Prodám

Prodám Stafordšírského bulteriéra - Prodám ročního pejska. Neni PP ale rodi...
8000 Kč
Mám dotaz na ty, kteří mají nebo měli štěně středního hladkosrsteho plemene (chovane vevnitř) v tomto období. Na jak dlouho s ním chodíte kromě venčení ven?
Štěně ještě nemá ani kompletní očkování. Nicméně když byl můj nyní tříletý pes ve stejném věku (taky v zimě) tak jsme normálně chodili ven, i se psima kámošema, kvůli socializaci. Dle chovatelky bych ale nyní se stendem kromě venčení měla chodit jen na deset minut, kvůli počasí. Připadalo mi to málo, aby si štěně zvyklo na to všechno, co venku potká. Neříkám, že bych s ní chtěla chodit na túry. Ale tak normálně se jít projít třeba na hodinku jejím tempem.
Fenka mi ale nastydla (chodili jsme s obleckem). Měla silný zánět a nyní má ATB. Takže teď je samozřejmě v teple a ven se vyběhneme jen vyvencit. Ale jak potom, až bude zdravá? Dám hodně na chovatelku, ale podle ní bychom do tří měsíců věku měli chodit na 10, max 20 minut. Od tří měsíců na 30 minut, od 4 měsicu na 40 minut atd. Přijde vám to takhle v pohodě? Mě se to zdá hrozně málo na to, abych stihla štěněti ukázat všechny ty "divné" věci a zvuky venku. Ale nadruhou stranu rozhodně nechci, aby zase nastydla. Do očkování jsem měla domluvené "ověřené" psi kámoše, se kterýma by se vyblbla. Po očkování jsem s ní chtěla chodit do psi školky, která je taky cca na hodinu - chvíli si pohraje, pak pocvicime. Pak taky normální cvičák, který je na dyl vzhledem k tomu, že se bude střídat s druhým psem. Chci ji vzít někam vlakem, aby si zvykla.
Jak to máte, nebo jste měli vy? Já když si vzpomenu, tak starší pes jako štěně radil s kámošky psem klidně hodinu ve sněhu a pak jsme šli třeba ještě 20 minut domu. Nikdy nastydly nebyl.
Díky za zkušenosti.
Uživatel s deaktivovaným účtem
záleží, co těch 30 minut třeba budete dělat.. normální lidskou rychlostí chůze jí asi bude zima
možná nechodit daleko, ale spíše aktivně někde poblíž, abyste se mohli včas vrátit domů
a ještě taková úplně přiblblá poznámka.. psík pochází ze studené a deštivé země, neměl by být tak choulostivý.. ale je fakt, že bílí psi mají prý horší imunitu nebo horší něco, co jsem nedozkoumala, ale brzy to doženu..
dřívější psi byli odmala s maminkou venku, takže zvyklí, a poslední fenka je narozená v květnu, takže v zimě už sama bořila a jedla led na potoce..
bude to chtít hřejivý obleček a netlapkat jen tak, ale blbnout.. dyť je to klaun, to zvládne :-)
no jo, ale zas aby nebyla zas tolik citlivka do budoucna.. každý den to o pět minut prodloužit ?
když je minus deset, tak se jde na chviličku, a jako dnes počasí.. třeba půl hodiny
to je různé
Jasně, že bych se přizpůsobila pocasi a v minus deseti bych nebyla dvě hodiny venku. A venku běháme za hračkou, s druhým psem, blbneme. Nenechám ji sedět nebo ležet na zemi. Nebo jít někam do parku, kde budou lidi, někde do centra kde budou jezdit auta, chodit lidi atd, aby z toho pak nebyla vykulena. A nebo jsem myslela třeba 30 minut ale dvakrát, třikrát za den. Chovatelka mysli 30 minut celkem denně.
Obleček máme teplý, hřejivý, nepromokavy. Pokud prší tak ji ven beru fakt jen na vyvenceni a to jí tam musím donést, protože sama by do deště nešla. Ale tak to má i starší pes, taky nesnáší déšť.
Asi zkusím jak píšete, postupně čas prodlužovat, i když jsem ho nikdy teda neměrila 😁
Jsme bezoblečkový, domácí povaleč. narozená je v září, v zimě běhala i se skoro holým bříškem,..... tak nějak co si psina řekne a jak jí to baví, pokud vidím už nezájem jdem dom, máme to z psí louky 10 minut. Nebo prostě včas na vycházce otočit a jít domu, dokud je štěmě procházkou zahřáté. Kontrola uší- teplota, citlivost. A někdy prostě vidím : "já se vyčurám a jdeme domu jo ?" podle psiny...jasně, že někdy mám chuť se projít, navleču se a pes brzdí, tak přehodnotím plán dne.....
napsal(a):
Jsme bezoblečkový, domácí povaleč. narozená je v září, v zimě běhala i se skoro holým bříškem,..... tak nějak co si psina řekne a jak jí to baví, pokud vidím už nezájem jdem dom, máme to z psí louky 10 minut. Nebo prostě včas na vycházce otočit a jít domu, dokud je štěmě procházkou zahřáté. Kontrola uší- teplota, citlivost. A někdy prostě vidím : "já se vyčurám a jdeme domu jo ?" podle psiny...jasně, že někdy mám chuť se projít, navleču se a pes brzdí, tak přehodnotím plán dne.....
No, ona právě bez oblečku se klepala už na chodbě. S oblečkem v pohodě. Pokud bychom šli s jiným psem tak vím, že bude řádit a domů chtít nebude. To samé když si s ní hraju já, tak domu nechce. Když jsme třeba na zahradě a prší tak hnedka běží ke dveřím, ale když bylo pod nulou a sníh tak blbla venku a domů nechtěla.
Jen mě to překvapilo, protože s druhým psem jsem tohle nikdy neřešila. Byl rád venku, blbnul, a nemocný nikdy nebyl.
marcelaamax
Jee, tak malá je už doma? Soužití s vořechem v pohodě?
Fenka mi ale nastydla (chodili jsme s obleckem). Měla silný zánět a nyní má ATB.
Jí nastydl močák a víc čurala? Já jen, že u mladých fenek se vyskytuje juvenilní vaginitida (takový bílý, nesmradlavý a hlenovitý výtok, ze kterého jsou majitelé fenek vyděšeni) a přitom to není nic k řešení ohledně ATB.
Dám hodně na chovatelku, ale podle ní bychom do tří měsíců věku měli chodit na 10, max 20 minut. Od tří měsíců na 30 minut, od 4 měsicu na 40 minut atd. Přijde vám to takhle v pohodě?
Mně to přijde málo. Samože nebudu tahat štěně v lijáku či sněhu někam na tůry, ale rozpohybované štěndo je schopné strávit venku i delší čas, navíc, když máte obleček. Brala bych malou ven na kratší čas vícekrát denně. Se svým zimním štěnětem jsem chodila tak 3x denně na půl hodiny minimálně, někdy i déle, když nefoukalo, nepršelo a malý tvor měl sám zájem pokračovat ve vycházce. Stejně tak blbnutí na zahradě, tam vydrželo klidně i hodinu ve sněhu při řádění.
Stačí asi vše přizpůsobit štěněti, teplotě a rosnému bodu, s oblečkem a aktivitou snad další prochladnutí a nastydnutí nenastane.
napsal(a):
marcelaamax
Jee, tak malá je už doma? Soužití s vořechem v pohodě?
Fenka mi ale nastydla (chodili jsme s obleckem). Měla silný zánět a nyní má ATB.
Jí nastydl močák a víc čurala? Já jen, že u mladých fenek se vyskytuje juvenilní vaginitida (takový bílý, nesmradlavý a hlenovitý výtok, ze kterého jsou majitelé fenek vyděšeni) a přitom to není nic k řešení ohledně ATB.
Dám hodně na chovatelku, ale podle ní bychom do tří měsíců věku měli chodit na 10, max 20 minut. Od tří měsíců na 30 minut, od 4 měsicu na 40 minut atd. Přijde vám to takhle v pohodě?
Mně to přijde málo. Samože nebudu tahat štěně v lijáku či sněhu někam na tůry, ale rozpohybované štěndo je schopné strávit venku i delší čas, navíc, když máte obleček. Brala bych malou ven na kratší čas vícekrát denně. Se svým zimním štěnětem jsem chodila tak 3x denně na půl hodiny minimálně, někdy i déle, když nefoukalo, nepršelo a malý tvor měl sám zájem pokračovat ve vycházce. Stejně tak blbnutí na zahradě, tam vydrželo klidně i hodinu ve sněhu při řádění.
Stačí asi vše přizpůsobit štěněti, teplotě a rosnému bodu, s oblečkem a aktivitou snad další prochladnutí a nastydnutí nenastane.
Jo 14 dní máme to malou ďáblici doma 😁. S vorechem v pohodě, jen je musím pořád korigovat jak je na něho malinká.
A ano, nastydl ji mocak, pořád ucuravala, nebyl to výtok ale opravdu moč, kterou jsme brali k vet a ten z toho zjistil zánět.
Me to prave taky přijde málo. Snad když bude mít obleček, nebude pršet nebo nebude fakt minus 10 a půjdeme na 30 minut víckrát za den tak už nenastydne. Ale nejdřív ji nechám pořádně dolecit.
Taky záleží na typu oblečku. S overalem a krytým bříškem (zvlášť spešl pro fenky) je to něco jiného než s přehozem, kdy má záda v teple a na spodek dostává od země plnou palbu mrazu.
napsal(a):
Taky záleží na typu oblečku. S overalem a krytým bříškem (zvlášť spešl pro fenky) je to něco jiného než s přehozem, kdy má záda v teple a na spodek dostává od země plnou palbu mrazu.
No tak obleček máme takový, který kryje záda a částečně i břicho. Počítám že do 14 dní z něho vyroste, takže se mi nechce kupovat nic extra drahého. Až vyroste tak koupím od Hurtty, ale teď je to zbytečné, to bych kupovala každou chvíli nový.
Mně se tedy 30 minut denně zdá fakt málo. Navíc z pohledu chladu je jedno, jestli půjde ven 3x na 30 minut nebo jen jednou. Jestli nastydla, pořídila bych spíš nějaký svetřík/mikinu, obvykle líp kryjí břicho, a venku dávat pozor, aby byla pořád v pohybu. Jinak kamarádka koupila fence dětskou bundu za pár korun v sekáči, kterou přešila na obleček.