Stafordšírský bulteriér s PP

Prodám Stafordšírského bulteriéra - Hledáme nový milující domov pro našeho...
11999 KčDobrý den, už nevím jak mám našemu pejskovi vysvětlit, že to nesmí dělat. Když byl menší, tak si nedovolil vzit nic ze stolu. Teď když tam něco necháme a vidí, že tam nejsme, tak to hned sežere. A to ví, že nesmí protože hned jak přijdu, tak stáhne uši dozadu a vrtí ocasem a já poznám, že něco udělal. Už fakt nevím jakej trest nebo jak mu to zase nacpat do hlavy... To samé hovinka co najde venku, tak hned sežere a ví, že to nesmí dělat, ale stejně to udělá. Díky za rady
Uživatel s deaktivovaným účtem
Tipuji puberťáka a mám radu jen jednu - nenechávat ve vaší nepřítomnosti v dosahu nic, co by rád uloupil. Venku hlídat, cpaní se hovínky by ho mělo v dospělosti přejít.
V tom vám neporadim....mám psa, který si nikdy nic ze stolu...z linky nevzal...ani kdyby tam byl věnec buřtů a on byl doma úplně sám, tak si to prostě nevezme....a mám fenu, které říkáme Sarka Farka loupežník....jak říkáme u nás doma "Sárina dává pozor, jestli dáváme pozor a když nedáváme pozor, tak všechno ukradne"
Zkoušela jsem pár "osvědčených" metod, ale nakonec jsem kvůli své lenosti zvolila metodu "všechno uklidím", zajímavé je, že třeba vánoční cukroví dám na míse do obýváku na stolek a řeknu "A Sárino, chraň tě ruka páně, jak se na to cukroví jen podíváš" a ona si toho vůbec nevšímá....ale jak něco zůstane ležet někde bez "ochranného povelu", tak to prostě sebere......
No, můj pes není pažravý a ze stolku nikdy nic nebral. Ale někdy prostě má roupy, stolek poobchází protože ví, že muž tam mívá čokoládu či sušenky. To dělá i když tam jsme.100x na stolku mohlo zůstat cokoliv a nevšimnul si toho, po 101 sežral polovinu čokolády i s alobalem. Lepší obrana, než hubovat psu, je nic na stolku při odchodu nenechávat!
napsal(a):
V tom vám neporadim....mám psa, který si nikdy nic ze stolu...z linky nevzal...ani kdyby tam byl věnec buřtů a on byl doma úplně sám, tak si to prostě nevezme....a mám fenu, které říkáme Sarka Farka loupežník....jak říkáme u nás doma "Sárina dává pozor, jestli dáváme pozor a když nedáváme pozor, tak všechno ukradne"
Zkoušela jsem pár "osvědčených" metod, ale nakonec jsem kvůli své lenosti zvolila metodu "všechno uklidím", zajímavé je, že třeba vánoční cukroví dám na míse do obýváku na stolek a řeknu "A Sárino, chraň tě ruka páně, jak se na to cukroví jen podíváš" a ona si toho vůbec nevšímá....ale jak něco zůstane ležet někde bez "ochranného povelu", tak to prostě sebere......
Mam to samé. Kdyz jdeme pryč tak prostě vsechno uklízím a jeste k tomu zamykam spajz, protože pes je vycurany, vi ze je tam jidlo a chodí zkoušet dveře 😃. Ale mam kamarádku, která je na tom ještě hur - fena se naučila otevírat ledničku, takze ji pokaždé prelepuje nějakou páskou. Ono je těžké odnaučit psa něco, co dělá v naší nepřítomnosti. Muj pes rád pozoruje z okna natažený pres gauc, nekdy si na ten gauc stoupne a když neco zahledl tak byl schopný letet pres PC stůl, který je hned vedle. To jsem ho teda servala a přestal, ale jen kdyz u toho jsme. Kdyz nejsme doma, tak kolikrát vidím, ze je na stole neco shozeneho, ze tam proběhnul.
Jo ještě k tomu venku....tam se mi daří podstatně líp, tam si neberu vůbec servítky, jak se pes k něčemu přiblížil s úmyslem to sežrat, tak zařvu tak razantně FUJ!!!!, že z toho leknutí fujtajbl hned nesebere a pak dostane pes kázání o nevhodnosti sběru venkovních eklhaftů, pokud už něco sebere, tak mu pro to klidně šáhnu až do krku (teda hovínko jsem ještě tahat ze psa nemusela ) .....a musím říct, že se mi to všichni psi cca do roka naučej takovým způsobem, že by si nedovolili sebrat ani buřta.......nepoužívám žádné odměny atd atd, mám panickou hrůzu z toho, že by mohli sežrat otrávenou návnadu....pokud to by to pes venku nezvládal, tak chodí s košíkem.........
nemůže mít jenom hlad ? nebo získá tím pozornost ? venku jí jenom bobky nebo cokoli, co se dá pozřít ?
Staff99
napsal(a):
Teď je mu 8 měsíců a ještě měsíc zpátky si to prostě nedovolil i když jsem tam nechal třeba maso, tak si to nevšímal . Po prvé si v noci stáhl talíř s cukrovim. A od té doby jak tam něco nechám, tak to uklidí
uklízet všechno a venku hlidat. není lepsi rada.
když se mu par mesicu nic nepovede -pomalu to chovani i vyhasne.
No sni asi tak nějak všechno. Mám před barákem krmelec a chodí k němu jestli tam něco nenajde.Kdyz vifim, že k něčemu čmucha, tak zarvu že nesmí a on odejde, ale o dva metry dal najde jiný a začne ho hned žrát. Jinak hlad asi ne. Dostává suchý tak jak ma(i trochu víc) a občas nejsky ten pamlsek.
Staff99
napsal(a):
Teď je mu 8 měsíců a ještě měsíc zpátky si to prostě nedovolil i když jsem tam nechal třeba maso, tak si to nevšímal . Po prvé si v noci stáhl talíř s cukrovim. A od té doby jak tam něco nechám, tak to uklidí
Zakon smecky. Co sef necha lezet a odejde od toho, propada automaticky podrizenym.
to je divné, že sní vše, co najde, ne ?
jasně, dá se to vyřešit košíkem a doma vše uklízet, ale mně by to asi jedno nebylo
co mu dát něco zajímavého k jídlu i jako odměny ?
Staff99
napsal(a):
No sni asi tak nějak všechno. Mám před barákem krmelec a chodí k němu jestli tam něco nenajde.Kdyz vifim, že k něčemu čmucha, tak zarvu že nesmí a on odejde, ale o dva metry dal najde jiný a začne ho hned žrát. Jinak hlad asi ne. Dostává suchý tak jak ma(i trochu víc) a občas nejsky ten pamlsek.
"Kdyz vifim, že k něčemu čmucha, tak zarvu že nesmí a on odejde"
nemá odejit -ma si prijit k vam -pro něco lepšího.
zarvu fuj= otoc se na pate a mrskej k paneckovi.
napsal(a):
to je divné, že sní vše, co najde, ne ?
jasně, dá se to vyřešit košíkem a doma vše uklízet, ale mně by to asi jedno nebylo
co mu dát něco zajímavého k jídlu i jako odměny ?
Nevím, co bych musela předložit Noře, aby nesežrala co najde
Ani vlastně nevím, kolik by toho musela sežrat, aby už fakt nechtěla pokračovat v konzumaci
Ani když byla hodně malá se nedala krmit do nasycení, protože vypila celou kojeneckou lahev a celou dobu se u toho vztekala, že to teče pomalu, a když to teklo rychleji, tak jí teklo mlíko nosem ale nevadí a kdybych jí dala co vypije, tak asi praskne, protože se jí to muselo dávkovat, jinak hekala a krkala, ale nevadí, dej víc
A takhle to má pořád, je to jako v té pohádce jedl jsem snědl jsem a taky jako v té písničce "mám boky jako skříň" takže má vlastně celej život dietu, když to má v hlavě popletený
můžu chodit s kapsama plnýma vepřových plic a střívek a kostiček z coopu a točeným salámem a taky rohlíkem, to pomáhá k tomu, že chodí ke mně, ale proti konzumaci nalezených hoven ani náhodou
nikdy by mě nenapadlo, kolik lidí kadí v přírodě
taky našla v lese v listí celej bochník zelenýho chleba
a všechny mrtvý kosy, co pokosil usutu jsem taky měla v ruce
A nejlepší je, když uleželý výkal od bezdomovců najde pes během krátké pobíhačky před nádražím cca 10 minut před příjezdem ten den posledního vlaku. Pak máte pro sebe celou třetinu starého pantografu. Naštěstí průvodčí pochopil situaci a nevyhodil nás. Ale všichni, co "našimi"dveřmi nastoupili, se zdrženlivě přesunuli jinam.
bodlinka: nemůžete mít všecko
chodí na zavolání, abyste se neztratila a udržela si váhu, rozšiřuje obzory, uklízí furt dokola, ten pes má svatou trpělivost :-)
Staff99
napsal(a):
Nejhorší je, že to dělá ikdyz ví že nesmí. Hned jak zjisti, ze ho vidím, tak stáhne uši a bojí se. O hladu to asi fakt není. Postavu má krásnou a jídlo dostává 3x denně + pamlsky. Podle mě košík není řešení.
A podle me neni řešení, aby se pes pana bal. To radši ten košík.
Mně za ty roky se psy někdy funguje nahradit čuňačinku na zemi čuňačinkou v ruce. Nemyslím ti samozřejmě výkal, ale něco smradlavého k jídlu ..... syreček, romadúr, plíce sušené nebo namočené, sušené rybičky atd. Není to běžný pamlsek, ale pamlsek mimořádný. Jak si chce pes v něčem nechutném smočit pysk velím ostré FUJ/NE pro vyrušení/vylekání a dále pak např. "Pojď bude prasárnička". Fungovalo mi to i na útulkáře po pubertě.
saola
napsal(a):
Pro marcelaamax:
No, a jak košík zabrání tomu, aby pes nežral výkaly a podobné hnusy?
Pokud bude mít košík, mimo sežrání hnusu tedy vyhraju jako bonus hnusem opatlaný košík?
To jsou skutečně hraběcí rady
Ja chtela reagovat jen na to, ze mi nepřijde v pohodě, aby se štěně panicka balo. Zkusila bych to asi tak jak tady nekdo psal - rict rázně fuj a poté co to pes nechá tak odměnit nějakou mnamkou, necim co normálně nedostává. A on si casem spojí, ze jakmile ma na neco zalusk a přijde to fuj, tak běží k pánovi pro neco ještě lepšího.
saola
napsal(a):
Mě se zase osvědčilo naučit psy "Fuj" a "Opovaž se"
Nosit syrečky na procházky fakt nebudu
Ale holt to není tak pozitifní, no.
Ad marcelaamax:To v zásadě chápu, ale proč je tam ten košík?
Ale to bylo jen na to, ze pan psal, že kosik neni řešení, tak jsem napsala, že radsi košík nez aby se pes bal, nejak jsem nad tim dopodrobna nepřemýšlela 😁
marcelaamax
napsal(a):
Ja chtela reagovat jen na to, ze mi nepřijde v pohodě, aby se štěně panicka balo. Zkusila bych to asi tak jak tady nekdo psal - rict rázně fuj a poté co to pes nechá tak odměnit nějakou mnamkou, necim co normálně nedostává. A on si casem spojí, ze jakmile ma na neco zalusk a přijde to fuj, tak běží k pánovi pro neco ještě lepšího.
A já zase doporučuju používat povel FUJ nebo NE pouze jako "přerušovací" povely - psa to vytrhne z činnosti. A pak povelovat něco jiného např. KE MNĚ, SEDNI atd. a to odměnit. Už jsem zažila i psy, co cíleně vyhledávali nebo dokonce aportovali hnusy právě kvůli tomu aby zaznělo FUJ a přišla odměna. Já prostě FUJ/NE používám jako výrazný zvuk .... skoro to štěknu abych upozornila psa, že tudy cesta nevede a nechci aby pokračoval v tom co dělá. A nabídnu mu náhradní činnost, která může být odměněna.
Staff99
napsal(a):
To jsou zase moudra..... Ten pes má veškerou lásku a pozornost. Bojí se jen když udělá tohle. Protože zarvu fakt důrazně!
tak na něj neřvěte důrazně přece :-)
na vodítku to dělá také ? na hodně dlouhém vodítku také ? zkusili jste to cvičit doma, to "nech to" nebo "fuj" ? dám na zem něco hodně zajímavého, jak píše růžena růžová, a učím "ne" a "vem si", třeba
minimálně se rychle naučí to "ne".. a neřvu to, ale řeknu klidně, ale jasně
řeknu ne, odsunu psa stranou, když se po tom vrhá znovu, odsunu zas,...když zůstane sedět, pobídnu ho, aby si to vzal ukázáním a slovy "vem si" + ještě dostane něco hodně dobrého
to by mohlo být docela rychlé, a pak jsou ještě takové hry, na youtube a různě se dají najít pod jménem Susan Garrett
saola
napsal(a):
Pro marcelaamax:
No, a jak košík zabrání tomu, aby pes nežral výkaly a podobné hnusy?
Pokud bude mít košík, mimo sežrání hnusu tedy vyhraju jako bonus hnusem opatlaný košík?
To jsou skutečně hraběcí rady
No mě ten košík nepřijde mimo mísu....třeba otrávenýho buřta přes košík neprocpe rychlostí blesku, tak jak by to mohl udělat bez košíku.....
a ještě - zatím na vodítku, aby byla nějaká kontrola a nemusela jsem se jen vztekat, že to ten pes ještě neumí
na delším vodítku, ať z té procházky něco má, ale včas říct ne a pojď si pro slaninu
Susan Garrett: It´s yer choice
Staff99
napsal(a):
To jsou zase moudra..... Ten pes má veškerou lásku a pozornost. Bojí se jen když udělá tohle. Protože zarvu fakt důrazně!
Trochu pokory, milý zadavateli. Moudra, která zde padla, jsou dobré rady. Ale asi nejste schopen/a pochopit jejich obsah. Zkuste si své téma pročíst v klidu, bez negativních emocí.
Už ten nadpis "Dělá to, i když ví, že to nesmí" svědčí o něčem o vás a ne o psovi. Pes je zvíře, nedělá nic člověku najust, neví, že to nemá dělat. Když má příležitost obohatit se, učiní tak, protože to zvíře jde po zdroji, který je pro něj lákavý. Když ucítí cukroví na stolku a nikdo není doma, proč by si nedal? Když ucítí ho-no venku, proč by si nedal? Je to tzv. samoodměňující chování, pes zkrátka neodolá. Od toho má svého člověka, páníčka, aby ho naučil, jaké chování pro psa bude výhodnější, ovšem jen za přítomnosti člověka.
Když se pes bojí, vyjadřuje jen svou momentální emoci. Protože ví, že od vás přijde řev či trest. A vůbec netuší, že to bylo kvůli nějakému cukroví nebo jiné věci sežrané za vaší nepřítomnosti. Kdysi bylo na youtube krasne video, kdy panička vyházela sama odpadkový koš před odchodem z bytu. A po příchodu začla burácet "kdo to udělal, co to je" - a pes, ač zcela nevinný, začal paničku konejšit, dělat podřízená gesta, prostě vše, co člověk definuje coby "on ví, že to neměl udělat a projevuje vinu". To je, pěkně, prosím, totalní renaultovina! Pes žije přítomností. Trest, který přijde 3 vteřiny po prohřešku, nepochopí.
Jen se začne člověka bát. Přestane mu rozumět.
Prosím, neřvěte po svém psovi, začněte s ním pracovat. Mrkněte na videa od Susan Garret, přestaňte psa polidšťovat. A uklízejte si jídlo ze stolu.
Tohle jsem řešila dvakrát se psy rozdílných plemen, povah a stáři. První byl samojed. Asi v 5 - 6 měsících, když tehdy malý syn odešel od stolu od nedojezeného chleba a v místnosti krom psa nikdo nebyl, tak si pes vyskočil na lavici u stolu a chleba sežral. Použila jsem metodu, o které jsem kdysi četla - psa vystrašit. Takže jsem připravila stejnou situaci a číhala za pootevřenými dveřmi. Jakmile se pustil do jídla, vyběhla jsem s vařečkou, křičela na něj a vařečkou bouchala do stolu. Stačilo to jednou. Od té doby si nic nikdy nevzal a mohla jsem nechat na stole, lince, konferáku, cokoliv lákavého - maso, sýry, chlebíčky, cukroví, fakt cokoliv - a odejít třeba do práce.
Druhá byla černá rusanda, která k nám přišla jako víc jak dvouletá a tohle neuměla, protože do té doby žila venku. Přišla k nám do bytu a klidně se sama obsloužila, když zůstala v obýváku sama s něčím dobrým na konferáku. S ní jsem zvolila jiný způsob, zákazový povel Nesmíš! Pochopila velmi rychle, zvykla si, že si sama nemůže vzít a do konce života to respektovala. Takže jsem mohla stejně jak u samojeda nechat na konferáku, stole, lince, cokoliv.
Jinak byli oba psi hodně žraví.
Kavkazanka dovnitř moc nechodí, a když, tak si ze stolu, stolku, linky, si nic nevezme.
napsal(a):
Trochu pokory, milý zadavateli. Moudra, která zde padla, jsou dobré rady. Ale asi nejste schopen/a pochopit jejich obsah. Zkuste si své téma pročíst v klidu, bez negativních emocí.
Už ten nadpis "Dělá to, i když ví, že to nesmí" svědčí o něčem o vás a ne o psovi. Pes je zvíře, nedělá nic člověku najust, neví, že to nemá dělat. Když má příležitost obohatit se, učiní tak, protože to zvíře jde po zdroji, který je pro něj lákavý. Když ucítí cukroví na stolku a nikdo není doma, proč by si nedal? Když ucítí ho-no venku, proč by si nedal? Je to tzv. samoodměňující chování, pes zkrátka neodolá. Od toho má svého člověka, páníčka, aby ho naučil, jaké chování pro psa bude výhodnější, ovšem jen za přítomnosti člověka.
Když se pes bojí, vyjadřuje jen svou momentální emoci. Protože ví, že od vás přijde řev či trest. A vůbec netuší, že to bylo kvůli nějakému cukroví nebo jiné věci sežrané za vaší nepřítomnosti. Kdysi bylo na youtube krasne video, kdy panička vyházela sama odpadkový koš před odchodem z bytu. A po příchodu začla burácet "kdo to udělal, co to je" - a pes, ač zcela nevinný, začal paničku konejšit, dělat podřízená gesta, prostě vše, co člověk definuje coby "on ví, že to neměl udělat a projevuje vinu". To je, pěkně, prosím, totalní renaultovina! Pes žije přítomností. Trest, který přijde 3 vteřiny po prohřešku, nepochopí.
Jen se začne člověka bát. Přestane mu rozumět.
Prosím, neřvěte po svém psovi, začněte s ním pracovat. Mrkněte na videa od Susan Garret, přestaňte psa polidšťovat. A uklízejte si jídlo ze stolu.
Trest, který přijde tři vteřiny po prohřešku nepochopí? Co je to za hloupost? Pes není zas takový blbec, aby nepochopil, že když něco udělá, hned následuje trest (to jsou ty vteřiny). Jasně, že ne za půl dne od prohřešku, ale hned?
..."Ale mam kamarádku, která je na tom ještě hur - fena se naučila otevírat ledničku, takze ji pokaždé prelepuje nějakou páskou.".......
Gumicuk ( nevím, jak se to jmenuje správně ) je lepší, zaháknout vzadu, přetáhnout přes dveře a druhý hák zaháknout na druhé straně. Několikaletá zkušenost :-)).
A ještě k tomu "ví, že něco provedl". Po vyžrání lednice se vždycky provinile tvářil pes, fena byla suverén, ona nic - ona muzikant. Posléze jsem přišla ( na vlastní oči ) na to, že lednici otevírá fena, pes se jenom přiživoval.
napsal(a):
Trest, který přijde tři vteřiny po prohřešku nepochopí? Co je to za hloupost? Pes není zas takový blbec, aby nepochopil, že když něco udělá, hned následuje trest (to jsou ty vteřiny). Jasně, že ne za půl dne od prohřešku, ale hned?
Víte, ono ani na člověka nemá zdaleka takový efekt trest přicházející až po chvíli. Zkuste si to na sobě, pokuta za rychlou jízdu udělená ve chvíli rychlé jízdy - silniční kontrola - vs pokuta, co vám přijde za měsíc, že vás někde naměřil radar. Ta druhá varianta vás naštve, ale budete jezdit stejně. V prvním případě vám garantuju, že ještě dlouho budete na tom místě sledovat tachometr.
Ten provinilý výraz u psa není přiznání viny ani důkaz, že si pes "uvědomuje, že udělal něco". Je to KONEJŠIVÝ SIGNÁL. Pes vidí, že vy jste naštvaní, nebo už ví, že vás štvou vysypané odpadky nebo prázdný talíř na konferenčním stolku, tak se snaží vás uklidnit.
napsal(a):
Víte, ono ani na člověka nemá zdaleka takový efekt trest přicházející až po chvíli. Zkuste si to na sobě, pokuta za rychlou jízdu udělená ve chvíli rychlé jízdy - silniční kontrola - vs pokuta, co vám přijde za měsíc, že vás někde naměřil radar. Ta druhá varianta vás naštve, ale budete jezdit stejně. V prvním případě vám garantuju, že ještě dlouho budete na tom místě sledovat tachometr.
Takový záver nelze zobecňovat.
U pokut jsou trestem peníze, které musíte zaplatit, případně sebrané body. Ve správním řízení je to většinou dražší, takže to má na provinilce mnohem výraznější dopad - a že si po pokutě někdo dává více pozor? No, ano, dává, ale pokud přihlíží i ke statistice, tak třeba taky ani ne - protože jak často vás chytí těsně po sobě? To je prostě nepravděpodobné.
případně sebrané body
sebrané body jsou jen a pouze odměna!
napsal(a):
To myslíte vážně, to co mi píšete? Fakt si myslíte, že pes neví, PO PÁR VTEŘINÁCH od nežádoucího chování, proč je trestán? Pár vteřin je vaše (moje, kohokoliv) doba, za kterou jste schopná zareagovat. Děláte ze psů nemyslící bytosti.