nevím, ale
"Libi se mi predstava, ze by muj vlastni velmi spolecensky Parson mel doma a pri prochazkach partaka".
Můj pocit je ( nic kategoricky neprohlašuju - všimněte si ! ) ten, že si to zadavatelka představuje, jak Hurvínek válku. Pardon.
Je pravda, že u tohoto se mi taky rozjely koutky, protože jsem taky nikdy společenského teriéra nepotkala.
lesnížínka
napsal(a):
Je pravda, že u tohoto se mi taky rozjely koutky, protože jsem taky nikdy společenského teriéra nepotkala.
Tak u nás v okolí je několik JRT či něco jako JRT, a ti jsou venku společenští až moc. Konkrétně v domě máme jednoho, kterej je nejšťastnější v bandě psů.
Netuším, jak to mají doma, v bytě.
Mně by hlavně utrhlo srdce, pořídit psovi na doma a na procházky parťáka a pak mu ho zase sebrat.

Terven
napsal(a):
Tak u nás v okolí je několik JRT či něco jako JRT, a ti jsou venku společenští až moc. Konkrétně v domě máme jednoho, kterej je nejšťastnější v bandě psů.
Mně by hlavně utrhlo srdce, pořídit psovi na doma a na procházky parťáka a pak mu ho zase sebrat.
Přesně tak. U nás stačí, když se jede jen s jednou feňulí k veterináři, ta druhá už ji hledá a je celá nešťastná a brečí.
Terven
napsal(a):
Však to taky. Já bych si to třeba ještě nějak zdůvodnila, ale jak to vysvětlit stávajícímu psu? Tohohle neposluchu tu musíš pár týdnů vydržet a pak půjde o dům dál a nebo: vidím, že jste kámoši, ale my si ho nenecháme...U mne jsou moje zvířata a jejich potřeby na prvním místě, i předa mnou.
JRT: znám dvě fenky a obě nesnesou feny. Před týden jeden fox(některý z nich, nerozeznám je přesně) vyletěl na mého samojeda, který ho přišel jen pozdravit. Byla to jasně moje chyba, ale prostě přátelský fakt nebyl.

Dovolila jsem si zkopírovat bez dovolení příspěvek hlozi z jiné diskuze :
"Ona pochází z kauzy Mazelov, jestli vám to něco říká, desítky psů žijících bez kontaktu s člověkem, dva roky se odsud psi odebírali a rozváželi kam se dalo...ona tam zůstala mezi sedmi nejhoršími, těmi, které nebylo možno polapit a dát do adopcí...nakonec jsme ji vzali k nám, nesocializovanou, agresivní ze strachu...několik týdnů nevylezla z kotce, musela být nakošíkovaná nonstop a s vodítkem, minimální manipulace v ní vyvolávala hysterii...těžko se to popisuje...nakonec jsem si jí nastěhovala domů, kde začala dělat pokroky rychleji, po pěti měsících jsem jí pohladila, ale bohužel je schopná fungovat jen se mnou a jakž takž s přítelem"...
Zadavatelko, na něco podobného jste připravená ?
Hodná bezproblémová štěňata jdou ( asi, většinou - abych nebyla kategorická ) do adopce rovnou.
Dostalo se ke mě pár psů. Buď se to někomu doma rvalo ve smečce nebo to byli ztraceni psi kterým se našel pak puvodni majitel. Psi co se venku báli sebemenšího pohybu dal můj bígl do kupy že z nich byli normální veselí psi. Psi co útočili se u nás zklidnili a byli schopní fungovat v lidském i psím světě. V té době jsem se přesvědčila, že nejlépe na tyhle psy funguje komunikace mezi psy samotnými a ne je nějak přesvědčovat o tom, že já to myslím dobře. Bígl byl natolik empatický že ustrasencum uzasne ukazoval že není třeba se ničeho bát a zlouny nechal být a hleděl si svého a ukázal jim výhody hodného psa. Zafungovalo to vždy. ale neriskla bych to kdybych měla psa co by byl nakloněný k tomu se nechat strhnout špatným chováním dočasného psa. Jo a dulezite bylo, že všichni byli prckové od 4kg do 10kg. Udělala bych to znovu, ale ne s útulkem nebo takovým spolkem.
napsal(a):
Jestli se považuje za šťastného nebo je je zcela bezpředmětné.
Nejsem příznivcem dočasného umisťování nalezených psů v dočasné péči v rodinách. Útulek pes nepovažuje za trvalé útočiště, v dočasné péči si zvykne, přijme určitá pravidla, "myslí si", že má nový domov a přijde další zrada-přesun.
Přisuzujete psům až magické schopnosti. Drtivá většina z nich si prostě zvykne na aktuální stav. A je úplně jedno, jestli je to rodina DP nebo dobrý útulek, kde má aspoň nějaké venčení, pozornost lidí, teplé krmení a sucho nad hlavou. Nehledě na to, jak to nejspíš vyhovuje velkým plemenům, kterým nedělá problém žít v kotci.
O tom, že když jde pes do lepšího, tak je šťastnější, naprosto nepochybuji. Ale napsat, že pes nepovažuje útulek za trvalé útočiště, ale čeká vlastně na to lepší.. No jejda.
napsal(a):
"Ona pochází z kauzy Mazelov, jestli vám to něco říká, desítky psů žijících bez kontaktu s člověkem, dva roky se odsud psi odebírali a rozváželi kam se dalo...ona tam zůstala mezi sedmi nejhoršími, těmi, které nebylo možno polapit a dát do adopcí...nakonec jsme ji vzali k nám, nesocializovanou, agresivní ze strachu...několik týdnů nevylezla z kotce, musela být nakošíkovaná nonstop a s vodítkem, minimální manipulace v ní vyvolávala hysterii...těžko se to popisuje...nakonec jsem si jí nastěhovala domů, kde začala dělat pokroky rychleji, po pěti měsících jsem jí pohladila, ale bohužel je schopná fungovat jen se mnou a jakž takž s přítelem"...
Hodná bezproblémová štěňata jdou ( asi, většinou - abych nebyla kategorická ) do adopce rovnou.
Tak takového psa by dal do dočasky laikovi jenom naprostý pitomeček. Zas ji nemusíte tak děsit.

Proč home4pets ?

"Přisuzujete psům až magické schopnosti".
Nepřisuzuji, oni je mají. Možná je jen pro počet psů, který "vám jde rukama", nevidíte.( Všimněte si, jsem kategorická jen napůl ).
napsal(a):
"Přisuzujete psům až magické schopnosti".
Nepřisuzuji, oni je mají. Možná je jen pro počet psů, který "vám jde rukama", nevidíte.( Všimněte si, jsem kategorická jen napůl ).
No ja prave pres ten pocet vidim, kolik z nich je naprosto silene nestastnych v utulku.
Tedysek
napsal(a):
Dostalo se ke mě pár psů. Buď se to někomu doma rvalo ve smečce nebo to byli ztraceni psi kterým se našel pak puvodni majitel. Psi co se venku báli sebemenšího pohybu dal můj bígl do kupy že z nich byli normální veselí psi. Psi co útočili se u nás zklidnili a byli schopní fungovat v lidském i psím světě. V té době jsem se přesvědčila, že nejlépe na tyhle psy funguje komunikace mezi psy samotnými a ne je nějak přesvědčovat o tom, že já to myslím dobře. Bígl byl natolik empatický že ustrasencum uzasne ukazoval že není třeba se ničeho bát a zlouny nechal být a hleděl si svého a ukázal jim výhody hodného psa. Zafungovalo to vždy. ale neriskla bych to kdybych měla psa co by byl nakloněný k tomu se nechat strhnout špatným chováním dočasného psa. Jo a dulezite bylo, že všichni byli prckové od 4kg do 10kg. Udělala bych to znovu, ale ne s útulkem nebo takovým spolkem.
Mit vyrovnaneho domaciho psa je ooooooobrovsky benefit.

impact
napsal(a):
No ja prave pres ten pocet vidim, kolik z nich je naprosto silene nestastnych v utulku.
Pak tedy většina nabídek útulků je lživá a jen hrají na city potenciálním majitelům. Ještě jsem nečetla nabídku : Pejsek je u nás spokojený, šťastný, ale bylo by přece jen lepší...

Elis_Lata
napsal(a):
Zatim u nas byli na navsteve asi tri psi. Dva byli v poradku, fena si i do misek nechala lezt.Tahali se o hracky, vypadali, ze maji radost. Toho jednoho nesnesla, protoze to byl obezni mops, co hrozne chrcel pri dychani. Myslim, ze si to spatne vylozila jako vrceni. Kocka je jedna dvouleta a druhy osmi mesicni junior, tak jsem si rikala, ze bych je tim vylozene nemusela "znicit" jako nejakou desetiletou micu.Mozna by to slo vyzkouset napoprve s nejakym stenetem... Kdyz jsem se dnes nezavazne informovala, tak i u stenat maji nedostatek docasnych pecovatelu.
V každém případě se radši připravte na nejhorší - váš pes bude žárlit, nesednou si, jedna kočka bude naprdnutá a začne vám bobkovat do postele, případně bude doma konat potřebu adopťák... A hlavně mějte plán, co s tím. Až si promyslíte nejhorší scénáře, může váš dočasný parťák už jen příjemně překvapit. A třeba vás vaše fenka donutí si ho nechat.
napsal(a):
Pak tedy většina nabídek útulků je lživá a jen hrají na city potenciálním majitelům. Ještě jsem nečetla nabídku : Pejsek je u nás spokojený, šťastný, ale bylo by přece jen lepší...
Prestante cist a bezte do nejakeho utulku pracovat. Kdyz uz teda hrozne moc musite hlasat nejake svoje pravdy..
Já v jednom útulku pracuji a psi jsou tady tak nešťastní, že dva ač jsme jim našli několikrát dobrý domov vždy utekli a vrátili se na útulek, sami, nikdy předtím u nás neutíkali ani neměli snahu.Pokládají útulek za svůj domov a my to respektujeme, prostě u nás dožijí.
Jasně jsou š´tastnější, když se objeví většinou jejich stálý venčitel, ale přijdou z procházky a jdou rádi na své místo, nebo svého kotce odpočívat, rozhodně nijak neusilují o to, aby se nemuseli vrátit.
Dokud jsem v útulku nepracovala, tak jsem Si taky myslela, nešťastné psí dušičky, ale opak je pravdou, ano jsou zde výjimky, kdy jsou opravdu zrazení člověkem a není možno je začlenit do běžného života, ale těch je jen velmi málo, ti u nás také dožívají.
mojipsi
napsal(a):
Já v jednom útulku pracuji a psi jsou tady tak nešťastní, že dva ač jsme jim našli několikrát dobrý domov vždy utekli a vrátili se na útulek, sami, nikdy předtím u nás neutíkali ani neměli snahu.Pokládají útulek za svůj domov a my to respektujeme, prostě u nás dožijí.
Jasně jsou š´tastnější, když se objeví většinou jejich stálý venčitel, ale přijdou z procházky a jdou rádi na své místo, nebo svého kotce odpočívat, rozhodně nijak neusilují o to, aby se nemuseli vrátit.
Dokud jsem v útulku nepracovala, tak jsem Si taky myslela, nešťastné psí dušičky, ale opak je pravdou, ano jsou zde výjimky, kdy jsou opravdu zrazení člověkem a není možno je začlenit do běžného života, ale těch je jen velmi málo, ti u nás také dožívají.
Dobrý večer, mám dotaz v lednu nám zemřel pes tak jsme se rozhodli hledat šteně v ůtulku ale narazily jsme protože nesouhlasíme z kastrací u fenky. Máme nějakou šanci.

Čertoška
napsal(a):
Dobrý večer, mám dotaz v lednu nám zemřel pes tak jsme se rozhodli hledat šteně v ůtulku ale narazily jsme protože nesouhlasíme z kastrací u fenky. Máme nějakou šanci.
Jistěže, najděte si nějakej normální útulek, kterej si kastraci feny nevymiňuje.
Čertoška
napsal(a):
Šanci určitě máte, útulků, které nepožadují podmínku kastrace u budoucího majitele je dost - je třeba hledat. Seriózní útulek po vás nic takového chtít nebude, toto často požadují různé pochybné zachranitelské spolky.
Taky jsem jednou takto narazila - mladá fenka, na první pohled kříženec, takže nechápu, kdo by na ní mohl chtít množit - a pokud by u mě žila v bytě, nechtěné nakrytí si moc nedovedu představit.
Čertoška
napsal(a):
Najděte si fenku ze seriozního městského útulku, ne ze spollku, šanci máte, ještě jsou v útulcích lidé normální. Tam zaplatíte adopční poplatek a pes bude váš, nikdo vás nebude vydírat, že vám ho odebere a podobně.
Čertoška
napsal(a):
Drtivou vetsinu mestskych utulku naprosto nezajima, kam jejich psi jdou. Hlavne, ze jsou pryc. Takze ano, sance urcite mate. Brali jsme psy z xy utulku, vzdy "cistokrevne" a feny a nikoho nic nezajimalo. Dokonce ani kdyz jsem brala dve fenky jednoho plemene v produktivnim veku. Proste si je vemte a bezte.. Nekomu to vyhovuje, me to prijde smutny. Protoze kdybych si chtela zalozit mnozirnu, tak si po trech stovkach vytaham dospele feny z utulku a tradaaaaaa.

Jen obecně...
Měla jsem psa, dvouletý setr, který znal defakto jen kotec a denně tak půlhoďka puštěn na zahradu, brala jsem ho s tím, že si ho trvale nenechám, takže jsme ho odblešili, odklíštili, dali mu dohromady srst a během tří měsíců naučili čistotnosti v bytě a dostal základní výcvik a našli mu novou rodinu.
Přestože jsem, dle mého, udělala dobrý skutek, přestože pes nebyl psem "jednoho pána" a byl velmi kontaktní, nemyslím si, že by mu změna majitele nějak zvlášť vadila, tak jsem se neubránila tomu, abych to, že jsem ho "poslala dál" nebrala jako zradu na psu...
Měla bych to stejně, naprosto vás chápu. Mě by to urvalo srdce. Vím, že snad pes tak ani neuvažuje, ale prostě pořád si říkám, že byl šťastný, že našel tak hodnou, pečující rodinu...a ta ho zase pošle dál, jako by on udělal něco špatně. Chce se mi brečet, jen když to teď píšu, na tohle jsem šíleně přecitlivělá...

mojipsi
napsal(a):
Každý seriozní útulek vám dá fenu vykastrovanou, nebo jejich podmínkou je kastrace a každý útulek dává psy nejdříve o pěstounské péče, na nějaký čas a až pak pes přechází do adopce-tedy je váš.
Takže městské útulky nejsou seriozní, když předávají zájemcům nekastrované feny?

Když už budu někdy v budoucnu uvažovat o psovi z útulku, bude to od tam, kde se nebudu zavazovat ke kastraci zvířete, kde si nebudou klást další podmínky, a kde nebudou chtít za psa tisíce.

mojipsi
napsal(a):
Každý seriozní útulek vám dá fenu vykastrovanou, nebo jejich podmínkou je kastrace a každý útulek dává psy nejdříve o pěstounské péče, na nějaký čas a až pak pes přechází do adopce-tedy je váš.
Tak z takového "seriozního" spolku bych si nikdy psa nevzala. Všude je psů jak psů a...někdo mě bude kvůli psíkovi lustrovat do pátého kolene, chtít nemalý peníz ( i když to je to nejmenší ), klást podmínky...
To impact zrovna tak může napsat, že spolky vytahají ( a asi to i přiznává ) psy z městských útulků po 300, - a pak je předávají do adopce za 3000, -?
napsal(a):
Tak z takového "seriozního" spolku bych si nikdy psa nevzala. Všude je psů jak psů a...někdo mě bude kvůli psíkovi lustrovat do pátého kolene, chtít nemalý peníz ( i když to je to nejmenší ), klást podmínky...
To impact zrovna tak může napsat, že spolky vytahají ( a asi to i přiznává ) psy z městských útulků po 300, - a pak je předávají do adopce za 3000, -?
Já je prodávám do adopce za tři tisíce? Fakt si plácni přes tu sprostou a ulhanou pusu. A dost nahlas, ať to slyším až sem. Ty už opravdu nevíš, kam bys v těch svých lžích zašla.
(S vykáním jsem skončila v momentě, kdy o jsi o mě začala lhát.).

impact
napsal(a):
Já je prodávám do adopce za tři tisíce? Fakt si plácni přes tu sprostou a ulhanou pusu. A dost nahlas, ať to slyším až sem. Ty už opravdu nevíš, kam bys v těch svých lžích zašla.
(S vykáním jsem skončila v momentě, kdy o jsi o mě začala lhát.).
Kdybys nebyla paranoidní a slepá, viděla bys za větou zcela zřetelný otazník ! To k té ceně. A pak - vůbec nebyla řeč o tobě, ale o spolcích - jestli jsi spolek nevím, vím o tobě jen to, že jsi impact, že se angažuješ kolem raslů a to je vše. A že taháš psi z Mú - cituji :
"Brali jsme psy z xy utulku, vzdy "cistokrevne" a feny a nikoho nic nezajimalo. Dokonce ani kdyz jsem brala dve fenky jednoho plemene v produktivnim veku. Proste si je vemte a bezte"..
napsal(a):
Kdybys nebyla paranoidní a slepá, viděla bys za větou zcela zřetelný otazník ! To k té ceně. A pak - vůbec nebyla řeč o tobě, ale o spolcích - jestli jsi spolek nevím, vím o tobě jen to, že jsi impact, že se angažuješ kolem raslů a to je vše. A že taháš psi z Mú - cituji :
"Brali jsme psy z xy utulku, vzdy "cistokrevne" a feny a nikoho nic nezajimalo. Dokonce ani kdyz jsem brala dve fenky jednoho plemene v produktivnim veku. Proste si je vemte a bezte"..
Máš jako pocit, že mám na čele napsané "tisková mluvčí půlky republiky", jo? Slovenčina na to má krásný slovní obrat - čo ti jebe? Prosím tě, jestli máš nějaký problém s lidma, co prodávají psy za 3.000, tak zkus použít takovou tu kulatou věc na krku a domyslet si, že by ses asi měla ptát na patřičných místech. Sorryjako, ale každej prostě není jak ty - aby hlásal domněnky, vymyšlená moudra a konspirační teorie. Takže to neber "podle sebe soudím tebe". Já mám ve zvyku mluvit čistě o svých zkušenostech.

impact
napsal(a):
Máš jako pocit, že mám na čele napsané "tisková mluvčí půlky republiky", jo? Slovenčina na to má krásný slovní obrat - čo ti jebe? Prosím tě, jestli máš nějaký problém s lidma, co prodávají psy za 3.000, tak zkus použít takovou tu kulatou věc na krku a domyslet si, že by ses asi měla ptát na patřičných místech. Sorryjako, ale každej prostě není jak ty - aby hlásal domněnky, vymyšlená moudra a konspirační teorie. Takže to neber "podle sebe soudím tebe". Já mám ve zvyku mluvit čistě o svých zkušenostech.
Já problém nemám, podle toho, jak "kejháš" ho máš možná ty.
Uvedené 3000, - - celkem běžný adopční poplatek uváděný spolky u inzerátů.

Hmm, a jaký je běžný adopční poplatek? Viděla jsem i 4500, - Kč...
napsal(a):
Hmm, a jaký je běžný adopční poplatek? Viděla jsem i 4500, - Kč...
Takove poplatky ma urcita skupina osob, co jsou na sebe provazane. Ale tam se kseftuje se psama do Nemecka, kradou se psi na kseft a podobne. To nema s normalnimi utulky a spolky opravdu nic spolecneho...
Bezny adopcni poplatek u normalnich lidi je tech plus minus 1000 Kc za full service.
Ja osobne takove hazeni do jednoho pytle nemam moc rada. Ale to se netyka jen utulku, ale napric vsemi sferami. Jakoze vsichni chovatele jsou zlodeji, co si z chovu udelali byznys. Vsichni myslivci jsou zeleni mamrdi, co jen vrazdi zvirata, vsichni majitele bojovych plemen si je porizuji pro zvyseni ega, a tak dale... Proste to neuznavam.

..."Ja osobne takove hazeni do jednoho pytle nemam moc rada"...
Ty máš zas jinou utkvělou představu : Každý, kdo nechce kastrovanou fenu, je určitě budoucí množírna, v lepším případě ma.gor, který fenu neuhlídá a nechá ji každé hárání rodit. A na to tahá feny z městských útulků. Tak je odtamtud radši taháš ty - a necháváš je kastrovat (?) a pak ?
impact
napsal(a):
Opět lež.3000 vůbec není běžný adopční poplatek. Vidíš jen to, co chceš a pak hlásáš lži.
Dobrý den tak já jsem žádala štěně u DOČASNÉ PÉČE ROŽNOV Č.BUDĚJOVICE poslali mi dotazník kde byla cena 2000, - za nevykastrovanou fenku plus 1000, -za balíček co dostává fenka sebou což se mi zdálo fakt divný, pokud byla fena vykastrovaná cena byla 2500 plus ta 1000. Dost mně to překvapilo takový postupy jsem neznala. Mimochodem adopci nám pani zamítla protože jsem nesouhlasila z adopcí.Máme už vykastrovaného psa a přišlo mi zbytečný kastrovat i fenu.

To se tu zase budou lidi předhánět, kdo nedostal psa za směšně vysoký poplatky od pochybných spolků? :)
Prostě jděte do místního městskýho útulku, vemte si tam psa, zaplaťte pár stovek (nebo taky klidně nic), a nemusíte se pak na internetu rozčilovat, že po vás někdo chce, abyste to za rok vykastrovali...
Čertoška
napsal(a):
Dobrý den tak já jsem žádala štěně u DOČASNÉ PÉČE ROŽNOV Č.BUDĚJOVICE poslali mi dotazník kde byla cena 2000, - za nevykastrovanou fenku plus 1000, -za balíček co dostává fenka sebou což se mi zdálo fakt divný, pokud byla fena vykastrovaná cena byla 2500 plus ta 1000. Dost mně to překvapilo takový postupy jsem neznala. Mimochodem adopci nám pani zamítla protože jsem nesouhlasila z adopcí.Máme už vykastrovaného psa a přišlo mi zbytečný kastrovat i fenu.
Njn, s tím fakt já nic neudělám. Jen jsem vyvrátila orionky lež, že je to běžný standard. Není. Já se pohybuju v kruzích, kde tak vysoké adopční poplatky nejsou. Útulky ani spolky nejsou pod nějakým generálním ředitelem, který by seděl na prameni. Každý z nich funguje jako samostatná firma a je jen na jejich uvážení, jak se svojí firmou naloží.
Nicméně jak píše keriton - opuštěných psů jsou opravdu tisíce a pokud chcete takového, jistě si můžete vybrat i de facto anonymně a s minimálními náklady.
napsal(a):
..."Ja osobne takove hazeni do jednoho pytle nemam moc rada"...
Ty máš zas jinou utkvělou představu : Každý, kdo nechce kastrovanou fenu, je určitě budoucí množírna, v lepším případě ma.gor, který fenu neuhlídá a nechá ji každé hárání rodit. A na to tahá feny z městských útulků. Tak je odtamtud radši taháš ty - a necháváš je kastrovat (?) a pak ?
Stav se, až budeš chtít normálně diskutovat. Na ten tvůj agresívní tón fakt nejsem zvědavá.
impact
napsal(a):
Njn, s tím fakt já nic neudělám. Jen jsem vyvrátila orionky lež, že je to běžný standard. Není. Já se pohybuju v kruzích, kde tak vysoké adopční poplatky nejsou. Útulky ani spolky nejsou pod nějakým generálním ředitelem, který by seděl na prameni. Každý z nich funguje jako samostatná firma a je jen na jejich uvážení, jak se svojí firmou naloží.
Nicméně jak píše keriton - opuštěných psů jsou opravdu tisíce a pokud chcete takového, jistě si můžete vybrat i de facto anonymně a s minimálními náklady.
Jo v pohodě, chtěli jsme štěně fenku a těch práve moc není.

impact
napsal(a):
Stav se, až budeš chtít normálně diskutovat. Na ten tvůj agresívní tón fakt nejsem zvědavá.
Tohle fakt sedí
impact napsala:
"Máš jako pocit, že mám na čele napsané "tisková mluvčí půlky republiky", jo?
Slovenčina na to má krásný slovní obrat - čo ti jebe?
Prosím tě, jestli máš nějaký problém s lidma, co prodávají psy za 3.000, tak zkus použít takovou tu kulatou věc na krku a domyslet si, že by ses asi měla ptát na patřičných místech.
Sorryjako, ale každej prostě není jak ty - aby hlásal domněnky, vymyšlená moudra a konspirační teorie."
orionko, prostě musíš ještě přitvrdit, na této "úrovni" ještě nejsi
napsal(a):
Tohle fakt sedí
impact napsala:
Prosím tě, jestli máš nějaký problém s lidma, co prodávají psy za 3.000, tak zkus použít takovou tu kulatou věc na krku a domyslet si, že by ses asi měla ptát na patřičných místech.
Sorryjako, ale každej prostě není jak ty - aby hlásal domněnky, vymyšlená moudra a konspirační teorie."
Jakože čím agresívnější bude, tím spíš něčeho dosáhne? Tak to s agresivitou ale nefunguje.

impact
napsal(a):
Jakože čím agresívnější bude, tím spíš něčeho dosáhne? Tak to s agresivitou ale nefunguje.
Já to chápu tak, že agresívnější jste vy. A sama mám taky ten pocit.
Diskutovat se přece dá i slušně, ne?

napsal(a):
Tohle fakt sedí
impact napsala:
Nepřitvrdím. S diskuzí s impact končím. Musela bych citovat pana Wericha a to by impact teprv vyletěla z kůže.

Orionka x Impact
Orionka ma pravdu v tom, ze par vykuku naslo diry "v zakonech" a mam stejne jako ona pocit, ze tito lide sbiraji "pekne kxichty z utulku" a udavaji je za silene sumy.
Dost casto s Aj popiskem napr. "The Perfect LoveSticker " (3 800, -).
Pokud patrate dale. Stane se, ze zjistite, ze pes je navic dovezen napr. z Ruska, Srbska, Slovenska... = NEBRAT (ale kdo si da tu praci...).
Nicmene Imact v oboru pracuje. Coz musi byt boj... "Klasicke ceny CR utulku, i obcanskych zdruzeni atd." jsou pro (odcervene, nacipovane + ockovane) od 500–1 000, - (za kastrovane 1 500, -). Coz je cena naprosto umerna Vet vykonu... Nemyslite?
Navic nekdo ty psy po nejakou dobu musel krmit, dat jim strechu nad hlavu + podestylku pod ne. Vencit a venovat se jim...
Hazet vsechny do jednoho pytle je totalni nesmysl.
Spis (nez tyto "zenske valky") bych uvitala, kdyby se zacalo psat jmenovite o tech, co to delaj dobre a o tech co to delaj "na prd" (pro zmenu uplne verejne).

impact
napsal(a):
Drtivou vetsinu mestskych utulku naprosto nezajima, kam jejich psi jdou. Hlavne, ze jsou pryc. Takze ano, sance urcite mate. Brali jsme psy z xy utulku, vzdy "cistokrevne" a feny a nikoho nic nezajimalo. Dokonce ani kdyz jsem brala dve fenky jednoho plemene v produktivnim veku. Proste si je vemte a bezte.. Nekomu to vyhovuje, me to prijde smutny. Protoze kdybych si chtela zalozit mnozirnu, tak si po trech stovkach vytaham dospele feny z utulku a tradaaaaaa.
Já přístup útulku naprosto chápu. Čistě teoreticky, když budu chtít jakéhokoli psa, pak mě nějaký dotazník nezastaví. Zkráta ho vyplním, tak, jak chce tazatel slyšet, nafotím ideální domácnost a klidně podepíšu jakýkoli papír, který stejně nemá právní vymahatelnost. A hurá psa mám doma.
napsal(a):
Orionka x Impact
Orionka ma pravdu v tom, ze par vykuku naslo diry "v zakonech" a mam stejne jako ona pocit, ze tito lide sbiraji "pekne kxichty z utulku" a udavaji je za silene sumy.
Dost casto s Aj popiskem napr. "The Perfect LoveSticker " (3 800, -).
Pokud patrate dale. Stane se, ze zjistite, ze pes je navic dovezen napr. z Ruska, Srbska, Slovenska... = NEBRAT (ale kdo si da tu praci...).
Nicmene Imact v oboru pracuje. Coz musi byt boj... "Klasicke ceny CR utulku, i obcanskych zdruzeni atd." jsou pro (odcervene, nacipovane + ockovane) od 500–1 000, - (za kastrovane 1 500, -). Coz je cena naprosto umerna Vet vykonu... Nemyslite?
Navic nekdo ty psy po nejakou dobu musel krmit, dat jim strechu nad hlavu + podestylku pod ne. Vencit a venovat se jim...
Hazet vsechny do jednoho pytle je totalni nesmysl.
Spis (nez tyto "zenske valky") bych uvitala, kdyby se zacalo psat jmenovite o tech, co to delaj dobre a o tech co to delaj "na prd" (pro zmenu uplne verejne).
Nj, jenze mi naprosto unika to, proc bych to ja mela obhajovat nebo vysvetlovat.
Co se tyce jmenovani tech, co to delaji dobre... Tak zarizeni, co to dela dobre, proste nenajdete. Kdyz kastrujeme, je to spatne, ze rezeme do psu. Kdyz nekastrujeme, je to taky spatne, ze rozdavame nekastrovane feny. Kdyz mame adopcni poplatek, tak kseftujeme se psama. Kdyz nemame adopcni poplatek, muze si u nas vzit psa kdejaky bezdak a sezrat ho. Kdyz si vybirame adopcni rodice, tak si o sobe myslime, ze jsme nadbozi. Kdyz dame psa komukoliv, je to samozrejme taky spatne. Kazdy cin, ktery utulek udela, je hozen na internetovy pitevni stul a rozrezan na atomy. Onehda jeden utulek zverejnil fotku, kde byly v jedne misce ovesne vlocky s hrstkou masa, imitujici levne granule. A v druhe misce masisko, protoze tam krmi barfem. A sesypali se na ne vegetariani, ze vrazdi zvirata a proc nekrmi mrkvi. Takze zase spatne. My jsme pred par dny kastrovali brezi feny z kauzy Kamenice, protoze proste neni duvod nechat narodit dalsi desitky krizenych krizencu a to byl teprve randal. Co jsme si to dovolili. A nejsmutnejsi na tom je, ze nejvic kecu maji lidi, kteri by sami nikdy nezvedli zadek a nesli pomahat. Jenom sedej a mlatej do klavesnice...
Takze bohuzel ne, nejde ukazat prstem a rict ti jsou super. A ja, i kdyz mam svoje favority, nikdy bych na ne prstem neukazala. Protoze to by automaticky znamenalo to, ze se na ne internetovy valecnice sesypou a rozmetaji je na mraky.
Jediny, co clovek muze udelat je, je jit dopredu, divat se pred sebe a delat podle sveho nejlepsiho vedomi a svedomi. Jinak by se z toho musel jeden fakt zblaznit. Ne z te prace a z tech psu. Ale z lidi, co se na to lepi.
impact
napsal(a):
Nj, jenze mi naprosto unika to, proc bych to ja mela obhajovat nebo vysvetlovat.
Co se tyce jmenovani tech, co to delaji dobre... Tak zarizeni, co to dela dobre, proste nenajdete. Kdyz kastrujeme, je to spatne, ze rezeme do psu. Kdyz nekastrujeme, je to taky spatne, ze rozdavame nekastrovane feny. Kdyz mame adopcni poplatek, tak kseftujeme se psama. Kdyz nemame adopcni poplatek, muze si u nas vzit psa kdejaky bezdak a sezrat ho. Kdyz si vybirame adopcni rodice, tak si o sobe myslime, ze jsme nadbozi. Kdyz dame psa komukoliv, je to samozrejme taky spatne. Kazdy cin, ktery utulek udela, je hozen na internetovy pitevni stul a rozrezan na atomy. Onehda jeden utulek zverejnil fotku, kde byly v jedne misce ovesne vlocky s hrstkou masa, imitujici levne granule. A v druhe misce masisko, protoze tam krmi barfem. A sesypali se na ne vegetariani, ze vrazdi zvirata a proc nekrmi mrkvi. Takze zase spatne. My jsme pred par dny kastrovali brezi feny z kauzy Kamenice, protoze proste neni duvod nechat narodit dalsi desitky krizenych krizencu a to byl teprve randal. Co jsme si to dovolili. A nejsmutnejsi na tom je, ze nejvic kecu maji lidi, kteri by sami nikdy nezvedli zadek a nesli pomahat. Jenom sedej a mlatej do klavesnice...
Takze bohuzel ne, nejde ukazat prstem a rict ti jsou super. A ja, i kdyz mam svoje favority, nikdy bych na ne prstem neukazala. Protoze to by automaticky znamenalo to, ze se na ne internetovy valecnice sesypou a rozmetaji je na mraky.
Jediny, co clovek muze udelat je, je jit dopredu, divat se pred sebe a delat podle sveho nejlepsiho vedomi a svedomi. Jinak by se z toho musel jeden fakt zblaznit. Ne z te prace a z tech psu. Ale z lidi, co se na to lepi.
Jedna věcná poznámka - pokud nějaké svědomí má nebo aspoň ví, že něco takového existuje, což některým "záchranářům" naprosto chybí.
napsal(a):
Já přístup útulku naprosto chápu. Čistě teoreticky, když budu chtít jakéhokoli psa, pak mě nějaký dotazník nezastaví. Zkráta ho vyplním, tak, jak chce tazatel slyšet, nafotím ideální domácnost a klidně podepíšu jakýkoli papír, který stejně nemá právní vymahatelnost. A hurá psa mám doma.
Nastesti jsou i papiry, ktere tu pravni vymahatelnost maji.
Jinak ale jo, je v tom hodne pravdy. Ja uz par smluv ruznych utulku cetla a obcas se nestacim divit, jake smesne podminky v nich maji. Smesne z pohledu prava.
scylla
napsal(a):
Jedna věcná poznámka - pokud nějaké svědomí má nebo aspoň ví, že něco takového existuje, což některým "záchranářům" naprosto chybí.
Otazka je, kde se vzali jedinci ci skupiny, co se, casto zcela mylne, domnivaji, ze jen oni jsou nejsvedomitejsi ze svedomitych a jen oni maji vysostne pravo urcovat meritko svedomitosti...

Ať je to jak chce, mou úctu mají všichni, kteří jsou ochotní pomáhat. Já už jsem maximálně ochotná vzít si staršího, relativně bezproblémového psa, ze zachraňování světa jsem už dávno vyrostla. Člověk se v určité fázi života musí rozhodnout čemu dá přednost. Navíc se musím přiznat, že nejsem příznivcem zachraňování různých kousavých a vážně nemocných pejsků, mě by z každého spolku rychle vyhodili. Ano, dát domov starému pejskovi, který přijde o pána, ale může dál dělat radost někomu jinému je správné, ale znám bohužel ze svého okolí dost případů, kdy si lidé vezmou dospělého psa, který je pak pokouše nebo mají v bytě pejska, který permanentně znečišťuje byt a tak různě. Adopce psa není nikdy jednoduchá a spolky by měly být natolik rozumné, aby lidem nenabízely alespoň psy agresivní.
Jinak, pokud jste zabránili narození dalších štěňat, je to jen vpořádku.

napsal(a):
Ať je to jak chce, mou úctu mají všichni, kteří jsou ochotní pomáhat. Já už jsem maximálně ochotná vzít si staršího, relativně bezproblémového psa, ze zachraňování světa jsem už dávno vyrostla. Člověk se v určité fázi života musí rozhodnout čemu dá přednost. Navíc se musím přiznat, že nejsem příznivcem zachraňování různých kousavých a vážně nemocných pejsků, mě by z každého spolku rychle vyhodili. Ano, dát domov starému pejskovi, který přijde o pána, ale může dál dělat radost někomu jinému je správné, ale znám bohužel ze svého okolí dost případů, kdy si lidé vezmou dospělého psa, který je pak pokouše nebo mají v bytě pejska, který permanentně znečišťuje byt a tak různě. Adopce psa není nikdy jednoduchá a spolky by měly být natolik rozumné, aby lidem nenabízely alespoň psy agresivní.
Ano, a já bych ještě doplnila tuto větu - " Adopce psa není nikdy jednoduchá a spolky by měly být natolik rozumné, aby lidem nenabízely alespoň psy agresivní." o tento dovětek - a psy inkontinentní a nepohyblivé.
napsal(a):
No dobře, to mám na smlouvě padepsat souhlas s kastrací i když jí kastovat nechci jen abych fenku dostala? Taky mně to napadlo, zajímalo by mně jak zkontrolujou že jsem fenku vykastrovala nebo ne.
napsal(a):
Možná by Vás nevyhodili, možná byste změnila názor...
Ono je to těžký. Sama jsem, kdysi před lety, nechala uspat agresívního psa. Tam to bylo opravdu o zdraví. Ale pak přišel další agresor, a další.. Někteří zůstali. Jiní časem odešli do adopce. Jako úplně se mi tady o tom nechce rozepisovat, protože známe internetové pitvaly.. Nicméně změnila jsem časem názor a vyjma dvou totálních bláznů všichni "agresoři" žijí šťastně ve svých rodinách...

Jak by to asi mohli zkontrolovat, samozřejmě že nemůžou. Neumím si představit, jak vás někdo kvůli tomuhle žaluje, pes je váš a u feny vám ani nedokáží, že kastrovaná není. Když jsem si kdysi brala pejska z útulku, podepsala jsem i možnost návštěv a kontroly a v životě nás nikdo nekontaktoval a co vím v mém okolí taky nikoho. Prostě jim pošlete fotky, ať je vidět že se má dobře nebo neposílejte to už je na vás Na druhou stranu, když otevřete inzerci najdete tam během pár dnů x inzerátů, které si žádné podmínky nekladou a máte klid na duši.

impact
napsal(a):
Možná by Vás nevyhodili, možná byste změnila názor...
Ono je to těžký. Sama jsem, kdysi před lety, nechala uspat agresívního psa. Tam to bylo opravdu o zdraví. Ale pak přišel další agresor, a další.. Někteří zůstali. Jiní časem odešli do adopce. Jako úplně se mi tady o tom nechce rozepisovat, protože známe internetové pitvaly.. Nicméně změnila jsem časem názor a vyjma dvou totálních bláznů všichni "agresoři" žijí šťastně ve svých rodinách...
Jasně je rozdíl mezi malým psíkem, který třeba kouše ze strachu, teď máme jednoho doma a věřím že se srovná, ale nesmí jít o život, nesmí ohrožovat děti a musí být výhled na změnu k lepšímu a upřímně není to nic příjemného i když to člověk dělá dobrvolně.

napsal(a):
A pak se budete divit, ze pejska nedostanete, protoze to bude vse moc vyumelkovane.
jo, ono to tak dela vetsina lidi. Pak z toho vznikaji takove perlicky jako co za aktivity chcete se psem delat - budu ho cely den mazlinkovat a zahrnovat laskou. (musim byt preci neslunickovatejsi ze vsech), kolik psu jste jiz mela - asi tak dvacet (preci musim ohromit zkusenostmi), kolika let se bezne doziva pes - 3-4, nekdy i vice (aspon v tomle byla uprimna, jesteze mladi znaji jen socialni media, na internet nelezou aby si spravnou odpoved vygooglili)

napsal(a):
Jasně je rozdíl mezi malým psíkem, který třeba kouše ze strachu, teď máme jednoho doma a věřím že se srovná, ale nesmí jít o život, nesmí ohrožovat děti a musí být výhled na změnu k lepšímu a upřímně není to nic příjemného i když to člověk dělá dobrvolně.
Tak ono hlavne je dulezite o tech problemech nelhat, ne dat pejska s tim, ze je jen trochu bazlivejsi do rukou nezkusenemu nebo nekomu kdo chce od zacatku bezproblemoveho psika, a on pak v panice pokouse celou rodinu. I pro problematicke psy se da najit vhodny majitel, neni univerzalni meritko koho utratit a komu dat sanci, je to pripad od pripadu.

Já s vámi prostě nemůžu souhlasit, pokud máte velkého psa, který se kvůli agresivitě dokonce opakovaně ocitne v útulku a nemáte možnost ho umístit k výcvikáři a i tam bych váhala, tak co s ním? Necháte ho doživotně v kotci, kde se zblázní nebo budete riskovat něčí zdraví i život, tím že ho opakovaně zkusíte umístit? Lidé mají tendenci přeceňovat své schopnosti a když se nedejbože ještě jedná o psa vzhledově atraktivního, vždy se najde někdo, kdo ho zkusí adoptovat. Nemluvě o právních rizicích, které hrozí adoptivním majitelům, když pes v jejich péči někoho napadne. Tady musí být soudný zkušený člověk, který je třeba členem toho spolku a dokáže posoudit, jestli je bezpečné psa dát do adopce, jinak spolky postupně o potencionální zájemce přijdou a nebudou mít šanci na adopci ani psi, kteří by mohli mít naději na spokojený život.
napsal(a):
V tomhle máte jistě pravdu. Naštěstí s těma našima raslíkama to o život není. Do krve občas jo, ale o život ne... Nejhorší jsou pro ně lidi, co si na těch pěti-osmi kilových tělíčkách pořád musej dokazovat, kdo je doma pánem.. Jim se to v těch kebulkách pak otočí a už jdou na tvrdo po všem. A hrozně blbě se to pak vrací zpátky...

No stejně si, užijete". Ono kousnutí pořáddně bolí i od malého psa a než se pes znovu naučí lidem věřit, trvá to dlouho. Tak a´t se vám daří a hodně úspěchů.
napsal(a):
No stejně si, užijete". Ono kousnutí pořáddně bolí i od malého psa a než se pes znovu naučí lidem věřit, trvá to dlouho. Tak a´t se vám daří a hodně úspěchů.
To já zas jsem v tomhle směru dostatečně trpělivá.. Dám jim čas. A děkuji.
Osobně jsem teda naprosto v šoku, jakým způsobem jsou schopní v útulku zacházet se zlomenými či agresívními psy.. Dvě videa z posledních dní..
Psí neštěstí
http://1url.cz/Wt9F8
Psí útulek Trutnov
http://1url.cz/et9Fx.

napsal(a):
Já s vámi prostě nemůžu souhlasit, pokud máte velkého psa, který se kvůli agresivitě dokonce opakovaně ocitne v útulku a nemáte možnost ho umístit k výcvikáři a i tam bych váhala, tak co s ním? Necháte ho doživotně v kotci, kde se zblázní nebo budete riskovat něčí zdraví i život, tím že ho opakovaně zkusíte umístit? Lidé mají tendenci přeceňovat své schopnosti a když se nedejbože ještě jedná o psa vzhledově atraktivního, vždy se najde někdo, kdo ho zkusí adoptovat. Nemluvě o právních rizicích, které hrozí adoptivním majitelům, když pes v jejich péči někoho napadne. Tady musí být soudný zkušený člověk, který je třeba členem toho spolku a dokáže posoudit, jestli je bezpečné psa dát do adopce, jinak spolky postupně o potencionální zájemce přijdou a nebudou mít šanci na adopci ani psi, kteří by mohli mít naději na spokojený život.
Chce to soudnost - přesně jak píšete. Na obou stranách. Pokud se líbivý pes opakovaně ocitne v útulku kvůli agresi, mě to dokazuje jen ukázkové selhání lidí, ne že měl být utracen hned. Soudný člověk prostě nedá nepřipraveného psa opakovaně do adopce stylem "jednou to třeba vyjde".

Tak v tomhle s vámi souhlasím, bohužel krásná ukázka odbornosti dobrovolníků je ve videu od impact. Pokud by paní, která to jistě myslí dobře, podobný přístup zkusila na větším psovi, roztrhá jí.
Já i věřím že způsobem, který předvádí, dosáhne určitých výsledků, ale takhle, převychovaný" pes kousne znovu, jen co se dostane k novým majitelům. Já si rozhodně nechci hrát na odborníka, to nejsem, ale i jako laik vidím, že tohle není úplně OK.
Je libo koupit štěně z Kamenice na bazoši od spolku za 4600 korun? Kšefty se musí asi hýbat.
https://www.sbazar.cz/Home4Pets/detail/27996711-zlaticka-x-jorksirsky-terier-stene-pes.

scylla
napsal(a):
Je libo koupit štěně z Kamenice na bazoši od spolku za 4600 korun? Kšefty se musí asi hýbat.
https://www.sbazar.cz/Home4Pets/detail/27996711-zlaticka-x-jorksirsky-terier-stene-pes.
To do toho fakt někdo jde?
scylla
napsal(a):
To je ještě dobré, dnes se se mnou radila paní, která za kamenickou čivavu měla dát 6000 - 7000, - Kč. Někde na FB jsem zahlédla, že na kauzu kamenických psů se od dobrých lidí sešlo již více jak 750 000, - Kč. V podstatě se tyto spolky pasují do role překupníků a ne záchranářů. .
A té paní se mi za tu cenu podařilo sehnat čivavího nestandarda s PP (zuby) S rodiči vyšetřenými na patelly a vše včetně štěněte s uzavřenou fontanelou...
napsal(a):
Chce to soudnost - přesně jak píšete. Na obou stranách. Pokud se líbivý pes opakovaně ocitne v útulku kvůli agresi, mě to dokazuje jen ukázkové selhání lidí, ne že měl být utracen hned. Soudný člověk prostě nedá nepřipraveného psa opakovaně do adopce stylem "jednou to třeba vyjde".
To nikdo nedá, pokud se agrese stupňuje a postaví se i lidem co ho denně venčí a krmí, tak už je to špatně a pes je na utracení ať se vám to líbí nebo ne i pracovníci útulku mají jen jedno zdraví.

scylla
napsal(a):
Myslite totoc?
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1463521600423801&id=148188988623742&comment_id=1463902533719041&reply_comment_id=1463914187051209¬if_id=1518821295693093¬if_t=feed_comment
Taky jsem zirala.
Zrovna u tohoto spolku ziram casto.
...mozna to pomuze i zadavatelce vlakna...?
Btw. jeste v patek byla u teto feny informace, ze "maji zajemci zahlcene telefony", takze do toho fakt "nekdo" chce jit...

impact
napsal(a):
To já zas jsem v tomhle směru dostatečně trpělivá.. Dám jim čas. A děkuji.
Osobně jsem teda naprosto v šoku, jakým způsobem jsou schopní v útulku zacházet se zlomenými či agresívními psy.. Dvě videa z posledních dní..
Psí neštěstí
http://1url.cz/Wt9F8
Psí útulek Trutnov
http://1url.cz/et9Fx.
Prvni video jiz nefunguje.
A Trutnov? Naprosto zbytecne a navic velmi nestastne.
Trochu mi to pripomina ty "utulkove" dotazniky, ze kterych mam uplne stejny pocit.
Vsem co svoji praci zvladaji lepe, patri velky dik.
manbea
napsal(a):
To je ještě dobré, dnes se se mnou radila paní, která za kamenickou čivavu měla dát 6000 - 7000, - Kč. Někde na FB jsem zahlédla, že na kauzu kamenických psů se od dobrých lidí sešlo již více jak 750 000, - Kč. V podstatě se tyto spolky pasují do role překupníků a ne záchranářů. .
A té paní se mi za tu cenu podařilo sehnat čivavího nestandarda s PP (zuby) S rodiči vyšetřenými na patelly a vše včetně štěněte s uzavřenou fontanelou...
Jestli tu castku myslite celkove, tak to jste se 750.000 jeste hodne nizko, tim si muzete byt zcela jista...
Jinak za me ty adopci poplatky taky silenost. Nerikam, ze by meli jit do adopce zdarma, to vubec. Ale x tisicove poplatky i me zavaneji kseftarenim.
napsal(a):
Prvni video jiz nefunguje.
A Trutnov? Naprosto zbytecne a navic velmi nestastne.
Trochu mi to pripomina ty "utulkove" dotazniky, ze kterych mam uplne stejny pocit.
Vsem co svoji praci zvladaji lepe, patri velky dik.
No na Psim nestesti to vsechno pomazali.
Zkuste takto..
https://www.facebook.com/groups/343461922528664/permalink/813017955573056/.
impact
napsal(a):
Jestli tu castku myslite celkove, tak to jste se 750.000 jeste hodne nizko, tim si muzete byt zcela jista...
Jinak za me ty adopci poplatky taky silenost. Nerikam, ze by meli jit do adopce zdarma, to vubec. Ale x tisicove poplatky i me zavaneji kseftarenim.
Tak tuto informaci jsem zahlédla asi 5 dní po odebrání psů, takže asi ano, částka bude nyní podstatně vyšší.
napsal(a):
Orionko, tuhle čubu mám doma já a je to opravdový extrém...
většina psů, co k nám přišla žádný větší problém neměla...jo a jsou u nás šťastní, i když jsou v útulku

mojipsi
napsal(a):
To nikdo nedá, pokud se agrese stupňuje a postaví se i lidem co ho denně venčí a krmí, tak už je to špatně a pes je na utracení ať se vám to líbí nebo ne i pracovníci útulku mají jen jedno zdraví.
Podle čeho usuzujete, že nedá?
reagovala jsem na příspěvek Hexy, o psu co se kvůli agresi opakovaně ocitne v útulku (např. ten co adoptovala a vrátila do útulku Saola - https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3389052/pejsek-z-utulku-vas-pribeh#a3417880 )
Ale i tak, pokud se pes v útulku stává čím dál víc agresivní, opravdu personál útulku ví, co dělá? Viz ty videa od Impact.
Samozřejmě, pokud není útulek schopný zajistit adekvátní rehabilitaci psa, ať už interně či externě, nic jiného než utracení ho nečeká. Psů je bohužel mnohem více než zodpovědných lidí schopných se o ně postarat, a utrácejí se z mnohem malichernějších důvodů, než je agrese. To ještě neznamená, že s tím musím souhlasit.