Jak se vám dnes venčí?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.6.2021 11:13

domi.t napsal(a):
Záhorie hlási 37 stupňov a nepohne sa ani lístok,uf! Jej veličenstvo kráľovná Nefret z údolia Nílu to zvláda kráľovský(ako inak) a užíva si leto plnými dúškami.

Všetkých moc pozdravujeme 🙂

No nekeke....holky nás přišly na faunu navštívit
No tak to my (myslím svojí holčičí skupinu ...já, Ginuša zvaná Kanimůra a Jessinka zvaná Pindruše) taky zdravíme.

21.6.2021 11:22
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No tak to my (myslím svojí holčičí skupinu ...já, Ginuša zvaná Kanimůra a Jessinka zvaná Pindruše) taky zdravíme.

To musí být sranda vás potkat, hlavně, když na ně takhle budeš volat

Ja poslednú dobu nestíham ani h.o.v.n.o. - ani nemluv nestíhám, protože pořád běhám kolem Worky, když ten je chvilku v pohodě, nahradí ho kočky Otrok hadice nejsem, spíš konví, protože jistě, jak začne hic, prdne čerpadlo, takže co nezaleju, zdechne. No...co už Dala jsem si závazek, že z toho šílet nebudu, protože je to poslední čas s Woruškou a proto budu v pohodě...dokud je on. V zahradě binec, protože na to slunko nevlezu a za těch pár hodin, co se dá, tak akorát poleju, co musím, oberu jahody...

21.6.2021 12:03
domi.t

XXX.XXX.131.130

Nie som v obraze...Jessinka je nový prírastok?

21.6.2021 12:53

domi.t napsal(a):
Nie som v obraze...Jessinka je nový prírastok?

Jo jo....bohužel Jack už je v psím nebíčku , tak jsme ke Ginuši pořídili kamarádku holku vesnickou vořechoidní kavkazského typu....oficiální jméno dostala Jessie Darth Vaderová (to je tak, když se člověk zeptá dětí, jak pojmenujeme pejska...podotýkám dospělých dětí )

21.6.2021 13:02
domi.t

XXX.XXX.131.130

Jo jo....bohužel Jack už je v psím nebíčku , tak jsme ke Ginuši pořídili kamarádku holku vesnickou vořechoidní kavkazského typu....oficiální jméno dostala Jessie Darth Vaderová (to je tak, když se člověk zeptá dětí, jak pojmenujeme pejska...podotýkám dospělých dětí )

Jack už je so Sárou

K Jessike gratulujem a som veľmi zvedavá, ako vyrastie Nech celej rodinke robí len radosť! A z Giny je už riadna ženská

21.6.2021 13:22

domi.t napsal(a):
Jack už je so Sárou

K Jessike gratulujem a som veľmi zvedavá, ako vyrastie Nech celej rodinke robí len radosť! A z Giny je už riadna ženská

Jo jo...radost to je....akorát to občas na nějaké momentce vypadá jakože chce Ginuš tu malou piraňu zakousnout

21.6.2021 14:07

21.6.2021 14:38

Super fotky....ukážu manželovi, protože neustále poslouchám, že je malá agresivní a podívej jak Ginu kouše a Gina jí zakousne, podívej, jak jí morduje.

Jinak to říkal o každý naší čubě, když byla štěně.

23.6.2021 22:24

Dnes se nám venčilo fanfárově, už není takový vedro, takže pohoda.

24.6.2021 13:32
fikovnice

XXX.XXX.132.200

lesnížínka napsal(a):
To musí být sranda vás potkat, hlavně, když na ně takhle budeš volat

Ja poslednú dobu nestíham ani h.o.v.n.o. - ani nemluv nestíhám, protože pořád běhám kolem Worky, když ten je chvilku v pohodě, nahradí ho kočky Otrok hadice nejsem, spíš konví, protože jistě, jak začne hic, prdne čerpadlo, takže co nezaleju, zdechne. No...co už Dala jsem si závazek, že z toho šílet nebudu, protože je to poslední čas s Woruškou a proto budu v pohodě...dokud je on. V zahradě binec, protože na to slunko nevlezu a za těch pár hodin, co se dá, tak akorát poleju, co musím, oberu jahody...

Ehm, tak moje teta měla kočku, kterou prosím pěkně pojmenovala....Pinda. A vždy večer na humnech na celou dědinu:"Pindooooo!"

24.6.2021 13:33
fikovnice

XXX.XXX.132.200

Jinak lidi, kratičký wellness - ale zůstala bych tam bývala snad do konce života. Na pokoji mi byla zima!!!!, bazén se slanou akorát tak teplou vodou, masáže několikrát denně...

24.6.2021 13:57

fikovnice napsal(a):
Jinak lidi, kratičký wellness - ale zůstala bych tam bývala snad do konce života. Na pokoji mi byla zima!!!!, bazén se slanou akorát tak teplou vodou, masáže několikrát denně...

Jani, a kde prosím? Plánuju si na příští rok něco podobného, aspoň na celý týden.

24.6.2021 14:06
fikovnice

XXX.XXX.132.200

Jani, a kde prosím? Plánuju si na příští rok něco podobného, aspoň na celý týden.

Ali, asi se mi budeš smát nebo ostatní...ale já tam jezdím každou sezónu třeba 5x, za měsíc jedu zas, v srpnu 2x....
Jde o Nové Syrovice na Vysočině, penzion Grasel, miluju to tam, cena je NEPOCHOPITELNÁ, jen se trochu obávám, že ji dávají fakt mně jako jejich štamgastce, která jim tam POKAŽDÉ přiveze někoho jiného - takže jim dělám reklamu!!! Dva pokoje De Luxe (už zkrátka potřebuju svoje soukromí, takže chci mít vždy svůj pokoj), kdybych uměla vložit fotky, vložím....

24.6.2021 14:14
fikovnice

XXX.XXX.132.200

Fotky jsou stažené z jejich webu, ale teď jsme s kámoškou měly nejluxusnější pokoje, kámoška řekla, že se asi ani nevrátí k rodině, že jí stačí tak jedenkrát denně brnknout, zda je doma vše OK...

24.6.2021 14:47
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

fikovnice napsal(a):
Ehm, tak moje teta měla kočku, kterou prosím pěkně pojmenovala....Pinda. A vždy večer na humnech na celou dědinu:"Pindooooo!"

Moje sestra byla kdysi taky kreativní, protože jejich kočku pojmenovala Koule....... následně vyložená z oken vyvolávala v podvečer " Koulé, Koulé"
Kdyby byly s Vaší tetou sousedky, byl by to zajímavej koncert :D

Nám se s manželem líbilo jméno pro psa Cole - čteno Khoul ovšem v češtině máme ten pátý pád, takže žádný náš pes se takhle jmenovat nebude. Máme jen Ešusa,Rumíčka, Talíře...., ale to je vždy o tom, že dojde kreativně ke změně původního jména.

24.6.2021 15:43
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Do dnes celkem stačilo zalézt za barák na molo - tam je zima, i když všude jinde se člověk peče. Ne tak dneska, od rána je šílené vedro, teď 38st a prádelna. Worka přišel za barák a hned za mnou do kuchyně: Woruško do domečky nechoď, tu je hrozné vedro, lehni si za domky, jo. Vyprovodím ho a tedy vylezu od rána ven...a zjistím, že tam je o 6st. větší vedro! Aha, tak ne Wori, pojď si zase pěkně lehnout do baráku. Poprvé snad od Vánoc přišel po dlažbě až do kuchyně a pozor! lehnul si tam, na tu lesklou dlažbu! Po obědě jsem vzala notebook a jsem na lehátku na mole. Nevydržel a z baráku přišel. Leží tu a řve, proč jako musíme být tady - v tom vedru. Když ho pošlu, ať jde klidně do baráku ležet sám, že já hlídám tady tak sice zaleze, ale slyším, jak tam někde v domě vyřvává a za chvilku to zopakuje zase venku. To léto mi byl ku.va čert dlužný

24.6.2021 16:01
fikovnice

XXX.XXX.132.200

Zrzavci napsal(a):

Moje sestra byla kdysi taky kreativní, protože jejich kočku pojmenovala Koule....... následně vyložená z oken vyvolávala v podvečer " Koulé, Koulé"
Kdyby byly s Vaší tetou sousedky, byl by to zajímavej koncert :D

Nám se s manželem líbilo jméno pro psa Cole - čteno Khoul ovšem v češtině máme ten pátý pád, takže žádný náš pes se takhle jmenovat nebude. Máme jen Ešusa,Rumíčka, Talíře...., ale to je vždy o tom, že dojde kreativně ke změně původního jména.

Jak byla (nebo pořád je?) taková ta prací koule na cesty.....tak jednou moje šéfová poté, co na sebe na večírku vylila víno, říká:"No nic, koule, budeš prát!" Tak jí říkám:"Ale paní profesorko, nebuďte tak moc sebekritická!" No, vostuda, když jsem se dozvěděla, jakou kouli měla na mysli...

24.6.2021 16:03
fikovnice

XXX.XXX.132.200

fikovnice napsal(a):
Fotky jsou stažené z jejich webu, ale teď jsme s kámoškou měly nejluxusnější pokoje, kámoška řekla, že se asi ani nevrátí k rodině, že jí stačí tak jedenkrát denně brnknout, zda je doma vše OK...

Ach, kdybychom tušily, co se stane bezprostředně po dovolené...

24.6.2021 22:58

Doufám, že jste všichni v pořádku, snad jste nebyl někdo venčit? Vypadá to dost špatně. :-(

24.6.2021 23:02

Doufám, že jste všichni v pořádku, snad jste nebyl někdo venčit? Vypadá to dost špatně. :-(

Nějak nejsem v obraze. Co se děje? Venčili jsme kolem 18 hod - procházka. Příjemná teplota kolem 22°. Teď už je na venčení tma, ale za to 16°C.

24.6.2021 23:07

..my dneska venčili v Jenstejně.....první Kelišova zkouška v noseworku...

24.6.2021 23:09

To je krásné!!!

24.6.2021 23:15

Gratuluji! 🍀

24.6.2021 23:16

Nějak nejsem v obraze. Co se děje? Venčili jsme kolem 18 hod - procházka. Příjemná teplota kolem 22°. Teď už je na venčení tma, ale za to 16°C.

Že by…?

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/pocasi-vzdusny-vir-domy-boure-kroupy-tornado.A210624_203307_domaci_brzy

24.6.2021 23:16
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

https://cnn.iprima.cz/online-tornado-na-morave-rozmetalo-domy-i-auta-nejsme-z-nejhorsiho-venku-28198

24.6.2021 23:17

To je krásné!!!

..děkujeme.....

Údajně až 150 zraněných a i mrtví, bohužel.

Gratuluji! 🍀

..děkuji a vyřídím mu to....

24.6.2021 23:26

marcelaamax napsal(a):
https://cnn.iprima.cz/online-tornado-na-morave-rozmetalo-domy-i-auta-nejsme-z-nejhorsiho-venku-28198

Děs běs. Něco podobného "navštívit" naše údolíčko, tak z mé chaloupky nezůstane nic. Brrr.

24.6.2021 23:31

Děs běs. Něco podobného "navštívit" naše údolíčko, tak z mé chaloupky nezůstane nic. Brrr.

.ani nemluvte, představovala jem si naši vesničku a udělalo se mi mdlo...strašné....

25.6.2021 07:44

Holky, to tornádo je teda děs.....doufám, že nikdo z vás nebydlí v té postižené oblasti a že jste všechny v pořádku.

25.6.2021 07:54

Údajně až 150 zraněných a i mrtví, bohužel.

Hned jsem si říkala, co moravští ifauňáci... tady na západě byl klid, až v noci trochu bouřka a liják.

25.6.2021 10:07

Hned jsem si říkala, co moravští ifauňáci... tady na západě byl klid, až v noci trochu bouřka a liják.

U nás jen trošku sprchlo.
Teď za denního světla vypadají ty následky ještě hůř, podle videí a fotek. Naštěstí ani žádný příbuzný tam nemáme, ale bylo to o fous.

25.6.2021 11:46
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Jsme okres Hodonín, no opačný konec. Všechno jen kolem, blýskalo se sice až nad náma, ale spadlo neměřitelných pár kapek Ovšem to, co jsme viděli na nebi všude kolem, bylo hodně děsivé. Už aby se člověk bál přát si vodu...aby nedostal tohle

25.6.2021 12:21

lesnížínka napsal(a):
Jsme okres Hodonín, no opačný konec. Všechno jen kolem, blýskalo se sice až nad náma, ale spadlo neměřitelných pár kapek Ovšem to, co jsme viděli na nebi všude kolem, bylo hodně děsivé. Už aby se člověk bál přát si vodu...aby nedostal tohle

No ještě, že tě to minulo.......já když koukám na fotky a videa, co jsou na internetu, tak je mi z toho fakt ouzko. Chudáci lidi

26.6.2021 19:43

tento týden na začátku bylo vedro a pak zase mokro... takže procházky delší byly jen dvě a obě za kytičkama - jedny orchidejky a rosnatky v zajímavé lokalitě u Rádla a pak konečně naplno kvetoucí lilie zlatohlavé v Karlově

26.6.2021 20:30

tento týden na začátku bylo vedro a pak zase mokro... takže procházky delší byly jen dvě a obě za kytičkama - jedny orchidejky a rosnatky v zajímavé lokalitě u Rádla a pak konečně naplno kvetoucí lilie zlatohlavé v Karlově

Dobrý večer, jaké jsou průchody do obory? Dostali jste se tam po naučné stezce? Dík

( P.S. Opět krásné fotky )

26.6.2021 20:41

Dobrý večer, jaké jsou průchody do obory? Dostali jste se tam po naučné stezce? Dík

( P.S. Opět krásné fotky )

na značených cestách (včetně naučné stezky) jsou vrátka. Průchod oborou je zcela v pohodě

26.6.2021 20:50

na značených cestách (včetně naučné stezky) jsou vrátka. Průchod oborou je zcela v pohodě

Dík, já měla obavu z přelezů vrchem.

26.6.2021 20:53

Dík, já měla obavu z přelezů vrchem.

ještě doplním - závory na přechodu tratě za nádražím v Karlově (na naučné stezce) jsou trvale dole... Je to fakt výchovné... Ale opravdu nečekejte, mohli byste tam zapustit kořeny. Vlak je slyšet a houká...

26.6.2021 21:32

Také jsme byli za příjemnějšího počasí procházkovat. Skoro za humny, Kotelský vrch.
Podrost zelený, bujný, ale v něm netýkavky, svízele, kopřivy......nejzajímavější byl krtičník - asi křídlatý.

26.6.2021 22:41

My dnes byli socializovat ve městě a psychicky se připravit na zítřek. Jedeme pomáhat na jih, tak nám držte palce, ať to přežijem.

27.6.2021 12:45

Také jsme byli za příjemnějšího počasí procházkovat. Skoro za humny, Kotelský vrch.
Podrost zelený, bujný, ale v něm netýkavky, svízele, kopřivy......nejzajímavější byl krtičník - asi křídlatý.

tak na Kotelském vrchu jsme byli naposled ještě s Betkou. Kaple byla zcela zničená, křížová cesta neexistovala. Tedy žádná cesta tam neexistovala. Koukám, že se tam budeme muset po letech zase vypravit.

My ráno byli v Jizerkách - naše oblíbené podmáčené stezníčky, úzké průseky... byla jsem mokrá vysoko nad kolena, botu jsem málem nechala v rašelině... ale bylo tam krásně. Hledali jsme památník "Porscheho smrt" z druhé strany, než trefíme. Psisko nadšené - tohle jsou procházky, které miluje. Nevzdaluje se, neprůzkumničí, ale z každého pohybu mimo zpevněnou plochu přímo raší jeho nadšení. A je vidět, jak je zvyklý na pohyb v terénu - byl nesmírně opatrný a vážil v nepřehledných místech každý doskok.

27.6.2021 20:06

Tak my jsme se dnes opičily v Karlovských bučinách. Lilije jsou bezkonkurenční. A v bukovém lese bylo celkem příjemně.

27.6.2021 20:47
Atheira

XXX.XXX.209.8

Dneska jsme venčily fakt "bohatě". Ráno "na hraní" do lesa jen zanedbatelný kus od domova. V poledne vykoupat do potoka a celý zbytek dne na zahradě (jeho podstatnou část madam drtila gumový prase, jehož chrochtání určitě velmi těšilo všechny v doslechu) a když jsem se později odpoledne snažila navrhnout, že půjdem na procházku, dostala jsem výraz říkající: No to s tebou upadli, ne? Mám neděli, nikam nejdu, ale jedla bych, dík.

29.6.2021 19:44

Není sice přímo z venčení,ale kousek od domu.Není to krásný pohled?

29.6.2021 20:00

My dnes odpočíváme, náročný víkend, ale teď už pohoda.

29.6.2021 20:03

Není sice přímo z venčení,ale kousek od domu.Není to krásný pohled?

To bude opia !

29.6.2021 20:46

To bude opia !

Počkejte až vyfotím makovice.A pak to zdesikují a vymlátí a je to.

30.6.2021 07:39

To bude opia !

Přesně to mě napadlo! U nás to vypadá podobně a zemědělci hlídají (nebo aspoň hlídávali).

1.7.2021 10:48

Naší buli zbyla jen jedna nožička, ostatní si ušoupala, protože jí panička pořád někam tahá...
Druhé foto pro lesnížínku, tchán má taky samíka...

1.7.2021 11:18
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Naší buli zbyla jen jedna nožička, ostatní si ušoupala, protože jí panička pořád někam tahá...
Druhé foto pro lesnížínku, tchán má taky samíka...

Děkuju Jsou to moje srdcovky Kolik mu je?

1.7.2021 15:11

Nevím, už mají druhého, s tchánem se stýkáme občas...

2.7.2021 06:56

tak včerejší venčení se nám trošku vymklo... Přišel na nás liják - ale opravdu lijavec. Během minuty na nás nebyla nit suchá a na Nightovi chlup suchý... I to patří k létu...

2.7.2021 09:57

tak včerejší venčení se nám trošku vymklo... Přišel na nás liják - ale opravdu lijavec. Během minuty na nás nebyla nit suchá a na Nightovi chlup suchý... I to patří k létu...

Jo, ten liják jsem natáčela, během minuty jsme měli na zahradě řeky, okapy nestíhaly pobírat vodu a ze střech se valilo neuvěřitelné množství vody ve všech směrech. Takový liják jsem tu dlouho nezažila.

2.7.2021 10:20
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Jo, ten liják jsem natáčela, během minuty jsme měli na zahradě řeky, okapy nestíhaly pobírat vodu a ze střech se valilo neuvěřitelné množství vody ve všech směrech. Takový liják jsem tu dlouho nezažila.

Co já bych dala za trochu vody

2.7.2021 10:22

my tu máme na týden samotného vnuka (neb jeho sestřička se baletosoustředí) a pravil, že fakt se s náma nudit nedá. A že to tušil... Klepal u toho zubama, neb než jsme došli k autu... Inu Pražák v přírodě (ale on nás zná a ví, do čeho šel...) Night se pořád oklepával, byť jsme mu říkali, že to nemá cenu... Je krásně vykoupaný Tuší, že si neodpočine. A to neví, že je to jen "nespací" rozcvička, že bude v červenci i hůř...

2.7.2021 11:22

"Tuší, že si neodpočine. A to neví, že je to jen "nespací" rozcvička, že bude v červenci i hůř"...

Kdo? Nigth nebo vnuk ?
Velkoměstší vnuci jsou dáreček. Mívala jsem tu čas od času Brňáka :-)). Kde ty loňské sněhy jsou.Tento týden měl bakalářskou promoci :-))

I já jsem včera V Liberci promokla do nitě. Psice jen trochu. Seděla v autě, zatímco já musela pobíhat.

2.7.2021 11:33

"Tuší, že si neodpočine. A to neví, že je to jen "nespací" rozcvička, že bude v červenci i hůř"...

Kdo? Nigth nebo vnuk ?
Velkoměstší vnuci jsou dáreček. Mívala jsem tu čas od času Brňáka :-)). Kde ty loňské sněhy jsou.Tento týden měl bakalářskou promoci :-))

I já jsem včera V Liberci promokla do nitě. Psice jen trochu. Seděla v autě, zatímco já musela pobíhat.

oba - ale ten dvounohý to ví... I díky covidu jsme si vnoučat loni a letos užili víc, než jindy. Střídali jsme se s rodiči v distanční výuce - takže jsme na sebe zvyklí a nic moc nás nepřekvapí. Jediná premiéra je ta, že je u nás sám. To byl naposledy, když mu byli tři a ségra byla ještě kojeňátko. Dovolenkovou premiéru v plné sestavě (my dva a doga a dvě vnoučata) jsme měli u moře když Nightovi bylo 6 měsíců, vnučce přesně dva roky a vnuk byl čtyřletý (a dva měsíce k tomu). To byla sranda... teď už je to nuda - letos všem o sedm víc... Jsou chytří, samostatní, rozumní - loni jsme riskli velkou prázdninovou cestu po Evropě - a zvládli to skvěle. Kdybych tušila, že Night bude stále v dobré formě, nemuselo letos být jedno ubytování, ale opět mohl být puťák... Holt letos hvězdice...

3.7.2021 11:32
fikovnice

XXX.XXX.133.158

Vy dáváte vždy tak krásné fotky...!

3.7.2021 11:32
Atheira

XXX.XXX.209.8

Achjo, my to teď vedem.
Psincák zatím dobrý, vypadá, že to nechytla, ale všechno se může ještě změnit, žejo. Ale co, to se nějak vyřeší. Mám ale radost, že ty nekonečný kolotoče s análníma žlázkama se snad lepší. Koupila jsem na zkoušku ten Glandex. Píšou, že výsledky až po měsíci, ale dávám přes dva týdny a je vidět zlepšení. Větší chuť k jídlu... prostě takový ten obrat, co byl vidět vždycky jen tehdy, kdy byla na vymačkání.
Ale dneska na procházce jsem jí zase tak blbě nakopla a teď mě to hrozně mrzí. Omylem samozřejmě... Šli jsme tři a dva psi po úzké polní cestě a naproti nám početná rodinka. Míjeli jsme se, Lara šla u nohy a najednou se otočila, koukla po jednom z děcek a já jak nečekala, že se zastaví, tak se mi nějak zamotala pod nohy a já jí o tu nohu zakopla. Rozmazlenec vydal děsnej řev a nohu ve vzduchu. Tak jsem politovala a ona teda šla, ale pokulhávala a teď doma, jak se rozleží, tak na tu nohu pokulhává pořád. Mě strašně mrzí, že jsem jí to udělal já, v tu chvíli se na mě podívala jak na největšího tyrana, úplně výraz - tys to udělala schválně, co jsem ti provedla?

3.7.2021 13:32

To se čas od času stane každému. Nebo když otvírám dveře a psice u nich stojí tak blbě, že jí brknu dveřma o prsty. Normálně se omluvím: Promiň, to nebylo schválně. Ona to pochopí.

3.7.2021 13:44
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jojo, to jsou takové ty blbé náhody, které člověka mrzí. Nikdy nezapomenu na to, jak jsem ještě předešlého psa trefila do oka aportem. Pes nebyl žádná dámička, cíťa, ale asi jsem se trefila blbě. Koukal na mě tak ublíženě a ještě několik měsíců si dával pozor a když jsem mu něco házela tak mrkal nebo krčil hlavu, jak kdyby byl týraný..

Feně jsem zase skřípla packu do dveří, ona pak nějakou dobu chodila kolem dveří opatrně, ale přišlo mi, že si to spíš spojila se dveřmi než se mnou. No a pak to opaření - to si, díky bohu, taky nespojila se mnou. A pes? Tak ten nějaké skřípnutí nebo přišlápnutí neřeší vůbec.

3.7.2021 13:44
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

To se čas od času stane každému. Nebo když otvírám dveře a psice u nich stojí tak blbě, že jí brknu dveřma o prsty. Normálně se omluvím: Promiň, to nebylo schválně. Ona to pochopí.

Jo, chtěla jsem to napsat taky. Prostě se omluvím Minule jsem šla Worku ležícího sušit osuškou a hodila jsem ji vedle na zem. On mezitím pod ní přesunul zadní nohu a já jak jsem se motala kolem něho, jsem mu na ni hňácnula. Ježíši Woruško promiň, panička je kopyto, nechtěla jsem pusi. On to ale nijak nehrotí.

3.7.2021 13:57

Nikdy nezapomenu na to, jak jsem ještě předešlého psa trefila do oka aportem.

Předchozí pes aportoval klacky. Kolikrát ten dostal po tlamě, když jsem se napřahovala a on po tom klacku z nedočkavosti šel. Nepoučil se. On už byl takový.

3.7.2021 14:05
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Nikdy nezapomenu na to, jak jsem ještě předešlého psa trefila do oka aportem.

Předchozí pes aportoval klacky. Kolikrát ten dostal po tlamě, když jsem se napřahovala a on po tom klacku z nedočkavosti šel. Nepoučil se. On už byl takový.

Jo jo třeba současný pes tohle taky vůbec neřeší, on se rád mlátí hráčkou i sám 😀. Hodně oblíbená činnosti je vzít balonek na snurce a nebo uzel, litat s tím a trepat hlavou tak, že ho to mlátí 😀. A že to fakt bolí, když občas trefí mě 😀

3.7.2021 14:43
Atheira

XXX.XXX.209.8

Jo, já vím, že se to děje každou chvíli. Ale stejně mě to vždycky strašně mrzí.
Třeba doteď nezapomenu, jak jsem ji jako malou měla venku na dlouhé šňůře a ona chytla takový ten štěněcí lítací amok a já na tu šňůru omylem šlápla. To byl smyk a držkopád...Kupodivu jí to bylo úplně jedno, ale z mýho pohledu to vypadalo fakt příšerně.
Nebo když jí sestra hodila celkem velkou větev. To jsem na ní byla tehdy fakt hodně naštvaná. Fena byla tehdy malá a stála v potoce pod takovým srázem a sestru nenapadlo nic lepšího než jí tam hodit ne klacek, ale větev jak kráva a Lara jí pod to naběhla, takže dostala přímo do hlavy a tvářila se teda hodně špatně.
Od tý doby je určitě takhle poťapaná jak je.
A jednou narazila zase v mega rychlosti do stromu zrovna ze strany hlavou... Ale to byla víc její chyba, protože je poděšená a nečumí.

3.7.2021 15:59

marcelaamax napsal(a):
Jo jo třeba současný pes tohle taky vůbec neřeší, on se rád mlátí hráčkou i sám 😀. Hodně oblíbená činnosti je vzít balonek na snurce a nebo uzel, litat s tím a trepat hlavou tak, že ho to mlátí 😀. A že to fakt bolí, když občas trefí mě 😀

Tak to já doma masochistu nemám, spíš sadistku....není nad to, když se vedle mě zastaví s velkou hovězí kostí v tlamě a pak jí něco zaujme a ne aby tu kost položila, ale jen otevře tlamu a kost jí spadne z té výšky na mojí nohu.
Takže si dávám sakra pozor a když vidím, že se kolem šmrdolí s tou kostí, tak jí říkám "Ginušky huš huš" a uskakuji z dosahu

3.7.2021 19:33

marcelaamax napsal(a):

Ten můj předchozí si urazil karabinou na vodítku kousek zubu. Z rozvernosti popadl vodítko a mydlil se karabinou do hlavy.
Pak to taky napálil hlavou do lavičky a chvíli jen couval, než se mu hlava srovnala - to jsem o něj měla fakt strach.
Taky se pod ním na Liberecké přehradě prolomil led, kachny si chodily po ledu.....Ale nakonec se dožil téměř 17 let :-))

3.7.2021 19:58

a je tu červenec... Nedělní Jizerky spíš necestou než cestou, pak něco málo za humny a dneska dobytí vrcholku Velké Jelení nad Hamrem. S vnukem jsem zdolala vrchol, Night s páníkem počkali o kousek níž (tam by to NIght nedal ani za mlada...) Krásně bylo - dneska až moc vedro

3.7.2021 20:25

a je tu červenec... Nedělní Jizerky spíš necestou než cestou, pak něco málo za humny a dneska dobytí vrcholku Velké Jelení nad Hamrem. S vnukem jsem zdolala vrchol, Night s páníkem počkali o kousek níž (tam by to NIght nedal ani za mlada...) Krásně bylo - dneska až moc vedro

Zas krásné fotky ze zajímavých výletů.

3.7.2021 21:15

Zas krásné fotky ze zajímavých výletů.

já chodím se psem a manžel s foťákem. Vyhovuje nám to maximálně - nenudíme se na cestách necestách nikdo. Už kvůli Nightovi poslední rok trošku zvolňujeme. Už nechodíme dvacítky, je to většinou jen kolem deseti kiláků. Někdy i míň.

4.7.2021 07:51

já chodím se psem a manžel s foťákem. Vyhovuje nám to maximálně - nenudíme se na cestách necestách nikdo. Už kvůli Nightovi poslední rok trošku zvolňujeme. Už nechodíme dvacítky, je to většinou jen kolem deseti kiláků. Někdy i míň.

Night je ve skvělé kondici, když ujde 10 km. My už jsme omezeny kolem pěti. Asi by psice v dobrém počasí něco víc ušla, ale radost by v tom nebyla. To ji pak vedu jak kačera na provázku.

4.7.2021 08:16

Night je vznešenost sama, vyrovnaný a krásný pan pes! Hrozně ráda bych ho pohladila a kdyby dovolil po seznámení, i pusu bych mu dala 😍 tak to aspoň Nightovi prosím prakticky vyřiďte🙏😉...a Vaše fotky, černý chlupatý fešák a ta příroda jsou vždy nejhezčí komplet! 🌷

4.7.2021 21:04
Atheira

XXX.XXX.209.8

Tady se pořád kulhá. Prý to byla asi větší šlupka než mi přišlo. Fakt nechápu.
Ale když si vezmu, jak dovede bolet naražená haksna, tak se asi nedivím. Ale neřeší to, jen si ulevuje, tak asi dobrý. I plavat se bylo a taky skvělá zastávka na borůvkách.

Taky vám psi borůvky žerou jen v lese, nejlíp přímo z keříčku a doma je nechtějí? Lara je v lese miluje, mohla by se v nich užrat, ale jakmile se to donese domů v miskách a nabídnu jí je, tak jsou rázem borůvky hnus fialovej, co nikdy žrát nebude.

4.7.2021 21:41
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Atheira napsal(a):
Tady se pořád kulhá. Prý to byla asi větší šlupka než mi přišlo. Fakt nechápu.
Ale když si vezmu, jak dovede bolet naražená haksna, tak se asi nedivím. Ale neřeší to, jen si ulevuje, tak asi dobrý. I plavat se bylo a taky skvělá zastávka na borůvkách.

Taky vám psi borůvky žerou jen v lese, nejlíp přímo z keříčku a doma je nechtějí? Lara je v lese miluje, mohla by se v nich užrat, ale jakmile se to donese domů v miskách a nabídnu jí je, tak jsou rázem borůvky hnus fialovej, co nikdy žrát nebude.

Tak u nás se jakékoli ovoce žere kdekoli a kdykoli .

Naštěstí máme skoro všechno v té části zahrady, kde jsou psi jen s námi. Čert vem to, že by ožrali všechno, ale oni nevědí kdy mají dost a myslím ,že by jím z toho bylo možná i zle. Akorát jahody v květináčích jsme měli vepředu a museli jsme je přestěhovat, neměla jsem z nich ani jednu, za to pes by mohl vyprávět . Nedávno se ládovali třešněma - hlavně pes, protože si vyskočí, fena jen občas sebrala něco po zemi. Pes teď začíná chodit na švestky a mirabelky - jsou nezralé, ale jemu to asi chutná. No a společně s fenou chodí na černý a červený rybíz, taky ještě není úplně zralý. Zkoušeli i kanadské borůvky, ale usoudili, že to ještě ne . No a pak přijdou na řadu maliny, jablka, ostružiny... Později to nejhorší - ořechy - ale ty teda zakazuju a nenechávám žrát, a pak další jablka a takhle to jede pořád dokola .

Video se zpracovává...

4.7.2021 21:47
Atheira

XXX.XXX.209.8

marcelaamax napsal(a):
Tak u nás se jakékoli ovoce žere kdekoli a kdykoli .

Naštěstí máme skoro všechno v té části zahrady, kde jsou psi jen s námi. Čert vem to, že by ožrali všechno, ale oni nevědí kdy mají dost a myslím ,že by jím z toho bylo možná i zle. Akorát jahody v květináčích jsme měli vepředu a museli jsme je přestěhovat, neměla jsem z nich ani jednu, za to pes by mohl vyprávět . Nedávno se ládovali třešněma - hlavně pes, protože si vyskočí, fena jen občas sebrala něco po zemi. Pes teď začíná chodit na švestky a mirabelky - jsou nezralé, ale jemu to asi chutná. No a společně s fenou chodí na černý a červený rybíz, taky ještě není úplně zralý. Zkoušeli i kanadské borůvky, ale usoudili, že to ještě ne . No a pak přijdou na řadu maliny, jablka, ostružiny... Později to nejhorší - ořechy - ale ty teda zakazuju a nenechávám žrát, a pak další jablka a takhle to jede pořád dokola .

Wow... takovíhle očesávači? Tak to Lara tady na zahradě funguje převážně jako slimák - dá si salát, listy od měsíčnic nebo zvonků a tak... Po ovoci nejde. Maliny, jahody a borůvky jenom lesní. Zahradní ovoce jí nebere a když se to lesní sklidí do misek, tak už ani to... Moc se v těch jejích preferencích nevyznám.

No ale vlašáky teda taky louská a ty křehčí láduje i se skořápkama, takže taky zakazuju a zabavuju, ale prostě jenom tak, jak zvládnu. Pobrat každý zatoulaný ořech předem nejde a nevěřím, že ji vždycky vidím...

Ona je ale hodně často (a to asi i častěji než to louskání) chodí sázet. Nevím, co z toho má, ale každou chvíli ji vidím, a to i s nějakým zašantročeným loňským, co někde našla a který ležel kdovíkde nepovšimnutý, křižuje zahradu a hledá dobré místo, kam ho uložit.

4.7.2021 21:56
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Atheira napsal(a):
Wow... takovíhle očesávači? Tak to Lara tady na zahradě funguje převážně jako slimák - dá si salát, listy od měsíčnic nebo zvonků a tak... Po ovoci nejde. Maliny, jahody a borůvky jenom lesní. Zahradní ovoce jí nebere a když se to lesní sklidí do misek, tak už ani to... Moc se v těch jejích preferencích nevyznám.

No ale vlašáky teda taky louská a ty křehčí láduje i se skořápkama, takže taky zakazuju a zabavuju, ale prostě jenom tak, jak zvládnu. Pobrat každý zatoulaný ořech předem nejde a nevěřím, že ji vždycky vidím...

Ona je ale hodně často (a to asi i častěji než to louskání) chodí sázet. Nevím, co z toho má, ale každou chvíli ji vidím, a to i s nějakým zašantročeným loňským, co někde našla a který ležel kdovíkde nepovšimnutý, křižuje zahradu a hledá dobré místo, kam ho uložit.

Jojo, oni jsou na tohle prostě ujetí, obzvlášť pes, totální popelnice. Teď když ho pustím dozadu, tak vím úplně přesně co udělá - půjde na jahody, těch tam bude pár, ty obere všechny, pak půjde na třešeň, tam už toho moc není, ale něco asi ještě najde. A pak půjde na ty nezralé švestky a těmi se bude ládovat dokud ho na té zahradě nechám . Když chodím sbírat rybíz, nebo borvůky, a chci fakt něco pro sebe, tak psy musím odložit nebo nechat vepředu, jinak mi asistují a jedou .

jj, u nás úplně to samý. Máme tři obří ořešáky, takže ořechy jsou fakt všude. A i když se to snažíme sbírat, tak člověk nemá šanci to vysbírat všude. Je nemožný uhlídat, aby psi nikdy nesežrali žádný ořech, takže taky v rámci možností... Oni to právě většinou žerou i se skořápkou, hlavně pes.

Jo a když pak po sezóně ořechů začíná sezóna jablek, tak z toho už se pes několikrát totálně zeblil. On tam prostě tlačí jedno jablko za druhým, pěna u huby, a jede a jede...

.

Já už jsem tady tenkrát psala, jak si fena nosila vlašáky tajně domů. Prostě po venčení, jako vždycky skočila ke dveřím na schůdek, nechala si otřít tlapky, nic jsem na ní nepozorovala. Doma skočila do křesla, lehla a jakože nic. A až třeba za pár minut začala žrát ten ořech . Několikrát to zopakovala. Někdy si ten ořech zkusila jít sežrat i do jiný místnosti. Pak už jsem po každé při vstupu domů kontrolovala tlamu a ořechy zabavovala, ona byla tak nenápadná .

4.7.2021 22:01

Koukám tudle na buli, jak si to někam štráduje , no co, tam co šla je jen další dva rybníky a pole, za chvilku byla zpátky.....a jen se otočila a zase šla...ona šla na třešně, ale byla tam tuze vysoká tráva, obyčejně tam leží srnec(chodí mi do našeho sadu ožírat heřmánek a jahody) když tam je, navětří ho, zježí se, ale je to mamánek...
No prostě potřebovala mě, abych šla s ní a dvakrát se pro mě vrátila, než jsem to pochopila, že mám jít s ní...trhaný a vypeckovaný třešně jsou lepší...
edit: sezonu jablek totálně buli proprdí, žere a žere...prdí a prdí...

4.7.2021 22:17

Žádné venčení,pracovat se musí,ale občas to vypadá,že místo psa máme kozu.

5.7.2021 09:15
domi.t

XXX.XXX.226.236

Záhorie zdraví celú Česku republiku😎

Hlásime nezmenený stav-tropy,ale my letné typy si to vyslovene užívame😉Tento týždeň Nefret čaká očkovanie,ale inak stále fičíme v moode kúpanie,večerné či skoré ranné spacirky,veget na terase,jedlo. A dokolečka dokola.

Mňa čaká ďalší únik z reality a o decko sa s láskou budú starať rodičia,za čo som im neskutočne vdacna🙏🏻Lebo Nefret nemôže byť v lepších rukách.

Dúfam,že sa všetci máte krásne🍀

5.7.2021 11:42
Terven

XXX.XXX.110.191

Trochu opožděně foto z června - lokalita Velká Deštná

6.7.2021 16:56

vytáhli jsme včera vnuka za kulturou - psisku jsme obzory nerozšířili, neb ten už tam dvakrát byl ... Ďáblův most v Kromlau a vodní zámek a obří park v Bad Muskau. Hezké procházky, psi tam můžou, spousta vody (ale pes se k ní často nedostane, všude jsou nizoučké elektrické ohradníky skryté v trávě - protibobří opatření, aby neničily stromy v parku). Obešli jsme jen krátký okruh polskou i německou stranou, před pár lety jsme tam nachodili přes dvacet kiláků - jedná se o jeden z největších anglických parků v Evropě...

6.7.2021 17:24
janaa

XXX.XXX.38.22

My víkend trávili v jižních Čechách. Jako je to tam krásný,ale ty cyklisti,to je masakr,jako já nechápu,co na tom ty lidi baví. A už vůbec nepochopím,že na cyklostezkách v lese je o půlku cyklistů míń než na hlavních silnicích,kde se v kolonách míjí s auty.... Ale jinak se chlubím,dvouletá čubinka složila nejvyšší všestranné klubové zkoušky, mám z ní obrovskou radost.
Já v pátek odlétám na týden za hranice všedních dnů a psi budou mít Apaluchu,tj. paníček si vezme celou smečku do bažantnice a jak to tak bývá, tak samozřejmě jedna čuba si rozdrbala ránu od klíštěte, další strhla strupy na krku,co má od štěněte, další si něco vrazila do packy....prostě klasika,když člověk potřebuje,aby byli všichni v cajku

6.7.2021 18:13

no my byli v sobotu u Hamru na Jezeře, v neděli v Jizerkách... protože jsme nešli v šest ráno z parkoviště, jak běžně chodíme (přeci jen nejsem až taková babička Herodes), tak jsme šli ve štrůdlu... na jednu stranu mám radost, že jsou kopce lidí i cyklistů plné... ale na stranu druhou mě to štve I proto včera Sasko - nemají svátky a děti ještě nemají prázdniny. Takže jsme na profláknutých místech byli skoro sami - na polské straně jsem dokonce i já (nepřekračuju zákazy skoro nikdy) Nighta vypustila z vodítka - ať si jde svým tempem - neb jsme nepotkali (kromě kačen a veverek) ani nohu. U zámku v Německu bylo přeci jen pár lidí - takže ho vodítko neminulo - ale on to neřeší.
Dneska manžel s vnukem se jeli vykoupat k Žitavě - a i díky neprázdninám byli u vody skoro sami. Jen pár Čechů... Někdy ty Sudety jsou výhodou

6.7.2021 18:17

janaa napsal(a):
My víkend trávili v jižních Čechách. Jako je to tam krásný,ale ty cyklisti,to je masakr,jako já nechápu,co na tom ty lidi baví. A už vůbec nepochopím,že na cyklostezkách v lese je o půlku cyklistů míń než na hlavních silnicích,kde se v kolonách míjí s auty.... Ale jinak se chlubím,dvouletá čubinka složila nejvyšší všestranné klubové zkoušky, mám z ní obrovskou radost.
Já v pátek odlétám na týden za hranice všedních dnů a psi budou mít Apaluchu,tj. paníček si vezme celou smečku do bažantnice a jak to tak bývá, tak samozřejmě jedna čuba si rozdrbala ránu od klíštěte, další strhla strupy na krku,co má od štěněte, další si něco vrazila do packy....prostě klasika,když člověk potřebuje,aby byli všichni v cajku

gratulace k všestranným klubovkám... Šikovná čubinka i panička

6.7.2021 20:11
Terven

XXX.XXX.110.191

vytáhli jsme včera vnuka za kulturou - psisku jsme obzory nerozšířili, neb ten už tam dvakrát byl ... Ďáblův most v Kromlau a vodní zámek a obří park v Bad Muskau. Hezké procházky, psi tam můžou, spousta vody (ale pes se k ní často nedostane, všude jsou nizoučké elektrické ohradníky skryté v trávě - protibobří opatření, aby neničily stromy v parku). Obešli jsme jen krátký okruh polskou i německou stranou, před pár lety jsme tam nachodili přes dvacet kiláků - jedná se o jeden z největších anglických parků v Evropě...

Na protibobří ohradníky bych neměla nervy...úplně vidím na té druhé fotce, jak by se Vikina radostně hnala k vodě...

6.7.2021 21:52

Já přidám jen hádanku: Víte na co je obtížný hmyz ?( Kloši, klíšťata, komáři, vosy....).
No přece na to, aby se člověk těšil na zimu - 1/2 m sněhu a 5 pod nulou - volám, když vybírám z vlasů kloše, tahám psici klíšťata a kloše z kožichu.

6.7.2021 21:54

Dobrý tip na výlet. Hlavně, že hranice bez problémů, koukla jsem na zprávy a Slováci dělají problémy.

7.7.2021 07:04

Dobrý tip na výlet. Hlavně, že hranice bez problémů, koukla jsem na zprávy a Slováci dělají problémy.

hranice polské i německé bez problémů. Byli jsme tam před pár lety na podzim, a taky to bylo téměř liduprázdné. Okolí Ďáblova mostu je překrásné zjara, když kvetou azalky a rododendrony - mají tam snad všechny druhy, co existují - je to specializovaný park. Pak je tam hlava na hlavě a to se nám s psiskem nechtělo. Zámek je ve vedlejším městečku - a tamní park je vysloveně procházkový. My tam ondá zasněžili...
Loni kompletně most rekonstruovali - a je dnes takový vyumělkovaný. Prostě potřebují spáry zase dostat patinu. Tohle jsou snímky z roku 2017.

7.7.2021 07:10
Terven

XXX.XXX.110.191

hranice polské i německé bez problémů. Byli jsme tam před pár lety na podzim, a taky to bylo téměř liduprázdné. Okolí Ďáblova mostu je překrásné zjara, když kvetou azalky a rododendrony - mají tam snad všechny druhy, co existují - je to specializovaný park. Pak je tam hlava na hlavě a to se nám s psiskem nechtělo. Zámek je ve vedlejším městečku - a tamní park je vysloveně procházkový. My tam ondá zasněžili...
Loni kompletně most rekonstruovali - a je dnes takový vyumělkovaný. Prostě potřebují spáry zase dostat patinu. Tohle jsou snímky z roku 2017.

Po rekonstrukci vypadá trochu nevkusně, ale je to jenom otázka času

7.7.2021 07:11

janaa napsal(a):

..prevelika gratulace.....

7.7.2021 07:37
janaa

XXX.XXX.38.22

Holky,děkujeme,je fajn,když se vložený čas a práce zúročí, a tentokrát mi to přišlo moc brzy a moc jsem to neviděla

7.7.2021 11:49
fikovnice

XXX.XXX.133.52

Já přidám jen hádanku: Víte na co je obtížný hmyz ?( Kloši, klíšťata, komáři, vosy....).
No přece na to, aby se člověk těšil na zimu - 1/2 m sněhu a 5 pod nulou - volám, když vybírám z vlasů kloše, tahám psici klíšťata a kloše z kožichu.

Hmm, já si po cca 20 letech našla přisáté klíště, ještě na blbým místě, musela vypomoct sousedka...a ta je přetrhla! Já pak preparovala asi hodinu kusadla.
Jinak na mě fakt nechodily mrchy odporný. Nejsem očkovaná proti encefalitidě... A stran borelky můj dr. rozhodl, že vzhledem k mému pocovidovému statu si mám nasadit ATB. To je radost...

7.7.2021 18:36
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

fikovnice napsal(a):
Hmm, já si po cca 20 letech našla přisáté klíště, ještě na blbým místě, musela vypomoct sousedka...a ta je přetrhla! Já pak preparovala asi hodinu kusadla.
Jinak na mě fakt nechodily mrchy odporný. Nejsem očkovaná proti encefalitidě... A stran borelky můj dr. rozhodl, že vzhledem k mému pocovidovému statu si mám nasadit ATB. To je radost...

Kdyby jsi měla pinzetu na klíšťata(psí) tak se ti nepřetrhlo. Už jsem s ní tahal klíště muži i mamce. U nás je teď chvilku s klíšťaty klid, protože sucho, že i klíšťata asi uschla Ale kloši, to je jiná Vyjdu 100m za barák a už to začne. Normálně to ze sebe nestíhám shazovat a posledního jsem si předevčírem vydrápnula z vlasů až ráno v posteli To z těch stromů skáče jak výsadek parašutistů, na Workovi je ani neřeším, má Bravecto, po pár hoďkách je po nich, asi si tu tabletu lupnu taky

7.7.2021 19:16

lesnížínka napsal(a):
Kdyby jsi měla pinzetu na klíšťata(psí) tak se ti nepřetrhlo. Už jsem s ní tahal klíště muži i mamce. U nás je teď chvilku s klíšťaty klid, protože sucho, že i klíšťata asi uschla Ale kloši, to je jiná Vyjdu 100m za barák a už to začne. Normálně to ze sebe nestíhám shazovat a posledního jsem si předevčírem vydrápnula z vlasů až ráno v posteli To z těch stromů skáče jak výsadek parašutistů, na Workovi je ani neřeším, má Bravecto, po pár hoďkách je po nich, asi si tu tabletu lupnu taky

Bravecto ti funguje na kloše ?? Mám pocit, že na ně nefunguje nic... Jen tedy dnešní procházka v dešti byla bezklošovatá, alespoň nějaká výhoda. Jinak je u nás klošů hodně. Bravecto nebravecto. Sluníčko vylezlo až před chvílí - dali jsme další pingpongový mač - psisko má položen pelech vedle stolu a překáží...

8.7.2021 07:06
Terven

XXX.XXX.110.191

Ještě něco z června - řešila jsem na jaře pinčí náhubek, nakonec jsem objednala z Rozchovu Špic -pinč - fena a dle mýho použít jde.
Popojely jsme dvě zastávky autobusem, bylo vedro, takže jsme si chtěly zkrátit cestu do parku, aby Vikina nezdechla. A chtěla jsem socializovat pinčovou na MHD, poněvadž možná jela prvně.
Jednoho cestujícího na zastávce opravdu hodně pobavilo, když jsem nasadila pinčíkovi kovovej koš

8.7.2021 07:08
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Funguje, ráno jsou všichni po smrti. Stejným způsobem funguje i na klíšťata. Nemá repelentní účinek, klíště zdechne, až se přicucne...jak to tak sleduju.

8.7.2021 07:12
Atheira

XXX.XXX.134.93

lesnížínka napsal(a):
Funguje, ráno jsou všichni po smrti. Stejným způsobem funguje i na klíšťata. Nemá repelentní účinek, klíště zdechne, až se přicucne...jak to tak sleduju.

Ráno jsou kloši po smrti tak nějak běžně. Zřejmě to není přípravkem, ale prostě se slehnou, umačkají. Mám klošů v hlavě víc jak v psovi. Když jsem tele a vlezu do lesa s rozpuštěnými vlasy, tak jich posléze vyberu i čtyřicet. Bravecto nemám a když se mi občas něco nepovede vyčesat, vymýt, ráno je to stejně zdechlý.

8.7.2021 07:49

Terven napsal(a):
Ještě něco z června - řešila jsem na jaře pinčí náhubek, nakonec jsem objednala z Rozchovu Špic -pinč - fena a dle mýho použít jde.
Popojely jsme dvě zastávky autobusem, bylo vedro, takže jsme si chtěly zkrátit cestu do parku, aby Vikina nezdechla. A chtěla jsem socializovat pinčovou na MHD, poněvadž možná jela prvně.
Jednoho cestujícího na zastávce opravdu hodně pobavilo, když jsem nasadila pinčíkovi kovovej koš

Krásný :) Já kdysi měla kovovej koš pro jezevčíka. Přišlo mi to lepší než všechny ty plasťáky a další alternativy, zvlášť když s tím ten pes měl být déle než 5 minut.

8.7.2021 08:41
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Teda ale vyndávat, nebo vůbec najít kloše v samojedovi, to musí být umění . Já je dost často tahám z feny, a to má krátkou srst, ale stejně mi vždycky do té srsti nějak zalezou a chvíli s nimi bojuji . Na psovi je nevidím, jak je tmavej, a nebo na něj nejdou .

8.7.2021 12:32
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

marcelaamax napsal(a):
Teda ale vyndávat, nebo vůbec najít kloše v samojedovi, to musí být umění . Já je dost často tahám z feny, a to má krátkou srst, ale stejně mi vždycky do té srsti nějak zalezou a chvíli s nimi bojuji . Na psovi je nevidím, jak je tmavej, a nebo na něj nejdou .

Oni taky ti kloši do té husté nelezou, i klíště tam člověk najde max nějaké zbloudilé a to najdu velké jak skleněnka Všechno se drží na hlavě, kde je srst max 2cm, v podpaží nebo tříslech a kolem prdelíny, kulek.

8.7.2021 12:33
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Atheira napsal(a):
Ráno jsou kloši po smrti tak nějak běžně. Zřejmě to není přípravkem, ale prostě se slehnou, umačkají. Mám klošů v hlavě víc jak v psovi. Když jsem tele a vlezu do lesa s rozpuštěnými vlasy, tak jich posléze vyberu i čtyřicet. Bravecto nemám a když se mi občas něco nepovede vyčesat, vymýt, ráno je to stejně zdechlý.

Umačkat kloše? Teda nevím, nevím, ale to asi nejde Ty potvory jsou takřka nesmrtelné

8.7.2021 12:36
Atheira

XXX.XXX.209.8

lesnížínka napsal(a):
Umačkat kloše? Teda nevím, nevím, ale to asi nejde Ty potvory jsou takřka nesmrtelné

Já vím, zabít se mechanicky dají jenom tím, že je tak jako srolujete... Ale prostě chcípnou. Já nevím jak. Tak ne umačkáním. Je mi fuk, jestli se udusí nebo umřou na infarkt. Zajímá mě výsledek a ten je, že přes noc jsou na polštáři chcíplý a bravecto opravdu nežeru.

8.7.2021 12:55

kloše normálně vraždím rozemnutím mezi prsty - jde to dobře. Je jich u nás v posledních letech víc a víc. Už i nahoře v horách. Přitom pamatuju doby, kdy na hřebenech ani klíšťata vůbec nebyla... Už jsou všude

8.7.2021 14:01
Caty

XXX.XXX.51.50

Včera jsem po ranní procházce dojela do práce, sedím na poradě, něco mě zašimralo, tak jsem si automaticky šáhla do vlasů a měla jsem ho mezi prsty. Tak jsem ho nenápadně drtila pod stolem a pevně doufám, že si toho nikdo nevšiml :-D

8.7.2021 15:09
Atheira

XXX.XXX.209.8

Caty napsal(a):
Včera jsem po ranní procházce dojela do práce, sedím na poradě, něco mě zašimralo, tak jsem si automaticky šáhla do vlasů a měla jsem ho mezi prsty. Tak jsem ho nenápadně drtila pod stolem a pevně doufám, že si toho nikdo nevšiml :-D

Teď začnou kolovat drby, že máte vši.

8.7.2021 17:01
Caty

XXX.XXX.51.50

Atheira napsal(a):
Teď začnou kolovat drby, že máte vši.

No to mě přesně napadlo, protože že je běžné mít ve vlasech kloše mi uvěříte jen vy tady

8.7.2021 17:31
rapotacka11

XXX.XXX.224.202

Lázně, večerní procházka lesem. Občas mi větvička
zavadila o vlasy. Cítila jsem, jak mi cosi pobíhá po hlavě,
ve vlasech. Neštípalo to, šimralo to, šílela jsem.
Myslela jsem, že to jsou kloši. Zamáčknout to nešlo.
Vlítla jsem na pokoj, hlavu do sprchy, pomohlo to hned.
Prohlížela jsem si "to".
Hledala jsem a myslím, že to byl štírek. (?)

8.7.2021 17:45
Atheira

XXX.XXX.209.8

rapotacka11 napsal(a):
Lázně, večerní procházka lesem. Občas mi větvička
zavadila o vlasy. Cítila jsem, jak mi cosi pobíhá po hlavě,
ve vlasech. Neštípalo to, šimralo to, šílela jsem.
Myslela jsem, že to jsou kloši. Zamáčknout to nešlo.
Vlítla jsem na pokoj, hlavu do sprchy, pomohlo to hned.
Prohlížela jsem si "to".
Hledala jsem a myslím, že to byl štírek. (?)

Kloši většinou zas až tak neštípou. Mně osobně štípe hlava až třeba tři dny potom, co jsem si pracně vyndavala invazi klošů. (Prý nějak škrábou těma nožičkama a že to pak štípe víc, ale kdoví... tahle teorie vycházela z toho, že kloši prý lidi nežerou :D)
Ale to nejhorší na nich je právě to, jak pochodujou v hlavě. Prd štírek, určitě to byl kloš.

8.7.2021 17:55
eni

XXX.XXX.88.61

Fuj, tedy mít cokoliv ve vlasech do rána bych nesnesla:-((((((

8.7.2021 18:00
Atheira

XXX.XXX.209.8

eni napsal(a):
Fuj, tedy mít cokoliv ve vlasech do rána bych nesnesla:-((((((

Ono se vás to bohužel neptá... Zřejmě nevíte, jaký to je, když se vám jich do hlavy nachytá tolik a absolutně neexistuje způsob, jak je všechny úspěšně vybrat. Já si je fakt cíleně nepěstuju.

8.7.2021 18:06
Caty

XXX.XXX.143.90

Atheira napsal(a):
Ono se vás to bohužel neptá... Zřejmě nevíte, jaký to je, když se vám jich do hlavy nachytá tolik a absolutně neexistuje způsob, jak je všechny úspěšně vybrat. Já si je fakt cíleně nepěstuju.

Atheiro a jste blondýnka?

8.7.2021 18:22
eni

XXX.XXX.88.61

Noo, možná je máte u vás přemnožené,to nevím, ale já po příchodu z lesa si je všechny dlouho vyčesávám a vybírám a potom si ještě umyju vlasy, klidně i vícekrát za sebou, abych je všechny dostala pryč z hlavy, opravdu bych nemohla jít spát s tím, že mám ve vlasech nějaké breberky:-(((

8.7.2021 18:29
Atheira

XXX.XXX.209.8

Caty napsal(a):
Atheiro a jste blondýnka?

Ano a mám hodně dlouhé vlasy. Do lesa si je běžně zaplétám, takže jich nachytám pár a zvládnu je vyndat. Ale když zapomenu a nechám je rozpuštěné...je to pohroma. Bývám z toho pak fakt už zoufalá. Jakože se mi chce řvát a urvat si hlavu. To, jak v tý hlavě chodí... brrr. FUJ! Je to zoufalství srovnatelný s tím, když v noci naháníte komára a on se vždycky ve chvíli, kdy připravená ho zabít rozsvítíte, někam schová a ne a ne ho najít a když už to naštvaná vzdáte, lehnete si a zhasnete, přibzučí znova.

8.7.2021 18:31
Atheira

XXX.XXX.209.8

eni napsal(a):
Noo, možná je máte u vás přemnožené,to nevím, ale já po příchodu z lesa si je všechny dlouho vyčesávám a vybírám a potom si ještě umyju vlasy, klidně i vícekrát za sebou, abych je všechny dostala pryč z hlavy, opravdu bych nemohla jít spát s tím, že mám ve vlasech nějaké breberky:-(((

Jenže takhle to u mě prostě nechodí.
Já jdu spát s tím, že jsem je vychytala. Kolikrát potřebuju i asistenci, protože vím, že na ně sama nestačím... Že se to ani tak nepovedlo zjistím třeba až uprostřed noci.

8.7.2021 18:53

prý kloši nemají rádi vodu - doporučuje se malého psa "hodit" do vany a z hlavy (kam se přesunou) je vysbírat... U dogy to nejde. U dlouhých vlasů by to asi šlo.

8.7.2021 19:06

Tak na kloše jsem prozatím nenarazila a doufám, že tuhle zkušenost ještě dlouho neudělám.

A mimochodem u nás chčije a chčije ...teď jedu z práce, tak z prochajdy nebude nic, naštěstí mám psy, se kterými nemusím nutně lítat za každého počasí.

8.7.2021 19:18
Atheira

XXX.XXX.209.8

prý kloši nemají rádi vodu - doporučuje se malého psa "hodit" do vany a z hlavy (kam se přesunou) je vysbírat... U dogy to nejde. U dlouhých vlasů by to asi šlo.

Ano, to částečně pomůže. Někteří vyplavou. Ale jak jsem už říkala. Když zapomenu a ty vlasy nezadělám, nachytám jich takové množství, že se stejně po několika hodinách ukáže, že mi dva nebo tři ve vlasech stejně zůstali.
Netuším, jak je to s klošema jinde. Ale tady třeba teď zrovna, když častěji prší a jsou taková ta předbouřková dusna, tak vlézt do lesa znamená, že když se na sekundu zastavíte, hned se to na vás slétá ze všech stran. Ta délka vlasů hraje taky dost velkou roli, protože ostatním sedají na záda, mají jich plná trička, ale zase odletí. Dělají takové ty svoje nálety.
Jenže většina toho, co sedne na záda mně, se buď zamotá nebo cíleně zaleze a už prostě neodletí.

Jediná prevence, která mi funguje, je fakt plést co nejsložitější copy, takže se jim do toho pak hůř leze a i se líp vyčesávají, protože lezou pořád tak jako na vrchu a většinou ještě ani nepustili křídla.

8.7.2021 20:16
Terven

XXX.XXX.110.191

eni napsal(a):

Napadá mě otázka, jak často chodíte do lesa...
Ono když je někdo v lese denně třeba i dvakrát, nedělal by nic jinýho než myl hlavu a česal.

8.7.2021 20:48

Jen uvedu na pravou míru. Kloši koušou, sají krev. Ne jako klíšťata, která se zakousnou na jednom místě, ale spíš jako blechy-vši. Kousnou, cucnou, popoběhnou, kousnou. Psice je nepříčetná, jak se je snaží vykousat, když lezou a udrbat se, jak svědí poštípání. Jasně, že po procházce vybíráme, ale jde to jen na holejších místech, břicho, vnitřní stehna a několikrát.
Když vybírám ty poslední, jsou pěkně nacucaní.

8.7.2021 21:06
rapotacka11

XXX.XXX.224.202

Tak já jsem měla asi tohle.
https://www.skudci.com/stirek-domaci
Mizerně vidím, bylo to malé, jako na tom
prstu, vypadalo to, že má parůžky,
nekouslo, neštíplo to, je mi to běhalo
po hlavě. A chytla jsem je v lese.
Vlasy mám krátké, stačila sprcha
a bylo to dole.

8.7.2021 21:54
eni

XXX.XXX.88.61

Přes léto jsme na chalupě, do lesa tudíž chodím celkem často, ale 2x denně tedy nee..
To máte pravdu, 2x denně si mýt vlasy by se mi nechtělo..napadá mě ještě - co třeba kšiltovka, šátek? To by problém trochu vyřešilo, ne?

9.7.2021 07:15
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Tak na kloše jsem prozatím nenarazila a doufám, že tuhle zkušenost ještě dlouho neudělám.

A mimochodem u nás chčije a chčije ...teď jedu z práce, tak z prochajdy nebude nic, naštěstí mám psy, se kterými nemusím nutně lítat za každého počasí.

To ani nepiš, já jsem celkem na prášky. Denně doslova zachraňuju Worku, včera to byla tragedie už. 39st, v baráku 29, nedalo se tomu utéct. Chladící podložka mi přišla v poledne, myslela jsem, že jsme zachránění, no hov.o, není to k ničemu Jak dýchá, se ani nedá popsat, chodí, vyštěkává, kňučí. Já lítám s ledem do vody, ručníkama z mrazáku...co to pomůže, když přes ty chlupy se k němu nic nedostane. Ráno jsem mu trochu přistříhla břicho, aby mu to luftilo, chladilo od té podložky. O půlnoci 26st, teď ráno 21. Víc jak měsíc ani nekaplo. Zahrada je sežehlá, ale ta je mi teď nějak jedno. Zeleninu jsem ještě zvládala zalít, ještě bylo čím, ale vody rapidně ubývá i v potoce, je to vidět každý den Bylo pár mraků po bouřkách v noci...někde. Teď leze slunko a mě se začíná dělat zle...

9.7.2021 08:21

"včera to byla tragedie už. 39st, v baráku 29, nedalo se tomu utéct"

tak uz se snad blizi ochlazeni i k vam...

neni mozne kopit mobilni klimu do nejake mistnosti, kde by pes chtel byt?

9.7.2021 08:47
Atheira

XXX.XXX.209.8

"včera to byla tragedie už. 39st, v baráku 29, nedalo se tomu utéct"

tak uz se snad blizi ochlazeni i k vam...

neni mozne kopit mobilni klimu do nejake mistnosti, kde by pes chtel byt?

S mobilní klimatizací mám vlastní zkušenost a silně nedoporučuju. Je to hajtra, která zabírá místo a dělá hluk. Pro představu - v místnosti, kde tohle běží, si s nikým rozhodně normálně nepokecáte a na film se kouknete maximálně se sluchátky. To je asi tak všechno, co dělá, její chladící schopnosti jsou asi tak vedlejší, jako kdybyste na topení používala vysavač.
Navíc se musí někudy vyvést ven, aby odváděla teplý vzduch z místnosti a nevracela ho zpět. Když nemáte jednoduchou možnost jako vyměnit to dočasně s digestoří nebo udělaný přímo vývod pro tuhle klimatizaci, musíte to hodit oknem a tím si domů dostanete zase jenom ten teplý vzduch z venku, takže výsledek je vedro a ještě utrpení se s touhle příšerností.

Pokud klimatizace, tak pak je jediná rozumná možnost klasická s jednotkou venku. Navíc teda ta mobilní neskutečně žere... Dá se u ní sledovat, jak se hodiny jen protáčí a křičí hrůzou. A to prosímvás ta, kterou jsem měla možnost naživo vyzkoušet, měla označení eco a silent... Nechci vidět tu, co se nevytahuje tím, že je tichá.

9.7.2021 09:10

Mrzi me, ze mate tak spatne zkusennosti - mam jine, primo u psu se to uspesne pouziva.
klima i ventilator.

Ono jde o to, ulevit mu - hned ted.
a ne nebude se u toho koukat na telku, ani si povidat - ale vychladi se mu - i treba jen o par stupnu prostor, kde si muze odpocinout.
tech par dni v roce, kdy je nesnesitelne. Takze i ten elektromer to nakonec snese.

9.7.2021 09:11
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Atheira napsal(a):
S mobilní klimatizací mám vlastní zkušenost a silně nedoporučuju. Je to hajtra, která zabírá místo a dělá hluk. Pro představu - v místnosti, kde tohle běží, si s nikým rozhodně normálně nepokecáte a na film se kouknete maximálně se sluchátky. To je asi tak všechno, co dělá, její chladící schopnosti jsou asi tak vedlejší, jako kdybyste na topení používala vysavač.
Navíc se musí někudy vyvést ven, aby odváděla teplý vzduch z místnosti a nevracela ho zpět. Když nemáte jednoduchou možnost jako vyměnit to dočasně s digestoří nebo udělaný přímo vývod pro tuhle klimatizaci, musíte to hodit oknem a tím si domů dostanete zase jenom ten teplý vzduch z venku, takže výsledek je vedro a ještě utrpení se s touhle příšerností.

Pokud klimatizace, tak pak je jediná rozumná možnost klasická s jednotkou venku. Navíc teda ta mobilní neskutečně žere... Dá se u ní sledovat, jak se hodiny jen protáčí a křičí hrůzou. A to prosímvás ta, kterou jsem měla možnost naživo vyzkoušet, měla označení eco a silent... Nechci vidět tu, co se nevytahuje tím, že je tichá.

Já s tou mobilní klimou teda osobní zkušenosti nemám, my máme doma kolem 20 i v těch hicech, ale mají ji kamarádi a nemůžou si to vynachválit. A běží jim to pořád, i když koukají na film, i když si povídají, tak nevím .

Jak dýchá, se ani nedá popsat, chodí, vyštěkává, kňučí.

A co nějaký bazének? Nechodil by se ochladit do něj?

9.7.2021 09:13
Atheira

XXX.XXX.209.8

Mrzi me, ze mate tak spatne zkusennosti - mam jine, primo u psu se to uspesne pouziva.
klima i ventilator.

Ono jde o to, ulevit mu - hned ted.
a ne nebude se u toho koukat na telku, ani si povidat - ale vychladi se mu - i treba jen o par stupnu prostor, kde si muze odpocinout.
tech par dni v roce, kdy je nesnesitelne. Takze i ten elektromer to nakonec snese.

Já vím, že pes tenhle aspekt zohledňovat nebude, ale asi je na místě o tom popřemýšlet i podle toho, kde ta věc poběží. V nějaké místnosti, kde ten pes bude kvůli vedru asi ok. Ale pro běžný provoz v normální domácnosti je to za mě prostě hrůza.

Ale asi dost záleží, viz marcela níž.

9.7.2021 09:16
Atheira

XXX.XXX.209.8

marcelaamax napsal(a):
Já s tou mobilní klimou teda osobní zkušenosti nemám, my máme doma kolem 20 i v těch hicech, ale mají ji kamarádi a nemůžou si to vynachválit. A běží jim to pořád, i když koukají na film, i když si povídají, tak nevím .

Jak dýchá, se ani nedá popsat, chodí, vyštěkává, kňučí.

A co nějaký bazének? Nechodil by se ochladit do něj?

Je možné, že už jsou i lepší modely. Moje zkušenost je pár let stará, takže pevně věřím, že nějaké dražší modely jsou už někde jinde. Nicméně po téhle zkušenosti bych si hodně dávala bacha, abych nepřebrala a ty levné bych úplně vyřadila z výběru, protože to pravděpodobně bude podobné tomu, co jsem já zkoušela tehdy a stálo to balík. Ale znovu píšu - pokud to má běžet normálně v domácnosti. Na nějaký použití stranou je to asi jedno, no...

9.7.2021 09:21

Atheira napsal(a):
Já vím, že pes tenhle aspekt zohledňovat nebude, ale asi je na místě o tom popřemýšlet i podle toho, kde ta věc poběží. V nějaké místnosti, kde ten pes bude kvůli vedru asi ok. Ale pro běžný provoz v normální domácnosti je to za mě prostě hrůza.

Ale asi dost záleží, viz marcela níž.

" V nějaké místnosti, kde ten pes bude kvůli vedru asi ok"

ale ja to doporucovala - pro psa
a jsem si jista, ze by mu to pomohlo.
vic nez chladici podlozka -protoze na rozdil od ni, ten prostor to fakt vychladi.

a jinak jo, opravdu "dost zalezi"

9.7.2021 09:28
Atheira

XXX.XXX.209.8

" V nějaké místnosti, kde ten pes bude kvůli vedru asi ok"

ale ja to doporucovala - pro psa
a jsem si jista, ze by mu to pomohlo.
vic nez chladici podlozka -protoze na rozdil od ni, ten prostor to fakt vychladi.

a jinak jo, opravdu "dost zalezi"

Já tohle nerozporuju. Ale jen jsem chtěla zmínit, že ačkoli je to pro psa, což jsem pochopila, nebojte, nejsem debilní :D, tak kdyby se to používalo v místnosti, kde se normálně funguje, může se stát, že to bude děsně na prd a je, myslím, dobrý, tuhle možnost znát.

9.7.2021 09:43

Existuje stojanový bezvrtulový "ventilátor" s chlazením, oscilací a čističkou a topením, je skoro neslyšet, normálně se koukáme na film, stálo to něco do pěti tisíc a rychle to ochladilo panelákovou výheň level fuj hrůza skočim z okna. Je to takový moderní doplněk prý designový, takže logo nevím, ale asi jich je teď všude mraky.
edit.: tak je to nějaký Dyson hot cool pury.. a stál skoro deset. Dobrý obchodník to nechá v krámě vyzkoušet, případně youtube.

9.7.2021 16:38
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Díky holky, zrovna jsem se pro tu klimu nadchla, i jsem vymyslela, že bych mu to dala do garáže, kde to hlučení nikomu vadit nebude. Jenže pak mi došlo, že ho tam s tím nemůžu zavřít, on by tam dostal amok, nikdy nebyl nikde zavřený, musí vědět, že může vyjít ven. Někdy ho nechám v garáži, když je zalezlý mezi auty a já svým vyjedu a zavřu za sebou vrata, tak vidím, když se zavírají, jak vyskočí a letí k nim, protože přes muže auto nevidí, že má pořád otevřené dveře. Až doběhnu a ukážu mu, že dveřma může vyjít, tak si v klidu lehne. On už věci hůř chápe a něco už mu člověk těžko vysvětlí teď, když to byl problém i v době, kdy mu to myslelo Dneska to spadlo na 25st, tak zatím klid a pohoda, půl dne spinkal, dospával ty dvě noci, kdy spát nemohl.

9.7.2021 16:55
Andrýsek3

XXX.XXX.50.88

Nám se tenhle týden venčilo parádně. Horní Rakousko. 💚

9.7.2021 21:15
Terven

XXX.XXX.110.191

Nám se dneska venčilo adrenalinově. Citelné ochlazení, vítr, občas déšť - psice byly ztělesněnej gejzír energie a měla jsem plný brejle, abych je ukočírovala.
Nejenom koním, ale i psům při náhlým ochlazení hrabe

10.7.2021 09:34
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

U nás se "to" začíná pěkně kulatit. Včera jsme připravili porodnici, tak měla obrovský úspěch, akorát že ne u feny

10.7.2021 11:49
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

marcelaamax napsal(a):
U nás se "to" začíná pěkně kulatit. Včera jsme připravili porodnici, tak měla obrovský úspěch, akorát že ne u feny

A mamče držím palce, ať vše proběhne bez komplikací

10.7.2021 13:24

lesnížínka napsal(a):
Díky holky, zrovna jsem se pro tu klimu nadchla, i jsem vymyslela, že bych mu to dala do garáže, kde to hlučení nikomu vadit nebude. Jenže pak mi došlo, že ho tam s tím nemůžu zavřít, on by tam dostal amok, nikdy nebyl nikde zavřený, musí vědět, že může vyjít ven. Někdy ho nechám v garáži, když je zalezlý mezi auty a já svým vyjedu a zavřu za sebou vrata, tak vidím, když se zavírají, jak vyskočí a letí k nim, protože přes muže auto nevidí, že má pořád otevřené dveře. Až doběhnu a ukážu mu, že dveřma může vyjít, tak si v klidu lehne. On už věci hůř chápe a něco už mu člověk těžko vysvětlí teď, když to byl problém i v době, kdy mu to myslelo Dneska to spadlo na 25st, tak zatím klid a pohoda, půl dne spinkal, dospával ty dvě noci, kdy spát nemohl.

Hele a co takhle koupit to udělátko na vodní mlhu, ono se to nezdá, ale fakty to dokáže ochladit vzduch.

Moje čuba třeba, když je hc a není zrovna v baráku na dlažbě, leží pod velkým keřem zlatnice...a já vezmu hadici, nastavím na takové to spíš mlžení a ten kežř tím...jak to říct...proleju, omlžím ho tak, že z něj až kape voda a vezmu ještě vedle túje a dlažbu na dvoře a alespoň nějakou dobu je tam fááákt příjemně.
Samozřejmě ideálně když je to ve stínu...a udělat z té vodní mlhy takovou stěnu.

Ono to nemusí jet nonstop, ale v těch největších kritických teplotách je to fajn.

Jack na tom byl s tím vedrem podobně, ale měl tu výhodu, že zalezl do sklepa, do prádejny na dlažbu a tam je fakt příjemně i kdyby venku bylo 40 stupňů. Když byly ty horký léta, tak tam zalezl jakmile začalo na dvůr svítit sluníčko a ležel tam prakticky až do večera, když nepočítám nějaké to vylezení na jídlo, pomazleníčko, čůranda a tradá zase do sklepíčku. A nebo, jakmile viděl, že mám v ruce hadici, tak honem, ať ho namočím, takže pořádně bříško, nohy, a mokráma rukama několikrát čumák a když jsem právě stříkala ty stromy a dvůr, abych udělala příjemné klima, tak to tam stál v tý vodní mlze.
Nemít sklep, tak bych s ním měla taky problém. Zvláštní je, že Sára vedra snášela podstatně líp....tu jsem kolikrát hnala ze sluníčka, ať si zaleze do stínu. Ale je fakt, že ta si zase hodně čvachtala nohy v bazénku.

10.7.2021 14:00
Atheira

XXX.XXX.245.179

Nene. Taky říkám Laře pindruše.

10.7.2021 14:56
Zrzavci

XXX.XXX.29.182

marcelaamax napsal(a):

No co co, co by si taky nemohl zarodit, ne?

10.7.2021 15:16
fikovnice

XXX.XXX.17.196

lesnížínka napsal(a):

Rady nečetla jsem to celé, ale mám mobilní klimu, která je téměř bezhlučná. Problém je to vyvedení odváděcí roury tepla. Dávám ji z okna, ale chce to vyřešit nějak elegantněji a efektivněji. Kolik stupňů máte vlastně v baráku??

10.7.2021 15:40
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

fikovnice napsal(a):
Rady nečetla jsem to celé, ale mám mobilní klimu, která je téměř bezhlučná. Problém je to vyvedení odváděcí roury tepla. Dávám ji z okna, ale chce to vyřešit nějak elegantněji a efektivněji. Kolik stupňů máte vlastně v baráku??

Venku je teď 31, v baráku 27,6

10.7.2021 16:38

Středočeši jsme se dnes vrátili ze Znojma a naťapali jsme toho dost za pobyt. Znojmo je krásné město a Olivku podrbal za uchem v 5.30h ráno při vycházce i mistní pan farář, větral zrovna kostel 😉

10.7.2021 20:22

tento týden moc fotek nebude - ty s vnukem sem dávat nechci (a on zodpovědně psovodil, i když mu děsně vadí Najtí flusy ), Saské parky už jsem sem nacpala v pondělí... takže jen trocha mokrého lesa.

11.7.2021 10:35

v lese bylo ráno krásně - rozumná teplota, nikde nikdo (houby u nás zatím moc nerostou - přinesli jsme pár růžovek na "držkovku" a pár hříbků), psisko spokojené - jeho svět je zase v normálu. Nadšeně obešel les za humny, probrodil potoky, ponosil klacky - ušli jsme 8 kiláčků podhůřím Jizerek. Myslím, že se těší, až zítra ráno vypadneme do pracovního procesu. Netuší chudák, že já jen na dva dny

12.7.2021 15:29

Tak já se taky trošku pochlubím....moc nevenčíme, ale v sobotu jsme se psem získali na KPZ I. cenu a titul CACT. A v neděli na oblastce s fenkou vítěze třídy v třídě otevřené. Je to takové moje zúročení celoroční práce a mám z toho hrozně velkou radost, i když pro mnohé by to třeba byla už rutina. :-)

12.7.2021 16:16

Tak já se taky trošku pochlubím....moc nevenčíme, ale v sobotu jsme se psem získali na KPZ I. cenu a titul CACT. A v neděli na oblastce s fenkou vítěze třídy v třídě otevřené. Je to takové moje zúročení celoroční práce a mám z toho hrozně velkou radost, i když pro mnohé by to třeba byla už rutina. :-)

Mooc velká gratulace, je to fantastický pocit. pamatuju si, když jsem ještě jezdívala na výstavy a získali jsme třeba CAC nebo CACIB a ještě, když byla velká konkurence, kolikrát jsem i brečela v kruhu. Tomu se nedalo ubránit. Máte krásné pejsky

12.7.2021 16:25

Mooc velká gratulace, je to fantastický pocit. pamatuju si, když jsem ještě jezdívala na výstavy a získali jsme třeba CAC nebo CACIB a ještě, když byla velká konkurence, kolikrát jsem i brečela v kruhu. Tomu se nedalo ubránit. Máte krásné pejsky

Moc děkuju. Já mám z toho o to větší radost, že se mně to povedlo až tak docela pozdě, už je mně 52. A už jsem ani nevěřila, že bych to mohla dokázat. Ale nakopla mně jedna chovatelka, jejíž tatínek začal taky docela pozdě. Takže jo, nikdy není pozdě a život máme jen jeden.

12.7.2021 16:49

Moc děkuju. Já mám z toho o to větší radost, že se mně to povedlo až tak docela pozdě, už je mně 52. A už jsem ani nevěřila, že bych to mohla dokázat. Ale nakopla mně jedna chovatelka, jejíž tatínek začal taky docela pozdě. Takže jo, nikdy není pozdě a život máme jen jeden.

Jo, přesně tak, o to větší ta radost je a tak nějak hřeje u srdíčka, ůplně vás chápu. Já jsem cíťa a všechno prožívám hodně dlouho. Je to mnohem krásnější pocit, než nové hadry, boty nebo dovolená u moře

12.7.2021 16:50

..jsou nádherní...

12.7.2021 20:57
Atheira

XXX.XXX.209.8

Včera ohromná bouřka a několik hodin deště. Zvedla se hladina potoka a je tam i docela proud. Na videu to není vidět, ale když se k tomu přijde naživo, je znát, že to tam fičí víc než běžně. Ta voda to samozřejmě umí i mnohem víc, ale to tam Laru nepouštím a nebo jen na špagátě, když fakt moc chce.

Ale pobavilo mě, jak plave šejdrem, tak jsem ji natočila.

12.7.2021 20:58
Terven

XXX.XXX.110.191

Gratuluju

12.7.2021 21:13
Terven

XXX.XXX.110.191

Jo, přesně tak, o to větší ta radost je a tak nějak hřeje u srdíčka, ůplně vás chápu. Já jsem cíťa a všechno prožívám hodně dlouho. Je to mnohem krásnější pocit, než nové hadry, boty nebo dovolená u moře

Jo, tak já jsem ten pocit zažila i na sranda noseworkových závodech - ke štěstí mi stačilo, že Vikina nebyla úplně poslední. První terén byla otevřená dodávka, kde byly 3 vzorky jakože "drogy" ...a při průběžném hodnocení rozhodčí řekl: "Vikina..." pak se významně odmlčel a dodal "....našla všechny"
...tak to byl asi můj největší kynologickej úspěch

12.7.2021 22:19

@Sarah01 Posílám velké gratulace! Psiska máte krásná, pozdravujte. A 52 není žádný věk - jste v nejlepších letech. :-)

13.7.2021 21:25
Terven

XXX.XXX.110.191

Jinak teda - humorná příhoda ...už už jsem se včera chystala napsat, že jsme stejnej ročník, jenže pak jsem to přepočítala a jsem o rok starší
Netuším, jestli se to stává ještě někomu jinýmu - když se mě někdo zeptá na věk, musím to nejdřív spočítat, většinou se sekám o rok...furt se to mění
Ale věk svých zvířat sypu z rukávu bez chyby.
K tématu venčení - dneska hic a dusno před bouřkou. U nás je indikátorem hicu na padnutí pinčová. Pokud i ona, která v tropických dnech spí zavrtaná pod peřinou, venku dejchá s otevřenou tlamou, znamená to, že vedro už stojí za to.

13.7.2021 21:50

včera nebylo tak na padnutí vedrem jako dnes a tak jsme navštívili Prahu a venčili v ZOO...to vám tam bylo všelijakých vůní a pachůů....🐶

13.7.2021 22:06

Tak mi jsme se dneska ráno vyprdelily až kolem půl deváte a to už byl pěknej hic, po půl hodině toho měly holky tak akorát a já byla zpocený až na,,,,,no´prostě všude,
Tak jsem si říkala, že teda spácháme něco většího večer a to už zase u nás začalo pěkně bouřit, tak jsem ješrě v sedm mastila holkám koupit masi a pribiňáčky a jak jsme vylezli z krámu a než jsem to naskládala do auta, tak jsem byla durch,
Čekala jsem, jestli nepřestane chcavec,,,,no přestal, ale okolo bylo zlověstní černo, a pak za chvíli to začalo........takže večerná prochajda se nekonala a předtím jít nešlo protože slunce pálilo a bylo hrozbě dusno.

Prostě pro nepejskaře super letní den.....pro pejskaře nic moc.

13.7.2021 22:28

Terven napsal(a):
Jinak teda - humorná příhoda ...už už jsem se včera chystala napsat, že jsme stejnej ročník, jenže pak jsem to přepočítala a jsem o rok starší
Netuším, jestli se to stává ještě někomu jinýmu - když se mě někdo zeptá na věk, musím to nejdřív spočítat, většinou se sekám o rok...furt se to mění
Ale věk svých zvířat sypu z rukávu bez chyby.
K tématu venčení - dneska hic a dusno před bouřkou. U nás je indikátorem hicu na padnutí pinčová. Pokud i ona, která v tropických dnech spí zavrtaná pod peřinou, venku dejchá s otevřenou tlamou, znamená to, že vedro už stojí za to.

Tak já si zase běžně ten rok přidávám. 😀 Narozeniny mám totiž 23. prosince, takže mám tendenci už ten každoroční věk říkat, ačkoliv to bude vždy až na konci roku. Přitom bych si vlastně mohla ubírat. 😊

13.7.2021 22:36
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

U nás dneska taky hic, takže prochajda jen krátká, plus pes si zaplaval. Pak jsme objeli příbuzenstvo a přijeli unavení a umazlení až navečer, takže už jsme se jen váleli na zahradě...

Jinak k tomu věku - stává se mi hodně často, že se mě někdo zeptá, kolik mi je, a já dobu přemýšlím, kolik vlastně . A v jednu dobu jsem se sekla na jednom čísle, a nevím proč, ale měla jsem ještě asi tři roky pořád tendenci říkat ten stejný věk .

13.7.2021 22:49
Terven

XXX.XXX.110.191

Tak já si zase běžně ten rok přidávám. 😀 Narozeniny mám totiž 23. prosince, takže mám tendenci už ten každoroční věk říkat, ačkoliv to bude vždy až na konci roku. Přitom bych si vlastně mohla ubírat. 😊

Takhle já přidávám Vikině...je 23. listopadu

13.7.2021 22:53

marcelaamax
A budoucí mamina v pohodě ta vedra? Už má pěkné bišínko 😍 držím palce✊

14.7.2021 06:58
Atheira

XXX.XXX.248.215

Lara prý dneska venčit nepotřebuje. Prší.

14.7.2021 08:12
Atheira

XXX.XXX.248.215

Tak jsem to chtěla zkusit znova, ale neklapne to...

14.7.2021 08:46

no tak mi si bláhově mysleli, že stihneme oběhnout lesní "střední okruh" před deštěm. Nestihli jsme to. Promokli jsme úplně skrz naskrz... Ale už vařím kafe, pes je vyfroťákován, dovolená začíná nakonec docela povedeně. Čeká mě zavařování masa pro nás, zamražování masa pro psa... PVE se blíží (PVE = Prázdninová Velká Expedice - název je od vnoučat)

14.7.2021 09:18
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

marcelaamax napsal(a):
U nás dneska taky hic, takže prochajda jen krátká, plus pes si zaplaval. Pak jsme objeli příbuzenstvo a přijeli unavení a umazlení až navečer, takže už jsme se jen váleli na zahradě...

Jinak k tomu věku - stává se mi hodně často, že se mě někdo zeptá, kolik mi je, a já dobu přemýšlím, kolik vlastně . A v jednu dobu jsem se sekla na jednom čísle, a nevím proč, ale měla jsem ještě asi tři roky pořád tendenci říkat ten stejný věk .

Jedití - chodící pupek! Chudera v tom vedru a dusnu to musí být něco. Jak je tady ta záplava ščenátek a budoucích ščenátek, tak nějak nebezpečně závidím

14.7.2021 09:23
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Je to takové moje zúročení celoroční práce a mám z toho hrozně velkou radost, i když pro mnohé by to třeba byla už rutina. :-)

Přidávám se ke gratulacím. Myslím, že cokoliv, čeho člověk se svým psem dosáhne je prostě úspěch. Nic není zadarmo, stojí to spoustu úsilí, času, trpělivosti. A věk? copak to dneska hraje nějakou roli? Navíc takhle nízký věk? Však to je jenom podruhý dvacetšest. Ba naopak je to na pochvalu navíc.
Taky musím přemýšlet, když se mě někdo zeptá kolik mi je. Ustrnula jsem kdysi kdesi v nějakým mnohem mladším ročníku a ten čas už nějak nevnímám, že bych měla být dospělá nějaká. Jednou se mi stalo, že jsem to nemohla rychle dopočítat, tak jsem řekla, že jsem o pět let mladší než moje sestra . Asi jsem nějak doufala, že to prostě oddálím tu odpověď a stihnu to mezitím vypočítat. Bohužel zcela logicky následovala otázka, kolik je teda mojí sestře a to už jsem byla v klinči, tolik výpočtů už jsem nedala

14.7.2021 09:24
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
Lara prý dneska venčit nepotřebuje. Prší.

mohla by se ještě někde zamknout

14.7.2021 10:19
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

A budoucí mamina v pohodě ta vedra? Už má pěkné bišínko 😍 držím palce✊

Hele oni jí ta vedra nikdy extra nevadila, a nevadí ani teď. Miluje sluníčko. Ale samozřejmě znát to na ní je, doma hodně odpočívá, se psem si vůbec nehraje. Ale na procházkách pořád běhá.

A jak se nám dnes venčí? Podobně jako Laře . Od noci prší, ráno jsem šla vypustit nejdřív čubinu, ta běžela nadšeně (pes zůstal v posteli, protože v tomhle je o něco chytřejší a déšť slyšel už z okna), jakmile jsem otevřela dveře a ona viděla, že prší, tak se její výraz změnil na největšího chudáka, a že nikam nejde. Ale nakonec teda šla, sama a dobrovolně, pár metrů od dveří, s největší opatrností, aby na ní kapka nespadla, a tam se na zámkovce pod střechou vyčůrala, a fofrem letěla zpátky. Pak jsem teda ukecala psa, vyšel ven (tam je všude střecha) a nenápadně zahnul do křesla, kde se stočil do klubíčka, a prý že bude hodný a bude spinkat, jen ať nemusí na déšť. Z křesla jsem ho vyhnala, tak si prostě stoupnul doprostřed terasy a dál že se ani nehne. No nic, musela jsem ho tam dotlačit - vzala jsem ho jakoby mezi nohy, svírala a talčila před sebou , došli jsme na trávu, pustila jsem ho - měl dva pokusy o útěk zpátky, ty jsem mu znemožnila. Pak chvíli stál a koukal jako trouba, a potom konečně zvednul nohu, vyčůral se, a s radostí běžel ke dveřím . A teď o psech nejspíš celý den nebudu vědět .

14.7.2021 10:25
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Krutomíra Obecná - nikoliv panička!

ejch, to bylo k marcele, která tejrá těhotnou a nebožáka venčením.

14.7.2021 10:26
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Zrzavci napsal(a):
Jedití - chodící pupek! Chudera v tom vedru a dusnu to musí být něco. Jak je tady ta záplava ščenátek a budoucích ščenátek, tak nějak nebezpečně závidím

Jo a k tomu pupku, zrovna včera jsem si od jedné příbuzné vyslechla, že fena nemá vůbec žádné břicho, že by to na ní ani nepoznala, a že tam v žádném případě nemůžou být 4 štěňata. Miluju tyhle lidi, kteří jsou chytřejší než ultrazvuk .

14.7.2021 10:30
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

marcelaamax napsal(a):
Jo a k tomu pupku, zrovna včera jsem si od jedné příbuzné vyslechla, že fena nemá vůbec žádné břicho, že by to na ní ani nepoznala, a že tam v žádném případě nemůžou být 4 štěňata. Miluju tyhle lidi, kteří jsou chytřejší než ultrazvuk .

Ježiš to je výborný!! Marcelo - můžu to používat ? Chytřejší než ultrazvuk!!! GENIÁLNÍ RČENÍ!

Paní asi velechytrá, nikdy neviděla víc než jednu těhotnou ženskou? Moje ségra je hroznej drobek takovej. když byla těhule nic, fakt nic na ní nebylo vidět, dlouho nic, pak se jednoho dne probudila a měla pupek, že si na něj mohla postavit půllitr . Trošku to přeháním, ale ne moc, fakt. Člověk by čekal, že u takový tyčky se těhotenství pozná dřív, než u podstatný ženský, jenže houbový, přesně naopak.

14.7.2021 10:36
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Zrzavci napsal(a):
Ježiš to je výborný!! Marcelo - můžu to používat ? Chytřejší než ultrazvuk!!! GENIÁLNÍ RČENÍ!

Paní asi velechytrá, nikdy neviděla víc než jednu těhotnou ženskou? Moje ségra je hroznej drobek takovej. když byla těhule nic, fakt nic na ní nebylo vidět, dlouho nic, pak se jednoho dne probudila a měla pupek, že si na něj mohla postavit půllitr . Trošku to přeháním, ale ne moc, fakt. Člověk by čekal, že u takový tyčky se těhotenství pozná dřív, než u podstatný ženský, jenže houbový, přesně naopak.

Což o to, těhotných paní viděla dost (pracovala s nimi), spíš si myslím, že nikdy neviděla březí fenu .

Člověk by čekal, že u takový tyčky se těhotenství pozná dřív, než u podstatný ženský, jenže houbový, přesně naopak.

Jo, přesně tak. Mám kamarádku tyčku a když si v 6tém měsíci vzala volnější tričko, tak na ní nebylo poznat nic. No a pak kamarádka plnějších tvarů, a na ní je ten pupek znát snad od 3 měsíce

14.7.2021 10:39
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

marcelaamax napsal(a):
Což o to, těhotných paní viděla dost (pracovala s nimi), spíš si myslím, že nikdy neviděla březí fenu .

Člověk by čekal, že u takový tyčky se těhotenství pozná dřív, než u podstatný ženský, jenže houbový, přesně naopak.

Jo, přesně tak. Mám kamarádku tyčku a když si v 6tém měsíci vzala volnější tričko, tak na ní nebylo poznat nic. No a pak kamarádka plnějších tvarů, a na ní je ten pupek znát snad od 3 měsíce

No to by mě zajímalo, kam to ale ty tyčky dávaj. A to ségře se narodil synovec v takový jako i větší velikosti - měla právě při porodu problém, páč malá a drobná a prodila slona

tak to paní asi omlouvá, že neviděla psí nastávající matku, ale je fakt, že jak stojí, tak to zatím nějak extrémně vidět není, takže asi prostě člověk neznalý nepozná. Ale jak leží s tím řípem naplacato, to už poznat je.

14.7.2021 10:46
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Zrzavci napsal(a):
No to by mě zajímalo, kam to ale ty tyčky dávaj. A to ségře se narodil synovec v takový jako i větší velikosti - měla právě při porodu problém, páč malá a drobná a prodila slona

tak to paní asi omlouvá, že neviděla psí nastávající matku, ale je fakt, že jak stojí, tak to zatím nějak extrémně vidět není, takže asi prostě člověk neznalý nepozná. Ale jak leží s tím řípem naplacato, to už poznat je.

No ona tam právě ležela rozvalená, takže to docela vidět bylo .

Ale zase je pravda, že pokud fenu někdo nezná, a neví, jak vypadala předtím (a ona ji moc nevídá, delší dobu ji neviděla vůbec), tak mu to třeba tak nepřijde. Já když to porovnám, tak je to prostě kule . Ale už jsem psala jinde, že znám feny, které vypadají podobně, nejsou březí, ale jsou ve výstavní kondici .

Ale zas když o tom prd vím, tak nebudu dělat chytrou, že jo

14.7.2021 10:58
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

marcelaamax napsal(a):
No ona tam právě ležela rozvalená, takže to docela vidět bylo .

Ale zase je pravda, že pokud fenu někdo nezná, a neví, jak vypadala předtím (a ona ji moc nevídá, delší dobu ji neviděla vůbec), tak mu to třeba tak nepřijde. Já když to porovnám, tak je to prostě kule . Ale už jsem psala jinde, že znám feny, které vypadají podobně, nejsou březí, ale jsou ve výstavní kondici .

a to bych viděla jako základ Můžu říct, že mě jako laikovi to vůbec nepřijde a že bych tam březost neviděla, ale rovnou mrsknout počet štěňat - to je bravurní

14.7.2021 12:07
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Nenapadá mě, kam umístit tenhle dotaz - a nechci úplně zakládat téma. a předpokládám, že tady asi proběhnou čas od času všichni místní - není mezi vámi někdo, kdo by se orientoval u pinčů?
Obrátila se na mě kamarádka mojí kamarádky , umřela jim po patnácti letech pinčová a rádi by pořídili novou feňuli - s papírama. Ale pochopitelně po té době už se neorientují. Jenže já v těchhle vodách taky ne. Nemáte někdo nasměrování na slušnou chovku s kterou byste sami měli zkušenost?

14.7.2021 12:14
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Zrzavci napsal(a):
Nenapadá mě, kam umístit tenhle dotaz - a nechci úplně zakládat téma. a předpokládám, že tady asi proběhnou čas od času všichni místní - není mezi vámi někdo, kdo by se orientoval u pinčů?
Obrátila se na mě kamarádka mojí kamarádky , umřela jim po patnácti letech pinčová a rádi by pořídili novou feňuli - s papírama. Ale pochopitelně po té době už se neorientují. Jenže já v těchhle vodách taky ne. Nemáte někdo nasměrování na slušnou chovku s kterou byste sami měli zkušenost?

Napište sz "Conie", snad se nepletu, ale myslím, že ona sama chová pinče a určitě bude vědět.

14.7.2021 12:19
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

marcelaamax napsal(a):
Napište sz "Conie", snad se nepletu, ale myslím, že ona sama chová pinče a určitě bude vědět.

Conie je to! Díky, já vím, že tu někdo s pinčema je, ale dlouho jsem ji tu neviděla. A teď ještě prosba - prosím nesmát se, protože já jsem sama ještě nikdy SZ nepsala, jen jsem odpovídala na to, co někdo napsal mně - jak to provedu? Zkoušela jsem to - dala napsat zprávu, vybrat příjemce, ale Conie tam nevidím, jak ji tam dostanu?

14.7.2021 12:21
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zrzavci napsal(a):
Conie je to! Díky, já vím, že tu někdo s pinčema je, ale dlouho jsem ji tu neviděla. A teď ještě prosba - prosím nesmát se, protože já jsem sama ještě nikdy SZ nepsala, jen jsem odpovídala na to, co někdo napsal mně - jak to provedu? Zkoušela jsem to - dala napsat zprávu, vybrat příjemce, ale Conie tam nevidím, jak ji tam dostanu?

Napište si ji do toho řádku, co se vám nabídne, když dáte vybrat příjemce.

edit: jo a poznámka - prosím nesmát se, já jsem nikdy SZ nepsala - ta mě stejně rozesmála.

14.7.2021 12:43
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
Napište si ji do toho řádku, co se vám nabídne, když dáte vybrat příjemce.

edit: jo a poznámka - prosím nesmát se, já jsem nikdy SZ nepsala - ta mě stejně rozesmála.

To se to směje, to se to směje! Nebožačce neznalý! Nicméně díky, učinila jsem tak a snad to odešlo. Tak uvidíme. Díkec oběma.

14.7.2021 12:47
Terven

XXX.XXX.110.191

marcelaamax napsal(a):

Jj, taky jsem chtěla napsat, že Conie...
pokud vím, už nemá trpaslíky, ale jen pinče německý, či spíše pinčové německé
Ještě než jsem si pořídila pinčovou z útulku, koketovala jsem s myšlenkou pořídit si pinčíka normálně z chovky. Ale údajně žádná hitparáda a černé fenky prý téměř nesehnatelné. Takže jsem měla víc štěstí než rozumu

15.7.2021 13:19
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

My jsme včera vyrazili hromadně:

15.7.2021 13:52
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zrzavci napsal(a):
My jsme včera vyrazili hromadně:

Zrzek je chudák. Taková zrada!

15.7.2021 14:07
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
Zrzek je chudák. Taková zrada!

Já to zjistila, až teď,když jsem sem ty fotky dávala, že trůní a já jsem jak paparazzí Přišlo mi to původně takový hezký.... modrý nebe, zelená louka, jeden pejsek, druhej pejsek, kocourek a..nakonec i ...h..bobek

15.7.2021 18:34
šavlozubka

XXX.XXX.238.156

Naš staroch už má už měsíc od operace a zdárně se zotavuje. Musíme ho spíš krotit, aby nedělal a nevymýšlel lumpačinky. Procházky pomalu prodlužujeme.

15.7.2021 19:11

šavlozubka napsal(a):
Naš staroch už má už měsíc od operace a zdárně se zotavuje. Musíme ho spíš krotit, aby nedělal a nevymýšlel lumpačinky. Procházky pomalu prodlužujeme.

Chválím žlutý funkční šátek 👍
náš předchozí taky nosil, protože když se rozrušil, kašlal a byl nejen kardiak, ale měl i plicní nádor...šátek pomáhal, páníčci s pejsky si docela všímali...

15.7.2021 19:12

šavlozubka napsal(a):

Tak gratuluju, že se tak pěkně zotavujete.

Vidím, že má pesan žlutej šáteček....jak to vypadá v praxi, mají už lidi povědomí, co to znamená, respektují to??

15.7.2021 19:14

šavlozubka napsal(a):

A gratuluji ke zdárné rekonvalescenci 👍udržet pejska v klidu musí být celkem scifi...

15.7.2021 19:22
šavlozubka

XXX.XXX.238.156

Tak gratuluju, že se tak pěkně zotavujete.

Vidím, že má pesan žlutej šáteček....jak to vypadá v praxi, mají už lidi povědomí, co to znamená, respektují to??

Zatím chodíme jen nejkratší venčící okruh, takže potkáváme jen pár místních, kteří vědí, že je po operaci od manžela. Dokud se musel vynášet na venčení v přepravce, venčil muž, protože s batoletem v jedné ruce a druhým potomkem na cestě, jsem to fyzicky a logisticky nezvládala. Teď už je to dobré, když ho můžu jen vzít do náruče. Předpokládám, že ostrý test proběhne, až se došouráme do parku.

15.7.2021 19:24
šavlozubka

XXX.XXX.238.156

A gratuluji ke zdárné rekonvalescenci 👍udržet pejska v klidu musí být celkem scifi...

Jo ty tři týdny před operací a tak dva po ní byly dost šílené. Zvlášť když se mu ulevilo a už byl celý zpruzelý, že nesmí opustit omezený prostor marodky. A to je na ohrádku/klec zvyklý. Teď už ho necháváme volně po bytě a jen hlídáme, aby se nesnažil vyskočit na gauč, tak to je lepší a i on je ve větší pohodě.

15.7.2021 21:07

Tak dnešní procházka za trest pro všechny zúčastněné.
Rozhodla jsem se, že uděláme tréningovou, už tak 1-2x týdně chodíme synchronizační krátkou prochajdu s oběma holkama na vodítkách.
Přijely jsme do parku, který byl ovšem plný skupinek romů, lidí se psy, korzujícími lidmi a na větší travnaté ploše, kam jdu s holkama jako první, aby trochu upustily páru, byly rozložené ženské, co cvičily jógu.
Takže Gina zpruzená, že musí šlapat u nohy, Jessina se dneska pletla omega.
Pak jsme potkaly pár se psem, kdy se pán zeptal, cože to je za plemeno, ten velkej bílej pes...tak mu říkám, že pyrenejský horský pes a pán říká, že jeho známej ho má taky akorát že černýho. Tak říkám, že to je blbost, že tihle psi jsou jenom bílí a pán, si trval na svém, že jeho známý má černýho a vypadá trochu, jak velkej knírač.
No říkám, jestli teda nemá pyrenejskýho ovčáka....i když je pro mě ta podoba s kníračem diskutabilní a on, že jo....takže stojím a vysvětluju, že to je úplně jiné plemeno.
Dokonce jsem měla i radost, že Gina se sice o cizího psa aktivně zajímá, ale není to žádnej cirkus, za který bych se musela stydět .....no a pak jsme se dostali k debatě, že pán by takovýho psa doma nechtěl, že těch chlupů, to je děs a....a Jessina se začala nudit a začala skákat na Ginu, kterou mi rozhodila a komplet jsme se všechny zamotaly do vodítek........
No tak jsme to ještě doobešly, naložim holky do auta a frčím dom...a akorát myslim na to, jak se tady pochlubíme, že už Jessinka v autě neblinká a ještě si říkám, že do závorky dám sdělení, že doufám, že jsem to nezakřikla a že se mi zítra nepobleje až pojedeme na očkování.....a v tu chvíli se poblila.
Já teda jsem pořád na takovou variantu připravená, takže celou přední sedačku, podlahu a skoro celej středovej panel mimo řadičky mám přikrytej autodekou a na tom ještě normální deku, že kdyby se poblinkala tak jí jen stáhnu a hodim do pračky.
No přeci si nebude blinkat na svoje místečko, takže mi to vrhla mezi přední sedačky a na páku ruční brzdy.
No bylo v tom dost trávy, takže se asi holka dneska napásla a proto to vyvrhla....alespoň doufám, že to byla vyjímka.
Takže holky domů, já kýbl a tradá mejt auto.

Tak mi to tak přijde vtipný, jak všem vykládám, jak je prochajda se psem relax a jak mě to dobíjí a jak je to úžasný a jak si vyčistím hlavu.......no tak dneska to byl spíš horor.

15.7.2021 21:31

Nejlíp se venčí v autě...je tam teplo, neprší tam, občas se tam i jí...hlavně že mě berou sebou.
A jednu z jara: čistá domu nejdu...

16.7.2021 08:39
Atheira

XXX.XXX.186.194

Nejlíp se venčí v autě...je tam teplo, neprší tam, občas se tam i jí...hlavně že mě berou sebou.

Ksicht pozdravuje dalšího spokojenýho ksichta.

16.7.2021 09:50
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

jen taková malá poznámka - už vám někdo někdy řekl tu informaci, že ona se původně měla evidentně narodit jako žížala a pak nakonec nahonem potřebovali shora dodat štěně bulíka a tak to na poslední chvíli změnili? zapomněli ovšem z hadrdisku vymazat to základní žížalí chování. Měla byste to reklamovat

16.7.2021 10:00

Zrzavci napsal(a):

jen taková malá poznámka - už vám někdo někdy řekl tu informaci, že ona se původně měla evidentně narodit jako žížala a pak nakonec nahonem potřebovali shora dodat štěně bulíka a tak to na poslední chvíli změnili? zapomněli ovšem z hadrdisku vymazat to základní žížalí chování. Měla byste to reklamovat

supr vysvětlivky k videjku 😄😂 Zrzavci, měla byste napsat nějaké psí příběhy👍jde Vám skvěle! A je vás tu víc takových nadaných....Jsem se nasmála....děkuji za pobavení 😄 s Váma se všema se tady pejskař nenudí teda...

16.7.2021 10:02

Atheira napsal(a):
Ksicht pozdravuje dalšího spokojenýho ksichta.

Vynikající tlamička, posílám pohlazení 🙂

16.7.2021 10:33
Terven

XXX.XXX.110.191

supr vysvětlivky k videjku 😄😂 Zrzavci, měla byste napsat nějaké psí příběhy👍jde Vám skvěle! A je vás tu víc takových nadaných....Jsem se nasmála....děkuji za pobavení 😄 s Váma se všema se tady pejskař nenudí teda...

To ona píše

16.7.2021 10:55

https://zrzavec.com.cz/

Taky si občas počtu.

16.7.2021 11:15
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

No jo, kouknu se a vidim - jasná žížala tendle pes Náš ohař se zase měl původně narodit jako kropítko od konve a taky to nakonec přeštelovali. Tak mu prostě zvostalo to roznášení vody po prostoru. nemůže za to

16.7.2021 11:16
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Taky si občas počtu.

To jsem ráda, že ohaří povídání baví, děkuju.

16.7.2021 11:20

Zrzavci napsal(a):
No jo, kouknu se a vidim - jasná žížala tendle pes Náš ohař se zase měl původně narodit jako kropítko od konve a taky to nakonec přeštelovali. Tak mu prostě zvostalo to roznášení vody po prostoru. nemůže za to

Hm, to bude asi systémová chyba… Ten můj byl stejný případ. 😱

16.7.2021 11:21

Zrzavci napsal(a):

Žížala byl i můj pes, měl to i jako jednu z přezdívek (zkráceně Žíža). Dlouhej, hubenej a kroutil se jak žížala.

16.7.2021 11:30
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Hm, to bude asi systémová chyba… Ten můj byl stejný případ

Žížala byl i můj pes, měl to i jako jednu z přezdívek (zkráceně Žíža). Dlouhej, hubenej a kroutil se jak žížala.

já to furt řikám, že dneska nejni spoleh vůbec na nic. Člověk si koupí psa a prodaj mu žížalu, nebo kropítko

Odetto - je pravděpodobný, že mají společnýho předka někde, však víte, že ty vižlíci jsou veskrze dost popříbuznělý -bohužel (a tím pádem díky za každýho, kdo do toho háže novou krev) . Moje kamarádka má fenku - kdy její dědeček je Rumoušův táta a jak přes kopírák roznáší vodu, jak virus

16.7.2021 11:59

Zrzavci napsal(a):
Hm, to bude asi systémová chyba… Ten můj byl stejný případ

já to furt řikám, že dneska nejni spoleh vůbec na nic. Člověk si koupí psa a prodaj mu žížalu, nebo kropítko

Odetto - je pravděpodobný, že mají společnýho předka někde, však víte, že ty vižlíci jsou veskrze dost popříbuznělý -bohužel (a tím pádem díky za každýho, kdo do toho háže novou krev) . Moje kamarádka má fenku - kdy její dědeček je Rumoušův táta a jak přes kopírák roznáší vodu, jak virus

Tak minimálně Trappa nebo Pitypanga má společného většina vizsel v ČR. Tam asi leží prvopočátek té příbuznosti, pak to jen nabíralo na síle.

S Rumíčkem tam máme společného Boba Zo Stredy… 🤔

16.7.2021 12:12
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Tak minimálně Trappa nebo Pitypanga má společného většina vizsel v ČR. Tam asi leží prvopočátek té příbuznosti, pak to jen nabíralo na síle.

S Rumíčkem tam máme společného Boba Zo Stredy… 🤔

žjo Odetto - Tys normálně inspektor Kolumbus, jak jsi to vynašla.

Jojo Pitypang, to je fakt. No vždycky je průser, když se všichni rozhodnou pro jeden směr. Ale je dobře, že dneska se snad už lidi snaží to rozstřelit? Nevím to přesně, protože nemám čas to už dneska sledovat a kdybych si měla vybírat štěndo- budu paradoxně bezradná jak batole, protože čas běží a všechno se to změnilo.

16.7.2021 12:28

Zrzavci napsal(a):
žjo Odetto - Tys normálně inspektor Kolumbus, jak jsi to vynašla.

Jojo Pitypang, to je fakt. No vždycky je průser, když se všichni rozhodnou pro jeden směr. Ale je dobře, že dneska se snad už lidi snaží to rozstřelit? Nevím to přesně, protože nemám čas to už dneska sledovat a kdybych si měla vybírat štěndo- budu paradoxně bezradná jak batole, protože čas běží a všechno se to změnilo.

Jsem Rumíčka prokoukla. 😂

Jak jsem byla před lety orientovaná, tak dneska taky nejsem. Valila jsem oči, kolik CHS maďarů za těch pár let vzniklo…

16.7.2021 12:43
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Jsem Rumíčka prokoukla. 😂

Jak jsem byla před lety orientovaná, tak dneska taky nejsem. Valila jsem oči, kolik CHS maďarů za těch pár let vzniklo…

No jo, von je taková duše čistá, snadno prokouknutelná

No přesně vyrostlo to jak houby po dešti a navíc já jak nejsem na fakbůku, tak vůbec, ale vůbec netuším. Koukala jsem jak zjara když si pořizovala Dennyky. A teď to vůbec musí být nářez. Už jsi psala? Já držim ty palce.

16.7.2021 12:57

Zrzavci napsal(a):
No jo, von je taková duše čistá, snadno prokouknutelná

No přesně vyrostlo to jak houby po dešti a navíc já jak nejsem na fakbůku, tak vůbec, ale vůbec netuším. Koukala jsem jak zjara když si pořizovala Dennyky. A teď to vůbec musí být nářez. Už jsi psala? Já držim ty palce.

Ono taky v dobách Pitypanga a Trappa asi nebylo kam sáhnout, mě k tomu ještě napadlo, dneska už v těch papírových rodokmenech ani nejsou, kolik generací je to zpátky. Co tak bloudím databází, zdá se mi, že COI klesá, tak snad je to na dobré cestě. Taky se víc kryje v zahraničí.

Já vybírám hlavně srdcem, už zase. V rodokmenech se dívám na potenciální praprarodiče, tam jsem většinu psů ještě viděla i osobně a hodně jsem je sledovala. Pak samozřejmě zdraví (to se těžce dohledává), věk dožití, výsledky zkoušek a výstav… Koukám i na bonitační kódy. Ale stejně bych neřekla, že je ten můj výběr kvalifikovaný, xy chovek neznám a ani o nich neuvažuji - vybírám z těch, co jsem znala kdysi.

Dopoledne jsem psala. :) Drž palce, nemám plán B.

16.7.2021 13:13
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Ono taky v dobách Pitypanga a Trappa asi nebylo kam sáhnout, mě k tomu ještě napadlo, dneska už v těch papírových rodokmenech ani nejsou, kolik generací je to zpátky. Co tak bloudím databází, zdá se mi, že COI klesá, tak snad je to na dobré cestě. Taky se víc kryje v zahraničí.

Já vybírám hlavně srdcem, už zase. V rodokmenech se dívám na potenciální praprarodiče, tam jsem většinu psů ještě viděla i osobně a hodně jsem je sledovala. Pak samozřejmě zdraví (to se těžce dohledává), věk dožití, výsledky zkoušek a výstav… Koukám i na bonitační kódy. Ale stejně bych neřekla, že je ten můj výběr kvalifikovaný, xy chovek neznám a ani o nich neuvažuji - vybírám z těch, co jsem znala kdysi.

Dopoledne jsem psala. :) Drž palce, nemám plán B.

Držím úplně nejvíc, co to jde. Plán bé se případně urodí sám.
Já jsem po odchodu Ešátora- tehdy teda bez úmyslu pořizovat štěně- taky bloumala jen ve vodách který jsem znala a věřila jim, že to dělají pro svoje vižlí srdce. A ejhle, ono se náhodou se vylouplo "sněžný" stvoření s vločkou na hrudním košíčku. Měla jsem to jednoduchý. Takže držím a doufám, že to budeš mít taky tak.

16.7.2021 13:24

Zrzavci napsal(a):
Držím úplně nejvíc, co to jde. Plán bé se případně urodí sám.
Já jsem po odchodu Ešátora- tehdy teda bez úmyslu pořizovat štěně- taky bloumala jen ve vodách který jsem znala a věřila jim, že to dělají pro svoje vižlí srdce. A ejhle, ono se náhodou se vylouplo "sněžný" stvoření s vločkou na hrudním košíčku. Měla jsem to jednoduchý. Takže držím a doufám, že to budeš mít taky tak.

Já doufám a přeju si.

16.7.2021 13:29

Zrzavci napsal(a):

Tak já vám vyfotím naší kuchyň, když se buli napije, má pak rituál obejít celou kuchyň po obvodu a vycamrat z huby ten pullitr vody, co jí uvízl za jazykem...nesnáším mokrou ponožku

16.7.2021 13:51
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Tak já vám vyfotím naší kuchyň, když se buli napije, má pak rituál obejít celou kuchyň po obvodu a vycamrat z huby ten pullitr vody, co jí uvízl za jazykem...nesnáším mokrou ponožku

Tak asi taky bude příbuzná s těma našima zrzavejma. Rumouš má nějaký spešl odměřovací zařízení, který řídí to odkapávání. Když to odnese dostatečně daleko, vyblemcne pak zbytek - a že je toho ještě dost! někde opodál . Fajn to je, když to mokro skončí v takový tý gumový pantofli v který teď já na stavbě v domku rejdím furt. je to bota univerzální na ven i dovnitř, ale jak se tam dostane voda, klouže to převelice.

16.7.2021 13:52
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Já doufám a přeju si.

To je dobře, protože přání se musí plnit nejen vo Vánočkách.

16.7.2021 14:04

Teda holky, ale já vám řeknu… není nic smutnějšího, než když vytřu, a ta podlaha zůstane třeba celý týden pěkná.

16.7.2021 14:06

Teda holky, ale já vám řeknu… není nic smutnějšího, než když vytřu, a ta podlaha zůstane třeba celý týden pěkná.

My přestali pouštět robovysavač každý den, protože to není potřeba...

16.7.2021 14:14
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Tak se přesuň na tu přechodnou dobu k nám, protože jak je to polostaveniště, tak tam to pěkný nevydrží ani vteřinu.

16.7.2021 14:15
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

A nejde, opravdu to nejde pořídit si zásobník na chlupy nějakej, vhodnej, potřebnej? Moc bych vám to přála. I tomu luxu,protože nečinnost je hrozná věc.

16.7.2021 14:22

Zrzavci napsal(a):
A nejde, opravdu to nejde pořídit si zásobník na chlupy nějakej, vhodnej, potřebnej? Moc bych vám to přála. I tomu luxu,protože nečinnost je hrozná věc.

Já si zatím pořídila totální nestíhání... to by snad (doufám) mohlo polevit po létě, tak v průběhu podzima můžeme třeba zkusit zhodnotit, jestli by to šlo nebo ne.

16.7.2021 14:25
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Já si zatím pořídila totální nestíhání... to by snad (doufám) mohlo polevit po létě, tak v průběhu podzima můžeme třeba zkusit zhodnotit, jestli by to šlo nebo ne.

JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

To je moc dobře já nějak měla za to, že teď vůbec nechcete, nebo to totálně nejde. A ono to pak člověka hodně šrotuje. Ale ešivá je tady takováhle vize a von jako podzim je za chvíli, tak třeba už budete mít někoho, kdo vám pak bude cupovat vánoční stromeček a vysavač nebude stíhat sbírat jehličí!

16.7.2021 14:31

Zrzavci napsal(a):
JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

To je moc dobře já nějak měla za to, že teď vůbec nechcete, nebo to totálně nejde. A ono to pak člověka hodně šrotuje. Ale ešivá je tady takováhle vize a von jako podzim je za chvíli, tak třeba už budete mít někoho, kdo vám pak bude cupovat vánoční stromeček a vysavač nebude stíhat sbírat jehličí!

No jako, ještě nejásám, zatím doma fakt není shoda o potřebnosti chlupů na zemi :)
Ale na léto to nemělo smysl řešit. Náš život jede v režimu školního roku, takže až tak v říjnu se usadíme a uvidíme, jak jsme na tom časově, prostorově, a tak vůbec. Na psa bych to ale zatím neviděla, spíš kočku.

16.7.2021 15:22

Gina líná....tyčovej vysavač mám v ruce asi 6x denně....když jsem v práci tak minimálně 2x....robot by měl za chvíli obalený kartáče chlupama.
Nejdřív jsem vysávala denně velkým vysavačem, ale už jsem to vzdala, za hodinu to vypadalo jako kdyby na to minimálně týden nikdo nesáhl, takže teď ho vytáhnu tak 1x týdně, abych pořádně vysála bordelíček a jinak to defakto dělám momentálně jen na oko.

16.7.2021 18:36

Dneska jsem to venčení odflákla, byli jsme po nákupech trochu a Olda sám doma...tak jsem mu za to, že byl doma hodný, koupila v IKEA hadici....no líbila se mu

večer to venku spolu ještě napravíme ten deficit...🐶 a 🥎

16.7.2021 18:57

Leithian zdrhla hadice, zachraň se, kdo můžeš!
Vahine - ta spodní fotka nemá chybu.

16.7.2021 19:34

Leithian zdrhla hadice, zachraň se, kdo můžeš!
Vahine - ta spodní fotka nemá chybu.

Leithian teda musí hadice přepočítat....😄
S touhle hadicí bude sranda ještě, hlava funguje jako maňas 🐍 Oliver si hraje strašně rád....byl inzerován jako Pan hračička 🐾

16.7.2021 20:00

Taky si občas počtu.

Díky, to jsem nevěděla...koukla jsem a ráda si počtu 👍 stránku jsem si uložila 😉

16.7.2021 20:37

No tak dneska zase chuťovčička....jdeme na prochajdu...vidím, že akorát přijeli sousedi a vykládají z auta věci, tak jsem přidala do kroku, abysme rychle prošly kolem, než otevřou branku, protože jsem slyšela jejich border teriéra a měla jsem strach, aby na holky nevylítnul....no jen jsme došly k přechodu asi deset metrů, tak jim samozřejmě zdrhnul a hurá na nás.
Měl teda štěstí, že se soustředil na Ginu, protože kdyby tohle zkusil na Jessinu, tak ode mně dostal kopačku....takhle jsem jen Gině říkala "klíííd Ginuš", pes byl vzteklej, nepříčetnej, ale naštěstí neměl tendence kousat.
No soused hned běžel, drapnul psa za kůži na krku, což se ani nedivím, myslím, že v tom amoku, kdyby ho vzal nějak normálně, tak by skončil s kousancem.

Jsem pyšná na obě holky, jak to v klidu zvládly.

Soused má kliku, že už nemám berbery, protože to by pes asi skončil minimálně na veterině, protože bych určitě nebyla schopná zabránit tomu, že by mu Sára nenandala košem....takovýho vzteklouna bych určitě nezachraňovala zvedáním do náruče......v případě, že by Sára koš neměla, tak by to byl asi krátký proces.

16.7.2021 21:39
Atheira

XXX.XXX.186.194

Dneska jsem to venčení odflákla, byli jsme po nákupech trochu a Olda sám doma...tak jsem mu za to, že byl doma hodný, koupila v IKEA hadici....no líbila se mu

večer to venku spolu ještě napravíme ten deficit...🐶 a 🥎

Toho máme taky. Lara ho miluje. Spí na něm. Ani ho moc neničí, jen jazyk odkousla.

16.7.2021 22:26

Atheira napsal(a):
Toho máme taky. Lara ho miluje. Spí na něm. Ani ho moc neničí, jen jazyk odkousla.

U nás to vypadá taky na lásku💕, chtěl ho vzít s sebou na prochajdu 🙂 jazyk a plandací ceduli jsem pro jistotu odstřihla... sežranej čumák- korálek minule stačil 🙄oči má had vyšité, tak sežrání nehrozí...uvidím, jestli ho vezme taky do pelechu ☺

17.7.2021 21:48
Atheira

XXX.XXX.147.135

Tak jsem zvědavá, jak moc se Lara posere. Po pšenici to bylo běžně divoký. Ale už ji dlouho neměla, dost se změnilo, je odolnější, tak třeba dobrý.
Byly jsme s mamkou a ona má všude na každým rohu pytlíky s piškotama pro psa. Lara piškoty nikdy neměla ráda, když jí je někdo nabízel, vždycky je vzala a vyflusla jak největší hnus. A dneska? Vykradla většinu pytlíku než byla odhalena.

17.7.2021 21:49
Atheira

XXX.XXX.147.135

Tak jsem zvědavá, jak moc se Lara posere. Po pšenici to bylo běžně divoký. Ale už ji dlouho neměla, dost se změnilo, je odolnější, tak třeba dobrý.
Byly jsme s mamkou a ona má všude na každým rohu pytlíky s piškotama pro psa. Lara piškoty nikdy neměla ráda, když jí je někdo nabízel, vždycky je vzala a vyflusla jak největší hnus. A dneska? Vykradla většinu pytlíku než byla odhalena.

17.7.2021 21:55
Atheira

XXX.XXX.147.135

Ten příspěvek jsem nepridavala dvakrát. Asi nejaky error.

18.7.2021 09:10

..páteční výlet na hrad Bezděs a Houska s jeho dřevěným Danteho peklem....vřele doporučuji...psi bez problémů...pouze na Housce platí vstupné 30 korun, ale opravdu stojí to za to....

18.7.2021 14:38

..páteční výlet na hrad Bezděs a Houska s jeho dřevěným Danteho peklem....vřele doporučuji...psi bez problémů...pouze na Housce platí vstupné 30 korun, ale opravdu stojí to za to....

Byli jsme předloni...akorát jsme jeli Houska a Trosky...a Kost a Bezděz jenom zvenčí.

Český ráj a Kokořínsko miluju, tam je krásně.....

18.7.2021 14:44

Byli jsme předloni...akorát jsme jeli Houska a Trosky...a Kost a Bezděz jenom zvenčí.

Český ráj a Kokořínsko miluju, tam je krásně.....

Opravdu je...

19.7.2021 21:38
Terven

XXX.XXX.110.191

Dnešní vycházka...a počasí- za mě pěknej způsob léta
Škoda, že jsem nebyla pohotovější kameraman - zachytila jsem v lesní tůňce už jenom Vikinu, ale chvíli před tím tam neplánovaně přistála pinčová. Pohybovala se typickými pinčími přískoky ve vysoké vegetaci a najednou se ozvalo "žbluňk"...pinčová je fena činu, sice se do vody příliš nehrne, ale když už se přihodilo, postavila se k tomu čelem

19.7.2021 22:11

Tak u nás dneska procházka super.....ale Jessina s tím autem je to dle mého horší a horší, sice už neblinká, nepanikaří, ale do auta se jí vůbec nechce a celou cestu (teď jezdíme do lokalit tak max 5 minut jízdy) se tváří jak boží umučení.
A co je úplně nejhorší, že i když trénujeme...do auta, ani nenastartuju, dám střívko...nej mňamina.. a vystupujeme, tak dobrovolně nemá absolutně snahu nastoupit a vzhledem k tomu, že teď už má 20 kilo. Do auta jí musím zvednout a strčit a to mi přijde, že se snad dělá ještě těžší, tak si neumím představit, jak tam dostanu třeba třiceti a více kilového psa, který se bude bránt zuby nehty.
Drží se od auta na délku vodítka a reálně si pro ní musím dojít a do auta jí odnést....k autu jí nemůžu nalákat vůbec na nic.........tak jen se modlím, aby tréning...nastoupím, sním střívko, vystoupím, měl nějakej efekt, protože jinak jsem tak nějak v pérdeli.

Tady je prostě vidět, že člověk i po třiceti letech se psy, je v něčem pořád začátečník.

Jinak je to naprosto úžasné štěňátko, ale tohle je fakticky problém....resp. s tím jak roste to nakonec může být pěknej průs.er
Čím dál víc si myslím, že to její blinkání není kinetóza, ale že je to ze stresu a nervozity, ze strachu....ale už si nevím rady, jak jí pomoct............snad jen, že prostě strávíme v autě naopak delší čas, že jí budu vozit z místa na místo třeba půl dne, aby jí to připadalo jako rutina....

19.7.2021 22:25
Terven

XXX.XXX.110.191

Sardullah - a jak často jezdíte?
Zas - pokud by to nebyla kinetóza, ale strach a stres, je to za mě lepší varianta. Se strachem se dá pracovat, s kinetózou těžko.

19.7.2021 22:36

Terven napsal(a):
Sardullah - a jak často jezdíte?
Zas - pokud by to nebyla kinetóza, ale strach a stres, je to za mě lepší varianta. Se strachem se dá pracovat, s kinetózou těžko.

Skoro každej den....protože jako štěndo ještě defakto nikam nedojde.....resp. než se s ní dohrabu na louku, tak je to dvacet minut...tzn. 20 minut zpátky a to už jsme pomalu na maximu, které si myslím, že je pro takové štěně ve vývoji ideální.

Minulej týden jsme měly pauzu asi 4 dny jsme chodily jenom "kolem komína", no ani se to nezhoršilo....to už snad horší být nemůže, ale ani nezlepšilo.

Celkově bych řekla, že už sice neblinká, ale ten stres se přesunul do polohy, že je štronzo, následně na místě ani nechce vystoupit z auta.

Vím, že jsou psi, kteří auto nemusí a nemyslím si, že se z ní stane milovnice aut, ale doufám, že to pojme prostě jako nutné zlo, které jí doveze na super prochajdu.

Je to paradox...vyjdeme z branky...Gina se hned hrne k autu a je spíš zklamaná, když říkám "dneska nejedeme, jdeme pěšmo" a Jessina, ta zase radostně vyjdea jak zjistí, že jedem autem, tak je konečná.

19.7.2021 23:35
Terven

XXX.XXX.110.191

Skoro každej den....protože jako štěndo ještě defakto nikam nedojde.....resp. než se s ní dohrabu na louku, tak je to dvacet minut...tzn. 20 minut zpátky a to už jsme pomalu na maximu, které si myslím, že je pro takové štěně ve vývoji ideální.

Minulej týden jsme měly pauzu asi 4 dny jsme chodily jenom "kolem komína", no ani se to nezhoršilo....to už snad horší být nemůže, ale ani nezlepšilo.

Celkově bych řekla, že už sice neblinká, ale ten stres se přesunul do polohy, že je štronzo, následně na místě ani nechce vystoupit z auta.

Vím, že jsou psi, kteří auto nemusí a nemyslím si, že se z ní stane milovnice aut, ale doufám, že to pojme prostě jako nutné zlo, které jí doveze na super prochajdu.

Je to paradox...vyjdeme z branky...Gina se hned hrne k autu a je spíš zklamaná, když říkám "dneska nejedeme, jdeme pěšmo" a Jessina, ta zase radostně vyjdea jak zjistí, že jedem autem, tak je konečná.

Hm...Vikina jako malá taky auto neměla ráda, vím, že jsme to řešili i na cvičáku...nepamatuju se ale, jestli to bylo takhle urputné.
Asi bych v tom případě auto zahrnula do běžných činností bez toho, že bychom někam jezdili. Občas bych tam schovala míček, pamlsek, sebe...prostě bychom nějakej čas tak trochu žili v autě

20.7.2021 05:33
Dája6

XXX.XXX.6.14

Tak u nás dneska procházka super.....ale Jessina s tím autem je to dle mého horší a horší, sice už neblinká, nepanikaří, ale do auta se jí vůbec nechce a celou cestu (teď jezdíme do lokalit tak max 5 minut jízdy) se tváří jak boží umučení.
A co je úplně nejhorší, že i když trénujeme...do auta, ani nenastartuju, dám střívko...nej mňamina.. a vystupujeme, tak dobrovolně nemá absolutně snahu nastoupit a vzhledem k tomu, že teď už má 20 kilo. Do auta jí musím zvednout a strčit a to mi přijde, že se snad dělá ještě těžší, tak si neumím představit, jak tam dostanu třeba třiceti a více kilového psa, který se bude bránt zuby nehty.
Drží se od auta na délku vodítka a reálně si pro ní musím dojít a do auta jí odnést....k autu jí nemůžu nalákat vůbec na nic.........tak jen se modlím, aby tréning...nastoupím, sním střívko, vystoupím, měl nějakej efekt, protože jinak jsem tak nějak v pérdeli.

Tady je prostě vidět, že člověk i po třiceti letech se psy, je v něčem pořád začátečník.

Jinak je to naprosto úžasné štěňátko, ale tohle je fakticky problém....resp. s tím jak roste to nakonec může být pěknej průs.er
Čím dál víc si myslím, že to její blinkání není kinetóza, ale že je to ze stresu a nervozity, ze strachu....ale už si nevím rady, jak jí pomoct............snad jen, že prostě strávíme v autě naopak delší čas, že jí budu vozit z místa na místo třeba půl dne, aby jí to připadalo jako rutina....

Dobré ráno 😜,
já neporadím protože mám tohle doma v malé podobě, ale jen můžu napsat, že i když jsem vyzkoušeli vše v autě s pidi psem tak za 8let se nic nezměnilo.
Mám Batynka-Bišonka a ten od 1,5let začal nesnášet auto. Nikdy jsme nepřišli na to proč. Jezdí vněm každý den (je mu 9let) doteď prostě auto nesnáší. Před půl rokem tak to byly jízdy 😭. Začal se uklidňovat až z náhubkem co mi poradila tady jedna paní Repta. Po čase jsem už nemusela dát a teď je jízda jako lepší, tichší a hlavně Baty se neklepe, je vydět, že je na 90% v klidu. Ten náhubek měl dost dlouho. Do auta ani teď neskočí , ale je to pidi pes.
Držím palce, aby páníčka a beruška zvládli jízdy, vím co je jezdit se psem který si jízdu neužíva.
Dája

20.7.2021 07:29
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Ahojky Jsem ráda, že holky jsou tak úžasné a jen doufám, že to nakonec s tím autem nějak zvládnete. Nejedenkrát si Woruška lehnul na záda(obranná poloha) a: ne paničko, nech mě, já fakt nejedu, nechtěj to po mně, vždyť já jsem jinak hodnej pejsek, ale tohle nemám rád...Půl hodiny přemlouvání, kokinkování, Berry už seděl v autě a pořád jsem Workovi vykládala, jak pojedem jen kousek, že to zvládne a pak bude super prochajda...Vždycky nakonec nastoupil, když viděl, že mě neobměkčí(jo vlastně, i jsme mu odjeli k bráně) ale prostě tohle bylo celý život. Teď jen doufám, že nepřijde něco zlého, aby nemusel jet na veterinu(vetka jezdí k nám) Protože já bych ho do auta sama nezvednula a co kdyby ani muž zrovna nebyl doma S velkýma psama je to v tomhle ohledu těžké...

20.7.2021 07:58

My zrovna včera jeli k rybníku a opět komedie. Fena moc dobře ví, kam se jede a že to miluje, moc dobře ví, že stejně do toho auta musí, protože jsem to rozhodla. Ale stejně bude běhat, štěkat na mě a nakonec si lehne. Když ji pak vezmu na vodítko a řeknu jí, že prostě musí, tak už jde a do toho kufru skočí sama. Taky vůbec nevím, proč takhle vyvádí. Přitom té mladší ještě občas bývá špatně, hlavně když se jede v zatáčkách, ale s ní vůbec problém není, ta skočí do auta hned.
My třeba občas necháváme auto s otevřeným kufrem na dvorku, někdo mi radil, že to taky pomáhá. Nevím no, na tu starší to očividně nemá vliv. Jinak všichni ostatní skáčou do auta pořád, jakmile se kufr otevře.

20.7.2021 09:19

My zrovna včera jeli k rybníku a opět komedie. Fena moc dobře ví, kam se jede a že to miluje, moc dobře ví, že stejně do toho auta musí, protože jsem to rozhodla. Ale stejně bude běhat, štěkat na mě a nakonec si lehne. Když ji pak vezmu na vodítko a řeknu jí, že prostě musí, tak už jde a do toho kufru skočí sama. Taky vůbec nevím, proč takhle vyvádí. Přitom té mladší ještě občas bývá špatně, hlavně když se jede v zatáčkách, ale s ní vůbec problém není, ta skočí do auta hned.
My třeba občas necháváme auto s otevřeným kufrem na dvorku, někdo mi radil, že to taky pomáhá. Nevím no, na tu starší to očividně nemá vliv. Jinak všichni ostatní skáčou do auta pořád, jakmile se kufr otevře.

No to všichni moji předchozí psi taky....jak viděli otevřené auto, tak hrrrr do něj, prostě se do auta vysloveně těšili a upřímně, nikdy by mě nenapadlo, že to některý ze psů bude mít někdy jinak.

Jako bylo to vidět už když jsme si pro ní jeli, ale člověk si řekne fajn, je to malé štěňátko, je nejisté, bereme jí od mámy, cizí lidi jí strčí do plechové příšery......však ona si postupně zvykne a prdlajs.

Tak jako čert vem nějaké ježdění na prochajdy.....však ona doroste a zvládne dojít na louku po svých, ale co když bude potřeba veterinář......

Prostě to budeme muset nějak zvládnout a fertig...

20.7.2021 09:23

lesnížínka napsal(a):
Ahojky Jsem ráda, že holky jsou tak úžasné a jen doufám, že to nakonec s tím autem nějak zvládnete. Nejedenkrát si Woruška lehnul na záda(obranná poloha) a: ne paničko, nech mě, já fakt nejedu, nechtěj to po mně, vždyť já jsem jinak hodnej pejsek, ale tohle nemám rád...Půl hodiny přemlouvání, kokinkování, Berry už seděl v autě a pořád jsem Workovi vykládala, jak pojedem jen kousek, že to zvládne a pak bude super prochajda...Vždycky nakonec nastoupil, když viděl, že mě neobměkčí(jo vlastně, i jsme mu odjeli k bráně) ale prostě tohle bylo celý život. Teď jen doufám, že nepřijde něco zlého, aby nemusel jet na veterinu(vetka jezdí k nám) Protože já bych ho do auta sama nezvednula a co kdyby ani muž zrovna nebyl doma S velkýma psama je to v tomhle ohledu těžké...

Ono je to spíš o tom, že když je nejhůř, tak malého psa prostě nacpeš do auta násilím, u velkého prostě potřebuješ, aby alespoň minimálně spolupracoval.

20.7.2021 10:43
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Sardullah

a takový to - já s tebou tady v tom kufru budu - když auto stojí, a budeme si hrát v něm, jste zkoušela? Náš Rumíček od malička to auto taky nesnáší - tipuju proto, že před odběrem jediná zkušenost s autem byla na tetování u veta . Když jsme ho vezli domů, dostal okamžitě přezdívku Docent Drápalík, protože se po mě furt sápal a děsně mě zdrápal. Myslela jsem, že je to kvůli odvozu z domova, ale jakmile jsme zastavili, tak v pohodičce, čmuchal si na trávě a nic neřešil, útočil na Bubrdli. jak jsme vlezli do auta - už to jelo. Dodnes nemá auto nějak v oblibě,na rozdíl od všech našich psů - tůchám, že každej z nás musí za život fásnout jednoho neautomobilistu - a pokud se jede dle jeho názoru pomalu, začne zpívat - ostatně pěje ve všech dopravních prostředcích. Nicméně u nás tohle hraní si v kufru, bivakování tam a dokonce několik společných jízd v kufru - pomohlo, ale dělala jsem to dlouho. Co teda zabralo úplně nejvíc, a to asi jako u vás logicky nepůjde - když jsme domů přivedli Taliprtku, to se před ní nechtěl shodit a tak se držel. Dokonce přestal i zpívat. Na čas, později se k tomu zase vrátil, má takový svoje kvokavý brumendo. Ale ten čas společně strávenej v kufru se mnou mu pomohl. A taky..... můj oblíbenej klikr, kterej jsem do toho zapojila. Ale auto nikdy milovat nebude, stejně jako tady u ostatních.

20.7.2021 11:02
Terven

XXX.XXX.110.191

Pamatuju se, že Vikina jako úplně malý štěně v autě kňučela. Říkala jsem si tenkrát, že nevím, jak to uděláme, když musíme jezdit ke koním, že bude chudák, když z toho má takovou hrůzu.
Kňučení ustalo celkem záhy, ale ještě nějakou dobu se jí do auta hodně nechtělo.
Postupem času si zvykla, přišlo to tak nějak samo- přiznám se, že už si nepamatuju, kdy se to vlastně zlomilo.
Teď skáče do auta ochotně...dokonce mívám problém ve vedru - vždycky chci auto nejdřív chvíli vyvětrat bez nich (máme tmavý), říkám jim "ještě ne...ještě ne" a ony mi tam stejně naskáčou - viz foto
Asi bych to cestování nevzdávala s tím, že za chvíli na louku stejně dojde sama. Fakt bych udělala z auta tréninkovej prostor- hrála bych si tam na schovku a na čmuchanou, třeba.

20.7.2021 11:06
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

hrála bych si tam na schovku a na čmuchanou, třeba.

přesně tak, vzala bych si tam i sváču - pacholíka pěkně vychlazenýho (když bude vedro), pacholíčka voni rádi, to si určitě rád dá. Nepojede se nikam, prostě tam budem kempovat. Pak vystoupim, dojdu pro žvance sobě nějakej pěknej masitej.... zase si tam nalezu...

Je mi úplně vjédro z tý fotky, brrr, jak to v tom autě vždycky peče! Kvůli psům jsme pořizovali do auta klimačku.

20.7.2021 11:15
Terven

XXX.XXX.110.191

Zrzavci napsal(a):
hrála bych si tam na schovku a na čmuchanou, třeba.

přesně tak, vzala bych si tam i sváču - pacholíka pěkně vychlazenýho (když bude vedro), pacholíčka voni rádi, to si určitě rád dá. Nepojede se nikam, prostě tam budem kempovat. Pak vystoupim, dojdu pro žvance sobě nějakej pěknej masitej.... zase si tam nalezu...

Je mi úplně vjédro z tý fotky, brrr, jak to v tom autě vždycky peče! Kvůli psům jsme pořizovali do auta klimačku.

Taky tam máme klimošku, ale je tmavý a pokud se nepovede zaparkovat v hlubokým stínu, tak prvních pár minut je to rozpálená pec.

20.7.2021 11:30
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

ono je to fučík, máme bílý auto a je to taky pec. Nikdy jsme klimošku neměli, ale te´d už jsou roky ty vedra příšerný a tak při nákupu novýho auta se ta klimačka koupila kvůli psům. Ale...stejně, když to není po dálnici, mám ráda otevřený okýnko. je to vzduch.

Přidejte reakci

Přidat smajlík