Jak se vám dnes venčí?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.8.2021 09:50
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
A jak je ze všech nejvíc naprdnutá... Přitom dost pochybuju, že zrovna ji někdo tahá na procházku.

Já musim

26.8.2021 09:54
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zrzavci napsal(a):
Já musim

S náma taky chodí kocour. Na tom není až tak nic divného.
Ale je běžné, že domácí kočky zas tak běžně na procházky nechodí a rozhodně není nutné je ve špatném počasí tahat jak kačera na kolečkách, jako některé psy, kteří se venčit venku prostě musí a je u nich pochopitelnější ten trpitelskej výraz.

Že pan Bečka není domácí jsem nevěděla. Pravděpodobně se jen snaží vypadat jako mops a nejde mu to...

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.8.2021 09:57

Já včera ráno byla po dlouhé době u nás v parku (plochá dráha předělaná na multifunkční areál, takže žádný rozsáhlý park)...co v takovém prostoru můžete udělat, dáte dvě kolečka a můžete jít dom. Chodíme tam na takovou rychlou čmuchací a čůrací prochajdičku. Vždycky chodíme dvě kola a jdeme dom a nebo jinam.
Udělaly jsme s holkama jedno kolo, daly druhé v obráceném gardu a já si říkám, že uděláme ještě jedno...dá se chodit i taková osmička.
Gina celý dvě kola odšlapala na napnutém vodítku přede mnou, dokonce jsem jí jednou hudlila, protože mě dotáhla k lampě, když jsem nedávala pozor. No a pak vyrazíme ta to třetí kolo a Gina říká "hele, co je, teď už se jde tudy k východu" a já jí říkám "Ginuš, uděláme ještě jedno kolo"....tak to prý přestává všechno, co je to za móresy, takhle měnit zvyklosti"......takže celý kolo se courala za mnou, dokonce zastavovala, takže jsem jí pomalu táhla, jak kozu.

Jako je možný, že pes je taková konzerva??

26.8.2021 09:58
fikovnice

XXX.XXX.132.204

Zrzavci napsal(a):
vypadaj skutečně dost nasejřeně prdon, jinak to napsat nelze, když se na ně člověk podívá. Předpokládám, že venčení nevyšlo. A nedivím se, u nás bylo ráno počasí, že by psa nevyhnal, ale ohař teda jde.

To "prdon" je překlep nebo Váš novotvar (jak už jsem kdysi psala, to slovo novotvar je hrozné, ale teď mě nic jiného nenapadá...)?

26.8.2021 09:58
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
Ale je běžné, že domácí kočky zas tak běžně na procházky nechodí a rozhodně není nutné je ve špatném počasí tahat jak kačera na kolečkách, jako některé psy, kteří se venčit venku prostě musí a je u nich pochopitelnější ten trpitelskej výraz.

Že pan Bečka není domácí jsem nevěděla. Pravděpodobně se jen snaží vypadat jako mops a nejde mu to...

žjo to je boží dvojka, to je normálně Lvice Elsa případně Klérenc , pokud je to hošíček. Klérence znát nebudete, to byl dávnej boží zvířecí seriál Daktari, když jsem byla tááákle malinká: .

Já bych řekla, že právě pan Bečka je docela v tý kamufláži i úspěšnej, já tam toho mopslíka vidi. a možná i slyšim

26.8.2021 09:59

Zrzavci napsal(a):
Já musim

Kde se nám ten Bečka toulal?

26.8.2021 10:00
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

fikovnice napsal(a):
To "prdon" je překlep nebo Váš novotvar (jak už jsem kdysi psala, to slovo novotvar je hrozné, ale teď mě nic jiného nenapadá...)?

Prdon nejni překlep, stejně jako moje oblíbený pindělí, či prndělí , někde jsem ho kdysi dávno sebrala v rodině. Prdoon, prrdooon se říkalo.

Co novoslovo, nezní to líp ? A ešče se to rýmuje.

26.8.2021 10:01
fikovnice

XXX.XXX.132.204

Zrzavci napsal(a):
žjo to je boží dvojka, to je normálně Lvice Elsa případně Klérenc , pokud je to hošíček. Klérence znát nebudete, to byl dávnej boží zvířecí seriál Daktari, když jsem byla tááákle malinká: .

Já bych řekla, že právě pan Bečka je docela v tý kamufláži i úspěšnej, já tam toho mopslíka vidi. a možná i slyšim

Jéé, Daktari já znám. A měli jsme chalupového kocoura a ten s námi normálka chodil do lesa. My šli třeba na houby a on pěkně špacíroval s námi!

26.8.2021 10:02
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pan Bečka se tváří co nejvíc nenápadně, protože je to venkovní kocour a domů "nesmí"
A na procházky s čubkama chodíval zcela dobrovolně!

Tak proto! Von musí bejt mopsle, aby mohnul zvostat uvnitř! proto mu to jde tak výborně, je to životní nutnost

26.8.2021 10:02
fikovnice

XXX.XXX.132.204

Zrzavci napsal(a):
Prdon nejni překlep, stejně jako moje oblíbený pindělí, či prndělí , někde jsem ho kdysi dávno sebrala v rodině. Prdoon, prrdooon se říkalo.

Co novoslovo, nezní to líp ? A ešče se to rýmuje.

Jo jo, novoslovo začnu používat.
A Vaše novoslova jsou boží!

26.8.2021 10:03
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

fikovnice napsal(a):
Jéé, Daktari já znám. A měli jsme chalupového kocoura a ten s námi normálka chodil do lesa. My šli třeba na houby a on pěkně špacíroval s námi!

Do lesa já se s ním bojím, nechci aby si tam zvykal chodit - čímž nám občas překazí plány a zvostáváme se placatit na loukách - kvůli myslivcům. Byl se mnou už ovšem na obecním úřadu, to jo

Daktari byl skvělej seriál. Džudy jsem měla doma plyšovou a Klérence - toho ehm, jsem tvrdila ve školce, že mám taky doma. Za panelákem na podestě, že má domeček

26.8.2021 10:05
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

fikovnice napsal(a):
Jo jo, novoslovo začnu používat.
A Vaše novoslova jsou boží!

čeština je boží, protože novoslova umožňuje krásně vytvářet. Máme nejlepčejší jazyk na celý planetě.

fikovnice

XXX.XXX.132.204

Zrzavci napsal(a):
Do lesa já se s ním bojím, nechci aby si tam zvykal chodit - čímž nám občas překazí plány a zvostáváme se placatit na loukách - kvůli myslivcům. Byl se mnou už ovšem na obecním úřadu, to jo

Daktari byl skvělej seriál. Džudy jsem měla doma plyšovou a Klérence - toho ehm, jsem tvrdila ve školce, že mám taky doma. Za panelákem na podestě, že má domeček

Vy používáte úžasná slova, viz teď "zvostáváme"!

Atheira

XXX.XXX.209.8

Zrzavci napsal(a):

To je Eduard, jinak řečeno Edík nebo Edoprd.
Klarence neznám, ale je fakt, že on je takový lvíče. Zatím je v pubertálním stádiu, takže čekám, že v dospělosti ještě zmohutní. Je hrozně dlouhej. Myšleno vysokej. Oproti jiným kocourům v okolí je jak na chůdách, i když z té fotky to tak moc nepůsobí. A teda moc nerozumím, jak se to stalo a jestli to není nějaká vada, ale má zadní nohy delší než přední, takže vedle jiných koček vypadá prostě fakt divně.

No jestli se naučí i chrochtat a chrčet, tak je to nejlepší kočičí herec, to jako jo!

26.8.2021 10:06
fikovnice

XXX.XXX.132.204

Zrzavci napsal(a):
čeština je boží, protože novoslova umožňuje krásně vytvářet. Máme nejlepčejší jazyk na celý planetě.

Jo, s tím naprosto souhlasím!
A slovenština se mi taky moc líbí a třeba východoslovenský hantec to je taky fičák!

26.8.2021 10:07
Atheira

XXX.XXX.209.8

S tím chrochtáním jsem myslela pana Bečku samozřejmě.

26.8.2021 10:08

Hele von nepotřebuje nic hrát, stačí, že si fakt MYSLÍ, že je mops

26.8.2021 10:11
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

fikovnice napsal(a):
Vy používáte úžasná slova, viz teď "zvostáváme"!

Zvostáváme je nějaký hodně starý slovo jakýsi, který jsem taky někde sebrala v četbě.

Já nechci zůstávat jako jiný lidi, jak chci zvostávat, páč to je jinak, než to dělaj ostatní Mě se hrozně libí kombinace starýho, novýho, spisovnýho, nespisovnýho - je to pak takový živější.

26.8.2021 10:16
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
To je Eduard, jinak řečeno Edík nebo Edoprd.
Klarence neznám, ale je fakt, že on je takový lvíče. Zatím je v pubertálním stádiu, takže čekám, že v dospělosti ještě zmohutní. Je hrozně dlouhej. Myšleno vysokej. Oproti jiným kocourům v okolí je jak na chůdách, i když z té fotky to tak moc nepůsobí. A teda moc nerozumím, jak se to stalo a jestli to není nějaká vada, ale má zadní nohy delší než přední, takže vedle jiných koček vypadá prostě fakt divně.

No jestli se naučí i chrochtat a chrčet, tak je to nejlepší kočičí herec, to jako jo!

Edoprd!!!! Pooomoct! My máme Taliprda zasejc ale Edoprd zní líp! Tak jako bombarďácky
Že on si - stejně jako náš Mouses myslí, že je pánem všehomíra a kočičí Batman? Podle výrazu tak soudě. Mouses má taky takový -podle mě - vysoký noženky. Ale je droboučkej. Je mu teď rok aaaa...počítáááám - 4 měsíce, takže taky takovej smrad nedospělej, co si myslí, že všechno přepere,
Nemůže se Edoprd přestavovat, jako psi, když rostou? Může to tak u koček být? a pak se třebas srovná a nebude se ve větru od zad překlápět na hlavu? páč to mu jinak hrozí

No ono když se herec kolikrát do role vžije, tak pak z ní neumí vystoupit, takže nakonec se mopslem i stane

26.8.2021 10:17
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Hele von nepotřebuje nic hrát, stačí, že si fakt MYSLÍ, že je mops

NO!PŘESNĚ! O tomdle mluvim. On prostě mopsem je. Kdy jedete na výstavu? Možná by něco vyhrál

26.8.2021 11:10

Zrzavci napsal(a):

Daktari jsem v dětství doslova hltala.

26.8.2021 11:12
Terven

XXX.XXX.110.191

Kikinám se nechce ven, pokud vyjdeme a prší. Pinčová zběsile vyletí ze vchodu domnívaje se, že když ze sebe vše vypustí a vytlačí co nejrychleji, bude o to dřív doma. Jenomže, bohužel, máme Vikinu, která se zasekne na rohožce s výrazem znechuceného buddhy, že se tady někdo asi zbláznil a ona to není. Čůrat ani kadit nepotřebuje, mám dojem, že ona má v takových dnech metabolismus přehozenej na udržovací bazál -čili jenom dejchání a ignorantskej pohled.
Pokud nás ale někdy chytne liják během vycházky, překvapivě jim to vůbec nevadí, maximálně-jsou-li to trakaře nebo kroupy, tak možná je trochu nesvá pinčová. Ale moje snahy o změnu směru či rychlosti ppřesunu nejsou vůbec brány v potaz.
Dneska ráno pršelo, tak jsem si řekla, že fajn, budu mít dřív kafe - dělám si kafe a snídani až po prochajdě. Jenomže než jsme se vyhrabaly, déšť už nestál za řeč, takže z toho byla vycházka přes dvě hodiny a ke kafi jsem usedla v 10.30.

26.8.2021 11:14
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

takže z toho byla vycházka přes dvě hodiny a ke kafi jsem usedla v 10.30

prdon. Musela jsem.
Znám to, člověk vyjde, že jen tak... a vrátí se druhý den.

26.8.2021 11:15
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

já taky o to víc, že jsme měli s Klérencem - Kredencem mnoho společného. Měla jsem stejný pohled na svět. Taky jsem dost šilhala

26.8.2021 11:16

Zrzavci napsal(a):
já taky o to víc, že jsme měli s Klérencem - Kredencem mnoho společného. Měla jsem stejný pohled na svět. Taky jsem dost šilhala

26.8.2021 11:26
Terven

XXX.XXX.110.191

Věděli jste, že dneska je Mezinárodní den psů?
Takže slavíme

26.8.2021 11:32

Já Daktari taky hltala...ta hudba mi teď zní v hlavě při vzpomínce...🙂

26.8.2021 11:33

Terven napsal(a):
Věděli jste, že dneska je Mezinárodní den psů?
Takže slavíme

Nene..fakt jo? No tak to slavíme 🍾🥂🍻

26.8.2021 12:03
Terven

XXX.XXX.110.191

Zrzavci napsal(a):
takže z toho byla vycházka přes dvě hodiny a ke kafi jsem usedla v 10.30

prdon. Musela jsem.
Znám to, člověk vyjde, že jen tak... a vrátí se druhý den.

Často plánuju krátkou procházku a je z toho polodenní výlet, ale vždycky jsem nakonec za to ráda. A dneska se to fakt povedlo.

26.8.2021 12:06
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Terven napsal(a):
Často plánuju krátkou procházku a je z toho polodenní výlet, ale vždycky jsem nakonec za to ráda. A dneska se to fakt povedlo.

podle tý prostřední fotky se to povedlo stoprocentně

26.8.2021 12:08
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Efe napučená smečka je skvělá
To u nás je počasí k Workově spokojenosti V noci zima jak v Rusku ráno sice pršelo a teď musí v pláštěnce (protože je dědek) a to on nerad takže jak jsem ráno řekla: Miško prší, ven v plášti...už jsem viděla, jak chce z pracovny vyklouznout. Zabouchla jsem mu před nosem a narvala ho do ní. To už je pak ale nadšený, že se jde, tak zapomene i na to příkoří s pláštěnkou...však se taky dost rozpršelo. Poskakoval, dokonce popoběhl zahradou páč ještě netušil, že háravka bude zavřená Takto to vypadá teď, spinká v atriu a ten bor.el kolem? Panička dostala houpačku, tak už se druhý den snaží to monstrum složit. Sama, tak to jde blbě a pomalu (foceno z obýváku přes okno)

26.8.2021 12:09
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Zrzavci napsal(a):
Já musim

26.8.2021 19:52

kdo to tady začal s kočkama !!! Nechci kočku - vůbec nechci kočku a... a asi mám kocoura... Oprásklý (ale děsně - ani doga mu nevadí) rezavobílý kocour (připadá mi takový nohatý odrostlík) začal chodit do ježčí misky na granulky a válí se rozkošnicky na Nightím venkovním pelechu. Už dva dny nemíní odejít... Vypadá čistě, zdravě, nezablešeně a je absolutně v klíííídku... NIght se s ním několikrát potkal na zahradě - kocour se vůbec nebojí a tím, že nezdrhá, tak ho Night neřeší... A protože babča, která bydlí u nás, mu ihned nabídla misku mlíka (já vím, že kočkám se dneska mlíko nedává - ale ona je z doby, kdy kočka má mít mlíko) a dosypala "ježečkům" - tak se bojím, že už ježci mají smůlu a my kocoura

26.8.2021 20:02

Xerxová
Gratuluji k přírůstku. :)

26.8.2021 21:09

kdo to tady začal s kočkama !!! Nechci kočku - vůbec nechci kočku a... a asi mám kocoura... Oprásklý (ale děsně - ani doga mu nevadí) rezavobílý kocour (připadá mi takový nohatý odrostlík) začal chodit do ježčí misky na granulky a válí se rozkošnicky na Nightím venkovním pelechu. Už dva dny nemíní odejít... Vypadá čistě, zdravě, nezablešeně a je absolutně v klíííídku... NIght se s ním několikrát potkal na zahradě - kocour se vůbec nebojí a tím, že nezdrhá, tak ho Night neřeší... A protože babča, která bydlí u nás, mu ihned nabídla misku mlíka (já vím, že kočkám se dneska mlíko nedává - ale ona je z doby, kdy kočka má mít mlíko) a dosypala "ježečkům" - tak se bojím, že už ježci mají smůlu a my kocoura

Tak přesně takto nás před třemi lety adoptoval Pan Bečka 😂

26.8.2021 21:32
Atheira

XXX.XXX.129.143

Buďte v klidu, ani já nejsem zrovna kočičí. Nikdy bych si kočičího smraďocha nepořídila.
A proto se kočky pořizují samy.

26.8.2021 21:48

jo - už přemýšlím nad polystyrénovou bedničkou... protože chladné dny se blíží...

26.8.2021 22:10

jo - už přemýšlím nad polystyrénovou bedničkou... protože chladné dny se blíží...

A je to tady! Prostě kočky si vybírají lidi. A ti by si toho měli vážit.

26.8.2021 22:24
kouták

XXX.XXX.168.33

A je to tady! Prostě kočky si vybírají lidi. A ti by si toho měli vážit.

A co mám dělat já?Tohle přišlo na chalupu a takto čumí,když mají hlad.Našel by se někdo,kdo by je nenakrmil?Jsou divoké,chytit se nedají a stará kočka vrčí,sičí jak lvice.

26.8.2021 22:29

Atheira napsal(a):

Krásný kocour ( taky mám zrzka, jsou teď častější než klasičtí mourci )

27.8.2021 07:16
Atheira

XXX.XXX.209.8

Krásný kocour ( taky mám zrzka, jsou teď častější než klasičtí mourci )

To jste asi z jiného kraje. Tady byste těžko hledala cokoli jiného než mourka. Zrzek je tu široko daleko jediný můj, pak se tu párkrát do roka v okolí objeví ještě jeden, co chodí přes les. Černobílí jsou tu snad tři, jedna trojbarevka a jeden modrý dlouhosrsťák, to už je nějaká šlechta.
My tu pro mouráče máme takový soukromý výraz, který označuje takovou tu lokálně většinovou menšinu, ale nemůžu to asi říct napřímo.

27.8.2021 07:20
Atheira

XXX.XXX.209.8

kouták napsal(a):
A co mám dělat já?Tohle přišlo na chalupu a takto čumí,když mají hlad.Našel by se někdo,kdo by je nenakrmil?Jsou divoké,chytit se nedají a stará kočka vrčí,sičí jak lvice.

A rok od roka si počítejte aktuální počet na druhou.

27.8.2021 07:28
kouták

XXX.XXX.168.33

Atheira napsal(a):
A rok od roka si počítejte aktuální počet na druhou.

To právě chápu,že se to bude množit,ale chytit se nedají.Jedno jsem chytil při krmení, ale syčelo a chtělo mě kousnout.Prostě divočina.Odcházejí někdy i na týden do lesa a tak snad si příroda poradí sama, nebo nějaký myslivec.

27.8.2021 07:36
Atheira

XXX.XXX.209.8

kouták napsal(a):
To právě chápu,že se to bude množit,ale chytit se nedají.Jedno jsem chytil při krmení, ale syčelo a chtělo mě kousnout.Prostě divočina.Odcházejí někdy i na týden do lesa a tak snad si příroda poradí sama, nebo nějaký myslivec.

Odhaduju, že minimálně ty tři vlevo jsou kočky. Kaliko bývají výhradně kočky.
Rozumím tomu, že se s nima moc nedá nic. Tyhle polodivoké kočky jsou docela složité. Známí měli v zahrádkářské kolonii u chatky podobnou smečku a o tu se příroda teda nepostarala, i když je to tam taky všude les. Vyřešili to tím, že kočkám dávají alespoň prášky, takže netahají další koťata. Že to má svá úskalí, jako všechno, je sice pravda, ale bylo to v jejich případě jediné schůdné řešení.

27.8.2021 08:16
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

kouták napsal(a):

a co se obrátit na nějaký spolek kočičí, oni umí odchytávat, mají odchytové klece, mohli by s tím pomoci a i budou rádi, že se někdo zodpovědně stará, aby koček v divočině nepřibývalo.
Ovšem - jsou to ťutínci, ta první micina vlevo! To je dílo

27.8.2021 08:28

Povinnost se postarat má obec.
A ano, optimální by bylo zajistit odchyt a kastraci
a dát jim tam žlab a krmit a krmit....
nádherná sbírka, hned bych brala......

27.8.2021 08:28
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zrzavci napsal(a):
a co se obrátit na nějaký spolek kočičí, oni umí odchytávat, mají odchytové klece, mohli by s tím pomoci a i budou rádi, že se někdo zodpovědně stará, aby koček v divočině nepřibývalo.
Ovšem - jsou to ťutínci, ta první micina vlevo! To je dílo

Kdybych byla kočičí, tak chci tu druhou vlevo na schodě.

27.8.2021 08:45
kouták

XXX.XXX.168.33

O povinnosti obce vím a budu asi muset dojít pobavit starostku. Uvidím,co ten kočičinec udělá,než zazimuji chalupu.Zatím je to zábava je pozorovat a je jich 6.Na fotce chybí jeden tmavej mourek.Kočka nosí i dvě myši najednou a dokonce chytila i krtka,takže zatím pracuje pro mě.

27.8.2021 09:03
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

kouták napsal(a):
O povinnosti obce vím a budu asi muset dojít pobavit starostku. Uvidím,co ten kočičinec udělá,než zazimuji chalupu.Zatím je to zábava je pozorovat a je jich 6.Na fotce chybí jeden tmavej mourek.Kočka nosí i dvě myši najednou a dokonce chytila i krtka,takže zatím pracuje pro mě.

nojo zatím je to zábava, ale čím budou starší, tím hůř se bude odchyt realizovat. Pak je tam necháte?

Neberte to, prosím, zle, ale pro mě jako milovníka zvířat ta strategie, že zatím je to zábava a

.....,takže zatím pracuje pro mě. .....
a ....udíme co to udělá.....

nezní úplně ideálně. Já vím, že nejsou vaši, ale........... když můžu, tak pomůžu. Co tam budou ty mrnítka malý dělat v zimě? A když se neodchytí, bude příští rok dvakrát tolik jedinců jako těch, kteří ji přežijou. Moc bych se přimlouvala zkusit nějaký ten spolek. obec se nepostará. a není škoda těch jejich životů? když by pak mohli dělat někomu radost?

27.8.2021 09:21
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Já nevím, nejsem kočičí, ale můžou si tahle relativně starší koťata ještě zvyknout na doma? Mně přijde, že už to jsou na věky věků kočky venkovní. Ale můžu se mýlit.

27.8.2021 09:51
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Varaxi napsal(a):
Já nevím, nejsem kočičí, ale můžou si tahle relativně starší koťata ještě zvyknout na doma? Mně přijde, že už to jsou na věky věků kočky venkovní. Ale můžu se mýlit.

Mourís si taky zvyknul. Nebyl teda divočák, ale já myslím, že si zvyknout. Stejně nejdřív budou v tom útulku a pak je prostě člověk bude mít nejdřív zavřený doma, aby načuchli domov a pak může zvažovat, když má dům, zda je pustit nebo ne. Však jsou malý. Některý asi nikdy nebudou vyloženě mazlivky, ale myslím-doufám, že by to jít mělo???? Řeknou zkušenější. Ale však spousta kočiček z útulku bylo jako koťata odlapený někde venku.Tak to jít musí.

27.8.2021 09:54
Atheira

XXX.XXX.209.8

Já si hlavně myslím, že ta koťata nejsou zas tak velká, jak se zdají, ale jsou v úplně normálním věku, kdy odchází do nových domovů. U koček ta praxe byla a bohužel stále je dost šílenější než u psů a koťata se dávala a dávají pořád moc brzo. V době, kdy by měla být u matky. A pak se normální koťata lidem jeví moc velká.

27.8.2021 09:57

asi kus od kusu - některé odrostlé kotě si zvykne, ale řada koťat vychovaná kočkou "divokou" (tedy bez lidí a naučená že člověk rovná se nebezpečí) to má tak zafixované, že kontaktní nebude. Pak je útulky nabízí jako "myšilovky" do stodol... prostě tam, kde vykastrované mohou žít spokojený život na člověku nezávislého lovce

27.8.2021 10:20

kouták napsal(a):

Moje kamarádka má na baráku taky asi 3 takové "divoké" kočky, co krmí. Každý rok problém s koťaty, většinou se podařilo odchytit v nějakém rozumném věku a udat jako myšilovky .
Nakonec jí pomohl známý, kočky odchytli do sklopců a nechali vykastrovat, takže sice krmí furt, ale už se jí to nemnoží. A další výhoda u ní je, že ony mezi sebe nepustí další kočku, takže rozmnožování strávníků nově příchozími taky nehrozí.

27.8.2021 10:24

K polystyrénové budce a dalším snahám ohledně ubytování pro kocoura - vždy tam chodil tak týden a pak na to hodil bobek a bydlel kdekoliv jinde, hlavně ne tam, kde jsem mu to zútulnila a zateplila...
(Nehledě na to, že vzhledem k jeho velikosti, mu byla ta polystyrénová bedýnka tak tak, takže na něj táhlo.)

27.8.2021 10:37

K polystyrénové budce a dalším snahám ohledně ubytování pro kocoura - vždy tam chodil tak týden a pak na to hodil bobek a bydlel kdekoliv jinde, hlavně ne tam, kde jsem mu to zútulnila a zateplila...
(Nehledě na to, že vzhledem k jeho velikosti, mu byla ta polystyrénová bedýnka tak tak, takže na něj táhlo.)

Chůdák, dostal malý dům, od té doby se mračí!

27.8.2021 10:43
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Ještě si bude stěžovat, někdo nemá ani ten malej. Tady příživníky chce Kouták vystěhovat bez náhrady Taková krásná koťátka U nás moc tříbarevných koček teda není. Většina je mourobílá

27.8.2021 10:58

Ctihodný soude, na mou obhajobu si dovoluji sdělit, že větší jsem nesehnala.

27.8.2021 11:08
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Mně Mouses s polystyrénovou bedýnkou poslal totálně k šípku. Když k nám přišel prvně, už byl advent, zima a já mu narychlo splácala děsnou příšernost z toho co jsem posbírala - takže umělohmotná bedýnka v tom papírová krabice, na tom sesle, aby to mělo střechu a obložila jsem to polystyrénem. Dovnitř dostal polštářek. Děravý to bylo až hrůza, ale zaplul tam ščastliv okamžitě. V následujících dnech jsem vyráběla budku, byla na ní pyšná a to jelito do ní nešlo???????? A už vim proč. Abychom ho brali domů, když je takovej chudáček

27.8.2021 11:08
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

27.8.2021 11:09
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

fuj hrubka a hned na začátku, omluvuju se Mě poslal Mouses...., nejde mi ta obludnost opravit

27.8.2021 11:49

Zrzavci napsal(a):
fuj hrubka a hned na začátku, omluvuju se Mě poslal Mouses...., nejde mi ta obludnost opravit

To mi neva, ale je mi líto velice, že už máte novou klávesnici.

27.8.2021 11:53

Ctihodný soude, na mou obhajobu si dovoluji sdělit, že větší jsem nesehnala.

Přesně si vytvaroval obličej podle toho výřezu garáže, fakt to má z toho :-)

27.8.2021 11:57
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

To mi neva, ale je mi líto velice, že už máte novou klávesnici.

nemám nepíšu ale z domova. Ta megera klávesnická se chvíli tvářila, že jako dobrý a dneska jsem zjistila, že mi při psaní článku - a to vůbec nelze pochopit, jak to provedla - začala zničehož nic odskakovat na úplný začátek textu. Zajímalo by mě, na co čekám, že ji nevyhodim - tohle není o tom, nevyměňuj starý věci za nový, ale nějaká úchylka už asi

27.8.2021 11:57
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Přesně si vytvaroval obličej podle toho výřezu garáže, fakt to má z toho :-)

27.8.2021 12:03

lesnížínka napsal(a):
Ještě si bude stěžovat, někdo nemá ani ten malej. Tady příživníky chce Kouták vystěhovat bez náhrady Taková krásná koťátka U nás moc tříbarevných koček teda není. Většina je mourobílá

Hele, ono by tříbarevných nemělo být moc, kocour tříbarevný je prý rarita-neplodný, tak možná příroda.. ale holčiček jsem někde viděla hromadu.. Míca byla něco jako želví dlouhochlupá a vždy měla jedno kotě - kocourka zrzavého. A vždy byl velký jako kráva. 9 kilo skoro a to maminka měla kila jen dvě. A kam jste ho posadila, tam zůstal, dokud bylo žrádlo. Chodil s námi na procházky, do lesa.. On je nikdo nevystěhuje, kočka přijde, protože ji potřebujete - podobně jako pes - jenže to ještě nevíte.

27.8.2021 12:06
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Hele, ono by tříbarevných nemělo být moc, kocour tříbarevný je prý rarita-neplodný, tak možná příroda.. ale holčiček jsem někde viděla hromadu.. Míca byla něco jako želví dlouhochlupá a vždy měla jedno kotě - kocourka zrzavého. A vždy byl velký jako kráva. 9 kilo skoro a to maminka měla kila jen dvě. A kam jste ho posadila, tam zůstal, dokud bylo žrádlo. Chodil s námi na procházky, do lesa.. On je nikdo nevystěhuje, kočka přijde, protože ji potřebujete - podobně jako pes - jenže to ještě nevíte.

Tak to byl Garfield to je přece jasné Nebydlel on s chlapem? Megííí, jste chlap?

27.8.2021 12:09

Trojbarevné kočičky jsem teď viděla v Žimu, moje favoritka je Esterka. Vždycky se mi nejvíc líbily trojbarevné a želvovinové kočky. :-))

https://www.anidef.cz/adopce/kocky-k-adopci

27.8.2021 12:26
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Trojbarevné kočičky jsem teď viděla v Žimu, moje favoritka je Esterka. Vždycky se mi nejvíc líbily trojbarevné a želvovinové kočky. :-))

Mně se vždycky líbily kočky co možná nejvíc obyčejné; ideálem je pro mě klasický mourek, buďto do šeda, nebo do hněda, bez bílých skvrn. A pak s černou hlavou a bílými vousky.
Želvinovité mi přijdou špinavé, černé připadají příteli strašidelné, bílé jsou hezké, ale moc dlouho bílé nevydrží, zrzavý mourek je moc výrazný, tmavé kočky vypadají smutně, strakaté kočky se mi v mysli pojí s kravkou stračenou, trojbarevné nebo stříbřití mourci jsou takoví neobvyklí, nevím, nesedí mi to.

27.8.2021 12:50
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

:-)

Ambra ta je! Mně - je vlastně fučik jakou barvu, mě vždycky dostane výraz :-)

27.8.2021 12:57

Zrzavci napsal(a):
:-)

Ambra ta je! Mně - je vlastně fučik jakou barvu, mě vždycky dostane výraz :-)

Ambra se mi taky líbila, vypadá jak ze savany. :-))

27.8.2021 13:11
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Ambra se mi taky líbila, vypadá jak ze savany. :-))

Jojojoo, bude to holčina divočina :-) . Já nevim mně přijde takový pěkný duo ....pejsek a kočička :-)

27.8.2021 16:11
kouták

XXX.XXX.168.33

Děkuji všem za rady a už jsem se dohodl s kamarádem veterinářem,že je budu postupně odchytávat do sklopce a on je vykastruje.Mohou klidně u mě na chalupě zůstat přes zimu,protože tam jezdím i v zimě krmit holuby a ve stodole na půdě je seno a tam jim je dobře.U mě žádné zvíře hladem netrpí.

27.8.2021 16:38

uff
kouták, děkuji ti za ně, tohle asi bude to nejlepší řešení....

27.8.2021 19:40
Zrzavci

XXX.XXX.56.7

Šiiikovnnej pán Kouták❗ A hodnej pan Kouták. Ještě si dovolím prudit s praktickou radou - možná by se šikly polystyrénový boudičky Vyrobila jsem ji i já pro našeho přišla, když byl ještě venkovní..

27.8.2021 19:58
kouták

XXX.XXX.168.33

Dnes po dobrém krmení jsem je našel na ponku v krabici a tak jsem jim tam dal polystyren a staré prostěradlo.Za malou chvilku jsem je tam našel znovu,ale mohu pouze z dálky nahlédnout,takže jsem měl podobný nápad.Dnes jsem odemkl stodolu, odložil si granule a šel pro mléko.Tak to je celej kočičinec i s mámou.

27.8.2021 19:59

kouták napsal(a):
Dnes po dobrém krmení jsem je našel na ponku v krabici a tak jsem jim tam dal polystyren a staré prostěradlo.Za malou chvilku jsem je tam našel znovu,ale mohu pouze z dálky nahlédnout,takže jsem měl podobný nápad.Dnes jsem odemkl stodolu, odložil si granule a šel pro mléko.Tak to je celej kočičinec i s mámou.

Krásná smečka! A za péči.

27.8.2021 20:12
kouták

XXX.XXX.168.33

Omlouvám se všem,že jsem vám narušil s kočkama venčení psů.Chodím se sem dívat z nostalgie.Vychoval jsem za svůj život celkem 5 psů a protože na holubářském fóru,kde píši už asi 10 let je čím dál větší klid,tak se kochám zde fotkama a krásnou přírodou např.Xeroxové.Přeji krásné venčení a posílám foto z dnešního dne,kdy jsem venčil sebe.

27.8.2021 20:13
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zrzavci napsal(a):
Šiiikovnnej pán Kouták❗ A hodnej pan Kouták. Ještě si dovolím prudit s praktickou radou - možná by se šikly polystyrénový boudičky Vyrobila jsem ji i já pro našeho přišla, když byl ještě venkovní..

Polystyrenový boudičky? Ale fuj. Mají stodolu se senem. Budou voňavý, v suchu a teple i bez hnushajter, na který se stejně určitě vykvajznou stejně jak tady pan Bečka.

27.8.2021 20:14

kouták napsal(a):
Omlouvám se všem,že jsem vám narušil s kočkama venčení psů.Chodím se sem dívat z nostalgie.Vychoval jsem za svůj život celkem 5 psů a protože na holubářském fóru,kde píši už asi 10 let je čím dál větší klid,tak se kochám zde fotkama a krásnou přírodou např.Xeroxové.Přeji krásné venčení a posílám foto z dnešního dne,kdy jsem venčil sebe.

To vpravo na větvi je kormorán?

27.8.2021 20:18
kouták

XXX.XXX.168.33

Ano kormorán s kachnama a nad nima volavka.

27.8.2021 20:19
Terven

XXX.XXX.110.191

To jsem se taky chtěla zeptat, ale asi jo.

27.8.2021 20:56

kouták napsal(a):
Ano kormorán s kachnama a nad nima volavka.

Kachny a volavku poznám Já jenom, že asi bydlíme kousek od sebe, jestli se dobře pamatuji, když jsme se bavili o jeřábech na skládce v Lišově. Takže tu máme i kormorány? Nebo jsem to celé popletla?

27.8.2021 21:09
kouták

XXX.XXX.168.33

Kachny a volavku poznám Já jenom, že asi bydlíme kousek od sebe, jestli se dobře pamatuji, když jsme se bavili o jeřábech na skládce v Lišově. Takže tu máme i kormorány? Nebo jsem to celé popletla?

Nic jste nepopletla.Bydlíme kousek od sebe a kormoránů je u nás k nelibosti rybářů moc.Na rybníku Nový Vdovec u Staré Hlíny je dokonce kormorání rezervace.Nyní je na tomto rybníku asi 350 labutí.

27.8.2021 21:13
GAELLE

XXX.XXX.66.235

kouták napsal(a):
Nic jste nepopletla.Bydlíme kousek od sebe a kormoránů je u nás k nelibosti rybářů moc.Na rybníku Nový Vdovec u Staré Hlíny je dokonce kormorání rezervace.Nyní je na tomto rybníku asi 350 labutí.

U nás v Polabí kormoránů mraky. Rybáři je vidí fakt neradi.
Jinak rybníky v jižních Čechách máme prochozené je to nádherná krajina.

28.8.2021 20:17

dnešek překvapil - předpověď nevyšla - bylo sice chladno (to nám nevadí), ale vůbec nepršelo a dokonce i svítilo slůňo. Takže pohoda. Tento týden venčení jen za humny...

29.8.2021 08:30

dnešek překvapil - předpověď nevyšla - bylo sice chladno (to nám nevadí), ale vůbec nepršelo a dokonce i svítilo slůňo. Takže pohoda. Tento týden venčení jen za humny...

Taky bych chtěla venčit u Vás za humny.....máte to tam krásné....a že Night je krasavec! Ale to bych se opakovala...😉

29.8.2021 10:22
Terven

XXX.XXX.110.191

Taky bych chtěla venčit u Vás za humny.....máte to tam krásné....a že Night je krasavec! Ale to bych se opakovala...😉

Mě by spíš překvapilo, kdyby předpověď někdy vyšla, ale v podstatě si nestěžuju. Pátek odpoledne mělo u nás podle yr.no prakticky propršet, naštěstí nespadla skoro ani kapka a chvílema bylo i sluníčko, takže jsme si užily návštěvu na zahradě a i procházku s velkou smečkou.
No a včera jsme se mezi přeháňky trefily- nejdřív to vypadalo hrozivě, ale pak se vyčasilo, že byl až hic. Vikina to přežila a odšlapala v tempu jenom díky tomu, že měla chlazení odspodu od mokrý trávy.
Edit. pardon - chtěla jsem citovat Xerxovou, že předpověď nevyšla

29.8.2021 11:06

tady od rána dneska sluníčko svítí, včera ani kapka, dneska zatím taky nee. Včera jsme byli přes dvě hodiny v lese za humny, dneska jsme vyrazili na procházku po loukách (a lesích) nad Panenskou Hůrkou. Krásné pohledy, pes fotogenicky průzkumničil v trávě, hezky i poběhal... spousta krkavců nám dělala společnost. Potkali jsme krásné koníky (lesklé, nasvalené, veselé) na vyjížďce, raději jsem s NIghtem (v tu chvíli pochopitelně na vodítku) ustoupila dost stranou - máme zkušenost, že se koně občas kolem mamuta bojí projít, i když on je v klidu. Holt asi mezi stájovými psíky často přerostlíka nepotkají.

29.8.2021 12:10
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

tady od rána dneska sluníčko svítí, včera ani kapka, dneska zatím taky nee. Včera jsme byli přes dvě hodiny v lese za humny, dneska jsme vyrazili na procházku po loukách (a lesích) nad Panenskou Hůrkou. Krásné pohledy, pes fotogenicky průzkumničil v trávě, hezky i poběhal... spousta krkavců nám dělala společnost. Potkali jsme krásné koníky (lesklé, nasvalené, veselé) na vyjížďce, raději jsem s NIghtem (v tu chvíli pochopitelně na vodítku) ustoupila dost stranou - máme zkušenost, že se koně občas kolem mamuta bojí projít, i když on je v klidu. Holt asi mezi stájovými psíky často přerostlíka nepotkají.

Zkopíruju to sem, ať to nemusím psát znova, my taky zážitek s koňma, ne tak idylický včera ráno sedíme se sousedkou u ní na terase, Worka skáče kolem Liliny, když ji zavřou, dělá si obvyklá kolečka, kolem těch dvou domů. Jsme otočené ke třetímu sousedovu baráku, soused si tam dělá nový plot vzadu kolem zeleniny, tak na mě mávnul, jak si šel pro něco do kůlny a za chvilku....letí od cesty, kolem jejich baráku, přes celý pozemek dozadu ke stájím tři koně - dva grošáci a jedna izabela. Jenom jsem zařvala: dopr... sousedka se lekla vyletěla od stolu: ty brďo, to co?!? Hned jsem volala koňákům, že jim tam běželi koně. Trochu jsem tušila i čí. A teď: dopr....kde je Worka!?? Rozhlédnu se, za sousedčiným není, letím před barák a on si šlape a čichá po kraji cesty v trávě. Ti koně museli proběhnout kolem něho. No čekala bych auto, motorku, traktor...ale že by ho mohly zešrumovat koně, to by mě fakt nenapadlo Naštěstí byl OK, myslím, že o nich vůbec nevěděl

29.8.2021 21:22
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

U nás už je pěkně veselo, kousací komando to rozjíždí . O víkendu jsme fotili, měli jsme v plánu hezké fotky, kde budou všechna štěňátka s fenou, a pár fotek, kde bude i pes, no, všichni zúčastnění měli vlastní názor a to focení už tak jednoduché nebylo, ale něco se povedlo (až na tu společnou fotku všech ), tak malá ukázka.

29.8.2021 21:27
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Jéé, Marcelo, nádherné fotečky A ten malej u maminky kouká, jak by si natajnačku cucnul, když se nikdo ze sourozenců nebude dívat

29.8.2021 21:57

Teda Marcelko, to snad ani není možný, nedávno to bylo takové nic, musela jste tomu masírovat bříška a oni už to jsou normálně velký štěňata. To to teda utíká.
Navíc jedno štěndo hezčí než druhý. No náhradní mamino, gratuluju, to se vám opravdu povedlo. A Ejbinka už je taky správná mamina....prostě všechno zalitý sluncem.
Hlavně ať jsou špuntíci zdraví.

29.8.2021 22:25

Jsou moc krásní.

29.8.2021 23:27
GAELLE

XXX.XXX.66.235

To jsou nádherné fotky. Ať mají všechna štěnátka hodné nové majitele a prospívají.
Určitě obrečíš až půjdou do světa.

30.8.2021 05:54
Dája6

XXX.XXX.69.136

Dobré ráno Marcelko,
i já se připojují a jedním slovem krása💓🥰.

Marcelko a víte o tom, že můžete za to vy a vaše nádherne fotky mimišku? Za to, že lidičky budou nezodpovědní a jen přes fotku se zamilují do štěňátkem? Máte u mě jedničku a palec nahoru.
Dája

30.8.2021 06:16
TyVed

XXX.XXX.51.167

Jste chtěla pastevce ne? Tak se teď musíte snažit dělat věci tak, jak se to dělá a nevymejšlet novoty. Od toho je tam Gina, aby vymyslela co je případně potřeba měnit, kdyby jste se měly ocitnout v nebezpečí.

30.8.2021 08:42
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

marcelaamax napsal(a):
U nás už je pěkně veselo, kousací komando to rozjíždí . O víkendu jsme fotili, měli jsme v plánu hezké fotky, kde budou všechna štěňátka s fenou, a pár fotek, kde bude i pes, no, všichni zúčastnění měli vlastní názor a to focení už tak jednoduché nebylo, ale něco se povedlo (až na tu společnou fotku všech ), tak malá ukázka.

Ty první dvě, ty prvníííí dvěěěě jsou nej. Jak vona se tváří pani matinka na tý první :D :D a realizuje to, nad čím jsme přemýšleli my s Tali - že kdyžbychom jí odstranili nožičky, nebude tolik utikat . Je to moudrá pani matka, když to udělá takhle, děti se jí nerozutečou
Boží fotos, dík . Hnedle mám lepčejší pindělní ráno.

31.8.2021 11:22
fikovnice

XXX.XXX.134.226

Zrzavci napsal(a):
Edoprd!!!! Pooomoct! My máme Taliprda zasejc ale Edoprd zní líp! Tak jako bombarďácky
Že on si - stejně jako náš Mouses myslí, že je pánem všehomíra a kočičí Batman? Podle výrazu tak soudě. Mouses má taky takový -podle mě - vysoký noženky. Ale je droboučkej. Je mu teď rok aaaa...počítáááám - 4 měsíce, takže taky takovej smrad nedospělej, co si myslí, že všechno přepere,
Nemůže se Edoprd přestavovat, jako psi, když rostou? Může to tak u koček být? a pak se třebas srovná a nebude se ve větru od zad překlápět na hlavu? páč to mu jinak hrozí

No ono když se herec kolikrát do role vžije, tak pak z ní neumí vystoupit, takže nakonec se mopslem i stane

Tak to pozor - králem všehomíra je můj Fido, ale ještě nad ním je panovnice - flegmatická Elsa!!!

31.8.2021 15:15

tak dneska se tady zatím moc venčit nedá - na zahradě napršelo 13 mm (mám docela kvalitní stanici), kousek za humny (Bedřichov) 25mm a na kopečkách (Smědava) už 55 mm... Ale snad o víkendu bude hezky a půjdeme si začvachtat do hor

2.9.2021 05:56

Tak vám musím povědět, jak se venčilo včera večer mě.
Šli jsme tradičně vedle pole s kukuřicí, ale jak už se stmívalo, zadívala jsem se do té tmy pod kukuřicí a začla jsem mít takový divný pocit. Nevím jestli tam někdo opravdu byl, nebo jsem jen sama sebe vynervovala, každopádně Mictlán s Abby nejsou psi co by někoho zastrašili, takže jsem na ně zapískala a obrátila se směr civilizace. Mictlán jako vždy vypálil vpřed, k Abby jsem se sehla, že jí dám na vodítko. V tom momentě se v kukuřici za námi něco šustlo, jeden tichý krok, druhý, něco se otřelo o listy... A z pole vyběhl rozesmátý Mictlán, ten samý Mictlán co pár vteřin předtím běžel padesát metrů před námi. A tohle mi dělá pořád. Pokud znáte povídku (knihu?) od Kinga Zkratky paní Toddové, tak přesně tak mi to připadá. Možná má fakt nějaké zkratky podsvětím, koneckonců v překladu se jmenuje Pán Podsvětí.
Fotky z rána, hezky na pastvině, daleko od kukuřice.

2.9.2021 07:03
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Tak já mám tu výhodu, že sama sebe vynervit nemůžu protože tohle neslyším (ani kroky, ani,,otřelo o kukuřici" ) Jéé, vy jste doma? Neříkejte, že to tam vypadá stejně jako v Čechách ,,za humny"

2.9.2021 09:51
Atheira

XXX.XXX.209.8

Někde vedle ve vlákně se tu nedávno řešily ty zahrady. Musím říct, že hlavně v neděli (Lara má asi nějaký vlastní diář nebo co) se mi psici sotva daří dostat na jednu procházku a krátké venčení ráno. Vyžaduje být na zahradě a tam buď chrápe nebo jenom tak nezřízeně běhá. Jindy ji to tolik neba, jenom v neděli.

2.9.2021 10:10
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
Někde vedle ve vlákně se tu nedávno řešily ty zahrady. Musím říct, že hlavně v neděli (Lara má asi nějaký vlastní diář nebo co) se mi psici sotva daří dostat na jednu procházku a krátké venčení ráno. Vyžaduje být na zahradě a tam buď chrápe nebo jenom tak nezřízeně běhá. Jindy ji to tolik neba, jenom v neděli.

Atheiro - Lara je na rozdíl od paničky moudrej péf, kterej ví, že slovo NEDĚLE je od slova nedělat. Tak co se bude někde pinožit? Lepší je válet se po zahradě a NEDĚLAT nic.

My měli neděli včera - došli jsme na louky, já si tam sedla, mudlala kocoura a Zrzatce, Flekatá počítala myše a pak se šlo domů.

2.9.2021 10:59
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zrzavci napsal(a):
Atheiro - Lara je na rozdíl od paničky moudrej péf, kterej ví, že slovo NEDĚLE je od slova nedělat. Tak co se bude někde pinožit? Lepší je válet se po zahradě a NEDĚLAT nic.

My měli neděli včera - došli jsme na louky, já si tam sedla, mudlala kocoura a Zrzatce, Flekatá počítala myše a pak se šlo domů.

S tím moudrým psem teda nevím... Když za Larou šla moudrost, zastavila se na rozcestí a řekla si "meh, tam ne..." a šla pořádnou oklikou.

2.9.2021 11:03
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
S tím moudrým psem teda nevím... Když za Larou šla moudrost, zastavila se na rozcestí a řekla si "meh, tam ne..." a šla pořádnou oklikou.

....pak došla k nám, tam se lekla tý hromady fleků a utekla někam do lesů. A už ji niiikdo nikdá neviděl

2.9.2021 12:06

Tak vám musím povědět, jak se venčilo včera večer mě.
Šli jsme tradičně vedle pole s kukuřicí, ale jak už se stmívalo, zadívala jsem se do té tmy pod kukuřicí a začla jsem mít takový divný pocit. Nevím jestli tam někdo opravdu byl, nebo jsem jen sama sebe vynervovala, každopádně Mictlán s Abby nejsou psi co by někoho zastrašili, takže jsem na ně zapískala a obrátila se směr civilizace. Mictlán jako vždy vypálil vpřed, k Abby jsem se sehla, že jí dám na vodítko. V tom momentě se v kukuřici za námi něco šustlo, jeden tichý krok, druhý, něco se otřelo o listy... A z pole vyběhl rozesmátý Mictlán, ten samý Mictlán co pár vteřin předtím běžel padesát metrů před námi. A tohle mi dělá pořád. Pokud znáte povídku (knihu?) od Kinga Zkratky paní Toddové, tak přesně tak mi to připadá. Možná má fakt nějaké zkratky podsvětím, koneckonců v překladu se jmenuje Pán Podsvětí.
Fotky z rána, hezky na pastvině, daleko od kukuřice.

No tak to já jsem minule sala sebe taky pěkně vynervila.
Jdeme po cykloztesce, daleko od města, už je večer smráká se, všude liduprázdno...už jdeme zpátky k autu. Cyklozteska vede údolím, z jedné strany strašnej krpál do kopce.. Se stromy, které střídají vysekané holiny, z druhé strany pás vegetace, stromy, keře, pak potok, silnice.
Jdu si, přemýšlím nad "životem chrousta" a najednou se Gina zastaví a kouká dopředu, kouknu co vidí a krve by se ve mně nedořezal...asi 20 metrů před námi ve stínu stromu stojí hned vedle cesty rozkročenej chlap v černým a kouká na nás.

Za éry Sáry by to se mnou ani nehlo, protože se Sárou nebylo koho, čeho se bát, tak max bych jí vzala k noze. Ale s jednou ne moc radikální poberťačkou a se štěnětem??
Zústala jsem stát a vůbec se mi nechtělo kolem toho chlapa projít, ale obejít se to nedalo, to bychom našlapaly o několik kiláků víc a to už by Jessina asi neušla, jedině prostě přebrodit potok na silnici, ale zrovna v tom místě přístup k potoku na dvě věci.

Tohle všechno mi proběhlo hlavou ve zlomku sekundy, v tu chvíli toho příšerného leknutí.
Když jsem se podívala pořádně, tak chlap nebyl chlap, ale dřevěné trámy mostku..zábradlí. A Gina koukala na kosáka, který se tam procházel hned vedle.
No přiznám se, že už jsem celou cestu neměla dobrý pocit....furt jsem si říkala...jestli se podívám před sebe, za sebe, do stráně a bude tam někdo stát bojim bojim.

A co je úplně nejhorší, že jak jsem se nikdy nebála...max se teda vyhýbám střetu z prasetem, tak teď po tomhle zážitku, se ze mě stala srababa. Můj pocit bezpečí vydržel od Sárininy smrti do prvního okamžiku, kdy jsem se takhle vyděsila.
Teď když jdu v podvečer někde kolem lesa, stromů a vzpomenu si na to, tak mě zas napadají myšlenky...co když se kouknu do lesa a někdo tam bude stát a koukat na nás.

Naprosto iracionální...vím to, ale nemůžu si pomoct. Jen doufám, že jednoho dne, až holky dospějí, tak alespoň s jednou budu mít ten pocit, co jsem měla se Sárou...nikoho se nebojíme.

2.9.2021 13:03
TyVed

XXX.XXX.51.167

No tak to já jsem minule sala sebe taky pěkně vynervila.
Jdeme po cykloztesce, daleko od města, už je večer smráká se, všude liduprázdno...už jdeme zpátky k autu. Cyklozteska vede údolím, z jedné strany strašnej krpál do kopce.. Se stromy, které střídají vysekané holiny, z druhé strany pás vegetace, stromy, keře, pak potok, silnice.
Jdu si, přemýšlím nad "životem chrousta" a najednou se Gina zastaví a kouká dopředu, kouknu co vidí a krve by se ve mně nedořezal...asi 20 metrů před námi ve stínu stromu stojí hned vedle cesty rozkročenej chlap v černým a kouká na nás.

Za éry Sáry by to se mnou ani nehlo, protože se Sárou nebylo koho, čeho se bát, tak max bych jí vzala k noze. Ale s jednou ne moc radikální poberťačkou a se štěnětem??
Zústala jsem stát a vůbec se mi nechtělo kolem toho chlapa projít, ale obejít se to nedalo, to bychom našlapaly o několik kiláků víc a to už by Jessina asi neušla, jedině prostě přebrodit potok na silnici, ale zrovna v tom místě přístup k potoku na dvě věci.

Tohle všechno mi proběhlo hlavou ve zlomku sekundy, v tu chvíli toho příšerného leknutí.
Když jsem se podívala pořádně, tak chlap nebyl chlap, ale dřevěné trámy mostku..zábradlí. A Gina koukala na kosáka, který se tam procházel hned vedle.
No přiznám se, že už jsem celou cestu neměla dobrý pocit....furt jsem si říkala...jestli se podívám před sebe, za sebe, do stráně a bude tam někdo stát bojim bojim.

A co je úplně nejhorší, že jak jsem se nikdy nebála...max se teda vyhýbám střetu z prasetem, tak teď po tomhle zážitku, se ze mě stala srababa. Můj pocit bezpečí vydržel od Sárininy smrti do prvního okamžiku, kdy jsem se takhle vyděsila.
Teď když jdu v podvečer někde kolem lesa, stromů a vzpomenu si na to, tak mě zas napadají myšlenky...co když se kouknu do lesa a někdo tam bude stát a koukat na nás.

Naprosto iracionální...vím to, ale nemůžu si pomoct. Jen doufám, že jednoho dne, až holky dospějí, tak alespoň s jednou budu mít ten pocit, co jsem měla se Sárou...nikoho se nebojíme.

Já vím, že se to obtížně racionalizuje, ale pokud Sára nikdy neprošla nějakým skutečným (nebo alespoň skutečným z jejího pohledu) střetem na Vaši osobní ochranu, tak Váš pocit bezpečí byl stejně jenom pocit. Jestli je pes chopen Vás ochránit jinak zjistit nejde, protože i mezi pastevci najdete velké množství psů, kteří sice budou vyhrožovat a třeba se postaví mezi Vás a nebezpečí, ale když dojde na lámání chleba tak skutečně někoho fyzicky zastavit nedokážou. A bohužel majitelů velkých psů bez výcviku, kteří se cítili bezpečně a nakonec zjistili, že jim pes nedokázal pomoct je naprostá většina.

Ale do značné míry Vás může ochránit i pes, který je prostě veliký a dokáže jen vyhrožovat. Málokdo ví, že drtivou většinu psů k Vám prostě projde a pokud bude ignorovat jejich vyšilování, tak se mu nic nestane.

Nemám tušení jak je tomu u pyrenejců, ale vzhledem k věku bych myslel, že Gina by měla mít minimálně nějaké projevy ostražitosti, pokud třeba na procházce potkáte cizího chlapa. A až budou holky dospělé obě, tak bych se ani moc nebál, že někdo sebral odvahu zkoušet, jestli opravdu dokážou kousnout.

2.9.2021 13:16

je pravda, že s HW jsem zcela jistá
že nenapadne bezdůvodně
že tvrdě zakročí, pokud by bylo třeba
uměl krutopřísný pohled, ten stačil

2.9.2021 13:24

Sardullah, Vy jste přesně popsala mé pocity. Od odchodu svého psa se necítím bezpečně. Nejsem žádný bystrozrak, takže se mi běžně stávají podobné záměny - často v šeru vidím postavy, ze kterých se vyklube nějaký běžný předmět, třeba popelnice. O to víc se nemohu donutit jít sama na procházku do lesa (kde jsem v minulosti měla jeden nepříjemný zážitek s reálným člověkem). Vím, že je to psychický blok, ale neumím se od toho oprostit. I když si říkám, že je vše v pořádku a nic mi nehrozí, můj plazí mozek je v neustálé pohotovosti.

2.9.2021 13:37

TyVed napsal(a):
Já vím, že se to obtížně racionalizuje, ale pokud Sára nikdy neprošla nějakým skutečným (nebo alespoň skutečným z jejího pohledu) střetem na Vaši osobní ochranu, tak Váš pocit bezpečí byl stejně jenom pocit. Jestli je pes chopen Vás ochránit jinak zjistit nejde, protože i mezi pastevci najdete velké množství psů, kteří sice budou vyhrožovat a třeba se postaví mezi Vás a nebezpečí, ale když dojde na lámání chleba tak skutečně někoho fyzicky zastavit nedokážou. A bohužel majitelů velkých psů bez výcviku, kteří se cítili bezpečně a nakonec zjistili, že jim pes nedokázal pomoct je naprostá většina.

Ale do značné míry Vás může ochránit i pes, který je prostě veliký a dokáže jen vyhrožovat. Málokdo ví, že drtivou většinu psů k Vám prostě projde a pokud bude ignorovat jejich vyšilování, tak se mu nic nestane.

Nemám tušení jak je tomu u pyrenejců, ale vzhledem k věku bych myslel, že Gina by měla mít minimálně nějaké projevy ostražitosti, pokud třeba na procházce potkáte cizího chlapa. A až budou holky dospělé obě, tak bych se ani moc nebál, že někdo sebral odvahu zkoušet, jestli opravdu dokážou kousnout.

Jo jasně, dokud se nic nestane, tak člověk neví, jak se pes zachová...je to opravdu o tom pocitu, Sára byla opravdu nebojácná holka a neřešila prkotiny. I tak u mě převládá pocit, že pokud už by bránila, tak by to nebylo o tom, že na někoho bude vyřvávat a dělat tanečky....prostě by zaútočila rovnou a bez varování resp. varovala by takovým zařváním, ale jen pro formu, protože to už by byla v pohybu....zažila jsem, naštěstí to dobře dopadlo, dotyčný na nás neútočil a šlo jen o to, že ho umravnila, aby zůstal stát na místě, takže s řevem do něj pořádně strčila.

U Giny jsem zažila, jak se proměnila v usměvavého bílého andílka na anděla pomsty, když v parku jedna matka plácla po zadeli neposlušné zlobící děcko a to začalo ječet....v tu chvíli se změnila v anděla pomsty a ve fúrii a myslím, že kdyby nebyla na vodítku, tak by šla dítě aktivně bránit.

2.9.2021 13:48
TyVed

XXX.XXX.51.167

Jo jasně, dokud se nic nestane, tak člověk neví, jak se pes zachová...je to opravdu o tom pocitu, Sára byla opravdu nebojácná holka a neřešila prkotiny. I tak u mě převládá pocit, že pokud už by bránila, tak by to nebylo o tom, že na někoho bude vyřvávat a dělat tanečky....prostě by zaútočila rovnou a bez varování resp. varovala by takovým zařváním, ale jen pro formu, protože to už by byla v pohybu....zažila jsem, naštěstí to dobře dopadlo, dotyčný na nás neútočil a šlo jen o to, že ho umravnila, aby zůstal stát na místě, takže s řevem do něj pořádně strčila.

U Giny jsem zažila, jak se proměnila v usměvavého bílého andílka na anděla pomsty, když v parku jedna matka plácla po zadeli neposlušné zlobící děcko a to začalo ječet....v tu chvíli se změnila v anděla pomsty a ve fúrii a myslím, že kdyby nebyla na vodítku, tak by šla dítě aktivně bránit.

tak to bude dobrý :), to se asi bát nemusíte. To vypadá, že má slečna povahu v pořádku. Alespoň mám tu zkušenost, že tenhle smysl pro ochranu slabších, i když jsou cizí, k tomu patří. Jen pak člověk musí dávat pozor. Tuhle jsem na veterině taky popoletěl, protože nějaký pán si nevybíravě umravňoval psa a náš miláček se rozhodl, že by pejsek potřeboval zastání... Dotyčný pak asi stěží pobral mojí hlášku, že pejskovi pomoct nesmíme, i když by pán zasloužil...

2.9.2021 14:44

TyVed napsal(a):
tak to bude dobrý :), to se asi bát nemusíte. To vypadá, že má slečna povahu v pořádku. Alespoň mám tu zkušenost, že tenhle smysl pro ochranu slabších, i když jsou cizí, k tomu patří. Jen pak člověk musí dávat pozor. Tuhle jsem na veterině taky popoletěl, protože nějaký pán si nevybíravě umravňoval psa a náš miláček se rozhodl, že by pejsek potřeboval zastání... Dotyčný pak asi stěží pobral mojí hlášku, že pejskovi pomoct nesmíme, i když by pán zasloužil...

Jo, už si dávám pozor....jednou se takhle chtěla zastat i malého čivaváka, kterého páníček odchytil, když bylo štěndo skoro u nás a jak ho zvedl, tak čivaví mimčo začlo ječet, jak kdyby ho ztahovali za živa z kůže...to mi čuba přešla taky z módu nejsluníčkovej pes na světě v psa Baskervillskýho TEĎ HNED... a to se přiznám, že jsem byla hodně překvapená....jako čekala bych to od čuby, to je prostě ochranitelka všech mláďátek, ale nečekala jsem, že to štěně bude takhle řvát, když se mu nic špatnýho neděje.....taky jsem vysvětlovala, že se nebudeme pouštět do větších akcí, že jako klíd, nic se neděje.

Jinak zlobivý děti obcházím obloukem...co kdybychom je zase chtěly zachraňovat, když by se je rodiče pokusili umravnit.

2.9.2021 14:54

Sardullah, Vy jste přesně popsala mé pocity. Od odchodu svého psa se necítím bezpečně. Nejsem žádný bystrozrak, takže se mi běžně stávají podobné záměny - často v šeru vidím postavy, ze kterých se vyklube nějaký běžný předmět, třeba popelnice. O to víc se nemohu donutit jít sama na procházku do lesa (kde jsem v minulosti měla jeden nepříjemný zážitek s reálným člověkem). Vím, že je to psychický blok, ale neumím se od toho oprostit. I když si říkám, že je vše v pořádku a nic mi nehrozí, můj plazí mozek je v neustálé pohotovosti.

Jo taky si říkám "holka uklidni se, co blázníš, dřív si v lese chodila za tmy, kolem opuštěných garáží a teď se tady rozhlížíš, jestli náhodou v lese v podvečer, kdy je ještě vidět nestojí hejkal"

Takže hlava říká "já se nebójim, já se nebójim, není čeho", ale zároveň, když to přijde, tak mě svírá taková úzkost, že beru nohy na ramena a mizím.

2.9.2021 14:59

právě jsme dorazili z lesa (odpolední práci si můžu pohodlně udělat z domova večer) a psík nadšen zrovna dvakrát z procházky nebyl. Zaprvé na jeho vkus je vedro... neb vylezlo slůňo a k tomu vysoká vlhkost. Za druhé jeden bojový pit (taky dědek, co se špatně drží na nohách, ale sebevědomí má na rozdávání) byl včas spatřen a chlapcům nebylo dopřáno si na sebe zanadávat (potkáváme se poměrně často - a už jsme podle zaparkovaného auta věděli, že se potkáme). A za třetí mladičká hovavártka, byla odlovena tentokrát svým páníkem včas a žádné polítání terénem nebylo povoleno. Takže pes je naštván že žádná pořádná akcička nebyla, já jsem spokojená, že žádné extra točky jeho záda neutrpěla.

2.9.2021 15:33

Jo taky si říkám "holka uklidni se, co blázníš, dřív si v lese chodila za tmy, kolem opuštěných garáží a teď se tady rozhlížíš, jestli náhodou v lese v podvečer, kdy je ještě vidět nestojí hejkal"

Takže hlava říká "já se nebójim, já se nebójim, není čeho", ale zároveň, když to přijde, tak mě svírá taková úzkost, že beru nohy na ramena a mizím.

To je přesné. Říkám si, že k tomu asi přispěla i ta pandemie, jak člověk přestal kamkoli chodit - tomu kontaktu s cizími lidmi se snadno odvykne. No, doufám, že štěkanátek bude dřív, než se definitivně zblázním. Je mi to hrozně nepříjemné, nikdy jsem taková nebyla.

2.9.2021 16:57

lesnížínka napsal(a):
Tak já mám tu výhodu, že sama sebe vynervit nemůžu protože tohle neslyším (ani kroky, ani,,otřelo o kukuřici" ) Jéé, vy jste doma? Neříkejte, že to tam vypadá stejně jako v Čechách ,,za humny"

Tak to já jsem se právě vynervila jen tou mojí šeroslepostí kdy všechen stín je černo černá tma. Až pak to Mictlán doplnil o zvukovou kulisu.

A ne ne, jsem stále v Mexiku. Ona tu ta krajina vypadá tak hezky středoevropsky, ale jen z dálky. Když se pak člověk dívá z blízka, tak ta tráva je divně střapatá, stromy v dálce jsou eukalypty, po plotě se místo břečťanu plazí bugambilie (vím, že se to česky píše jinak, ale já bych to stejně spletla), a když si sednete na mezi do trávy, napíchnete se na kaktus.

2.9.2021 17:00

To je přesné. Říkám si, že k tomu asi přispěla i ta pandemie, jak člověk přestal kamkoli chodit - tomu kontaktu s cizími lidmi se snadno odvykne. No, doufám, že štěkanátek bude dřív, než se definitivně zblázním. Je mi to hrozně nepříjemné, nikdy jsem taková nebyla.

No já se obecně považovala za odvážnou ženu i před Sárou. Na ovčandu se dejme tomu dalo možná ještě spolehnout, že by bránila, byla dost ostrá, otázkou je s jakou účinností. Chrťák by se do toho pustil asi taky, ale co si budeme povídat, měl 25 kilo i s chlupama, takže tam spíš asi psychologicky, velká černá chlupatá vrčící a štěkající koule...ani by mě nenapadlo na něj spoléhat.
No a pak jsem se asi tak nějak naučila spoléhat na Sáru resp. její klid, sebevědomí a nebojácnost ve mě opravdu probouzela pocit naprostého bezpečí, navíc měla na povel ještě Jacka, který nevím, jestli by kousnul, ale bububu uměl dělat na jedničku s hvězdičkou a najednou je můj strážný anděl pryč a mě sirotu bědnou přepadávají naprosto bezdůvodné panické strachy.

Sára byla úplně jiná než Gina...spíš ve stylu.. "promiň, nebyl čas ptát se kdo je kdo, úkol zněl jasně, ochraňovat paničku, kam tu mrtvolu zakopeme??" a Gina je spíš ten typ, že udělá všechno proto, aby zastrašila, odehnala a možná v případě krajní nouze zasáhla. Navíc si tak nějak nejsem s ní jistá v kramflecích, jestli by správně vyhodnotila. No a Jessina je mimino, uvidíme jaká bude.
Hlavně u Sáry jsem všechno nechala na ní...když se jí něco nezdálo, tak mě stopla a já bez bázně a strachu čekala, až ředitelka zeměkoule zavelí, že je všechno ok a pokračujeme. Když začala dunět, tak že mi naskočila husí kůže, tak jsem se prostě otočila a pryč, ale v klidu. Proč bych se bála bubáka, když i bubák kouká pod postel, jestli tam není Sára.

Nedávno se tady probíralo venčení za tmy....no já už momentálně daleko od civilizace nevenčím ani za šera v podvečer. Zajímavé je, že za ranního kuropění takové stavy nemám.

Takže jsem ráda, že nejsem v klubu sama, že to máme podobně.

2.9.2021 17:03

Tak to já jsem se právě vynervila jen tou mojí šeroslepostí kdy všechen stín je černo černá tma. Až pak to Mictlán doplnil o zvukovou kulisu.

A ne ne, jsem stále v Mexiku. Ona tu ta krajina vypadá tak hezky středoevropsky, ale jen z dálky. Když se pak člověk dívá z blízka, tak ta tráva je divně střapatá, stromy v dálce jsou eukalypty, po plotě se místo břečťanu plazí bugambilie (vím, že se to česky píše jinak, ale já bych to stejně spletla), a když si sednete na mezi do trávy, napíchnete se na kaktus.

a když si sednete na mezi do trávy, napíchnete se na kaktus.

tak já si nesedám ani tady v Čechách...protože mám f´bii na klíšťata.
Minule jsem viděla skupinku mladých sedět uprostřed louky, kde vím, že ti klíšťáci jsou a v období, kdy vím, že jich bývá hodně a říkám si "teda ta dnešní mládež je ale odvážná"

2.9.2021 18:28
fikovnice

XXX.XXX.135.79

Zrzavci napsal(a):
....pak došla k nám, tam se lekla tý hromady fleků a utekla někam do lesů. A už ji niiikdo nikdá neviděl

Ne ne. Neutekla do lesů, totiž neutekla hned... Zastavila se v Brně, uviděla tři čtvernožce a jednu dvounožkyni a řekla si, že nemá tolik na rozdávání... Až pak utekla do lesů...

2.9.2021 19:33
Atheira

XXX.XXX.209.8

fikovnice napsal(a):
Ne ne. Neutekla do lesů, totiž neutekla hned... Zastavila se v Brně, uviděla tři čtvernožce a jednu dvounožkyni a řekla si, že nemá tolik na rozdávání... Až pak utekla do lesů...

A proto všichni s těma psama chodíme tak často do lesů... Je to neutuchající naděje, že ji jednou aspoň někdo z nás potká.

2.9.2021 20:26
Terven

XXX.XXX.110.191

Taky už jsem míň odvážná než dřív...dřív jsem se nebála nikdy a nikde. Občas vtipně poznamenávám, že jsem se začala bát od doby, co na fb sleduju Krimi Plzeň
Ale zdá se mi, že v covidové době asi opravdu přibylo různých problematických existencí, víc lidí je pod vlivem, víc se krade a loupí.

2.9.2021 21:10

To je takové "Nevědomost hříchu nečiní". Když jsme se nedíaly na milion kriminálek a nečetly další hrůzy na internetu - nebály jsme se.
Minulý týden jsem šla v sobotu po páté hodině ráno ve městě na autobus. Seběhnout z kopečka, přejít přehradu ( nad ubytovnou zahr. dělníků ), pak kousek pustou silnicí pod lesem......Vyšla jsem z domu - tý, vona je eště tma a tam dole.....černá.
A šla jsem do kopce a delší cestou, ale městem a osvětlením. Sem tam jsem i živáčka potkala.
Dřív jsem se tou cestou přes přehradu nachodila...ve dne, v noci, v létě, v zimě.....

2.9.2021 21:16
Atheira

XXX.XXX.209.8

Já se teda ve městě po setmění nebo před rozedněním bála tak nějak vždycky. Sama bych třeba městským parkem v nějaký blbý čas nešla, to samé po silnici (moji sestru takhle chtěl před lety jako malou holku naložit do auta nějaký ma-or), přitom v lese se nebojím (a vím o hodně lidech, co je les v noci děsí víc než nějaký městský parčík). V podstatě to ale i dává smysl v tom, že tam, kde je větší koncentrace lidí v okolí a nazvala bych to v "docházkové vzdálenosti" na místech, kde v kritické časy i přes zalidnění nikdo moc nebývá, je pravděpodobnější, že potkáte divný a nebezpečný existence. Co poslouchám opravdové zločiny, nebojím se o nic míň nebo víc, jen mám potvrzený, že se mám proč bát.

3.9.2021 11:48
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

fikovnice napsal(a):

se chudák naběhala, než jí to došlo, že nemá šanci

3.9.2021 11:49
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
A proto všichni s těma psama chodíme tak často do lesů... Je to neutuchající naděje, že ji jednou aspoň někdo z nás potká.

výborný! Takže ne houby!

3.9.2021 15:53

Po dlouhé době je u nás krásný den a tak jsme místo venčení navštívili koníčky.
Tolik velkých divných" psů " a různých divných vozítek ještě pes neviděl.

3.9.2021 17:04

Tak nevím, jestli to téma o zahradě bylo i tady, dám to teda sem, konečně mi sice málo ale začaly kvést ty povijnice.

3.9.2021 17:48
Atheira

XXX.XXX.209.8

Tak nevím, jestli to téma o zahradě bylo i tady, dám to teda sem, konečně mi sice málo ale začaly kvést ty povijnice.

Nedávno jsem si na vás vzpomněla... Očividně totiž na povijnice není rok nebo co. Jindy záplavy, hotové závoje a letos jsou všechny takové usra né, a to nejen ty moje, ale tak nějak všude. Mně taky už kvetou, ale jsou strašně chudé, ty moje narostly stejně jako ty vaše, ale takhle to vypadat nemá. Aspoň teda podle toho, jak vypadají jindy.

3.9.2021 18:34
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Atheira napsal(a):
Nedávno jsem si na vás vzpomněla... Očividně totiž na povijnice není rok nebo co. Jindy záplavy, hotové závoje a letos jsou všechny takové usra né, a to nejen ty moje, ale tak nějak všude. Mně taky už kvetou, ale jsou strašně chudé, ty moje narostly stejně jako ty vaše, ale takhle to vypadat nemá. Aspoň teda podle toho, jak vypadají jindy.

Ha, ha, to je vtipné, však říkám, že se mi stávají poslední dobou divné věci Teď jsem přijela od mamky, prošly jsme spolu po dlouhé době babči humno, kam já už nechodím, když babča není a má společný plot se strejdou. Má na něm krásnou růžovou povíjnici, má ji hezkou, neb u nás bylo počasí letos jako každý rok, jen teď v srpnu konečně i pršelo. Tak jsem si do kapsy uloupla pár semínek. A otevřu to tu a vy o povíjnici Ta semínka hlavně musím vysypat z té kapsy. Ale začala mu asi taky pozděj, protože tam byly jen dvě suché kuličky se semínky a milion ještě zelených.

3.9.2021 20:26
Atheira

XXX.XXX.209.8

Mimochodem, Sarah, pořídila jsem si letos na jaře opletku (rdesno), chtěla jsem něco, co se popne po zástěně u sezení a pak udělá takovou přirozenou jakoby "stříšku" z rostlin. Letí to jak ďas.
Uvidím, jestli toho po čase nebudu litovat, ale věřím, že když to nenechám přerůst a budu myslet na to, že to roste tímhle tempem, tak to splní moje očekávání naprosto perfektně.
Z druhé strany mám tříprsťák a ten je taky skvělý a rychlerostoucí.

3.9.2021 20:27
Atheira

XXX.XXX.209.8

lesnížínka napsal(a):
Ha, ha, to je vtipné, však říkám, že se mi stávají poslední dobou divné věci Teď jsem přijela od mamky, prošly jsme spolu po dlouhé době babči humno, kam já už nechodím, když babča není a má společný plot se strejdou. Má na něm krásnou růžovou povíjnici, má ji hezkou, neb u nás bylo počasí letos jako každý rok, jen teď v srpnu konečně i pršelo. Tak jsem si do kapsy uloupla pár semínek. A otevřu to tu a vy o povíjnici Ta semínka hlavně musím vysypat z té kapsy. Ale začala mu asi taky pozděj, protože tam byly jen dvě suché kuličky se semínky a milion ještě zelených.

Mně se letos podařilo sklidit semínka jen z tmavě fialové. Moje oblíbená modrá to nejaro nezvládla.

3.9.2021 20:37

Atheira napsal(a):
Mimochodem, Sarah, pořídila jsem si letos na jaře opletku (rdesno), chtěla jsem něco, co se popne po zástěně u sezení a pak udělá takovou přirozenou jakoby "stříšku" z rostlin. Letí to jak ďas.
Uvidím, jestli toho po čase nebudu litovat, ale věřím, že když to nenechám přerůst a budu myslet na to, že to roste tímhle tempem, tak to splní moje očekávání naprosto perfektně.

Rdesno ( opletka ) - můžu poprasit o celý název. Kvete to bíle, až teď ( srpen, září ) a je to podobné křídlatce ? ( Lenoro, tvé jméno je orionka )

3.9.2021 20:44

Překonala jsem se a našla : Opletka čínská (Fallopia aubertii) - jestli máte toto, tak to je přesně to, co hledám.
Vysadit tu kvůli pozdnímu kvetení křídlatku - to by byla mela - to bych asi nerozchodila :-))

3.9.2021 20:46

Atheira napsal(a):

Píšu si, protože ty názvy si nejsem schopná zapamatovat. Ale celkem pochybuju, že tady v podhůří Jeseníků něco poroste. I ty afrikany, které mám v květináči, mně nejdou, možná na záhonu by se jim dařilo líp.
Jinak broskve, višně, švestky letos taky nic. Jedině mirabelky, těch je plno. Ale ty nemám ráda, tak je dávám sousedovi do škopku.

3.9.2021 20:54
Atheira

XXX.XXX.209.8

Píšu si, protože ty názvy si nejsem schopná zapamatovat. Ale celkem pochybuju, že tady v podhůří Jeseníků něco poroste. I ty afrikany, které mám v květináči, mně nejdou, možná na záhonu by se jim dařilo líp.
Jinak broskve, višně, švestky letos taky nic. Jedině mirabelky, těch je plno. Ale ty nemám ráda, tak je dávám sousedovi do škopku.

Tohle prý roste všude, je to extra nenáročný.

3.9.2021 20:56
Atheira

XXX.XXX.209.8

Překonala jsem se a našla : Opletka čínská (Fallopia aubertii) - jestli máte toto, tak to je přesně to, co hledám.
Vysadit tu kvůli pozdnímu kvetení křídlatku - to by byla mela - to bych asi nerozchodila :-))

Ano, to je ono. Zítra můžu vyfotit, jak to narostlo. Kupovala jsem to v květnu na truhlíkov.cz jako sazenici v 2l kontejnerku a vyletělo to fakt mocně. Popravdě jsem nevěřila, že to dostojí slibům z popisu na e-shopu, jak moc to roste. Ale zatím mi to nekvete. Nevím, jestli to není tím, že je ta rostlina mladá nebo je to letos všechno opožděný.

3.9.2021 20:57

Rdesno ( opletka ) - můžu poprasit o celý název. Kvete to bíle, až teď ( srpen, září ) a je to podobné křídlatce ? ( Lenoro, tvé jméno je orionka )

OT, ale poprasit je dobrý!

3.9.2021 22:25

OT, ale poprasit je dobrý!

To se tak někdy povede. A přitom o je na druhém konci klávesnice.

4.9.2021 07:42

To se tak někdy povede. A přitom o je na druhém konci klávesnice.

No právě! Kouzlo nechtěného.

4.9.2021 19:15

tak souhrn tohoto týdne: venčení nedělní na loukách u Panenské Hůrky se vydařilo, psisko bylo velmi akční, pak přišlo období dešťů, v lese za humny to taky bylo fajn (jen houby tedy stále u nás moc nerostou) a dnešní výlet do Jizerek byl tvrdě pokrácen... Začátek úžasný - krásné mlžné ráno cestou do hor, chladné údolí Hájeného potoka, letmé setkání s rysem (fakt - ještě teď to rozdýcháváme, už jsme psala i na zoologii CHKO) a pak se najednou pes začal blbě hýbat. A tak jsme to na mostě u vodopádu otočili a vrátili se k autu. Z plánu zbyla hodinová procházka (ale s převýšením 150 metrů)... Psíka jsem trošku nadopovala a chuť k jídlu má, trochu po odpočinku odlehčuje pravou přední a levou zadní (holt klasicky pajdá), ale klidně sebou flákne na pelech a spí, až je to slyšet ve druhé místnosti. Takže vlastně pohoda...

4.9.2021 20:24

My dnes byli na výstavě Floracanis v Olomouci a pes získal v pracovce CAC. Ačkoliv by to někdo možná měl v mojí situaci jinak, já mám radost. A vím, že manžel by to tak chtěl.

4.9.2021 20:35
Terven

XXX.XXX.110.191

My dnes byli na výstavě Floracanis v Olomouci a pes získal v pracovce CAC. Ačkoliv by to někdo možná měl v mojí situaci jinak, já mám radost. A vím, že manžel by to tak chtěl.

Já myslím, že i v takové situaci je v pořádku se radovat. Zřejmě bych to měla taky tak.
Netýká se úplně venčení, ale dneska na mě dolehlo, že v listopadu má Vikina noseworkový zkoušky a já mám hodně co dohánět. Jsem nedisciplinovaná a rozmazlená ze sranda závodů - free style, kde bylo povoleno vše, krom hledání místo psa
Tak jsem si dneska aspoň vytiskla zkušební řád, abych byla trochu v obraze

4.9.2021 21:23
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Super, gratuluju Je moc hezký A neřešte Sarah, co by kdo měl, chtěl a dělal a myslel si na vašem místě - tady jde jen a jen o vás a o to, jak cítíte věci vy

4.9.2021 21:52

..obrovská gratulace....je to strašně těžké, ale Vy musíte jít dál....a tohle je možná ten první krůček.....pes je nadherný....

4.9.2021 22:13

Sarah to je krásná fotka, měla bych to podobně, ...a mám radost s Vámi🌷 Vaše psiska jsou krásná všechna 🐾

4.9.2021 23:56

Gratuluji a raduji se s Vámi. Moc vám to spolu sluší. Držte se. Ať je těch radostí co nejvíc.

5.9.2021 11:08
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Veliká gratulace ! Pes je nádherný a moc vám to spolu sluší !!!

5.9.2021 14:35

Takto vypadá nedělní poobědový odpočinek.

5.9.2021 15:04
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Takto vypadá nedělní poobědový odpočinek.

Taky ho určitě zmohlo, než si chytil toho králíka

5.9.2021 15:29

lesnížínka napsal(a):
Taky ho určitě zmohlo, než si chytil toho králíka

Králík je od malička mazánek,tahají ho vnoučata.Ostatních 7 sourozenců takový mazlíci nejsou a Alan ho vždycky oslintá,nejraději by si ho schoval pod tlamu aby mu nikam neodcházel.

6.9.2021 10:55
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Netuším, co to CAC je, ale i tak Vám po vzoru ostatních gratuluji, protože doufám, že k nějaké hnusné nemoci nebo něčemu takovému by Vám negratulovali.

6.9.2021 11:57

Varaxi napsal(a):
Netuším, co to CAC je, ale i tak Vám po vzoru ostatních gratuluji, protože doufám, že k nějaké hnusné nemoci nebo něčemu takovému by Vám negratulovali.

CAC - čekatelství na titul šampiona

Ale pobavila jste

6.9.2021 13:35

CAC - čekatelství na titul šampiona

Ale pobavila jste

No ono ty CACIBy a tak...v tom se normální smrterlník špatně orientuje.

6.9.2021 19:09
Atheira

XXX.XXX.209.8

Lidi, já včera konečně měla ty obalovaný bedly!!! Ale nevypadá to, že bych se letos dočkala ještě nějakých dalších zatím.

6.9.2021 19:24
janaa

XXX.XXX.42.147

My dnes po prázdnínách znova do lesa (o prázdninách a o víkendu les vynechávám) a hned zkraje jsem měla procházku hned zkaženou.Dojedem do lesa, psi naštěstí ještě v autě, a v zatáčce se objeví madam,jejíž NO mi před rokem potrhal roční fenu. Samozřejmě čokl opět navolno,bez košíku a už venčí čtyři. K NO a kraťandě,který měla,si koupila dalšího NO a boxera. Psi naprosto neovladatelní a neodlapitelný, desetiminutový divadlo,kdy se nechtěli nechat chytit a zdrhali jí, dva jsem jí nakonec musela chytit já,protože skákali na auto, předala jsem jí je a opět zdrhli. Takže kupuju paralyzér a budu připravená.
Ale pak už procházka hezká a i ty houby byly

6.9.2021 19:28
Atheira

XXX.XXX.209.8

janaa napsal(a):
My dnes po prázdnínách znova do lesa (o prázdninách a o víkendu les vynechávám) a hned zkraje jsem měla procházku hned zkaženou.Dojedem do lesa, psi naštěstí ještě v autě, a v zatáčce se objeví madam,jejíž NO mi před rokem potrhal roční fenu. Samozřejmě čokl opět navolno,bez košíku a už venčí čtyři. K NO a kraťandě,který měla,si koupila dalšího NO a boxera. Psi naprosto neovladatelní a neodlapitelný, desetiminutový divadlo,kdy se nechtěli nechat chytit a zdrhali jí, dva jsem jí nakonec musela chytit já,protože skákali na auto, předala jsem jí je a opět zdrhli. Takže kupuju paralyzér a budu připravená.

Já bych v takové situaci měla hodně co dělat, abych nebyla sprostá. Ale že bych jí teda i tak naložila.

6.9.2021 20:32
Atheira

XXX.XXX.209.8

Úplně omylem jsem rozklikla složku s fotkama malý Lary. Se podělím!

6.9.2021 20:35
domi.t

XXX.XXX.108.249

My pridávame jeden gyčový západ slnka😉Znovu k nám prišlo leto a riadne si to užívame!

6.9.2021 20:39

janaa napsal(a):

Jani, to je teda adrenalin, to bych nedala. Ty máš kulovnici, ne?

6.9.2021 20:40
GAELLE

XXX.XXX.66.235

domi.t napsal(a):
My pridávame jeden gyčový západ slnka😉Znovu k nám prišlo leto a riadne si to užívame!

gyčový Ta slovenština je přece nádherná
zdravím Zahorie a podrbání Nefret.

6.9.2021 20:47

No ono ty CACIBy a tak...v tom se normální smrterlník špatně orientuje.

Taky se ve všech titulech nevyznám a musím si to vždycky znovu prostudovat. My to čekatelství máme už od loňska, další CAC musí být z mezinárodky a kvůli kovidu je prostě výstav málo a my stihli jen jednu. Takže se nám to o rok prodloužilo. Ale jestli to proměníme v šampiona, je ve hvězdách, nevím, co bude příští rok. A zase tak moc o to neusiluju. Jen si říkám, že pes by si to zasloužil, protože na výstavách je ve svém živlu, užívá si to. Já zas právě ty velké moc ráda nemám. Ale tahleta v Olomouci vždycky bývá super a letos se opravdu moc povedla.

6.9.2021 20:54
janaa

XXX.XXX.42.147

Jani, to je teda adrenalin, to bych nedala. Ty máš kulovnici, ne?

To je ti na prd a tahat flintu na procházku nebudu,to ani krátkou, než něco stihneš,tak psi budou v sobě a stejně nevystřelíš. To už radši malou plynovku,jenže spoléhej na to,že se ti psi bojí rány....paralyzér může použít vždycky...ale nebaví mě to, skoro samota a jedna pin.a znechutí všechno. Teda jedna, na louky zase začal chodit chlap s akitou,poslušnost nula, před měsícem jsem už na něj řvala,že pes má mít košík a chodit na vodítku....no,už tak chodí, poté,co tady taky dorval někomu psa. Fakt demen... ty lidi.

Jo a taky moc gratuluju,já letos zas nějak výstavy nestíhám,budu muset s Bertou příští rok,jsem flink

6.9.2021 21:00

janaa napsal(a):
To je ti na prd a tahat flintu na procházku nebudu,to ani krátkou, než něco stihneš,tak psi budou v sobě a stejně nevystřelíš. To už radši malou plynovku,jenže spoléhej na to,že se ti psi bojí rány....paralyzér může použít vždycky...ale nebaví mě to, skoro samota a jedna pin.a znechutí všechno. Teda jedna, na louky zase začal chodit chlap s akitou,poslušnost nula, před měsícem jsem už na něj řvala,že pes má mít košík a chodit na vodítku....no,už tak chodí, poté,co tady taky dorval někomu psa. Fakt demen... ty lidi.

Jo a taky moc gratuluju,já letos zas nějak výstavy nestíhám,budu muset s Bertou příští rok,jsem flink

U nás zatím klid a fakt se modlím, aby to dlouho vydrželo. Nechápu, že si ta baba pořídí další psy, když nezvládne jednoho.

6.9.2021 21:05
janaa

XXX.XXX.42.147

U nás zatím klid a fakt se modlím, aby to dlouho vydrželo. Nechápu, že si ta baba pořídí další psy, když nezvládne jednoho.

Hlavně,že mu nedá ani ten pojebanej košík. Měl by prej odřenej čumáček

6.9.2021 21:40

Atheira napsal(a):
Úplně omylem jsem rozklikla složku s fotkama malý Lary. Se podělím!

Laruš je úžasná kráska 😚🌷
...a nějaká důležitá tady 😃 ty ušiska!!!

7.9.2021 06:26
domi.t

XXX.XXX.239.226

GAELLE napsal(a):
gyčový Ta slovenština je přece nádherná
zdravím Zahorie a podrbání Nefret.

Pavli,Nefret posiela pac a pusu

7.9.2021 08:12
Atheira

XXX.XXX.209.8

Laruš je úžasná kráska 😚🌷
...a nějaká důležitá tady 😃 ty ušiska!!!

Já jsem toho nahrávala víc, ale nějak se to neposlalo. Úplně mě překvapilo jak MOC velký ty uši měla a že byla takhle hodně malá, pamatuju si ji jako větší štěně. Achjo, kam ten čas tak rychle utekl?

7.9.2021 08:34

Atheira napsal(a):
Já jsem toho nahrávala víc, ale nějak se to neposlalo. Úplně mě překvapilo jak MOC velký ty uši měla a že byla takhle hodně malá, pamatuju si ji jako větší štěně. Achjo, kam ten čas tak rychle utekl?

No nádhera Atheiro, se úplně rozpustím, jak se tady nad Larou rozplývám 😍🥰😘
Nedivím se, že jste si vybrala právě ji...lištička rozkošná!!!

7.9.2021 08:59
Atheira

XXX.XXX.209.8

No nádhera Atheiro, se úplně rozpustím, jak se tady nad Larou rozplývám 😍🥰😘
Nedivím se, že jste si vybrala právě ji...lištička rozkošná!!!

Popravdě jsem moc nevybírala. Chtěla jsem štěně, vzala si štěně. Preferovala jsem fenu, proto jsem ze tří štěňat, dva psi, jedna fena, vybrala tuhle. Na vzhled jsem měla jedinou preferenci, a to, že bych ráda něco, co není černé s bílou náprsenkou a nemá překlopený uši. Vlastně jsem ji na základě vzhledu nejdřív úplně nechtěla (jako že bych si řekla - jé, tohohle psa chci, protože...) a zkusila se poohlédnout někde jinde. Ale asi to tak mělo být. Kdysi jsem tu tu zvláštní příhodu už psala. Ale nebyla to moje první volba a vlastně jsem nejdřív pořízení kteréhokoli z těhlech štěňat zavrhla.

7.9.2021 09:07

Atheira napsal(a):
Popravdě jsem moc nevybírala. Chtěla jsem štěně, vzala si štěně. Preferovala jsem fenu, proto jsem ze tří štěňat, dva psi, jedna fena, vybrala tuhle. Na vzhled jsem měla jedinou preferenci, a to, že bych ráda něco, co není černé s bílou náprsenkou a nemá překlopený uši. Vlastně jsem ji na základě vzhledu nejdřív úplně nechtěla (jako že bych si řekla - jé, tohohle psa chci, protože...) a zkusila se poohlédnout někde jinde. Ale asi to tak mělo být. Kdysi jsem tu tu zvláštní příhodu už psala. Ale nebyla to moje první volba a vlastně jsem nejdřív pořízení kteréhokoli z těhlech štěňat zavrhla.

A nakonec to dobře dopadlo, jako v pohádce 😊
🌷

7.9.2021 09:11
Atheira

XXX.XXX.209.8

Když už jsme tu měly to zahradnické okénko, dovolím si otevřít i okénko kuchyňské... je tu asi největší pravděpodobnost, že narazím na někoho, kdo bude schopný mi na tohle téma odpovědět... pak už bych musela jedině na ten mimibazar asi.

Vaříte tu někdo na indukci prosím?

7.9.2021 09:17
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Atheira napsal(a):
Když už jsme tu měly to zahradnické okénko, dovolím si otevřít i okénko kuchyňské... je tu asi největší pravděpodobnost, že narazím na někoho, kdo bude schopný mi na tohle téma odpovědět... pak už bych musela jedině na ten mimibazar asi.

Vaříte tu někdo na indukci prosím?

My máme indukční desku, co potřebujete?

7.9.2021 09:20

domi.t napsal(a):

Vaše fotky jsou kouzelné a profi a byla by z nich krásná tapeta, pozadí....už mě jednou při té předminulé u nějakého potoka, svrběla ruka, že si ji stáhnu, ale bez dovolení jsem to neudělala...Nefret je fotogenická kráska a Vy umíte hezky fotit 👍z fotek čiší vždy pohoda a klid....a nádhera...🌷

7.9.2021 09:22
Atheira

XXX.XXX.209.8

Varaxi napsal(a):
My máme indukční desku, co potřebujete?

Pořídila jsem si ji teď nově, nádobí jsem nemusela měnit, všechno je na indukci vhodné, má i označení... Ale všimla jsem si, že pánve mi na tom prostě tak divně vrčí.. Není to tou deskou. Hrnce to třeba vůbec nedělaj, ale pánve jo. Je to fakt nepříjemný do uší. Je to cítit i při dotyku na tu pánev, že tak lehce jakoby vrní. Kdyby to byla jedna, tak si myslím, že je nějaká vadná, ale dělají mi to všechny tři. Ale teda všechny tři mají stejné dno, to ty hrnce nemají.
Zajímalo by mě, jestli to je normální nebo mám radši koupit jiný pánve...

7.9.2021 09:27
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Atheira napsal(a):
Pořídila jsem si ji teď nově, nádobí jsem nemusela měnit, všechno je na indukci vhodné, má i označení... Ale všimla jsem si, že pánve mi na tom prostě tak divně vrčí.. Není to tou deskou. Hrnce to třeba vůbec nedělaj, ale pánve jo. Je to fakt nepříjemný do uší. Je to cítit i při dotyku na tu pánev, že tak lehce jakoby vrní. Kdyby to byla jedna, tak si myslím, že je nějaká vadná, ale dělají mi to všechny tři. Ale teda všechny tři mají stejné dno, to ty hrnce nemají.
Zajímalo by mě, jestli to je normální nebo mám radši koupit jiný pánve...

Nám to pánve nedělají. Asi to normální není. Ale třeba to nevadí.
Co se mi stalo, že se poškodilo dno tou vysokou teplotou a pak nebylo rovné, ale jakoby vypouklé; a pak ta pánvička cestovala, protáčela se, prostě už nebyla v kontaktu s varnou deskou po celé ploše. Ale ani tak nevrněla.

7.9.2021 09:33
Atheira

XXX.XXX.209.8

Varaxi napsal(a):

Nám to pánve nedělají. Asi to normální není. Ale třeba to nevadí.
Co se mi stalo, že se poškodilo dno tou vysokou teplotou a pak nebylo rovné, ale jakoby vypouklé; a pak ta pánvička cestovala, protáčela se, prostě už nebyla v kontaktu s varnou deskou po celé ploše. Ale ani tak nevrněla.

Jo, to mi jedna pánev právě už taky udělala, že se vypoukla (ale teda dovnitř, takže necestuje)... právě v ten moment jsem se začala bát, že je něco fakt blbě... Hrnce mám smaltované s hladkým dnem a ty fungují úplně normálně. Pánve mají spodek viz obrázek... Netuším právě, čím to je, ale začala jsem z toho vinit materiál a dno těch pánví, protože to je jediné, co mají společné a tím se právě liší od těch hrnců, co mám...

7.9.2021 09:35
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira - bože to jsou sladký uši!! Vy jste si nepořídila ščenátko, vy jste si pořídila uši! Moc krásný uši. Voni jí ta nahoře chudeře malý namontovali na tu ščenátkovskou makovičku rovnou už dospělý uši. A na tý první fotce -samostatný -tam je fakt teda pani důležitá, nedostala vona v ten den doktorát, nebo tak něco?

Vrčej vám pánve? Máte bojový plemeno pánví!

7.9.2021 09:39
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Atheira napsal(a):
Jo, to mi jedna pánev právě už taky udělala, že se vypoukla (ale teda dovnitř, takže necestuje)... právě v ten moment jsem se začala bát, že je něco fakt blbě... Hrnce mám smaltované s hladkým dnem a ty fungují úplně normálně. Pánve mají spodek viz obrázek... Netuším právě, čím to je, ale začala jsem z toho vinit materiál a dno těch pánví, protože to je jediné, co mají společné a tím se právě liší od těch hrnců, co mám...

Ty vypouklé pánve vzniknou přílišným horkem (prý teda, říkal to prodejce). To jsou obvykle pánve menší a spíš méně kvalitní nebo prostě určené na lehké opékání, dušení a restování; mně přežily jen dvě, jeden wok a veliká široká panvička na smažení. Wok má dno úplně jiné, ta velká pánev na smažení taky takovéhle. Ty vyházené už si moc nepamatuju, ale myslím, že byly taky takovéhle.
Ale prostě nevrněly. Nevím, asi ty Vaše byly v předchozím životě spokojenými kocoury, že vrní; s tím jsem se fakt ještě nesetkala.

7.9.2021 09:40
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zrzavci napsal(a):
Atheira - bože to jsou sladký uši!! Vy jste si nepořídila ščenátko, vy jste si pořídila uši! Moc krásný uši. Voni jí ta nahoře chudeře malý namontovali na tu ščenátkovskou makovičku rovnou už dospělý uši. A na tý první fotce -samostatný -tam je fakt teda pani důležitá, nedostala vona v ten den doktorát, nebo tak něco?

Vrčej vám pánve? Máte bojový plemeno pánví!

To je focené myslím v den, kdy jí dorazil nějaký balíček. Byly tam před tím ještě fotky, jak rve krabici. Mám dojem, že to byl set misek... Normálně jsem takový lempl, že jsem pro štěňátko neměla doma nachystané krásné nové mističky hned vedle košíčku s hračkama a vodítkem. Vlastně jsem měla jen tak co dům dal a zbytek, že dokoupím až podle psa. Ty misky jsem teda měla objednané, ale nějak se zdržely, takže jedla z plastových krabiček, co v nich do obchodu vozí saláty. Asi se cítila důležitá, že sotva přijela a už ji vozí doporučený balíky.

7.9.2021 09:43

Já teda nemám indukci, ale jen sklokeramicku desku a ty míń kvalitní pánve se opravdu vypouknou i na ní, takže jsem je všechny vyházela. Mám zkušenost, že nejlepší jsou s nerezovým dnem, hliníkové jsou právě naprd.

7.9.2021 09:44
Atheira

XXX.XXX.209.8

Varaxi napsal(a):
Ty vypouklé pánve vzniknou přílišným horkem (prý teda, říkal to prodejce). To jsou obvykle pánve menší a spíš méně kvalitní nebo prostě určené na lehké opékání, dušení a restování; mně přežily jen dvě, jeden wok a veliká široká panvička na smažení. Wok má dno úplně jiné, ta velká pánev na smažení taky takovéhle. Ty vyházené už si moc nepamatuju, ale myslím, že byly taky takovéhle.
Ale prostě nevrněly. Nevím, asi ty Vaše byly v předchozím životě spokojenými kocoury, že vrní; s tím jsem se fakt ještě nesetkala.

No vidíte, wok jsem ještě nezkoušela. Je to taková mrcha obrovská, že ji pravidelně ignoruju, dokud není fakt vyloženě potřeba. Ta, co mi vypoukla, je určitě nějaká čajna a je menší než ostatní, to máte pravdu.
Zbavím se jich, teď se jich bojím ještě víc. Uklidňovala jsem se tím, že to určitě dělá i někomu dalšímu.

Kocouři? Tak to se teď dohodněte, jestli spokojení nebo bojoví.

7.9.2021 09:45
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
To je focené myslím v den, kdy jí dorazil nějaký balíček. Byly tam před tím ještě fotky, jak rve krabici. Mám dojem, že to byl set misek... Normálně jsem takový lempl, že jsem pro štěňátko neměla doma nachystané krásné nové mističky hned vedle košíčku s hračkama a vodítkem. Vlastně jsem měla jen tak co dům dal a zbytek, že dokoupím až podle psa. Ty misky jsem teda měla objednané, ale nějak se zdržely, takže jedla z plastových krabiček, co v nich do obchodu vozí saláty. Asi se cítila důležitá, že sotva přijela a už ji vozí doporučený balíky.

Tak jsem si to představila Smrada malýho důležitýho, jak přebírá balíček

Dík moc, dneska mám den D - neboli den debilitní, takže tohle bylo přesně to, co jsem potřebovala

7.9.2021 09:47
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
No vidíte, wok jsem ještě nezkoušela. Je to taková mrcha obrovská, že ji pravidelně ignoruju, dokud není fakt vyloženě potřeba. Ta, co mi vypoukla, je určitě nějaká čajna a je menší než ostatní, to máte pravdu.
Zbavím se jich, teď se jich bojím ještě víc. Uklidňovala jsem se tím, že to určitě dělá i někomu dalšímu.

Já tvrdim, že bojový páč spokojenej kocour mi dneska ráno v posteli, kde byl "natajňačku" páč tam nesmí, ohryzával láskyplně ruku a nevrčel. Drnčel . A vy jste psala, že vám ty pánve vrčej

7.9.2021 09:52
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Atheira napsal(a):

To záleží, jestli vrní, nebo vrčí. :)
A mně se vyboulila i Tescoma, takže... Jestli se chovám já zvlášť hrubě k chudákům pánvičkám, nebo jestli i Tescoma je čajna, kdo ví.

Edit: Třeba to někomu jinému dělá a třeba je to v pořádku. Zkuste počkat, třeba sem ještě někdo něco napíše.

7.9.2021 10:13
Atheira

XXX.XXX.209.8

Varaxi napsal(a):
To záleží, jestli vrní, nebo vrčí. :)
A mně se vyboulila i Tescoma, takže... Jestli se chovám já zvlášť hrubě k chudákům pánvičkám, nebo jestli i Tescoma je čajna, kdo ví.

Edit: Třeba to někomu jinému dělá a třeba je to v pořádku. Zkuste počkat, třeba sem ještě někdo něco napíše.

Stejně se musím poohlédnout po jiné. Náhradě za tu vyfouklou... Jenže potíž je v tom, že se teď bojím cokoli koupit - cokoli levného, protože to dopadne stejně, cokoli hliníkového, protože je to shit a cokoli drahého, protože, co kdybych to musela za pár dnů taky zase vyhodit?
Navíc moje prokletí je to, že mám ráda hezké věci, takže nechci prostě jenom nějakou pánev, ale když už, tak ať taky nějak vypadá.

7.9.2021 10:19
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Tescoma je čína, buďte si jistá, kdysi dávno jsme pro ně dělali reklamu, tak to vím. Nekvalitní pánve se vyboulí asi na všem, já mám plyn a tam je to obzvlášť - nesedí ani jedna, ale na těch roštech to tak neva Myslím si, že Alteiře vibruje právě proto, že už není ideálně rovná(nejsou rovné) a jak se tam hromadí horký vzduch, tak je rozkmitá.

7.9.2021 10:20
domi.t

XXX.XXX.131.130

Vaše fotky jsou kouzelné a profi a byla by z nich krásná tapeta, pozadí....už mě jednou při té předminulé u nějakého potoka, svrběla ruka, že si ji stáhnu, ale bez dovolení jsem to neudělala...Nefret je fotogenická kráska a Vy umíte hezky fotit 👍z fotek čiší vždy pohoda a klid....a nádhera...🌷

Kľudne si hociktorú stiahnite Som rada,že sa Vám Nefretine fotky páčia. Ja si ich tiež rada pozerám a mám z nich hneď lepšiu náladu

7.9.2021 10:25

lesnížínka napsal(a):
Tescoma je čína, buďte si jistá, kdysi dávno jsme pro ně dělali reklamu, tak to vím. Nekvalitní pánve se vyboulí asi na všem, já mám plyn a tam je to obzvlášť - nesedí ani jedna, ale na těch roštech to tak neva Myslím si, že Alteiře vibruje právě proto, že už není ideálně rovná(nejsou rovné) a jak se tam hromadí horký vzduch, tak je rozkmitá.

Tescoma se hodně zhoršila, co tak vidím. Já mám od nich třeba sadu nerez hrnců už dobrých 20 let a kromě toho, že jsou zvenku trošku poškrábané, tak jsou pořád super a hned tak se jich nezbavím.

7.9.2021 10:26
Atheira

XXX.XXX.209.8

lesnížínka napsal(a):

Nene, tím to určitě nebude, protože vibrují všechny a vyboulila se jen ta jedna, která to dělala od prvního použití, kdy ještě byla normálně rovná.

7.9.2021 10:28
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
Stejně se musím poohlédnout po jiné. Náhradě za tu vyfouklou... Jenže potíž je v tom, že se teď bojím cokoli koupit - cokoli levného, protože to dopadne stejně, cokoli hliníkového, protože je to shit a cokoli drahého, protože, co kdybych to musela za pár dnů taky zase vyhodit?
Navíc moje prokletí je to, že mám ráda hezké věci, takže nechci prostě jenom nějakou pánev, ale když už, tak ať taky nějak vypadá.

Atheiro - zkuste Orion a prokonzultovat s nima. Já mám krámek v Žatci, kde jsou úžasný ženský a drahá půle mi tam koupila supr Orion pánvičku - mají set. Výborně se na ní dělají steaky atd. Pěkně na sucho , rozpálit - jasně nemám indukci, ale rozpálit na sucho to musím hodně, ale třeba by se dalo v Orionu zkonzultovat, zda tahle pánev na indukci jo - píšou tedy, že ano, ale za konzultaci nic nedáte. Nebo doporučí jinou. A pokud by to selhalo,můžete krásně reklamovat, že vás obelhali. A i je ta pánvička s tou rukojetí hezká.

https://www.oriondomacipotreby.cz/panev-grande-wooden-pr-20-cm-112992

7.9.2021 10:35
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zrzavci napsal(a):
Atheiro - zkuste Orion a prokonzultovat s nima. Já mám krámek v Žatci, kde jsou úžasný ženský a drahá půle mi tam koupila supr Orion pánvičku - mají set. Výborně se na ní dělají steaky atd. Pěkně na sucho , rozpálit - jasně nemám indukci, ale rozpálit na sucho to musím hodně, ale třeba by se dalo v Orionu zkonzultovat, zda tahle pánev na indukci jo - píšou tedy, že ano, ale za konzultaci nic nedáte. Nebo doporučí jinou. A pokud by to selhalo,můžete krásně reklamovat, že vás obelhali. A i je ta pánvička s tou rukojetí hezká.

https://www.oriondomacipotreby.cz/panev-grande-wooden-pr-20-cm-112992

Na tu jsem už taky koukala, líbí se mi ta dřevěná rukojeť.
Orion mám jeden hrnec. Je to snad nejlevnější nádobí, co se dá sehnat, přitom je fakt skvělé a dělají právě i moc hezké designy.
Jen čeho se na té pánvi právě bojím je to dno. Upnula jsem se na to, že je to určitě viník mého problému. Ale jestli se vůbec dělají pánve, co mají spodek jako některé hrnce, to fakt netuším. Ale zkusím projít jejich nabídku a asi se fakt i poptám.

Já jsem jinak na elektrice byla zvyklá to taky vždycky vohulit na úplně nejvíc. A na nejčastěji jsem na pánvi dělala na sucho, ale vyboulila se až na indukci.

7.9.2021 10:43
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
Na tu jsem už taky koukala, líbí se mi ta dřevěná rukojeť.
Orion mám jeden hrnec. Je to snad nejlevnější nádobí, co se dá sehnat, přitom je fakt skvělé a dělají právě i moc hezké designy.
Jen čeho se na té pánvi právě bojím je to dno. Upnula jsem se na to, že je to určitě viník mého problému. Ale jestli se vůbec dělají pánve, co mají spodek jako některé hrnce, to fakt netuším. Ale zkusím projít jejich nabídku a asi se fakt i poptám.

Já jsem jinak na elektrice byla zvyklá to taky vždycky vohulit na úplně nejvíc. A na nejčastěji jsem na pánvi dělala na sucho, ale vyboulila se až na indukci.

Já mám Oriony ráda, mám od nich právě smaltovaný hrnce obří na vývary a miluju je. A tuhle pánev taky. Těším se, až bude hotová kůchńa, tak okamžitě jedu do Žatce a koupim si šécky tydle jejich pěkný pánvičky a rozvěsim si je na takový to hradlo, co bude viset na železných řetězech. To vim naprosto přesně. pak rozpálim ty kachláky a udělám tam první sváteční bifťour.
Zavolejte a proberte to s nima, třebas budou i vědět,proč Vám to doma vrní a čemu se vyhnout. (asi lepší, kdyby ten telefén zvednul na druhý straně chlap :-) )

7.9.2021 11:44

Tescoma, Tefal, šecko se vyboulilo. Teď jsem pořídila Fiskars, páč choť prohlásil, že to je pane značka (sekyry, nůžky, rýče...). A zatím dobrý, i když si nedělám iluze, že mě boulení mine. Mám pocit, že se šecko časem vyboulí.

7.9.2021 12:07

Indukce vaří v impulsech. Asi tomu nebudete věřit, ale slavná značka - pánev de Buyer - se vypoukla také a to byla správně "vypečená".
Vrní a zvoní to nádobí, protože je to slabý materiál.
Vypoukne se pánvička, protože je větší než plotýnka, takže horko jde jen doprostřed.
To, kde je namalovaná bílá čára, to sice vypadá jako že je to ta plotýnka, ale není to tak. Když vezmete baterku a zasvítíte na to sklo, tak uvidíte červené kolo.. a to je ten prostor, který je schopný vydávat teplo.. a podle jeho průměru se musí dát pánvička.
U hrnců větší dno nevadí, ale u pánvičky ano. A zkrátka indukce pošle horko na pět vteřin a pak vypne a takhle dokola. A to některá slabší dna (není tam moc kovu, aby ušetřili, co vidíte dno, není z jednoho nějakého kusu) nedávají. Totiž nezáleží na značce a reklamních řečech o nepřilnavosti, ale na složení toho celého těla. Někdy je to většina hliníku a malinko železa.. a to je problém. Dalo by se říct, že čím těžší kus, tím bude lépe fungovat.

Jsem to s tím průměrem pánve zjistila u jedné bohužel pozdě.. a ..na Amazonu v německých recenzích.. že prodejci také ještě ke všemu uvádějí průměr plotýnky, který neodpovídá realitě.

Pánvičky jsem si naposledy koupila (po tom, co slavní zklamali) kovové (ne že litinové, ale železo) v Ikea.. a nemůžu si pomoct, ale je to pecka. 12 cm přesně na můj hamburger a větší plotýnka nevadí a nic nevrní. Tu větší jsem ještě neměla čas vypéct.. ale pokud je stejná nebo menší než průměr varné zóny, bude ok. A také zajímavá věc.. Ikea jediná dala správný návod na výrobu nepřilnavé železné pánve.. v troubě, ty ostatní návody jsou naprosto k ničemu.

Je to o složení toho dna. Málo železa = vrní a zvoní, větší průměr = vypoukne se.
Teflon nepoužívám.. mám jednu pánvičku z Ikea (ta sada, co má tři hrnce a pánev asi za 1200, ale bacha - starší sada, ty hrnce, jsou těžší a silnější, super.. a ty nové jsou slabší a zvoní, pojedou zpět) a ta nemá problém.

Ale chystám se na novou desku.. a Xiaomi vyrobil vařič, který nejede na impulsy, ale na stálý výkon, což se mi zdá lepší, ale to ovládání.. zas ale je pěknej :-)

Takže.. venčí se mi skvěle, neb se vždy těším na kovovou pánev, že mi udělá hovězí nepřipálený burger :-)

7.9.2021 12:32
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

megí - ty jo... to je dobrý vysvětlení. já teda indukci mít nebudu, budu mít ty kachláky, ale......... proč stará dobrá litina taky ne?

7.9.2021 12:39
Atheira

XXX.XXX.209.8

Megi, takže ve zkratce je to tím, co jsem podezírala, jen jsem to neuměla takhle rozebrat. Popravdě se fakt nepídím po tom, z čeho je která vrstva pánve a kolik jich je. U většiny dostupných pánví se uvádí jako materiál hliník (ten by těžko sám o sobě na indukci fungoval), takže je tam více vrstev, včetně toho materiálu na spodu, co jsem posílala obrázek.

"Čím těžší, tím líp to bude fungovat" ... no jo, ale těžkou hajtru těžko použiju na takovouhle desku, protože to taky nevydrží všechno a nepůjdu si tomu naproti... U takových pánví většinou i píší, že na sklokeramické a indukční desky ne.

Jestli se vyfukuje jen to, co je ve skutečnosti větší než plotýnka, pak nechápu, že se mi vyfoukla ta nejmenší a ty větší ne. Jinak to ale dává smysl.

Asi prostě nakoupím nádobí smaltované, jako mám ty hrnce a snad to bude lepší.

7.9.2021 12:40

Megí, hezkýýýý...klobouček paninko a velký dík.

Takže u mě je problém v tom, že pánev je většího průměru, než varná plocha. Těžké jsou totiž dost.

7.9.2021 13:03

Megí, hezkýýýý...klobouček paninko a velký dík.

Takže u mě je problém v tom, že pánev je většího průměru, než varná plocha. Těžké jsou totiž dost.

Ano, tady bude pravděpodobně tento trabl, protože to se mi projevilo u té drahé těžké krávy de Buyer. Jsem byla dost vzteklá, že se tak vytahují, ale nedají tak důležitou informaci nikam. A jejich vypalování železné pánve olejem na sporáku.. krávovina.

Jinak Atheira.. samozřejmě tenčí dno je také příčina vypouknutí, to máte pravdu. Musela by dát nízká teplota, aby pánev držela tvar.. a to je k ničemu. Smaltované nádobí jsem přemýšlela.. ale cena.. já mám vše od nuly, žádné dědictví a podobně.. a mám problém.. zeleno šedou kuchyň.. a ty barvy, co jsou v nabídce smaltu, se mi sem nehodí :D
Ale prostě vše mi do sebe zapadlo s novou sadou hrnců z Ikea - jsou slabší, takže se v nich nesmaží dobře a zvoní, zatímco stará sada nemá konkurenci - mezi levnějšími. No a v železných pánvích.. tam nemají konkurenci nikde, protože když jejich věc za ani ne 4 stovky funguje perfektně a věc za 1600 je divná.. jo, dala jsem za jeden kousek 1600, protože jsem nutně potřebovala dřevěnou rukojeť, aby mi ladila s mnou vyrobeným stojánkem na nože.. a značku kvality a osvědčenou..
Stejné poznatky jsem si odnesla z výběru nožů.. ještě že se dá zboží vracet.. tam už stačí pohled a.. mazej. Ale jsem objevila recenze na tom amazon.de, oni jsou děsní kritici, mají tam i videa a fotografie, takže se jim dá věřit.. a měli pravdu.
Železné existují i tenké a lehké, ale smysl toho je, že je to čisté železo.

Zrzavá: litinu klidně jo, vypálení proběhne stejně, akorát já doma nemám, protože litina je na udržování teploty a já chci rychlé smažení - stejk např. - tudíž mám železo, litina ale kvůli síle materiálu nemá šanci se vypouknout, si myslím. Ale je těžká jak sviňa a na jiné vaření..

7.9.2021 13:05

Tescoma, Tefal, šecko se vyboulilo. Teď jsem pořídila Fiskars, páč choť prohlásil, že to je pane značka (sekyry, nůžky, rýče...). A zatím dobrý, i když si nedělám iluze, že mě boulení mine. Mám pocit, že se šecko časem vyboulí.

Já mám tuhle a drží, ani se nehne.
https://eshop.tescoma.cz/panev-hluboka-i-premium-stone-28-cm

7.9.2021 13:07

A nežloutne vám? Já koupila taky jakože kamennou a časem jaksi chytá barvu. Nevím, čím to je. Jinej problém s ní není, takže dobrý.

7.9.2021 13:10

A nežloutne vám? Já koupila taky jakože kamennou a časem jaksi chytá barvu. Nevím, čím to je. Jinej problém s ní není, takže dobrý.

Ne, je pořád taková zrnitě černá. Jsem s ní moc spokojená a menší si koupím asi zase takovou. Ještě mám starší teflonovou a tu už ani moc nepoužívám.

7.9.2021 13:12
Atheira

XXX.XXX.209.8

Achjo, já jsem fakt jelito. Vařím oběd, abych stihla jít venčit v normální čas. Práce moc, oběd poslední dobou stíhám tak jo a ne... A jak na tu indukci nejsem ještě zvyklá, děsně se mnou cvičí... Vařím brambory pod pokličkou a nechala jsem je tam. Čtu si tady co pěknýho nám napsala megí a najednou... Ježiši, ono to pípá. Co to po mně zase chce. Proč mi to ta věc dělá, co jsem jí udělala?

Dojdu tam a všude voda.

Šílená rychlost, nemám na to odhad. Vždycky jsem měla fůru času než se ta voda vůbec začala vařit.

7.9.2021 13:13

Jo, to je přesně ono - váží 1,4 kg a je to tlusté. Je tam hezký obrázek, to jsou hodní, že udávají rozměr vršku (běžně se píše jako průměr pánve), ale hlavně té spodní části - podle toho poznám, jestli bude na mém vařiči v pohodě - pánev má 28 cm, ale dno 23 cm.
Ne vždy je problém menší plotýnka.. hrncům to nějak nevadí.. asi že jde ta teplota po stěnách nahoru, tak dno nedostává tak zabrat.. ale mně už se to nechce testovat.. použitou pánev nevrátím.

7.9.2021 13:14

Téma indukce: hrnce i pánve vrčí s různou intenzitou - je to normální. A nejlepší pánev, co mám, je zn. Lamart

7.9.2021 13:14

Je pravda, že mám nějakou jinou variantu té vaší, světlejší a prostě je jakási zašlá.
Mně se vlastně ještě nestalo, abych byla s nějakou pánví vyloženě spokojená. Zatím teď ta Fiskarska se jeví dobře, ale většina má/měla nějakou chybku. Ráda bych jednou našla takovou, která bude top a zůstane mi dýl, než rok.

Edit: Ha, Lamart! To je ta moje, co mění barvu. Díky za nakopnutí Efe.

7.9.2021 13:16

Atheira napsal(a):
Achjo, já jsem fakt jelito. Vařím oběd, abych stihla jít venčit v normální čas. Práce moc, oběd poslední dobou stíhám tak jo a ne... A jak na tu indukci nejsem ještě zvyklá, děsně se mnou cvičí... Vařím brambory pod pokličkou a nechala jsem je tam. Čtu si tady co pěknýho nám napsala megí a najednou... Ježiši, ono to pípá. Co to po mně zase chce. Proč mi to ta věc dělá, co jsem jí udělala?

Dojdu tam a všude voda.

Šílená rychlost, nemám na to odhad. Vždycky jsem měla fůru času než se ta voda vůbec začala vařit.

:-) :-) :-) promiňte, já už jdu, já mám pracovat a ne sedět tady :-)
No, tak aspoň víte, že plotna funguje správně.. zkuste si jednou změřit, za jak dlouho se brambory uvaří a příště si nastavte časovač (to je ta věc, na kterou jsem za 5 let neměla čas :D)..... a ještě je tam super věc - zámeček - to když nezmáčknu, tak v noci přijde Kocourek a zapne si plotýnku :D

7.9.2021 13:55

Jj indukce je superrychlá a to mi vyhovuje, ale chce to ze začátku cvik. Já jí mám od Vánoc a už bych neměnila. Jen se mi teď stalo, že jsem vařila v hrnci vodu, jen jsem tam jaksi tu vodu zapomněla dát a hrnec to málem odnesl...
A jinak pánev Lamart Stone mám už dva roky a vydržela zatím nejvíc ze všech a za tu cenu.... U nás jede pánev v podstatě každý den.

7.9.2021 14:12

No já to vrátím zpátky k pejskům...

My konečně zvládly s Jessinou to auto...sice se tam ještě pořád nehrne nadšeně, ale s mojí pomocí...vezmu jí za ucho postroje a nadlehčím, tak nastupuje sama a bez odporu. Za poslední měsíc se poblinkala jednou.

Ale včera jsem narazila na jiný problém, který by mě ve snu ani nenapadnul a evidentně mojí chybou, kterou jsem objevila až včera.
S Jessinou jsem od mala chodila na socializační prochajdy, do města, do parku, na sídliště k mojí mamce...bez Giny...a myslela jsem, že to je v poho.
Protože to máme do civilizace dál, tak jsem jí naložila do auta a popovezla.
Včera jsem jí chtěla vzít pěšky k mámě a problém...nechtěla bez Giny opustit vůbec pozemek...za branku jsem jí teda popotáhla za postroj,to teda nakonec jakž takž vylezla, ale tím jsme skončily, tam si sedla, nalepená na branku a prej "já nikam nepůjdu", přemlouvala jsem jí asi 20 minut, dělala psí kusy, opičky, lákala na oblíbený pamlsek, čekala jsem na délku vodítka od ní, že jí to přestane bavit a půjde...ani prd...zabejčená.

Na problém jsem předtím nenarazila, protože jsme jezdily autem a ona do auta nechtěla a tak jsem jí popadla do náruče a do auta donesla...včera to bylo poprvé, kdy měla bez Giny jít pěšky.

No budeme to zkoušet, má teď takové "vyplašené" období, kdy blafe kvůli každý kravině a musím to korigovat, vysvětluju, že to není bubák, že se nic neděje, podporuju a odměňuju klid.
Takže budu muset vymyslet i něco na ten odchod z baráku bez Giny a to teda bude sranda, protože je mi jasný, že teď si madam bude dávat obzvláště pozor a už jí nepřemluvím ani k tomu, aby vyšla se mnou z branky

To se mi ještě u žádného psa nestalo ani u berberů a to teda byli na sobě závisláci největší.

7.9.2021 14:40
Terven

XXX.XXX.110.191

Sardullah - on se ten nácvik oddělování dvou a více psů od sebe hodně podceňuje, taky mám svoje máslo
Párkrát jsme je venčily s dcerou odděleně, to jdou, ale jsou takový nejistý, pinčová zpomalená. Jinak v pohodě a kdybychom to praktikovaly častěji, zvyknou si.
Občas jsem jela jen s jednou na veterinu, ale to ta druhá zatím nikdy nezůstala doma sama.
Na cvičáku občas uvazuju (nebo nechávám v autě) jednu, když druhá čuchá...to je asi tak všechno.
Znám dost lidí, kteří dva psy prostě berou všude s sebou spolu- i na veterinu - protože na to oddělování nejsou zvyklí.
U nás by byl asi větší problém ne s tou, která by měla odejít, ale s tou, která by zůstala sama.

7.9.2021 14:41
Terven

XXX.XXX.110.191

Jo a připadám si tady jako marťan, protože mám dvě litinový pánve a vařím na plynu.

7.9.2021 14:54
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Já se teda přiznám - že jsem taky marťan, vařím na kamnech a dvouvařiči. Zatim, doufám, že se dopracujeme příští rok k těm kachlákům a sporáku

A se teda přiznám, že zrovna dělení psů se věnuju poctivě a vždycky. V začátcích proto, že chci původnímu obyvateli dát najevo to, že se pro něj nic nemění a je pořád pro mě ten důležitej s kterým trávím čas a tomu kdo přišel se chci věnovat indivindi při řešení problémů /pokud je to starší pes/ a nebo chci učit štěně samostatně. Posléze, když už jsou sžití chci právě aby uměli fungovat i nadále jako jedinci, protožeeee, kdyby se s tím druhým něco stalo, aby ta závislost nebyla tak ukrutná. Ono to pochopitelně nejde vyřešit úplně - když umřela Bubi, která Štajníkovi dělala mámu, tak přes to, že uměl fungovat i bez ní, ho její definitivní odchod hodně vzal (přes to, že sám první věděl, že Bubi odchází) . Nicméně pokud ten pes umí fungovat samostatně, je to pak o trošilinku lehčí při tom provozu venku. Smutek to nevyřeší, to ne. nicméně jo, chce to učit ty psy samostatnosti.

7.9.2021 15:02

Terven napsal(a):
Sardullah - on se ten nácvik oddělování dvou a více psů od sebe hodně podceňuje, taky mám svoje máslo
Párkrát jsme je venčily s dcerou odděleně, to jdou, ale jsou takový nejistý, pinčová zpomalená. Jinak v pohodě a kdybychom to praktikovaly častěji, zvyknou si.
Občas jsem jela jen s jednou na veterinu, ale to ta druhá zatím nikdy nezůstala doma sama.
Na cvičáku občas uvazuju (nebo nechávám v autě) jednu, když druhá čuchá...to je asi tak všechno.
Znám dost lidí, kteří dva psy prostě berou všude s sebou spolu- i na veterinu - protože na to oddělování nejsou zvyklí.
U nás by byl asi větší problém ne s tou, která by měla odejít, ale s tou, která by zůstala sama.

No já to teda u berberů zanedbala, o tom žádná, ale u holek jsem se snažila.
Gina je na tom asi líp, protože Jack už byl důchodce a já toho s Ginou nacourala dost i bez něj, takže ta klíďo brďo nechá Jessinu doma a jde, když odejdu s Jessinou, tak si chvilku pokňučí a je klid, ale Jessina, tak to je konečná.
Přestože jsem se snažila a nechávala jí doma bez Giny, tak prostě jak roste, tak se dostala do fáze, že když odejdu s Ginou, tak vyje, docela fest a nedaří se odvést pozornost....doma s ní vždycky někdo zůstane, aby mohl korigovat, zabavit, pochválit, že už je hodná.....no a teď vlastně nechce ani odejít.
Co jsme teda zvládly na jedničku s hvězdičkou je oddělování fen doma popř. jedna venku jedna na zahradě, ale tohle je něco, co jsem v blahé nevědomosti asi zanedbala. I když si nejsem jistá, jestli by se do téhle fáze nedostala i v případě, že bychom chodily pěšmo.

7.9.2021 15:47
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Kluci nikdy nikam nechodili ani nejezdili bez sebe a za celou dobu jsem v tom neshledala problém, ani potřebu je to učit. Když Berry onemocněl a jezdil na veterinu sám, Worka asi chápal, že je zle. Berušek zase věděl, že on ranní obchůzku už nezvládne, ale přijdem za chvilku, když na nás doma počká.

7.9.2021 16:47

lesnížínka napsal(a):
Kluci nikdy nikam nechodili ani nejezdili bez sebe a za celou dobu jsem v tom neshledala problém, ani potřebu je to učit. Když Berry onemocněl a jezdil na veterinu sám, Worka asi chápal, že je zle. Berušek zase věděl, že on ranní obchůzku už nezvládne, ale přijdem za chvilku, když na nás doma počká.

No to mi přijde, že jsi měla docela kliku, že kluci byli takoví , rozhodně to nebývá samozřejmost

7.9.2021 17:08
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

No to mi přijde, že jsi měla docela kliku, že kluci byli takoví , rozhodně to nebývá samozřejmost

Někdy si taky říkám, že jsem s nima měla ,, z prd.le kliku"...ale pak si řeknu: pes je odrazem svého pána(což vidím na Workovi ) tak jsi na tom snad měla taky zásluhu, jakoví byli...se poplácám po rameni
A taky si říkám, že podruhé, už by se mi to nepovedlo, určitě bych podvědomě tlačila na to, aby byli taky takoví skvělí a znáš to: když moc chceš, zrovna to nejde Tak si říkám, že bude jen dobře, že teď další pejsy mít nebudu. Třeba někdy, až trochu zapomenu...

7.9.2021 17:32

"No budeme to zkoušet, má teď takové "vyplašené" období, kdy blafe kvůli každý kravině a musím to korigovat, vysvětluju, že to není bubák, že se nic neděje, podporuju a odměňuju klid."

čistě za sebe - je to jako výcvik, vždy se má ztěžovat jen jeden parametr
a teď je tím ztíženým parametrem sama Jessinka, první období strachu
tak bych jí to neztěžovala ještě "odebráním" Giny
Ginu bych jí nechala, ať se má o koho "opřít", napodobovat, vést.....
jako když malé dítě potřebuje vést za ruku
a pak se přirozeně osamostatní

upřímně, při této dvojici mi jako větší strašák přijde možnost, že se holky, až Jessi přijde do puberty/dospěje, proti sobě postaví.

7.9.2021 18:19

dneska se venčilo krásně - šli jsme do lesa na chvilku... a nějak se to protáhlo. Začaly růst houby, psisko bylo aktivní až radioaktivní a tak se nám nechtělo nikomu domů. Takže jsem teď dopsala posudek na bakalářku, abych neměla resty a teprve jdu krájet houby do sušárny...

7.9.2021 18:33

"No budeme to zkoušet, má teď takové "vyplašené" období, kdy blafe kvůli každý kravině a musím to korigovat, vysvětluju, že to není bubák, že se nic neděje, podporuju a odměňuju klid."

upřímně, při této dvojici mi jako větší strašák přijde možnost, že se holky, až Jessi přijde do puberty/dospěje, proti sobě postaví.

No mě to obecně přijde takový to strachový období teď kolem toho pátýho měsíce a obecně trochu spoléhám na to, že to časem při našem režimu odezní.

upřímně, při této dvojici mi jako větší strašák přijde možnost, že se holky, až Jessi přijde do puberty/dospěje, proti sobě postaví

Upřímně, tak tady hodně spoléhám na Gininu povahu a zatím si tuhle možnost absolutně nepřipouštím, byť jsem na ní připravená.
Nicméně třeba, když dostanou k večeři půlku kuřete, tak krmím odděleně, protože Gině trvá tejden, než se do toho pustí a než to zpracuje a kuře je něco, o co by se Gina mohla hrdlit...to nedá bez keců ani mě a mohla by se ohradit už jen proti tomu, že si malá půjde čuchnout....Jessina je sice naučená, že jí nemá lézt do misky, ale zrovna u toho kuřete by mohl nastat problém, pokud by Gina měla pocit, že jí to chce malá vzít, tak i s její trpělivou a nehrdlivou povahou, by se ohradit mohla.
Prostě to, co vím, že holky odevzdají i mě s nechutí, to nenecháváme volně ložený...zatím teda to kuře a nové velké kosti....jinak klacky, hračky, staré kosti, hadry...nevím, na co si člověk vzpomene, tak to je jim buřt...zatím...

Takže momentálně necháváme volně k dispozici pouze věci o které se nehrdlí, o které se přetahujou a nebo jedna druhé přenechají....klacky, hračky, staré kosti.
A samozřejmě se snažím být na max spravedlivá a učím holky...teda hlavně malou, aby se respektovaly...teď mám na mysli třeba, když už si Gina lehne, tak aby jí malá neskákala po hlavě a tak.
A když řáděj, tak na ně vlítnu a sprdnu obě, ať mažou ven....

7.9.2021 18:33
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Ano, máte pravdu, naprosto ve všem a pod tu poslední větu bych se podepsala, často mi to jde hlavou, jen jsem tím nechtěla Sardullah strašit
Lidi mi tu psali, že Worka neposlouchal mě, protože byli parťáci s Berrym. No on kašlal i na na Berču, poslušnost od něj rozhodně neodkoukal Ale byla jsem strašně ráda, že Worka, když přišel, o necelé dva měsíce mladší, tak se na Berrynka upřel jak na svoji maminku, byl to jeho velkej bráška, jeho opora, byli pořád spolu, o to víc, že byli v zahradě, když jsem tam zrovna nebyla já, byli tam jeden pro druhého. Pro mě prostě stokrát lepší varianta, než kdyby spolu bojovali, o mou přízeň, o místo na slunci...

7.9.2021 18:46

lesnížínka napsal(a):
Ano, máte pravdu, naprosto ve všem a pod tu poslední větu bych se podepsala, často mi to jde hlavou, jen jsem tím nechtěla Sardullah strašit
Lidi mi tu psali, že Worka neposlouchal mě, protože byli parťáci s Berrym. No on kašlal i na na Berču, poslušnost od něj rozhodně neodkoukal Ale byla jsem strašně ráda, že Worka, když přišel, o necelé dva měsíce mladší, tak se na Berrynka upřel jak na svoji maminku, byl to jeho velkej bráška, jeho opora, byli pořád spolu, o to víc, že byli v zahradě, když jsem tam zrovna nebyla já, byli tam jeden pro druhého. Pro mě prostě stokrát lepší varianta, než kdyby spolu bojovali, o mou přízeň, o místo na slunci...

To nestrašíš, jsem si toho vědoma, že problém nastat může. Ale znám lidi, co jim pastevecký čuby spolu fungujou a že nemají první holčičí dvojku, takže si říkám "a proč by to nemohlo fungovat u nás"

7.9.2021 19:00
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Ale byla jsem strašně ráda, že Worka, když přišel, o necelé dva měsíce mladší, tak se na Berrynka upřel jak na svoji maminku, byl to jeho velkej bráška, jeho opora, byli pořád spolu, o to víc, že byli v zahradě, když jsem tam zrovna nebyla já, byli tam jeden pro druhého. Pro mě prostě stokrát lepší varianta, než kdyby spolu bojovali, o mou přízeň, o místo na slunci...

Ale ono to nemusí být jen černé nebo bílé... Nemusí to být tak, že dva psi jsou buď na sebe hodně navázaní a nebo spolu bojují o přízeň páníčka... Můžou spolu prostě úplně v pohodě vycházet, mít se rádi a k tomu být taky každý navázaný na páníčka... Tak to mám doma já, i když teda pes a fena. Já jsem se od začátku hodně snažila, aby byli psi zvyklí fungovat i každý individuálně, s čímž teda problém žádný nemáme. Oni se milují, rozumí si spolu, ale zároveň dají přednost mě před tím druhým psem, ale rozhodně o mě nijak nebojují, prostě mě mají oba stejně já nevím jak to přesně popsat .

7.9.2021 21:13
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

marcelaamax napsal(a):
Ale byla jsem strašně ráda, že Worka, když přišel, o necelé dva měsíce mladší, tak se na Berrynka upřel jak na svoji maminku, byl to jeho velkej bráška, jeho opora, byli pořád spolu, o to víc, že byli v zahradě, když jsem tam zrovna nebyla já, byli tam jeden pro druhého. Pro mě prostě stokrát lepší varianta, než kdyby spolu bojovali, o mou přízeň, o místo na slunci...

Ale ono to nemusí být jen černé nebo bílé... Nemusí to být tak, že dva psi jsou buď na sebe hodně navázaní a nebo spolu bojují o přízeň páníčka... Můžou spolu prostě úplně v pohodě vycházet, mít se rádi a k tomu být taky každý navázaný na páníčka... Tak to mám doma já, i když teda pes a fena. Já jsem se od začátku hodně snažila, aby byli psi zvyklí fungovat i každý individuálně, s čímž teda problém žádný nemáme. Oni se milují, rozumí si spolu, ale zároveň dají přednost mě před tím druhým psem, ale rozhodně o mě nijak nebojují, prostě mě mají oba stejně já nevím jak to přesně popsat .

Marci, to je o povaze plemene. Berry taky, ale Worka prostě závislý na pánovy nebyl a už asi ani nebude. I když teď už mě potřebuje na spoustu věcí, ale stejně pořád funguje v módu: vyřídím si svoje a pak ty
Jinak...já jsem prostě nějak nenašla důvod, proč by měli umět fungovat každý zvlášť, nikdy jsem s každým zvlášť nic dělat nepotřebovala, ba by to pro mě byla práce navíc, zbytečná práce

7.9.2021 21:30
Terven

XXX.XXX.160.10

lesnížínka napsal(a):
Marci, to je o povaze plemene. Berry taky, ale Worka prostě závislý na pánovy nebyl a už asi ani nebude. I když teď už mě potřebuje na spoustu věcí, ale stejně pořád funguje v módu: vyřídím si svoje a pak ty
Jinak...já jsem prostě nějak nenašla důvod, proč by měli umět fungovat každý zvlášť, nikdy jsem s každým zvlášť nic dělat nepotřebovala, ba by to pro mě byla práce navíc, zbytečná práce

Já vám, žínko, nevím...moje tchýně měla bratrance ve Skotsku, měl dva samojedy. Párkrát za nimi s tchánem byli a popisovali je jako bezva mazly, super rodinné psy. Vždycky z nich byli úplně nadšení.
Osobně samojedy neznám, od toho jsou tu jiní, ale občas mě napadne, jestli nevydáváte za znak plemene něco, co je vliv výchovy či nevýchovy anebo prostě individuální Workova zvláštnost.
K tomu jednotlivému fungování - pokud ty psy cokoliv učíte, sportujete apod., musíte je učit i každého zvlášť. Taky toho hodně zvládnu v rámci společných procházek, ale když potřebuju postavit jedné noseworkovou řadu a potrénovat, tak u toho se mi prostě nemůžou motat dvě.
Procvičovat něco, co už umějí, zvládnu s oběma, ale ve fázi učení na to potřebuju klid a ten nemám, když musím korigovat necvičící fenu.
To nemluvím o tom, že někdo má psy, kteří dělají různé aktivity, různé sporty. Možná viz Marcela - na trénincích je běžné, že necvičící psi jsou někde odloženi.
Plus se to hodí i v životě - nemusíte je pak brát na veterinu společně apod.

7.9.2021 21:46

Tohle není příspěvek "jak se vám dnes venčí", ale "jak se dostat z pelíšku k paničce do postele"
Nooo nakonec jsem tomu všeříkajícímu pohledu odolala, ale Oliver to prostě zkusit musel, když je dneska vedle paničky volno 🐾

7.9.2021 21:58

Tohle není příspěvek "jak se vám dnes venčí", ale "jak se dostat z pelíšku k paničce do postele"
Nooo nakonec jsem tomu všeříkajícímu pohledu odolala, ale Oliver to prostě zkusit musel, když je dneska vedle paničky volno 🐾

Tak to já jsem teda měkoň, neodolala bych

My teďka aktuálně cvičíme, že v posteli se dělá "hajánky", že už si fakty nebudeme hrát a že v posteli nechci ani klacky a tak.

Což teda Ginuš chápe, protože už je velká a Jessinka do té doby, než se do postele připrdelí Gina....pak je to souboj trpělivosti, abych vysvětlila Jessině, že buď bude v posteli hezky hajat a nebo má smůlu a šup z postele.

7.9.2021 22:04
Terven

XXX.XXX.160.10

Tak to já jsem teda měkoň, neodolala bych

My teďka aktuálně cvičíme, že v posteli se dělá "hajánky", že už si fakty nebudeme hrát a že v posteli nechci ani klacky a tak.

Což teda Ginuš chápe, protože už je velká a Jessinka do té doby, než se do postele připrdelí Gina....pak je to souboj trpělivosti, abych vysvětlila Jessině, že buď bude v posteli hezky hajat a nebo má smůlu a šup z postele.

Jednou za čas, vždycky, když už se mi zdá, že v posteli mám moc velký hračkářství, to vystěhuju a za pár dní je tam zase hromada.
A jj, taky bych na to neměla nervy, já bez psů blbě usínám, už máme takovej zasedací pořádek a hezky hajáme ...jen kdyby pinčová neměla takový neskladný nohy - jako pavouk

7.9.2021 22:39

Terven napsal(a):
Jednou za čas, vždycky, když už se mi zdá, že v posteli mám moc velký hračkářství, to vystěhuju a za pár dní je tam zase hromada.
A jj, taky bych na to neměla nervy, já bez psů blbě usínám, už máme takovej zasedací pořádek a hezky hajáme ...jen kdyby pinčová neměla takový neskladný nohy - jako pavouk

.jen kdyby pinčová neměla takový neskladný nohy - jako pavouk

Jo a jinak hračkářství by bylo zlatý...u nás právě jsou to ty klacky a rozcupovaný krabice. Ani nevim, jak se to do tý postele Jessině povede natahat v takovým množství, protože přes den, bez dozoru do ložnice zatím nesmí...je to kousačka kabelů, tak aby se jí něco nestalo.

A to nemluvím o tom, že už mám asi 5 klacků na skříni, poněvadž jí to vždycky seberu a kam s tím, dolu to ven večer už vyhodit nepůjdu a potřebuju to dát někam, kam na to nedosáhne...s tím, že ráno ten klacek vezmu dolu a vyhodim na zahradu........jo to určitě, ráno si na to určo vzpomenu...to až pak, když dávám další větev na skříň

7.9.2021 22:46
elisak

XXX.XXX.194.232

Vzhledem k tom, že s Quiem jezdím pořád na rehabilitace 1-2x týdně a nemůže na dlouhý procházky, tak mi oba psi taknějak fungujou i samostatně. I když teda Efiki sice na procházku sám jde, ale je na něm vidět, že je víc nejistý. Donedávna se ani nenechal od nikoho cizího pohladit když byl sám. Ale zlepšuje se to a už s páníčkem zvládli i výstavu... Posledně jsme zvládli i rozdělení během vycházky, sice se po sobě chvíli otáčeli, ale celkem bez keců šlapali.
K tomu cvičení pohromadě, Šusta to hezky ukazoval na nějakým webináři. Jde o to naučit psa, že když nemá nic na práci, tak se má zaparkovat na nějakým targetu a průběžně ho odměňovat za to že nechá druhýho cvičit. S Quiem potřebuju dost specificky cvičit i doma a nechtěla jsem Efíka vždy zavírat do klece. Takže jsem to Efíka zkoušela učit a kupodivu to celkem rychle pochopil a cca po týdnu se právě dalo cvičit s oběma. Není to ještě úplně 100%, ale Efíkovi je nějakých 8 měsíců.

7.9.2021 23:04
Terven

XXX.XXX.160.10

elisak napsal(a):
Vzhledem k tom, že s Quiem jezdím pořád na rehabilitace 1-2x týdně a nemůže na dlouhý procházky, tak mi oba psi taknějak fungujou i samostatně. I když teda Efiki sice na procházku sám jde, ale je na něm vidět, že je víc nejistý. Donedávna se ani nenechal od nikoho cizího pohladit když byl sám. Ale zlepšuje se to a už s páníčkem zvládli i výstavu... Posledně jsme zvládli i rozdělení během vycházky, sice se po sobě chvíli otáčeli, ale celkem bez keců šlapali.
K tomu cvičení pohromadě, Šusta to hezky ukazoval na nějakým webináři. Jde o to naučit psa, že když nemá nic na práci, tak se má zaparkovat na nějakým targetu a průběžně ho odměňovat za to že nechá druhýho cvičit. S Quiem potřebuju dost specificky cvičit i doma a nechtěla jsem Efíka vždy zavírat do klece. Takže jsem to Efíka zkoušela učit a kupodivu to celkem rychle pochopil a cca po týdnu se právě dalo cvičit s oběma. Není to ještě úplně 100%, ale Efíkovi je nějakých 8 měsíců.

Taky to tak podobně praktikujem, až donedávna vždy parkovaly na targetu. Docela to šlo, ale nebylo to úplně ono - pořád jsem byla rozptýlená tou necvičící, abych ji průběžně odměňovala. A i tak to občas neklaplo a přišla k nám hujeřit, že umí taky a taky si zaslouží odměnu.
Nedávno jsem zkusila pinčovou odložit do kenelky a zavřít ji tam na zip - a kupodivu to nebere jako újmu, ale vypadá, že se jí snad i ulevilo. Nemusí odolávat pokušení

7.9.2021 23:51
elisak

XXX.XXX.194.232

Terven napsal(a):
Taky to tak podobně praktikujem, až donedávna vždy parkovaly na targetu. Docela to šlo, ale nebylo to úplně ono - pořád jsem byla rozptýlená tou necvičící, abych ji průběžně odměňovala. A i tak to občas neklaplo a přišla k nám hujeřit, že umí taky a taky si zaslouží odměnu.
Nedávno jsem zkusila pinčovou odložit do kenelky a zavřít ji tam na zip - a kupodivu to nebere jako újmu, ale vypadá, že se jí snad i ulevilo. Nemusí odolávat pokušení

Efík se v kleci tvářil hrozně ublíženě a když jsem mu dala něco na kousání, tak ho zase Qui chodil pořád kontrolovat, cože to má a nesoustředil se.
Ono u nás to možná funguje protože s Quiem dělám úplně něco jinýho (ťapká za pamlskem přes různý schůdky, balanční podložky a kavalety), takže Efík úplně nemá potřebu se doho motat, že to umí taky...
Šusta taky zmiňoval možnost mít různý povely pro každýho psa, ale to bych já nedala, přijde mi to hrozně schizofrenní...

8.9.2021 00:00
Terven

XXX.XXX.160.10

elisak napsal(a):
Efík se v kleci tvářil hrozně ublíženě a když jsem mu dala něco na kousání, tak ho zase Qui chodil pořád kontrolovat, cože to má a nesoustředil se.
Ono u nás to možná funguje protože s Quiem dělám úplně něco jinýho (ťapká za pamlskem přes různý schůdky, balanční podložky a kavalety), takže Efík úplně nemá potřebu se doho motat, že to umí taky...
Šusta taky zmiňoval možnost mít různý povely pro každýho psa, ale to bych já nedala, přijde mi to hrozně schizofrenní...

Jo, dogfitness cvičíme taky, resp. Vikina intenzivněji a pinčová zatím omezeně - targety, balančky, kavaletky…
Dvoje různý povely bych určitě nezvládla, já nedávám ani dvě různý jména...resp. málokdy je oslovím správně. Naštěstí se jmenujou podobně a slyší asi na obojí

8.9.2021 00:08
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

A tak já i chápu, že někdo nemá potřebu se psům věnovat individuálně, nepotřebuje, aby fungovali samostatně.

U nás to nešlo. Když jsem si ke psovi dovezla fenu, štěně, tak jsem s ní jezdila třeba do psí školky pro štěňata, takže pes byl doma. Než jsme jeli, nebo když jsme přijeli, tak jsem zase šla třeba se psem na koloběžku, a to by zase fena ještě nedala. Nebo když přezubovala, tak nejezdila na obrany a jezdil jen pes a s fenou jsem pak zas vymyslela něco jiného. Přišlo mi to i pro ty psy lepší, že jsem někdy měla (a pořád mám) čas i pro každého samostatně. Na klasické tréninky jezdí oba a jeden z nich čeká v autě. Teď když máme štěňata, tak třeba taky psa můžu v klidu vzít na koloběžku nebo třeba na cvičák a fena nevyvádí. Někdy zas za fenou přijede psí kámoš, se kterým si hraje jen ona a psovi se pak věnuju individuálně. Prostě beru jako jasnou věc, že dokáží fungovat spolu ale i samostatně. Když cvičíme doma, tak je to jak kdy - někdy je necvičící pes odložen na pelechu, ale to se nemůžu soustředit, protože odložený pes se snaží na pelechu dělat to, co má dělat pes, se kterým pracuji . Takže někdy odkládám jednoho ze psů buď do klece nebo do jiné místnosti, jsou zvyklí, jsou v klidu. Když cvičíme na zahradě, tak je necvičící pes na jiné části zahrady, než pes cvičící. Stejně tak na veterinu netahám zbytečně oba, když potřebuji jen s jedním. Když třeba fena hárá, nebo když byla březí a jela jsem k vodě, tak zůstávala doma, protože by jí bylo líto ,že pes se čvachtá a ona nemůže.

Ale tak každý má na psa jiné požadavky, a pokud se psem nedělá žádný sport nebo tak, tak si dokážu představit, že jsou pořád spolu, a že člověka ani nenapadne je učit fungovat samostatně. Já bych se pak bála toho, kdyby jednou bylo potřeba odjet/odejít jen s jedním psem, že ten druhý bude vyvádět (nebo oba). V případě většího věkového rozdílu bych myslela i na to, že pak i ty potřeby psů jsou jiné, že senior už půjde třeba jen na kratší procházku, zatímco mlaďák potřebuje pořádnou procházku a vylítat (a nemusí to být jen o věku, "stačí" nemoc, úraz, operace). No a pak taky to, když jeden pes odejde, aby to ten druhý dal.

8.9.2021 06:52
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Terven napsal(a):
Já vám, žínko, nevím...moje tchýně měla bratrance ve Skotsku, měl dva samojedy. Párkrát za nimi s tchánem byli a popisovali je jako bezva mazly, super rodinné psy. Vždycky z nich byli úplně nadšení.
Osobně samojedy neznám, od toho jsou tu jiní, ale občas mě napadne, jestli nevydáváte za znak plemene něco, co je vliv výchovy či nevýchovy anebo prostě individuální Workova zvláštnost.
K tomu jednotlivému fungování - pokud ty psy cokoliv učíte, sportujete apod., musíte je učit i každého zvlášť. Taky toho hodně zvládnu v rámci společných procházek, ale když potřebuju postavit jedné noseworkovou řadu a potrénovat, tak u toho se mi prostě nemůžou motat dvě.
Procvičovat něco, co už umějí, zvládnu s oběma, ale ve fázi učení na to potřebuju klid a ten nemám, když musím korigovat necvičící fenu.
To nemluvím o tom, že někdo má psy, kteří dělají různé aktivity, různé sporty. Možná viz Marcela - na trénincích je běžné, že necvičící psi jsou někde odloženi.
Plus se to hodí i v životě - nemusíte je pak brát na veterinu společně apod.

Ale to on je, jak už jsem x krát psala, všichni ho tu mají rádi. Ale nikdy to nebude ten pes, který páníčkovi dělá, co mu na očích vidí, vždycky dělá první věci pro sebe, ne až tak ochotně pro pána. I s hrama je to jen o tom, co jeho vyloženě baví(a že toho moc nebylo) Já to beru, miluju ho za tu jeho láskyplnou povahu, ale pro lidi, kteří by ho viděli při fungování poprvé, by to byl absolutně neposlušný pes.
A ze soudku ,,venčí" přidám momentální ranní příhodu. Jdu dolů už v 6h, rovnou zapnout do mužovy pracovny wifinu. Ještě jsem se zastavila a protože hala a pracovna jsou celé prosklené, koukám na Worušku u zdi, jak spinká a zdálo se mi, že jedno očko má otevřené trochu,,že švindluje" a vidí mě(ale asi ne, to on by hned zareagoval)A jak tak stojím a koukám, mužovo okno je prakticky ,,výloha", tak přiběhne liška zastaví se a kouká mi do okna na nohy(jsem si myslela, ale asi se jí odráželo a do okna neviděla) stála jsem v němém úžasu jak socha a sledovala, co bude dál, Worka spal 5m od ní. Běžela dál směrem k němu, k lehátku, očichávala ho, mrkla do misky a zastavila se cca metr od Woricka. Nevím, jestli se pohnul trochu, nebo jen zjistila, že je živý (ale myslím si, že za ty roky, co k nám chodí se prostě znají ví, co od něj může čekat) trochu sebou škubnula, jako by se lekla, neprošla kolem něj dál kolem baráku, ale se zavrtěla na patě a metelila zpátky, kolem jezera přes mostek, odkud přišla dál do zahrady. Čekala jsem, jestli oběhne ještě barák z druhé strany, ale pravděpodobně tam už byla, granule ve Workové misce byly sežrané a pochybuju, že on. Worka totiž na ni nikdy nereaguje, myslím na její stopy, hovínka, vyhrabané díry na cestě a na kurtu, rozházené míčky, roztahaný kompost - teď už vůbec ne, ale nereagoval nikdy, ani když byl ještě fit a lov a lítání po stopách byla jeho vlastně jediná zábava. On tu lišku vzal asi za naši Tento měsíc jsem jim(má 5 liščat) nanosila na kompost celkem hodně masa(vyklízela jsem psí mrazák, co Worka stejně nežere) tak se mi zdá, že oproti začátku léta, co jsem ji takhle na blízko viděla, vypadá líp

8.9.2021 09:19

Terven napsal(a):
Jo, dogfitness cvičíme taky, resp. Vikina intenzivněji a pinčová zatím omezeně - targety, balančky, kavaletky…
Dvoje různý povely bych určitě nezvládla, já nedávám ani dvě různý jména...resp. málokdy je oslovím správně. Naštěstí se jmenujou podobně a slyší asi na obojí

U nás klasika..."Gino!!!...teda Jessino!!...doprčic holky, to se musíte jmenovat obě stejně "
Syn zase říká.."to je ještě dobrý, když jsi mi říkala Mimíšku"....ale za to jsem taky nemohla, syn se jmenuje Dominik, já všechny oslovuju zdrobnělinkama a uznejte "Mimíšku, Domíšku......to je prašť jako uhoď

10.9.2021 11:14
Katka12345

XXX.XXX.32.40

S dovolením zpátky k tématu 😁
U nás dnes na jedničku. Trošku teplo na poměry chlupatého psa, ale proto jsme vyrazili ještě za ranního sluníčka.

11.9.2021 19:43

minulý týden jsme měla strach, že se psisko rozbilo - a tento týden se tváří, že je zdráv a vesel. Fotodokumentace je z delších výprav v neděli do Opičáku (pseudolužní lesík na kraji Liberce), v úterý jsme byli v lese za humny, ve středu na okraji Lužek u ranče Malevil a dneska řádil dvě a půl hodiny v lese. Lítal, trýskal, klacky tahal, hrabal, do potoků lezl a cákal... prostě měl príma den. Dědek jeden si to užil... a kupodivu ani doma neodpadl.

12.9.2021 19:48

Já byla teď o víkendu s kamarády pejskaři na srazu. Včera jsme si zopakovali i výcvik se zvěří, aporty, dohledávky a vlečky, krásný to bylo.

12.9.2021 20:14
domi.t

XXX.XXX.39.226

My sme vikendovali na rodnej hrude,ale všade dobre,doma najlepšie,takže to hodnotím ako vydarený víkend👏🏻

13.9.2021 08:00
Atheira

XXX.XXX.209.8

My s Larou víkendovaly u kamarádek na druhé straně republiky. Jestlipak poznáte kde?

13.9.2021 08:16

Atheira napsal(a):
My s Larou víkendovaly u kamarádek na druhé straně republiky. Jestlipak poznáte kde?

Napadá mě Šumava.

13.9.2021 08:20
Atheira

XXX.XXX.209.8

Napadá mě Šumava.

Ano, hádáte dobře.

13.9.2021 08:33

Atheira napsal(a):

Nádhera Atheiro 😀 určitě jste si to náležitě užily👍na Šumavě se mi taky moc líbí...

13.9.2021 10:25
Atheira

XXX.XXX.209.8

Nádhera Atheiro 😀 určitě jste si to náležitě užily👍na Šumavě se mi taky moc líbí...

Já tam právě nikdy nebyla, ale mám kamarádku, co bydlí blízko, tak jsem jí pořád otravovala, ať tam někdy jedem, protože jsem tam vždycky strašně chtěla. Bývaly jsme teda u ní, Šumava byla jen výletní akce, ta výhledovka na tu titěrnou tentononc je popravdě Čerchov, což už nemá se Šumavou nic společného.

Lara měla trochu i takový "resocializační" víkend... Kamarádka má fenu, se kterou se Lara od začátku moc nemusí. Kupodivu to nezačala Lara, tehdy na to byla ještě malá. Ale až letos si to nějak sedlo a když se nenechají bez dozoru, není je potřeba ani tak často usměrňovat, aby na sebe nebyly hnusný. V domě spolu ale nevyjdou, což ani neva, protože tlusťoška bydlí v jiné části domu než jsme byly. Přijde mi ale, že útulkáč, co je tam teď nově, tomu hodně pomohl. Dřív tam byl chesapeak, se kterým ta bílá tlustoprdka vyrostla a vedle něj byla na každýho o to vzteklejší.

A tak celkově jsem Larůnyji prostě vytrhla z takového zajetého stereotypu. Měla pár dnů s koňma, domácíma (vnitřníma) kočkama, kozama a hlavně dny plný psů, kolik jich tady běžně nebývá. Hlavně na té Šumavě. Kromě jedné kolie, kterou majitelé nechali za sebou a pokračovali v cestě a ta se vydala za námi a blbě čuměla, byli úplně všichni psi, malí i velcí naprosto bez problémů, takže ode mě má Lara velkou pochvalu.

13.9.2021 16:13

Atheira napsal(a):
Já tam právě nikdy nebyla, ale mám kamarádku, co bydlí blízko, tak jsem jí pořád otravovala, ať tam někdy jedem, protože jsem tam vždycky strašně chtěla. Bývaly jsme teda u ní, Šumava byla jen výletní akce, ta výhledovka na tu titěrnou tentononc je popravdě Čerchov, což už nemá se Šumavou nic společného.

Lara měla trochu i takový "resocializační" víkend... Kamarádka má fenu, se kterou se Lara od začátku moc nemusí. Kupodivu to nezačala Lara, tehdy na to byla ještě malá. Ale až letos si to nějak sedlo a když se nenechají bez dozoru, není je potřeba ani tak často usměrňovat, aby na sebe nebyly hnusný. V domě spolu ale nevyjdou, což ani neva, protože tlusťoška bydlí v jiné části domu než jsme byly. Přijde mi ale, že útulkáč, co je tam teď nově, tomu hodně pomohl. Dřív tam byl chesapeak, se kterým ta bílá tlustoprdka vyrostla a vedle něj byla na každýho o to vzteklejší.

A tak celkově jsem Larůnyji prostě vytrhla z takového zajetého stereotypu. Měla pár dnů s koňma, domácíma (vnitřníma) kočkama, kozama a hlavně dny plný psů, kolik jich tady běžně nebývá. Hlavně na té Šumavě. Kromě jedné kolie, kterou majitelé nechali za sebou a pokračovali v cestě a ta se vydala za námi a blbě čuměla, byli úplně všichni psi, malí i velcí naprosto bez problémů, takže ode mě má Lara velkou pochvalu.

Larůnyji jo😂 taky dobrý...joo to je fajn, vytrhnout psiska ze stereotypu a fotky jsou krásný...my budeme v sobotu socializovat na výletě za humny s kolegyněmi a kolegy...ale taky se těším. Na Šumavu až příští rok zase no.... Ale můj chlupatej bílej Oldřich dostane v době oběda košík, protože minule ho to vzalo pěkně a mne taky pěkně... draho na veterině 😀

13.9.2021 19:31
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

My jsme včera socializovali štěňátka 😁

13.9.2021 19:37

marcelaamax napsal(a):
My jsme včera socializovali štěňátka 😁

Krása 😃👍štěnáčci 💓 jsou jako vosičky na bonbónu 🍬 hafík statečný, pěkně držel 😉 kolik už jim je, mimíškům?

13.9.2021 19:39
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Krása 😃👍štěnáčci 💓 jsou jako vosičky na bonbónu 🍬 hafík statečný, pěkně držel 😉 kolik už jim je, mimíškům?

Jo on ten pesan je skvělej, zvyklej snad na všechny zvířata a mláďata, hrozně opatrnej.

Jinak prckum je 7 týdnů, hrozně to uteklo, a ve čtvrtek první odjíždí do nového domova 😳

13.9.2021 19:40

domi.t napsal(a):
My sme vikendovali na rodnej hrude,ale všade dobre,doma najlepšie,takže to hodnotím ako vydarený víkend👏🏻

Nefret má snad nejdelší jazyk na světě 😍😂

Přidejte reakci

Přidat smajlík