Kastr

XXX.XXX.83.177
Ahoj, chtěl jsem se zeptat, jaký pejsek by byl vhodný do kotce s vyhřívanou boudou.
Chtěl bych s ním chodit na dlouhé procházky... Mohl by to být trochu akčnější pes.
Bylo by dobrý, kdyby uměl hlídat.
Líbí se mi Hovawart nebo Německá doga...
Napadl mě třeba i Chesapeake Bay retrívr, ale co znám je jen jeden, který hlídá, jinak to jsou všichni mazlíci.
Předem děkuji za tipy.
Uživatel s deaktivovaným účtem

německá doga fakt ne
hovawart by šel, ale kromě procházek potřebuje taky nějakou práci

Pes v kotci toho moc nepohlida 😁 a štěkat vám tam budou všichni bez ohledu na plemeno - to ovšem není hlídání 🤔

Plyšový na baterky,chodí,štěká a ani vyhřívanou boudu nepotřebuje.Pořizovat si psa do kotce mně přijde opravdu mimo.Naši psi také mají kotec,ale jsou tam jen když přijde někdo neznámý nebo řemeslníci apod.,ale nikdy bych si je nepořídila přímo do kotce.
lesnížínka:
Též tohle nikdy nikdy nepochopím,pro nás je pes člen rodiny a neumím si představit doprovodit ho do vězení a zaklapnout za nim dveře..a občas ho vzít na procházku...je to strašné,nechci ani pomyslet , kolik pejsků musí takto ,,žít,,..
Ale je mi jasné,kolik lidí , tu napíše, že je to vlastně v pohodě...fuj...
Hezký den Nika

PROČ vlastně chcete psa?

Ale on tam napsal, že s ním chce chodit na dlouhé procházky....A když bude v práci, tak bude pes v kotci, místo aby byl v kuchyni......Co je na tom špatného?
Že to tam nenapsal? Ale on tam nenapsal ani, že tam pes bude jako králík v králíkárně. Já tam nic takového nečetla, ale třeba špatně vidím....
Btw : 1/ se divím L.ž. - ta má přece také venkovního psa
2/ známá má psa středního plemene v pracovní dny 8 hodin v bytové kleci - údajně je tam pes šťastný. Mimo klec ničí. Bydlí v domě se zahradou, ale přece ho nedá do kotce.
Za mne : jestli musí být pes 8 hodin sám, je lepší, když může být v kotci, než když je zavřený doma. Dodám - ve vyhovujícím kotci.

napsal(a):
Ale on tam napsal, že s ním chce chodit na dlouhé procházky....A když bude v práci, tak bude pes v kotci, místo aby byl v kuchyni......Co je na tom špatného?
Že to tam nenapsal? Ale on tam nenapsal ani, že tam pes bude jako králík v králíkárně. Já tam nic takového nečetla, ale třeba špatně vidím....
Btw : 1/ se divím L.ž. - ta má přece také venkovního psa
2/ známá má psa středního plemene v pracovní dny 8 hodin v bytové kleci - údajně je tam pes šťastný. Mimo klec ničí. Bydlí v domě se zahradou, ale přece ho nedá do kotce.
Za mne : jestli musí být pes 8 hodin sám, je lepší, když může být v kotci, než když je zavřený doma. Dodám - ve vyhovujícím kotci.
Zároveň psal, že chce aby pes hlídal - co pes uhlida z kotce? Předpokládám, že v době nepřítomnosti má být zavřený, tudiz asi těžko bude strážit pozemek.
Hlavně akčnější pes se asi nespokojí s dlouhými procházkami, akčnější pes uvítá práci, hry, zábavu 🤔
napsal(a):
Zároveň psal, že chce aby pes hlídal - co pes uhlida z kotce? Předpokládám, že v době nepřítomnosti má být zavřený, tudiz asi těžko bude strážit pozemek.
Hlavně akčnější pes se asi nespokojí s dlouhými procházkami, akčnější pes uvítá práci, hry, zábavu 🤔
Bude tam hulákat a sousedi nasr....
Orionka - divíte, ještě pořád? Ne, dělám si srandu, nemůžete si pamatovat, co kdo, jakového psa atd. Já si pletu kdekoho. Já mám psa venku, to jste trefila správně, žádný kotec nemám, nikdy mít nebudu, ani takového psa, co by tam být musel. Ani psa v bytě, nemyslím si, že pes do bytu patří. Vím, že lidi mají psa v kotci třeba na noc, někteří se bojí, aby jim ho někdo neotrávil. Chápu, ale myslím si, že když ho otrávit bude chtít, vždycky to nějak udělá. Mít psa v kotci, když mám zahradu po dobu mé nepřítomnosti...to už může být v bytě, stejně se nevyvenčí. Já jsem zažila jen jednou, že pes měl průjem a viděla jsem, jak i v zahradě hledá vhodné místo, kam to hodit...nedovedu si ho chudáka představit, když ho to chytne v bytě či kotci. Nebo se jen víc napije, protože je vedro a panička zůstane trčet někde v zácpě, nehoda na cestě...Pro mne je tohle prostě děsivá představa a psu to dělat nechci. O tom, že tam bude trčet většinu dní i nocí se tady ani nebavíme...
Já si teda taky nemyslím, že pes v kotci nebo v bytě je chudák - samozřejmě, pokud tam není 24 hodin denně. Za mě pořád lepší pes v kotci nebo v bytě, který má pravidelný pohyb, procházky a zaměstnání, než pes, který má sice k dispozici ohromnou zahradu, ale tím to končí a jinak se psovi nikdo více nevěnuje. Znám "kotcové psy", kteří mají tolik "práce", že jsou pak nakonec rádi, že si v tom kotci odpočinou. A k tomu, že pes do bytu nepatří - ono ale na druhou stranu jsou i plemena, která zase prostě nepatří ven . A každému vyhovuje něco jiného - tak jako si vy, lesní žínko, nedokážete představit, že byste měla psy v domě, tak stejně tak si třeba já nedokážu představit, že bych měla psy venku - mě naopak vyhovují psi doma a myslím, že i oni jsou tak spokojení - jsou to závisláci a chtějí být prostě tam, kde jsem já - ale zase pokud prší nebo je chladno, tak mě klidně venku nechají samotnou a budou se válet na gauči. Ale kdyby byli nonstop venku, tak by prostě trpěli samotou, nehledě na to, že v zimě by asi zmrzli. Pokud prší, tak se nechtějí jít ani vyvenčit. Navíc jsou samy maximálně 8,5 hodiny a to ještě ne pravidelně (vyjde to tak většinou dvakrát do týdne maximálně, někdy ani to ne). Myslím, že venkovní pes je sám většinou delší dobu - protože sám je jak v noci, tak po dobu pánovi nepřítomnosti, nebo když pán například vaří, uklízí doma atd.... Ale tohle je všechno o lidech, nešťastný pes může být jak v bytě, tak na ohromné zahradě.
Ale samozřejmě je nejdůležitější to, jak to zadavatel myslel. Já z toho třeba vyčtu jen informaci, že by to měl být pes, který zvládne být i v zimě venku v kotci - nikde ale není napsáno, jak to má být dlouho. Jenže tady se řekne kotec a okamžitě je z toho haló, že tam pes bude nonstop. Další informace je ta, že se se psem bude chodit na dlouhé procházky - což zase znám třeba lidi, kteří si pod dlouho procházkou představí, že dvakrát týdně vyjdou ven na kilometr. A někdo jiný pod pojmem dlouhá procházka zase myslí to, že se psem lítá venku celé odpoledne, na té procházce si aktivně hrají, cvičí, vymýšlejí různou zábavu atd....
Já bych hned tak nesoudila.

lesnížínka
napsal(a):
Bude tam hulákat a sousedi nasr....
Orionka - divíte, ještě pořád? Ne, dělám si srandu, nemůžete si pamatovat, co kdo, jakového psa atd. Já si pletu kdekoho. Já mám psa venku, to jste trefila správně, žádný kotec nemám, nikdy mít nebudu, ani takového psa, co by tam být musel. Ani psa v bytě, nemyslím si, že pes do bytu patří. Vím, že lidi mají psa v kotci třeba na noc, někteří se bojí, aby jim ho někdo neotrávil. Chápu, ale myslím si, že když ho otrávit bude chtít, vždycky to nějak udělá. Mít psa v kotci, když mám zahradu po dobu mé nepřítomnosti...to už může být v bytě, stejně se nevyvenčí. Já jsem zažila jen jednou, že pes měl průjem a viděla jsem, jak i v zahradě hledá vhodné místo, kam to hodit...nedovedu si ho chudáka představit, když ho to chytne v bytě či kotci. Nebo se jen víc napije, protože je vedro a panička zůstane trčet někde v zácpě, nehoda na cestě...Pro mne je tohle prostě děsivá představa a psu to dělat nechci. O tom, že tam bude trčet většinu dní i nocí se tady ani nebavíme...
Řekla bych, že vy jste naprosto specifický příklad..máte úplně jiný denní režim než většina ostatních zde
......kdybych já měla venkovního psa, tak si neumím představit, že s ním trávím x-hodin venku, ono to počasí je někdy takové, že by psa nevyhnal. Zrovna dneska, celej den leje, fouká vítr, zima, pesani byli venku, když nepočítám ranní prochajdu, všeho všudy 3x na krátkou čůrandu a to jen proto, že je ta zlá macecha-já vyhnala na zahradu a to jsem tam byla s nima, takže si nemyslím, že pes do bytu nepatří, moji pesani se mnou tráví všechen čas, co jsem doma, mám je pořád za zadkem, přesouvají se do místností, kde zrovna něco dělám, nebo se mnou leží na gauči u televize....jediné, kdy leží "na svém místečku, které si k tomu účelu sami vybrali...na chodbě u dveří" je když mají "polední klid" a v noci tam chodí spát, no a pro změnu v létě, když je fakt hic, tak naopak se mnou netráví čas venku, ale raději si zalezou do chladnějšího domu, pes dokonce až do sklepa.
Jsou psi, kteří nechtějí být doma ani za zlatý prase a teď nemyslím ty, kteří jsou od miminek "učeni" venku a pak jsou v domě nesví a chtějí ven...myslím ty, kteří jsou nejprve opečováváni doma a pak když povyrostou, tak jsou prostě raději venku....samozřejmě když budu mít takového psa, tak ho doma násilím držet nebudu, ale jsou psi, kteří jsou doma šťastní a spokojení právě proto, že jsou doma s páníčkem, s rodinou, že jsou se "svojí smečkou"
Nebudu se vyjadřovat k tomu, zda je lepší mít psa v době nepřítomnosti v kotci, v bytě nebo na zahradě.......za prvé proto, že moji pesani zůstávají doma sami zcela vyjímečně max třeba 3 hodiny.....za druhé proto, že já bych svoje pesany venku v době své nepřítomnosti nenechala kvůli sousedům......aby je třeba pesani neobtěžovali nadměrným štěkáním....co já můžu vědět, co se kolem baráku bude dít, když nebudu doma............
Kotec nemám, ale hodil by se, třeba když k nám přijde nějakej řemeslník, tak aby bylo pesany kam zavřít......nemám žádné andílky, kterým by se mohl beztrestně na pozemku a v domě pohybovat cizí člověk...a teď nemyslím, že by na něj hned při vstupu skočili a sežrali by ho, ale jsou jak ostříži a opravdu nevím, co by mohla hlavně fena vyhodnotit jako ohrožení paničky a co by šla eventuelně řešit....pěkně děkuju, už jsem si podobnou srandu vyzkoušela a stačilo k tomu, že jsem se k cizímu člověku (pro ní cizímu) obrátila zády a odcházela k domu a ten člověk udělal dva kroky, že půjde za mnou, to stačilo k tomu, aby ho fena s příslušným slovním doprovodem připomínající řev medvěda stopla na místě....naštěstí to není žádnej magor, takže do něj jako varování jen docela fest strčila a stoupla si přede mě, kde dávala docela srozumitelně najevo, že paničku nedá. Prostě lituju toho, že jsme zbourali kotec, co jsme měli po ovčandě........dneska by se hodil.
Jo holky v bytě, ne v domě, psala jsem v bytě. V domě - to je pro mne prostě: chceš být doma, lež si doma, chceš jít ven, běž ven. To v naprosté většině bytů možné není. A i když celý den leje(což je u nás maximálně jednou za rok) je pořád kolem baráku co dělat Jdeme třeba do zahradního domku třídit brambory, šmirglovat špalek, znova nasadit zlomené toporo na motyku
lesnížínka
napsal(a):
Jo holky v bytě, ne v domě, psala jsem v bytě. V domě - to je pro mne prostě: chceš být doma, lež si doma, chceš jít ven, běž ven. To v naprosté většině bytů možné není. A i když celý den leje(což je u nás maximálně jednou za rok) je pořád kolem baráku co dělat Jdeme třeba do zahradního domku třídit brambory, šmirglovat špalek, znova nasadit zlomené toporo na motyku
No jo, jenže ne každý je takový jako vy, že by trávil většinu času venku - v dešti, za větru, v zimě. Většina lidí, které znám (v baráku se zahradou), tak v takovém počasí venku udělají jen to, co je nezbytně nutné a jinak jsou doma. Já bych klidně za deště šla i na procházku (a dokud byl pes nevybouřený puberťák, tak jsem ho ven i tahala, teď už ne, protože vím, že o to prostě nestojí a fena už vůbec ne).... Většina těch venkovních psů, které znám, je na tom tak, že přes podzim a zimu s nimi někdo tráví úplné minimum času a jinak jsou tam skoro pořád sami. Píšu většina, ne každý.... A to už mi pak přijde lepší ten pes v bytě, se kterým ven prostě musíte, který vás i v té zimě "dokope" a navíc je pořád s páníčkem...
Já si třeba dokážu představit moje psy, že by byli v bytě naprosto spokojení. Já teda absolutně ne, ale to už je zas o něčem jiném...A v podstatě by se jim ten režim jaký mají teď zas o tolik nezměnil...Za to si absolutně nedokážu představit, že bych je nechala na zahradě (klidně v létě) a odcházela spát domů...
Nedokážu si představit mít psa venku - zažila jsem to jako dítě a pořád jsem musela na psa myslet, co tam asi sám dělá - teda takhle, samozřejmě jsem se mu věnovala, ale nemohla jsem s ním být nonstop venku. A když jsem byla doma, tak to pro mě bylo prostě hrozné. Obzvlášť v takovém tom chmurném počasí, za deště, za bouřky, k večeru, v noci a tak... Pes vypadal spokojeně, ale já už bych tohle nedala. Nicméně nemám nic proti těm, kdo mají psy venku - pokud se jim věnují, naprosto v pořádku. Tohle je prostě můj osobní problém. Mě absolutně vyhovuje to, že mám psy pořád u sebe, že se večer schoulíme na gauči všichni, pak odchází do postele - všichni, ráno se společně zase probouzíme, asi jsem blázen, ale takhle jsem nejšťastnější . Ale tak každý to má jinak a pokud si pro to vybere vhodného psa a dostatečně se mu věnuje, tak proč ne

lesnížínka
napsal(a):
Ono nesmíme paušalizovat....jasně pokud má člověk zahradu a nevadí mu pes v domě, tak mu může dopřát ten luxus, aby si pes sám vybral, kde chce být.....
Co se bytu týče, dřív jsme bydleli v baráku - dvojdomku, sice jsme každý my i sousedi měli vlastní oplocenou zahradu, ale společný dvorek, takže jsem psa nemohla jen tak "vykopnout" ven nebo mít za příznivého počasí nonstop otevřený dveře jako mám teď, takže to byl opravdu z pohledu psa, normální byt........no a teď jsme u toho...je to pes od psa, plemeno od plemene a teď vůbec neberu v potaz pidi psy, ale třeba afgán byl typický bytový pes a celodenní nedejbože i noční pobyt venku by teda neocenil.
Ovčanda původně vedená jako venkovní, než jsme teda zjistili, že tenhle způsob držení psa je pro nás nevyhovující, se bezproblémů přeorientovala na domácí bydlení, ale třeba venku sama na zahradě trávila podstatnou část dne, resp. tu, kdy se doma nic nedělo, kdy já jsem byla v práci, děda s bábi koukali na televizi a jí se zrovna nechtělo spát.....
Samozřejmě dům a zahrada je velké a významné plus, ale hlavně pro mě...nechce se mi ven, protože je fááákt hnusně nebo jsem nemocná...není nic jednoduššího než otevřít dveře a psy vyhodit.........kdybychom bydleli v bytě, tak by to pro ně možná bylo zajímavější, protože to by se na prochajdu několikrát denně prostě muselo.
Asi se shodneme na tom, že to co psovi vyhovuje, co je pro něj nejlepší je opravdu hodně individuální.
No já nevím,, zadavatel je úplně mimo když se ptá na německou dogu do kotce a vůbec celý ten dotaz vyznívá tak, že pes bude pořád v kotci a vytáhne se jen na vycházku, aniž by si zadavatel uvědomil, jakej z toho psa pak bude labilní asociál a že takhle pes nefunguje, že si ho vytáhnu z kotce jen když mám na něj čas. Takže pochybuju, že zrovna tady by nastal ten případ, že pes by měl tolik vyžití, že by byl rád za kotec. Ti, kteří to takhle mají, by nepoložili takovýhle začátečnický dotaz. Kotec je dobrá věc, mám ho taky, ale mít tam trvale psa, kterýho nemám na práci, je akorát koleda o průser.