Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Hagrid

21.8.2019 20:28
Hagrid

XXX.XXX.20.120

Mé štěně na mě občas štěká. Dělá to jen mě. Mamce ne, ta jí vždycky trestá tím že ji plácne,zařve a chytne za čumák. Já jí ale nechci takhle trestat a když jsem to párkrát zkusila tak to stejně k ničemu nebylo. Vím že se doporučuje ukončit hru,ignorovat apod. Ale ona mě k tomu ještě kouše nebo na mě občas i vrčí a to se ignorovat nedá. Bere mě jak hračku. Nevím už co s ní. Jak jí mám dát najevo že sem v ,, hierarchii smečky" výš než ona a že si na mě nemůže dovolit to co ke svým sourozencům?

22.8.2019 08:07
bobina65

XXX.XXX.124.148

No škoda, že neumí mluvit. Třeba si myslí , že by jste mohli být parťáci ? U vás to asi nehrozí.

22.8.2019 08:13
domi.t

XXX.XXX.131.130

Hagrid napsal(a):
Mé štěně na mě občas štěká. Dělá to jen mě. Mamce ne, ta jí vždycky trestá tím že ji plácne,zařve a chytne za čumák. Já jí ale nechci takhle trestat a když jsem to párkrát zkusila tak to stejně k ničemu nebylo. Vím že se doporučuje ukončit hru,ignorovat apod. Ale ona mě k tomu ještě kouše nebo na mě občas i vrčí a to se ignorovat nedá. Bere mě jak hračku. Nevím už co s ní. Jak jí mám dát najevo že sem v ,, hierarchii smečky" výš než ona a že si na mě nemůže dovolit to co ke svým sourozencům?

Kebyže to je človek,povie vám,čo chce. Je to šteniatko, tak s vami komunikuje tak,ako vie. A štekať ešte dlho bude-asi celý život Moje 5-mesačné štendo dnes presne o polnoci revalo ako na lesy na troch záhradných slimákov, ktorí sa plazili po terase. Zobudilo celú rodinu a určite minimálne polovicu ulice.

Hryzť by malo prestať, ked vymení zúbky a podrastie. Moje tiež vrčalo a už to nerobí. Chce to čas,obrniť sa mega trpezlivosťou, hrať sa s ním, cvičiť ho, venčiť, zamestnať mu hlavičku.

Hagrid

22.8.2019 10:32
Hagrid

XXX.XXX.20.120

Mě nevadí že občas štěkne na něco. Mě vadí že na mě začne štěkat, vrčet, pak se mi zakousne do nohy tak že mi teče krev a pak na mě zase začne štěkat. Chci ji to odnaučit. Nedělejte ze mě tyrana. Chci prostě radu jak jí to po dobrém odnaučit bez zbytečného plácání apod. Protože mi to vadí a sousedům to brzo jistě začne vadit taky. Chci mít slušně vychovaného psa a ne uštěkanou štěknu. Znám dospělé psi kteří se takhle chovají a pánečci jim to trpí a já takhle dopadnout nechci. Díky za pochopení🙃

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.8.2019 10:59

žíš.....
štěně vyzývá ke hře, tak si s ní hrej a přitom ji uč......

mamkou se fakt neřiď....

Hagrid

22.8.2019 11:13
Hagrid

XXX.XXX.20.120

Mamkou se řídit nehodlám. Chápu že mě vyzívá ke hře. Jen mě vadí jak je agresivní. Prostě když přijde, štěkne tak ok hodím jí hračku,chvilku si s ní hraju a v pohodě. Ale když na mě vrčí a kouše tak mi to vadí. Chci ji naučit že se to nedělá toť vše. Nevím jak vysvětlit mamce že takhle se k psovi chovat nemá...

22.8.2019 11:14

Hagrid napsal(a):
Mamkou se řídit nehodlám. Chápu že mě vyzívá ke hře. Jen mě vadí jak je agresivní. Prostě když přijde, štěkne tak ok hodím jí hračku,chvilku si s ní hraju a v pohodě. Ale když na mě vrčí a kouše tak mi to vadí. Chci ji naučit že se to nedělá toť vše. Nevím jak vysvětlit mamce že takhle se k psovi chovat nemá...

Ale ona to nebere jako agresivitu, je to prostě štěneci způsob hry. Štěňata ještě nemají cit kolik kousnutí je moc, že to bolí.

Hagrid

22.8.2019 11:29
Hagrid

XXX.XXX.20.120

Ok takže to budeme trpět další půl rok a nedá se to nijak odnaučit? Já vím že to bere jako hru ale prostě jí chci naučit ať si hraje trošku míň agresivně. To je všechno 🤦🙋

22.8.2019 11:56

takže to budeme trpět další půl rok

čti, co píšeš - takže budeme trpět, že jsme si pořídili štěně a to štěně si chce hrát....!
blbý, co.......

mohu jenom zopakovat, co už jsem napsala - se štěnětem si hrej, místo končetin mu nabídni nějakou hračku, uzel, balónek na šňůrce, starý ručník.....a v rámci hry ho už uč různé povely, za odměnu. Nenech ho nadmíru rozdivočet, uklidni třeba procházkou. Pokud chceš, aby se nějak chovalo, tak ho to chování musíš naučit, Učí se po dobrém, nikoliv tresty.

22.8.2019 11:59
mojipsi

XXX.XXX.34.105

Hagrid napsal(a):
Ok takže to budeme trpět další půl rok a nedá se to nijak odnaučit? Já vím že to bere jako hru ale prostě jí chci naučit ať si hraje trošku míň agresivně. To je všechno 🤦🙋

Buď ji nacpat něco do tlamy co kousat může, nebo my říkáme: au, málo.A psi celkem rychle pochopili, že nás to bolí a okusovali fakt málo.Urcite bych ji netrestala, protože ona neví, že dělá něco špatně.

22.8.2019 12:02

Hagrid napsal(a):

Ono se to časem naučí.....já i teď u dospělých psů mám povel "opatrně", protože když se "pereme", tak pes kolikrát přešvihne míru a prostě kouše víc, než je mi příjemné a máte vidět, jak po tomhle upozornění ubere brutálně na intenzitě.

Jinak já měla fenu, to co je často označováno jako "agresivní štěně", ale teda jako brutál, největší zábava, byly útoky na svoje lidičky......dneska resp. když z toho odrostla, tak je z ní ta nejmazlivější, nejopatrnější, nejhodnější psí holčička.

Obecně bych řekla, že je dobrý štěněti nabídnout jinou zábavu....ono už to bylo vidět i na procházkách, kdy má štěndo úplně jiný zájmy a ani ho nenapadne dělat takový bejkárny, nám doma to převedení na jinou hru moc nefungovalo, po ukončení se stejně vrhla na nás, ale nakonec jsme jí "umazlili" no a časem z těhle brutálních štěněcích her prostě vyrostla.

22.8.2019 12:09
misimisi

XXX.XXX.243.14

Když už je to moc, kňučte jako štěně a stáhněte se jakoby stranou. Ukončete hru. Možná chvíli potrvá, než to pochopí, ale mohlo by to pomoci. Můžete zkusit hru obrátit na běhání (unaví se) nebo výcvik přes pamlsky, odvrátí to pozornost, ale aby pak nebyl jako soudek 😜 Ještě mě zachránil veliký plyšák a polštářky, pral se s nimi, tak jsem chvilku mohla ošetřovat svoje ruce 😁

22.8.2019 12:15
misimisi

XXX.XXX.243.14

Kolem toho třetího měsíce je to nejhorší. Ještě kostičky z buvolí kůže nabizejte 😉

22.8.2019 12:22
TyVed

XXX.XXX.51.100

misimisi napsal(a):
Kolem toho třetího měsíce je to nejhorší. Ještě kostičky z buvolí kůže nabizejte 😉

kostičky z "bůvolí" kůže jsou odpad z kožedělného průmyslu, který obsahuje zbytky často velice toxických chemikálií a vzhledem k tomu, že se jedná o vydělanou kůži, tak je při pozření nestravitelná. Je to fakt hnus. Na kousání jsou určitě lepší sušené uši, vazovice, hrtany a tak, nebo pro větší psy třeba měkké telecí kosti.

22.8.2019 12:29
misimisi

XXX.XXX.243.14

TyVed napsal(a):
kostičky z "bůvolí" kůže jsou odpad z kožedělného průmyslu, který obsahuje zbytky často velice toxických chemikálií a vzhledem k tomu, že se jedná o vydělanou kůži, tak je při pozření nestravitelná. Je to fakt hnus. Na kousání jsou určitě lepší sušené uši, vazovice, hrtany a tak, nebo pro větší psy třeba měkké telecí kosti.

Skoro to nekupujeme, tak už to nekoupime vůbec 🤔 U nás frčí klacky 🙊

Hagrid

22.8.2019 20:49
Hagrid

XXX.XXX.20.132

Díky za konečně normální rady😁

22.8.2019 20:57

Tak prožívám něco podobného. Sice vím co bych měl v té dané konkrétní situaci dělat, a také se to snažím dělat. Jenže to psí - stěněcí mimino to jaksi nechce moc respektovat a nejlepší "zákus" je prostě do "živého"
Prostě to moc zas tak neřeším, nějak to prostě přežijem.

23.8.2019 07:21
domi.t

XXX.XXX.131.130

Hagrid napsal(a):
Mě nevadí že občas štěkne na něco. Mě vadí že na mě začne štěkat, vrčet, pak se mi zakousne do nohy tak že mi teče krev a pak na mě zase začne štěkat. Chci ji to odnaučit. Nedělejte ze mě tyrana. Chci prostě radu jak jí to po dobrém odnaučit bez zbytečného plácání apod. Protože mi to vadí a sousedům to brzo jistě začne vadit taky. Chci mít slušně vychovaného psa a ne uštěkanou štěknu. Znám dospělé psi kteří se takhle chovají a pánečci jim to trpí a já takhle dopadnout nechci. Díky za pochopení🙃

Nikto tu z vás tyrana nerobí

23.8.2019 07:36

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak prožívám něco podobného. Sice vím co bych měl v té dané konkrétní situaci dělat, a také se to snažím dělat. Jenže to psí - stěněcí mimino to jaksi nechce moc respektovat a nejlepší "zákus" je prostě do "živého"
Prostě to moc zas tak neřeším, nějak to prostě přežijem.

Trpělivost, přijde to, zklidní se, dřív nebo později. Teď mám tříměsíční štěně a výsledky už jsou celkem znát, už ví, že na kousání jsou převážně hračky, nás kouše už jen trochu a hlavně při vítání. Ale je fakt, že tohle moje štěňátko je takové hodnější a učenlivější.

23.8.2019 10:00
PumaCZ

XXX.XXX.56.63

Trpělivost, přijde to, zklidní se, dřív nebo později. Teď mám tříměsíční štěně a výsledky už jsou celkem znát, už ví, že na kousání jsou převážně hračky, nás kouše už jen trochu a hlavně při vítání. Ale je fakt, že tohle moje štěňátko je takové hodnější a učenlivější.

Tak ten nas trhac se presne po prezubeni zklidnil, a pokud si hrajeme s hrackami, tak uz vi, ze se kouse jen do nich, nikoli do panicky. Ale stale ma zajem s nami hrat kousaci hry, obzvlast, pokud je plny energie. Vetsinou nas z niceho nic zacne kousat do nohou - napred “jemne”, ale pokud nereagujeme, tak dalsi kousanec uz poradne zaboli. Na povel sedni si ale sedne a nekouse, zklidni se. Tedy, dokud se z povelu zase sam neuvolni :D Popripadne se na me vrhne, kdyz sedim na pohovce. To miluje, protoze se tak vkrade na sofa, kam jinak nesmi
Nevadi mi s nim hrat tyto “kousaci hry”, ale bohuzel se mi jeste nepodarilo mu vysvetlit, ze ma kousat jemne. Ale pracujeme na tom :)

Jinak to chce proste trpelivost a vydrzet. Nase stene je, rekla bych, kousaci extrem, a ano, tez jsme z nej byli (a porad jeste obcas jsme) dost zoufali, ale kazdy den se vse zlepsuje :))

A take je tedy dost upovidany :))

23.8.2019 10:10

Je teda kouzelný, má nádherný zbarvení. V mým okolí jsou teď nějak módní celočerní a ti se mi právě moc nelíbí.

23.8.2019 10:26
domi.t

XXX.XXX.131.130

PumaCZ napsal(a):
Tak ten nas trhac se presne po prezubeni zklidnil, a pokud si hrajeme s hrackami, tak uz vi, ze se kouse jen do nich, nikoli do panicky. Ale stale ma zajem s nami hrat kousaci hry, obzvlast, pokud je plny energie. Vetsinou nas z niceho nic zacne kousat do nohou - napred “jemne”, ale pokud nereagujeme, tak dalsi kousanec uz poradne zaboli. Na povel sedni si ale sedne a nekouse, zklidni se. Tedy, dokud se z povelu zase sam neuvolni :D Popripadne se na me vrhne, kdyz sedim na pohovce. To miluje, protoze se tak vkrade na sofa, kam jinak nesmi
Nevadi mi s nim hrat tyto “kousaci hry”, ale bohuzel se mi jeste nepodarilo mu vysvetlit, ze ma kousat jemne. Ale pracujeme na tom :)

Jinak to chce proste trpelivost a vydrzet. Nase stene je, rekla bych, kousaci extrem, a ano, tez jsme z nej byli (a porad jeste obcas jsme) dost zoufali, ale kazdy den se vse zlepsuje :))

Bože,to je rozkošniak!

Moje štendo je presne taký istý ,,kusaci,, extrém Ale ako prezubilo,tak tiež hryzie len v rámci hry....ale tiež ho treba usmerňovať,že stačí, lebo lahko sa rozbesní a potom začne hrýzť bolestivejšie. Tiež sme boli z nej zúfalí,ale ako rastie,lepší sa to...pomaly...velmi pomaly

23.8.2019 11:19
robin11

XXX.XXX.205.118

Já třeba naši fenku nechala ať mě okusuje. Jasně těma jehličkama to bolelo, ale pokud to fakt přešvihla, stačilo nahlas říct au a hru přerušit, než se trochu uklidní a zase pokračovat. Pochopila to během dvou dnů a někdy i sama poznala že to přehnala a stáhla se. Někdy zase naopak chytla takovej rapl, že by člověk řekl, že má snad vzteklinu a mohla jsem si "kňučet" jak jsem chtěla. :D Ale vydrželi jsme a víte co je na tom super? Fena si teď uvědomuje, že má v tlamě zuby a dokáže sílu stisku přizpůsobit tomu co drží v tlamě, nikdy mě necvakne omylem při braní pamlsku, při hře se štěnětem ho jen jemně oždibuje, při hře s velkým psem se na férovku zakousne.

U staršího jsme právě kousání převáděli na hračky, odnaučil se nás sice kousat hodně rychle, ale teď, když mu dávám při tréninku, kdy je rozrušenej, pamlsek, většinou mám dokousaný prsty. Protože je moc hrrr a nemá v té hubě cit jako fena...

23.8.2019 12:27
misimisi

XXX.XXX.243.14

Fenky dokáží být velmi jemné a vnímavé i trpělivější. Toť má zkušenost 😉

23.8.2019 12:31
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

Někteří psi taky.

23.8.2019 12:36
TyVed

XXX.XXX.191.167

PumaCZ napsal(a):

No nevím, myslím, že kousací extrém vypadá tak, že má 45 kilo, je mu 8 měsíců a v práci si myslí, že Vás chlap mlátí jako žito, jelikož nechápou jak může být někdo od hlavy k patě modrý a zdrápaný. Pak to nějak začalo postupně přecházet a už se jen občas vyskytl záchvat. Ale od 2 do 8 měsíců, jsme oba s přítelkyní vzbuzovali lítost u celé rodiny a nikdo nechápal, že si to necháme líbit, jelikož nikdo netušil, že děláme co můžem

23.8.2019 12:43

PumaCZ napsal(a):

Teda ten nám krásně roste, je úžasnej .....takový to bylo maličký mimiňo ještě nedávno....je neskutečný jakej je to fofr

23.8.2019 13:24
PumaCZ

XXX.XXX.56.63

TyVed napsal(a):
No nevím, myslím, že kousací extrém vypadá tak, že má 45 kilo, je mu 8 měsíců a v práci si myslí, že Vás chlap mlátí jako žito, jelikož nechápou jak může být někdo od hlavy k patě modrý a zdrápaný. Pak to nějak začalo postupně přecházet a už se jen občas vyskytl záchvat. Ale od 2 do 8 měsíců, jsme oba s přítelkyní vzbuzovali lítost u celé rodiny a nikdo nechápal, že si to necháme líbit, jelikož nikdo netušil, že děláme co můžem

Ok, 45 kilo sice nemel a snad ani nikdy mit nebude, ale take jsme meli krvava jelita uplne vsude plus slusnou kolekci drapancu a jinych kevavych sramu (hlavne na zadech ze skakani, ty mame jeste porad) :) A tez se mnou pritel nechtel nikam chodit, jelikoz na nas vsichni koukali jako na velmi tezky pripad domaciho nasili :D
Ted uz je to trochu lepsi, ale porad mam dost modrin na to, aby se na me lide dost divne divali :D

A ten pocit bezmoci z toho, co nekteri lide (hlavne ti blizci) dokazi vypustit z ust, bohuzel moc dobre znam. Napriklad ze mame psa dat pryc na vycvik, kdyz ho nezvladame (pritelkyne nejlepsiho kamarada meho pritele), a ze nas predchozi NO byl tak perfektne vycviceny a vychovany, ze jsem ho nemohla vycvicit ja a podobne zvasty, kdy mam chut nekomu jednu vlepit. Ale ja si to vychutna, az se jim narodi deti :D Taky je budu zasobovat komentari typu: “a nemeli byste to dite dat babicce do pece, kdyz vam porad tak breci?? To urcite delate neco spatne a vubec to dite nezvladate.” :D

23.8.2019 13:26
PumaCZ

XXX.XXX.56.63

A vsem ostatnim dekuji za slova chvaly :))
Skoda, ze se tak nerad foti. Nekdy se tak krasne vystavi, ale nez na nej stacim namirit telefon, uz se zas tvari jak krizenec netopyra s blechou :D

23.8.2019 15:26

PumaCZ napsal(a):
A vsem ostatnim dekuji za slova chvaly :))
Skoda, ze se tak nerad foti. Nekdy se tak krasne vystavi, ale nez na nej stacim namirit telefon, uz se zas tvari jak krizenec netopyra s blechou :D

Tak to máte ještě dobrý,
to u nás to vypadá následovně, vytáhnu telefon, psi, do té době "předpisově sedí" popř. stojí v téměř ideálním výstavním postoji, koukají do objektivu a tváří se inteligentně........následuje "cvak" a na fotografii jsou v lepším případě psi, kteří zrovna otočili hlavy úplně na druhou stranu, v horším případě už jen jejich zadele, jak odcházejí ze záběru

23.8.2019 18:50

Ten teda vyrostl z té sladké nevinné kuličky 😊 sama nemůžu uvěřit tomu rozdílu, dovezla jsem si 10 týdenní 15 kilo vou sladkou chlupatou kuličku a dneska se mi tady valí ctyricetilety osmimesicni pes co zabere většinu postele 😁

Hagrid

23.8.2019 21:50
Hagrid

XXX.XXX.22.43

Hele díky za rady. Ale prosím svoje psi a jejich focení si řešte jinde. Tady se původně řešilo uštěkané štěně jestli jste si nevšimli. Díky za pochopení😉

23.8.2019 22:18
misimisi

XXX.XXX.243.14

Hagrid napsal(a):
Hele díky za rady. Ale prosím svoje psi a jejich focení si řešte jinde. Tady se původně řešilo uštěkané štěně jestli jste si nevšimli. Díky za pochopení😉

Tak nevím, co na to říct 🤔

23.8.2019 22:47

Hagrid napsal(a):

Tedy se zadavatelce omlouvám, že jsem pochvalila Pume jejího psa, protože ty dva sleduji od začátku co tady postovala první fotky když vybírala.
Nicmene jr to diskuze a je přirozené, že se odebírá nějakým směrem 🙂

23.8.2019 23:47

Tedy se zadavatelce omlouvám, že jsem pochvalila Pume jejího psa, protože ty dva sleduji od začátku co tady postovala první fotky když vybírala.
Nicmene jr to diskuze a je přirozené, že se odebírá nějakým směrem 🙂

Jindy bych vám asi dala za pravdu, že zaplevelujeme diskuzi něčím jiným, ale rady už jste dostala, myslím, že dostatečně, doporučuju vyzkoušet v nějakém časovém horizontu třeba 14 dní a pak můžete přijít poreferovat, samozřejmě "hlášení" můžete klíďo podávat denně jestli se to lepší, co funguje a co ne......a že si při tom čekání tady ukážeme pár fotek, pokecáme....a že pochválíme pesana, kterého tady "známe" od mimča, to snad ničemu nevadí

24.8.2019 07:38
bobina65

XXX.XXX.124.148

Hagrid napsal(a):

Tak původně jste chtěla vědět , jak to udělat, aby si vaše štěně nemyslelo, že jste jeho sourozenec.Za mně pro psa katastrofa.Jestli je to váš první pejsek, tak štěně prostě kouše a čím víc ,tak podle mně je lepší. Asi jste si měla pořídit dospělého psa. Také jste nenapsala co je to za rasu. Někteří psi mají štěkání v popisu práce. Ale vážně se štěnětem musíte být kamarádka jinak z něho poslušný a hlavně pohodový pes nevyroste.

Hagrid

24.8.2019 08:37
Hagrid

XXX.XXX.22.43

No je to můj první pes. Taky vím že občas štěkají. A vlastně původně jsem štěndo vůbec nechtěla. Chtěla jsem adoptovat nějakýho mladýho Voříška z útulku ale mamka trvala na štěněti, tak jsme si pořídili štěně. Je to směska tak možná něco uštěkanýho v předcích má. Ale i uštěkanost jistě jde odnaučit. Taky neřeším že občas štěkne aby mě vyzvala ke hře. No a to že tu řešíte něčího psa mi jako nevadí, problém je v tom že už se tady v textu vůbec neorientuji a kdyby mi ještě někdo náhodou poradil tak si toho ani nevšimnu protože se to stratí. Zatím ahoj, teď nejsem doma potom se teda kdyžtak ozvu.

26.8.2019 10:22
Fatia

XXX.XXX.134.127

Hagride, příspěvky jdou po sobě, když půjdeš postupně, žádnou dobrou radu nemůžeš minout. Když budeš okřikovat rádce, žádné dobré rady se asi nedočkáš :) Já poradím ještě pročíst starší diskuze, protože téma "štěně kouše a štěká" se tu řeší cca 2x týdně a tvá situace není ničím specifická, prostě štěně, co kouše a štěká, jako každé jiné štěně.

Závěrem dobrá rada tvé mamince, když bude štěně chytat za papulu, může se taky dočkat toho, že jak pesan poroste, jednou jí po té ruce chňapne, ale už to nebude štěněčí hra.

Přidejte reakci

Přidat smajlík