Pes sežral výkaly, mám hned odčervit?

Zlatý retrívr
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.3.2019 18:17
pref_

XXX.XXX.252.67

Zdravím, dnes na procházce pes sežral výkaly, vubec netuším, jaké to byly. Mám ho hned dnes odčervit, když jsem odčervoval před měsícem? Předem díky

31.3.2019 19:30
Terven

XXX.XXX.110.147

Proč? Požírání výkalů jiných zvířat je u psů normální, bobky býložravců jsou vyloženě delikatesa a kočičí též. Podle vaší teorie bych musela odčervovat obden, fena navíc občas uloví a sežere myš...to by byla spotřeba odčervovacích tablet, panečku
Netřeba mít panickou hrůzu z přírody.

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.3.2019 20:06
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neodčervuji, nechávám dělat koprologii. Můj pes rád zobe "bonbónky" made in králíci a na parazity už roky čistý.

1.4.2019 09:40
kerolajn

XXX.XXX.86.225

Naše fena taky občas sežere výkaly, nejvíc teda po sobě
Spíš si dejte větší pozor a sledujte jeho výkaly, jestli v nich nemá vajíčka nebo článek tasemnice. Zbytečně bych to do měj necpala.
Jen nám se stalo, že nejspíš sežrala cizí výkal začerveného psa. Nevšimla jsem si toho, ale za dva týdny přišel čas preventivního odčervení. To pak vykakala škrkavky Tak jsme ji odčervili po 2 týdnech znova.
Nebo pokud si nejste jistí, odneste vzorek na veterinu, ať to zjistí a zbytečně do něj necpete prášky

1.4.2019 09:50
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

kerolajn napsal(a):
Naše fena taky občas sežere výkaly, nejvíc teda po sobě
Spíš si dejte větší pozor a sledujte jeho výkaly, jestli v nich nemá vajíčka nebo článek tasemnice. Zbytečně bych to do měj necpala.
Jen nám se stalo, že nejspíš sežrala cizí výkal začerveného psa. Nevšimla jsem si toho, ale za dva týdny přišel čas preventivního odčervení. To pak vykakala škrkavky Tak jsme ji odčervili po 2 týdnech znova.
Nebo pokud si nejste jistí, odneste vzorek na veterinu, ať to zjistí a zbytečně do něj necpete prášky

Na to, aby se pes nakazil škrkavkama nebo tasemnicí vůbec nepotřebuje sežrat žádný výkal - vajíčka jsou všude v trávě, kde někdy nějaký výkal byl, nebo mu stačí chytit blechu, ulovit myš apod.

1.4.2019 10:00
kerolajn

XXX.XXX.86.225

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Na to, aby se pes nakazil škrkavkama nebo tasemnicí vůbec nepotřebuje sežrat žádný výkal - vajíčka jsou všude v trávě, kde někdy nějaký výkal byl, nebo mu stačí chytit blechu, ulovit myš apod.

To je pravda, ale bylo to zrovna v době, kdy opravdu cizí výkaly venku žrala. Je to samozřejmě jen můj názor, mohla to chytit úplně jinak, ale myslím si, že v okolí opravdu byl začervený pes, jehož majitel nesbíral bobky, a proto, že měl trávící problémy způsobené začervením, to té naší vonělo a žrala to. Hlavně, že už je v pořádku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík