Jak se vám dnes venčí?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.7.2021 12:21

Tak Jessina je v autě v klidu, pokud sedí na klíně spolujezdci, problém je, že za prvé nemám běžně spolujezdce k dispozici a za druhé..za pár měsíců těžko bude sedět na klíně mojí dcery na sedadle spolujezdce.

Do kufru vůbec nedávám......to je "daleko" od paničky a tam by byla opuštěná, samotinká.
Gina jezdí na zadních sedadlech, Gina momentálně buď na sedadle spolujezdce...i když vím, že se to nesmí a nebo jsem párkrát zkoušela s Ginou vzadu......

Já nevim....prostě budeme zkoušet a uvidíme jestli se to zlepší.

20.7.2021 12:34

Teď skáče do auta ochotně...dokonce mívám problém ve vedru - vždycky chci auto nejdřív chvíli vyvětrat bez nich (máme tmavý), říkám jim "ještě ne...ještě ne" a ony mi tam stejně naskáčou - viz foto

Měli jsme v rodině fenu, ta jezdila tak ráda, že nastupovala i do cizího. Když jednou mokrá z rybníka, vyválená v hrabance, nastoupila na bílé chlupaté potahy do otevřeného žigula, dělala jsem, že není moje, že se k nám cestou přidala......Ona zas druhýma dveřma vystoupila.

neverend

20.7.2021 14:10
neverend

XXX.XXX.213.247

Moje současná fenka také miluje jízdu autem.🙂 Přesvědčuje mě že by se vešla i k motoru když je zvednutá kapota.😀 Plná radosti jede k veterináři a to když uvážím ,že nedávno byla operována, tak by člověk řekl jak ztratí chuť někam jezdit po zkušenostech.🙂 Na kruháči bychom mohli jezdit celé dopoledne dokola a pořád je na co koukat.😀 Škoda že nejsem blondýnka, to bych totiž hledal značku konec kruhového objezdu.😀 Belče by se to určitě líbilo.😀

20.7.2021 15:48

neverend napsal(a):
Moje současná fenka také miluje jízdu autem.🙂 Přesvědčuje mě že by se vešla i k motoru když je zvednutá kapota.😀 Plná radosti jede k veterináři a to když uvážím ,že nedávno byla operována, tak by člověk řekl jak ztratí chuť někam jezdit po zkušenostech.🙂 Na kruháči bychom mohli jezdit celé dopoledne dokola a pořád je na co koukat.😀 Škoda že nejsem blondýnka, to bych totiž hledal značku konec kruhového objezdu.😀 Belče by se to určitě líbilo.😀

Jak v Griswoldových...."děti..... Big Ben...Parlament"......

24.7.2021 09:13
Atheira

XXX.XXX.175.29

Protože téma o vrácení psa se dostává pořád dál a dál, mám další vzkaz pro Varaxi od ušatice zde.
Říkala něco o tom, že převlek prokoukne.

24.7.2021 09:18
Terven

XXX.XXX.110.191

Tak včera už to bylo zase za hranicí teplotního komfortu

24.7.2021 09:35

24.7.2021 10:11

Terven napsal(a):
Tak včera už to bylo zase za hranicí teplotního komfortu

My včera byly na prochajdě až v půl devátý večer. To už docela šlo, ale holky dost lítaly....když je hic, tak skoro celý den prospí, takže večer mijí elánu hafec...za půl hodiny už toho měly plný brejle, doma padly za vlast.

24.7.2021 10:11

Atheira napsal(a):
Protože téma o vrácení psa se dostává pořád dál a dál, mám další vzkaz pro Varaxi od ušatice zde.
Říkala něco o tom, že převlek prokoukne.

To jsem poznala....pes Baskervillský

24.7.2021 11:54
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
.včera u kamaráda na zahradě.....

Moc hezké, u mě se liliím nedaří. Asi proto, že zahrada u nás v červenci už několik let vypadá takto

24.7.2021 11:56
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Mělo být u nás dnes nejvýš 28st, od 10h je 31...a to je tak vlastně pořád. Škoda, že jim tak ,,nejde" předpovídat déšť. Něco jako: ne, tam 100% nekapne a spadne 100mm...Toho bych se ráda dožila

24.7.2021 11:58
Atheira

XXX.XXX.209.8

Žínko, v předchozích letech jsem vám to věřila, ale letos, s tím jak pořád prší snad všude, vám to už nežeru... Prostě už přiznejte, že bydlíte na Marsu, my se vám tam hromadně nezačnem stěhovat, nebojte.

24.7.2021 12:09

lesnížínka napsal(a):
Moc hezké, u mě se liliím nedaří. Asi proto, že zahrada u nás v červenci už několik let vypadá takto

...kamarád je ma skvostné....no to je obraz zmaru....on má nějakej zavlažovací systém v záhonech ano vidět to není a bere vodu nejen co napíši, ale i co z baráku odejde z mytí, koupání, a tak podobně...he velice šikovný technik a ja to poslala dost jednoduše, ale takhle nějak to má....

24.7.2021 12:13
Terven

XXX.XXX.110.191

My včera byly na prochajdě až v půl devátý večer. To už docela šlo, ale holky dost lítaly....když je hic, tak skoro celý den prospí, takže večer mijí elánu hafec...za půl hodiny už toho měly plný brejle, doma padly za vlast.

Jo jo, večer mívají strašně elánu- dokonce z přebytku energie mají tendenci si spolu hrát, ačkoliv jsou nehravý.
Přes den v tom vedru se unaví hrozně rychle. Včera zjistily, že lán před naším polem je sklizenej a strniště je naplnilo ohromnou radostí. Přestaly vnímat vedro a po půl hodině čmuchání úplně odpadly. Přiznám se, že já jejich nadšení pro strniště nesdílím od doby, co jsem zjistila, že sklizený pole se ošetřujou Roundupem. Včera tam byly s dcerou, nejdřív mě málem omyli, ale snad se ten hnus aplikuje až s odstupem, když vyraší plevely, aspoň doufám. A postřikovače jsem si nevšimla.

24.7.2021 12:44

Terven napsal(a):
Jo jo, večer mívají strašně elánu- dokonce z přebytku energie mají tendenci si spolu hrát, ačkoliv jsou nehravý.
Přes den v tom vedru se unaví hrozně rychle. Včera zjistily, že lán před naším polem je sklizenej a strniště je naplnilo ohromnou radostí. Přestaly vnímat vedro a po půl hodině čmuchání úplně odpadly. Přiznám se, že já jejich nadšení pro strniště nesdílím od doby, co jsem zjistila, že sklizený pole se ošetřujou Roundupem. Včera tam byly s dcerou, nejdřív mě málem omyli, ale snad se ten hnus aplikuje až s odstupem, když vyraší plevely, aspoň doufám. A postřikovače jsem si nevšimla.

Já myslela, že Roundup už je zakázanej....já ho vždycky používala na plevel, co mi rostl mezi dlažbou a na část zahrady, kde jsou oblázky v místech, kde neroste vegetace.
Teď co mám "nové psí holky", tak si vůbec netroufnu to někam stříknout neboť všechno čmuchají, olizují......

My naštěstí nechodíme ani na pole, ani kolem. Chodíme na louku, kterou akorát 2x do roka někdo poseká, neošetřuje se ničím, nikdo neřeší ani hraboše a pole široko daleko žádné. Takže co se toho týče, tak jsem v klidu.

24.7.2021 13:01
Terven

XXX.XXX.110.191

Já myslela, že Roundup už je zakázanej....já ho vždycky používala na plevel, co mi rostl mezi dlažbou a na část zahrady, kde jsou oblázky v místech, kde neroste vegetace.
Teď co mám "nové psí holky", tak si vůbec netroufnu to někam stříknout neboť všechno čmuchají, olizují......

My naštěstí nechodíme ani na pole, ani kolem. Chodíme na louku, kterou akorát 2x do roka někdo poseká, neošetřuje se ničím, nikdo neřeší ani hraboše a pole široko daleko žádné. Takže co se toho týče, tak jsem v klidu.

Úplnej zákaz pokud, pokud vím, neprošel, před sklizní se nesmí, po sklizni nejspíš jo
https://ct24.ceskatelevize.cz/ekonomika/2655896-stat-ustoupil-od-uplneho-zakazu-glyfosatu-omezeni-bude-platit-jen-u-obilovin-a

24.7.2021 21:48
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Atheira napsal(a):
Žínko, v předchozích letech jsem vám to věřila, ale letos, s tím jak pořád prší snad všude, vám to už nežeru... Prostě už přiznejte, že bydlíte na Marsu, my se vám tam hromadně nezačnem stěhovat, nebojte.

No...myslím, že jsme opět jediné místo v republice, kde neprší. I o vesnici vedle něco napršelo Já už jsem tak nějak rezignovaná, snažím se udržet při životě rododendrony, protože ty vlhko potřebují a zeleninu - dokud je co čerpat. Nad ostatním jsem zlámala hůl, vztek na mě vletí ve chvíli, kdy si uvědomím, co jsem se tam od jara už nadřela. Za měsíc čekám návštěvu...co tady tak asi uvidí? Na Sahaře...

24.7.2021 22:00

lesnížínka napsal(a):
No...myslím, že jsme opět jediné místo v republice, kde neprší. I o vesnici vedle něco napršelo Já už jsem tak nějak rezignovaná, snažím se udržet při životě rododendrony, protože ty vlhko potřebují a zeleninu - dokud je co čerpat. Nad ostatním jsem zlámala hůl, vztek na mě vletí ve chvíli, kdy si uvědomím, co jsem se tam od jara už nadřela. Za měsíc čekám návštěvu...co tady tak asi uvidí? Na Sahaře...

Že zrovna ty máš takovou smůlu, že jste se usídlili na takovým suchopáru....taková krásná zahrada

24.7.2021 22:09

Jinak, my dneska super ....holky našly někde uprostřed louky bahnitou prohlubeň. Já nejdřív myslela, že tam zkoumaj myší díry, protože byly za takovou malou terénní vlnou, navíc tráva skoro po kolena, tak čekám, pak volám, pak volám znovu a pak ke mně holky běží a bylo mi jasný, že myši tam rozhodně nelovily.
Jessina smrdí, jak kdyby se vyválela v leklý rybě a kdo měl ten úžasnej nápad koupit Gině postroj v nádherné tyrkysové barvě, protože ten jí bude slušet, tak tomu bych s chutí nafackovala.....jako černej by byl taky špinavej, ale alespoň by to nebylo tak nápadný. Postroj za dvanácr stovek a vypadá, jak kdybysme ho vytáhly z popelnice.
Takže si dám pár facek a půjdem asi do hajan

24.7.2021 23:34

Rybník Olšina...bez psa, lávky nesnáší.

24.7.2021 23:37

lesnížínka napsal(a):

Takže nemáte hadici a studnu? Sudy pod okapem na horší časy? Momentálně jsou v kurzu podzemní nádrže...

25.7.2021 10:46
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Takže nemáte hadici a studnu? Sudy pod okapem na horší časy? Momentálně jsou v kurzu podzemní nádrže...

Hadici a studnu máme, nic jiného taky nedělám, jak přetahuju hadice...ale v zelenině a na ty ronďáky. Z jezera, ne ze studny. Že by člověk riskoval si vyčerpat studnu? To ani omylem, nemáme tu veřejný vodovod s nekonečnou zásobou vody. Nádrž pod okapem je vám jaksi k ho.nu, když nazaprší. Ale ano, před týdnem 4mm konečně(to orosí tak centimetr do hloubky) ale natekla třetina té 1000l nádrže. Člověk, co sucho nezažil, nemůže pochopit myslím, že ani já bych si to neuměla představit. Ani tu zeleninu nezaulíváte, pokud dojde voda v potoce a je zákaz zalévání. Dáte ke každému trochu vody, jen aby to rovnou nezdechnulo, ale jen to, nevypěstujete nic, jen to živoří, dá se říct, že škoda práce.
Sardullah, já už jsem to párkrát psala. U nás bývalo normální počasí, jako jinde. Nikdo netuší, co se tu stalo, ale hned co jsme postavili, to začalo, poprvé v životě vyschnul potok, ani naše 90letá babča nic takového nepamatovala. Od té doby(během 14.let) vyschnul už třikrát a ty roky mezitím, jsou doslova na hraně. Vloni byl jediný rok, kdy trochu zapršelo na jaře a taky na podzim, zima a toto jaro, takže alespoň spodní voda ještě je, nevysychají lidem studny a hory pořád něco pouští do potoka. Včera už to ale bylo minimum. Dneska na nás šly bouřky, samozřejmě opět nic, jen ráno trochu prskalo, když jsme šli s Workou...na srážkoměr vidím z dálky, ale už to mám celkem v oku, hrubým odhadem jsou tam zase cca ty 4mm. Pod stromy je sucho, stromy do kořenů nedostanou ani kapku, totéž keře a kytky, co jsou pod nima. Ovoce, co je ještě zelené - ryngle, hrušky, jablka, trnky...už zase padá, neudrží se to.

25.7.2021 11:18

lesnížínka napsal(a):
Hadici a studnu máme, nic jiného taky nedělám, jak přetahuju hadice...ale v zelenině a na ty ronďáky. Z jezera, ne ze studny. Že by člověk riskoval si vyčerpat studnu? To ani omylem, nemáme tu veřejný vodovod s nekonečnou zásobou vody. Nádrž pod okapem je vám jaksi k ho.nu, když nazaprší. Ale ano, před týdnem 4mm konečně(to orosí tak centimetr do hloubky) ale natekla třetina té 1000l nádrže. Člověk, co sucho nezažil, nemůže pochopit myslím, že ani já bych si to neuměla představit. Ani tu zeleninu nezaulíváte, pokud dojde voda v potoce a je zákaz zalévání. Dáte ke každému trochu vody, jen aby to rovnou nezdechnulo, ale jen to, nevypěstujete nic, jen to živoří, dá se říct, že škoda práce.
Sardullah, já už jsem to párkrát psala. U nás bývalo normální počasí, jako jinde. Nikdo netuší, co se tu stalo, ale hned co jsme postavili, to začalo, poprvé v životě vyschnul potok, ani naše 90letá babča nic takového nepamatovala. Od té doby(během 14.let) vyschnul už třikrát a ty roky mezitím, jsou doslova na hraně. Vloni byl jediný rok, kdy trochu zapršelo na jaře a taky na podzim, zima a toto jaro, takže alespoň spodní voda ještě je, nevysychají lidem studny a hory pořád něco pouští do potoka. Včera už to ale bylo minimum. Dneska na nás šly bouřky, samozřejmě opět nic, jen ráno trochu prskalo, když jsme šli s Workou...na srážkoměr vidím z dálky, ale už to mám celkem v oku, hrubým odhadem jsou tam zase cca ty 4mm. Pod stromy je sucho, stromy do kořenů nedostanou ani kapku, totéž keře a kytky, co jsou pod nima. Ovoce, co je ještě zelené - ryngle, hrušky, jablka, trnky...už zase padá, neudrží se to.

..to je děs....je fakt, ze u nás na vsi také málokdy sprchne i když v okolí prší pěkně..už jsem mamce zakázala cokoli sázet, ale neposlechne, holt brambory,salat, jahody, cibuli cesnek, mrkev a hrách pro pravnuka si neodpustí....

25.7.2021 11:49

Holky to je fakt paradox. U nás letos prší docela solidně. Sudy na vodu jsou plný....plus mám u baráku ještě sud, kam leju vodu, co vypustím z akvárek.
A defakto nemám co zalévat, protože díky Gině skončily veškeré moje zahradnické ambice.
Naopak, když jsem potřebovala, aby svítilo sluníčko, když dozrávaly třešně, tak naopak furt lilo, takže to co už bylo skoro ke sklizni popraskalo a zbytek dozrává tak nějak na prdlačku.
Takže max zaleji mladý švestky. V loni jsem to nějak zanedbala a defakto všechno opadalo ještě zelený a zbytek naleju alespoň k tújím, abych uvolnila místo pro další vodu.

Oproti předchozím rokům bych řekla, že je to s tím deštíkem podstatně lepší.

26.7.2021 09:12

tak tedy venčení minulého týdne - nejprve ty psí fotky (je jich málo, neb kde je pes, jsou většinou i dítka), časem dodám i pár bezpsích

26.7.2021 09:30

Holky to je fakt paradox. U nás letos prší docela solidně. Sudy na vodu jsou plný....plus mám u baráku ještě sud, kam leju vodu, co vypustím z akvárek.
A defakto nemám co zalévat, protože díky Gině skončily veškeré moje zahradnické ambice.
Naopak, když jsem potřebovala, aby svítilo sluníčko, když dozrávaly třešně, tak naopak furt lilo, takže to co už bylo skoro ke sklizni popraskalo a zbytek dozrává tak nějak na prdlačku.
Takže max zaleji mladý švestky. V loni jsem to nějak zanedbala a defakto všechno opadalo ještě zelený a zbytek naleju alespoň k tújím, abych uvolnila místo pro další vodu.

Oproti předchozím rokům bych řekla, že je to s tím deštíkem podstatně lepší.

V Čechách, že? Na Moravě je situace jiná. Včera teda v Brně sprchlo, k ránu na neděli zahradnický deštík, v noci pak lilo hodně, byla bouřka a to asi napršelo relativně dost. Před tím včerejším ranním deštíkem tu bylo hodně sucho. My chytáme dešťovku do soustavy nádrží a kádí, a když není, zalíváme z vodovodního řadu. Naštěstí to nebývá často.
Když už v republice prší, tak většinou na stejná místa v Čechách.

26.7.2021 10:41
fikovnice

XXX.XXX.139.21

Teď skáče do auta ochotně...dokonce mívám problém ve vedru - vždycky chci auto nejdřív chvíli vyvětrat bez nich (máme tmavý), říkám jim "ještě ne...ještě ne" a ony mi tam stejně naskáčou - viz foto

Měli jsme v rodině fenu, ta jezdila tak ráda, že nastupovala i do cizího. Když jednou mokrá z rybníka, vyválená v hrabance, nastoupila na bílé chlupaté potahy do otevřeného žigula, dělala jsem, že není moje, že se k nám cestou přidala......Ona zas druhýma dveřma vystoupila.

Já se k našemu psu nehlásila, když se vyválel ve zdechlé rybě. To byl otřesnej puch...

26.7.2021 10:42
fikovnice

XXX.XXX.139.21

V Čechách, že? Na Moravě je situace jiná. Včera teda v Brně sprchlo, k ránu na neděli zahradnický deštík, v noci pak lilo hodně, byla bouřka a to asi napršelo relativně dost. Před tím včerejším ranním deštíkem tu bylo hodně sucho. My chytáme dešťovku do soustavy nádrží a kádí, a když není, zalíváme z vodovodního řadu. Naštěstí to nebývá často.

Já jsem zase na dovolené - jižní cíp Vysočiny a buřina večer šílená a i lilo pořádně...

26.7.2021 10:43
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Právě Abych si jen nestěžovala, včera napršelo 11mm Jako jo, je to strašně málo, na to sucho, ale je to alespoň něco, tři dny nebudu muset zalévat Mrak přes celou republiku, teda od Budějek až cca 20km od nás...u nás 7mm(4 byly minulou noc) Zafučelo, hromy blesky celou noc, zlomilo mi to kus růžového akátu(ráno soused zvonil, že mi akát leží na plotě a přes celou cestu )

26.7.2021 15:24

..tak dnešní procházka okolo Lidickeho památníku a podařila se další zkouška z noseworku.....
..

26.7.2021 15:48
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

..tak dnešní procházka okolo Lidickeho památníku a podařila se další zkouška z noseworku.....
..

Ježíš ten je loztomiloučkej s tou...a teď kdyby jsi mě zabila, nevzpomenu si, jak se ta kytička(medaile) jmenuje totálně mi to vypadlo

26.7.2021 15:50

lesnížínka napsal(a):
Ježíš ten je loztomiloučkej s tou...a teď kdyby jsi mě zabila, nevzpomenu si, jak se ta kytička(medaile) jmenuje totálně mi to vypadlo

..kokardou....

26.7.2021 16:04
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

..kokardou....

Jééé, díky, strašně mi to lezlo na nerva, že jsem si nemohla vzpomenout Ono jak se s tím člověk nikde nesetkává, tak zapomene Nebo je to Alzheimer

26.7.2021 16:04
Terven

XXX.XXX.103.178

..

Už na mě tahle fotka vyskočila na fb

26.7.2021 16:10
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Čéče Evi milouš tam je neskutečnej, máš štěstí(nebo spíš on ) že je tak daleko, já bych ho oslintala celého(by mi nejspíš ukousnul nos ) Až já se někdy dostanu do Prahy, tak se vetřu, buď si jistá. Ale budem všichni doufat, že to bude za hrozně moc dlouho...protože to by znamenalo, že Worušek už není. Jestli teda přežije dnešek Dneska všechny rosničky světa trhají rekord, kdo zahlásí nejblbějc U nás trvale visí, že 28st. Tři hodiny koukám na 35, teď tam naskočilo 36st. Venku se nedá vůbec vydržet

26.7.2021 16:13

lesnížínka napsal(a):
Čéče Evi milouš tam je neskutečnej, máš štěstí(nebo spíš on ) že je tak daleko, já bych ho oslintala celého(by mi nejspíš ukousnul nos ) Až já se někdy dostanu do Prahy, tak se vetřu, buď si jistá. Ale budem všichni doufat, že to bude za hrozně moc dlouho...protože to by znamenalo, že Worušek už není. Jestli teda přežije dnešek Dneska všechny rosničky světa trhají rekord, kdo zahlásí nejblbějc U nás trvale visí, že 28st. Tři hodiny koukám na 35, teď tam naskočilo 36st. Venku se nedá vůbec vydržet

A tady bouří a lije a do toho svítí sluníčko. Budu vyhlížet duhu.

26.7.2021 16:47
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Já vím, zrovna jsem při pohledu na meteostanici, následně na radar, se skřípěním zubů muži říkala, že v Budějkách snad leje denně a hned jste mi naskočila, jestli písnete, že ano

26.7.2021 17:27

lesnížínka napsal(a):
Já vím, zrovna jsem při pohledu na meteostanici, následně na radar, se skřípěním zubů muži říkala, že v Budějkách snad leje denně a hned jste mi naskočila, jestli písnete, že ano

Můžete skřípat dál Ne, vážně, chápu, že nejásáte. Nemám zahrádku, ale pamatuju roky, kdy kvůli suchu bylo málo sena a my měli hoňky pro koně nějaké sehnat. V podstatě za jakýkoliv peníz. Kamarádka, u které mám kobylu teď, říkala, že je to po 9 letech poprvé, co ho má dost hned z první seče. A plnou studnu - taky zažila doby, kdy musela přepnout na vodovod.

26.7.2021 18:14

..

Váš motejl je teda úžasnej roztomilouš 😍 a tu medaily, jak umí nosit! On si je toho ocenění dobře vědom viďte....a má takový šťastný úsměv 🌷posílám 💋

26.7.2021 18:23

Terven napsal(a):
Pamatuju se, že Vikina jako úplně malý štěně v autě kňučela. Říkala jsem si tenkrát, že nevím, jak to uděláme, když musíme jezdit ke koním, že bude chudák, když z toho má takovou hrůzu.
Kňučení ustalo celkem záhy, ale ještě nějakou dobu se jí do auta hodně nechtělo.
Postupem času si zvykla, přišlo to tak nějak samo- přiznám se, že už si nepamatuju, kdy se to vlastně zlomilo.
Asi bych to cestování nevzdávala s tím, že za chvíli na louku stejně dojde sama. Fakt bych udělala z auta tréninkovej prostor- hrála bych si tam na schovku a na čmuchanou, třeba.

Bych se snad bála, že jim ten kožich chytne v tom vedru 😅...
🐶 jenom, aby nás naši nezapomněli vzít s sebou....elá hoop 🐶

26.7.2021 19:55

Terven napsal(a):
Už na mě tahle fotka vyskočila na fb

..jo jo trenérka se činila když jsem jí posílala zprávu jako první....

26.7.2021 19:58

Váš motejl je teda úžasnej roztomilouš 😍 a tu medaily, jak umí nosit! On si je toho ocenění dobře vědom viďte....a má takový šťastný úsměv 🌷posílám 💋

..děkuji moc, já mu to vyřídím, no rozesmatej on je pořád....zdravotníci I pacienti v Thomayerově nemocnici ho milují.....

26.7.2021 20:00

lesnížínka napsal(a):

..no to on miluje to očekávání, má to v popisu práce....tak se budeme těšit...držím palce aby ti alespoň trochu sprchlo.....

26.7.2021 20:14

lesnížínka napsal(a):

Proboha, já myslela, že bydlíte někde v Beskydech a ona zatím taková Sahara.
Tady byla v noci bouřka, mlátilo to fest, dnes tak 28 na sluníčku, pro mě na léto akorát, víc nepotřebuju. Řekla bych, že není takové sucho, jak jiné roky, tráva na zahradě je zelená. Popínavky u pergoly mně rostou nějak moc do výšky, ale vůbec nekvetou, tak jsem zvědavá, jestli vůbec začnou. Malin je málo a třešně a višně jsou hrozně malé. Broskve letos vůbec nebudou, strom chytil jakousi kadeřavost.

26.7.2021 21:12
fikovnice

XXX.XXX.133.130

..děkuji moc, já mu to vyřídím, no rozesmatej on je pořád....zdravotníci I pacienti v Thomayerově nemocnici ho milují.....

To je super práce!

Jinak děvčata návrat z minidovolené = depina z Brna . A už to tu bouří... Na té dovolče lilo včera večer fest a pak v noci, ale úplně přívalák to nebyl...

26.7.2021 21:13
fikovnice

XXX.XXX.133.130

...tak to já se možná vetřu dříve než "Lesnížínka"...

26.7.2021 21:14
fikovnice

XXX.XXX.133.130

Taky milujete duhu??? Já též. Moje máma vždy říkávala "Boží duha"!

26.7.2021 21:22

fikovnice napsal(a):
Taky milujete duhu??? Já též. Moje máma vždy říkávala "Boží duha"!

Jo jo. Asi před půl rokem jsem viděla i naprosto dokonalou dvojitou, klenula se nad ulicí, po které jsem zrovna kráčela. Velmi jsem se kochala.

26.7.2021 21:29

Posílám gratulace Kiliánkovi!

26.7.2021 21:48

fikovnice napsal(a):
...tak to já se možná vetřu dříve než "Lesnížínka"...

..bude nám ctí....

26.7.2021 21:49

Posílám gratulace Kiliánkovi!

..diky moc...vyřídím mu to....

26.7.2021 21:50
fikovnice

XXX.XXX.133.130

Jo jo. Asi před půl rokem jsem viděla i naprosto dokonalou dvojitou, klenula se nad ulicí, po které jsem zrovna kráčela. Velmi jsem se kochala.

Ona je dvojitá, jen ta druhá bývá špatně viditelná. No a dnes jste se dočkala? Vlastně nevím, z jakého jste kraje...? Jižní Čechy...?

26.7.2021 21:52
fikovnice

XXX.XXX.133.130

..bude nám ctí....

Děkuji Evinko . Už jsem mockrát myslela na to, že sednu do auta, a objedu mně blízké osoby odtud. Jen nevím, jak bych zdravotně tak dlouhou štreku dala. Ještě bych se musela stavit v Nymburku - dotyčná ví...

26.7.2021 22:07

fikovnice napsal(a):
Děkuji Evinko . Už jsem mockrát myslela na to, že sednu do auta, a objedu mně blízké osoby odtud. Jen nevím, jak bych zdravotně tak dlouhou štreku dala. Ještě bych se musela stavit v Nymburku - dotyčná ví...

...tak tam bychom se mohly setkat všechny no....

27.7.2021 08:27
janaa

XXX.XXX.38.22

Tak u nás na jaře lilo a lilo jako všude,ale už se to vrátilo do normálu. Koukám vždycky na radar, jde to k nám a před námi se to rozdělí, půlku stáhnou hory, půlku stáhne řeka, za náma se to zase spojí. Koukám přes údolí na druhou stranu kopců a tam leje,tady pár kapek. Studny vyschly už před 3 lety, a i když letos bylo enormně sněhu a pršelo,už se neobnovily. Není tady vyloženě srážkový stín,ale aby pršelo,musí být jednolitá oblačnost,ne ty pásy. Ale zas proti tomu,co tu bylo před těmi 3 lety, díky za to, to fakt několik měsíců nespadla kapka, teď bylo jaro a začátek léta deštivý. Tak holt musím i tu zeleninovou zahrádku zalívat hadicí z vrtu, vymoženosti jako vodovodní řad tu nemáme
Jinak k tématu,venčení nám opravdu ve velkém začali znepříjemňovat kloši, hnus

27.7.2021 08:40
Atheira

XXX.XXX.209.8

Tady zrovna lilo a bouřilo skoro celou noc. Vydaly jsme se s Larou chytat první ranní sluneční paprsky co nejdřív to šlo, když mám to volné úterý. Chystáme se s kamarády výletit a já mám ve zvyku brát si vždycky trochu víc dovolené. Někomu to přijde divný, zvlášť, když dělám z domu, ale já mám strašně ráda, když vím, že mám dva tři dny, kdy si můžu všechno přizpůsobit jenom tomu, jak mě napadne a nikdo mi to nebourá. Klasický víkend nebo svátek, kdy jsou všichni doma, mi do toho vždycky někdo vleze.

27.7.2021 08:45

fikovnice napsal(a):
Ona je dvojitá, jen ta druhá bývá špatně viditelná. No a dnes jste se dočkala? Vlastně nevím, z jakého jste kraje...? Jižní Čechy...?

Ano, ČB. Nedočkala. Možná jsem měla vylézt ven a oběhnout barák.

27.7.2021 08:47

Mopsle se v posledních dnech moc nevzdalují z pergoly, chladí si pupky na dlažbě a jsou úplně nejspokojenější. Anebo si chladí pupky v půlce baráku, kde se rekonstruuje, hlasitě chrápou a já mám při tom pracovat... No tak si aspoň Ginna sedla do barvy, aby mi to prej nebylo líto.
A konečně, po dvou měsících, se začalo dařit kytičkám na zahradě. Vody mám naštěstí nasbíráno dost (3 kubíkové nádrže a další 3 250l sudy), každý den zalévám asi půl hodiny, konví...

27.7.2021 08:49

Atheira napsal(a):
Tady zrovna lilo a bouřilo skoro celou noc. Vydaly jsme se s Larou chytat první ranní sluneční paprsky co nejdřív to šlo, když mám to volné úterý. Chystáme se s kamarády výletit a já mám ve zvyku brát si vždycky trochu víc dovolené. Někomu to přijde divný, zvlášť, když dělám z domu, ale já mám strašně ráda, když vím, že mám dva tři dny, kdy si můžu všechno přizpůsobit jenom tomu, jak mě napadne a nikdo mi to nebourá. Klasický víkend nebo svátek, kdy jsou všichni doma, mi do toho vždycky někdo vleze.

Ta třetí fotka - hotová modelka! (a ty dny jen pro sebe moc dobře chápu).

27.7.2021 08:51

Mopsle se v posledních dnech moc nevzdalují z pergoly, chladí si pupky na dlažbě a jsou úplně nejspokojenější. Anebo si chladí pupky v půlce baráku, kde se rekonstruuje, hlasitě chrápou a já mám při tom pracovat... No tak si aspoň Ginna sedla do barvy, aby mi to prej nebylo líto.
A konečně, po dvou měsících, se začalo dařit kytičkám na zahradě. Vody mám naštěstí nasbíráno dost (3 kubíkové nádrže a další 3 250l sudy), každý den zalévám asi půl hodiny, konví...

Ale to si měla vybrat jinou barvu - třeba tyrkysovou. Tahle je taková nevýrazná.

27.7.2021 09:01

Ale to si měla vybrat jinou barvu - třeba tyrkysovou. Tahle je taková nevýrazná.

Barvičky přijdou na řadu až jako poslední, až se všude vybílí stropy. Ale jinak ta bílá zadel svítí teda dost

27.7.2021 09:58

My včera byli na stříhání před výstavama, tak jen relaxace na zahradě. Dnes bych ještě chtěla udělat pár fotek s balíkama na louce, zítra jedu na 4 dny do Krkonoš a pak nás zase čeká výcvikový a výstavní kolotoč.

27.7.2021 10:16

já se taky ještě dovolenkuju - tři dny volna jsem měla před "Expedicí" s vnoučaty a dva dny mám po ní. V klídku si vyperu, vyžehlím, marmeládu udělám... a i když v létě na škole bývá klídek a pohoda - dovolená je stejně lepší.

Za chvilku jdeme kouknout do lesa - jen na krátkou procházku, přeci jen mamut má ještě podovolenkový dospávací režim.

27.7.2021 11:36

My včera byli na stříhání před výstavama, tak jen relaxace na zahradě. Dnes bych ještě chtěla udělat pár fotek s balíkama na louce, zítra jedu na 4 dny do Krkonoš a pak nás zase čeká výcvikový a výstavní kolotoč.

..jsou nadherní..

27.7.2021 11:38

Atheira napsal(a):

Krásné fotky !

27.7.2021 11:50

Já asi začnu jezdit venčit do města. Dnes jsme proběhly les - 5 minut tam, 5 minut zpátky, pak už procházka mezi poli a lukama. Hodinu venku a skoro hodinu honím psici v kožichu kloše.
Jinak u nás v údolíčku příjemných 22°ve stínu, nad námi v lukách už dost vedro ( na nás ). U Žínky bych nepřežila, tak jako ptáci odlétají do tepla, já bych musela "odletět" na sever, na hory.
A ještě dotaz na Xerxovi : V lesích kolem "lesáku", "zatopeňáku" a pod. kloši jsou, nebo aspoň míň ?
A na oplátku : Za Osečnou v borových je jich podstatně míň, sem tam - a to ještě určitě skočili ze smrku.

27.7.2021 12:04
fikovnice

XXX.XXX.135.186

Nádherná psiska, Ali! Miluji zlaťáky!

27.7.2021 12:05

Za Osečnou v borových (takže u nás) nejsou ti malí kloši, ale ti velcí, co lezou na koně...

27.7.2021 12:11

Za Osečnou v borových (takže u nás) nejsou ti malí kloši, ale ti velcí, co lezou na koně...

Koně nemám, hlavně, že nelezli na mě a na psici.

27.7.2021 12:21

Atheira napsal(a):

Krásná a sebevědomá Lara ❤🐾....ani si neumím představit, že to bylo někdy jinak....jak jste jinde popisovala, když jste s ní jela poprvé domů....lekavé, vyklepané štěndo....

27.7.2021 12:29

Já asi začnu jezdit venčit do města. Dnes jsme proběhly les - 5 minut tam, 5 minut zpátky, pak už procházka mezi poli a lukama. Hodinu venku a skoro hodinu honím psici v kožichu kloše.
Jinak u nás v údolíčku příjemných 22°ve stínu, nad námi v lukách už dost vedro ( na nás ). U Žínky bych nepřežila, tak jako ptáci odlétají do tepla, já bych musela "odletět" na sever, na hory.
A ještě dotaz na Xerxovi : V lesích kolem "lesáku", "zatopeňáku" a pod. kloši jsou, nebo aspoň míň ?
A na oplátku : Za Osečnou v borových je jich podstatně míň, sem tam - a to ještě určitě skočili ze smrku.

my chodíme o kus výš - kolem elektrárny, Javoráku, Žuláku. Kloši jsou - ale v množství rozumném. Teď jsem ulovila na Nightovi po více než hodině v lese jediného. Plus jsme donesli nějakého toho hříbka, lišky, růžovky, babky a hlavně konečně rozkvetly orchidejky, které jsme nedokázali jen s poupaty identifikovat - a on je to nějaký kruštík (asi bahenní) - nikdy dřív jsme ho "za humny" nepotkali.
Nejvíc klošů jsem zažila kolem Malevilu na okraji Lužek a pak jednou v Českém Ráji - to byl pes obalený... hnus to byl.

27.7.2021 12:32

marcelaamax napsal(a):
U nás dneska taky hic, takže prochajda jen krátká, plus pes si zaplaval. Pak jsme objeli příbuzenstvo a přijeli unavení a umazlení až navečer, takže už jsme se jen váleli na zahradě...

Jinak k tomu věku - stává se mi hodně často, že se mě někdo zeptá, kolik mi je, a já dobu přemýšlím, kolik vlastně . A v jednu dobu jsem se sekla na jednom čísle, a nevím proč, ale měla jsem ještě asi tři roky pořád tendenci říkat ten stejný věk .

Marcelo prosím Vás, kdy zhruba máme drzet palce??? ✊🐾🌷

27.7.2021 13:28
Andrýsek3

XXX.XXX.52.45

Dnes se venčí, jako téměř každý den, ve vodě. 💚

27.7.2021 14:02
Atheira

XXX.XXX.134.36

Krásná a sebevědomá Lara ❤🐾....ani si neumím představit, že to bylo někdy jinak....jak jste jinde popisovala, když jste s ní jela poprvé domů....lekavé, vyklepané štěndo....

Vy mě bavíte.

27.7.2021 14:11

Atheira napsal(a):
Vy mě bavíte.

Někdy si říkám, že bych Laru ráda poznala osobně, abych si mohla potvrdit, jestli se se svým dojmem z jejích výrazů aspoň zhruba trefuju...
Jenže ona by se se mnou asi nebavila...

27.7.2021 14:30
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Někdy si říkám, že bych Laru ráda poznala osobně, abych si mohla potvrdit, jestli se se svým dojmem z jejích výrazů aspoň zhruba trefuju...

Pokud dobře chápu, když si pořídíte dredy a nějakou zajímavost, tak se bavit bude, ne? :D

Každopádně jsou to krásný tři fotky barevně laděný. Panička umí vyfotit.
Na tý první je jako ta..... důležitá pani domovnice na pavlači, ešče koště chybí , a naopak na tý třetí, to je děsná koketka.

27.7.2021 14:52

Marcelo prosím Vás, kdy zhruba máme drzet palce??? ✊🐾🌷

Už je to venku, viz diskuze vedle Začátečník v chovu.

27.7.2021 14:58
Atheira

XXX.XXX.209.8

A vaše dojmy jsou? Zajímalo by mě to.

Hele, možná bavila. Já si tu minule z Varaxi spíš dělala srandu (nicméně to s těma huličema je pravda. Prostě má ráda tyhle veselý chlápky. Stačí, aby se na ni takový z dálky usmál a hned má její náklonnost).
Já obecně tak říkám, že si ženský hodně vybírá, protože nemůžu potvrdit teorii, kterou mám - tu mám na základě vzorku známých lidí z vesnice. Lara některý ženský ve věku od těch 45 let fakt nesnáší a kdybych ji v jejich přítomnosti pustila, tak je nastopro pokouše. Jenže tyhle exempláře jsou takový ty zapšklý čarodějnice. Osobně si myslím, že nesnáší tyhle ježibaby, ale to když náhodně potkám ženskou, na kterou se Lara začne tvářit jako baskervil a ona prohlásí - ta asi není moc hodná, co? Tak já jí na to radši řeknu - no, ona moc nemusí ženský. Neřeknu jí - tak asi jste protivná ježibaba, kterou už ani doma nemůžou vystát.

Jinak s lidmi, co mají rádi psy a umí se k nim chovat (takže vynecháme takový ty babky s fifinkou, co po ní bez upozornění šmatlaj nebo jí nutí piškoty), se fakt baví. Většinou stačí, když jste milá a nespěcháte na ni. Když se pak třeba fakt od srdce zasmějete, bude se smát s váma aniž by tušila, proč a už budete kámoška pokaždý.

Jen je složitá povaha. To jsem já ostatně taky.
Jasně, je trochu magůrek, přesto strašně skvělej a chytrej pes, co má radost z každýho dne. Ale tím, že je prostě citlivější si myslím, že ode mě přebrala některý ne úplně žádoucí věci a jen je vyjadřuje po psím.

27.7.2021 15:05
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):

Hele, možná bavila. Já si tu minule z Varaxi spíš dělala srandu (nicméně to s těma huličema je pravda. Prostě má ráda tyhle veselý chlápky. Stačí, aby se na ni takový z dálky usmál a hned má její náklonnost).
Já obecně tak říkám, že si ženský hodně vybírá, protože nemůžu potvrdit teorii, kterou mám - tu mám na základě vzorku známých lidí z vesnice. Lara některý ženský ve věku od těch 45 let fakt nesnáší a kdybych ji v jejich přítomnosti pustila, tak je nastopro pokouše. Jenže tyhle exempláře jsou takový ty zapšklý čarodějnice. Osobně si myslím, že nesnáší tyhle ježibaby, ale to když náhodně potkám ženskou, na kterou se Lara začne tvářit jako baskervil a ona prohlásí - ta asi není moc hodná, co? Tak já jí na to radši řeknu - no, ona moc nemusí ženský. Neřeknu jí - tak asi jste protivná ježibaba, kterou už ani doma nemůžou vystát.

Jinak s lidmi, co mají rádi psy a umí se k nim chovat (takže vynecháme takový ty babky s fifinkou, co po ní bez upozornění šmatlaj nebo jí nutí piškoty), se fakt baví. Většinou stačí, když jste milá a nespěcháte na ni. Když se pak třeba fakt od srdce zasmějete, bude se smát s váma aniž by tušila, proč a už budete kámoška pokaždý.

Jasně, je trochu magůrek, přesto strašně skvělej a chytrej pes, co má radost z každýho dne. Ale tím, že je prostě citlivější si myslím, že ode mě přebrala některý ne úplně žádoucí věci a jen je vyjadřuje po psím.

...Většinou stačí, když jste milá a nespěcháte na ni. Když se pak třeba fakt od srdce zasmějete, bude se smát s váma aniž by tušila, proč a už budete kámoška pokaždý.....

no jo, typickej hulič :D

hlavní je, že je vám spolu dobře a že Vy rozumíte jí, ostatní jí rozumět nemusí.

27.7.2021 15:09
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zrzavci napsal(a):
...Většinou stačí, když jste milá a nespěcháte na ni. Když se pak třeba fakt od srdce zasmějete, bude se smát s váma aniž by tušila, proč a už budete kámoška pokaždý.....

no jo, typickej hulič :D

hlavní je, že je vám spolu dobře a že Vy rozumíte jí, ostatní jí rozumět nemusí.

Občas mě napadne, o co by to bylo jednodušší, kdybych si vzala psa (kluka). Jsem si téměř jistá, že s jakýmkoli psem by to nebylo takovýhle dobrodrůžo jako s touhle můrou. Oni jsou to všechno takoví knedlíci natvrdlí...
Ale nebyla by to Lara. Mám, co mi bylo zeshora přáno a určitě bych nedostala víc, než s čím si zvládnu poradit. Teda tím se aspoň většinu času uklidňuju.

27.7.2021 15:19

Atheira napsal(a):

Jé, tak to by bylo zajímavé, do jaké kategorie by zařadila mě - 50+, jestli ježibaba nebo zábavná. Zvířata nelžou.

27.7.2021 15:23
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
Občas mě napadne, o co by to bylo jednodušší, kdybych si vzala psa (kluka). Jsem si téměř jistá, že s jakýmkoli psem by to nebylo takovýhle dobrodrůžo jako s touhle můrou. Oni jsou to všechno takoví knedlíci natvrdlí...
Ale nebyla by to Lara. Mám, co mi bylo zeshora přáno a určitě bych nedostala víc, než s čím si zvládnu poradit. Teda tím se aspoň většinu času uklidňuju.

Já to taky umím líp s hošíčkama, než s feňulema. Obecně teda se spíš prostě umím odmala domluvit s mužkou částí populace. Ty fenky jsou prostě hadimršky. Ale musím se hošíčků zastat s tou natvrdlostí - všechny co jsem měla, tak to byli páni profesoři ('teroš a vižly) , ale měli - aspoń pro mě teda - větší touhu spolupracovat. A já se tam umím víc napojit.
Hm s Tali jsem si kolikrát říkala, že jsem dostala víc, než s čím si zvládnu poradit. Naučila mě, že neumím nic

27.7.2021 16:02
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zrzavci napsal(a):
Já to taky umím líp s hošíčkama, než s feňulema. Obecně teda se spíš prostě umím odmala domluvit s mužkou částí populace. Ty fenky jsou prostě hadimršky. Ale musím se hošíčků zastat s tou natvrdlostí - všechny co jsem měla, tak to byli páni profesoři ('teroš a vižly) , ale měli - aspoń pro mě teda - větší touhu spolupracovat. A já se tam umím víc napojit.
Hm s Tali jsem si kolikrát říkala, že jsem dostala víc, než s čím si zvládnu poradit. Naučila mě, že neumím nic

Vy mi tady ale bouráte moji teorii, která mi zatím vždycky ve všem pomohla udržet chladnou hlavu.

27.7.2021 16:18

Už je to venku, viz diskuze vedle Začátečník v chovu.

Děkuju, jdu tam 👍

27.7.2021 18:05

Atheira

Tak o "šílenství" už jsme se tu jednou bavily ... a bylo to vidět i na videu :P
Takže bych čekala, že bude praštěná, rychlá, možná impulzivní. Nedivila bych se, kdyby byla trochu bojka (ale možná jen tajně). S mým psem by se patrně nebavila, přestože si v ledasčem asi byli podobní.
Mám zkušenost se dvěma různými fenkami tohoto typu. liška střední velikosti, které měly obě dost podobnou povahu. Lara má sice větší uši a kratší srst než ty dvě, ale jinak se jim podobá i výrazem. Obě jsou takové netýkavky co se týče psů a s lidmi se baví s některými, jinak si drží odstup.

27.7.2021 18:43
Atheira

XXX.XXX.209.8

Atheira

Tak o "šílenství" už jsme se tu jednou bavily ... a bylo to vidět i na videu :P
Takže bych čekala, že bude praštěná, rychlá, možná impulzivní. Nedivila bych se, kdyby byla trochu bojka (ale možná jen tajně). S mým psem by se patrně nebavila, přestože si v ledasčem asi byli podobní.
Mám zkušenost se dvěma různými fenkami tohoto typu. liška střední velikosti, které měly obě dost podobnou povahu. Lara má sice větší uši a kratší srst než ty dvě, ale jinak se jim podobá i výrazem. Obě jsou takové netýkavky co se týče psů a s lidmi se baví s některými, jinak si drží odstup.

Tak jste to vystihla naprosto přesně. Všechno, co jste napsala.

27.7.2021 20:59

domi.t napsal(a):
Kto to pozná? 😎

Podle uší Lary brácha :-))

28.7.2021 19:46

troška nepsích fotek z Toskánska. Všude spousta psů (na vodítkách), pes může i do řady památek. Ubytování vyšlo na jedničku - v kamenném domě byl chládek a bazén byl obrovský a studený, počasí snesitelně horké, plno hmyzu, ještěrek (i v domě), na zahradu (její konec končil v divočině) chodil ráno i srnec, veverky... Vnoučata byla skvělá, pes taky - vyrovnali jsme snad rozumně poměr blbnutí a poznávání... hezky vše vyšlo.

28.7.2021 20:12
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

troška nepsích fotek z Toskánska. Všude spousta psů (na vodítkách), pes může i do řady památek. Ubytování vyšlo na jedničku - v kamenném domě byl chládek a bazén byl obrovský a studený, počasí snesitelně horké, plno hmyzu, ještěrek (i v domě), na zahradu (její konec končil v divočině) chodil ráno i srnec, veverky... Vnoučata byla skvělá, pes taky - vyrovnali jsme snad rozumně poměr blbnutí a poznávání... hezky vše vyšlo.

Super Ne, nezávidím, jen je mi to trošku líto. Podobný nápad jsem právě měla taky, jenže zprvu nebyl čas a pak už nebyl Berry, pro Worušku by to zase taková výhra nebyla. Tak až pak sami...

28.7.2021 22:00

Tak dneska prochajda horor.
První půl hodinu paráda...do té doby, než jsem si pomyslela, že ty prochajdy jsou poslední dobou super. Chvíli poté vyjel z lesa nějakej de.bil (slovo de.bil, je prý vulgární a to jsem si myslela, jak jsem slušná ) na terénní motorce, takže mi totál rozhodil Ginu a musela jsem jí dát na vodítko. Pak Jessina, která už tak byla celá mokrá, jak běhala mokrou trávou, proběhla pár bahnitých louží a chytnul jí lítací amok a začala skákat po Gině a kousat jí do uší a na to Gina neměla náladu, takže Jessina taky na vodítko.
Na rozcestí jsem se ještě rozhodla, že nepůjdeme k autu a vezmeme to ještě nahoru k posedu.....ale za chvíli začala Gina čenchat, rozhlížet se....tak si říkám "to vypadá, že jsou někde blízko divoký prasata", takže jsme raději otočily a jdeme k autu, za poslední zatáčkou, kdy polňačka vede lesíkem, najednou koukám a na cestě asi 20 metrů před náma stojí divoký prase.
Jako já vím, že tady divočáci jsou, ale za celých 30 let, co tam chodím jsou spíš jako paní Colombová...nikdy jsem je neviděla, akorát jednou jsem je slyšela chrochtat kousek od cesty. Prase se naštěstí sebralo a přeběhlo přes cestu a zmizelo v lesíku. Chvíli mi trvalo než jsem zklidnila Ginu. A vyrazila srdnatě vpřed, protože obejít se to nikudy nedá....nebo dá, ale to je tak 40 minut a to už by Jessina asi nedala.
Takže jsem šla a volala pořád "HOU HOU HOU...HOLKY...HOU HOU HOU", aby nás prasata slyšela a nevlítla třeba do nás.
No, tak prošly jsme v pohodě a jak začal lesík řídnout, tak koukám a u našeho auta stojí dva důchodci....no asi si nutně museli myslet, že jde nějakej blázen, co vyřvává po lese.
Nicméně měli sebou psa...dlouhosrstýho výmyráka....no a ten, jak nás s,yšel, tak si stoupnul...do té doby ležel. A já děkuju bohu, že to nebyla ta psí vyjímka, kdy Gina předvádí divadlo. Úplně stačilo, že na ně začla blafat Jessina.
No naložila jsem zvířectvo do auta a jen doufám, že se něco podobnýho nebude hodně dlouho opakovat.
To je tak, když člověk přijde z práce a jde se zrelaxovat s pesanama na prochajdu....no tak dneska to byl teda relax, jak "pojď na mě z boku"

28.7.2021 22:23

:-) Já nevim no. Asi bych byla ráda, že jsem tak ukočírovala dva psy, mohli také ulovit prase a kdo by se s tím vyvrhoval a že to nebyli s výmarákem hrdlořezi, vlastně bezva den a díky za každé nové ráno :-) :-)

28.7.2021 22:40

Jak jsem psici slíbila, tak jsem udělala. Jely jsme se venčit do města - bez klošů.
Pěkná procházka, jen ke konci jsem se neskutečně naštvala. Kdosi si udělal v lese tělocvičnu tak, že cvičební prvky natloukl do živých stromů. To mě můžou čerti vzít. O to hůř, že v bezprostřední blízkosti mají skauti klubovnu. Mám podezření, že je to jejich dílo.

28.7.2021 23:08
Terven

XXX.XXX.160.10

Sardullah, to znám, někdy se spiknou okolnosti a výsledek je takovej neučesanej...člověk si připadá jako totálně nemožnej majitel.
Mě dneska Kikiny přesvědčily, že zbytečně zahnívám ve starých stereotypech
Vikina- už pár let nehravá a nesnášenlivá vůči samcům a pinčová, která se cizích velkých psů bojí - se rozeběhly za flekatým stafordem. Ne, že by ho vůbec neznaly, ale potkají se cca 1 za měsíc, možná ani to ne. Evidentně si ho pamatujou a ten pes má asi nějaký zvláštní charisma, jinak si to nedovedu vysvětlit. Vikina kolem něj lítala způsobem, o kterým jsem se domnívala, že s ním přestala někdy kolem roku věku , naprosto nadšená. Pinčová ho vyzývala ke hře a pes super, hrál si gentlemansky, moc dobře věděl, že s nima si nemůže hrát po stafordím. Fakt jsem zírala. Je to milej nekonfliktní pes, dokonce ani samce nežere úplně šmahem na potkání. A má milý nekonfliktní majitele.
Další stereotyp mi rozbořily odpoledne - vždycky, když doma cvičím s jednou, druhá je odložená. Je to celkem opruz, v podstatě mi to jejich odložení dá víc práce než samotný cvičení. Dneska jsem necvičící kousky zkusila normálně zavřít do kenelky na zip - a nestalo se nic. Když zjistily, že ven se nedostanou, lehly si a počkaly, až na ně dojde řada.
Evidentně překážky výcviku jsou hlavně v mý hlavě
A potřetí jsem zírala, když si pinčová, ignorující hračky, začala hrát se mnou a s přetahovacími míčky.

28.7.2021 23:42
elisak

XXX.XXX.194.232

Sardullah: Já bych řekla, že když se se.. tak se ser.. všechno. Já takhle zažila blbých pár měsíců, nejdřív mi umřela babička, v ten samý den jsem se dozvěděla, že se musíme s přítelem urychleně vystěhovat cca do 14-ti dnů (ale nesouviselo to se sebou) a za cca 14 dní odešla naše milovaná první basenji fenka. A pro jistotu jsem za další měsíc vyletěla od státnic. Státnice jsem pak na druhý pokus v pohodě dala.
A s venčením. Já si takhle nedávno vzala jen jednoho psa, že trošku zamakáme. Hned ze začátku jsme potkali kočku, jsou tu drzý potvory, který mají změřenou délku flexiny a neustále utíkají jen těsně mimo dosah. Když se pes trošku uklidnil tak přeletěl přes cestu bažant a pak ještě zajíc. A nakonec jsme potkali jeho platonickou lásku beaucelonku Toničku, z který je úplně hotovej. Takže z cvičení nebylo vůbec nic...

29.7.2021 10:05

Jak jsem psici slíbila, tak jsem udělala. Jely jsme se venčit do města - bez klošů.
Pěkná procházka, jen ke konci jsem se neskutečně naštvala. Kdosi si udělal v lese tělocvičnu tak, že cvičební prvky natloukl do živých stromů. To mě můžou čerti vzít. O to hůř, že v bezprostřední blízkosti mají skauti klubovnu. Mám podezření, že je to jejich dílo.

Máme u nás ve vesnici krásnou, obrovskou lípu (jednu z mnoha). Na ní je cedulka s moc hezkou básní o ušlechtilosti a užitečnosti stromů a přírody vůbec... přibitá dvanáctkou hřebíkem do tý lípy...

29.7.2021 10:13
janaa

XXX.XXX.38.22

No,to je strašidelný

Jinak u nás po dlouhé době mokré ráno,tráva do pasu a promáčená,takže skřetíci zůstali doma,za to bloncky si to vážně užily. Ale ještěže jsme vyrazily v sedm,teď už svítí puňťa a je jak v prádelně

29.7.2021 10:41

:-) Já nevim no. Asi bych byla ráda, že jsem tak ukočírovala dva psy, mohli také ulovit prase a kdo by se s tím vyvrhoval a že to nebyli s výmarákem hrdlořezi, vlastně bezva den a díky za každé nové ráno :-) :-)

To by spíš prase nadělalo kotlety z nás

29.7.2021 10:51
fikovnice

XXX.XXX.135.27

"Orionko", já asi poprvé za celou dobu vidím Vaši psici a moc se mi líbí, opravdu moc!

Trapný dotaz od té méně zkušené - co je to za plemeno (je to plemeno)?

29.7.2021 11:25

fikovnice napsal(a):
"Orionko", já asi poprvé za celou dobu vidím Vaši psici a moc se mi líbí, opravdu moc!

Trapný dotaz od té méně zkušené - co je to za plemeno (je to plemeno)?

Je to australský ovčák s PP :-)). Exterier na jedničku, interier malinko horší :-)). Ale strárneme, táhne jí na 13. rok :-((

30.7.2021 07:40
30.7.2021 10:14
Terven

XXX.XXX.110.191

Pár fotek z dovolené.

Krása...byli jste na Pomezkách?
Koukněte, na čem já mám zrovna kafe

30.7.2021 13:12
fikovnice

XXX.XXX.135.174

Je to australský ovčák s PP :-)). Exterier na jedničku, interier malinko horší :-)). Ale strárneme, táhne jí na 13. rok :-((

Je nádherná, opakuji se, ale moc se mi líbí!

30.7.2021 13:12
fikovnice

XXX.XXX.135.174

Pár fotek z dovolené.

...jé a pivko bych si dala teda...

30.7.2021 17:30
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Pár fotek z dovolené.

Pro ty, co to neznají musíte i připsat vysvětlení...kde Je to tam hezké a jistě tam není 35st Změnili nám předpověď...tak dnes snad naposled Jestli to ovšem znovu nezmění
Jinak..nevenčí se nám nijak celý den je Worka vražený za barákem, vedle sebe namraženou petku, po 20h budu ráda, když ho nějak rozcvičím, aby dokázal obejít sousedy...protože bude přeležený..zase

30.7.2021 17:49

Tak taky přidávám pár nevenčících, pouze dovolenkových fotek. Koukám, že jsme byli na podobném místě, my teda popíjeli jiný mok, ale trautnberk tam byl aspoň vytesaný ze dřeva.

30.7.2021 18:28
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Tak taky přidávám pár nevenčících, pouze dovolenkových fotek. Koukám, že jsme byli na podobném místě, my teda popíjeli jiný mok, ale trautnberk tam byl aspoň vytesaný ze dřeva.

No ještě, že nevenčících za ty balvany by vás Worka nepochválil, poslední rok už ani nešlápne do potoka, chození po kamení mu vadí moc, vadí mu už i šotolina na naší cestě

30.7.2021 20:59
Terven

XXX.XXX.110.191

lesnížínka napsal(a):
Pro ty, co to neznají musíte i připsat vysvětlení...kde Je to tam hezké a jistě tam není 35st Změnili nám předpověď...tak dnes snad naposled Jestli to ovšem znovu nezmění
Jinak..nevenčí se nám nijak celý den je Worka vražený za barákem, vedle sebe namraženou petku, po 20h budu ráda, když ho nějak rozcvičím, aby dokázal obejít sousedy...protože bude přeležený..zase

Pivovar Trautenberk jsou Krkonoše ... to, než se sem dostaví Sarah

30.7.2021 21:45

Terven napsal(a):
Krása...byli jste na Pomezkách?
Koukněte, na čem já mám zrovna kafe

Jojo, byli a musím teda říct, že celkově v těch pivovarech nejlepší obsluha i jídlo, ještě jsme byli v Peckém pivovaru a dnes v Pivovarské baště ve Vrchlabí. Dnes večer jsme chtěli zajít v Peci někam na večeři a katastrofa, půl hodiny, než si vás vůbec všimnou a přinesou lístek, tak jsme ze dvou restaurací odešli, aniž bychom si vůbec objednali. Jinak včera 20 km, dnes cca taky a po stezkách, kde jsme skoro nikoho nepotkali.

30.7.2021 22:07
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Terven napsal(a):
Pivovar Trautenberk jsou Krkonoše ... to, než se sem dostaví Sarah

Díky ty Krkonoše mě v souvislosti s Trautenbergem napadly, ale že nějaký pivovar jde totálně mimo mě, my pivo nepijem(stejně jako ostatní alkohol)

31.7.2021 10:06

Už zase procházkujeme v lesích za humny - a dneska kromě pár hub jsme donesli snímky kytiček... (večer budou)

než jsme odjeli na dovolenou, našli jsme v lese za humny trs orchidejek. Ještě nekvetly a já netušila, co by to tak mohlo být. Vyslala jsem ségru, abychom nepropásli květy (dostala takový ten přesný popis lokality - za tím pahorkem, kde jsi našla ty hřiby, u podmáčené loučky tam jak jsou lesní jahody...) a do Toskánska mi došlo lakonické - někdo ji sežral, zbyly listy...

Ovšem v úterý jsme zjistili, že o kus dál kvetou menší (ale stejné) rostlinky - a on kruštík (asi nejběžnější širokolistý). Dneska se Pepa vybavil dalším objektivem - a našli jsme nakonec asi sto rostlinek Za humny máme kruštíkovou plantáž. Hodně jich je ožraných - nevím, jestli slimáci a nebo jeleni... Po kytkách koukáme průběžně a po této cestě chodíme každý týden už asi patnáct let... rozhodně tam dřív nebyly a nebo jen velmi skrytě

31.7.2021 19:18

fotodokumentace venčení tohoto týdne - dovolená skončila, už zase chodíme po oblíbených cestách v lese za humny

31.7.2021 19:30
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Máme různé orchideje, ale kruštíka vám závidím, toho se tu nedočkám, je vlhkomilný. Ani hub teda

1.8.2021 11:20

Jak se nám dnes venčí?? Chčije a chčije, takže venčíme doma na gauči

1.8.2021 11:43

Jak se nám dnes venčí?? Chčije a chčije, takže venčíme doma na gauči

kdybych nebyla lenoch, tak to svou bílou hroudu na gauči taky vyfotím (u nás se točí bouřka)

1.8.2021 13:16
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Ráno přišla bouřka, napršelo zázračných 13mm a od té doby praží slunko, debi.ní Nesnáším ho, už ale falt dost, jak ráno vidím paprsky na terase, jímá mě hrůza. Dneska mělo být nejvíc 22st. Je 28 Ofiko se měří 40km od nás, takže v předpovědi vytrvale píšou, že je 19st

1.8.2021 13:21

lesnížínka napsal(a):
Ráno přišla bouřka, napršelo zázračných 13mm a od té doby praží slunko, debi.ní Nesnáším ho, už ale falt dost, jak ráno vidím paprsky na terase, jímá mě hrůza. Dneska mělo být nejvíc 22st. Je 28 Ofiko se měří 40km od nás, takže v předpovědi vytrvale píšou, že je 19st

Tak u nás to vypadá na deštivo asi po celý den. Teď už teda jenom poprchává, ale je zataženo, dost bych se divila, kdyby dneska vylezlo sluníčko.

1.8.2021 13:26

lesnížínka napsal(a):

U nás venku 15°, mohli by přitopit. A mrholí, mrholí - to vlhko padá k zemi, a pak zas prší a vypadá to na celý den - minimálně.

1.8.2021 13:42
fikovnice

XXX.XXX.135.145

Už zase procházkujeme v lesích za humny - a dneska kromě pár hub jsme donesli snímky kytiček... (večer budou)

než jsme odjeli na dovolenou, našli jsme v lese za humny trs orchidejek. Ještě nekvetly a já netušila, co by to tak mohlo být. Vyslala jsem ségru, abychom nepropásli květy (dostala takový ten přesný popis lokality - za tím pahorkem, kde jsi našla ty hřiby, u podmáčené loučky tam jak jsou lesní jahody...) a do Toskánska mi došlo lakonické - někdo ji sežral, zbyly listy...

Ovšem v úterý jsme zjistili, že o kus dál kvetou menší (ale stejné) rostlinky - a on kruštík (asi nejběžnější širokolistý). Dneska se Pepa vybavil dalším objektivem - a našli jsme nakonec asi sto rostlinek Za humny máme kruštíkovou plantáž. Hodně jich je ožraných - nevím, jestli slimáci a nebo jeleni... Po kytkách koukáme průběžně a po této cestě chodíme každý týden už asi patnáct let... rozhodně tam dřív nebyly a nebo jen velmi skrytě

To by mě dost zajímalo: Přátelé, podělte se, prosím, kde rostou houby. Pokud jste na toulkách s vašimi psisky i houbařili. Stačí kraj. Chystám se - Boskovicko - kdyby měl někdo info přímo odtud, bylo by to fajn!

1.8.2021 13:44
fikovnice

XXX.XXX.135.145

lesnížínka napsal(a):

U vás fakt praží slunko???
Brno - prakticky od rána dešťové přeháňky, slunko vysvitlo na chvíli. A mezitím tu někde bouřilo - ne přímo v Brně, ale rány celkem slušné.

1.8.2021 14:50

U nás venku 15°, mohli by přitopit. A mrholí, mrholí - to vlhko padá k zemi, a pak zas prší a vypadá to na celý den - minimálně.

Pošlete to na Moravu. U nás dopoledne dvakrát sprchlo, pak se jen honily mraky, a je vedro. 15 stupňů by se mi moc líbilo. Aspoň den dva. Nějaký déšť by prý měl přijít ještě kolem 16 hodiny, ale kdo ví.

1.8.2021 15:04
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Polabí liják celé dopoledne. Teď už zataženo a zima - jen +15 :(

1.8.2021 18:41

U nás střídavě prší,poprchává,mrholí,ráno 17°C,nyní už je 14°C a tak my po krátké procházce s Alanem krmili králíky,kde musí všechny zkontrolovat a spočítat,vypustili kvočnu s kuřátky co si sama nanesla vajíčka a vyseděla si je,ale to už ví,že se od ní musí držet dál,že jak začne roztahovat křídla kouká z toho pěkný klofanec a nakonec mezi dešti dostal na starost kozy,ale ty má rád,to jsou kámošky.

1.8.2021 18:52
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Tak nám trochu sprchlo, za celý dnešek asi 15mm. Všude kolem bouřky až hrůza, u nás konečně teplota spadla na 18st, protože je úplně pod mrakem. Tak večerní obchůzka bude snad pohodová. Pokud nebude venku otravná JRT Lili, zvaná Průšová, co hárá už asi 7 týdnů...už jsem se v tom popravdě ztratila. Ráno po Workovi skákala tak, že ho povalila a nemohl se už zvednout. Musela jsem ho zvednout, srovnat mu zadní nohy a odtáhnout domů

1.8.2021 19:02

lesnížínka napsal(a):
Tak nám trochu sprchlo, za celý dnešek asi 15mm. Všude kolem bouřky až hrůza, u nás konečně teplota spadla na 18st, protože je úplně pod mrakem. Tak večerní obchůzka bude snad pohodová. Pokud nebude venku otravná JRT Lili, zvaná Průšová, co hárá už asi 7 týdnů...už jsem se v tom popravdě ztratila. Ráno po Workovi skákala tak, že ho povalila a nemohl se už zvednout. Musela jsem ho zvednout, srovnat mu zadní nohy a odtáhnout domů

Chudát Woruška........když si představím, že by mi taková otravná tryskomyš povalila dědouška Jacka, tak bych jí asi překousla vejpůl a to nejsem žádná kousalína kousavá.

1.8.2021 19:25

lesnížínka napsal(a):

žínko a proč ji k němu pouštíš ? Když mi špatně chodila Betka, nesměl k ní žádný cizí pes a bylo na mně, abych to uhlídala. Ona by si chtěla hrát a horšila si svůj stav. Maximálně se pod dozorem pozdravit - ale žádné naskakování, prudké otočky... Jela by od nás čubina nadzvukovou rychlostí...

1.8.2021 21:48
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

žínko a proč ji k němu pouštíš ? Když mi špatně chodila Betka, nesměl k ní žádný cizí pes a bylo na mně, abych to uhlídala. Ona by si chtěla hrát a horšila si svůj stav. Maximálně se pod dozorem pozdravit - ale žádné naskakování, prudké otočky... Jela by od nás čubina nadzvukovou rychlostí...

No ona se nedá odehnat(chytit) je to přesně tryskomyš, jak píše Sardullah. Jsem to zkoušela, že ji chňapnu a odnesu paničce, ať ji na chvilku zabásne, ale já na ni jsem buďto moc pomalá, nebo nemám ten správný grif. Ona uskakuje jak na pérkách. Paničksa vždycky: počkej musíme ji nalákat blíž..a pak po ní chňapne No teďka jsme vyšli z branky opačným směrem a vidím madam, jak si to k nám šine, zrovna potvora něco vyhlížela u cesty. První jsem na ni řvala, ať okamžitě maže domů pak, že to ale fakt myslím vážně a dupúala jsem a tleskala, abych to podpořila, no nakonec pomohl až ulomený prut, ze kterým jsem se na ni rozeběhnula. Jinak už to s ní nejde. Panička je naštěstí zavřela, než jsme to obešli, už bych byla asi nepříjemná. On právě Worka samozřejmě taky projevuje zájem, taky se snaží poskakovat, olizuje ji, ale jak se na něho začne věšet, už uhýbá, ale ona toho nenechá, dokud ho nepoloží, což s jeho vratkýma nožkama už není problém
No muž už byl nepříčetný ráno, když jsem mu to řekla, že už na sousedku vletí, ať si tu krávu otravnou zavře, že si nenechá zmrzačit psa. Jsem ho musela krotit...když byl Worka ještě jůra, tak otravoval zase háravou ji, kdykoliv vytáhnula paty z domu. Ale teda ne tak, že by jí ublížil, on není tank, je gentlrman

1.8.2021 22:32

lesnížínka napsal(a):
No ona se nedá odehnat(chytit) je to přesně tryskomyš, jak píše Sardullah. Jsem to zkoušela, že ji chňapnu a odnesu paničce, ať ji na chvilku zabásne, ale já na ni jsem buďto moc pomalá, nebo nemám ten správný grif. Ona uskakuje jak na pérkách. Paničksa vždycky: počkej musíme ji nalákat blíž..a pak po ní chňapne No teďka jsme vyšli z branky opačným směrem a vidím madam, jak si to k nám šine, zrovna potvora něco vyhlížela u cesty. První jsem na ni řvala, ať okamžitě maže domů pak, že to ale fakt myslím vážně a dupúala jsem a tleskala, abych to podpořila, no nakonec pomohl až ulomený prut, ze kterým jsem se na ni rozeběhnula. Jinak už to s ní nejde. Panička je naštěstí zavřela, než jsme to obešli, už bych byla asi nepříjemná. On právě Worka samozřejmě taky projevuje zájem, taky se snaží poskakovat, olizuje ji, ale jak se na něho začne věšet, už uhýbá, ale ona toho nenechá, dokud ho nepoloží, což s jeho vratkýma nožkama už není problém
No muž už byl nepříčetný ráno, když jsem mu to řekla, že už na sousedku vletí, ať si tu krávu otravnou zavře, že si nenechá zmrzačit psa. Jsem ho musela krotit...když byl Worka ještě jůra, tak otravoval zase háravou ji, kdykoliv vytáhnula paty z domu. Ale teda ne tak, že by jí ublížil, on není tank, je gentlrman

No sousedka má štěstí, že vedle nebydlím já....ještě s Jackem a Sárou. Takhle kdyby madam složila Jacka, tak pak už by se sousedce ta její tryskomyš chytala dobře, protože mrtvýho psa chytíš lehko a nemyslím si, že by bylo v mých fyzických silách zabránit tomu, že by raslice dostala pořádnou lekci kovovým košíkem od mojí "vládkyně světů"

Mě na tom asi rozčiluje fakty nejvíc to, že jsem měla tyky dědouška, co už byl špatnej na nohy a při představě, že by mi ho byť ve hře, byť né útočně sejmula nějaká malá kanimůra, tak se mi prostě zatmívá před očima.

1.8.2021 22:40
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

No ne, do smíchu mi nebylo, když je viděla, jak se plazí Asi jsem podle toho i vypadala, protože večer mi sousedka říkala, že vyprávěla příbuzným (měli odpoledne na terase nějakou rodinnou sešlost) jak ho Lilina málem zmrzačila potvora

1.8.2021 23:08

lesnížínka napsal(a):
No ne, do smíchu mi nebylo, když je viděla, jak se plazí Asi jsem podle toho i vypadala, protože večer mi sousedka říkala, že vyprávěla příbuzným (měli odpoledne na terase nějakou rodinnou sešlost) jak ho Lilina málem zmrzačila potvora

Hele já jsem v jádru hodná ženská, ale jak jse o moje psy, tak se měním v monstrum.

Asi jsem podle toho i vypadala

Myslím, že já bych vypadala tak, že by ta sousedka následně vyprávěla příbuzným....jak jí Sardullah málen zmrzačila.....resp. Sardullah ne, ta by se starala o svoje psí miminko dědouškovský, přeci ho nebudu stresovat tím, že bude na někoho vrčet.....já bych na ní teda manžela poslala, určitě bych mu v tom nebránila, aby se sousedka chytla za rypák a byla prostě opatrnější a dávala si na čubu větší pozor.
Osobně bych se asi se sousedkou domluvila, že bych si na ní vzala tel.číslo a zavolala jí, až půjdu se psem ven, tak aby si tu svojí raslici hlídala, aby se to už neopakovalo.

2.8.2021 11:15

lesnížínka napsal(a):

No, koukám, že teda poslušnost nula u té sousedky, když ji musí takhle chytat.
Manžel má pravdu, jen ať si ji hlídají a zavírají, když to mají takhle.

2.8.2021 12:59

Dnes jsme ráno vyrazili na delší procházku,krásně začínalo svítit sluníčko,ale před polednem se to zatáhlo,trochu sprchlo a nyní už je zataženo,celkem chladný vítr a vypadá to,že každou chvíli začne pršet.

2.8.2021 13:08

u nás prší a je 13 stupňů...

2.8.2021 13:17

Tady 20 a sluníčko. Tohleto mně vyhovuje, žádný vedro a ani neprší.

2.8.2021 14:04

u nás prší a je 13 stupňů...

Vydržte, u nás po dešti a sluníčko to zkouší. Překulí se přes kopec a máte ho tam :-))

2.8.2021 14:31
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Polabí leje a jen 14.
Nevenčím ale v noci jsem nemohla spát na Nově běžel tento film
https://www.sledujfilmy.online/web/film/8087/osm-statecnych
Kdo neviděl koukněte se, zvláště příznivci tažných psů.
Asi jsem slabá povaha, několikrát jsem bulela. Ti psí "herci" ale úžasní.

2.8.2021 14:34

GAELLE napsal(a):
Polabí leje a jen 14.
Nevenčím ale v noci jsem nemohla spát na Nově běžel tento film
https://www.sledujfilmy.online/web/film/8087/osm-statecnych
Kdo neviděl koukněte se, zvláště příznivci tažných psů.
Asi jsem slabá povaha, několikrát jsem bulela. Ti psí "herci" ale úžasní.

Viděla jsem asi 3x, jediný psí film, na který se dokážu dívat, ale taky stejně vždycky bulím.

2.8.2021 14:38
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Viděla jsem asi 3x, jediný psí film, na který se dokážu dívat, ale taky stejně vždycky bulím.

Tak to jsem ráda. Občas si myslím že nejsem normální.
V letňáku budou dávat "Gump" viděl někdo?
Doporučí? Bulet mezi lidma nemůžu.

2.8.2021 15:05

GAELLE napsal(a):
Tak to jsem ráda. Občas si myslím že nejsem normální.
V letňáku budou dávat "Gump" viděl někdo?
Doporučí? Bulet mezi lidma nemůžu.

Uvažuju, že půjdu, resp. nechám si stáhnout.

Jinak už je to tady, bouřka a provazy vody. Výcvik jsme dnes odpískali, ale procházka bude, až se to přežene.

2.8.2021 15:07
fikovnice

XXX.XXX.135.184

Lidi, a co ty houby? To tady nikdo z vás nehoubaří?

2.8.2021 15:11

fikovnice napsal(a):

Jani, já zrovna ne, ale byl manžel a říkal, že ani pýchavky nejsou. Asi je moc sucho.

2.8.2021 15:11

fikovnice napsal(a):

To by mě taky zajímalo. Na sociálních sítích je to samý plný košík. My byli na začátku července, a v lese po houbách ani stopy - viděli jsme za půl dne asi tři muchomůrky (z toho nula masáků) a dvě holubinky (ale zrovna ne ty, které sbírám). Chtěla bych jet na houby o víkendu, tak doufám, že mě zase nevyšplouchnou. Mám chuť na roštěnku.

2.8.2021 15:13

houbaří, když je co sbírat
a není
zrovna jsme se vrátili z lesa, paráda stíneček, tak akorát, pes se vyřádil jako za mlada

2.8.2021 15:16
fikovnice

XXX.XXX.135.184

Tak to jsou teda blbé zprávy...chtěla jsem zítřek obohatit ještě i o chvíli houbaření.

2.8.2021 15:23
Fatia

XXX.XXX.134.127

fikovnice napsal(a):
Tak to jsou teda blbé zprávy...chtěla jsem zítřek obohatit ještě i o chvíli houbaření.

Křivoklátsko - rostou. ale to máte dost z ruky...

2.8.2021 15:50

Ralsko - před dvěma týdny miliardy růžovek (to jsem v životě neviděla), lišky a pár hřibů. Podborováci ještě ne. Teď byl ale týden sucha a tepla, tak zas nic nebude, ale tento týden má dost pršet, tak o víkendu zase vyrazím.

2.8.2021 15:59
GAELLE

XXX.XXX.66.235

fikovnice napsal(a):

Já jsem vášnivý houbař. Ale v létě nechodím. Jednak horko jednak hmyz a u nás nic moc. zato podzim to je moje. Loni jsme chodili až do listopadu. A pamatuji rok kdy jsme našli houby i v prosinci. Polabí.

2.8.2021 16:02
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Uvažuju, že půjdu, resp. nechám si stáhnout.

Jinak už je to tady, bouřka a provazy vody. Výcvik jsme dnes odpískali, ale procházka bude, až se to přežene.

Taky si nechám asi stáhnout. Jednak vstup to by až tak nevadilo ale ty zku*vené testy. Takže asi nic zas.

2.8.2021 16:57

houby rostou teď relativně málo - ale mám pocit, že uprostřed prázdnin bývá takové bezhoubové okno často... Protože jsme v lese několikrát týdně po celý rok, nevadí mi, když donesu jen pár lišek, hříbků... často sbírám jen to, co právě spotřebuji. Zbytek zůstává (což v případě krásných praváků mého muže štve - ale chápe, že nadbytek není potřeba). Houbové žně teprve přijdou - v září pak nebudou ani moc červivé...

2.8.2021 17:15
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

8 statečných jsem viděla jednou, omylem a už nikdy víc. Jak jsme už psala, nejsem masochistka a na filmy se zvířaty se zásadně nedívám. Až se budu chtít sebetrýznit, zapíchám si háky do zad a potáhnu kříž na Golgotu či kam
U nás na dnes hlášeno zataženo 22st - tedy ochlazení. Prakticky od rána pere slunko, je 27. Tak nevím, jestli už jsou tam všichni ma.oři??? Tak zvednu telefon a někam zavolám, ať ten dotyčný mrkne na teploměr, když nejsou schopní, si ho tu zapíchnout sami
Takže houby, zní jako vtip.

2.8.2021 17:29
GAELLE

XXX.XXX.66.235

lesnížínka napsal(a):
8 statečných jsem viděla jednou, omylem a už nikdy víc. Jak jsme už psala, nejsem masochistka a na filmy se zvířaty se zásadně nedívám. Až se budu chtít sebetrýznit, zapíchám si háky do zad a potáhnu kříž na Golgotu či kam
U nás na dnes hlášeno zataženo 22st - tedy ochlazení. Prakticky od rána pere slunko, je 27. Tak nevím, jestli už jsou tam všichni ma.oři??? Tak zvednu telefon a někam zavolám, ať ten dotyčný mrkne na teploměr, když nejsou schopní, si ho tu zapíchnout sami
Takže houby, zní jako vtip.

Bych si to s tebou hned vyměnila. Tady leje a lilo včera celý den a jen +15. Mrznu.

2.8.2021 17:51
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Tak u nás těch nasoplených 14mm není vůbec poznat, dnes už ne, včera po dešti ještě jo. mamka mi říká: natě jsou suché napadrť, jdu kopnout, jestli nějaké brambory vůbec jsou. Kdo nezaléval, měl uschlé moc brzo, nestihly narůst. My jsme je na jaře, jak ještě pršelo stihnuli namulčovat velkou vrstvou trávy, to nás asi zachránilo. Nebo možná taky ne a budou pro změnu vyžrané od slimáků. Stačí dvě kapky a vylezou jich na natě mraky A odpoledne mi volá, že je to jak beton, že to nejde vykopat

2.8.2021 18:10

Tak u nás za odpoledne 3 přeháńky,před chvílí slejvák s proudy vody.V momentě stála voda na dvoře ani nestíhala odtékat.

2.8.2021 18:26

Les okupovali kloši - jak já je nesnáším ! Na houby půjdu až v září, doufám, že nezklamou a porostou v nejbližším lese - tam co vždycky.
Teď akorát pár růžovek, ale červivých a sem tam holubinka.

2.8.2021 20:38
domi.t

XXX.XXX.117.64

Záhorie hlási počasie ako na hojdačke😃Slnko,dážď,krúpy,všetko dnes bolo!
A pozdravuje Vás grófka Pálffy pred jej veľkolepým sídlom😎

P.S.:Striham ju každé dva týždne,len jej srsť...to je iný level.
A áno,má "trocha" širší chrbát. Tlsta však rozhodne nie je😉40 kíl čistej lásky to je💗

2.8.2021 20:43
fikovnice

XXX.XXX.133.244

houby rostou teď relativně málo - ale mám pocit, že uprostřed prázdnin bývá takové bezhoubové okno často... Protože jsme v lese několikrát týdně po celý rok, nevadí mi, když donesu jen pár lišek, hříbků... často sbírám jen to, co právě spotřebuji. Zbytek zůstává (což v případě krásných praváků mého muže štve - ale chápe, že nadbytek není potřeba). Houbové žně teprve přijdou - v září pak nebudou ani moc červivé...

Děkuji za info - Vám i ostatním. Já teda sbírám jen hřibovité, ale vůbec třeba nepohrdám babkami. Mimo jiné se mi líbí velmi vzhledově - tedy, pokud jsou mladé.
S Pegy netuším, zda do lesa nakoukneme, uvidím, jak to vše půjde...

2.8.2021 21:56

fikovnice napsal(a):
Děkuji za info - Vám i ostatním. Já teda sbírám jen hřibovité, ale vůbec třeba nepohrdám babkami. Mimo jiné se mi líbí velmi vzhledově - tedy, pokud jsou mladé.
S Pegy netuším, zda do lesa nakoukneme, uvidím, jak to vše půjde...

Babky mi zrovna rostou přímo na zahradě 😃

2.8.2021 23:18
fikovnice

XXX.XXX.135.78

Babky mi zrovna rostou přímo na zahradě 😃

Mně zase bedly...
Jedla jsem je po dvě sezóny. Jsou to ty zahradní, narůžovělé, co se konzumovat nemají. Já si to nenastudovala, udělala jsem si klobouky na kmíně a zkonzumovala jako super lahůdku...a nic mi nebylo. Za rok opět vyrostly, a to jsou talíře snad půl metru v průměru, zase jsem je zkonzumovala a někdo mi řekl, že jsou (mírně) jedovaté nebo nejedlé. A ejhle, hned mi bylo zle!

2.8.2021 23:26
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Nejedlé bedly nemají velké klobouky.

3.8.2021 00:24
GAELLE

XXX.XXX.66.235

fikovnice napsal(a):
Mně zase bedly...
Jedla jsem je po dvě sezóny. Jsou to ty zahradní, narůžovělé, co se konzumovat nemají. Já si to nenastudovala, udělala jsem si klobouky na kmíně a zkonzumovala jako super lahůdku...a nic mi nebylo. Za rok opět vyrostly, a to jsou talíře snad půl metru v průměru, zase jsem je zkonzumovala a někdo mi řekl, že jsou (mírně) jedovaté nebo nejedlé. A ejhle, hned mi bylo zle!

ty růžové normálně sbírám a jím - plněné nebo smažené. Nikdy mi nic nebylo. A nebyly zahradní - rostou normálně v lese.

3.8.2021 06:48
fikovnice

XXX.XXX.132.228

lesnížínka napsal(a):
Nejedlé bedly nemají velké klobouky.

Škoda, že Ti sem nemůžu vložit fotky, mám je ve starém nefunkčním mobilu. Byly to trsy OBŘÍCH, ale přitom velmi nízkých narůžovělých bedel - tvořily obrovský koberec. Chtěla jsem volat NOVU, ať si to natočí... A lidi z vesnice, co se byli u mě na to dívat, říkali, že to jsou nejedlé zahradní bedly... Bylo to několik let po sobě na stejném místě u mě na dvoře.

3.8.2021 09:19
Atheira

XXX.XXX.209.8

Tak jsem zpět v pracovním procesu. Fakt se mi děsně nechce, a to u té práce jenom sedím doma. Ještě kdybych měla vstávat třeba 4:20 a táhnout se tam na většinu dne. Fuj!

V sobotu jsme potkali takové malé zklamání. Nevím, jestli tu je někdo z chrudimska a tak zná a ví, co se děje, ale vydali jsme se na stezku Horkami s tím, že nás vůbec nakonec nepustili na část trasy kolem zatopeného lomu Zvěřinov. Nejdřív jsem pochopila, že se tam z nějakého důvodu nesmí koupat, ale nakonec, že se tam nesmí jako vůbec. Tak nevím, že bychom vypadali tak moc lačně koupele... A tak jako jo, určitě by byla koupačka, kdyby to šlo, ale stačilo by nám i jen projít kolem, abychom nemuseli hledat alternativní řešení... Tak nevím.

A teda konkrétně v těch Horkách nebyl jediný kloš!
Zato taková hejna komárů, jaké jsem snad ještě nezažila. Cestou zpět se nás ptal nějaký starší pár, jestli moc žerou. Po našem přelíčení se pán jal paní repelentem stříkat i hlavu.

Myslela jsem, že mám plno fotek, ale nakonec přicházím na to, že zas tak moc ne. Já většinou mám ráda v záběru lidi a lidi zase často nejsou rádi, když se věší po internetu.

A mimochodem, ty malý druhy bedel jíme doma odjakživa a nikdy nic. Prý ale fakt pro někoho mohou být nevhodné. Netuším, jestli je to třeba právě o zvyku, ale údajně se nedoporučuje je konzumovat lidem právě z toho důvodu, že někomu z toho může být fakt zle a někomu ne (ale ten o tom většinou už ví, protože je zvyklý... asi prostě to chce u hub nezkoušet žádný novoty. Některý jsou možný vyzkoušet jen jednou za život. )

3.8.2021 10:29
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Orionko, to jste vy na té fotce? Já nevím, proč vás mám zafixovanou taky jako starší ženskou asi, že jste tu taky dlouho? A vy jste zatím víla Amálka ty brďo A nevím, proč tak hnusně strašíte tu chuděru ušatou

3.8.2021 10:59
Atheira

XXX.XXX.209.8

lesnížínka napsal(a):
Orionko, to jste vy na té fotce? Já nevím, proč vás mám zafixovanou taky jako starší ženskou asi, že jste tu taky dlouho? A vy jste zatím víla Amálka ty brďo A nevím, proč tak hnusně strašíte tu chuděru ušatou

To nevím, na fotce jsem já. Orionka bude asi teda ten Myers. Ale Lara už ho zná, Majkla se nebojí, tak to není strašení. Jen bych tohle do orionky teda neřekla.

3.8.2021 11:11
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
To nevím, na fotce jsem já. Orionka bude asi teda ten Myers. Ale Lara už ho zná, Majkla se nebojí, tak to není strašení. Jen bych tohle do orionky teda neřekla.

se nezdá co? Ale kde nechala psici?

3.8.2021 11:12

Jen pro potěšení oka pro toho,kdo miluje slunečnice tak jako já.

3.8.2021 11:15
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zrzavci napsal(a):
se nezdá co? Ale kde nechala psici?

Ta se styděla, taky tuhle stránku paničky neznala. Tak utekla ze záběru.

3.8.2021 11:20
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
Ta se styděla, taky tuhle stránku paničky neznala. Tak utekla ze záběru.

No jo, to se nejni čemu divit,protože prostě všechno má svý hranice a aby panička lítala po lese s tímhle na makovici, to nemá žádnej pes zapotřebí.

3.8.2021 13:20

Jen pro potěšení oka pro toho,kdo miluje slunečnice tak jako já.

Slunečnice miluju....zkoušela jsem na zahradě vypěstovat takové ty nižší barevné druhy...jakože to pak narvu do vázy, ale asi na to nemám talent, nikdy mi to nevyrostlo.

3.8.2021 13:37

Slunečnice miluju....zkoušela jsem na zahradě vypěstovat takové ty nižší barevné druhy...jakože to pak narvu do vázy, ale asi na to nemám talent, nikdy mi to nevyrostlo.

Tak to nejsi sama.Já se k pěstování čehokoliv ani neženuJednak mně to moc nejde a ani nijak extra nebaví.To raději lítám kolem zvířat.Tak se vždy kochám když máme slunečnice naseté v okolí.Tyhle klasické slunečnice pár vysíváme u plotu,ale pro ptáky.Jenže lán slunečnic je něco jiného.

3.8.2021 13:45
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Tak to nejsi sama.Já se k pěstování čehokoliv ani neženuJednak mně to moc nejde a ani nijak extra nebaví.To raději lítám kolem zvířat.Tak se vždy kochám když máme slunečnice naseté v okolí.Tyhle klasické slunečnice pár vysíváme u plotu,ale pro ptáky.Jenže lán slunečnic je něco jiného.

Lán slunečnic jsem viděla teď o víkendu cestou z Ostravy - byly nádherný. Ony jsou i samostatně, ale takhle v obřím množství! Krása.
Mně teď vyrostly "na dvorku" . Rekonstruujeme starý domeček, přežily přistavení tří kontejnerů, ale ty sviˇ.áky plzácký bohužel ne :-( V tý Ostravě jsme byli u kámošky - mají každoročně nádherný obří slunečnice - AŽ DO PRVNÍHO PATRA . Vysejou jim je tam v zimě ptáčci a pak tam mají slunečnicovou džungli, fakt doslova, to se prostě prodíráte a je to moc hezký.

3.8.2021 14:31

No tak já potom, co jsem si pořídila Ginu a poté, co mi jasně ukázala jaký má názor na pěstování čehokoliv, tak už podobné starosti nemám

3.8.2021 16:00

Zrzavci napsal(a):
Lán slunečnic jsem viděla teď o víkendu cestou z Ostravy - byly nádherný. Ony jsou i samostatně, ale takhle v obřím množství! Krása.
Mně teď vyrostly "na dvorku" . Rekonstruujeme starý domeček, přežily přistavení tří kontejnerů, ale ty sviˇ.áky plzácký bohužel ne :-( V tý Ostravě jsme byli u kámošky - mají každoročně nádherný obří slunečnice - AŽ DO PRVNÍHO PATRA . Vysejou jim je tam v zimě ptáčci a pak tam mají slunečnicovou džungli, fakt doslova, to se prostě prodíráte a je to moc hezký.

Ty obří jsou nádherný,dřív jsme jich také pár vysévali společně se semencem,nechávali přes zimu pro ptáky,ale se semencem v dnešní době už by asi byl problém.Takhle vysejeme pár obyčejných podle plotu a pár jich vyroste pod krmítky,pokud je slepice nesežerou.Po okraji pole ale rostou slunečnice ješte alespoń rok,dva,ikdyž na poli je už něco jiného.Ikdyž u nás se slunečnice pěstuje každoročně,tak se nějaké pole v okolí vždy najde.

3.8.2021 16:51
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Atheira napsal(a):

Šmarjá nevím, kde jsem tam vzala tu Orionku, nějak jsem listovala a nevím proč jsem tam viděla nadepsanou Orionku. Teď koukám znovu a jste tam vy. Že vy jste mladá, to vím, i když podobu jsem neznala. Psy, kdo má jakové psisko si pamatuju jen u těch, co jsem s nima byla třeba víc v kontaktu, ostatní se mi pletou hodně. A teď do toho zmotám i baby Tak jste Amálka vy, už si to musím zapamatovat A máte Laru ušatou

5.8.2021 19:59

U nás teda celý odpolko lilo jak z konve. Na prochajdu jsme jeli až po pátý odpolko. Sice jsme zvolili trasu po zpevněné cestě, ale okolo všude bahno, takže holky byly stejně jak prasátka....no co už, tak když jsme narazily na bahnitou louži, tak jsem je tam nechala vyráchat.
Takže si to vysloveně užily.

https://www.youtube.com/watch?v=D6XxdyxhN_o

5.8.2021 21:29

U nás teda celý odpolko lilo jak z konve. Na prochajdu jsme jeli až po pátý odpolko. Sice jsme zvolili trasu po zpevněné cestě, ale okolo všude bahno, takže holky byly stejně jak prasátka....no co už, tak když jsme narazily na bahnitou louži, tak jsem je tam nechala vyráchat.

Moc vám to všem sluší!!!
Na videu to trochu vypadá, že bude Jessinka "krátkosrsťák" a ne chlupatej kazoší medvěd - mám správný dojem? Anebo se to v tomhle věku ještě nepozná?

5.8.2021 23:28

Moc vám to všem sluší!!!
Na videu to trochu vypadá, že bude Jessinka "krátkosrsťák" a ne chlupatej kazoší medvěd - mám správný dojem? Anebo se to v tomhle věku ještě nepozná?

Mě by vůbec nevadilo, kdyby byla méně chlupatá, brala bych to, jedna medvědice doma stačí, ale mám obavu, že když oba rodiře jsou chlupatí medvědi, tak že časem obroste....uvidíme, co bude až přesrtí ze štěněcí srsti.
Berbeři mi začali nasrsťovat mnohem později...tak nevím......a ani to neřeším.
Známí mají leonbergera a jako malej vypadal podobně jako Jessina, dneska je to medvěd....naopak jiný známý má kavkaze a to je óbr méďa od mala. Gina bala taky pěkně chundelatá.

6.8.2021 12:21
fikovnice

XXX.XXX.132.187

Atheira napsal(a):

Tý brďo, tak kde je teď "Orionka" alias Myers??? Já se jej bojím dodnes a "Orionka" se tu neukázala...

6.8.2021 12:55

fikovnice napsal(a):
Tý brďo, tak kde je teď "Orionka" alias Myers??? Já se jej bojím dodnes a "Orionka" se tu neukázala...

Já zas nevím, kdo je to Myers :-))

6.8.2021 13:01

Můžete ho potkat zejména 31. října

6.8.2021 13:45
fikovnice

XXX.XXX.132.187

Jéé, Jani, ty jsou super!!!

6.8.2021 15:18
fikovnice

XXX.XXX.132.187

Můžete ho potkat zejména 31. října

Btw, když běžel první Halloween, to už jsou snad desítky let zpět, jestli se nepletu. S Jamie Lee Curtis. Byla jsem totálně po......!

6.8.2021 15:27

fikovnice napsal(a):
Btw, když běžel první Halloween, to už jsou snad desítky let zpět, jestli se nepletu. S Jamie Lee Curtis. Byla jsem totálně po......!

Nejlepší!
A vůbec horory jsou moje gusto.

6.8.2021 15:32
Zrzavci

XXX.XXX.122.168

Já zas nevím, kdo je to Myers :-))

Myers jste přece Vy, ešivá jsem zo tu dobře pochopila.

6.8.2021 15:33
Atheira

XXX.XXX.209.8

fikovnice napsal(a):

Mně tyhle horory vždycky přišly hrozně tak jako k smíchu, nebyla jsem schopná se jich bát, i když jsem je po čase viděla, protože klasika a tak... Ovšem úplně první horor, který jsem měla v doprovodu starších bratranců dovoleno vidět (i když se teda máma ksichtila všelijak jen ten souhlas tam moc znát nebyl) bylo Znamení. Pro moje tehdejší já nezapomenutelnej zážitek.

6.8.2021 15:37
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zrzavci napsal(a):

Už několikrát jsem si všimla, že používáte výraz "ešivá", to je nějaká oprava v mobilu nebo to slovo opravdu má nějaký význam?

6.8.2021 15:51

Atheira napsal(a):
Už několikrát jsem si všimla, že používáte výraz "ešivá", to je nějaká oprava v mobilu nebo to slovo opravdu má nějaký význam?

Si dovolím za Zrzavou: Kdepak oprava, normální výraz to je. Taky používám.

A význam je JESTLI

6.8.2021 15:51
Atheira

XXX.XXX.209.8

Si dovolím za Zrzavou: Kdepak oprava, normální výraz to je. Taky používám.

A význam je JESTLI

Jestli jsem si do té věty dosadila. Ale to se doopravdy takhle někde používá? Viděla jsem to jen tady a snad jen od ní.

6.8.2021 15:52

Atheira napsal(a):
Jestli jsem si do té věty dosadila. Ale to se doopravdy takhle někde používá? Viděla jsem to jen tady a snad jen od ní.

Brno

Jako na ulici to asi neuslyšíte, ale ode mě třebas jo.
A od Zrzavé

6.8.2021 15:53
Atheira

XXX.XXX.209.8

Brno

A od Zrzavé

A to jsem si myslela, že od Brňáků jsem to nejdivnější už slyšela.

6.8.2021 16:16
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Brno

A od Zrzavé

Ešivá znám, ale vůbec jsem netušila, že se to používá v Brně, já znám z nějaké pohádky, přišlo mi to normální

6.8.2021 16:40

Nejlepší!

Tak Halloween je klasika, ale za mě jeden z nej hororů je Sinister...teda jednička, ve dvojce už toho bylo moc vidět a to nemám ráda.

6.8.2021 16:43

Tak Halloween je klasika, ale za mě jeden z nej hororů je Sinister...teda jednička, ve dvojce už toho bylo moc vidět a to nemám ráda.

Jo jo, člověk se nejvíc bojí toho, co nevidí.

7.8.2021 07:48
Atheira

XXX.XXX.162.159

Prosímvás, jak moc rizikový pro psy a ostatní kočky je silně začervený kotě? Padá mu to od zadku.
Prostě přišlo a nechce odejít. Veterinářka na drátě samozřejmě bude. Především z hlediska zdrav stavu té kočky... Asi nějak v normální čas, kdy lidi vstávaj.
Máme nějak výrazně řešit ostatní zvířata nebo není třeba se děsit?

7.8.2021 08:50

Atheira napsal(a):
Prosímvás, jak moc rizikový pro psy a ostatní kočky je silně začervený kotě? Padá mu to od zadku.
Prostě přišlo a nechce odejít. Veterinářka na drátě samozřejmě bude. Především z hlediska zdrav stavu té kočky... Asi nějak v normální čas, kdy lidi vstávaj.

Jestli mu padají od zadku články tasemnic, tak je to nebezpečné pro mezihostitele = přirozená potrava (hlodavci, zajícovci). A pro to kotě, samozřejmě. Přímá nákaza možná není.

7.8.2021 09:24

Atheira napsal(a):

https://zverolekarka.com/tenioza-kocek/

7.8.2021 13:58
fikovnice

XXX.XXX.133.106

Nejlepší!

Fascinovala mě v Halloweenu hudba. Strašidelná!

7.8.2021 14:00
fikovnice

XXX.XXX.133.106

Brno

A od Zrzavé

Nee Brno, obecně ne. :-) Význam jsem taky pochopila, ale já ani nikdo z mého okolí to nepoužívá.

7.8.2021 14:02
fikovnice

XXX.XXX.133.106

Zrzavci napsal(a):

7.8.2021 15:16
Atheira

XXX.XXX.162.159

Jestli mu padají od zadku články tasemnic, tak je to nebezpečné pro mezihostitele = přirozená potrava (hlodavci, zajícovci). A pro to kotě, samozřejmě. Přímá nákaza možná není.

Tak je to celé jinak. Kotě jsem ráno neviděla, psala mi sestra, že přišlo a má červy od zadku... No, je to od much. Taky dobrý.

7.8.2021 16:34

fikovnice napsal(a):
Nee Brno, obecně ne. :-) Význam jsem taky pochopila, ale já ani nikdo z mého okolí to nepoužívá.

Obecně prostě tyhle končiny. Já nejsem z Brna (jen 4 roky školy), jsem o fous vedle a znám a používám. Nejčastěji ve spojení "Ešivá pudem tadyvá..."

7.8.2021 16:40

Atheira napsal(a):
Tak je to celé jinak. Kotě jsem ráno neviděla, psala mi sestra, že přišlo a má červy od zadku... No, je to od much. Taky dobrý.

Jako muší larvy?

7.8.2021 17:46
Atheira

XXX.XXX.162.159

Jako muší larvy?

Ano. Má nějaké ranky kolem konečníku a larev víc, než bych čekala... A že jsem čekala hodně. Dvakrát už jsme mu to čistili. Je teď zavřený v přepravce se síťkou, aby se k němu žádné mouchy nedostaly. Budeme čistit, dál řešit s veterinářkou a postupovat podle rád a uvidíme...

7.8.2021 19:36

Obecně prostě tyhle končiny. Já nejsem z Brna (jen 4 roky školy), jsem o fous vedle a znám a používám. Nejčastěji ve spojení "Ešivá pudem tadyvá..."

To teda není brněnština. Žiji v Brně skoro celý život, moje rodina z matčiny i otcovy strany taky, a "ešivá pudem tadyvá" jsem fakt neslyšela. Řekneme spíš " ...jesi pudem tadyma...". To "ešivá" asi vzniklo z jestli - jesi - ješi...

7.8.2021 19:41

Já zase znám (a občas v dobrém rozmaru používám) “eslivá”. Ani nevím, kde jsem k tomu přišla.

7.8.2021 20:27

Atheira napsal(a):
Ano. Má nějaké ranky kolem konečníku a larev víc, než bych čekala... A že jsem čekala hodně. Dvakrát už jsme mu to čistili. Je teď zavřený v přepravce se síťkou, aby se k němu žádné mouchy nedostaly. Budeme čistit, dál řešit s veterinářkou a postupovat podle rád a uvidíme...

za vaši péči.

7.8.2021 20:31

a je tu srpen... něco je z týdne, většina je z dnešních Lužických hor - okruh kolem Naděje. Spousta bahna, všude se těží, spousta řevu pil, občas jsme museli jít necestou než cestou... Psík dal přes dvanáct kiláčků v dobré náladě. Pořád si říkám, že bych ho měla víc šetřit... ale pak mi to nedá, když vidím, jak si to užívá...

7.8.2021 20:50
Terven

XXX.XXX.110.191

Já zase znám (a občas v dobrém rozmaru používám) “eslivá”. Ani nevím, kde jsem k tomu přišla.

Jo jo, to já taky...a od Brna jsem dost daleko ...anebo taky kvůlivá

7.8.2021 20:51
Terven

XXX.XXX.110.191

a je tu srpen... něco je z týdne, většina je z dnešních Lužických hor - okruh kolem Naděje. Spousta bahna, všude se těží, spousta řevu pil, občas jsme museli jít necestou než cestou... Psík dal přes dvanáct kiláčků v dobré náladě. Pořád si říkám, že bych ho měla víc šetřit... ale pak mi to nedá, když vidím, jak si to užívá...

Nádhera

7.8.2021 20:53

Night je obdivuhodný !

8.8.2021 10:00

Pokochala jsem se Nightem i přírodou, nádhera, děkuji. 👍Závidím Vám ty krásné lesy, tůně....jsem z města a z roviny..no ale kdo chce spatřit krásu nebo aspoň malý zázrak, tak si to všechno s otevřeným srdcem najde tam, kde právě je...
My si to teď i s Olíkem užijeme na Slovensku na Malé Fatře, tak zkusím fotit aspoň mobilem a pak to sem píchnu 😉

8.8.2021 10:03

Night je obdivuhodný !

je obdivuhodný rozcapenec a manipulátor ! Na stará kolena začíná mít extra nápady. Vidím na lesní cestě řítit se cyklistu. Houknu: STUJ !! - a psisko místo zastavení opustí cestu a velkým obloukem terénem mine cyklistu. Koukne na mě a jasně mi sdělí, že to přece umí vyřešit sám a bez buzerace (jinak STUJ funguje)... Vyžaduje vyšší dávky masa, granule jsou prý vhodné výhradně pro mladší generaci (o zubech to není, kosti chroustá bez potíží)... Chce spát vždy přikrytý (i s hlavou) a jakmile se "odkope", neváhá klepáním hlavy (mlaskot uší a pysků probudí i mrtvého) se dožadovat zachumlání. A ihned!! Jakmile si dáváme kávu, ihned sedí na "svém gaučíku" a domáhá se kostičky čokolády. Pokud nereaguju, odkráčí ke skříňce, která sladké poklady ukrývá a klidně si i štěkne, abych pochopila. Vodu doma pije výhradně čerstvě napouštěnou ledovou v malém umývadle na koupelně - přeci se nebude shýbat k misce. Opět si umí u dveří i zařvat, když nejsme ihned "na značce" - opět to není o zádech a pohodlí, neboť venku nejraději pije leknínovku - kde má hladinu pod úrovní tlapátek... a tak bych mohla pokračovat.
Prostě je moudrý, vzdělaný, dokonalý... a my ho takového musíme brát
Fyzicky zatím drží báječně, psychicky zvládá šrumec dětí, návštěv, dovolených - ale doma a za humny už se chová jak vševědoucí tvrdohlavý dědek.

8.8.2021 10:14

je obdivuhodný rozcapenec a manipulátor ! Na stará kolena začíná mít extra nápady. Vidím na lesní cestě řítit se cyklistu. Houknu: STUJ !! - a psisko místo zastavení opustí cestu a velkým obloukem terénem mine cyklistu. Koukne na mě a jasně mi sdělí, že to přece umí vyřešit sám a bez buzerace (jinak STUJ funguje)... Vyžaduje vyšší dávky masa, granule jsou prý vhodné výhradně pro mladší generaci (o zubech to není, kosti chroustá bez potíží)... Chce spát vždy přikrytý (i s hlavou) a jakmile se "odkope", neváhá klepáním hlavy (mlaskot uší a pysků probudí i mrtvého) se dožadovat zachumlání. A ihned!! Jakmile si dáváme kávu, ihned sedí na "svém gaučíku" a domáhá se kostičky čokolády. Pokud nereaguju, odkráčí ke skříňce, která sladké poklady ukrývá a klidně si i štěkne, abych pochopila. Vodu doma pije výhradně čerstvě napouštěnou ledovou v malém umývadle na koupelně - přeci se nebude shýbat k misce. Opět si umí u dveří i zařvat, když nejsme ihned "na značce" - opět to není o zádech a pohodlí, neboť venku nejraději pije leknínovku - kde má hladinu pod úrovní tlapátek... a tak bych mohla pokračovat.
Fyzicky zatím drží báječně, psychicky zvládá šrumec dětí, návštěv, dovolených - ale doma a za humny už se chová jak vševědoucí tvrdohlavý dědek.

Je to pan dokonalý ten Váš Night, takoví psi by měli s námi zůstat navždy nebo aspoň dostat od Pana Boha extra balíček zdraví a věku navíc za statečnost a moudrost 🍀🌷

8.8.2021 10:22
Terven

XXX.XXX.110.191

Přesně ten pes vystihl všechny podstatný věci pro spokojenej psí život, mohl by napsat příručku pro majitele
maso a kosti, čerstvá voda, spaní v teple, dlouhý procházky a sem tam nějaká neřest

8.8.2021 10:24
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Jééé, to mi děsně připomíná Worušku. Teď už prostě tancujem, jak on zpívá, jen aby se miláček měl dobře a neměl nepohodlí. Trošku tím terorizuju i sousedy bez plotů, protože když si zamane, že dneska prostě půjde přes pozemek tamtěch sousedů, tak pokud tam soused nemá puštěné slepice, tak tudy projdem. Samozřejmě se sousedům omlouvám a nosím různé ,,odpustky" Prostě ho nechci buze.ovat povelama, pokud to opravdu není nutné. Klidně se vykadí uprostřed pěšiny(což v životě nedělal) ale člověk je rád, že bobky vidí a že je to s trávením OK, tak to radši uklidím, ale nechám ho. Atd.
A abych sem hodila počasí ještě: včera bylo 31st(pochopitelně nikde nehlášených ani omylem), ještě v ve 23.30 bylo 23st, takže si nikdo nemůže klepat na čelo, že máme teploměr někde na sluníčku.

8.8.2021 10:28

..je naprosto skvělý pohladte ho za mně po hlavičce a podrbejte ušiska....

8.8.2021 10:48

Teď jste mě fakty pobavila....úplně vidím naší Sárinu, ta nás měla taky takhle "vycvičený"....mimo toho přikrývání, to jsem se fakty od srdce zasmála ....
když jsem to někomu vyprávěla, tak si ťukal na čelo, ale my to dělali rádi.
Sice někdy s komentářem "Sáro, já se kvůli tomu zvedat nebudu...", ale nakonec se člověk stejně zvednul a sice s brbláním "ty jsi hroznej pes" šel a vykonal požadovanou věc.
Moje neustálé opakování zde, že psu musíme nastavit řád a režim...to je vlastně lež, myslím zpětně, nastavila ten režim ona nám.

No a musím říct, že mi to teď vlastně hodně chybí.......ale tak třeba moje holky nás časem taky začnou "buze.rovat" a my zase budeme brblat, jaký to jsou hrozný psice a že nejsme jejich sluhové.

Přeju vašemu úžasnému psímu chlapečkovi, aby tady s vámi a ve své podstatě i s námi byl ve zdraví ještě hodně dlouho.

8.8.2021 11:32
Fatia

XXX.XXX.134.127

Hezky si vás vycvičil. Moje předchozí fena to taky uměla, ta mi vyráběla hrozné šoky, hlavně v noci. V té době spala v přízemí, chabrus na nohy, nenutila jsem ji zbytečně do schodů. Uprostřed noci mě vzbudil šílený pláč, hrozný zvuk, byla jsem si jistá, že při seskakování z gauče si zlomila minimálně 3 nohy, praskl ji nějaký nádor v těle... Prostě naprostá panika. Inu vybíhám z postele, nahatá, schody beru po třech... a dole leží pes na gauči a významně hledí na misku s vodou. Byla daleko, celý metr od gauče! Když už jsem tam byla, podržela jsem psové mističku, ona se spokojeně napila, položila hlavu a spala dál. Já se ještě hodinu klepala, jak jsem se lekla.

8.8.2021 11:47
fikovnice

XXX.XXX.139.21

Fatia napsal(a):
Hezky si vás vycvičil. Moje předchozí fena to taky uměla, ta mi vyráběla hrozné šoky, hlavně v noci. V té době spala v přízemí, chabrus na nohy, nenutila jsem ji zbytečně do schodů. Uprostřed noci mě vzbudil šílený pláč, hrozný zvuk, byla jsem si jistá, že při seskakování z gauče si zlomila minimálně 3 nohy, praskl ji nějaký nádor v těle... Prostě naprostá panika. Inu vybíhám z postele, nahatá, schody beru po třech... a dole leží pes na gauči a významně hledí na misku s vodou. Byla daleko, celý metr od gauče! Když už jsem tam byla, podržela jsem psové mističku, ona se spokojeně napila, položila hlavu a spala dál. Já se ještě hodinu klepala, jak jsem se lekla.

8.8.2021 12:20

Fatia napsal(a):

je to už rok, co po blbě vyšlých RTG máme na schodech do patra namontovaná vrátka. A páníkovi zbyla celá velepostel, já mám dole malou "ložničku pro hosty" a Night ortopedickou matraci na zemi vedle "mojí" postele. Schody umí zatím bez větších potíží (o dovolené běžně chodil i mramorové lesklé klouzavé točité... a to nahoru za dětmi vůbec chodit nemusel - ale to by mu zase mohlo něco utéct), ale raději ať je zvyklý dole dřív, než to bude zcela nutné. Jsem měkkota - i Beta na stará kolena spala dole (ale ta nepotřebovala vrátka - té se schody přestaly líbit) a já s ní... Holt u nás platí, že stará doga rovná se odluka od lože Nenechala bych ho na stará kolena samotného, když dosud s námi sdílel ložnici.

8.8.2021 12:50
Atheira

XXX.XXX.179.114

za vaši péči.

Děkuji, pod křídla si ho vzala především mamka, i když teda neustále říká, že o kočku nestojí.Já jsem teď jen takový přicmrndávač. Můj loňský nalezenec Edík by ho stejně nezkousnul, takže nechci, aby o mě nějak později jevilo zájem. Kotě si ji oblíbilo a je vidět, že i ona jeho. Pojmenovala ho Červ
Nicméně kotě teď nestojí o nic jiného než být zalezlé v boudě nebo hladit a už u toho i mocně vrní a má tendence si trochu hrát a snahu se samo umýt.

8.8.2021 13:25

Atheira napsal(a):
Děkuji, pod křídla si ho vzala především mamka, i když teda neustále říká, že o kočku nestojí.Já jsem teď jen takový přicmrndávač. Můj loňský nalezenec Edík by ho stejně nezkousnul, takže nechci, aby o mě nějak později jevilo zájem. Kotě si ji oblíbilo a je vidět, že i ona jeho. Pojmenovala ho Červ
Nicméně kotě teď nestojí o nic jiného než být zalezlé v boudě nebo hladit a už u toho i mocně vrní a má tendence si trochu hrát a snahu se samo umýt.

Zdá se mi koťátko ještě takové zkroušené, ale snad se dá, nově jménem Červík, brzy do kupy 🐈 je to šikula, jak si našel své nové ochránce 🍀

8.8.2021 13:32
Atheira

XXX.XXX.179.114

Zdá se mi koťátko ještě takové zkroušené, ale snad se dá, nově jménem Červík, brzy do kupy 🐈 je to šikula, jak si našel své nové ochránce 🍀

On má bolavou nohu. Pravděpodobně je od někoho nakopnutý. Proto taková divná pozice. Jinak je to takový to klasický zanedbaný kotě. Žebra a hlad, no. Vypadá to, že nic, z čeho by se nedostal, tak se uvidí.

8.8.2021 13:57

Atheira napsal(a):

Chybí tady srdíčkovej smajlík! Tak aspoň tlapky

8.8.2021 14:04

Ááách, tohle období "jsem starý, koukej" bylo jednoduše skvělý! My si to užívali plnými doušky a teď s láskou vzpomínám. Ty výrazy, hlášky, manýry... to, jak člověk konečně pochopí a začne tu hru hrát taky... prostě super.

8.8.2021 14:32

Ááách, tohle období "jsem starý, koukej" bylo jednoduše skvělý! My si to užívali plnými doušky a teď s láskou vzpomínám. Ty výrazy, hlášky, manýry... to, jak člověk konečně pochopí a začne tu hru hrát taky... prostě super.

jojo - komunikace nám už funguje přímo telepaticky. První dvě dogy odešly brzy - obě rychle a vlastně z úplného zdraví. Tam nebyla žádná zdravotní omezení, žádné zbrždění psího aktivního žití. Poprvé jsme stárnoucího mamuta zažili s Betkou a byla to úžasná psí babča. Night je podstatně jednodušší osobnost, je to mnohem větší závislák, celkově je hodně měkký v povaze.

8.8.2021 14:51
fikovnice

XXX.XXX.139.21

Atheira napsal(a):

8.8.2021 14:52
fikovnice

XXX.XXX.139.21

Já prostě miluju Vaše příspěvky!

8.8.2021 16:43

Jo, je vidět, že má za sebou těžké časy. Ale má štěstí, že natrefilo na dobré lidi.

10.8.2021 09:02
Atheira

XXX.XXX.209.8

Tak když jsem to tady takhle načala, tak přidávám update - červivý kotě bude v pořádku a už bude jen lepší.

Ještě nemůže být bez dozoru venku kvůli mouchám a ta noha už bude šejdrem napořád, protože je prý pozdě na ní cokoli zachraňovat. Ale je spokojený. Krmí se jak otesánek, na záchod chodí způsobně do písku, prohání uschlý listí po zahradě a chodí se sám od sebe mazlit. Tak to už je z nejhoršího venku.

10.8.2021 09:45
fikovnice

XXX.XXX.134.130

Atheira napsal(a):
Tak když jsem to tady takhle načala, tak přidávám update - červivý kotě bude v pořádku a už bude jen lepší.

Ještě nemůže být bez dozoru venku kvůli mouchám a ta noha už bude šejdrem napořád, protože je prý pozdě na ní cokoli zachraňovat. Ale je spokojený. Krmí se jak otesánek, na záchod chodí způsobně do písku, prohání uschlý listí po zahradě a chodí se sám od sebe mazlit. Tak to už je z nejhoršího venku.

Je krásnej!
Jste zlatí, že jste se jej ujali!

10.8.2021 09:57

Atheira napsal(a):

..krásné kotě..jste zlatí

10.8.2021 10:13
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Atheira napsal(a):

Nožka šejdrem neva, to je prkotina, je to šikovnej kočínek, ať vám dělá jen radost

10.8.2021 10:15
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Venčení dneska...no už ráno to nebyla žádná hitparáda, 28st, u nás sice hlášeno 27, ale Slováci tam mají 31, což je víc než jisté. Budu ráda, když to nebude horší

10.8.2021 10:34
Atheira

XXX.XXX.209.8

lesnížínka napsal(a):
Venčení dneska...no už ráno to nebyla žádná hitparáda, 28st, u nás sice hlášeno 27, ale Slováci tam mají 31, což je víc než jisté. Budu ráda, když to nebude horší

Já už se předčasně ladila na babí léto a na tenhle týden najednou v předpovědi 32

10.8.2021 10:39
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Atheira napsal(a):
Já už se předčasně ladila na babí léto a na tenhle týden najednou v předpovědi 32

Myslela jsem, že to nejhorší máme za sebou, byla jsem tak ráda, že jsme to zvládli, tedy Worka zvládnul a teď zase znova Za týden máme návštěvu, musím zabrat v zahradě, no v tomto horku nezvládnu nic. Začínám být zase pěkně nasr...

10.8.2021 10:40
Atheira

XXX.XXX.209.8

lesnížínka napsal(a):
Myslela jsem, že to nejhorší máme za sebou, byla jsem tak ráda, že jsme to zvládli, tedy Worka zvládnul a teď zase znova Za týden máme návštěvu, musím zabrat v zahradě, no v tomto horku nezvládnu nic. Začínám být zase pěkně nasr...

Jo, náš starý pes je z toho taky zničený. Už byl zase energičtější, jak ty teploty spadly a teď většinu dne raději pobývá někde zalezlý a vylézá až v podvečer.

10.8.2021 11:24

Kelišová zdraví z dovolené na Třeboňsku, po většinu dne načuhuje pod vrátky co nového na návsi a jak naproti u sousedů, divizna jedna....

10.8.2021 11:31

..na návsi pro kolemjdoucí a sousedy pak tento pohled....

10.8.2021 15:05

Kelišová zdraví z dovolené na Třeboňsku, po většinu dne načuhuje pod vrátky co nového na návsi a jak naproti u sousedů, divizna jedna....

Však musí mít přehled, ne?

10.8.2021 15:29

Však musí mít přehled, ne?

...to jo, ale pak je z toho znaven....I když u nás dnes na sluníčku v zákrytu verandy 41 stupňů, tak kdo by nebyl....

10.8.2021 15:53
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Ježíš, teď vidím, jakové maličké pacinky má to je pro mě nezvyk Když jdem s Workou(jsme šli) a koukal na nás pod plotem nějaký pejsek takhle, tak jsem mu říkala: hele Wori, pejskový čumínek tam je

10.8.2021 15:59

lesnížínka napsal(a):
Ježíš, teď vidím, jakové maličké pacinky má to je pro mě nezvyk Když jdem s Workou(jsme šli) a koukal na nás pod plotem nějaký pejsek takhle, tak jsem mu říkala: hele Wori, pejskový čumínek tam je

..to sice ma, ale natape s nimi dost a dost...no občas e k tomucjeho tzevlovani přidají I kočky, ale to se mi zatím nepodařilo zachytit....

10.8.2021 16:12
Atheira

XXX.XXX.209.8

...to jo, ale pak je z toho znaven....I když u nás dnes na sluníčku v zákrytu verandy 41 stupňů, tak kdo by nebyl....

Mívala jsem dlouhosrstá morčata, peruánce. Na fotce vypadala přesně takhle. Akorát z nich ze strany nečouhaly ty nohy takhle.

10.8.2021 16:13

Atheira napsal(a):

To zahřeje u srdíčka, když čtu, že měl zase jeden bezmocnej tvoreček v životě štěstí A bude mít milující domov.

10.8.2021 16:22

lesnížínka napsal(a):

Připomínáš mi sebe za mlada.....návštěva, tak všechno muselo být perfektní, než jsem zjistila, že vůbec nejde o to mít perfektní zahradu, načančáno a připraveno pohoštění.

Pak jsem zjistila, že to o tom vůbec není, že pokud mi přijde na návštěvu kamarádka, tak jí vůbec nevadí, že nestíhám, že mi v záhonech roste plevel, že v obýváku na gauči mám hromadu prádla na žehlení........že to je o tom, že si se mnou blízká duše přišla popovídat o životě, že se spolu zasmějeme, odreagujeme, zanadáváme trochu na život........

10.8.2021 16:25

Atheira napsal(a):
Mívala jsem dlouhosrstá morčata, peruánce. Na fotce vypadala přesně takhle. Akorát z nich ze strany nečouhaly ty nohy takhle.

..tak to jste mně rozesmala já je také mívala....

10.8.2021 16:30

Připomínáš mi sebe za mlada.....návštěva, tak všechno muselo být perfektní, než jsem zjistila, že vůbec nejde o to mít perfektní zahradu, načančáno a připraveno pohoštění.

Pak jsem zjistila, že to o tom vůbec není, že pokud mi přijde na návštěvu kamarádka, tak jí vůbec nevadí, že nestíhám, že mi v záhonech roste plevel, že v obýváku na gauči mám hromadu prádla na žehlení........že to je o tom, že si se mnou blízká duše přišla popovídat o životě, že se spolu zasmějeme, odreagujeme, zanadáváme trochu na život........

..mluvíte mi z duše, jen to nemůžu tahle vysvětlit už léta mamí....přijel k nám na návštěvu kamarad, který zná její obsesi pro pořádek a řekl jí, že se nestydí, že nezametla střechu a nevylestila okapy, ja myslela, že se svalim...

10.8.2021 16:50
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

..mluvíte mi z duše, jen to nemůžu tahle vysvětlit už léta mamí....přijel k nám na návštěvu kamarad, který zná její obsesi pro pořádek a řekl jí, že se nestydí, že nezametla střechu a nevylestila okapy, ja myslela, že se svalim...

Holky, ale vy nechápete, že my jsme totální bordeláři Oba A to je podobná katastrofa jako povodeň, zemětřesení a tornádo dohromady...a podle toho to u nás pak vypadá. Tcháni...ti jsou na pořádek naprosto cimprlich - tak ti k nám radši nejdou. Mamka..no jak všechny mamky(teda skoro všechny ) tak přijde a celou dobu kritizuje: bože, tohle si nemůžeš umít!? Můžu, někdy, až bude čas. No a když by byl, lapím tu Takže pak fakt musím udělat ordunk, když se někdo ohlásí. Ale většinou jen chodím a říkám: no, tohle mělo být už dávno ostříhané, nějak to nevyšlo.... A bez obav, bude to tak stejně, nemám šanci to všechno stihnout. Na hodně věcí potřebuju muže, aby mi alespoň žebřík držel...ten nemá teď čas vůbec, takže nic

10.8.2021 17:27

lesnížínka napsal(a):
Holky, ale vy nechápete, že my jsme totální bordeláři Oba A to je podobná katastrofa jako povodeň, zemětřesení a tornádo dohromady...a podle toho to u nás pak vypadá. Tcháni...ti jsou na pořádek naprosto cimprlich - tak ti k nám radši nejdou. Mamka..no jak všechny mamky(teda skoro všechny ) tak přijde a celou dobu kritizuje: bože, tohle si nemůžeš umít!? Můžu, někdy, až bude čas. No a když by byl, lapím tu Takže pak fakt musím udělat ordunk, když se někdo ohlásí. Ale většinou jen chodím a říkám: no, tohle mělo být už dávno ostříhané, nějak to nevyšlo.... A bez obav, bude to tak stejně, nemám šanci to všechno stihnout. Na hodně věcí potřebuju muže, aby mi alespoň žebřík držel...ten nemá teď čas vůbec, takže nic

....no asi bych to všechno zredukovat tak aby se dalo stíhat....asi by mně nicilo mít sice všechno, ale za cenu toho, že lítam jak blázen, nemám věčně nic hotového a ani si to ve své podstatě neužívám...

Přidejte reakci

Přidat smajlík