Pes - vybral si za paničku přítelkyni

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.1.2020 17:31
Robert545

XXX.XXX.90.240

Dobrý den mám 2 měsíční štěně německýho ovčáka mám ho teprv 3 týdny krmim ho já vencim ho já chodím s ním na procházky sice ne velký ale třeba sním projdu naší ulici protože je ještě malinkej hraju si sním já jen když jsem v práci tak to dělá přítelkyně nevim jak se snažit víc ale přijde mi že si vybral za paničku ji jako nevadi mi to když se vybere ji jen mě to mrzí když chci aby byl u mě jde za ní spí u ní kam jde tak jde za ní mě přivítá jako normálního návštěvníka ale ji přivítá že vsi parádou už nevím jak se mám snažit dávám mu lásku jak to jen jde a přece jenom jde víc za přítelkyni a mě to vcelku trápí tak se chci zeptat může stene/pes změnit ještě svyho pana nebo je pes opravdu věrný jen jednomu pánovi? Děkuji za veškeré informace a odpovědi k tomu to prispevku

18.1.2020 17:55
rapotacka11

XXX.XXX.212.158

mám 2 měsíční štěně německýho ovčáka mám ho teprv 3 týdny

hm, tak to na to jdete dobře ...
https://www.ifauna.cz/psi/clanky/r/detail/3276/idealni-cas-pro-odber-stenete/

18.1.2020 18:05
Robert545

XXX.XXX.90.240

Co dělám špatně na tom že se mu věnují díky za vysvětlení

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.1.2020 18:10

Robert545 napsal(a):
Co dělám špatně na tom že se mu věnují díky za vysvětlení

No, nejdříve můžete vzít štěně od mámy v jeho dvou měsících. Špatně je to, že jste si domů přinesli štěně staré měsíc a půl. Pokud to nebyl nějaký sirotek.

18.1.2020 18:28
Robert545

XXX.XXX.90.240

Ten pejsek nemohl zůstat v té rodině chtěli se ho rychle zbavit tak jsme si ho vzali psa jsem si zamiloval od prvního střetnutí vím že to bylo špatně ale měl být v rodině kde ho nechtěli nebo u nás kde by se mělo dobře

18.1.2020 19:08

Nevím jakou zkušenost mají ostatní, ale mě přijde, že feny spíš byly "páníčkovi" prdelky a psy naopak "mamánečci".
U nás jsou pesani, ať už feny nebo psi preferují mojí osobu, ale tak to může být tím, že já je krmím, vychovávám, učím, hned od přivezení domů si je beru z pohodlnosti na noc do postele, já jsem ochotná se takřka kdykoliv šmajchlovat atd. Ale viděla jsem to třeba u naší ovčandy, jako já jsem fenu vychovala, vycvičila, mě nejvíc poslouchala, venku i když jsme byli celá rodina a já se sebrala, řekla "čau" a odcházela, tak jsem na feňuli ani nemusela volat, protože šla automaticky se mnou, pokud jsem potřebovala, aby zůstala s ostatními, tak si jí museli připnout na vodítko, tchyně jí rozmazlovala, krmila, podstrojovala jí (bydleli jsme ve společné domácnosti) a stejně fena byla doma tchánův stín, taková jeho "asistentka"
Můj pes třeba vyvádí, jakmile vezme venku vodítko do ruky někdo jinej než já, zatímco feně je tak nějak šumafuk, kdo jí z rodiny vede, ale tam je zase jiný problém, že nikoho jinýho neposlechne, takže si jde kam chce, tahá na vodítku, popř. když jí dotyčnej řekne "k noze", tak k noze okamžitě jde, ale k mojí.

Takže přestaňte "žárlit" štěndo jste bohužel brali opravdu moc brzy, ať už byly důvody jakékoliv. Pěkně v klidu si s pejskem budujte vztah. Ono láska se nedá vynutit, tu si člověk musí zasloužit a ono to časem půjde, ale připravila bych se na to, že i rodinný pes si prostě vybere toho "hlavního" pánečka sám .

18.1.2020 19:10

Zkuste začít používat ve větách čárky a tečky. Jednak uživatelé pochopí, co chcete říct, a jednak to bude třeba srozumitelnější i pejskovi.
Obecně platí, že čím víc psovi lezete někam, tím rychlejc vás tam pošle. Taky fungují normální sympatie, asi jako mezi lidmi. Někdo vám sedne víc, někdo míň. Na vašem místě bych to neřešila a k psovi bych se chovala normálně a snažila se mu nevnucovat.

18.1.2020 19:12
vetřelec

XXX.XXX.241.250

Robert545 napsal(a):
Dobrý den mám 2 měsíční štěně německýho ovčáka mám ho teprv 3 týdny krmim ho já vencim ho já chodím s ním na procházky sice ne velký ale třeba sním projdu naší ulici protože je ještě malinkej hraju si sním já jen když jsem v práci tak to dělá přítelkyně nevim jak se snažit víc ale přijde mi že si vybral za paničku ji jako nevadi mi to když se vybere ji jen mě to mrzí když chci aby byl u mě jde za ní spí u ní kam jde tak jde za ní mě přivítá jako normálního návštěvníka ale ji přivítá že vsi parádou už nevím jak se mám snažit dávám mu lásku jak to jen jde a přece jenom jde víc za přítelkyni a mě to vcelku trápí tak se chci zeptat může stene/pes změnit ještě svyho pana nebo je pes opravdu věrný jen jednomu pánovi? Děkuji za veškeré informace a odpovědi k tomu to prispevku

To je veselé..
Nejspíš děláte něco špatně. Z Vašeho příspěvku nelze s jistotou odhadnout co.

Některé ženy mohou být něžnější a některá zvířata jsou na to citlivá. Pokud je to případ Vaší partnerky, doporučil bych i Vám jemnější přístup. Štěně například neuchvátím, ale citlivě jej seznámím se svým úmyslem. Laskání štěněte nemůže být relativně hrubé. Hra musí být odbývána s přiměřeným citem. A tak.. Ale mohou v tom samozřejmě být i vyšší sympatie.

18.1.2020 19:13

Ještě bych dodala, že našeho současného psa si pořídil manžel...ten to bere sportovně, pes je prostě "maminčin" a hotovo, přes to vlak nejede, jako malej se mnou chodil i na záchod, protože když jsem mu tam zalezla, tak neskutečně brečel..
A psovi je šuma fuk, že ofigo páníček je můj manžel..

18.1.2020 20:57
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Umřel nám 12letý briťák kocour, muž ho miloval. Nikdy by ho nenahradil. Já ho milovala tak, že jsem si další život bez něj neuměla představit, tak jsem hned pořídila nového..tedy kotě. Muž chodil a brblal. Brblal i na kočíka. A milý kočík, ačkoliv ho doma milovala jen panička, pečovala o něj panička...tak chodil a tulil se k páníčkovi(asi, aby si ho získal ) Opravdu mě nenapadlo žárlit na to, vždyť je to jedno, prostě je náš
Zadavateli: občas tu lidi řeší: patner(ka) nesnáší mého psa, kterého mám x let a dává mi ultimátum, buď on(a) nebo pes. Takže buďte rád, že pejsa bude mít dva milující pánečky, kteří budou oba ochotni se o něj starat, zastoupit, když ten druhý z nějakého důvodu nemůže. Štěňátko ještě ani neví čí je, tak neřešte malichernosti...

18.1.2020 21:56
Robert545

XXX.XXX.90.240

Nezarlim jen mě to mrzí vždycky jsem chtěl pejska bohužel jsem nemohl bydleli jsme u našich a brácha je alergik teď bydlíme sami s přítelkyní tak snad si mě taky oblibí ale dekuju za rady moc díky

18.1.2020 22:19
Šarina

XXX.XXX.168.239

Robert545 napsal(a):
Nezarlim jen mě to mrzí vždycky jsem chtěl pejska bohužel jsem nemohl bydleli jsme u našich a brácha je alergik teď bydlíme sami s přítelkyní tak snad si mě taky oblibí ale dekuju za rady moc díky

Fakt zkuste nepsat na mobilu. Tohle není soukromý chat s kámošem. Věnujte trochu péče češtině - bez interpunkce se to nedá číst a úplně zbytečně z vás váš písemný projev dělá blbcee.

18.1.2020 22:38
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Šarina napsal(a):
Fakt zkuste nepsat na mobilu. Tohle není soukromý chat s kámošem. Věnujte trochu péče češtině - bez interpunkce se to nedá číst a úplně zbytečně z vás váš písemný projev dělá blbcee.

já tedy i na mobilu používám čárky háčky tečky a velká písmena .................

18.1.2020 22:55

Robert545 napsal(a):

No sice jsem radila nežárlit, ale ve své podstatě vás trochu chápu. Bohužel resp. bohudík nevím, co to je být "ta druhá" v páníčkovském pořadí, kupodivu jsem vždycky já ta topten u psa a přiznám se, že by mě asi mrzelo, kdyby to tak nebylo, ale ne proto, že bych žárlila, že má pes někoho radši, ale pro mě je pes moje čistě soukromé štěstíčko a kdyby mě neměl jako "numero uno", tak už by to nebylo ono.

Znám naopak spoustu ženskejch, které se starají, krmí, podstrojují, rozmazlují, bezmezně psa milují a pes zase zbožňuje pánečka a těm to je teprve líto....tady asi platí to pravidlo, jak psal někdo výše....nepodlézat......já třeba nejsem moc na mazlení, chrťák mi právě vyhovoval, že se mazlit nechtěl, svoje současné psy mazlím skoro nonstop, ale nikdy nechodím já za nima se pomazlit, nikdy je nevolám, aby se šli pomazlit a stejně je mám furt na sebe nalepený.

No nic, už mě bolí ruka, protože píšu jen jednou, na té druhé mi leží fena a právě mi dala hudlana prej "zavři už ten noťas, je čas jít spát, tak šupky přesunem se do postele".....no nedá se nic dělat, když zavelí můj Anděl Strážný v rezatým kožichu, tak já musím poslouchat, přeci nechci naštvat tu, která nám dovolila, abychom jí milovali, tak holt se posbírám a jdeme hajindat...někdy je trochu otravné být TA OBLÍBENÁ...

Takže pac a pusu tomu kusu, my už jdeme spinkat......

18.1.2020 23:32
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nevím jakou zkušenost mají ostatní, ale mě přijde, že feny spíš byly "páníčkovi" prdelky a psy naopak "mamánečci".
U nás jsou pesani, ať už feny nebo psi preferují mojí osobu, ale tak to může být tím, že já je krmím, vychovávám, učím, hned od přivezení domů si je beru z pohodlnosti na noc do postele, já jsem ochotná se takřka kdykoliv šmajchlovat atd. Ale viděla jsem to třeba u naší ovčandy, jako já jsem fenu vychovala, vycvičila, mě nejvíc poslouchala, venku i když jsme byli celá rodina a já se sebrala, řekla "čau" a odcházela, tak jsem na feňuli ani nemusela volat, protože šla automaticky se mnou, pokud jsem potřebovala, aby zůstala s ostatními, tak si jí museli připnout na vodítko, tchyně jí rozmazlovala, krmila, podstrojovala jí (bydleli jsme ve společné domácnosti) a stejně fena byla doma tchánův stín, taková jeho "asistentka"
Můj pes třeba vyvádí, jakmile vezme venku vodítko do ruky někdo jinej než já, zatímco feně je tak nějak šumafuk, kdo jí z rodiny vede, ale tam je zase jiný problém, že nikoho jinýho neposlechne, takže si jde kam chce, tahá na vodítku, popř. když jí dotyčnej řekne "k noze", tak k noze okamžitě jde, ale k mojí.

Takže přestaňte "žárlit" štěndo jste bohužel brali opravdu moc brzy, ať už byly důvody jakékoliv. Pěkně v klidu si s pejskem budujte vztah. Ono láska se nedá vynutit, tu si člověk musí zasloužit a ono to časem půjde, ale připravila bych se na to, že i rodinný pes si prostě vybere toho "hlavního" pánečka sám .

Z mé zkušenosti to, že feny více tíhnou k mužům a psi více k ženám neplatí.

U nás jsou jak pes tak i fena "mámánečci" - ale bude to u nás dané podobně tím, jako u vás. Já psy od štěnda venčím, krmím, jezdím na cvičák, chodím na procházky, cvičím atd... Přítel mazlí a dělá s nima kraviny . Navíc ještě třeba se současnou fenou jsem byla od jejího přivezení, do téměř jednoho jejího roku s ní doma a byla jsem s ní (tedy s nimi oběma, akorát že pes už byl dospělý) téměř 24 hodin denně. Oba psi víc tíhnou ke mě - například když já ležím na gauči se psema, tak přítel si může jít kam chce a psi ani nezvednou hlavu (teda krom ledničky ). Ale když je to naopak a zvednu se někam já, tak jdou taky. Pokud třeba sedím u PC a přítel leží na gauči, tak psi leží za mnou u kamen na pelechu, jakmile se zvednu a jdu na gauč, psi jdou taky. Jakmile jdu spát dřív, jdou se mnou do ložnice, s přítelem ne. Pes to ještě zdokonalil tak, že někdy když já mám odpolední a přítel je doma, tak se pes navečer sám odšourá do ložnice a spí tam sám, v opačném případě, kdy já jsem doma, se toto nestalo nikdy. A poslední dobou, když jsme oba doma, tak večer pes odmítá jít sám s přítelem se vyvenčit. Jinak u nás je to i tak, že psi přítele ani moc neposlouchají - ale to je dané mimo jiné také tím, jak je nedůsledný. Oni vědí, že u něho to projde. Ale u nás je o vše postavené tak, že co se psů týče, tak všechno obstarávám já. Přítel maximálně vyvenčí, když já nejsem doma a nebo s námi jde občas na procházku, cvičák - ale necvičí.

Podle mě si pes ale toho "top" člověka vybírá i sám, bez ohledu na to, jak moc se mu věnuje. Třeba kamarádka si pořídila štěně, když ještě bydlela u otce - otec byl proti, byl naštvaný, že si pořídila psa, nechtěl ho tam. No a dneska? Nejsilnější vztah má pes právě s otcem - i přesto, že ten se mu nijak nevěnoval, dokonce ho od sebe odháněl, ignoroval. Zatímco kamarádka krmila, chodila na procházky, mazlila, hrála si s ním, vychovávala....

19.1.2020 07:22

například když já ležím na gauči se psema, tak přítel si může jít kam chce a psi ani nezvednou hlavu (teda krom ledničky ). Ale když je to naopak a zvednu se někam já, tak jdou taky. Pokud třeba sedím u PC a přítel leží na gauči, tak psi leží za mnou u kamen na pelechu, jakmile se zvednu a jdu na gauč, psi jdou taky. Jakmile jdu spát dřív, jdou se mnou do ložnice, s přítelem ne

No tak to máme velmi podobně....všichni si můžou chodit kam chcou a pesům je to jedno, panička jen pomyslí, že někam jde.......
Já už hlásím např. "jdu jen čůrat...jdu se jen napít", aby se ty moje "chudinky" nemusely zvedat, když hned přijdu....naštěstí pes už se mnou nechodí na záchod, jako když byl štěndo, ale myslím, že to ani není nějakou mojí důsledností, ale prostě se tam nevejdeme.

19.1.2020 07:55
domi.t

XXX.XXX.177.84

U nas bola tiez obdobna situacia.

Nefret som chcela aj kupila ja. Ja som s nou aj 5x za noc chodila von,ja k nej o pol 5 vstavam,krmim,cesem,vencim,staram sa,maznam,kupujem hracky,pamlsky,davam stale teplu vodu,upratujem po nej,vychovavam,skratka vsetko.

Len potom sa zjavi na scene moj tatinko,da tri piskotiky,povie "ty si moje krasne dievcatko,si tatinkova princezna,vies o tom?"a pre Nefret prestavam existovat. Uznavam,ze je s nou viac casu ako ja a vobec neriesim,ci ho "lubi viac"ako mna(ano,lubi😅).Skor riesim to,ze odkedy ju mame,tak tatino schudol 5 kil,znizil sa mu cholesterol,upravil tlak,nepolihuje na gauci,lebo nestiha-Nefret totiz nema cas lezat😅

Budme radi,ze "riesime" len to,koho ma pes radsej a nie to,ze po nejakom clenovi rodiny vrci ci nedajboze utoci.Plus zdravie pre vsetkych a sme vsetci najstastnejsi panickovia,no nie?😉

Přidejte reakci

Přidat smajlík