Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.12.2018 01:50

Dobrý den, mám dotaz, dostali jsme s přítelkyní štěně a po týdnu jsme zjistili že asi má tasemnici.. Nejspíš ji má z blech které měla, tak se chci zeptat jestli vadí že požírá články té tasemnice které jí lezou z konečníku... Děkuji za odpovědi.

8.12.2018 08:41

...a co třeba psa odčervit?

8.12.2018 11:14
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nevím, co vlastně chcete slyšet. Jestli žere články tasemnice je jedno, stejně ji má a tuším, že takhle se nepřenáší, žaludek ji zlikviduje. Pokud jste dostali zablešené štěně, ani se nebudu ptát, kdo ho kde namnožil Pravděpodobně není ani naočkované a tím pádem mělo být už dávno na veterině. Naočkované, odblešené a odčervené!

8.12.2018 11:56

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den, mám dotaz, dostali jsme s přítelkyní štěně a po týdnu jsme zjistili že asi má tasemnici.. Nejspíš ji má z blech které měla, tak se chci zeptat jestli vadí že požírá články té tasemnice které jí lezou z konečníku... Děkuji za odpovědi.

..a Vy jste si ho vzali v takovém stavu?.......pořádná veterinární prohlídka, odblešit, odčervit, naočkovat........

8.12.2018 14:37

Nevím proč jste tak negativní lidi? Jen jsem se zeptal a veterinu už mám uajištěnou koukám že česká povaha se neshová nikde.. :/

8.12.2018 14:40

A štěně jsem hned po zjištění vzal k veterinářce a nechal prošetřit.. nejsem takový člověk co bude čekat až to bude nejhorší... to že blechy měla jsem zjistil a hned vyřešil.. to samé když jsem zjistil že má tasemnici... ale jen jsem se chtěl dozvědět jestli jí to muže ublížit víc... děkuji za ochotu... jen se mi dostalo negativní reakce...

8.12.2018 17:06
Dasvo

XXX.XXX.250.72

A štěně jsem hned po zjištění vzal k veterinářce a nechal prošetřit.. nejsem takový člověk co bude čekat až to bude nejhorší... to že blechy měla jsem zjistil a hned vyřešil.. to samé když jsem zjistil že má tasemnici... ale jen jsem se chtěl dozvědět jestli jí to muže ublížit víc... děkuji za ochotu... jen se mi dostalo negativní reakce...

A co jste vlastně chtěl slyšet? Pokud štěně odčervíte, články tasemnice z něj nepolezou a nebude je žrát. Pokud ho odblešíte, nenakazí se další tasemnicí.
Zkrátka musíte řešit příčiny a ne se ptát, jestli jsou následky škodlivé.
Myslím, že Vás tu nikdo nenapadal, nikdo nebyl negativní. Jen Vám všichni napsali, co máte udělat, aby ze štěněte články nelezly.

8.12.2018 20:20
fikovnice

XXX.XXX.135.146

No, na druhou stranu se tu občas vyskytnou fakt až nenávistné reakce. To samozřejmě nemyslím na Vás ani na toto vlákno. Bohužel internet je anonymní a někdy si sem chodí léčit mindráky psychopati napadáním ostatních.
Taky je tu někde čerstvě teď vlákno o tom, že dívka má malého psa, kterého nechce její despotický přítel. Ta diskuze se poněkud zvrhla, dnes jsem ji pročítala a už se mi tam ani nechce přispívat.

8.12.2018 21:01

Nevím proč jste tak negativní lidi? Jen jsem se zeptal a veterinu už mám uajištěnou koukám že česká povaha se neshová nikde.. :/

..já nikde žádná negativa nevidím, každý pouze vyjádřil svůj pohled na věc.....já osobně bych se bála do takového štěněte jít - celkově zanedbané..........pravda také jsem kdysi podlehla citům a vzala domů kotě od popelnice, nyní ho máme dva roky, ale ten prů.ser co z toho mohl být......v první řadě jsem ohrozila nejen naše zdravá zvířata, ale i celou rodinu.......kotě šlo hned druhý den k veterináři na komplexní vyšetření a ošetření, ale bohužel mělo plíseň......naštěstí při mně stáli všichni svatí a to doslova a nikdo jsme to nechytli, ale stálo to peněz (nelituji) a všichni jsme se mohli léčit dlouhodobě........

8.12.2018 21:01

fikovnice napsal(a):
No, na druhou stranu se tu občas vyskytnou fakt až nenávistné reakce. To samozřejmě nemyslím na Vás ani na toto vlákno. Bohužel internet je anonymní a někdy si sem chodí léčit mindráky psychopati napadáním ostatních.
Taky je tu někde čerstvě teď vlákno o tom, že dívka má malého psa, kterého nechce její despotický přítel. Ta diskuze se poněkud zvrhla, dnes jsem ji pročítala a už se mi tam ani nechce přispívat.

..jo jo, připadám si jako úchylná šmudla, už tam ani raději nekoukám.........

8.12.2018 21:24

Pro chameleonHugo a fíkovnici,,,

ale no tak holky...nebuďte z toho otrávený.....někdo to má tak a někdo zase jinak...
Jsou lidí různé, některé blbé a některé pitomé (citace z jednoho filmu)... přece se nenecháme otrávit

K zadavateli....štěňátko jste si asi nevzali v moc dobrém stavu, ale asi už vyřešeno...odčerveno, odblešeno, vetem vyšetřeno...,mám pocit, že vycházející články jsou důsledkem té "zlikvidované" tasemnice, která vychází po částech.....netroufám si odhadnout jestli uškodí nebo ne, zase na druhou stranu kolikrát štěně zpucne i horší věci.......přeju hodně štěstí, ať dáte štěňátko co nejdřív do kupy, ať už ho máte odkudkoli, tak to štěněcí miminko za to nemůže........já kdybych našla třeba venku takovýhle štěně, tak by mi moje samritánská dušička nedala a o štěndo bych se postarala, vypiplala a teprve pak hledala nový domov, takže bych pak možná měla podobný dotaz

10.12.2018 10:38
fikovnice

XXX.XXX.135.170

Pro chameleonHugo a fíkovnici,,,

ale no tak holky...nebuďte z toho otrávený.....někdo to má tak a někdo zase jinak...
Jsou lidí různé, některé blbé a některé pitomé (citace z jednoho filmu)... přece se nenecháme otrávit

K zadavateli....štěňátko jste si asi nevzali v moc dobrém stavu, ale asi už vyřešeno...odčerveno, odblešeno, vetem vyšetřeno...,mám pocit, že vycházející články jsou důsledkem té "zlikvidované" tasemnice, která vychází po částech.....netroufám si odhadnout jestli uškodí nebo ne, zase na druhou stranu kolikrát štěně zpucne i horší věci.......přeju hodně štěstí, ať dáte štěňátko co nejdřív do kupy, ať už ho máte odkudkoli, tak to štěněcí miminko za to nemůže........já kdybych našla třeba venku takovýhle štěně, tak by mi moje samritánská dušička nedala a o štěndo bych se postarala, vypiplala a teprve pak hledala nový domov, takže bych pak možná měla podobný dotaz

10.12.2018 11:51
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ne, ne, nevychází články zlikvidované tasemnice, viz. náš kocour dnes Jdu za ním a koukám, něco u zadku a ejhle, tasemnice. Nevím, kde ji zrovna on ,,sehnal", páč nežere nic než granule, na rozdíl od bývalé kočky - všeholovky. Takže ho odčervuju jen velmi sporadicky, letos jen jednou. Takže musím sehnat zase něco na tasemnici

10.12.2018 11:59

ale jak by ta tasemnice z těla odešla ? vlakem ? :-)
viděla jsem to jen jednou, vzala jsem fenku chudáka 8 měsíců v kotci, dostala jen tu klasickou tabletu v modrém obalu, co mají všude, lezlo to z ní po kouskách..aj jiné věci.. no od té doby nejím některá jídla, nemohu na to zapomenout

nakazit se dá pozřením, takže třeba sežere něco, co by žrát nemusel
nebo se s jiným zvířetem zdraví až příliš..

10.12.2018 14:19

no já teda u psů zkušenost s tasemnicí nemám....ale známý jí někde vyhrál asi v loterii a po odčervení (doufám, že se tomu u lidí říká stejně) to z něj po kouskách lezlo.

10.12.2018 14:30
inusanka

XXX.XXX.98.58

Články tasemnice odcházejí v době, kdy jsou zralé. V tom článku je zárodek nové tasemnice, která ale musí potkat mezihostitele, aby se poté opět stala cizopasníkem psa. Nicméně žrát by to opravdu nemusel.
Já naopak fandím lidem, kteří se snaží dát kvalitní péči zvířátkům, která to na začátku života zrovna moc nevyhrála. Držím palce

10.12.2018 15:55
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

ale jak by ta tasemnice z těla odešla ? vlakem ? :-)
viděla jsem to jen jednou, vzala jsem fenku chudáka 8 měsíců v kotci, dostala jen tu klasickou tabletu v modrém obalu, co mají všude, lezlo to z ní po kouskách..aj jiné věci.. no od té doby nejím některá jídla, nemohu na to zapomenout

nakazit se dá pozřením, takže třeba sežere něco, co by žrát nemusel
nebo se s jiným zvířetem zdraví až příliš..

No, když jsem kdysi odčervovala kočku s tasemnicí, tak ji normálně vyblila v hale na schodišti. Měla snad 60cm. Málem jsem blila taky, když jsem ji musela uklízet Myslím, že mrtvou buďto vyblije, nebo vy....celou.
Inusanko, díky za objasnění

10.12.2018 16:41

lesnížínka napsal(a):
No, když jsem kdysi odčervovala kočku s tasemnicí, tak ji normálně vyblila v hale na schodišti. Měla snad 60cm. Málem jsem blila taky, když jsem ji musela uklízet Myslím, že mrtvou buďto vyblije, nebo vy....celou.
Inusanko, díky za objasnění

to jo, to jo, spíše to jsou kousky.. ale já to úplně moc nechtěla počítat :-)

11.12.2018 07:46
inusanka

XXX.XXX.98.58

Můj tatínek jako milovník tataráku si kdysi přivezl z Francie dokonce tři.. Od té doby si ho dal jedině doma a musela jsem mu maso osobně prohlížet. Odcházely cestou výtrusnou, ale při odčervování tasemnici mohou zvířátka vyzvracet. To , co odchází cestou výtrusnou před odčervením jsou jednotlivé články tasemnice, které se postupně odlučují a od hlavičky přibývají další.

11.12.2018 16:18
fikovnice

XXX.XXX.135.170

lesnížínka napsal(a):
Ne, ne, nevychází články zlikvidované tasemnice, viz. náš kocour dnes Jdu za ním a koukám, něco u zadku a ejhle, tasemnice. Nevím, kde ji zrovna on ,,sehnal", páč nežere nic než granule, na rozdíl od bývalé kočky - všeholovky. Takže ho odčervuju jen velmi sporadicky, letos jen jednou. Takže musím sehnat zase něco na tasemnici

To je venkovní kocour, že? Obávám se, že bude mít blešky. Jestli se nepletu, tak tasemnice se skrze ně přenáší.

11.12.2018 16:20
fikovnice

XXX.XXX.135.170

no já teda u psů zkušenost s tasemnicí nemám....ale známý jí někde vyhrál asi v loterii a po odčervení (doufám, že se tomu u lidí říká stejně) to z něj po kouskách lezlo.

To já vydržím všechno možný, klidně umyju pomočenou, pokaděnou, pozvracenou podlahu, uklízím kočičí WC, apod., ale tasemnice a vůbec tady tito cizopasníci....to je pro mě brrrrrrrrrrrrr! Kdysi jsme si vzali štěnisko, odčervovali jsme jej až my. No něco z něj vyšlo, hejbalo se to, a bohužel já to tehdy fakt nebyla schopná uklidit, musel mě zastoupit jiný člen rodiny.

11.12.2018 16:22
fikovnice

XXX.XXX.135.170

inusanka napsal(a):
Můj tatínek jako milovník tataráku si kdysi přivezl z Francie dokonce tři.. Od té doby si ho dal jedině doma a musela jsem mu maso osobně prohlížet. Odcházely cestou výtrusnou, ale při odčervování tasemnici mohou zvířátka vyzvracet. To , co odchází cestou výtrusnou před odčervením jsou jednotlivé články tasemnice, které se postupně odlučují a od hlavičky přibývají další.

To zvracení jsem též u jednoho kocoura zažila. Mám pocit, že je to v případě, kdy je zvíře fakt fest začervené, jinak je typičtější odchod "spodem".

11.12.2018 16:57
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

fikovnice napsal(a):
To je venkovní kocour, že? Obávám se, že bude mít blešky. Jestli se nepletu, tak tasemnice se skrze ně přenáší.

Ano přenáší. Je venkovní a spává v noci v psí boudě, teďka pár dní přes den doma. Což mi bylo u něj podezřelé a pořád jsem ho kontrolovala, jestli mu něco není. Má takový špinavý zadek, měla jsem podezření, že průjem, že něco s trávením. Až jsem včera objevila tu tasemnici. Takže s trávením určitě Dnes snad muž přiveze z veteriny ten odčervovák. Co kadí netuším, chodí do zahrady. Blešky...on se nedrbe vůbec. Když tak, spíš se mi zdá, že se často škrábe nová kočena. V Leonkových chlupech bych neměla šanci blechu najít, mázimní kožich a to je něco. Ale to teď vyřeší ta odčervovačka(nejspíš Profender) Pes měl párkrát blechu zkraje podzimu, ale vždycky jsem ji chytla a teď už víc jak měsíc nic. Neškrábe se vůbec. Také mám podezření, že v jeho kožichu se blechám nelíbí, nedá se tam běhat. Vždycky jsem je našla jen na hlavě. V pátek jsem mu náhodou našla na břichu velké nacuclé klíště Vzhledem k počasí nejspíš přežívalo v boudě, bůhví od kdy

Přidejte reakci

Přidat smajlík