Jak se vám dnes venčí?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.8.2021 17:33
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
....no asi bych to všechno zredukovat tak aby se dalo stíhat....asi by mně nicilo mít sice všechno, ale za cenu toho, že lítam jak blázen, nemám věčně nic hotového a ani si to ve své podstatě neužívám...

Jo, vystihnula jsi to přesně Akorát..redukovat to moc nejde. Barák má velikost danou, pozemek taktéž. Osázení se dělalo s tím, aby to bylo na údržbu co nejjednodušší No a zelovoc...to si zase v obchodě nekoupíme, prostě z přesvědčení. Zvířátka...no ty se mi redukujou samy, aniž bych chtěla

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.8.2021 17:34

..mluvíte mi z duše, jen to nemůžu tahle vysvětlit už léta mamí....přijel k nám na návštěvu kamarad, který zná její obsesi pro pořádek a řekl jí, že se nestydí, že nezametla střechu a nevylestila okapy, ja myslela, že se svalim...

Tak myslím, že moje máma na běžný nepořádek tak nějak nereaguje, tak max mi nabídne pomoc, já jí řeknu, že upadla na hlavu, že si to pak uklidim, tak ať si dřepne, tady máš kafe a je to.

S tou nezametenou střechou je to fakt dobrý

Jinak já s kamarádkama spíš vyrazím na kafíčko ven...ne proto, že by mi lustrovaly úklid, chraň bůh, jsou to moje zlatý holky, ale i třeba moje návštěva u nich....klasická vítací věta "no ahojj, pojď dál, ale mám děsnej bordel, tak se moc nerozhlížej"
No nevím....takovej bordel bych chtěla doma mít, to bych měla vlastně furt uklizeno

Zrovna teď by mi mohl někdo přijít...po celém obýváku rozcupovaný letáky, co vytáhla Jessina z tříděného odpadu ...no bordelíček moc pěknej, mezitím se válí hračky, klacky, kosti........

10.8.2021 17:36
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Tak myslím, že moje máma na běžný nepořádek tak nějak nereaguje, tak max mi nabídne pomoc, já jí řeknu, že upadla na hlavu, že si to pak uklidim, tak ať si dřepne, tady máš kafe a je to.

Jinak já s kamarádkama spíš vyrazím na kafíčko ven...ne proto, že by mi lustrovaly úklid, chraň bůh, jsou to moje zlatý holky, ale i třeba moje návštěva u nich....klasická vítací věta "no ahojj, pojď dál, ale mám děsnej bordel, tak se moc nerozhlížej"
No nevím....takovej bordel bych chtěla doma mít, to bych měla vlastně furt uklizeno

Zrovna teď by mi mohl někdo přijít...po celém obýváku rozcupovaný letáky, co vytáhla Jessina z tříděného odpadu ...no bordelíček moc pěknej, mezitím se válí hračky, klacky, kosti........

Ale to je takový momentální brd.l, pracovní To nejsou věci, co měly být uklizené už týden

10.8.2021 17:53

lesnížínka napsal(a):
Jo, vystihnula jsi to přesně Akorát..redukovat to moc nejde. Barák má velikost danou, pozemek taktéž. Osázení se dělalo s tím, aby to bylo na údržbu co nejjednodušší No a zelovoc...to si zase v obchodě nekoupíme, prostě z přesvědčení. Zvířátka...no ty se mi redukujou samy, aniž bych chtěla

..no jo no...tak asi to chtělo rici si hned na začátku, co se bude dát zvládnout a co už ne, a ze člověk bude pomalu stárnout a kdo to pak všechno bude dělat no.....prostě malej barák, přiměřenou zahradu, skleník....viděla jsem tovu našich dva baráky po rodičích a chata, přitom oba v práci a oba perfekcionisti...

10.8.2021 17:59

lesnížínka napsal(a):
Ale to je takový momentální brd.l, pracovní To nejsou věci, co měly být uklizené už týden

Hele i to se u mě najde...převážně teda na zahradě. A o sklepu a garáži to raději pomlčím, na to mi nezbývají kapacity, ale pravidelně o rom s mužem mluvíme, že by to chtělo.......

A jak já říkám....ti co říkají jaký mají bordel, tak to neviděli u nás.

Nejraději mám, když se třeba pustím do velkého úklidu, to mě jednou za čas chytne.....z relativně uklizené místnosti udělám binec, pak se to dlouho snažím dát dohromady, pak zjistím, že žiju asi v totál bordelu, protože vynesu 3 pytle věcí na vyhození......a nakonec si nadávám, že jsem se do toho vůbec pouštěla, že stačilo vysát, utřít prach a fertig.

Na jednu stranu bych chtěla být pořádná a mít uklízení jako koníčka....ale pak poslouchám svojí kamarádku, kolik času tráví úklidem pro mě uklizeného domu a říkám si, že můj život je moc krátký na to, abych ho trávila tím, že budu neustále uklízet.

No a co se zahrady týče, na tu bych potřebovala takovou tu harfičku z pohádky Tři veteráni, že bych si nabrnkla zahradníky....no a když bych byla u toho tak by se hodila i nějaká uklízečka, malíř pokojů atakdáleatakdále

10.8.2021 17:59

..jo proto ja mam kamarádky a kamarády kočičí a psi, protože ty chápou, že prostě nikdy nebude se zvířaty vygruntovano excelentně.....ja měla tetu se stejdou na statku velikém a tam i když to prostě bylo hospodářství se vším všudy, tak tam bylo tak strašně milo a člověk měl pokaždé pocit, že přišel domů...už nejsou, ale se slzou v oku vzpomínám ja I ostatni neustale...

11.8.2021 11:09

Kdepak my jsme se včera venčily? Nebyl to dobrý nápad. U nás příjemné polojasné, spíš zatažené ráno. Tam vedro a i ve všední den dav lidí. Prázdniny a dovolené. Ale byla jsem zvědavá na Bylinkovou zahradu......

11.8.2021 11:18

Kdepak my jsme se včera venčily? Nebyl to dobrý nápad. U nás příjemné polojasné, spíš zatažené ráno. Tam vedro a i ve všední den dav lidí. Prázdniny a dovolené. Ale byla jsem zvědavá na Bylinkovou zahradu......

Kuks...

11.8.2021 11:19

Kuks...

Bingo :-)). Ale jak jsem psala, nebyl to dobrý nápad. I v té Bylinkové jsme se plížily ve stínu živých plotů. Je krásná, rozketlá naplno, upravená......a opravdu byliny : Echinacey, řepíky, šalvěje......Vyjížděla jsem s pocitem "dnes vedro nebude" A bylo.

11.8.2021 11:25

Bingo :-)). Ale jak jsem psala, nebyl to dobrý nápad. I v té Bylinkové jsme se plížily ve stínu živých plotů. Je krásná, rozketlá naplno, upravená......a opravdu byliny : Echinacey, řepíky, šalvěje......Vyjížděla jsem s pocitem "dnes vedro nebude" A bylo.

No jo, chce to radši les - stín stromů a vodu.

11.8.2021 11:36

No jo, chce to radši les - stín stromů a vodu.

Lesem jsme tam došly - od Betlému. Jen ta zahrada.....

11.8.2021 16:00
janaa

XXX.XXX.38.22

Do lesa nemůžeme, zkoušely jsme minulý týden, a hafo lidí,dětí,psů, holt prázdniny i u nás. Tak to jistí naše louky s remízkama,ale je hic,tak si holky vždycky na chvíli najdou nějaký stinný místo. Aspoň že je po ránu tráva promočená.Odpol chodíme cvičit a to už je fakt na upečení. Ale zase těžko na cvičišti,lehko na bojišti

13.8.2021 09:25

Teda nevím jak dneska (asi to bude stejné), ale u nás včera večer ještě nedýchatelno.
Psice jsem popovezla do větší nadmořské výšky do lesa kolem potůčku a udělaly jsme po lesní cestě takové pochodové cvičení.
Už to začíná být na prdlačku, než se dohrabu z práce, naložím holky, někam dojedem, tak za chvíli už se začíná stmívat. Alespoň teda v lese už je pěkný šero.
Takže to není na nějaké dlouhé courání a prochajda tedy účelová pouze na pohyb.
Na vodítkách rychlejší stejnoměrná chůze.
Za 40 minut hotovo, doma psice zalehly a už jsem o nich nevěděla.

Dneska to bohužel vidím na podobnou rychlovku.

hmn

13.8.2021 09:51
hmn

XXX.XXX.99.214

zeptám se
obecně
omezujete venčení/pobyt venku kvůli tmě?
(když mě inspirovala sardullah)

13.8.2021 10:00
Varaxi

XXX.XXX.150.244

hmn napsal(a):
zeptám se
obecně

Ne. Nemám k tomu důvod. Přinejhorším si vezmu baterku.
Edit: Ale pokud je někdo šeroslepý, tak v šeru prostě nevidí. To pak chápu, že jde ještě za světla nebo naopak za tmy.

13.8.2021 10:07
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

hmn napsal(a):
zeptám se
obecně

Nikdy jsem neomezovala, vybírala jsem podle toho trasy. Když jsme vyšli brzy, tak trasa lesem, když trochu pozděj tak tak, aby jsme z lesa vylezli ještě za šera, i když do vsi jsme pak po lukách sešli už za tmy, no a pokud venčíme v zimě, kdy se brzy stmívá, tak to bylo vesnicema, naší, do sousední...

13.8.2021 10:24

hmn napsal(a):
zeptám se
obecně

Ne, délku procházky ne. Ale trasu ano.

13.8.2021 11:14

hmn napsal(a):
zeptám se
obecně

Neomezovala jsem ani délku ani trasu. Chodila jsem pořád všechno stejně.

13.8.2021 11:37

Já takhle omezuju procházky, protože se pohybuju v oblasti, kde jsou divoká prasata a upřímně se soumrakem bojim bojim.
Když už je brzo tma, tak spíš jezdím s holkama do městského parku, kde je veřejné osvětlení a nejsou prasata.....to teda když chodím do práce, když mám volno, tak prochajdy dělám za denního světla.

13.8.2021 12:13
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Jojo, divočáci. Taky je tu máme, ale oni prostě uhnou. Mladí, staří, svině, kanci, i ta selata si máma odvede pryč. Jediné, co považuju za skutečně nebezpečné, je jít skrz pole, tam se člověk může dostat mezi svini a sele prostě omylem. Ale to bych nedělala prasata neprasata.
A na zraněného divočáka můžu narazit i ve dne. To je holt riziko toho, že jdu z dědiny, to bych nemohla nikam.
Jinde jsou ta prasata třeba ještě přemnoženější a více drzá a nebezpečná, nevím; ale u nás s nimi problém nebývá.

13.8.2021 12:22

Já potmě moc nechodím, jen výjimečně a spíš v zimě, když se stane a přijedu z práce později. V létě ne, maximálně jen naproti domu na louku, ale tam ještě dosáhne pouliční osvětlení.

13.8.2021 12:27
Atheira

XXX.XXX.209.8

Kvůli tmě neměníme ani délku ani nijak výrazně trasy. Do lesa jdeme prostě s baterkou a často při posvícení mimo cestu je vidět dost očí. Možná tam jsou někde i prasata, ale sama od sebe se jen tak do ničeho nepustí.
Jediné co, tak když je tma, ani tam, kde běžně míváme psy puštěné z vodítka, nepouštíme na volno.

13.8.2021 12:35

Tak mě jde spíš o to, že ve dne ty prasata jsem schopná vidět....

Nevím, jsem v tomhle asi srababa, ale svítit si jenom čelovkou v takové oblasti, pro mě pocit nic moc.

Ve své podstatě, když jsem měla Sáru tak mi to nevadilo. Ne že bych si myslela, že zahrdlí divočáka a odkráčíme vítězně středem.
Ale když se jí něco nezdálo, tak mě prostě stopla a já jako správně vycvičená panička jsem jí poslechla....pokud pak řekla "ok jdeme", tak se pokračovalo, pokud začala dunět, což udělala jen párkrát, tak to už jsem měla husí kůži a ani jsem nezjišťovala proč duní...nohy na ramena a pryč.
Takže to jsme se po tmě po tom lese courali.

Byla jsem si s ní jistá v kramflecích...věděla jsem, že je to holka odvážná, co se ničeho nebojí, takže neřeší nic, co jí přijde v pořádku. Pokud jsem viděla, že fena je v klidu a dělá si svoje, tak jsem byla v naprostém klidu i já.

S Ginou ten pocit ještě nemám a je otázka, jestli kdy mezi námi bude ta komunikace taková, abych se na ní v tomhle spoléhala.

13.8.2021 12:48
Atheira

XXX.XXX.209.8

Byla jsem si s ní jistá v kramflecích...věděla jsem, že je to holka odvážná, co se ničeho nebojí, takže neřeší nic, co jí přijde v pořádku. Pokud jsem viděla, že fena je v klidu a dělá si svoje, tak jsem byla v naprostém klidu i já.

Ono to funguje i opačně.
Lara vidí duchy tak jako všude. Po tmě by sama do lesa určitě nešla.
Venku fungujeme nejen za tmy, ale vlastně kdykoli, hlavně v nepřehledném terénu je to schopnost k nezaplacení. Na psí vnímání okolí prostě jako tupý člověčisko nemám ani náhodou. Když se jí něco nezdá, dá to jasně najevo a je na mně to zkontrolovat a zařídit se podle toho. Většinou hlásí z dostatečné vzdálenosti a poznám, kterým směrem by ta "nejistota" měla být. Když příčinu najdu a vyhodnotím jako blbost, normálně jdem dál, stačí jí říct. Když ale vidím, že fakt hodně dává najevo, že se něco děje a já nenajdu příčinu vůbec žádnou, tak tím směrem prostě nechodím.

13.8.2021 14:00
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Ale když se jí něco nezdálo, tak mě prostě stopla a já jako správně vycvičená panička jsem jí poslechla....pokud pak řekla "ok jdeme", tak se pokračovalo, pokud začala dunět, což udělala jen párkrát, tak to už jsem měla husí kůži a ani jsem nezjišťovala proč duní...nohy na ramena a pryč.

To je krásné.
Můj pes si s divočáky chctěl hrát. Ale oni pokaždé utekli. :)

13.8.2021 14:19

My dnes trénujeme postoje na zítřejší výstavu.

13.8.2021 17:07
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

My dnes trénujeme postoje na zítřejší výstavu.

Natahování psa, aby byl delší, nejdelší na celém světě Co trénujete, vždyť to mají v malíku

13.8.2021 17:27

hmn napsal(a):
zeptám se
obecně

Potmě chodíme jen tam kde je to osvětlené,po vsi,parku,městě.Nechodíme do volné přírody,nechci zbytečně plašit zvířata.

13.8.2021 17:33
Terven

XXX.XXX.160.10

K tomu chození ve tmě - jo, omezuju. Na dlouhý procházky do přírody chodíme jenom za denního světla. A asi bych to u nás neriskla ani na vodítkách - prasat tu máme dost, dost pejskařů má i blízkou zkušenost, nějaký to napadení...
Jde o to, že oni ve dne někde chrní a přes jejich noclehárny my nelezem. Ale v noci jsou aktivní, pohybujou se i tam, kde přes den ani náhodou. Tudíž bych si nebyla jistá, kudy můžu, abych jim nezkřížila cestu. Ve dne vidím, kde všude je to zrytý. Občas mi nějakej pejskař, kterej má lepší sluch než já, řekne, kde všude je slyšel chrochtat.
A ve tmě tu běhají v zástavbě i srny - často je potkáme brzy ráno, kočky jsou mnohem aktivnější.
Psice mají loveckej pud, z pachu prasat jsou šílený, myslím, že bych si to neužívala.
Když jsou krátký dny, na delší prochajdu vycházíme cca ve tři a se setměním už se pohybujeme spíš v civilizaci.
Potmě chodíme buď na vodítku v zástavbě anebo chodíme na vytipovaný "bezpečný" místa, kde je můžu pustit - takový to ani město, ani příroda.

13.8.2021 17:44
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terven napsal(a):
K tomu chození ve tmě - jo, omezuju. Na dlouhý procházky do přírody chodíme jenom za denního světla. A asi bych to u nás neriskla ani na vodítkách - prasat tu máme dost, dost pejskařů má i blízkou zkušenost, nějaký to napadení...
Jde o to, že oni ve dne někde chrní a přes jejich noclehárny my nelezem. Ale v noci jsou aktivní, pohybujou se i tam, kde přes den ani náhodou. Tudíž bych si nebyla jistá, kudy můžu, abych jim nezkřížila cestu. Ve dne vidím, kde všude je to zrytý. Občas mi nějakej pejskař, kterej má lepší sluch než já, řekne, kde všude je slyšel chrochtat.
A ve tmě tu běhají v zástavbě i srny - často je potkáme brzy ráno, kočky jsou mnohem aktivnější.
Psice mají loveckej pud, z pachu prasat jsou šílený, myslím, že bych si to neužívala.
Když jsou krátký dny, na delší prochajdu vycházíme cca ve tři a se setměním už se pohybujeme spíš v civilizaci.
Potmě chodíme buď na vodítku v zástavbě anebo chodíme na vytipovaný "bezpečný" místa, kde je můžu pustit - takový to ani město, ani příroda.

Můžu se jenom zeptat, jak dobře znáte ty pejskaře, co mají zkušenost s napadením od prasete?
Zajímalo by mě, jak to probíhalo. Protože opravdu není v přirozenosti těch prasat, aby nabíhala na pejskaře z houští, pokud je pes vyloženě nehoní.
Ano, blbá náhoda se může stát, když zrovna narazíte na matku s mladými a vlezete jí přímo do cesty a ona vás vyhodnotí jako hrozbu, ale i tam to nahrává spíš tomu, že se bude snažit odejít bez vyvolávání konfliktů.

Jednou se mi přímo i stalo, že jsem šla po lese s fenou, za mnou šel zbytek skupiny tak různě roztroušený, taky se psy. Najednou ze strany letí prase, přímo rovně do místa, kde jsem stála. Když jsem zahlídla, že za ním poskakují pyžámka, moje panika se znásobila, ale moc daleko jsem neměla šanci uhnout vzhledem k rychlosti, jakou běžela. Stála jsem od ní s fenou necelé tři metry, jestli vůbec. Za mnou zbytek. Nikdo ani nedutal. Prťat bylo celých 13! Proběhli kolem, matka se na nás podívala, zaregistrovala nás, ale neměla důvod cokoli podnikat.

Víte... Já těm zkazkám o napadání prasaty, kdy si začala jenom ta prasata a nikdo jiný, protože jsou zákeřná, nevěřím ani v nejmenším.
Jestliže ctím prostor divokých zvířat natolik, že tamtudy procházím v klidu a nenechávám svého psa dělat si tam z toho jeho vlastní píseček na hraní, nevidím důvod, aby mě taková zvířata napadala.

Dost pejskařů možná zažilo napadení prasetem. Ale dost pejskařů v lese nepoužívá vodítko a mají psa s nulovým přivoláním. A jestli takový pes skočí do houští a rázem utíká s prasetem za zadkem, není to chyba toho prasete ani jeho čirá zákeřnost.

To samozřejmě není nic proti vám a rozhodně máte plné právo se bát chodit do lesa kdy vy sama uznáte, že se bojíte. Jen by mě zajímali ti pejskaři, které zmiňujete.

neverend

13.8.2021 17:54
neverend

XXX.XXX.213.247

Já tedy taky chodím v lese a prasata potkávám k večeru často. Vím kde chrápou ve dne a večer zmiznou dřív než byste se přiblížili. To Daňkové a zvlášť mladí stojí tak deset metrů od nás a čumí .😄 Jak už si zvykli na naší pravidelnost už se nebojí. Prasata ale v podstatě jen slyším, vidět jsou málokdy.

13.8.2021 18:01

lesnížínka napsal(a):
Natahování psa, aby byl delší, nejdelší na celém světě Co trénujete, vždyť to mají v malíku

Jo, přesně jste to vystihla, mají natahovat ty krky a na výstavě mně to moc nejde. To zas budou nervy. Výstavy nemusím, ale nedá se nic dělat.

13.8.2021 20:41
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):
Můžu se jenom zeptat, jak dobře znáte ty pejskaře, co mají zkušenost s napadením od prasete?
Zajímalo by mě, jak to probíhalo. Protože opravdu není v přirozenosti těch prasat, aby nabíhala na pejskaře z houští, pokud je pes vyloženě nehoní.
Ano, blbá náhoda se může stát, když zrovna narazíte na matku s mladými a vlezete jí přímo do cesty a ona vás vyhodnotí jako hrozbu, ale i tam to nahrává spíš tomu, že se bude snažit odejít bez vyvolávání konfliktů.

Jednou se mi přímo i stalo, že jsem šla po lese s fenou, za mnou šel zbytek skupiny tak různě roztroušený, taky se psy. Najednou ze strany letí prase, přímo rovně do místa, kde jsem stála. Když jsem zahlídla, že za ním poskakují pyžámka, moje panika se znásobila, ale moc daleko jsem neměla šanci uhnout vzhledem k rychlosti, jakou běžela. Stála jsem od ní s fenou necelé tři metry, jestli vůbec. Za mnou zbytek. Nikdo ani nedutal. Prťat bylo celých 13! Proběhli kolem, matka se na nás podívala, zaregistrovala nás, ale neměla důvod cokoli podnikat.

Víte... Já těm zkazkám o napadání prasaty, kdy si začala jenom ta prasata a nikdo jiný, protože jsou zákeřná, nevěřím ani v nejmenším.
Jestliže ctím prostor divokých zvířat natolik, že tamtudy procházím v klidu a nenechávám svého psa dělat si tam z toho jeho vlastní píseček na hraní, nevidím důvod, aby mě taková zvířata napadala.

Dost pejskařů možná zažilo napadení prasetem. Ale dost pejskařů v lese nepoužívá vodítko a mají psa s nulovým přivoláním. A jestli takový pes skočí do houští a rázem utíká s prasetem za zadkem, není to chyba toho prasete ani jeho čirá zákeřnost.

To samozřejmě není nic proti vám a rozhodně máte plné právo se bát chodit do lesa kdy vy sama uznáte, že se bojíte. Jen by mě zajímali ti pejskaři, které zmiňujete.

Ty majitele znám dobře. Nemám nejmenší důvod jim nevěřit. Samozřejmě netvrdím, že jejich psi byli napadeni, když šli na vodítku u nohy.
Jeden je skorolabrador, bez loveckého pudu, chodí bez vodítka, prasetem byl zraněn na kraji lesa pár metrů od zástavby. Majitel po tom zážitku léta do lesa vůbec nechodil.
Dalšího psa - je to mix argentinský dogy, náš dobrej kamarád - kňour honil, když byl ještě štěně. Nedohnal, pes bez zranění. Ale od té doby, když ucítí pach divočáků, bojí se, chce jít jinudy. To se přiznám, že celkem závidím
Další majitelka - důchodkyně - výmar na dlouhé šňůře jí zaběhl do vysoké vegetace - zraněn na té šňůře.
Jinak tohle se stalo v městským parku
https://plzensky.denik.cz/zpravy_region/divoke-prase-zranilo-muze-u-lochotinskeho-parku-20210306.html
a tohle taky není výmysl
https://www.krimi-plzen.cz/a/divocak-napadl-a-zranil-muze-se-psy/
Mě by samozřejmě ani nenapadlo venčit psy potmě navolno, ale pokud by byly v setrvalým rauši z pachu prasat, moc bych si to neužívala. Ony se prostě venku potmě chovají úplně jinak než za světla.
A myslím si, že v tomto jsou horší příměstské lesy a rekreační zóny než civilizací málo dotčená příroda.

13.8.2021 20:58

Terven napsal(a):
Ty majitele znám dobře. Nemám nejmenší důvod jim nevěřit. Samozřejmě netvrdím, že jejich psi byli napadeni, když šli na vodítku u nohy.
Jeden je skorolabrador, bez loveckého pudu, chodí bez vodítka, prasetem byl zraněn na kraji lesa pár metrů od zástavby. Majitel po tom zážitku léta do lesa vůbec nechodil.
Dalšího psa - je to mix argentinský dogy, náš dobrej kamarád - kňour honil, když byl ještě štěně. Nedohnal, pes bez zranění. Ale od té doby, když ucítí pach divočáků, bojí se, chce jít jinudy. To se přiznám, že celkem závidím
Další majitelka - důchodkyně - výmar na dlouhé šňůře jí zaběhl do vysoké vegetace - zraněn na té šňůře.
Jinak tohle se stalo v městským parku
https://plzensky.denik.cz/zpravy_region/divoke-prase-zranilo-muze-u-lochotinskeho-parku-20210306.html
a tohle taky není výmysl
https://www.krimi-plzen.cz/a/divocak-napadl-a-zranil-muze-se-psy/
Mě by samozřejmě ani nenapadlo venčit psy potmě navolno, ale pokud by byly v setrvalým rauši z pachu prasat, moc bych si to neužívala. Ony se prostě venku potmě chovají úplně jinak než za světla.
A myslím si, že v tomto jsou horší příměstské lesy a rekreační zóny než civilizací málo dotčená příroda.

Koukla jsem na mapu toho druhého případu. Kde se tam v trojúhlníku sevřeném dvemi řekami prase vzalo? Jedině muselo z neznámých důvodů přeplavat. Místo poměrně malé, leklo se, že ho psi vyhmátnou, tak zaútočilo první. Chudák pes. A bude hůř. Tak jako medvědi už ( na Slovensku ) vědi, brzy budou vědět i divočáci v Čechách, že člověk je křehký, zranitelný a bezmocný.

13.8.2021 21:04

Ta Plzeň je už s divokými prasaty jak s pivem :-)
Hele a na co za tmy do lesa a ještě se psem, dyť ta zvířata divoká si také musí odpočinout a normálně žít. Kdy, když přes den tisíc pejskařů a ještě jim tam lezou v noci :-)
A jsou tam myslivci.
A v parku se bojím aj s mým psem :-)

13.8.2021 21:13
Terven

XXX.XXX.110.191

No, jak už jsem psala výš, řekla bych, že tyhle městský a příměstský lokality jsou stran prasat nebezpečnější než volná krajina. Ve volné krajině mají x možností k ústupu a x možností vybrat si noclehárnu, kam lidská noha nepáchne.
A ono, když pustíte psa z vodítka, určitě nepředpokládáte, že půjde u nohy...a v těch příměstských lokalitách kolikrát stačí, když vběhne někam do vyšší vegetace.

13.8.2021 21:16

Terven napsal(a):
No, jak už jsem psala výš, řekla bych, že tyhle městský a příměstský lokality jsou stran prasat nebezpečnější než volná krajina. Ve volné krajině mají x možností k ústupu a x možností vybrat si noclehárnu, kam lidská noha nepáchne.
A ono, když pustíte psa z vodítka, určitě nepředpokládáte, že půjde u nohy...a v těch příměstských lokalitách kolikrát stačí, když vběhne někam do vyšší vegetace.

A úplně nejhorší je to o víkendu ve vrcholné houbařské sezoně. To houbaři vlezou všude, kukuřice je posekaná a kam se maji chudáci prasata vrtnout. Nikde nekají kouska klidu.

neverend

13.8.2021 21:22
neverend

XXX.XXX.213.247

Bojíte se chodit do lesa? Bojíte se napadení prasetem? To proto že nemáte naši skvělou příručku "Bojujeme s divočákem" díl první za pouhých 799Kč.😄 Naším hlavním sponzorem je vedle EU také pohřební ústav s krematoriem Beroun.😄 Tímto sponzorům děkujeme a pro velký ohlas připravujeme vydání publikace i ve Slovenském jazyce. Zde bude tam kde se vyskytuje výraz "prase" nahrazeno slovem "medvěd".😄

13.8.2021 21:44

A já Vám něco povím! Prasata jsou všežravci. :-)
Ne.. lidé jsou někteří docela nechutní.. Vím, že divoké prase není domácí prase, ale je to prase, prase je děsně chytré, chytřejší než pes, takže se s Vámi potkat nechce :-)

My už na louce a poli nemáme žádná zvířátka. Odešlo to všechno někam za lepším. Asi do Plzně.
Jsou tam jen dva čápi, včera jeden vzlétl a v zobáku měl hada! Jistě to byla ta užovka, co jsem ji viděla před měsícem. A je po ní.

13.8.2021 22:04
Terven

XXX.XXX.110.191

A já Vám něco povím! Prasata jsou všežravci. :-)
Ne.. lidé jsou někteří docela nechutní.. Vím, že divoké prase není domácí prase, ale je to prase, prase je děsně chytré, chytřejší než pes, takže se s Vámi potkat nechce :-)

My už na louce a poli nemáme žádná zvířátka. Odešlo to všechno někam za lepším. Asi do Plzně.
Jsou tam jen dva čápi, včera jeden vzlétl a v zobáku měl hada! Jistě to byla ta užovka, co jsem ji viděla před měsícem. A je po ní.

No, já jsem do svých skoro padesáti let neviděla ve volný přírodě prase. Zřejmě právě proto, že se s lidma za normálních okolností netouží setkávat.
Teď už to pro mě není žádná vzácnost. Za bílýho dne nám jejich tlupa zkříží cestu v lesíku kousek za barákama, v noci rejou v zástavbě.
U nás vyrostla obytná zóna na místě jejich původního domova, další část jim ubyla díky veliké dopravní stavbě.
Však taky - když dohledáte ty zprávy o napadených psech, téměř vždy je to někde ve městě nebo jeho okolí. Málokdy v srdci Šumavy, třeba.

neverend

13.8.2021 22:21
neverend

XXX.XXX.213.247

Terven napsal(a):
No, já jsem do svých skoro padesáti let neviděla ve volný přírodě prase. Zřejmě právě proto, že se s lidma za normálních okolností netouží setkávat.
Teď už to pro mě není žádná vzácnost. Za bílýho dne nám jejich tlupa zkříží cestu v lesíku kousek za barákama, v noci rejou v zástavbě.
U nás vyrostla obytná zóna na místě jejich původního domova, další část jim ubyla díky veliké dopravní stavbě.
Však taky - když dohledáte ty zprávy o napadených psech, téměř vždy je to někde ve městě nebo jeho okolí. Málokdy v srdci Šumavy, třeba.

Sebrali jsme jim přirozený prostor a oni byli nuceni se přizpůsobit tomu našemu. 🙂 Vlastně už moc nemají kam moc ustupovat. S prasaty už jsou takové problémy na mnoha místech. Nebo s lidmi vlastně? To asi záleží na úhlu pohledu.🙂 Každopádně Terven ve vašem případě ty obavy jsou pochopitelné. Pokud už si prasata takhle zvykli na ruch "města", tak to se tam budou brzy pohybovat jako doma. Tedy oni vlastně jsou doma.🙂

14.8.2021 02:22
fikovnice

XXX.XXX.135.99

Varaxi napsal(a):
Ne. Nemám k tomu důvod. Přinejhorším si vezmu baterku.
Edit: Ale pokud je někdo šeroslepý, tak v šeru prostě nevidí. To pak chápu, že jde ještě za světla nebo naopak za tmy.

Jen takové malé upřesnění: krátkozrakost se často pojí se šeroslepostí. Krátkozrací lidé prostě mívají problém ve tmě, což mohu potvrdit z vlastní zkušenosti.

14.8.2021 02:40
rapotacka11

XXX.XXX.225.13

Jak se vám dnes venčí?

Den ode dne .
Nestačí, že mě bolí všechny klouby,
ještě si nepochopitelně šlápnu
doma, v kuchyni na vosu,.
Ona , nevím proč, u nás na podlaze
a já po bytě bosa.
Po letech připomenutí jak to bolí.
A bolí. Ach jo .

14.8.2021 07:43
Terven

XXX.XXX.103.178

Koukla jsem na mapu toho druhého případu. Kde se tam v trojúhlníku sevřeném dvemi řekami prase vzalo? Jedině muselo z neznámých důvodů přeplavat. Místo poměrně malé, leklo se, že ho psi vyhmátnou, tak zaútočilo první. Chudák pes. A bude hůř. Tak jako medvědi už ( na Slovensku ) vědi, brzy budou vědět i divočáci v Čechách, že člověk je křehký, zranitelný a bezmocný.

Ten případ byl nepochopitelnej i pro místní, kteří v těch místech venčí - lokalita a způsob útoku. To prase muselo mít nějskej problěm.
Na konto toho případu město instalovalo v okolí varovné tabulky, aby pejskaři dávali pozor na své psy.

14.8.2021 08:43

v lese jsme často, prasata v posledních letech potkáváme. A pořád věřím, že pokud o sobě víme, máme prostor, tak se rádi sobě navzájem vyhneme...

Dneska mě trošku naštvala parta lidiček, kteří nocovali v přístřešku na křižovatce značených lesních cest. Měli dva setry. Jeden poslechl ihned, druhý letěl Nighta vyštěkat - poslechnout moc nechtěl, ale k Nightovi (toho jsem připnula, takže byl na vodítku) se na blízko bál, jen hrozil a nakonec se nechal paničkou přesvědčit, ať toho nechá. O třičtvrtě hodinu později jsme rozcestím procházeli z jiné strany. Už z dálky jsme na sebe mávli - my připnuli NIghta, oni přidrželi setra... a já si tak říkám, proč tak podivně zkoumají obzor... no jasně, setra měli jen jednoho. Druhého jsme potkali o pár set metrů dál. Spokojeně lítal lesem, snažil se trošku prsit... ale bez paniček v zádech raději na mé "A MAZEJ" mazal...
To opravdu lidem nevadí, že neví, kde mají psa??... Byť loveckého (ale tento byl spíš pes turistický) nechají lítat v příměstském lesíku, kousek od hrany obřího lomu?? (pro Orionku - spali na Mlynářáku)

14.8.2021 09:05
Terven

XXX.XXX.103.178

v lese jsme často, prasata v posledních letech potkáváme. A pořád věřím, že pokud o sobě víme, máme prostor, tak se rádi sobě navzájem vyhneme...

Dneska mě trošku naštvala parta lidiček, kteří nocovali v přístřešku na křižovatce značených lesních cest. Měli dva setry. Jeden poslechl ihned, druhý letěl Nighta vyštěkat - poslechnout moc nechtěl, ale k Nightovi (toho jsem připnula, takže byl na vodítku) se na blízko bál, jen hrozil a nakonec se nechal paničkou přesvědčit, ať toho nechá. O třičtvrtě hodinu později jsme rozcestím procházeli z jiné strany. Už z dálky jsme na sebe mávli - my připnuli NIghta, oni přidrželi setra... a já si tak říkám, proč tak podivně zkoumají obzor... no jasně, setra měli jen jednoho. Druhého jsme potkali o pár set metrů dál. Spokojeně lítal lesem, snažil se trošku prsit... ale bez paniček v zádech raději na mé "A MAZEJ" mazal...
To opravdu lidem nevadí, že neví, kde mají psa??... Byť loveckého (ale tento byl spíš pes turistický) nechají lítat v příměstském lesíku, kousek od hrany obřího lomu?? (pro Orionku - spali na Mlynářáku)

Jj, i přesto, že jich tu máme velkou koncentraci, tak za bílého dne se jich za dodržení určitých pravidel nebojím. Vím, kudy můžeme, dávám bacha na psy a nelezeme do míst, kde nocujou. Pokud nenarazíme na problematickej kousek viz moje předchozí odkazy, věřím, že se problěmům s prasaty vyhneme.
Debata ale začala ohlednè chození do přírody potmě a to u nàs prostě neriskuju. Noční prasečí cesty nemàm zmapovaný, evidentně se potmě stahujou blíž k zástavbě a i tam, kde přes den chodíme bez obav.
A jak už tu padlo, zaslouží si při tom všem rušení a zmenšování prostoru k žití ttochu klidu.

14.8.2021 09:18

v noci do přírody chodíme výjimečně - třeba fotit svítící město v hrany lomu. Nejhorší noční zážitek jsme měli před dvěma lety, kdy nás v noci nenapadla prasata (chrochtající v poli), ale LAMA To jsme s Nightem ve dvě ráno opouštěli jednu velkou moravskou svatbu a pěšky se přesouvali do penzionu (bylo mi blbé využívat rozvoz cizím autem s obřím psem). Cesta mezi poli byla úžasná, měsíc svítil, byla krásná noc... když nám cestu v hlubokém úvozu zkřížila toulavá lama, patřící k místní jízdárně (stejná lama okousala nevěstě kytici, když se fotila přírodě - holky se znaly ) Zatímco ve dne byla lama mazlivá, v noci šla na zadní a mávala před sebou kopytama. Zážitek nicmoc. Nakonec jsme ji ukecali... opatrně převedli psa, obešli ji na co největší možnou vzdálenost... Takže za mě nejhorší noční šelma tuzemské přírody je lama

14.8.2021 09:49

Lidé jsou různé......znáte to, ponejvíce bl.bé.
Jen bych opravila ten příměstský lesík na pořádný les - i když jednou stranou příměstský :-)). Na druhou stranu ( řekněme na severovýchod ) se táhne mnoho kilometrů. Kam až?
Jinak my momentálně "venčíme" natažené na studené podlaze v chodbě. A do večera to lepší nebude. A večer to vypadalo tak hezky - na déšť.

14.8.2021 10:00
fikovnice

XXX.XXX.135.99

rapotacka11 napsal(a):
Jak se vám dnes venčí?

Den ode dne .
Nestačí, že mě bolí všechny klouby,
ještě si nepochopitelně šlápnu
doma, v kuchyni na vosu,.
Ona , nevím proč, u nás na podlaze
a já po bytě bosa.
Po letech připomenutí jak to bolí.
A bolí. Ach jo .

Přiložte syrovou cibuli. Pomáhá to...tedy alespoň mně.
No, a pokud náhodou máte doma Fenistil gel, tak ten by pomohl ještě víc.

14.8.2021 10:51
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Na píchance, pro příště a pro ostatní - pomáhají rozemnuté v ruce lístky jitrocele. Je všude kolem v přírodě a jako pomoc je nazaplatitelný. Musí se z toho vymačkat ta šťáva, prostě je pořádně rozmačkat v prstech a přiložit(vetřít) na štípanec. Muž onehdá nasr.l vosy v malinách, mají tam hnízdo. Chytnul žihadlo do břicha a řval jak tur Bolí to všude, natož tak břicho. Po jitroceli už to dával.

14.8.2021 10:51
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

v noci do přírody chodíme výjimečně - třeba fotit svítící město v hrany lomu. Nejhorší noční zážitek jsme měli před dvěma lety, kdy nás v noci nenapadla prasata (chrochtající v poli), ale LAMA To jsme s Nightem ve dvě ráno opouštěli jednu velkou moravskou svatbu a pěšky se přesouvali do penzionu (bylo mi blbé využívat rozvoz cizím autem s obřím psem). Cesta mezi poli byla úžasná, měsíc svítil, byla krásná noc... když nám cestu v hlubokém úvozu zkřížila toulavá lama, patřící k místní jízdárně (stejná lama okousala nevěstě kytici, když se fotila přírodě - holky se znaly ) Zatímco ve dne byla lama mazlivá, v noci šla na zadní a mávala před sebou kopytama. Zážitek nicmoc. Nakonec jsme ji ukecali... opatrně převedli psa, obešli ji na co největší možnou vzdálenost... Takže za mě nejhorší noční šelma tuzemské přírody je lama

14.8.2021 11:04

fikovnice napsal(a):
Přiložte syrovou cibuli. Pomáhá to...tedy alespoň mně.
No, a pokud náhodou máte doma Fenistil gel, tak ten by pomohl ještě víc.

..nebo ocet....ale pak to svědění...

14.8.2021 13:56

Nic proti letu ale tyhle horké dny fakt nemám ráda. Kluci jsou po včerejší výstavě úplně hotovo, spí od rána prakticky v kuse, prochazkovat se půjdeme až večer.
Takže u nás dnes vencime zatím takto

14.8.2021 14:21

Nic proti letu ale tyhle horké dny fakt nemám ráda. Kluci jsou po včerejší výstavě úplně hotovo, spí od rána prakticky v kuse, prochazkovat se půjdeme až večer.

jak dopadla výstava ?? - kluci se mi moc líbí (oba) i když doga je pochopitelně krásnější ta nahatá

My ve vedru chodíme jen brzy ráno - to je nejchladněji a jelikož nám vstávání nevadí, tak býváme před devátou doma. Večer už se nikam nehoníme... užíváme jen stín na zahradě - i když Night momentálně chrápe nahlas uvnitř na pelechu.

14.8.2021 14:51

Taky jsem myslela, že budem relaovat na zahradě v chládku. Jenže mi vosy lezly do piva. Tak jsem zas skončila u počítače.

neverend

14.8.2021 15:04
neverend

XXX.XXX.213.247

Mě už tady hlídá a kam se hnu, tam se hne ona.🙂 Hledá se dobrovolník do lesa.😄 Musíme ještě pomalu po operaci, doktor by huboval.🙂 Na poslední kontrole mu přinesla i petku a to už je celkem znamení přátelství.🙂 Vpochodovala do ordinace s tou petkou celkem sebejistě.😄 Předala mu úplatek (flašku) a my zase prej jdeme.😄

14.8.2021 15:59

Jo taky ležíme, zábava začne až večer....

Jak kluci dopadli?? Teda, že se ptám, jestli nejsou nejkrásnější, tak rozhodčí špatně vidí

14.8.2021 16:01

jak dopadla výstava ?? - kluci se mi moc líbí (oba) i když doga je pochopitelně krásnější ta nahatá

My ve vedru chodíme jen brzy ráno - to je nejchladněji a jelikož nám vstávání nevadí, tak býváme před devátou doma. Večer už se nikam nehoníme... užíváme jen stín na zahradě - i když Night momentálně chrápe nahlas uvnitř na pelechu.

Dřív jsem taky chodila brzo ráno....před prací jsme vyráželi třeba už lehce po páté.
Dneska se nějak nemůžu k těm ranním prochajdám dokopat.
Jak holky spí klidně do osmi i dýl, tak se mi z pelechu taky moc nechce.

14.8.2021 17:40
Atheira

XXX.XXX.209.8

My jsme dneska venčili ráno k potoku na koupačku a pak lesem asi půlhodinovou procházku před chvílí, jinak spíš na zahradě.
Byly jsme s Larou s našima, s mamkou si předaly dárky k svátku... Lara to, že od mámy dostala k mému svátku dárek vlastně spíš ona (má nový růžový postroj), pojala jako party hard a vytáhla jí ze záhonu pařez, co mamka zamýšlela jako dekoraci, ale Laru uchvátilo, jak je už tak správně suchý a drolivý a nadělala z něj mulčovací kůru, ukradla piškoty pořízený pro druhýho psa (ona by neměla, protože pšenice jí nedělá dobře), sežrala miňonku, pustila se do whiskey s ledem a tvářila se fakt zkoušeně, když jsme jí to sebrali. Odnesla babičce šunku z chleba a pak už chtěla domů.

Bývá vždycky fakt hodná a takovýhle věci nedělá. Ale jak je jí teď po delší době fakt dobře, asi je prostě až moc veselá.

(Ten bordel tam na těch fotkách vysypala mamka nějakou tašku nebo co a dělila bordel od normálních věcí... Je viditelně velmi organizovaná, co se obsahu tašek týče )

14.8.2021 18:28

Atheira napsal(a):
My jsme dneska venčili ráno k potoku na koupačku a pak lesem asi půlhodinovou procházku před chvílí, jinak spíš na zahradě.
Byly jsme s Larou s našima, s mamkou si předaly dárky k svátku... Lara to, že od mámy dostala k mému svátku dárek vlastně spíš ona (má nový růžový postroj), pojala jako party hard a vytáhla jí ze záhonu pařez, co mamka zamýšlela jako dekoraci, ale Laru uchvátilo, jak je už tak správně suchý a drolivý a nadělala z něj mulčovací kůru, ukradla piškoty pořízený pro druhýho psa (ona by neměla, protože pšenice jí nedělá dobře), sežrala miňonku, pustila se do whiskey s ledem a tvářila se fakt zkoušeně, když jsme jí to sebrali. Odnesla babičce šunku z chleba a pak už chtěla domů.

Bývá vždycky fakt hodná a takovýhle věci nedělá. Ale jak je jí teď po delší době fakt dobře, asi je prostě až moc veselá.

(Ten bordel tam na těch fotkách vysypala mamka nějakou tašku nebo co a dělila bordel od normálních věcí... Je viditelně velmi organizovaná, co se obsahu tašek týče )

No já teda nevím, ale dle vyprávění to vypadá, že si to feňule fakticky užila....jen nestihla tu whisky

Já takovýhle podobný zážitky náhodou beru jako velké plus, protože mám co vyprávět.......protože kdyby byla Lara hodná a celou návštěvu vám ležela u nohou, tak by to bylo nůďo.
Takhle jste minimálně mě teda pobavila, poněvadž si to umím představit v reálu

Bývá vždycky fakt hodná a takovýhle věci nedělá.

Jo jo, to bývá jak naschvál....

14.8.2021 18:32
Atheira

XXX.XXX.209.8

No já teda nevím, ale dle vyprávění to vypadá, že si to feňule fakticky užila....jen nestihla tu whisky

Já takovýhle podobný zážitky náhodou beru jako velké plus, protože mám co vyprávět.......protože kdyby byla Lara hodná a celou návštěvu vám ležela u nohou, tak by to bylo nůďo.
Takhle jste minimálně mě teda pobavila, poněvadž si to umím představit v reálu

Bývá vždycky fakt hodná a takovýhle věci nedělá.

Jo jo, to bývá jak naschvál....

To jsme se špatně pochopily, ona i tu whisky stihla. Jenom jí to první napití nestačilo a hrozně se toho nechtěla vzdát.
Přitom bych čekala, že jak ucítí alkohol, tak se zaksichtí a odejde. O to víc, když ho ochutná.

14.8.2021 18:40
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Přesně tak, jen s hodným psem by to byla celkem nuda, proto jsem měla i Worušku. Kdyby byl jen Berry, většinu času bych nevěděla, že mám psa. S Workou to bylo stále ve střehu.
Jinak k venčení: dneska 32st, koupila jsem si nový teploměr, jak muž říká: do mražáku za barákem(tu na mole je zima, pokud je pod 30st) takže to mám měřeno absolutně bez sluníčka, sem nikdy nesvítí. Worka funí, vyštěkává, popochází a neví, kam už si lehnout. Má chladící podložku, namraženou petku...nepomáhá

14.8.2021 18:43

lesnížínka napsal(a):
Přesně tak, jen s hodným psem by to byla celkem nuda, proto jsem měla i Worušku. Kdyby byl jen Berry, většinu času bych nevěděla, že mám psa. S Workou to bylo stále ve střehu.
Jinak k venčení: dneska 32st, koupila jsem si nový teploměr, jak muž říká: do mražáku za barákem(tu na mole je zima, pokud je pod 30st) takže to mám měřeno absolutně bez sluníčka, sem nikdy nesvítí. Worka funí, vyštěkává, popochází a neví, kam už si lehnout. Má chladící podložku, namraženou petku...nepomáhá

Chudák malej...tak snad ty vedra už brzo skončí.
Škoda, že nemáš chladnej sklep jako já, tam by mu bylo fajn. Jack v takhle teplých dnech prakticky trávil ve sklepě celej den, vylézal jen na jídlo, vyvenčení a pak až večer....

14.8.2021 18:48

Atheira napsal(a):
To jsme se špatně pochopily, ona i tu whisky stihla. Jenom jí to první napití nestačilo a hrozně se toho nechtěla vzdát.
Přitom bych čekala, že jak ucítí alkohol, tak se zaksichtí a odejde. O to víc, když ho ochutná.

Taky máte notorika?Ten náš zase miluje pivo a slivovici.Nemůže se nikde nechat ani pivo v plechovce,umí si ji otevřít a krásně mezi packami nechat vytékat a vylizovat.Takže návštěvám vždy říkám:pijte rychle nebo vám to pes vychlastá.
Přitom maminka,i tatínek i sourozenci,co vím,alkohol odmítají,jen ten náš už od mala by chlastal.

14.8.2021 19:51

tak tedy venčení tohoto týdne - jen v lesích za humny:

14.8.2021 20:10

tak tedy venčení tohoto týdne - jen v lesích za humny:

Taková hezká borůvka.

14.8.2021 20:13

Taková hezká borůvka.

14.8.2021 20:34
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):

Whisky může, to je ječmen
Jinak my už taky máme nový postroje, x-tý v řadě. Ty předchozí přestaly sedět, pinčová nasvalila, Vikina zhubla
Tyhle jsem kupovala jako provizorní u nás v chovatelských potřebách, než nechám ušít nový na míru. Ale náhodou nejsou úplně špatný, ten pinčový mi přijde dost dobrej...na to, že oba dohromady stály 500,-
Paní, co je chodí občas venčit, mi po procházce poslala zprávu, že malý silničářky jsou vyvenčený.

14.8.2021 20:44
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terven napsal(a):
Jinak my už taky máme nový postroje, x-tý v řadě. Ty předchozí přestaly sedět, pinčová nasvalila, Vikina zhubla
Tyhle jsem kupovala jako provizorní u nás v chovatelských potřebách, než nechám ušít nový na míru. Ale náhodou nejsou úplně špatný, ten pinčový mi přijde dost dobrej...na to, že oba dohromady stály 500,-
Paní, co je chodí občas venčit, mi po procházce poslala zprávu, že malý silničářky jsou vyvenčený.

Tenhle odstín oranžový bych nepřekousla!

Tohle, co mám teď nově, je Red Dingo a je to teda skvělej materiál. Lehoučkej a měkkej, ale přesto vypadá, že bude pevný a tak vůbec z něj mám dobrý pocit.

14.8.2021 20:51
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):
Tenhle odstín oranžový bych nepřekousla!

Tohle, co mám teď nově, je Red Dingo a je to teda skvělej materiál. Lehoučkej a měkkej, ale přesto vypadá, že bude pevný a tak vůbec z něj mám dobrý pocit.

Já jsem blázen do oranžový, plánuju teď ladit do oranžova i sebe a jestli se dokopu nechat ušít nový postroje ze 4 dox, tak budou taky oranžový- jen nevím, jestli mám vybrat reflexní oranžovou nebo prostě jen oranžovou

15.8.2021 01:09
fikovnice

XXX.XXX.135.233

Lidi, jsem tu zase se stejným dotazem jako nedávno: Kdo houbaříte, rostou nebo je pořád sucho?
Pokud ano, tak kde jste co našli...? Děkuji za případné odpovědi - zítra, ehm tedy dnes, se tak trochu chystám obhlédnout svá místečka...

15.8.2021 06:47

fikovnice napsal(a):
Lidi, jsem tu zase se stejným dotazem jako nedávno: Kdo houbaříte, rostou nebo je pořád sucho?
Pokud ano, tak kde jste co našli...? Děkuji za případné odpovědi - zítra, ehm tedy dnes, se tak trochu chystám obhlédnout svá místečka...

včera jsme byli hodinu a půl v lese tam, kde toho až zase tolik neroste a navíc tam chodí hodně lidí. A šli jsme se projít - ne houbařit... Kupodivu jsme přinesli hub dost a hlavně všechno to byly houby mladé, zdravé - pěkná směska od hříbků i podhříbků, křemenáčků, klouzků, lišek, babek, růžovek... Takže u nás (podhůří Jizerek) to začíná růst...

15.8.2021 13:27

Pěkný den všem, my jsme tento týden venčili na Slovensku v Terchové Malá Fatra a jako suvenýr si Olda přivezl lehčí gastritidu, tak má dietu a už to bude snad lepší. Na pátek zvracel dost žluči a kapku průjmik...ale byl tam v týdnu průzkumníkem 🐾 a dělali jsme často oporu holčině, co tam byla s námi s chodítkem. Snažila se chodit bez něj...je dobrá 👍

15.8.2021 13:28

fikovnice napsal(a):

Já teď nehoubařím, ale minulej tejden na výletech ve středních-jižních Čechách jsem potkala mraky hřibů, podhříbků a bedel.

15.8.2021 13:31

Terven napsal(a):

Krásné místní ocáskové zametačky 👍

15.8.2021 13:44

Atheira napsal(a):

A to Laře po tom ochutnávání whisky atd. nic nebylo???
To ten náš možná ochutnal na pobytu teď drobek bábovky s čokoládou z podlahy( viděla jaem, že něco sebral a nestihla reagovat) nebo jestli někde nesebral slanou brambůrku, jestli někomu neupadla večer a nebo přistydnul pozdě večer na terasové dlažbě, jak tam usnul...nemá na břuchu téměř žádné chlupy gaučák....no prostě se něco málo stalo a pak zvracel žluč a dnes je to 3.den a ještě troochu průjmuje a polehává...neumím si představit, co by s ním udělalo olíznutí whisky 🤮 brrr.....

15.8.2021 13:47

Atheira napsal(a):

Lara příjmením Nádherná 🥰

15.8.2021 13:52

Krásný a přitažlivý Kuks....krásné fotky 🐶👍

Neregistrovaný uživatel

15.8.2021 15:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.183

Tak dneska takhle vegetíme v pergole... Asi půjdeme všichni do bazénu 🤣

15.8.2021 16:26
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak dneska takhle vegetíme v pergole... Asi půjdeme všichni do bazénu 🤣

Máme to podobně, ale do bazénu určo nepůjdem kluky bych neukecala, Gucci nevím, kde je upeklá a já taky ne, neb bazén je kaput A nevím, jestli dneska ještě vůbec někam půjdem, je 32st v hlubokém stínu, na slunko bych nevylezla, kdyby mi platili. A to jsem měla velké ambice, že vystříhám rákos, protože to je částečně ve vodě. Jen se nějak k tomu dokopat

Neregistrovaný uživatel

15.8.2021 16:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.183

lesnížínka napsal(a):
Máme to podobně, ale do bazénu určo nepůjdem kluky bych neukecala, Gucci nevím, kde je upeklá a já taky ne, neb bazén je kaput A nevím, jestli dneska ještě vůbec někam půjdem, je 32st v hlubokém stínu, na slunko bych nevylezla, kdyby mi platili. A to jsem měla velké ambice, že vystříhám rákos, protože to je částečně ve vodě. Jen se nějak k tomu dokopat

Takto máme po vykoupání a důkladném vytreni do všech matrací a dek v pergole 😂

Neregistrovaný uživatel

15.8.2021 16:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.183

Ptactvo taky po koupeli 🤣😂 naše slepičky zelený 😁

15.8.2021 18:13
Atheira

XXX.XXX.209.8

A to Laře po tom ochutnávání whisky atd. nic nebylo???
To ten náš možná ochutnal na pobytu teď drobek bábovky s čokoládou z podlahy( viděla jaem, že něco sebral a nestihla reagovat) nebo jestli někde nesebral slanou brambůrku, jestli někomu neupadla večer a nebo přistydnul pozdě večer na terasové dlažbě, jak tam usnul...nemá na břuchu téměř žádné chlupy gaučák....no prostě se něco málo stalo a pak zvracel žluč a dnes je to 3.den a ještě troochu průjmuje a polehává...neumím si představit, co by s ním udělalo olíznutí whisky 🤮 brrr.....

Neee, to vůbec. Spíš kdyby natlačila nějak velký množství těch piškotů, tak pak bude asi prdět. Chipsy už má taky za sebou. Prý mňamka. Teď stačí, aby slyšela šustění pytlíku od chipsů a už se hrne. Já jí prasárny cíleně nedávám. Ale když si to chytře ukradne, ať si poslouží.

To s tím brambůrkem nebo kusem bábovky bych asi tak černě neviděla. Jestli mu je takhle blbě, hledala bych v tom něco jiného než sousto upadlé na zem.

15.8.2021 21:32

Atheira napsal(a):
Neee, to vůbec. Spíš kdyby natlačila nějak velký množství těch piškotů, tak pak bude asi prdět. Chipsy už má taky za sebou. Prý mňamka. Teď stačí, aby slyšela šustění pytlíku od chipsů a už se hrne. Já jí prasárny cíleně nedávám. Ale když si to chytře ukradne, ať si poslouží.

To s tím brambůrkem nebo kusem bábovky bych asi tak černě neviděla. Jestli mu je takhle blbě, hledala bych v tom něco jiného než sousto upadlé na zem.

Lara je tedy pěkný číslo koukám 🙂 když ale slupne nějakej tfujtajbl Lara, která má možná 15 kilíček? a Oliver, který má necelých 8 kilíček, tak v tom taky bude rozdíl...ono to sem nepatří, ale přeci jen...
když on Oliver má dost citlivé zažívání, pokažený žaludek z pobytu v útulku a problém mezi žaludkem a jícnem. Bere degan, zkoušela jsem velmi pozvolna vysadit, ale musela jsem se k deganu vrátit a už jsem smířená, že to bude doživotně. Jinak z něj lítají šťavy až na zem a nebo je napolyká zpět. Dávám famosan. Cca před měsícem a půl měl udělané celkové odběry a kromě štítky ok. Po měsíci znova štítka ok. Když píši o své péči naší dočasce, které posílám pravidelně zprávy o Olíkovi,napsala mi, že s ním chodím často na veterinu, že může být vystresovaný a z toho pak marůdek...to jo, protože žlázky mačkat ještě neumím a co 5 týdnů jsme tam...podávání glandexu jsem přerušila kvůli Slovensku a začnu zase až bude ok několik dnů. Alergie máme na papíře....já už nevím, co bych měla podniknout, abych něco nepokazila.
Co byste prosím Athero podnikla Vy, kdybyste byla na mém místě? Ještě upřesním, že tu žluč zvracel nad ránem jednorázově, ale podle toho, kolik toho bylo, musel mít žluče plný žaloudek...pak už jen průjmoval 2 a kousek dne, chuť k jídlu měl dobrou. Teď už se zdá být v pořádku...i si začal zase hrát s hračkami....
No a jinak naše vet má teď dovču a k jiným tady u nás bych šla jen, kdyby šlo do tuhého, z toho na jednom pracovišti už neořekročím práh 😒. Vetka naše bude až ve čtvrtek....té důvěřuji...
Ráda bych znala Váš názor nebo někoho, kdo si to taky přečte, ale neurazím se, když mne pošlete do háje....pěkný večer přeju!

16.8.2021 08:08
Atheira

XXX.XXX.209.8

Vahine:
Já myslím, že problémy našich psů jsou v dost zásadních věcech hodně odlišné, tak těžko radit. (Zatímco vy mluvíte o problémech s jícnem, já vždycky řešila spíš potíže v zadní části psa ) Lara odmala trpěla na průjmy, i krvavé a podělala se v podstatě po všem. Naopak že by z něčeho zvracela, to už pak bylo jen spíš přidružené. Často zvracela z hladu jenom šťávy. Když nechtěla jíst a celý den nic nevzala, tak ráno rozhodně blila. Tohle jí zůstalo doteď. Musí za každou cenu za den aspoň něco sníst, jinak další den blije.
Budu se opakovat, ale z těhlech kolotočů pomohla až změna stravy. Neustálé plácání se v granulích mi přivádělo jenom nervy, kila vyhozeného jídla slepicím a jinak nic. Potom přestala být tak citlivá na každý nesmysl a dokonce i když sežere rohlík, většinou jí nic vážného není, jen chvíli trochu prdí. Dřív by jí k hnačce stačila i špička rohlíku.
Když se pak pořešily zdravotní problémy a vzala se jí děloha a vaječníky, zůstaly jenom ty otravný žlázky.

Ale jestli chcete vědět můj názor, tak bych se asi fakt zamyslela nad slovy dočaskářky, jestli to zbytečně moc neřešíte. Když já se nechám nějakým problémem moc vystresovat, i Lara z něj pak dělá větší problém než jakým je. Zároveň bych si položila otázku, jestli to zvracení není z těch žlázek. Mám takovou zkušenost. Že když jsme byly v tom nejhorším, potřebovala pro její komfort mačkat tak každé čtyři pět dnů (ano, fakt ne týdnů). To bylo ale v době, kdy už potřebovala nakonec antibiotika, protože zánět. V podstatě se u Lary opakoval takový začarovaný kruh, ve kterém v určitém období potřebovala ty žlázky vymačkat opravdu aspoň jednou za týden, jinak to bylo pořád horší. A nejdřív by mě nenapadlo, že ty potíže kolem jsou taky všechny z toho.

16.8.2021 10:28

Psí a zahrádkářské téma v jednom

16.8.2021 10:31

Krásný pes! Z malých psů se mi mops líbí nejvíc.

Jen se zeptám a neberte to, prosím, jako rýpnutí - tak velké cukety jste nechali narůst schválně?

16.8.2021 10:32
Atheira

XXX.XXX.209.8

A psí jsou ty fotky v čem? Já tam vidím jen hodně rostlý cukety.

16.8.2021 10:35

Krásný pes! Z malých psů se mi mops líbí nejvíc.

Jen se zeptám a neberte to, prosím, jako rýpnutí - tak velké cukety jste nechali narůst schválně?

Nebylo to schválně, pár dní jsem prostě jen nešla cukety zkontrolovat a oni tam narostli takoví giganti... Ale neva, upekla jsem buchtu, udělala obalovanou cuketu a ze zbytku vyrobím čatní na topinky (které je mmch. famózní)

16.8.2021 10:36

Nebylo to schválně, pár dní jsem prostě jen nešla cukety zkontrolovat a oni tam narostli takoví giganti... Ale neva, upekla jsem buchtu, udělala obalovanou cuketu a ze zbytku vyrobím čatní na topinky (které je mmch. famózní)

...a prosím byl by recept?

16.8.2021 10:42

Najdu a přepíšu Vám ho.

16.8.2021 10:53

Tady. Bohužel nevím, jaká je trvanlivost neb u nás nikdy sklenice nepřežijou déle jak dva až tři týdny

16.8.2021 10:55
Terven

XXX.XXX.110.191

Vahine - váš pejsek má zřejmě chronické trávicí problémy a to bývá dost často takový neutěšený začarovaný kruh. Majitelé se snaží najít něco, co bude vyhovovat - obvykle jinou značku granulí - jenomže každá další změna psovi znovu a znovu rozhodí trávení. Pak pes průjmuje a není v silách nikoho rozklíčovat, zda je to ze změny krmení anebo nesedí nová značka granulí.
Čím větší jsou problémy psa, tím majitel vyvíjí větší úsilí, víc řeší, víc se stresuje. Je to pochopitelné.
Nejnovější medicínské výzkumy ukazují, že "střevo je druhý mozek" - platí to u lidí i u zvířat. Střevní mikrobi zdaleka neovlivňují jenom trávení, mají vliv i na psychiku.
Tady už je jistě známo, že já jsem všema deseti pro barf, ale i když se od tohoto názoru zkusím oprostit, tak mi stejně vychází, že trávicí trakt vašeho pejska potřebuje restart - a to mi moc nejde dohromady s krmením granulí.
Určitě víte, že když si přečtete u granulí složení, je to skoro jako telefonní seznam (já teda, když už jsem někdy kupovala granule, preferovala jsem ty, kde je co nejmíň ingrediencí). Prakticky nejde odhadnout, co konkrétně z toho seznamu psovi působí obtíže - zdaleka to nemusí být jenom ta hlavní masová složka -tj. třeba kuře. Může to být cokoliv jiného, nebo něco v kombinaci s něčím...
Pejsek s takovými obtížemi potřebuje pro začátek úplně jednoduchou dietu - třeba králík+brambor - 2 složky. Nebo hovězí + dýně..
Ani tak bych neočekávala hned zpočátku bobek jako z učebnice. Ale pokud budou delší čas problémy, budete vědět, že králíka ani brambor ne. A pořád vám toho bude plno zbývat.
Mně se u pinčový moc osvědčila pasta Probican. Po příchodu k nám se jí periodicky střídala zácpa - normální bobky a krvavé průjmy. Poté, co jí vyšla negativní koprologie, nasadila jsem tu pastu a postupně převedla na barf.
Asi bych pejska s takovými problémy zkusila pořešit tak nějak celostně - zřejmě nebude mít problém jenom v trávicím traktu. Psychika je v pohodě? Má důvod ke stresu? Nese si trauma z minulosti?
Kdysi tady někdo moc hezky popisoval, jak takovej celostní přístup vyléčil psa z ošklivých chronických problémů. Zjednodušení života, procházky, společně sdílené zážitky, uklidnění majitele, jednoduché jídlo - neumím to tak popsat a nevím, jestli to byla Megí anebo paní, co už sem nehodí- Tapina.

16.8.2021 11:04

Tady. Bohužel nevím, jaká je trvanlivost neb u nás nikdy sklenice nepřežijou déle jak dva až tři týdny

..diky moc, zlatá...

16.8.2021 12:34
Atheira

XXX.XXX.209.8

Taky máte notorika?Ten náš zase miluje pivo a slivovici.Nemůže se nikde nechat ani pivo v plechovce,umí si ji otevřít a krásně mezi packami nechat vytékat a vylizovat.Takže návštěvám vždy říkám:pijte rychle nebo vám to pes vychlastá.
Přitom maminka,i tatínek i sourozenci,co vím,alkohol odmítají,jen ten náš už od mala by chlastal.

Jsem vám zapomněla odpovědět... No, asi máme, ale doteď jsem to netušila. Vždycky jsem byla zvyklá, že jak zvíře zacítí alkohol, nahodí zděšenej ksicht a utíká.
Že občas jde po birellu nebo klasickým pivu, to jsem brala, že asi teda může být. Tímhle mě ale překvapila.

16.8.2021 12:52
Atheira

XXX.XXX.209.8

Vahine:
Ještě bych chtěla vypíchnout to, co psala Terven.
Pejsek s takovými obtížemi potřebuje pro začátek úplně jednoduchou dietu - třeba králík+brambor - 2 složky. Nebo hovězí + dýně..
Může to být blbost, ale třeba ne. Jsem přesvědčená, že takhle v pohodě trávení, co se klidu od průjmů a problémů se střevy týče se mi povedlo dosáhnout nejen přechodem na barf, ale především tímhle, co je zmíněno. Když pomineme tyhle náhodné akce, kde Lara paří jak se patří, má krmnou dávku sestavenou takhle jednoduše. Maso, kosti, vnitřnosti jedno zvíře + jednoduchá příloha. Třeba včera měla kuře s batátem. Někdy přílohu kombinuju, ale ani tak to nevymýšlím moc na divoko, ale dávám to tak, aby to k sobě šlo.
Nemyslím si, že takhle jednoduché krmení je jenom pro začátek nebo nějak extra dietní. Připadá mi to docela normální a přirozené.

16.8.2021 13:23

Vahine, zrovna včera jsme se na to téma bavili se známým na cvičení a říkal mi, že feně na tyto problémy pomohly obyčejný probiotika a chlorella.

Jinak já přidávám fotku z výstavy, pes získal V3, byla obrovská konkurence, tak jsem za to moc ráda.

Neregistrovaný uživatel

16.8.2021 13:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.96

Atheira napsal(a):
Jsem vám zapomněla odpovědět... No, asi máme, ale doteď jsem to netušila. Vždycky jsem byla zvyklá, že jak zvíře zacítí alkohol, nahodí zděšenej ksicht a utíká.
Že občas jde po birellu nebo klasickým pivu, to jsem brala, že asi teda může být. Tímhle mě ale překvapila.

Nase prvni fena japan china. Mimo jiné import z ruska. By chlastala vsecko. Pivo, vino, fernety, rum, vodku (ta a pivo to bylo nej) proste cokoli alkoholickyho muselo byt psovi z dosahu. Jak neco zustalo na stole a slo se treba jen curat pes na stole prevrzena flaška nebo sklenka a jela... Samozrejme se nenechavala ale obcas se vse neuhlidalo 😂 nasi papousi nechat je sou to samy 🤣😂

16.8.2021 13:35
Atheira

XXX.XXX.209.8

Vahine, zrovna včera jsme se na to téma bavili se známým na cvičení a říkal mi, že feně na tyto problémy pomohly obyčejný probiotika a chlorella.

Jinak já přidávám fotku z výstavy, pes získal V3, byla obrovská konkurence, tak jsem za to moc ráda.

Moc fajn je Gastro od Dromy. Ale jestli je něco špatně ve stravě - pes má s něčím konkrétním problém a neví se to, je to vleklý a neví se kudy kam, tak se to sice zmírní, ale po čase se to zase začne vracet do starých kolejí.
Podle mě jsou takové přípravky dobré na podpoření dobrého trávení u psa, který je jinak zdravý, jenom citlivější. Ale asi se tím nedá úplně opravit, když je nějak výrazně rozbitý. Aspoň takovou já mám zkušenost.

Já osobně si myslím, že Oliver reaguje na něco, co se systematicky opakuje a dělá špatně. Jestli má xy alergií, je možné, že tam je schované ještě něco. Některé věci rády reagují na sebe.
Mám známou, která má alergii na ořechy. Když ale blbě zkombinuje některé věci, má alergickou reakci i třeba na jahody se šlehačkou, i když na samotnou šlehačku a samotné jahody alergii vůbec nemá. Zní to divně, ale to stejné znám i já. Mám alergii na mléčný tuk a když se mi stane, že omylem sním nebo vypiju něco mléčného, reaguju alergicky následujících několik dnů i na banány, na které alergii normálně nemám. A to teď mluvím jen o faktorech "žrádelních", může jich být ještě mnoho, tím stresem počínaje.

Některý lidi maj holt smůlu a pak je jediné řešení ten problém poznat a pochopit, i když u některých je to dost složité.

16.8.2021 13:38
Atheira

XXX.XXX.209.8

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nase prvni fena japan china. Mimo jiné import z ruska. By chlastala vsecko. Pivo, vino, fernety, rum, vodku (ta a pivo to bylo nej) proste cokoli alkoholickyho muselo byt psovi z dosahu. Jak neco zustalo na stole a slo se treba jen curat pes na stole prevrzena flaška nebo sklenka a jela... Samozrejme se nenechavala ale obcas se vse neuhlidalo 😂 nasi papousi nechat je sou to samy 🤣😂

Ten import z Ruska je myslím výmluvný dostatečně.
A ti papouši to jenom okoukali určitě.

Neregistrovaný uživatel

16.8.2021 13:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.96

Atheira napsal(a):

Ona už je 20 let mrtva ale kde to vzali ptáci je mi záhadou 🤣😂

16.8.2021 14:11
fikovnice

XXX.XXX.134.175

Atheira napsal(a):

Taky myslím...plus jasná náklonnost k vodce!

16.8.2021 14:27

Atheira napsal(a):
Moc fajn je Gastro od Dromy. Ale jestli je něco špatně ve stravě - pes má s něčím konkrétním problém a neví se to, je to vleklý a neví se kudy kam, tak se to sice zmírní, ale po čase se to zase začne vracet do starých kolejí.
Podle mě jsou takové přípravky dobré na podpoření dobrého trávení u psa, který je jinak zdravý, jenom citlivější. Ale asi se tím nedá úplně opravit, když je nějak výrazně rozbitý. Aspoň takovou já mám zkušenost.

Já osobně si myslím, že Oliver reaguje na něco, co se systematicky opakuje a dělá špatně. Jestli má xy alergií, je možné, že tam je schované ještě něco. Některé věci rády reagují na sebe.
Mám známou, která má alergii na ořechy. Když ale blbě zkombinuje některé věci, má alergickou reakci i třeba na jahody se šlehačkou, i když na samotnou šlehačku a samotné jahody alergii vůbec nemá. Zní to divně, ale to stejné znám i já. Mám alergii na mléčný tuk a když se mi stane, že omylem sním nebo vypiju něco mléčného, reaguju alergicky následujících několik dnů i na banány, na které alergii normálně nemám. A to teď mluvím jen o faktorech "žrádelních", může jich být ještě mnoho, tím stresem počínaje.

Některý lidi maj holt smůlu a pak je jediné řešení ten problém poznat a pochopit, i když u některých je to dost složité.

Ano, může to být asi cokoliv, já jen že pomoct může občas úplná blbost a to se snaží veterinář léčit na všechno možný, bere vzorky, dělá testy a nic nepomáhá.
Nám se naštěstí barfem upravilo všechno. Ne, nikomu to necpu.

16.8.2021 14:35
Atheira

XXX.XXX.209.8

Ano, může to být asi cokoliv, já jen že pomoct může občas úplná blbost a to se snaží veterinář léčit na všechno možný, bere vzorky, dělá testy a nic nepomáhá.

Já to taky nechci vyloženě cpát, ale je to zkrátka fakt, že vykašlat se na granule je v těhlech potížích prostě mnohokrát nejlepší volba, no.

16.8.2021 15:04
Terven

XXX.XXX.110.191

Taky to se snažím necpat, ale někdy je to fuška
Ale viděla jsem na vlastní oči zázrak u pinčový a to jsem se zpočátku fakt bála. Něco jinýho je začít tak krmit štěně - tohle byl dospělej pes, zřejmě celoživotně na levnějších granulích s rozhozeným trávením stresem i častýma změnama.
Takže jsem postupovala extrémně pomalu, vařila jsem kratší a kratší dobu, ale pořád vařila. A to i přesto, že vlastně vím, že syrový maso je pro psa stravitelnější než vařený. Jenže ona už na vařený byla jakž takž zvyklá a já jsem pořád měla před očima ty její krvavý průjmy. Prostě jsem se bála, že jí tou syrovou flákotou ublížím.
Jednou jsem brala jako obvykle maso v prodejně DPM a pinčovou jsem zmínila. Paní mi dala manuálek přechodu na barf den po dni a já jsem to začala přesně podle toho dělat. A světe, div se, po syrovým se nezačalo dít nic. Resp. teda, začalo - bobky by se najednou daly fotit do učebnice. A pinčová nevěřila svýmu štěstí, cože se to v jejích miskách najednou zjevuje

16.8.2021 18:16
fikovnice

XXX.XXX.134.175

Brňáci, znáte chrlický biotop??? Včera vyzkoušeno, voda jak kafe a navečer lidu pomálu!

16.8.2021 23:48
fikovnice

XXX.XXX.135.195

fikovnice napsal(a):
Brňáci, znáte chrlický biotop??? Včera vyzkoušeno, voda jak kafe a navečer lidu pomálu!

Jo, a plno lidí tam bylo s pesanama...

17.8.2021 08:42

fikovnice napsal(a):
Jo, a plno lidí tam bylo s pesanama...

Jani, a nemáš fotky?
Já kdesi v Brněnském deníku četla, že psi jen ráno a večer.

17.8.2021 09:09

..motýl práci na chalupě a zahradě zmozen začíná usínat kdekoli....včetně parapetů oken.....

17.8.2021 12:55
fikovnice

XXX.XXX.133.66

Jani, a nemáš fotky?
Já kdesi v Brněnském deníku četla, že psi jen ráno a večer.

Bohužel fotky nemám, měla jsem vybitý mobil... Ale je pravda, že vícero psů jsem tam zaznamenala až tak nějak kolem 18. - 19.h.

17.8.2021 13:31

Jo taky ležíme, zábava začne až večer....

Jak kluci dopadli?? Teda, že se ptám, jestli nejsou nejkrásnější, tak rozhodčí špatně vidí

Kluci jsou vždycky nejkrásnější, 😄
Mladší černý mezitrida výborná 1, oblastní vítěz plemene
Starší zlatý třída otevřená, Výborná 1

17.8.2021 14:02

Jé, gratuluju moc, super výsledky.

17.8.2021 14:14

..velká gratulace

17.8.2021 16:05

No já to věděla, fešáci největší to jsou....gratulace
Doufám, že dostali óbr odměnu

17.8.2021 16:28
Atheira

XXX.XXX.209.8

Když jsme u těch fešáků, vzpomněla jsem si... Pro mě novinka, doteď jsem to netušila, ale vy tady všichni víte, že označení fešák se používá pro kastráta?

17.8.2021 16:44

Atheira napsal(a):
Když jsme u těch fešáků, vzpomněla jsem si... Pro mě novinka, doteď jsem to netušila, ale vy tady všichni víte, že označení fešák se používá pro kastráta?

Nee...netušila jsem a vzhledem k tomu, že to používám i u chlapů jako lichotku "prosim tě, vždyť jsi ve svým věku ještě fešák" a zvířatech ani nemluvím, takže jsou vlastně všichni GO-GO

17.8.2021 17:26
Atheira

XXX.XXX.209.8

Nee...netušila jsem a vzhledem k tomu, že to používám i u chlapů jako lichotku "prosim tě, vždyť jsi ve svým věku ještě fešák" a zvířatech ani nemluvím, takže jsou vlastně všichni GO-GO

Já se to dozvěděla jen díky tomu, že kamarádky rodiče si přivezli z útulku psa, takový vtipný, docela Laroidní cosi, ale malinkatý, asi tak třetina jedný Lary. A pojmenovali ho Fešák. Přišla jim na návštěvu teta a hned to rozsekla výkřikem "cože? Vždyť má koule!"

17.8.2021 17:33

já taky fešáka nikdy k volům, skopcům, kapounům a jiným neřadila... Až jsem jednou kdysi dávno chovateli k fotkám mladičkého Xerdy do emailu napsala, že jeho odchov je fešák a Milana Štourače omývali, proč jsme Xerdu vykastrovali... A ukázalo se, že je to jen nekompatibilita v pojmech. A od té doby to vím... ale stejně je pro mě fešák krasavec a ne vykastrovanec

18.8.2021 08:22

Jj, známe.
Fešák = pes.
Macek = kocour.
Hňup = kozel.
atd.

18.8.2021 10:54
Terven

XXX.XXX.110.191

Jj, známe.
Fešák = pes.
Macek = kocour.
Hňup = kozel.
atd.

Aha, tak člověk se učí celej život ...o tom hňupovi jsem teda věděla.
Nicméně ten fešák asi nebude všeobecně známý, protože spousta lidí to používá v původním významu, nic nekalého netuše

Přidávám silničářky z dnešního rána k tématu Jak se vám dnes venčí

18.8.2021 10:56
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terven napsal(a):
Aha, tak člověk se učí celej život ...o tom hňupovi jsem teda věděla.
Nicméně ten fešák asi nebude všeobecně známý, protože spousta lidí to používá v původním významu, nic nekalého netuše

Přidávám silničářky z dnešního rána k tématu Jak se vám dnes venčí

To samé fešanda - to je zase kastrovaná fena.

18.8.2021 10:59
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):
To samé fešanda - to je zase kastrovaná fena.

Nevím, no..tipuju, že okruh lidí, který to ví a používá, nebude zas tak velký. Běžně mým fenám někdo říká, že jsou fešandy, nesčetněkrát jsem slyšela to slovo někoho použít a určitě ne ve významu kastrovaná fena.

18.8.2021 11:03
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terven napsal(a):
Nevím, no..tipuju, že okruh lidí, který to ví a používá, nebude zas tak velký. Běžně mým fenám někdo říká, že jsou fešandy, nesčetněkrát jsem slyšela to slovo někoho použít a určitě ne ve významu kastrovaná fena.

Já to taky nevěděla. Vždyť jsem to psala. Já taky výraz vůl rozhodně používám častěji pro debilní lidi, ale jeho význam je jinde.

18.8.2021 11:09

No, a o tom kocourovi jsem to taky teda nevěděla. Protože Macek se jmenuje každej druhej. Nebo mu aspoň tak říkají.

neverend

18.8.2021 18:31
neverend

XXX.XXX.213.247

Macek říkám půl roku naší kočce a zdá se,že nám to je oboum celkem jedno.😄 Horší jsou na Češtině ty anglicko-české znásilněné výrazy, co používají hlavně mladší ročníky.😄 Myslím "lívnout, čeknout,dropnout" a mnoho dalších.🙂 Hlavně že pak Česky píšou hůř než já.😄 Což už je ostuda.😄

18.8.2021 19:32

U nás se trochu ochladilo tak na cca 17 stupňů, na prochajdy úplně super počasí, i se líp spí. Takže jsme pořád venku. Bohužel i jiní lidi a opět všude nasráno, ale byla jsem pohotová.

18.8.2021 19:43

neverend napsal(a):
Macek říkám půl roku naší kočce a zdá se,že nám to je oboum celkem jedno.😄 Horší jsou na Češtině ty anglicko-české znásilněné výrazy, co používají hlavně mladší ročníky.😄 Myslím "lívnout, čeknout,dropnout" a mnoho dalších.🙂 Hlavně že pak Česky píšou hůř než já.😄 Což už je ostuda.😄

Si stěžujete, že tu nikdo nic neporadí, tak já Vám poradím. Když něco nevíte, jak se píše, tak použijte gůgl. To je můj počeštěný výraz a je česky v češtině a je boží.
From English to Czech použijte překladač. Tj. Translator. V English jsou capital písmena téměř všude, u nás platí pravidla :-)
Víte, že v jůes platí zkomolenou měnou? Jo, zkomolili to. Naše slovo. Původně to totiž byl tolar z Jáchymova.
Tak tohle je na oplátku :-)

18.8.2021 19:48
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

My teď tři dny venčili v Beskydech O:)
Velký Javorník, Radhošť, Pustevny, Lysá hora
Teď budu mít dva dny klid. 😁

18.8.2021 19:49

Macek se říká "velký" (úlovek) a macatej jako "nadýchaný". Ne, macatej je tlustej.
A facka jak od Macka. A Míca je kastrovaná?

neverend

18.8.2021 20:11
neverend

XXX.XXX.213.247

Si stěžujete, že tu nikdo nic neporadí, tak já Vám poradím. Když něco nevíte, jak se píše, tak použijte gůgl. To je můj počeštěný výraz a je česky v češtině a je boží.
From English to Czech použijte překladač. Tj. Translator. V English jsou capital písmena téměř všude, u nás platí pravidla :-)
Víte, že v jůes platí zkomolenou měnou? Jo, zkomolili to. Naše slovo. Původně to totiž byl tolar z Jáchymova.
Tak tohle je na oplátku :-)

Ale prd Megi. Tolar je německé slovo a jůes má základy v mnoha národnostech a tudíž absorboval i jazyk tolik cizích slov. Hele co Vy budete dělat až vypnou "net"?😄

18.8.2021 20:23

Andrýsek3 napsal(a):
My teď tři dny venčili v Beskydech O:)
Velký Javorník, Radhošť, Pustevny, Lysá hora
Teď budu mít dva dny klid. 😁

Krása! Jak se daří pesanovi zdravotně? Vím, že měl nějaké potíže se srdcem atd?

18.8.2021 20:38
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

Krása! Jak se daří pesanovi zdravotně? Vím, že měl nějaké potíže se srdcem atd?

Pejsovi se daří dobře, nedávno jsem nechala vyšetřit téměr komplet zevnitř, a srdíčko je překvapivě v pořádku, úplně jsme tedy vysadili prášky. 😯 zápasíme momentálně jen s epilepsií a kily navíc, ale už pár měsíců bere prášky a od té doby žádný záchvat (ťuk, ťuk), akorát po nich přibral. 😝 Takže vše tak nějak v pořádku a můžeme lítat po horách. 💪

18.8.2021 20:42

Andrýsek3 napsal(a):
Pejsovi se daří dobře, nedávno jsem nechala vyšetřit téměr komplet zevnitř, a srdíčko je překvapivě v pořádku, úplně jsme tedy vysadili prášky. 😯 zápasíme momentálně jen s epilepsií a kily navíc, ale už pár měsíců bere prášky a od té doby žádný záchvat (ťuk, ťuk), akorát po nich přibral. 😝 Takže vše tak nějak v pořádku a můžeme lítat po horách. 💪

Super!

18.8.2021 20:46

neverend napsal(a):
Ale prd Megi. Tolar je německé slovo a jůes má základy v mnoha národnostech a tudíž absorboval i jazyk tolik cizích slov. Hele co Vy budete dělat až vypnou "net"?😄

Ale českého původu - mince z Jáchymova údolí ( St Joachim Tal); za mě slovo českého původu, stejně jako pistole ( píšťala husitů)

18.8.2021 21:31

neverend napsal(a):

Jo ták, júes má základy (no né, jsou to States) v mnoha národnostech, takže když vsákne tolik cizích slov, tak je to ok, ale když se do češtiny dostane cizí slovo, tak je to špatně :-) Tento proces je normální. Průmyslová revoluce teda tady byla jak protržení přehrady, ale zkrátka - žádná novinka. Víkend. Fér. Šortky. To zrušíme?
A tolar je z němčiny, znamená "z Jáchymova", jenže tady se v tom období německy mluvilo, docela nedávno ještě obce nesly něm. názvy, ona čeština je z části němčina (a další) a neexistuje zas tak dlouho, jak ji známe dnes, to je chvilka, tady žádné pravé "české" slovo nějak jako "nebylo", vždy jsme byli členem nějaké říše a vládla latina s němčinou a tento národ je směsí národů, co sem přišla .. tipuji třeba dost 14. století, protože s obchodníky cestoval mor. Tohle se bere na základní škole, mě čeština bavila a naše učitelka uměla staroslověnštinu a to je teda něco. Tahle mince/název/odvozeniny z Jáchymova se dostala do celého světa. Jsme slavní! :-) A Vy se smiřte s tím, že slova přejatá, hybridní,.. vznikla právě tím způsobem, na který si stěžujete.
Omluva za OT, pokračujte ve venčení :-) Děsná zima včera a dnes.

neverend

18.8.2021 21:39
neverend

XXX.XXX.213.247

Jo ták, júes má základy (no né, jsou to States) v mnoha národnostech, takže když vsákne tolik cizích slov, tak je to ok, ale když se do češtiny dostane cizí slovo, tak je to špatně :-) Tento proces je normální. Průmyslová revoluce teda tady byla jak protržení přehrady, ale zkrátka - žádná novinka. Víkend. Fér. Šortky. To zrušíme?
A tolar je z němčiny, znamená "z Jáchymova", jenže tady se v tom období německy mluvilo, docela nedávno ještě obce nesly něm. názvy, ona čeština je z části němčina (a další) a neexistuje zas tak dlouho, jak ji známe dnes, to je chvilka, tady žádné pravé "české" slovo nějak jako "nebylo", vždy jsme byli členem nějaké říše a vládla latina s němčinou a tento národ je směsí národů, co sem přišla .. tipuji třeba dost 14. století, protože s obchodníky cestoval mor. Tohle se bere na základní škole, mě čeština bavila a naše učitelka uměla staroslověnštinu a to je teda něco. Tahle mince/název/odvozeniny z Jáchymova se dostala do celého světa. Jsme slavní! :-) A Vy se smiřte s tím, že slova přejatá, hybridní,.. vznikla právě tím způsobem, na který si stěžujete.

Megi kolik Vám je? 😄 Pamatujete ještě Husáka jako prezidenta? 🙂 Já ano, ale zkomolené anglické výrazy v jazyce Českém už ne. Stačí? A hlavně aby někdo psal univerzálně měké i všude a přitom používal "asi moderní" jazykové mutace kde může mně nepřipadá moc normální. Zajděte někdy na nějaký stream a čtěte chat dorostenců.😄 To budete víc v obraze než opisováním wiki.🙂

18.8.2021 22:05

neverend napsal(a):
Megi kolik Vám je? 😄 Pamatujete ještě Husáka jako prezidenta? 🙂 Já ano, ale zkomolené anglické výrazy v jazyce Českém už ne. Stačí? A hlavně aby někdo psal univerzálně měké i všude a přitom používal "asi moderní" jazykové mutace kde může mně nepřipadá moc normální. Zajděte někdy na nějaký stream a čtěte chat dorostenců.😄 To budete víc v obraze než opisováním wiki.🙂

Díky, nechci, to jsou určitě stránky, které mě totálně nezajímají (wiki je ale náhodou super). No, víte co, když se něco stalo před naším narozením, tak máme tu základní školu - třeba dějepis :-) .. filmy, literaturu a ÚJČ AV ČR. Husák tu opravdu prezidentoval až po té prům. rev.
Nenormální Vám to připadat může, ale je to úplně normální vývoj mláděte, hledání, formování. Zatímco Vy jste asi dospělý, ale že byste slovo "český" napsal správně, jak jste viděl před deseti vteřinami, to ne. Kde je rozdíl? (řečnická otázka) ;-)

18.8.2021 22:10
fikovnice

XXX.XXX.132.51

Macek se říká "velký" (úlovek) a macatej jako "nadýchaný". Ne, macatej je tlustej.
A facka jak od Macka. A Míca je kastrovaná?

"Facka jak od Macka." Opět nemůžu!

Asi je Vám to šumák, ale některé Vaše hlášky prostě žeru! (a to je slušná hovorová čeština tady ta moje věta )

18.8.2021 22:16
fikovnice

XXX.XXX.132.51

"Mě čeština bavila."

To je znát. Málokdo už dnes píše gramaticky správně a ještě méně lidí umí takové hrátky se slovy jako Vy.

Četla jsem diskuzi na Novinkách o Vysutém vodopádu v Beskydech. To byly přímo diskuzní perly. Rozlišit vysutý vs. visutý...

18.8.2021 22:22

neverend napsal(a):

Husáka možná pamatujete, ale měkké i napsat neumíte.

neverend

18.8.2021 22:28
neverend

XXX.XXX.213.247

Díky, nechci, to jsou určitě stránky, které mě totálně nezajímají (wiki je ale náhodou super). No, víte co, když se něco stalo před naším narozením, tak máme tu základní školu - třeba dějepis :-) .. filmy, literaturu a ÚJČ AV ČR. Husák tu opravdu prezidentoval až po té prům. rev.
Nenormální Vám to připadat může, ale je to úplně normální vývoj mláděte, hledání, formování. Zatímco Vy jste asi dospělý, ale že byste slovo "český" napsal správně, jak jste viděl před deseti vteřinami, to ne. Kde je rozdíl? (řečnická otázka) ;-)

Asi to nikdy nepochopíte.😄 Zřejmě se prostě do čech nastěhovalo po revoluci mnoho Američanů či Britů a díky tomu se za poslední desetiletí zkrátka požívají zkomolené výrazy Angličtiny. 🙂 A pletete sem věci nesouvisející. Pokud by to byl normální vývoj mláděte jak píšete, tak to bych já používal ruské výrazy.😄 A znovu doporučuji navštívit nějaký ten stream dnešních mláďat. To Vám bude Neverend-ova čeština připadat jako rajská hudba.😄

18.8.2021 22:39
Terven

XXX.XXX.110.191

Taková to bývala pěkná diskuze o venčení

18.8.2021 22:41
fikovnice

XXX.XXX.132.51

neverend napsal(a):
Asi to nikdy nepochopíte.😄 Zřejmě se prostě do čech nastěhovalo po revoluci mnoho Američanů či Britů a díky tomu se za poslední desetiletí zkrátka požívají zkomolené výrazy Angličtiny. 🙂 A pletete sem věci nesouvisející. Pokud by to byl normální vývoj mláděte jak píšete, tak to bych já používal ruské výrazy.😄 A znovu doporučuji navštívit nějaký ten stream dnešních mláďat. To Vám bude Neverend-ova čeština připadat jako rajská hudba.😄

"Neverende", Vy napíšete Čechy s malým "č" a jazyk český s velkým "Č".
Nicméně byl jste na mě onehdá moc hodný v jiné diskuzi , tak Vám nebudu spílat.

18.8.2021 22:41
fikovnice

XXX.XXX.132.51

Terven napsal(a):

...tak já už mlčím...

18.8.2021 22:43

Terven napsal(a):

...že jo......

neverend

18.8.2021 22:53
neverend

XXX.XXX.213.247

Husáka možná pamatujete, ale měkké i napsat neumíte.

Noo, musím si s tím vystačit.😂 Leda že by to bylo v pravidlech Ifauny a nebo jsme byli ve škole.🙂 Pak bych byl nucen se tu češtinu naučit lépe.🙂 Fakt už jsem dávno zapomněl půlku vyjmenovaných slov.🙂 Naštěstí je mi to už stejně k ničemu a kolikrát nad některým slovem přemýšlím a pak napíšu blbě to další a bohužel to už nemohu opravit.😂 Ale tak myslím že kolem roku 2030-2040 se i v té češtině určitě zlepším. Vydržte tedy chvilku.😂

18.8.2021 22:56
Terven

XXX.XXX.110.191

U nás se trochu ochladilo tak na cca 17 stupňů, na prochajdy úplně super počasí, i se líp spí. Takže jsme pořád venku. Bohužel i jiní lidi a opět všude nasráno, ale byla jsem pohotová.

Jj, úplně super turistický počasí
Vikina nadšená. Pinčová by snesla o pár stupňů víc, ale když hodně běhá, tak OK

neverend

18.8.2021 23:14
neverend

XXX.XXX.213.247

fikovnice napsal(a):
"Neverende", Vy napíšete Čechy s malým "č" a jazyk český s velkým "Č".
Nicméně byl jste na mě onehdá moc hodný v jiné diskuzi , tak Vám nebudu spílat.

Místo češtiny se momentálně učím spíš rusky.🙂 Ne že bych očekával brzy invazi, ale jsem hráč WOT a v ruském klanu.🙂 Čili se musíme domluvit a oni kluci anglicky moc nevládnou.🙂Notabene plánuji tam cestu a bylo by dobré se domluvit alespoň trochu. A už končím, Terven by byla smutná a to rozhodně není mým cílem.🙂 Pokračujeme ve venčení.

18.8.2021 23:34
elisak

XXX.XXX.194.232

Terven napsal(a):
Jj, úplně super turistický počasí
Vikina nadšená. Pinčová by snesla o pár stupňů víc, ale když hodně běhá, tak OK

Pro moje psi taky zima, prý by to chtělo tak o 5 stupňů víc. Jinak u nás dneska jen krátký čurací procházky a jinak celej den takhle.
Psiska měli náročný 2 dny (výstavní trénink a s druhým jsem tam potrénovala ťapkání po všech 4) tak dospávají. A to jsem ještě jela s tím druhým na rehábku, ťapkal hezky, ale bylo vidět, že je dost utahanej.
A já kvůli nějakýmu pitomci cestou zpátky málem bourala (frknul mi to tam z vedlejší a já neměla šanci dobrzit, do 3 pruhů jsme se nakonec vešli 4) a vydýchávám to ještě teď...

neverend

18.8.2021 23:46
neverend

XXX.XXX.213.247

Megi všichni víme jak jste dobrá, ale už pššt.🙂 Já Megi mám rád spíš starší české filmy a to proto, že byli české.🙂 Porevoluční herce a zpěváky neznám tady ani jednoho téměř.🙂 Sice bych si celkem rád o tomto tématu pokecal, ale musíme uvolnit frekvenci ať se může venčit.🙂

19.8.2021 07:27
Atheira

XXX.XXX.183.96

Terven napsal(a):

Taky jsem chtěla napsat, že jsem tohle vlákno měla ráda, dost jsme tu odbíhaly od tématu, ale pořád to bylo fajn a pak se sem začal s.át neverend

19.8.2021 07:30

Atheira napsal(a):
Taky jsem chtěla napsat, že jsem tohle vlákno měla ráda, dost jsme tu odbíhaly od tématu, ale pořád to bylo fajn a pak se sem začal s.át neverend

Jsem chtěla říct tak nějak totéž...

19.8.2021 07:44

Atheira napsal(a):

..naprostý souhlas.....

19.8.2021 08:08
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Moc děkuju. Já mám z toho o to větší radost, že se mně to povedlo až tak docela pozdě, už je mně 52. A už jsem ani nevěřila, že bych to mohla dokázat. Ale nakopla mně jedna chovatelka, jejíž tatínek začal taky docela pozdě. Takže jo, nikdy není pozdě a život máme jen jeden.

Gratuluji, moc vám to přeji !

PS: jestli jste na té fotce Vy ,tak Vám ten věk nevěřím (a to upřímně!)

19.8.2021 09:53
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):

Na to je jedinej lék - nekrmit.

19.8.2021 12:33

RozaTonda-mopsi napsal(a):
Gratuluji, moc vám to přeji !

PS: jestli jste na té fotce Vy ,tak Vám ten věk nevěřím (a to upřímně!)

Děkuji.
Ano, jsem to opravdu já. Vždycky říkám, že vedle těch psů vypadám líp, než ve skutečnosti.

19.8.2021 20:25
domi.t

XXX.XXX.36.30

Dnes bolo u nás kúzelne...👏🏻

20.8.2021 14:01
fikovnice

XXX.XXX.134.107

Tak sice to s venčením souvisí jen okrajově, ale hlásím od známých info. Drahanská vrchovina - plný koš hub - všehochuť - praváky, podborováky, babky, atd.

20.8.2021 15:01
Atheira

XXX.XXX.209.8

fikovnice napsal(a):
Tak sice to s venčením souvisí jen okrajově, ale hlásím od známých info. Drahanská vrchovina - plný koš hub - všehochuť - praváky, podborováky, babky, atd.

Já pořád čekám na bedly a nikde nic. Na našem místě, kde rostly ty malé, co jsou hojnější na konci léta (a prý jedovaté, jak už se tu jednou řešilo ) jsem jeden den byla a nic a za další dva dny už tam byly jen samé uhnilé. A já bych si taaaak dala obalenou bedlu.

20.8.2021 15:04
Atheira

XXX.XXX.209.8

Venčení to bylo jen moje, Lara byla totiž doma.
Jela jsem nakoupit a chtěla u rybníka vyfotit labutí rodinku. I pár fotek mám, ale jak jsem se zvedla z dřepu, máti labuťová na mě vystartila a asi dvacet minut na mě pak čekala na kraji rybníka a nechtěla mě nechat odjet. "Nech mě jenom vzít si to kolo, ne?" Volám na ní "Tě zabiju!" Volá na mě zpět.

20.8.2021 15:10
fikovnice

XXX.XXX.134.107

Atheira napsal(a):
Já pořád čekám na bedly a nikde nic. Na našem místě, kde rostly ty malé, co jsou hojnější na konci léta (a prý jedovaté, jak už se tu jednou řešilo ) jsem jeden den byla a nic a za další dva dny už tam byly jen samé uhnilé. A já bych si taaaak dala obalenou bedlu.

Ty moje nejedlé ale měly klobouky jak talíře, jen měly krátké nohy. Škoda, že ty fotky a video ze starého mobilu už asi nevytáhnu . To bylo u mě na dvoře a byl to souvislý koberec, co já vím tak 3 x 3m.

20.8.2021 15:13
fikovnice

XXX.XXX.134.107

Toto mi teď vylezlo hned jako první odkaz na Gůglu. Každopádně já je tedy jedla...

"Jedovatá bedla zahradní roste na zahradách, záhonech i kompostech. Objevili jste třeba při hrabání listí na svém pozemku skupinku bedel a radujete se, že vám houby rostou přímo pod nosem? Nesbírejte je. ... Bedla zahradní může způsobit zvracení, průjmy nebo koliku břicha a dehydratace s tím spojená je velmi nebezpečná."

20.8.2021 15:14
Atheira

XXX.XXX.209.8

fikovnice napsal(a):
Ty moje nejedlé ale měly klobouky jak talíře, jen měly krátké nohy. Škoda, že ty fotky a video ze starého mobilu už asi nevytáhnu . To bylo u mě na dvoře a byl to souvislý koberec, co já vím tak 3 x 3m.

Jo, to byly asi jiné, ty o kterých jste psala. Ty moje oblíbené jsou nízké a malé, zároveň ale mnohem šťavnatější než klasická vysoká bedla. Bedla červenající. Výborná. Nicméně v posledních letech si všímám, že se tak nějak celkově varuje před malými druhy bedel a lidem se doporučuje sbírat jen tu vysokou... A možná je to tak lepší. Lidi umí být děsná telata. Hlavně, když celý život houby nesbíraj a pak uspořádaj hurá akci - vyrážíme do lesa s atlasem/aplikací na houby. A pak mají hurá akci - jedeme do nemocnice.

20.8.2021 15:17
fikovnice

XXX.XXX.134.107

Atheira napsal(a):

Jinak já bych si dala bedlu jen na kmíně se solí - to je neskutečná lahůdka! Úplně se mi sbíhají sliny...

20.8.2021 15:20
Atheira

XXX.XXX.209.8

fikovnice napsal(a):
Jinak já bych si dala bedlu jen na kmíně se solí - to je neskutečná lahůdka! Úplně se mi sbíhají sliny...

To už jsem taky chutnala a na obalenou bedlu nemá nic. Já je jím jen tak samotný. Předloni to byl rok bedel. To jsem jich za den snědla i padesát. Vždycky jsme vyrazili se psy, s mamkou, sestrou a obříma košema, nasbíraly jich stovky a pak to u mamky obalovaly a pekly (my je nesmažíme na pánvi, ale zakápnuté olejem v pekáči pečeme v troubě) no a něco se rozdalo po rodině a i tak nám každé vyšlo přes sto bedel s sebou.

20.8.2021 16:16

Atheira napsal(a):
Venčení to bylo jen moje, Lara byla totiž doma.
Jela jsem nakoupit a chtěla u rybníka vyfotit labutí rodinku. I pár fotek mám, ale jak jsem se zvedla z dřepu, máti labuťová na mě vystartila a asi dvacet minut na mě pak čekala na kraji rybníka a nechtěla mě nechat odjet. "Nech mě jenom vzít si to kolo, ne?" Volám na ní "Tě zabiju!" Volá na mě zpět.

Teď jsme se se synem fakt nasmáli....ale dovedu si tu situaci živě představit.
Shlédli jsme foto a usoudili, že byla klika, že jí to nakonec přestalo bavit a mohla jste si to kolo vzít.
Vím jakým fofrem umí labuť vystartovat z vody a je to pták jak "kráva".

Jsme si zrovna říkali, že když si třeba z důchodu nebudu už moci dovolit držet velkýho hlídacího psa, tak bych si mohloa pořídit dvě husy......ty když se do toho pustí, tak zdrhá i velkej chlap.

20.8.2021 17:42

Shlédli jsme foto a usoudili, že byla klika, že jí to nakonec přestalo bavit a mohla jste si to kolo vzít.

Jsme si zrovna říkali, že když si třeba z důchodu nebudu už moci dovolit držet velkýho hlídacího psa, tak bych si mohloa pořídit dvě husy......ty když se do toho pustí, tak zdrhá i velkej chlap.

Nedávno jsem četla detektivku a tam kamarád hlavniho hrdiny - detektiva měl hlídací husu, přes ni nikdo neprošel. Bohužel dopadla špatně.

neverend

20.8.2021 19:22
neverend

XXX.XXX.213.247

My houbaříme,ale zatím nic. 🙂

20.8.2021 20:39
Terven

XXX.XXX.110.191

Labuť je asi jediný u nás volně žijící zvíře, kterýho se fakt bojím
Ale vykládejte to pinčovej - ta před nima machruje a dělá dobrmana - bere to jako o fous větší slepici a slepice ona umí

20.8.2021 21:23
Atheira

XXX.XXX.209.8

Já to právě vůbec nečekala.
Byli takoví milí. I jsme spolu s neohroženou matkou vedly docela příjemnou konverzaci. Připluli všichni, když už jsem seděla na kraji rybníka. Fotila jsem a mluvila na ně, jak jim to sluší. Ona tam na mě od schůdků mezitím syčela, že když se blbě pohnu, nadělá ze mě šťouchaný brambory. Prostě příjemná společnost.
A najednou si stoupnu a v mžiku je ve vzduchu a venku z rybníka.

Ale!! Můžu po dlouhé době, kdy mi to ničilo hlavně sluníčko, říct, že mám celkem pěkné fotky labutí.

20.8.2021 21:27
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terven napsal(a):
Labuť je asi jediný u nás volně žijící zvíře, kterýho se fakt bojím
Ale vykládejte to pinčovej - ta před nima machruje a dělá dobrmana - bere to jako o fous větší slepici a slepice ona umí

Ona by jí to ta labuť vysvětlila, jak se liší od slepice.

21.8.2021 09:23

Atheiro, Sarah01, Terven:
Zdravím Vás děvčata a děkuji za Vaše reakce a za Váš čas, já sama tady strávím dost času než něco naťukám do mt, tak to beru podle sebe. Vážím si vás, které se snažíte poradit komukoli, kdo požádá, opravdu! A omlouvám se, že reaguji až dnes, po mé dovolené na mne čekaly v práci haldy "papírů" a byla jsem v týdnu vždy po práci a po venčení grogy. Je pravda, že v minulosti už Oldovi mačkali žlázky i dřív než za 5 týdnů a vždy je měl plné, vyjímečně už sekret obsahoval vločky- po cca 6 týdnech, ale nikdy to nebylo vyloženě husté, jen tekuté-tak to říkává naše vet. Ale zase je nikdy neměl prázdné a já požádám zítra vet, aby mu je vymačkala a budu to pak sledovat, zda bude lépe. Vet byla včera 1.den po dovče(bylo narváno celý čas) a dnes neordinuje a je až zítra. Oliver má problém s tuky zdá se. Po týdnu klidu jsem dala polovinu startovací dávky glandexu( má 15,7% tuku) a po 2 hodinách sem tam ublinknul (i přes degan ráno a večer) a bylo vidět, že mu není zcela dobře. Dnes ráno už zase poskakuje, zatím. Dřív jsem mu občas špricla trochu oleje do granclí kvůli srsti, ale už to nedělám vůbec, protože ho to vždy lehce prohnalo. Zkusím sehnat Probican, abych ho měla při ruce i probiotika a přečtu si o Gastru od Dromy, jak píše Atheira. Mimochodem Athero, zvažuju jak dál s Glandexem, jestli počkám pár týdnů a zkusím pozvolna znova podat a nebo Vám ho pošlu pro Vaši krásku Laru? Nevím, jestli byste ho když tak chtěla? Napište mi prosím, třeba SZ nebo sem, děkuji....chybí v balení Glandexu asi 3 kusy...určitě bychom se na nízké ceně dohodly....ještě ale uvidím, co řekne vet zítra a jestli udělá vyšetření, co za tím vším stojí. Prostě zvažuju no....
Jinak chápu, že to vždycky tak nějak sklouzne k barfu, ale není to u nás jednoduché. Oliver baští kvůli problémům nezi žaludkem a jícnem 3x denně- má rozdělenu svou dávku a nepřekrmuji. Když jedeme na dovču nebo jen o víkendu na výlet, jedeme busem nebo vlakem-nemáme ani jeden auto ani řidičák a už ani nebude. Několikeré úmrtí za volantem v rodině udělalo své. V tom cestování vidím zásadní problém a hlavně v létě, jak případně barfovat mimo domov někde v ubytku a shánět maso po všech čertech třeba "na konci světa". Je to problém několikrát do roka, ale neumím si to, upřímně, vůbec představit. Vím, že zklamu, ale na granulích zůstaneme a není to z pohodlnosti, ale z praktických důvodů. Přecházeli jsme v červnu na nové granule za studena markus mühle nebo jak se to píše, ale velmi pozvolna ne nárazově.
No takže beru si jinak vaše slova děvčata k srdci, přemýšlím o Vašich zkušenostech a radách a zítra ty naše problémy proberu s vet a uvidím, co navrhne nebo na čem se shodneme, event.co vyšetříme. Moc děkuji všem a jinak dobrá zpráva-náš Oliver zcela přijal vnučky po 1a 1/2 roce občasných návštěv 🙂 viz foto z venčení

21.8.2021 09:34
Terven

XXX.XXX.110.191

Vahine- díky za zprávu...napoprvé jsem četla "...a po venčení drogy", tak jsem se trochu lekla
Už jste asi rozhodnutá definitivně, ale můžu vás uklidnit - pokud je pes na barfu, neznamená to, že nemůže příležitostně žrát granule nebo konzervy. Třeba na dovolené nebo když ho někdo hlídá...a taky to tak většina barfařů dělá.

21.8.2021 09:41

Ano, já taky. Granule dávám občas, když jedeme na výcvik nebo na výstavu, fenka pak v autě nezvrací. Maso neudrží, protože ho hrozně hltá. I když včera jsme přišli na to, že pokud žere v místnosti, kde je sama, tak je to v pohodě, žere pomalu a větší kusy kouše. Takže možná už granule nebudeme vůbec potřebovat.

21.8.2021 09:57

Terven napsal(a):

Taky si říkám....a k tomu mě napadlo, že admin ifauny by mohl zařídit sem i palce dolů, aby bylo jasněji, že? 😉 třeba bych taky dostala na frak někdy...

21.8.2021 10:05

Atheira napsal(a):
Tak když jsem to tady takhle načala, tak přidávám update - červivý kotě bude v pořádku a už bude jen lepší.

Ještě nemůže být bez dozoru venku kvůli mouchám a ta noha už bude šejdrem napořád, protože je prý pozdě na ní cokoli zachraňovat. Ale je spokojený. Krmí se jak otesánek, na záchod chodí způsobně do písku, prohání uschlý listí po zahradě a chodí se sám od sebe mazlit. Tak to už je z nejhoršího venku.

Koťátko má skvělou péči, je vidět, že je mu už mnohem lépe 👍a je krásné!

21.8.2021 10:06

Taky si říkám....a k tomu mě napadlo, že admin ifauny by mohl zařídit sem i palce dolů, aby bylo jasněji, že? 😉 třeba bych taky dostala na frak někdy...

A nebo smajlíky :-) o kterých ani nevím, co znamenají :-) znám jen tento :-)
Palec dolů jde dát málokomu, musela bych nesouhlasit s celým příspěvkem a to se vidí málokdy. Nesouhlas mohu vyjádřit v reakci, citací. Když budeme dávat palce nahoru dolů, tak už nic psát nemusíme :-) I když.. pochybuji, že na převážně holčičím fóru by to končilo značením + a - :-)

21.8.2021 10:18

Terven napsal(a):
Taky to se snažím necpat, ale někdy je to fuška
Ale viděla jsem na vlastní oči zázrak u pinčový a to jsem se zpočátku fakt bála. Něco jinýho je začít tak krmit štěně - tohle byl dospělej pes, zřejmě celoživotně na levnějších granulích s rozhozeným trávením stresem i častýma změnama.
Takže jsem postupovala extrémně pomalu, vařila jsem kratší a kratší dobu, ale pořád vařila. A to i přesto, že vlastně vím, že syrový maso je pro psa stravitelnější než vařený. Jenže ona už na vařený byla jakž takž zvyklá a já jsem pořád měla před očima ty její krvavý průjmy. Prostě jsem se bála, že jí tou syrovou flákotou ublížím.
Jednou jsem brala jako obvykle maso v prodejně DPM a pinčovou jsem zmínila. Paní mi dala manuálek přechodu na barf den po dni a já jsem to začala přesně podle toho dělat. A světe, div se, po syrovým se nezačalo dít nic. Resp. teda, začalo - bobky by se najednou daly fotit do učebnice. A pinčová nevěřila svýmu štěstí, cože se to v jejích miskách najednou zjevuje

A nemohla byste mi prosím poslat ten manuálek, co Vám dala paní do SZ nebo na mail, když tak Vám mail napíšu do SZ? To kdybych změnila názor a zvažovala....a hlavně!!! když si budu jistá, že je náš chlapík v takové kondici, že by to kombinování na dovče a výletě - barf a grancle dal, když má tak hodně citlivé zažívání...a nehoří to, děkuju předem 🌷

21.8.2021 10:32

A nemohla byste mi prosím poslat ten manuálek, co Vám dala paní do SZ nebo na mail, když tak Vám mail napíšu do SZ? To kdybych změnila názor a zvažovala....a hlavně!!! když si budu jistá, že je náš chlapík v takové kondici, že by to kombinování na dovče a výletě - barf a grancle dal, když má tak hodně citlivé zažívání...a nehoří to, děkuju předem 🌷

Další možnost na dovolenou je sušený barf (např. Bohemia pet food) nebo staré dobré zavařování. Granule nemusí (samozřejmě mohou) být ve hře ani na dovolené.

21.8.2021 10:44

Další možnost na dovolenou je sušený barf (např. Bohemia pet food) nebo staré dobré zavařování. Granule nemusí (samozřejmě mohou) být ve hře ani na dovolené.

Joo na to jsem taky koukala, že se dá namíchat Bohemia pet food svůj, ale neuměla bych to teda asi správně nakombinovat no...správný poměr hlavních složek Odetto...ten předpřipravený vždy obsahuje složku, na kterou má alergii bohužel...a reaguje na každou nuanci 🤔

21.8.2021 10:56

Joo na to jsem taky koukala, že se dá namíchat Bohemia pet food svůj, ale neuměla bych to teda asi správně nakombinovat no...správný poměr hlavních složek Odetto...ten předpřipravený vždy obsahuje složku, na kterou má alergii bohužel...a reaguje na každou nuanci 🤔

A proč byste to neuměla? Však čerstvé byste taky skládala sama, ne? Je to méně složité, než to vypadá. Když si koupíte nebo půjčíte zelenou (a žlutou) knížku od Novosádové, dostanete pěkný informační základ. Jsou tam i vzorové jídelníčky pro inspiraci. A samozřejme existují i jiné (další) zdroje informací.

21.8.2021 11:10

Ono stačí zabrouzdat na internetu, je tam spousta barf kalkulaček. A opravdu to není tak složitý. Já už teď odvažuju jen maso, přílohu dávám odhadem.

21.8.2021 11:14

A proč byste to neuměla? Však čerstvé byste taky skládala sama, ne? Je to méně složité, než to vypadá. Když si koupíte nebo půjčíte zelenou (a žlutou) knížku od Novosádové, dostanete pěkný informační základ. Jsou tam i vzorové jídelníčky pro inspiraci. A samozřejme existují i jiné (další) zdroje informací.

Ano a u čerstvého bych taky nevěděla, takže děkuju za tip na knihu, koupím si ji, abych byla v obraze, a to až když bude Oliver připraven na změnu....teď to ještě není....nejdřív řádné vyšetření u vet.
A i kdybych na barf nepřešla s Olíkem, může to být následující útulkáč....bez psa totiž už ani krok...

21.8.2021 12:27

Barfit - čisté jedno maso a další pytel je příloha. Zelenina/ovoce a další se prodávají také instantní. Barfit je kompletní krmivo, nic nemusíte počítat. Sušené kostky, proužky,.. v sobě budou mít i pomleté kosti, si myslím. Popela to má dost, výrobek s různým mn. tuku si vyberu, druhů mas je dost. Dám půl masa a půl přílohy, čtvrt masa a zbytek přílohy, jak je zvyklý. Jsem teda zapomněla, na co je alergický, to bylo kuře a obilí, ne? To už nikam snad ani nedávají..

neverend

21.8.2021 13:24
neverend

XXX.XXX.231.71

Já Belince a všem předešlým pejskům vařím následovně:
Cibuli,mrkev, kousek petržele nakrájet na kostičky a mírně zarestovat v hrnci. Kuře rozporcuji a co jde vykostím. Mírně osmahnu na té zelenině a přidám ždibec kmínu a mírňounce osolím. Zalít vodou či vývarem a chvilku před koncem vaření přidám těstoviny a když jsou al denta vypínám. Nalámu do toho dva tři rohlíky a podávám.🙂 Vařím větší hrnec a je samozřejmě bašta i pro kočky. Samozřejmě občas zaměním těstoviny za rýži a kuře za jiný druh masa.

21.8.2021 14:31

neverend napsal(a):
Já Belince a všem předešlým pejskům vařím následovně:
Cibuli,mrkev, kousek petržele nakrájet na kostičky a mírně zarestovat v hrnci. Kuře rozporcuji a co jde vykostím. Mírně osmahnu na té zelenině a přidám ždibec kmínu a mírňounce osolím. Zalít vodou či vývarem a chvilku před koncem vaření přidám těstoviny a když jsou al denta vypínám. Nalámu do toho dva tři rohlíky a podávám.🙂 Vařím větší hrnec a je samozřejmě bašta i pro kočky. Samozřejmě občas zaměním těstoviny za rýži a kuře za jiný druh masa.

https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3209146/vhodne-prilohy-pro-krmeni-psu

Pro inspiraci.

21.8.2021 14:42

Cibuli bych vynechala, kopřivy přidala.

21.8.2021 14:46

marcelaamax napsal(a):
My dneska větráme prcky :)

Jé, ti jsou krásní a mamča už je v pohodě, je vidět.

21.8.2021 14:55
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Jé, ti jsou krásní a mamča už je v pohodě, je vidět.

Jo jo, nechala nás vyžrat to nejhorší, a teď si to bude užívat 😄

21.8.2021 15:12

marcelaamax napsal(a):
Jo jo, nechala nás vyžrat to nejhorší, a teď si to bude užívat 😄

..jako kralovna ..tu štuclíci jsou kouzelní....

21.8.2021 17:23
Atheira

XXX.XXX.209.8

Vahine: Napíšu SZ. Ke zbytku - je to jen na vás a vy sama znáte svoje limity a co ještě je pro vás ok a co ne.
Já s sebou na cesty beru konzervy. Občas Laře kupuju i granule, protože má ráda salmon od Marpu, tak ty jí kupuju občas jako chuťovku.
Zkoušela jsem koupit i směs od bohemia pet food, že je to pak lechčí, když bych potřebovala pobrat jídlo na prodloužený víkend a tak, ale úplně s úspěchem se to nesetkalo. To už mají větší úspěch ty granule. Ale konzervy to jistí.

21.8.2021 18:47
Terven

XXX.XXX.110.191

Máte SZ 🙂

21.8.2021 18:58
Dája6

XXX.XXX.34.224

marcelaamax napsal(a):

Dobrý a krásný den😜
ach Marcelko to je krása až mi 💓 poskočilo.
Dája

21.8.2021 19:03
GAELLE

XXX.XXX.66.235

marcelaamax napsal(a):

No nádhera. Cooper skvělý na to jsem se těšila. Moc děkuji za video a ať se všem daří a všichni mají skvělé a hodné páníčky. Pohlazení Ejbí i Coopovi

21.8.2021 20:13
Atheira

XXX.XXX.209.8

Lara měla dneska těžké odpoledne... Kam jen zahrabat špekáček (v nestřežené chvíli šlohnutý jinému psovi, kterému špekáčky chutnají, narozdíl od její výsosti), když je všude hlína suchá a blbě se v ní hrabe? Nakonec našla řádek, kde se kopou brambory a tam ho ukryla. Chudák Drago ho pak hledal a nenašel.

Zato na poli nalezená okurka, ta měla úspěch.

21.8.2021 20:34
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):
Lara měla dneska těžké odpoledne... Kam jen zahrabat špekáček (v nestřežené chvíli šlohnutý jinému psovi, kterému špekáčky chutnají, narozdíl od její výsosti), když je všude hlína suchá a blbě se v ní hrabe? Nakonec našla řádek, kde se kopou brambory a tam ho ukryla. Chudák Drago ho pak hledal a nenašel.

Atheira - otázka na tělo ...Lara je takovej štíhlej typ- přibrala vám po kastraci nebo ne?
I když - pokud jí nechutnají špekáčky, asi se špekama mít problém nebude

21.8.2021 20:43
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terven napsal(a):
Atheira - otázka na tělo ...Lara je takovej štíhlej typ- přibrala vám po kastraci nebo ne?
I když - pokud jí nechutnají špekáčky, asi se špekama mít problém nebude

Vůbec. A to teď rozhodně jí víc jako prase. Jak v množství, tak někdy i v tom, co si dává. Třeba zrovna minulý týden si u mamky v obchodě poručila špek. Dřív v podstatě soustavně pořád nežrala.

edit: když na tom byla blbě, tak byla hooodně hubená, takže pak přirozeně přibrala, ale zase na normální váhu.

21.8.2021 21:10

tento týden byl ve znamení i delších výprav - v pondělí jsme byli v Byšičkách (kdysi jsem tam byla na prvním táboře - a rybník ani kostelík nezklamaly) Bylo děsné vedro, ale psík zvládal. Pak nějaký ten les za humny a dneska okruh v Německu - krásné cesty včetně zříceniny hrádku vystavěného Karlem IV... Inu to bývalo Žitavsko naše

21.8.2021 21:28

tento týden byl ve znamení i delších výprav - v pondělí jsme byli v Byšičkách (kdysi jsem tam byla na prvním táboře - a rybník ani kostelík nezklamaly) Bylo děsné vedro, ale psík zvládal. Pak nějaký ten les za humny a dneska okruh v Německu - krásné cesty včetně zříceniny hrádku vystavěného Karlem IV... Inu to bývalo Žitavsko naše

Hřib vypadá jako hořčák (žlučák). Ti jsou vždycky bez červů.

21.8.2021 21:57

Hřib vypadá jako hořčák (žlučák). Ti jsou vždycky bez červů.

nene - byl to praváček. Jinak souhlas - hřib žlučový je jeden z nejhezčích hříbků

21.8.2021 22:17

Co jste mu přidala do misky, že tak řádil? 🙂 a ty vlající ušiska a ty roztomilý ksichty! Night je prostě nádherný štramák lázeňský 🐾🌷 Hrozně ráda bych ho podrbkala Pana Úžasného....vyřiďte mu to za mne prosím. 😉

21.8.2021 22:29

Atheira napsal(a):

Lara je číslo teda 😅 už chybí jen rohlík 🌭 a taky umí s těma ušiskama věci! Je fakt Nádherná 😍Obě fotky jsou skvělý, přesně vystihují náladu a taky to, co běží Laře hlavou a ten smích s okurkou🥒....no boží, ale to musíte být ve střehu blesknout v pravou chvíli teda 😃

21.8.2021 22:37

Cibuli bych vynechala, kopřivy přidala.

Ano, taky jsem se cibule lekla, nechtěla bych prcka zabít.....a na kopřivy nevím kam bych na ně šla..."holka" z města....ale zatím je to jen teorie....psa budu vyšetřovat a já budu studovat literaturu, kterou jdu objednat....

21.8.2021 22:41

Dája6 napsal(a):
Dobrý a krásný den😜
ach Marcelko to je krása až mi 💓 poskočilo.
Dája

A mně taky 😍💓 jsou to štuclíci roztomilí! Před paní Marcelkou smekám, jak je vypiplala! 👍

21.8.2021 22:51

Barfit - čisté jedno maso a další pytel je příloha. Zelenina/ovoce a další se prodávají také instantní. Barfit je kompletní krmivo, nic nemusíte počítat. Sušené kostky, proužky,.. v sobě budou mít i pomleté kosti, si myslím. Popela to má dost, výrobek s různým mn. tuku si vyberu, druhů mas je dost. Dám půl masa a půl přílohy, čtvrt masa a zbytek přílohy, jak je zvyklý. Jsem teda zapomněla, na co je alergický, to bylo kuře a obilí, ne? To už nikam snad ani nedávají..

Asi bych volila 1/4 masa a přílohu, když dojde na praxi. Kuře právě může, alergii má na hovězí maso, dršťky, ječmen, kukuřici, mléko atd.
Barfit? Podívám se na to, děkuju Vám moc Megí 👍

22.8.2021 06:36

Co jste mu přidala do misky, že tak řádil? 🙂 a ty vlající ušiska a ty roztomilý ksichty! Night je prostě nádherný štramák lázeňský 🐾🌷 Hrozně ráda bych ho podrbkala Pana Úžasného....vyřiďte mu to za mne prosím. 😉

podrbání vyřízeno... Do misky nedostal nic extra - je od mládí nežravec a ve vedru tuplovaný nežravec. Takže hlavně nahrubo nastříhané syrové kuře i s kostma, jako přílohu trošku rozvařené rýže a na vrch kus poctivé domácí bábovky...

Včera ve skalách u Žitavy řádil hodně a večer hledal, kde má nohy... Ale nedokážu mu sebrat radost z pohybu - takže předváděl válení v kapradí, tahání větví, prolejzání houštin a přidal strmé stráňky sbíhané a schody seskakované... Po klidu pak pajdal hodně... uvidíme, s jakou vstane. Zatím spí jak dudek.

tak doplním - vstal skoro normálně. Pajdnul si první dva kroky, pak už pohoda. Stejně bude mít dnešek hodně klidový. Holt u většiny plemen je to psisko v nejlepších letech, u nás je to skorodědek

22.8.2021 07:40

podrbání vyřízeno... Do misky nedostal nic extra - je od mládí nežravec a ve vedru tuplovaný nežravec. Takže hlavně nahrubo nastříhané syrové kuře i s kostma, jako přílohu trošku rozvařené rýže a na vrch kus poctivé domácí bábovky...

Včera ve skalách u Žitavy řádil hodně a večer hledal, kde má nohy... Ale nedokážu mu sebrat radost z pohybu - takže předváděl válení v kapradí, tahání větví, prolejzání houštin a přidal strmé stráňky sbíhané a schody seskakované... Po klidu pak pajdal hodně... uvidíme, s jakou vstane. Zatím spí jak dudek.

tak doplním - vstal skoro normálně. Pajdnul si první dva kroky, pak už pohoda. Stejně bude mít dnešek hodně klidový. Holt u většiny plemen je to psisko v nejlepších letech, u nás je to skorodědek

No zrovna jsem se chtěla zeptat, jak vstal...tak to je dobře, že je Nightovi přijatelně 🌷jen ať odpočívá, prý bude dnes teplo a to není nic pro Vašeho Pana Úžasného 😍🐾 a hlavně, že si užil, asi měl včera pocit, že je zase štěně 😃

22.8.2021 07:44

My potkali při venčení kámošky 😉

22.8.2021 08:10

My potkali při venčení kámošky 😉

..ta dlouhosrstá je krásná, tu bych brala hned.....

22.8.2021 09:28

Teda Marcelko, klobouk dolu, prckové jsou úžasní , určitě jste hrdá náhradní mamina. Teď už to bude jen radost....teda do té doby, než si je odvezou noví majitelé, to bude asi chvíli smutno.

22.8.2021 11:29

Dub u Byšiček. Před pár lety nás od něj vyhnaly ovádi, lidově řečení hovada. Byly jich tam stovky. Vidím, že letos je pěkně přístupný :-)

22.8.2021 13:05

..ta dlouhosrstá je krásná, tu bych brala hned.....

Jj je krásná, běhá okruhy tryskem jako chrtík...do plných a pak padne a rozdýchává divoška a princezna jedna...sousedova útulačka Dorinka 🥰

22.8.2021 15:20

Dub u Byšiček. Před pár lety nás od něj vyhnaly ovádi, lidově řečení hovada. Byly jich tam stovky. Vidím, že letos je pěkně přístupný :-)

Už mi to nejde opravit :-(. Vyhnali ovádi ( tvrdý asi proto, že jsou to hnusná hovada ).

22.8.2021 20:45
fikovnice

XXX.XXX.20.198

GAELLE napsal(a):
No nádhera. Cooper skvělý na to jsem se těšila. Moc děkuji za video a ať se všem daří a všichni mají skvělé a hodné páníčky. Pohlazení Ejbí i Coopovi

Ano, Cooper vypadá jako fajn hlídací strejda!

22.8.2021 21:14
domi.t

XXX.XXX.36.30

U nás zasa prudké leto(fotené cca o 9 ráno,kedy bolo už 28 stupňov).

23.8.2021 11:17
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

marcelaamax napsal(a):

Jéé nunynuny rodinkáá! Marcelo gratuluju, že si to nakonec takhle pěkně sedlo . Matka pluku konečně propojila neurony s hormonama a dokapalo jí, že má rodinu, což je skvělý. A Cooper - jeditíí to je strýček sladkej, něžnej.

25.8.2021 06:47

sedm stupňů po ránu není o prázdninách mnoho... Psisku se nechce ven, chce se válet pod duchýnkou. Včera v lese potkal úžasnou čtyřměsíční hovavartinku - i když jsem ho odmítla odepnout, tak bláznivých pohybu yytvořil docela dost. Ale kupodivu ani večer po klidu nezapajdal, tak snad záda blbiny vydržela. A co bylo nejlepší, že páník od štěnice prohlásil, že v devadesátých letech taky měli doma dogu. Žlutou. A my že žíhanou... a on to byl "mladý páník" od Elzy - maminy našeho prvního dogátka. Svět je malý. Jen bych ho po skoro 30 letech opravdu nepoznala. My zůstali dogám věrní, oni pro krátkověkost ne. Přešli na zlaťáky a nyní na hovíky...

25.8.2021 07:04
domi.t

XXX.XXX.131.130

Ahojte!

My sme zasa včera streli pri rybníkoch 8-týždňovú aziatku! Bola ako plyšový medvedík na baterky. Fotku nemám,ale hned prišla za mnou a pýtala sa na ruky, miláčik. Samozrejme mi potom išlo hlavou,že chcem šteniatko a to HNEĎ Ale všetko má svoj čas...čakať s mojou (ne)trpezlivosťou je extrémna výzva,ale ja to dám. Snáď

25.8.2021 09:59
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Xerxová, dnes mi muž hlásil, že ráno bylo 5st Moje ráno už bylo 12, když jsme šli s Workou na obchůzku. Bojím se jít podívat na rajčata

25.8.2021 10:01
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

domi.t napsal(a):
Ahojte!

My sme zasa včera streli pri rybníkoch 8-týždňovú aziatku! Bola ako plyšový medvedík na baterky. Fotku nemám,ale hned prišla za mnou a pýtala sa na ruky, miláčik. Samozrejme mi potom išlo hlavou,že chcem šteniatko a to HNEĎ Ale všetko má svoj čas...čakať s mojou (ne)trpezlivosťou je extrémna výzva,ale ja to dám. Snáď

Joj, méďu si pomuchlat...to bych teda neodolala, asi by mě od něj museli doslova odehnat

25.8.2021 10:04
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Všeobecně(nechci na to zakládat téma) děcka kdo víte, jak se jmenuje pes podobný šarpejovi, ale velký a jménem taky podobně? Muži ho ukazovala nějaká polská hraběnka, že ho má(na fotkách) a já netuším, co je to za pes, tohle není můj šálek kávy. Ale stejně mi to vrtá hlavou, nechci umřít blbá

25.8.2021 10:09
Terven

XXX.XXX.110.191

lesnížínka napsal(a):
Všeobecně(nechci na to zakládat téma) děcka kdo víte, jak se jmenuje pes podobný šarpejovi, ale velký a jménem taky podobně? Muži ho ukazovala nějaká polská hraběnka, že ho má(na fotkách) a já netuším, co je to za pes, tohle není můj šálek kávy. Ale stejně mi to vrtá hlavou, nechci umřít blbá

Neapolský mastin? Ale to jméno moc podobné není, no...

25.8.2021 10:11

Terven napsal(a):
Neapolský mastin? Ale to jméno moc podobné není, no...

Podobné jméno má šarplaninec, ale vzhledově tam moc podobností nevidím.

25.8.2021 10:39
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Díky holky, vyjela jsem mu fotky molosů a říkám: šarplaninec? Jooo, to bude on, ukážu fotku: néé, chlupatý ne, šedý pokrčený. Vyjedu mu šedého cane corso...jo, tak nějak vypadal, ale ten název ne-e. Existuje šedý šarpej? Vygůglím a hned první fotka krásný šedý šarpej. Joooo to je on, hmm, tak přece jen to byl šarpej...?!?

25.8.2021 11:03

lesnížínka napsal(a):
Díky holky, vyjela jsem mu fotky molosů a říkám: šarplaninec? Jooo, to bude on, ukážu fotku: néé, chlupatý ne, šedý pokrčený. Vyjedu mu šedého cane corso...jo, tak nějak vypadal, ale ten název ne-e. Existuje šedý šarpej? Vygůglím a hned první fotka krásný šedý šarpej. Joooo to je on, hmm, tak přece jen to byl šarpej...?!?

Uznávám, že nic podobnějšího šarpejovi, než šarpej sám, neexistuje.

25.8.2021 12:16
Terven

XXX.XXX.110.191

Uznávám, že nic podobnějšího šarpejovi, než šarpej sám, neexistuje.

25.8.2021 14:33

hele a nemyslíš opravdu neaposlkého mastina ?? Je modrý... a hóódně vrásčitý. A taky tedy obrovský a často i s obrovskými kožními problémy (i tím se blíží šarpejovi)
Fotka zcizená z googlu

25.8.2021 15:19

U nás je teď venčení jen v rámci zahrady. Panička si v práci rozsekla nohu a nedojdu pořádně ani k brance, natož na špacír. Nicméně zítra dorazí moje maminka a ta mi kluky vyvenčí, pak už doufám budu moct taky aspoň krátké procházky...

25.8.2021 16:02
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

hele a nemyslíš opravdu neaposlkého mastina ?? Je modrý... a hóódně vrásčitý. A taky tedy obrovský a často i s obrovskými kožními problémy (i tím se blíží šarpejovi)
Fotka zcizená z googlu

Toho jsem mu dala jménem jako prvního, co mě právě hned napadnul, protože je tady jedni lidi mají, ale to prý vůbec, takové dlouhé složité jméno prý neříkala(i když žije v Itálii )

25.8.2021 16:04
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

U nás je teď venčení jen v rámci zahrady. Panička si v práci rozsekla nohu a nedojdu pořádně ani k brance, natož na špacír. Nicméně zítra dorazí moje maminka a ta mi kluky vyvenčí, pak už doufám budu moct taky aspoň krátké procházky...

V práci rozsekla nohu? Co tam probůh děláte? To spíš já jsem podobnýma věcma pověstná

25.8.2021 16:38

lesnížínka napsal(a):
V práci rozsekla nohu? Co tam probůh děláte? To spíš já jsem podobnýma věcma pověstná

Jezdím kamionem a při vykladce materiálu trcelo z vozíku kus plechu a já jakožto nemehlo první třídy jsem si fikla nohu v kotníku na 14 stehů. Byla to sranda, jen pak to oteklo a zjistila jsem, že se s tim fakt chodit moc nemůžu, takže silim doma, kluci mě hypnotizuji kdy už půjdeme na procházku... Je mi to až líto že jim neumím vysvětlit, že pár dní fakt nic. Ale aspoň máme hlavolamy a plyšáky na tahání a jsou rádi že jsem s nema doma

25.8.2021 19:32

Jezdím kamionem a při vykladce materiálu trcelo z vozíku kus plechu a já jakožto nemehlo první třídy jsem si fikla nohu v kotníku na 14 stehů. Byla to sranda, jen pak to oteklo a zjistila jsem, že se s tim fakt chodit moc nemůžu, takže silim doma, kluci mě hypnotizuji kdy už půjdeme na procházku... Je mi to až líto že jim neumím vysvětlit, že pár dní fakt nic. Ale aspoň máme hlavolamy a plyšáky na tahání a jsou rádi že jsem s nema doma

😳 Brzy se uzdravte 🌷

25.8.2021 19:48
domi.t

XXX.XXX.36.30

25.8.2021 20:25

😳 Brzy se uzdravte 🌷

Děkuji

Bella: kdy u vás bude přírůstek?

25.8.2021 20:32
domi.t

XXX.XXX.36.30

Děkuji

Bella: kdy u vás bude přírůstek?

Budúcu jar😉Ja som na tie jarné šteniatka,tak musím čakať,ale to už snáď vydržím 😉Isté je to,že to bude po 13 rokoch chlapček,takže troška zmena.

25.8.2021 20:35
Terven

XXX.XXX.110.191

Včera se nám venčilo viz foto
Dneska ráno mlha, že by se dala krájet a odpoledne pro mě a pinčovou příjemně, pro Vikinu už moc hic. Přesto měly obě dobrej lov - Vikina dvě myši a Čikina jednu

25.8.2021 21:08
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Terven napsal(a):
Včera se nám venčilo viz foto
Dneska ráno mlha, že by se dala krájet a odpoledne pro mě a pinčovou příjemně, pro Vikinu už moc hic. Přesto měly obě dobrej lov - Vikina dvě myši a Čikina jednu

Nechápu, kde ty myši berete, u nás kočka za celé léto přinesla max 5 myší a stejně tolik rejsků Nevím, co žerou ta káňata, ale vlastně, když se nad tím zamyslím...skoro nelítají

25.8.2021 21:25
Terven

XXX.XXX.110.191

lesnížínka napsal(a):
Nechápu, kde ty myši berete, u nás kočka za celé léto přinesla max 5 myší a stejně tolik rejsků Nevím, co žerou ta káňata, ale vlastně, když se nad tím zamyslím...skoro nelítají

Mně kolikrát krouží káňata nad psama, že mám strach, aby neodnesly pinčovou

25.8.2021 21:26

lesnížínka napsal(a):

Asi je chytají ta káňata. U nás je jich dost, i poštolek. A taky vídávám luňáka a motáka (nebo pochopa)?

26.8.2021 07:48
26.8.2021 08:41
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Venčit? Ses zbláznila ne?

vypadaj skutečně dost nasejřeně prdon, jinak to napsat nelze, když se na ně člověk podívá. Předpokládám, že venčení nevyšlo. A nedivím se, u nás bylo ráno počasí, že by psa nevyhnal, ale ohař teda jde.

26.8.2021 08:42
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Terven napsal(a):
Mně kolikrát krouží káňata nad psama, že mám strach, aby neodnesly pinčovou

Já takhle hlídá Mousese - kocoura, protože o něj taky mám na loukách s dravcema nad hlavou obavy.

Myši kocouřisko nosí tak 3 denně.

26.8.2021 08:43
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Terven - to je Mariina vyhlídka?

26.8.2021 08:50

Zrzavci napsal(a):
vypadaj skutečně dost nasejřeně prdon, jinak to napsat nelze, když se na ně člověk podívá. Předpokládám, že venčení nevyšlo. A nedivím se, u nás bylo ráno počasí, že by psa nevyhnal, ale ohař teda jde.

U nás taky děs běs počasí, na zahradu teda vyběhli, aby se neřeklo, a hodili rychlý čůro.
Je to pro mě nezvyk, Hupinka skákala radostí kdykoliv se řeklo "jdeme ven" a to v jakékoliv denní či noční hodině nebo počasí...

26.8.2021 08:56
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

U nás taky děs běs počasí, na zahradu teda vyběhli, aby se neřeklo, a hodili rychlý čůro.
Je to pro mě nezvyk, Hupinka skákala radostí kdykoliv se řeklo "jdeme ven" a to v jakékoliv denní či noční hodině nebo počasí...

Jo, tomu rozumím. U nás s přesunem do Domečku se zahradou, přišli ohaři s něčím pro mě nepochopitelným. Nepotřebujou prý večerní venčení. Je pravda, že venku jsou nejen na důkladných odpoledních procházkách s programem, ale pak prostě i na zahradě a večer jdou oba upadnout do křesel, protože na to prostě nejsou ještě zvyklí.A vždycky právě oba tvrdí, že ven už nepotřebujou, že byli dost a chtějí spát . To je pro mě novinka, páč v bytě se vždycky taky hrnuli večer ven.

26.8.2021 09:29

Venčit? Ses zbláznila ne?

Mě baví ta kočičí bytost ve smečce

26.8.2021 09:35
Atheira

XXX.XXX.209.8

Mě baví ta kočičí bytost ve smečce

A jak je ze všech nejvíc naprdnutá... Přitom dost pochybuju, že zrovna ji někdo tahá na procházku.

26.8.2021 09:40

Atheira napsal(a):
A jak je ze všech nejvíc naprdnutá... Přitom dost pochybuju, že zrovna ji někdo tahá na procházku.

Pan Bečka se tváří co nejvíc nenápadně, protože je to venkovní kocour a domů "nesmí"
A na procházky s čubkama chodíval zcela dobrovolně!

Přidejte reakci

Přidat smajlík