Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Zahradnické okénko: sekala jsem trávu, a při vysypávání koše a vybírání zakuckané trávy z výhozového tunýlku jsem si samozřejmě zašpinila ruce, zaponěla jsem si vzít rukavice, nějak mi to nedošlo.... to zašpinění je bohužel trvalé, mám zelené ruce jako vodník , drhla jsem to vším možným, zkoušela přeprat prádlo, ale jsem jako prase furt . Nevíte, čím by to mohlo pustit? Mám ruce jako kopáče a krabici rukavic, bych se neviděla, nejraději.
Citron,pokud nepůjde,tak kyselina citronová.
napsal(a):
Zahradnické okénko: sekala jsem trávu, a při vysypávání koše a vybírání zakuckané trávy z výhozového tunýlku jsem si samozřejmě zašpinila ruce, zaponěla jsem si vzít rukavice, nějak mi to nedošlo.... to zašpinění je bohužel trvalé, mám zelené ruce jako vodník , drhla jsem to vším možným, zkoušela přeprat prádlo, ale jsem jako prase furt . Nevíte, čím by to mohlo pustit? Mám ruce jako kopáče a krabici rukavic, bych se neviděla, nejraději.
Dobré ránko 😜,
prášek na hrnce, klidně i tekutý. Já klasický nepoužívám rukavice na nic ani když čistím kamna a prášek pomůže. Pak nakrémovat.
Dája

napsal(a):
a ještě k té Mlokalitě - poutače nemají chybu (teda chybu mají - jsou děsně nefotogenický a ruší tu krásu kolem) - je jich spousta a každý je jiný... Je pravda, že jedna z nejvíc používaných cyklostezek v Jizerkách a mloci na cestě není ideální soužití... Ale desítkou tam bude jezdit málokdo.
Mně se líbil ten: "Myslíš jen na fyzičku? Nepřejeď mojí babičku!" Je pravda, že na kole jsem musela zvolnit, abych to stíhala přečíst. Ale že to byl kreativec!

napsal(a):
Citrónem? Nebo - vyděržaj, pianěr! Osobní zkušenost, než se ruce zase odbarví, jsou 2 týdny.

Na citron se necítím, myslím, že zjistím, že mám tolik dírek do kůže, že mi potečou slzičky....
No pro krásu se musí trpět...

napsal(a):
Na citron se necítím, myslím, že zjistím, že mám tolik dírek do kůže, že mi potečou slzičky....
.kamarad si drhne erc zašpiněne ruce praci na zahradě popelem z kamen, ma to místo kdysi používané Solviny....
napsal(a):
.kamarad si drhne erc zašpiněne ruce praci na zahradě popelem z kamen, ma to místo kdysi používané Solviny....
Solvinu jsem chtěla napsat...a nemohla jsem si vzpomenout, jak se to jmenuje Naposled jsem ji používala ve fabrice před 25rokama
Kyselinu citronovou. Ale já tyhle věci neřeším, rukavice nosím, ale když zrovna náhodou ne a zabarvím se...nikam nechodím, takže je mi to nějak jedno

lesnížínka
napsal(a):
Solvinu jsem chtěla napsat...a nemohla jsem si vzpomenout, jak se to jmenuje Naposled jsem ji používala ve fabrice před 25rokama
Kyselinu citronovou. Ale já tyhle věci neřeším, rukavice nosím, ale když zrovna náhodou ne a zabarvím se...nikam nechodím, takže je mi to nějak jedno
...taťka si ji před lety fasoval v práci...
Já miluju tohle bouřkový období. Takže jakmile se ženou mračna, tak jdeme ven :)
lesnížínka
napsal(a):
Já taky Jen teď už s dědkem nechodím, protože na pláštěnku se netváří a neuschnul by. Kde máte tak krásné violky?
Ještě tam jsou takovýhle tmavší.

lesnížínka
napsal(a):
Holky, kde je Bella? Víte některá?
Taky si říkám, kam se poděla.
neverend

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Ale snad bys nebyla taková cíťa Verun. 🙂 Když mám ruce od barvy, tak normálně C6000 aceton a tím pustí všechno co se barev a mořidel týká. 😀 Pak umýt mýdlem a namazat. Ruce ne sebe.😀 Na tu trávu by fakt měl stačit ten citron a asi i ten písek na nádobí nebude marný.🙂

napsal(a):
Taky si říkám, kam se poděla.
Zrovna včera jsem na ní myslela, že už se dlouho neukázala, tak snad je u nich všechno v pořádku.

dneska se nám venčí hezky....
ráno jsme teda obešli naši mini metabolickou....a od té doby spí
a jak jsem koukla na předpověď počasí, tak mu to vydrží až do čtvrtka
napsal(a):
dneska se nám venčí hezky....
ráno jsme teda obešli naši mini metabolickou....a od té doby spí
a jak jsem koukla na předpověď počasí, tak mu to vydrží až do čtvrtka
Tak u nás přeháňky, jinak je krásně. Zrovna teď mě táhli ven, že se vyspinkali a je hezky... Než jsme sešli ze schodů, začlo pršet a to dost, tak si to hodně rychle rozmysleli a zmizeli zpátky do pelíšků. Tváří se hrozně unaveně a chtěj spinkat...

lesnížínka
napsal(a):
Holky, kde je Bella? Víte některá?
Momentálně na dovolené a jakmile se vrátí, bude sem spěchat.

napsal(a):
Momentálně na dovolené a jakmile se vrátí, bude sem spěchat.
..tak hurá už jsem měla všelijaké myšlenky...ale bála jsem se zeptat...

lesnížínka
napsal(a):
No to já právě taky, hned se bojím nějakého průšvihu, já jsem teprve ,,černá kronika"
..to je tou ohavnou dobou covidovou jak e mi někdo déle neozyva, tak mě napadají černé scénáře...
Úplně z ničeho nic se nám tu udělalo krásně. Ještě dopoledne bych čekala šedivo, déšť a zimu a ono je na tílko a i koupačka byla.

U nás se taky udělalo hezky, zničehonic ale přišla tak prudká přeháňka, že psi i páník přišli domů úplně promočení.

Nikdy jsem si nemyslela, že to řeknu, ale normálně by se mi hodil kočárek.
Škoda, že ten po dětech už byl hodně jetej, tak jsme ho vyhodili.
Protože bych mohla vzít ráno na cykloztesku obě čuby...malá by mohla chvíli capkat a pak když by byla unavená, tak šup s ní do kočáru a Gina by si těch svých pár kiláků ušlapala....prostě bych tuhle ranní prochajdu mohla spáchat s oběma feňulema najednou a utahaly by se obě.
Dneska teda statečně dala park skoro jednou dokola a pak jsme jí s dcerou poponášely.
No a jako další věc....sakra, kde je ta Bella??
napsal(a):
Protože bych mohla vzít ráno na cykloztesku obě čuby...malá by mohla chvíli capkat a pak když by byla unavená, tak šup s ní do kočáru a Gina by si těch svých pár kiláků ušlapala....prostě bych tuhle ranní prochajdu mohla spáchat s oběma feňulema najednou a utahaly by se obě.
Dneska teda statečně dala park skoro jednou dokola a pak jsme jí s dcerou poponášely.
Bella je prý na dovči
Nám se dnes nevenčilo dobře, Worka nějak vůbec nebyl ve formě. Pro změnu nepajdal, ale funěl a táhnul se takže ten kočárek (spíš kárka nějaká) by se hodil i nám.
napsal(a):
Kočárek, no, přesně. Nedávno se to zrovna řešilo v jedné psí skupině. Resp. teda, už jsem o tom kdysi diskutovala i dřív a našli se tací, co kočárek pro takový účel odsoudili a když prý pes už není schopen sám chodit, tak uspat.
V té skupině šlo o to, že babička měla starého psa a chodila denně na zahradu. Pro psa už cesta byla nad jeho síly, ale pobyt na zahradě by si užil. Tak zvažovali nosič na kolo a nakonec se rozhodli pro kočárek, který je bezpečnější pro psa i babičku.
Já jsem to kdysi řešila s nebožkou, když už byla stará. K lesu to nemáme daleko, cca 1 km, v přírodě jsme ještě dřív, cca za 10 minut. Pro zdravého psa je to jako nic, pro důchodce už je to štreka a na pohyb v lese už nezbývá energie. Bylo mi tenkrát líto babču venčit do konce života už jenom kolem popelnic a parkoviště, tak jsem ji často poponášela, ale hodil by se ten kočárek. Zavrhla jsem ho z důvodu, že bychom byly za exoty, lidi by divně koukali...no, teď už jsem ve věku, kdy je mi koukání lidí ukradený. Takže až tyhle dvě budou babči, kočárek jim pořídím.
Mezi námi, on by se mi hodil občas i teď. Vikina má falešku, je zrovna "v termínu porodu", takže odpor k pohybu šílenej, ale není to lenost, ona se díky hormonům tak opravdu cítí a když se k tomu náhodou přidá i vedro, tak je to smrtící kombinace.

Terven
napsal(a):
Kočárek, no, přesně. Nedávno se to zrovna řešilo v jedné psí skupině. Resp. teda, už jsem o tom kdysi diskutovala i dřív a našli se tací, co kočárek pro takový účel odsoudili a když prý pes už není schopen sám chodit, tak uspat.
V té skupině šlo o to, že babička měla starého psa a chodila denně na zahradu. Pro psa už cesta byla nad jeho síly, ale pobyt na zahradě by si užil. Tak zvažovali nosič na kolo a nakonec se rozhodli pro kočárek, který je bezpečnější pro psa i babičku.
Já jsem to kdysi řešila s nebožkou, když už byla stará. K lesu to nemáme daleko, cca 1 km, v přírodě jsme ještě dřív, cca za 10 minut. Pro zdravého psa je to jako nic, pro důchodce už je to štreka a na pohyb v lese už nezbývá energie. Bylo mi tenkrát líto babču venčit do konce života už jenom kolem popelnic a parkoviště, tak jsem ji často poponášela, ale hodil by se ten kočárek. Zavrhla jsem ho z důvodu, že bychom byly za exoty, lidi by divně koukali...no, teď už jsem ve věku, kdy je mi koukání lidí ukradený. Takže až tyhle dvě budou babči, kočárek jim pořídím.
Mezi námi, on by se mi hodil občas i teď. Vikina má falešku, je zrovna "v termínu porodu", takže odpor k pohybu šílenej, ale není to lenost, ona se díky hormonům tak opravdu cítí a když se k tomu náhodou přidá i vedro, tak je to smrtící kombinace.
Tak mě to je úplně šumák, že bych vozila kavkazoidní štěně v kočárku. Jasně, že chodím s holkama s každou i extra, ale ta ranní prochajda by byla s kočárem ...malá by chvíli ťapkala, chvíli by se vezla a já bych spláchla ranní "unavovací" prochajdu z jedné vody na čisto.
Teď je to na prdlačku, protože takhle brzo ráno, co já chodím s Ginou ještě všichni v baráku spí a Jessinu nemá kdo hlídat....resp. umím si představit, jak by brečela. Za těch pár dnů ještě sama být neumí.
A stou cestou na zahradu a tak....to naprosto chápu.
Vždyť jsem sama vozila svého psího důchodce autem na louku k lesu.....pro něj by ta cesta tam a zpátky byla už moc, i když to pro mladého psa není daleko, tak starý s tím má problém. A nemít auto, tak přesně...byl by odsouzenej k tomu chodit kolem komína mezi barákama.
A jo....už jsem ve věku, kdy je mi naprosto buřt, jestli na mě budou lidi koukat a nebo ne.
- jsem ji často poponášela, ale hodil by se ten kočárek.
Zavrhla jsem ho z důvodu, že bychom byly za exoty,
lidi by divně koukali.
ˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ
Jsem za exota, nevadí mi to .
Kočár mi maximálně vyhovuje.
Okolí si zvyklo.
Pes šlape dobře, ale mě bolí kyčel jak čert.
Kočár mi (zatím) stačí.

rapotacka11
napsal(a):
- jsem ji často poponášela, ale hodil by se ten kočárek.
Zavrhla jsem ho z důvodu, že bychom byly za exoty,
lidi by divně koukali.
ˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇˇ
Jsem za exota, nevadí mi to .
Kočár mi maximálně vyhovuje.
Okolí si zvyklo.
Pes šlape dobře, ale mě bolí kyčel jak čert.
Kočár mi (zatím) stačí.
A kdo tedy jezdí v kočáře?

napsal(a):
A kdo tedy jezdí v kočáře?
Když pes šlape, tak snad toto?
https://www.vozikyskutry.cz/trikolove-skutry/elektro-vozik-trophy-booster-5-id3

....tak hurá...konečně zase můžeme do cvičebny v rámci rozvolnění.....
Miriam33

XXX.XXX.210.31
napsal(a):
a ještě k té Mlokalitě - poutače nemají chybu (teda chybu mají - jsou děsně nefotogenický a ruší tu krásu kolem) - je jich spousta a každý je jiný... Je pravda, že jedna z nejvíc používaných cyklostezek v Jizerkách a mloci na cestě není ideální soužití... Ale desítkou tam bude jezdit málokdo.
Bučiny jsou úplně magické.
Já kdysi vjela na kole do stovek
migrujicich malinkých žabek.fuj, to mlaskalo. Kdybych zastavila, zašlapala bych jich ještě víc, obrátit zpátky znamenalo totéž....tak jsem přivřela oči a jela jsem Takového černého krasavce by mi bylo líto ještě víc.

My dnes po dlouhé době vyrazili na hory. Tak jsem si myslela jak budou unavení a po příchodu domu černý rapl sebral balónek a začal ho lovit po celém obýváku
Bylo mlhavo, ale aspon nebyli lidi

Tenhle by se malé slečně nelíbil?
https://www.sbazar.cz/m.i.r.k.a/detail/124657843-detsky-kocarek
U nás dneska dopoledne krásně. Lara trvala na tom, že bude sedět na svým polštářku a tvářit se, jakože má všechno pod kontrolou a že to by ji ke spokojenosti momentálně stačilo. Pak se ale přihnaly kroupy. To byly fofry domů.

napsal(a):
Tenhle by se malé slečně nelíbil?
https://www.sbazar.cz/m.i.r.k.a/detail/124657843-detsky-kocarek
To by šlo....akorát si ještě zkusím půjčit od souseda kárku, abych zjistila, jestli je malá vůbec ochotná se vozit.

napsal(a):
To by šlo....akorát si ještě zkusím půjčit od souseda kárku, abych zjistila, jestli je malá vůbec ochotná se vozit.
V kočárku by se dala i připnout, v látce asi není za co..
U nás se pořád počasí střídá jak na běžícím pásu, ale procházku jsme stihli dnes bez deště . A pak celý den stenatkovani a socializacni návštěvy. Nejlepší je Kevin, musí všechno ohlídat 😀

janaa
napsal(a):
U nás se pořád počasí střídá jak na běžícím pásu, ale procházku jsme stihli dnes bez deště . A pak celý den stenatkovani a socializacni návštěvy. Nejlepší je Kevin, musí všechno ohlídat 😀
Ježkovy voči, to jsou obři. Kolik jim je, měsíc?

janaa
napsal(a):
Nee, už jim bude 7 týdnů. Ještě jeden společný týden a zbyde jen jedna😀
To to ale letí, vždyť se nedávno narodili.❤️
Tak už si hledá porodní bednu ...co nevidět mi bude tahat štěňata do postele

janaa, jsem nějak marně hledala ta štěňátka....
Jak se tu řešily feny, že když hárají, tak jsou mimo, neposlouchají, tak já mám doma asi výjimku . Fena když hárá, tak ještě větší "lepidlo" než normálně, na procházkách se u mě drží víc než normálně , nevzdaluje se a řekla bych, že poslouchá perfektně .
Dneska se venčilo fajn, je u nás 20 stupňů, sluníčko sice nesvítí, a zastihla nás jedna přeháňka, ale i tak bylo hezky.

venčení tohoto týdne - od bahna, přes mokrý les až po dnešní aprílové počasí...

napsal(a):
Krásné fotky. Ty uši nemají chybu. Dík ( popisky skvělé ) :-) Jako bych tam byla.

napsal(a):
....včera motyl u babicky, tomu keri je takrka 50 let....
On je takové zlatíčko, takový šmudla. V kontextu toho: včera jsme byli u tchánů a měli tam švagrova havaňáka. Bože, to je pes blb.c On je takový ten typ: výchovou nepolíbený rozmazlenec. Kdybych mohla, udělám z něho normálního psa bohužel, takto na něj můžu akorát tak nadávat Já s ním jednám hezky, ne že ne, on zato nemůže, že z něj udělali blba ale: když odcházíme od nich, nebo kdokoliv z návštěv, tak on po nich vystartuje, docela natvrdo jde po nohách. Udělat to mě, má letecký den, ale zatím si vždycky vybral za oběť muže. A tcháni teď už preventivně, jak se zvednem, ho jdou zavřít do jiné místnosti, než nás vyprovodí.
Ten keř jsem si musela zvětšit, normáoně jsem nemohla přijít na to, co to je. Azalku takové barvy totiž lidi moc nesadí, většinou oranžové tóny, které chybí u rododendronů. Je moc hezká Mamka ji stříhá, když je po tolika letech, tak nízká? Měla by mít minimálně kolem metru a půl. A spíš se nestříhá.

lesnížínka
napsal(a):
On je takové zlatíčko, takový šmudla. V kontextu toho: včera jsme byli u tchánů a měli tam švagrova havaňáka. Bože, to je pes blb.c On je takový ten typ: výchovou nepolíbený rozmazlenec. Kdybych mohla, udělám z něho normálního psa bohužel, takto na něj můžu akorát tak nadávat Já s ním jednám hezky, ne že ne, on zato nemůže, že z něj udělali blba ale: když odcházíme od nich, nebo kdokoliv z návštěv, tak on po nich vystartuje, docela natvrdo jde po nohách. Udělat to mě, má letecký den, ale zatím si vždycky vybral za oběť muže. A tcháni teď už preventivně, jak se zvednem, ho jdou zavřít do jiné místnosti, než nás vyprovodí.
Ten keř jsem si musela zvětšit, normáoně jsem nemohla přijít na to, co to je. Azalku takové barvy totiž lidi moc nesadí, většinou oranžové tóny, které chybí u rododendronů. Je moc hezká Mamka ji stříhá, když je po tolika letech, tak nízká? Měla by mít minimálně kolem metru a půl. A spíš se nestříhá.
..no jo no, podepsali se na něm neschopní majitele asi.....byla větší, ale pak nějak zacala scházet, tak ji mamca zredukovala a takhle se ji odvděcila.....

lesnížínka
napsal(a):
Jo tak, zachraňovala tak to se jí povedlo super, je fakt krásná
..to je...diky....
Ahooooojte!
Hlásim sa po...ani neviem koľko,ale hlavné je,že som tu😉Mala som náročné pracovné aj súkromné obdobie,tak išiel internet bokom a bolo to správne rozhodnutie. Potom som odletela na dovču do Egypta(viď foto) a teraz si odkrucam karanténu,čo je teda pekná nuda.
Aslan sa vrátil majiteľom,takže sme s Nefret zasa len my dve,ale herečka to zvláda s ľahkosťou jej vlastnou a opäť je z nej rozmaznany jedináčik.
Dojali má vaše otázky,kde som a čo je so mnou. Som živá,zdravá a všetko je na dobrej ceste😉Prečítať všetky príspevky nestihnem,ale skúsim aspoň niečo,nech som v obraze. Chýbali ste mi!

napsal(a):
Odkud vy to přesně jste? Pořád vídám fotky od nás za humny :)

napsal(a):
Odkud vy to přesně jste? Pořád vídám fotky od nás za humny :)
Liberec Ruprechtice

napsal(a):
Liberec Ruprechtice
Ahaaaa, tak to jsme skoro sousedé

No tak já včera večer naložila holky do auta a jeli jsme na prochajdu do městskýho parku. Bohužel všude, kam normálně jezdím se psy je zatím neposekaná tráva a pro Jessinu je to prostě v té vysoké na prdlačku, zatímco v parku je hezky posekanj trávníček, tak jezdíme večer tam.
Hned u parku je takový parkovišťátko...přijedu tam, zaparkuju, vedle stály 3 auta, u nich mladý lidičkové, asi se tam sjeli na pokec.
Vyložím holky, zamknu auto, uklidím klíče a najednou slyším "Beylie...Beylie...pocem" a zároveň se k nám se šňafáním řítí štěndo čivavy. Ne teda úplnej prcek, ale štěně to bylo a za ním kluk a holka, co se ho snaží chytit.......Gina pejska samozřejmě taky zaregistrovala a nadšeně začala poskakovat, já defakto jediný, co jsem mohla dělat, že jsem jí držela u sebe a doufala, že se jí čivavák nedostane pod nohy a že na něj Gina nechtěně nehupsne.
Po menším zmatečném lovu se klukovi podařilo čivaváka chytit, jenže tomu se to fakt nelíbilo a jak ho zvednul na ruku, tak začal ječet, jak kdyby ho zaživa stahovali z kůže........Gina předvedla proměnu s bílého a vysmátého anděla na Matku medvědici, ochránkyni všech mláďat na světě.........
Já nevím, proč si lidi myslí, že když mají malinkého pejska, tak ho nemusí mít na vodítku a nebo pod dozorem, protože on nemůže nikomu ublížit, ale to, že se pes může stát sebevrahem snadno a rychle.
Vůbec nechápu, že když viděli, že jsem vyložila z auta psy....a to snad si nemůže nikdo myslet, že by Ginu přehlédli, tak proč si tu čivavku neodchytili.
No a druhá věc....obešli jsme zrušené fotbalové hřiště a chystáme se vyjít z něho ven a u branky hlouček...dvě matky a 3 děti asi čtyřleté. 6ádná snaha uvolnit mi cestu, ale nevadí...Ginu k noze, aby nechtěla dětičky olíznout nebo na ně nedejbože neskočila, Jessinu taky na vodítko a jdeme a jak jsme prošly, tak jeden chlapeček (věřte, že mě napadají peprnější výrazy, ale nechci tady opět rozpoutat debatu, že nazývám dítě parchantem) sebral šišku a mrsknul jí po Jessině...teda naštěstí se netrefil. Tak se otočím, abych jim něco řekla a maminky to evidentně pobavilo. Čekala bych, že dítě okřikne nebo řekne něco ve smyslu "to se dělá, házet po štěňátku šišky" ale místo toho řekla chlapečkovi....to není kostička, šišky pejskové nepapaj.......ahá, tak on byl vlastně hodnej a chtěl dát Jessince kost.
Bello,krása, Egypt miluju. Jinak jsem si nějak myslela,že Aslan už bude tvůj...
Já včera měla hořkosladký den, odjížděla štěnda, což já vždycky obrečím, nicméně doma zůstala Cácorka, tak ta mě smutnit nenechá. A už jsem ráda,že se program zase normalizuje, Berta má za dva týdny na první zkoušky a trénink díky štěndům nula
Sardullah - já si totiž myslím, že by nebylo od věci připínat stopovačku i miniaturám, ale ono to moc není zvykem. I s mojí desetikilovou Vikinou na šňůře si připadám jako rarita....což teprve, když byla štěňátko.
Co se týče dětiček, některý matky by potřebovaly přetáhnout ...šiškou to začíná, takhle to končí
https://www.krimi-plzen.cz/a/nepochopitelny-utok-ve-zbuchu/
...ještě mě teda napadá, jestli to nebylo batole se špatnou koordinací - kdyby můj vnuk chtěl dát štěňátku kostičku, taky by to vypadalo, že ho s ní chce zabít.
Jinak naší Vikině házíme borový šišky běžně, budu muset kluka časem poučit, že je nesmí házet všem pejskům
Já tu před časem psala o sebevražedný čivavě, kterou tu často venčí... Při snaze ochranit ho (čivavu) před zakousnutím jsem musela svýho ufouna zvednou do vzduchu, jak jí naběhl přímo do chřtánu... Byl to mladý pejsek, tak 4 roky, 5 maximálně... V pondělí jsem ty samé lidi potkala se žlutou čivavou. Tamta byla tmavá... Nešlo se ubránit představám, co se mu asi stalo...
Lidi ale nevypadali poučeně. Jela jsem krokem, když jsem je míjela, blonďák na volno a naprosto viditelně mi chtěl spáchat vražedný skok pod kolo...

Terven
napsal(a):
Sardullah - já si totiž myslím, že by nebylo od věci připínat stopovačku i miniaturám, ale ono to moc není zvykem. I s mojí desetikilovou Vikinou na šňůře si připadám jako rarita....což teprve, když byla štěňátko.
Co se týče dětiček, některý matky by potřebovaly přetáhnout ...šiškou to začíná, takhle to končí
https://www.krimi-plzen.cz/a/nepochopitelny-utok-ve-zbuchu/
...ještě mě teda napadá, jestli to nebylo batole se špatnou koordinací - kdyby můj vnuk chtěl dát štěňátku kostičku, taky by to vypadalo, že ho s ní chce zabít.
Jinak naší Vikině házíme borový šišky běžně, budu muset kluka časem poučit, že je nesmí házet všem pejskům
S těma koníkama to je děs....dělá se mi špatně z toho, že tohle je pro někoho zábava
S tím dítětem se ta špatná koordinace projevila max v tom, že se do Jessiny ani dalece netrefil, možná bych to za nekoordinaci považovala, kdybych toho kluka neviděla tu šišku hodit. Ono by se dalo říct, že o nic nešlo...i kdyby Jessinu tefil, byly to měkký šišky, jako sílu hodu vyvine malý děcko, jako fakt by se jí nic nestalo, asi by se možná lekla.
Ale bohužel jsem viděla jeho výraz a jak tu šišku hází.....
No budiž mi to ponaučením, že si mám na děti dávat větší pozor. Gina je děckomil, ale u Jessiny zatím člověk neví. A nechci, aby měla s dětma takový zážitky.
Jinak s tou couračkou je to fakt....Jessina sice šlape na volno, ale pokud jsme někde v civilizaci, tak má prostě lehkou couračku....co já vim, kdy se pustí máminy sukně a někam se rozeběhne......tak na louce, kde široko daleko nic není je to jedno, je tam prostor jí doběhnout nebo zavolat a utíkat opačným směrem, ale v parku, i když chodíme po trávnících, tak je to na cestu pár metrů a přesně, pojede někdo na kole....
Bez couračky byla defakto prvních pár dní, kdy se nás držela jak klíště.

Podobného jsem byla svědkem, když jsme si asi před dvěma lety vyrazili do zoo. Byli jsme v ptačí expozici, v takové veliké voliéře, kde volně létalo ptactvo. Byla tam i paní s asi čtyřletým dítětem. Dítě sbíralo po zemi oblázky, které následně házelo po ptácích (nic netrefilo, ale mělo překvapivě dobrou mušku, několikrát to bylo těsné). Matka na to vůbec nereagovala. Zareagovali jsme my s manželem, dítě zůstalo jako opařené. Paní taktéž.
napsal(a):
"Žlutá je barva naše! Nevyzraďme nic, co víme..." Jestlipak se někdo na ten citát chytí...?

napsal(a):
Podobného jsem byla svědkem, když jsme si asi před dvěma lety vyrazili do zoo. Byli jsme v ptačí expozici, v takové veliké voliéře, kde volně létalo ptactvo. Byla tam i paní s asi čtyřletým dítětem. Dítě sbíralo po zemi oblázky, které následně házelo po ptácích (nic netrefilo, ale mělo překvapivě dobrou mušku, několikrát to bylo těsné). Matka na to vůbec nereagovala. Zareagovali jsme my s manželem, dítě zůstalo jako opařené. Paní taktéž.
No o tom to je....já si dokonce ani nemyslím, že ty děti to myslí špatně. Když jsou malé, tak nedomyslí následek....jenom se snaží trefit a dál, co se stane, až se trefí, že to bude zvířátko bolet, už třeba nevidí........ale je smutné, že tohle by měli domyslet rodiče a dítěti to trpělivě vysvětlit.
Prostě to jaké jsou děti je obrázek rodičů....pokud je rodič empatik a myslí i na to, jak se cítí zvířátka, tak dle toho vede dítě a vysvětluje a vysvětluje.
No a když je mu tak nějak jedno, jestli jeho dítě trefí ptáka a co se tomu ptákovi stane....no tak později to starší dítě může střílet právě na ty koně, protože je to bžunda.
Nedávno byla v televizi reportáž, jak si nějakej havran defakto adoptoval rodinu, že snad chodil ťukat na okno, tak ho jednoho dne pustili dovnitř....havran u nich nebydlel nonstop, protstě pobyl a pak si zase odletěl, ale už to byl ptačí kámoš, za klukem snad údajně lítal i na hřiště. Prostě ochočenej pták, takovej domácí mazlíček.
Nakonec toho havrana odchytili a dali do nějaké záchranné stanice a ne proto, že by dělal nějaký problémy, ale že se snad domluvili nějací kluci, že po něm půjdou střílet ze vzduchovky. Tak ho rodina raději odvezla, než aby to riskovala....
Takže asi tak...

@sardullah Ono se proti tomu nešťastnému ptákovi spolčilo půl Strakonic, jestli se nepletu. Nejen pár děcek na hřišti... Odvezli ho do Makova, doporučuji sledovat. Mají tam dvě webkamery - aktuálně namířené na čápy, protože mají mladé. V zimě tam bývá krmítko. Je to relaxační podívaná.
https://youtu.be/xOsXWkp1_BM
https://youtu.be/l-XhFA3gE0Q

ráno jsme byli na Černé Nise (přehrada v Jizerkách) - vítr vytvářel vlnky, krásně bylo na horách. Deset kiláčků a slušné převýšení (dvě zkratky sice zkrátily, ale podstatně zdobrodružnily cestu) - psisko ve skvělé náladě (hlavně cesty mimo cesty miluje)... co víc si přát.
Ale bohužel jsem viděla jeho výraz a jak tu šišku hází.....
To chápu, já jsem před chvílí viděla na náměstí, kde byly farmářský trhy, hlouček matek a okolo nich běhaly děti (chtělo se mi tedy napsat haranti).
Chlapeček ve věku, kdy už měl koordinaci slušnou, honil a plašil holuby tím stylem, že naznačoval kopnutí nohou. Jasně, že z pohledu mnoha lidí o nic nešlo, žádného holuba netrefil, ani z toho holubi neměli zvláštní trauma.
Ale mně tohle prostě vadí, říkám si, co z toho dítěte bude...možná z něj nevyroste přímo gauner, ale ta empatie k živým tvorům chybět bude.

lesnížínka
napsal(a):
Tak se chovají sousedčini kluci, kteří jsou od narození se psy. A tou nohou kopou do nich. Sousedka mírným hlasem: nedělej to, nebo tě kousne. Jednou mi tohle udělat na psa, tak vystartuju jak fůrie, protože už mu to říkala nejmíň 10x, jen co jsem u toho byla já.
Tak si říkám, jak k tomu dojde. Chápu, že některé děti nemusí mít se psem vztah, že jim to nic neříká, ale jako rodič tedy pokládám základy slušného chování ke zvířatům.
Vedu batoleti ručičku...takhle se pejskovi dělá "malá", "nee, pejsek teď spinká, tak ho nebudeme budit" atd atd.
A předpokládám, že pokud to nebude na nějakou lásku, tak si prostě dítě nebude psa všímat.
Musím říct, že pokud by se moje děti takhle chovaly ke zvířatům, tak bych byla hodně zklamaná. Jasně, že by jim to člověk nedovolil, korigoval....ale jen to, že to to dítě jde dělat, že jde kopnout do psa.....no to by mi teda bylo hodně líto.

venčení tohoto týdne - zatím stále počasí aprílové, psík je ve formě, záda nezlobí
napsal(a):
venčení tohoto týdne - zatím stále počasí aprílové, psík je ve formě, záda nezlobí
Koukám, že máš i azalku luteum, to je vůně co? K večeru, když nefouká chodím pořád kolem a fetuju. Doteď voněly konvalinky, teď začala azalka. V létě tyhle vůně v zahradě trochu chybí..

lesnížínka
napsal(a):
Koukám, že máš i azalku luteum, to je vůně co? K večeru, když nefouká chodím pořád kolem a fetuju. Doteď voněly konvalinky, teď začala azalka. V létě tyhle vůně v zahradě trochu chybí..
Liberec má "kyselé" podloží - tudíž je to město azalek a rododendronů. Máme je u plotu - ale dost vyschly v minulých letech (jsou to hodně staré keře) a tak jsem je prostřídala s rújí světlou i tmavou a komulí... Night je "prostřihuje" neboť mezi nimi (spíš přes ně) lítá k plotu hlídat... Mají to u nás rostlinky těžké...
Konvalinkové pole pod borovicí teprve rozkvétá... tam se pro změnu Night rád chodí venčit. Prostě bobek patří do voňavého prostředí

napsal(a):
Ten Váš je švihák lázeňský 🐕 černý elegán 😉procházka se psem, to mě dobíjí baterky👍a u Vás ostatních to bude jistě zrovna tak....

napsal(a):
Nigth je prostě skvělý a v úžasné kondici!

lesnížínka
napsal(a):
Já vím, pan Větvička vždycky na dotaz - neroste mi rododendron, je ošklivý odpovídá: pokud nebydlíte v Liberci tak se ani nesnažte Já jen, že máš luteu, tu moc lidí nemá. Teda v Liberci možná ano, tady ne
nevím, že mám luteu máme kdo kde co odkopl. Tady jsou zahrady a parky plné roďáků a azalek...
Fiona.Praha
napsal(a):
Budou štěnda nebo jí jen hrabe z falešky?
Máme podobnou tašku nebo co to je (myslím, že jsem to kupovala jako koš na listí) na hračky, ale zatím žádnou nenapadlo si v tom ustlat
Štěnda nebudou, je to vořech
Je to faleškou, tohle bylo cca v době "porodu"...ale faleška pokračuje jenom mírně, zatím žádný kňourání a ty štěňata do postele mi ještě nenosí.
Je to plastový vědro, ze kterýho jsme krmili koně, dokud neprasklo. Ona v tom moc pěkně ustláno nemá, leží na ohlávce a masce proti mouchám

dnešní venčení byl opět Karlov - zda nepokvete nějaká ta květena, když jsou to ty květné bučiny... a ona mlha jak mlíko. Úžasná procházka - vidět bylo nahoře na pár metrů. Hodina a půl mlhou - a už psíček spinká tu radiátoru. Jsem zvědavá, kolik týdnů nakonec budeme mít vypnuté topení... Zatím jede naplno

U nás dnes ráno opět mrzlo.... Už měsíc každý večer přikrývám kytky a už mě to fakt neba. Mopsle se na zahradě rozplácávaj na ledovou dlažbu na verandě a já je hystericky vyhánim domů do tepla... tomu říkám pozdní jaro
Dnes bylo konečně hezky. Šly jsme se podívat na rozkvetlé kaštany. A smočily se v rybníku. A pak si ustlaly na kamenech. Příroda je letos okouzlující.
Tady už se taky dělá hezky, ale zatím se nedá ještě úplně spolehnout na to, že to za moment nevystřídají temná mračna a déšť. Ale včera jsme potkali tu čivavu, co jsem o ní kdysi mluvila. Chodil nám tu malej čivaví provokatér. Lara už si na něm taky chtěla smlsnout a on si tomu vždycky běžel tak docela naproti. A teď ho vystřídala jiná čivava. Tak jsem přemýšlela, co se mu stalo. Včera jsme s paní mluvily...
Jak nám před časem napadl našeho psa NO, šířil se tu ještě jeden čerstvej drb, že ve vedlejší vsi vyběhl uštěkanej prcek z otevřený branky, protože paní zrovna nesla něco z auta, na NO a štěkal kolem... Pán psa pustil z vodítka a hrozně se bavil.
No, tak byl to právě tenhle štěkač pitomej. Ten pes byl hroznej, takovej ten přívěsek, co kolem vás běhá, protože mu vadí celej svět. Ale vypustit na něj vlčáka a ještě se tomu smát... Na to mě nenapadá žádný slušný výraz.
Zahradní okénko:
Chtěla jsem se ještě zeptat, jestli tu někdy někdo zkoušel pěstovat gloriosu? Mám hlízy v hlíně už děsně dlouho a pořád nic. Kupodivu ale vypadají pořád normálně živě a zdravě, nehnijí, neschnou... ta jedna má jakýsi klíček, ale absolutně nic se s ním za celou dobu neděje. A já už ztrácím trpělivost. Všude čtu, jak to každýmu vyrostlo a jak je to pěkný a tady pořád nic. Napadlo mě, že pořád není dost teplo, aby se něco začalo dít, ale to se pak letos asi ani nedočkám.
A taky mi slimáci sežrali skoro všechny dýně. Zůstaly mi tam dvě kytky. Ubohý!
Atheira
napsal(a):
Zahradní okénko:
Chtěla jsem se ještě zeptat, jestli tu někdy někdo zkoušel pěstovat gloriosu? Mám hlízy v hlíně už děsně dlouho a pořád nic. Kupodivu ale vypadají pořád normálně živě a zdravě, nehnijí, neschnou... ta jedna má jakýsi klíček, ale absolutně nic se s ním za celou dobu neděje. A já už ztrácím trpělivost. Všude čtu, jak to každýmu vyrostlo a jak je to pěkný a tady pořád nic. Napadlo mě, že pořád není dost teplo, aby se něco začalo dít, ale to se pak letos asi ani nedočkám.
A taky mi slimáci sežrali skoro všechny dýně. Zůstaly mi tam dvě kytky. Ubohý!
Nepěstuju,protože je jedovatá, ale napadá mě, jestli na ní prostě není zima. Je to tropická kytka. Vem si,že teď, alespoň u nás rozkvetly šeříky, a ty měly kvést před měsícem,takže je to všechno zpožděný o měsíc. Tak bych vytrvala.
Jinak sousedce chcíply všechny cukety a dýně,co sází na kompost, normálně je to džungle,prorůstá k nám plotem, a letos i tohle chcíplo. O rajčatech nemluvě. Ty jsem už vysadila a už jen čekám,ky je vytrhám. Okurky mám furt na okně, ale taky je šoupnu do záhonu,stejně jsem smířená s tím, že chcípnou taky. Letos to prostě nejde
janaa
napsal(a):
Nepěstuju,protože je jedovatá, ale napadá mě, jestli na ní prostě není zima. Je to tropická kytka. Vem si,že teď, alespoň u nás rozkvetly šeříky, a ty měly kvést před měsícem,takže je to všechno zpožděný o měsíc. Tak bych vytrvala.
Jinak sousedce chcíply všechny cukety a dýně,co sází na kompost, normálně je to džungle,prorůstá k nám plotem, a letos i tohle chcíplo. O rajčatech nemluvě. Ty jsem už vysadila a už jen čekám,ky je vytrhám. Okurky mám furt na okně, ale taky je šoupnu do záhonu,stejně jsem smířená s tím, že chcípnou taky. Letos to prostě nejde
Já ji mám právě ve velkém květináči v takovém stojanu hodně vysoko, aby se mi k tomu žádná ožírka nedostala. Nemáme tu zvířata, co by si libovala v ožírání kytek, ale člověk nikdy neví... Jednu hlízu jsem už dokonce strčila do takovýho miniaturního skleníku, a tu druhou v tom květináči přiklopila sklenicí a číhám, jestli to něco udělá...
Je ale pravda, že mi teprv teď začaly vylézat dvojostice, které by v červnu už normálně měly kvést... Už jsem si taky myslela, že prostě chcíply. Šeříky už odkvétají, asi to tu je opožděný míň než u vás.
Rajčat mi vydrželo jenom pár, ale zato jsou krásná. Měla u mě vojenské podmínky. Už na začátku května jsem je frkla ven a přežijte to, jak uznáte za vhodný... Jak bylo pořád šedivo a zataženo, tak se mi doma začala hrozně vytahovat a byla pořád jen ošklivější, tak jsem s nima ztratila trpělivost a prostě jsem je nechala vlastnímu osudu venku... Když mělo být v noci pod nulou, tak jsem je teda uklidila, aby se neřeklo, ale do nuly byla venku a asi se zocelila.
Gloriosu jsem nikdy nepěstovala, ale zasadila jsem letos hodně hlíz a zatím mi tak nějak pomalu lezou jen dvě. Něco mám v zemi, něco v květináčích. Taky si myslím, že je to letos prostě opožděné, není teplo, nebylo moc sluníčka. Když se podívám na fotky z loňského roku, tak zahrada touhle dobou vypadala jinak .

my dali po ránu "botanickou" procházku - devětsily, sasanky, mokrýše, lýkovce, úpolíny, blatouchy, bažanky, ... a hlavně stovky různých narcisů v plném květu. Kde že jsme to byli ?? Tipněte si... A řvala nám do toho celou dobu kukačka

Nám neleze ani mrkev a červená řepa a to jsou semínka v zemi už víc jak měsíc.

napsal(a):
my dali po ránu "botanickou" procházku - devětsily, sasanky, mokrýše, lýkovce, úpolíny, blatouchy, bažanky, ... a hlavně stovky různých narcisů v plném květu. Kde že jsme to byli ?? Tipněte si... A řvala nám do toho celou dobu kukačka
Já bych hádala Jizerku, museli jste někam výš. Sasanky a devětsily jsou odkvetlé i u nás........Ale je to "trochu" z ruky.
napsal(a):
Nám neleze ani mrkev a červená řepa a to jsou semínka v zemi už víc jak měsíc.
U červené řepy mám podezření, že ji něco sežralo, sotva vyčuhla ze země, protože včera jsem pár ubohých rostlinek na řádku našla I mrkev je okousaná, jako-by zhoblovaná, to budou zase slimejši
Gloriosu...jsme léta pěstovali u našich v květináči(kdysi jsem ji objednala) a bývala krásná, na léto ji mamka dávala na balkon. Jednu hlízu jsem si pak vzala, že ji zkusím vysadit ven, do truhlíku k pergole...a už ji nikdo nikdy neviděl Totéž mamka, když ji dala do truhlíku do zahrady. Myslím, že úplně ven jako ven to u nás moc nejde, vždyť u nás bylo do rána 1st+, ona nemá ráda pod 5st.

napsal(a):
Já bych hádala Jizerku, museli jste někam výš. Sasanky a devětsily jsou odkvetlé i u nás........Ale je to "trochu" z ruky.
jojo - narcisové pole před Hnojným domem na Jizerce. Mám dovolenou, tak si to psisko (a nejen psisko) užívá. Je to zpožděné o měsíc oproti loňsku. Fotky budou až v sobotu - jednou týdně Night stačí
lesnížínka
napsal(a):
U červené řepy mám podezření, že ji něco sežralo, sotva vyčuhla ze země, protože včera jsem pár ubohých rostlinek na řádku našla I mrkev je okousaná, jako-by zhoblovaná, to budou zase slimejši
Gloriosu...jsme léta pěstovali u našich v květináči(kdysi jsem ji objednala) a bývala krásná, na léto ji mamka dávala na balkon. Jednu hlízu jsem si pak vzala, že ji zkusím vysadit ven, do truhlíku k pergole...a už ji nikdo nikdy neviděl Totéž mamka, když ji dala do truhlíku do zahrady. Myslím, že úplně ven jako ven to u nás moc nejde, vždyť u nás bylo do rána 1st+, ona nemá ráda pod 5st.
Achjo, mě pořád neopouští naděje, že by z toho třeba něco mohlo být... Škoda...
Můžu se zeptat, jak jste ji pěstovali jako pokojovku? Normálně květináč, opora a normálně se nechávala růst, jen v létě na balkon nebo jste ji nějak dávali zimovat, seřezávali a tak?
Před chvílí jsem do záhonu nastrkala sazenice batátů, tak se na ně už těším.
Jo a dneska byla čupr opalovačka. Říká teda Lara... Já celý den něco dělám dneska. A teda zas jsem si myslela, že ji na prochajdu budu muset přemlouvat, podle toho ksichtu, ale nakonec dobrý.
Atheira
napsal(a):
Achjo, mě pořád neopouští naděje, že by z toho třeba něco mohlo být... Škoda...
Můžu se zeptat, jak jste ji pěstovali jako pokojovku? Normálně květináč, opora a normálně se nechávala růst, jen v létě na balkon nebo jste ji nějak dávali zimovat, seřezávali a tak?
Před chvílí jsem do záhonu nastrkala sazenice batátů, tak se na ně už těším.
Ano, květináč s treláží a v létě na balkon. Ona ale na zimu sama zatáhne, začne usychat, přestene se zalévat. Na jaře vysadit do nové hlíny a až je teplo tak na balkon.

Tak my dneska zvolili takovou příkemnou trasu k hrázy přehrady....skoro rovinka, lesní cesta, tak akorát pro štěně 15 minut od aura k hrázy a 15 minut zpátky. A jak jsme se u hráze otočili, tak Jessina tradá...prej.."tak já počkám u auta, ju??"
Chtěla jsem jí nechat, ať si trochu zaběhá a tak jsme běžely s Ginou za ní....no teda běžely...kousek jsme popoběhly a pak Gina říká "jsi se asi zbláznila, co to je za prochajdu?? To nemůžeš jít pěkně v klidu, co noha nohu mine a nechat mě všechno prozkoumat. To je furt...netahej na vodítku a najednou takový rychlý pohyby a končím a nikam neběžím"
Což zas nebyl takovej problém, protože jak běžela a několikrát jsem jí volala zpátky, takže běžela k nám a zase dopředu, tak přepálila start a pak byla ráda, že se dokodrcala k autu a to šnečí tempo jí nakonec vlastně vyhovovalo.
Dneska se u nás proměnila procházka v slzavý údolí a bezmezný vztek. Když máte v katastru zemědělci hajz...zkurve.., můžete mít smečku loveckých psů,co umí vyhánět zvěř před sečením, a je to k ničemu. Takže jedna louka, šest posekaných srnčat, a to jsme šli jen krátkou procházku a jednou lajnou, kvůli štěněti. Fotky nedávám, i když mám
janaa
napsal(a):
Dneska se u nás proměnila procházka v slzavý údolí a bezmezný vztek. Když máte v katastru zemědělci hajz...zkurve.., můžete mít smečku loveckých psů,co umí vyhánět zvěř před sečením, a je to k ničemu. Takže jedna louka, šest posekaných srnčat, a to jsme šli jen krátkou procházku a jednou lajnou, kvůli štěněti. Fotky nedávám, i když mám
Pane jo🥵, to snad ne 😭. Opravdu smutek, co by jim udělalo mít ty psy a nechat je proběhnout?
Fotky opravdu nedávejte.
Dája

janaa
napsal(a):
A to jako zůstává bez trestu nebo jak se to řeší?
Včera jsem byla u sečení a měli tam tři drony a asi z těch lepších, protože to mělo velikánský displej na ovladači, dobrý obraz. Našla jsem "jen" jednu žábu a za to asi ani sekačka nemohla.
Tohle je šílené. To si jako může zemědělec dělat, co chce, i kre.éna?
janaa
napsal(a):
ach jo, je mi jasný, jak vám je. Já jsem kdysi u nás na chalupě taky nabízela služby ohařský a nesetkala jsem se se zájmem :-( . Šest na jedný louce, to je strašný
Přitom ti psi si s tím dokáží poradit. Nikoho to nic nestojí. :-(
janaa
napsal(a):
Tady to nezveřejňujte...ale někde jinde- nestálo by to za to?
Dokud jim to bude procházet, budou to dělat. Myslivci do toho nemají co mluvit? Těm to nevadí? Já nevím, jen se ptám...

Terven
napsal(a):
Tady to nezveřejňujte...ale někde jinde- nestálo by to za to?
Dokud jim to bude procházet, budou to dělat. Myslivci do toho nemají co mluvit? Těm to nevadí? Já nevím, jen se ptám...
..myslím že v televizi v nějakém přispěvku ukazovali, jak chodi dobrovolníci prohledávat před seči plochy a mláďata dávat na bezpečná místa, týkalo se to tehdy srnčat, a ze je to trestne, pokud se neudělá ohledně nladat toto opatření.....ale hlouběji jsem nezkoumala....klidně bych foto poskytla myslivcům v dané lokalitě plus na úřad odbor Životní prostředí, plus PCR, MP...ale je to můj názor laika
Hele,tady to myslivci neřeší,protože funguje jednoduchá rovnice - my po vás nepožadujeme náhradu škody za posekaný srnčata a zemědělci nepožadují škody za divočákama zorané pole a louky Zemědělci mají povinnost hlásit sečení myslivcům. Ale viz výše. Když jsem se sem před lety nastěhovala,tak jsem se fakt snažila, i na výroční schůzi myslivců, kde byl místní statkář jsem na něj apelovala, že jsem doma, stačí zvednout telefon a zavolat,zítra jdeme sekat tam a tam, že jsem každý den se psama v revíru, tak bych šla přímo tam. Nic, prostě nezájem Přitom holky to umí, na lukách, co patří bažantnici vyháníme běžně, i pomáháme jinde, pokud je čas. A tady mi zbydou jen oči pro pláč

janaa
napsal(a):
Hele,tady to myslivci neřeší,protože funguje jednoduchá rovnice - my po vás nepožadujeme náhradu škody za posekaný srnčata a zemědělci nepožadují škody za divočákama zorané pole a louky Zemědělci mají povinnost hlásit sečení myslivcům. Ale viz výše. Když jsem se sem před lety nastěhovala,tak jsem se fakt snažila, i na výroční schůzi myslivců, kde byl místní statkář jsem na něj apelovala, že jsem doma, stačí zvednout telefon a zavolat,zítra jdeme sekat tam a tam, že jsem každý den se psama v revíru, tak bych šla přímo tam. Nic, prostě nezájem Přitom holky to umí, na lukách, co patří bažantnici vyháníme běžně, i pomáháme jinde, pokud je čas. A tady mi zbydou jen oči pro pláč
Jasně, takže o zvířata tady nejde, zase jenom o peníze.

povinni jsou zemědělci
povinni jsou i myslivci :
http://www.stopsecenisrncat.cz/
http://www.stopsecenisrncat.cz/stiznost/
Potvrzuju, že ten zájem prostě není. Teď co jsme přestěhovaní, jsem předevčírem psala myslivci u nás, že pokud chodí, klidně půjdu s naším vižlíkem, který má pevný vystavení a jemnej projev, pomoct. Psal mi, že bohužel majitelé pozemků si to vyloženě nepřejí, aby se tam pohybovali. Sám psal, že je to dost mrzí, protože je jim těch mláďat stejně líto jako mě. Tohle je mladší člověk, ne stará garnitura.

Jako mi přijde, že by před sečí měla být povinnost nahlásit seč a zařídit, aby se to prošlo a srnčata nekončila....nechci ani říct jak, chce se mi brečet, když si tu situaci představím v reálu.
Vím, že je i dost dobrovolníků, kteří rádi přijedou a louku projdou, aby ty srnčata zachránili.
Kdyby někdo viděl jak na zahradě chlap schválně přejel sekačkou čivavu, tak to by bylo haló.
Vlastně nechápu, jak někdo může mít žaludek na to, že vyjede sekat a ty srnčata tam jsou a .... Jakože ve vysoké trávě nejsou vidět a co oči nevidí, to srdce nebolí, takže je můžeme rozsekat na cimprcampr.
Nevztahuje se na tohle něco ze zákona o týrání zvířat??
Zemědělci
Zemědělcům je zákonem dána povinnost dbát, aby zvěř nebyla při obhospodařování pozemků zraňována či usmrcována a termíny sečení hlásit místnímu mysliveckému spolku.
V případě zjištění porušovaní povinnosti je třeba tuto skutečnost oznámit příslušnému orgánu státní správy. Porušování zákonné povinnosti může být sankciováno dle případu až do výše 500.000,- Kč.
Myslivci
jsou ze zákona povinni louky před sečením procházet.
V případě zjištění porušovaní povinnosti je třeba tuto skutečnost oznámit příslušnému orgánu státní správy. Porušování zákonné povinnosti může být sankciováno dle případu až do výše 500.000,- Kč.

rapotacka11
napsal(a):
Zemědělci
Zemědělcům je zákonem dána povinnost dbát, aby zvěř nebyla při obhospodařování pozemků zraňována či usmrcována a termíny sečení hlásit místnímu mysliveckému spolku.
Myslivci
jsou ze zákona povinni louky před sečením procházet.
Aha, takže teoreticky je všechno v pořádku

U nás je dnes konečně teplo, na sluníčku přímo vedro, takže se válíme na dvorku pod pergolou. Bábinka usoudila, že fotit se teda nebude ani náhodou.

My teda taky čekáme na večer, protože v tom hicu, to se na prochajdu jít nedá.
Holkám jsem alespoň napustila malej bazének, aby si zchladily tlapičky...voda asi dvě minuty od napuštění jako prase, protože Gina se střídavě cachtala a hrabala díru a takhle teda vypadaly ty moje krasavice když se dosyta vyčochtaly a potom se věnovaly s těma mokrýma tlapama a tlamičkama důlní činnosti.
Gina má tu smůlu, že na ní je to vidět na první pohled a tak se jí takhle zaprasené nepovedlo kolem mě proklouznout do obýváku.

rapotacka11
napsal(a):
Není žalobce, není soudce.
žalobcem může být jeden každý z nás
Počasí je nádherné. Holkám je taky horko, ale v lesích a loukách jsou spoko.

Dneska krásně, nejlíp ve stínu- spokojený pes a rybník...klíště ani jedno, nevím jestli je to kapičkou (spotem) nebo čerstvým letním "výbrusem" ...

Ráno chládek - krásných 15, po jásavém startu na holuba se přiřítí ke kolemjdoucí obdivovatelce pro podrbání. Drbačka se rozplývá: "Ten je krásnej, to je ještě štěně, že jo?"
Večer drsných 27, každý druhý holub v klidu na chodníku. Běžci, koloběžky a kola bez loveckého zájmu. Šnečí chůzi stopne ve stínu na tramvajové zastávce u starší dámy a hodí požadavek podrbat s adekvátně utrápeným výrazem, blbých 4 km v tlapkách: "Ten je milej, to už je dědeček, že jo?"
7 a půl, mistr převleků.
napsal(a):
Ráno chládek - krásných 15, po jásavém startu na holuba se přiřítí ke kolemjdoucí obdivovatelce pro podrbání. Drbačka se rozplývá: "Ten je krásnej, to je ještě štěně, že jo?"
Večer drsných 27, každý druhý holub v klidu na chodníku. Běžci, koloběžky a kola bez loveckého zájmu. Šnečí chůzi stopne ve stínu na tramvajové zastávce u starší dámy a hodí požadavek podrbat s adekvátně utrápeným výrazem, blbých 4 km v tlapkách: "Ten je milej, to už je dědeček, že jo?"
7 a půl, mistr převleků.
Tak my dneska dost podobně. Večer jdeme na prochajdu, v půl osmé, venku pořád ještě nějakých 28st. Jde celkem zvesela, ale pajdá, zakopává...Nešli jsme daleko, ale měli jsme jít ještě míň, zpátky už se vleče, dýchá až se zajíká. V naší ulici potkáme malou JRT jedné sousedky, která se mu začala nastavovat. Sakryš Ený, ty háráš? A zdrhnula jsi z domu? A to už vyšla sousedka, která byla naproti za kámoškou na plku. Ený hárá? No jo, hárá. A už jsem viděla Worku, jak se jí zařadil za zadek a kudy ona, tudy on, sem tam pokus na ni nějak nalézt(což díky nepoměru fakt nešlo ) pak už se Ený vztekala ať ji nechá, což jsem si říkala: neměla jsi se tu nakrucovat Byla tam ještě jedna kámoška a ta na Worku: jéžíš, ten je krásný, já jsem ho snad ještě zblízka ani neviděla. A jak je hodný. Kolik mu je? Třináct, fakt? No to je teda čilý, na 13. No to je, teď a doma se totálně složí Rychtyk. Nebyl schopný ani dojíst večeři, jak byl dodělaný Snad ho do rána neklepne

venčení tohoto týdne od mlžného nedělního Karlova, přes úterní narcisové Jizerky až po "všední" procházky za humny... A zdravá tečka na závěr (nebojte, klasický dort pekla prababička, nebyl vnuk ochuzen )

U nás dnes během dne samá bouřka, pes celý mokrý, miluje běhat v dešti. Nejmladší hárá, tak musíme venčit nadvakrát.

Ony mechy kvetou? Začínám bejt odsud chytrá :-)

napsal(a):
Ony mechy kvetou? Začínám bejt odsud chytrá :-)
tak jo - ne květ, ale štět... já vím, že jsou mechy tajnosnubné - ale stejně říkám, že krásně "kvetou"

napsal(a):
tak jo - ne květ, ale štět... já vím, že jsou mechy tajnosnubné - ale stejně říkám, že krásně "kvetou"
Mluvíte na mě řečí z jiné galaxie :-)

napsal(a):
venčení tohoto týdne od mlžného nedělního Karlova, přes úterní narcisové Jizerky až po "všední" procházky za humny... A zdravá tečka na závěr (nebojte, klasický dort pekla prababička, nebyl vnuk ochuzen )
Fakt nádherný fotky! Hafan teda umí pózovat a ta příroda áách....já se stěhuju do Jizerek snad...😉 a dortík k narozkám by našemu taky chutnal 😃 a věk 🤝 gratuluji 🌷

napsal(a):
Fakt nádherný fotky! Hafan teda umí pózovat a ta příroda áách....já se stěhuju do Jizerek snad...😉 a dortík k narozkám by našemu taky chutnal 😃 a věk 🤝 gratuluji 🌷
jen upřesním - ten jedenáctiletý má jen dvě nohy Psovi bude sedm a půl

napsal(a):
jen upřesním - ten jedenáctiletý má jen dvě nohy Psovi bude sedm a půl
😂 no jasně, že jsem si myslela, že je Vašemu pesovi 11let a dostal dort...však vše z toho dortu by mohl, tak mě to zmátlo 🤷♀️🤦♀️😂
...i tak gratuluju...můj syn měl narozky v pátek, ale už 35...🙂
Dnešní ráno úplně boží. Včera odpoledne přišla bouřka a obrovský liják, takže je teď všechno ještě orosené, ale už se dělá vedro a čekám, že bude ještě větší než včera.

Atheira
napsal(a):
Dnešní ráno úplně boží. Včera odpoledne přišla bouřka a obrovský liják, takže je teď všechno ještě orosené, ale už se dělá vedro a čekám, že bude ještě větší než včera.
krásné fotky. Kočičák s psicí je úžasná kombinace.
U nás včera nepršelo, ale rosa je obrovská - takže jsme si teď po ránu taky užili mokrou procházku. A hlavně komáří procházku... Byli jsme u vody a komáři se rojili...

Atheira
napsal(a):
Tak koukám, že to berete z jedné vody na čisto....když prochajda tak pes i kočka

to všechno je (a pro dva bohužel v čase minulém) moje
a není to všechno
napsal(a):
Tak koukám, že to berete z jedné vody na čisto....když prochajda tak pes i kočka
Kocour si o svém volném čase rozhoduje zásadně sám. Ráno jde na procházku klidně dvakrát. Pravidelně, když zblikne, že jde kolem sestra se psem před prací, tak se k nim přidá, občas zůstane v lese a potkám ho tam pak já se psem. Někdy čeká na mě a jde s náma, jindy jen čeká na snídani v pelechu.
Jako kotě lezl úplně za každým, tak jsem pořád jen lítala a nosila ho pryč. Naštěstí vyrostl a začal se cizích lidí bát a nejen vzít do ruky, ale i pohladit se nechá jen ode mě a lidí, které znám.
Když už jsem ho částečně vypiplala, fakt by mi vadilo, kdyby to byl takový ten zmetek, co se přifaří za každým a nechá se klidně i odnést.

@hmn
tak tady se venčí celá kočičí smečka

Atheira
napsal(a):
Podobného kocoura jsme potkaly ráno v lese. Nahrbený, naježený, uprostřed cesty - jasně nám dával najevo, že neprojdeme. Psice by to vzdala, sice s vrčením, ale vzdala. Klacek v mé ruce ho přivedl k rozumu a nakonec si šel po svých záležitostech.

já jednou potkala sebevědomou šelmu kočkovitou v místech, kde bych ji nečekala. Dokonce vznikl "fotočlánek" o šelmě jizerskohorské... Tak oprásklou kočku jsem nikdy neviděla, asi Night vyzařoval klídek a totální neagresi. Nežebrala - nás si ani nevšimla, zajímal ji jen pes
https://neviditelnypes.lidovky.cz/zviretnik/setkani-dogy-s-kockou.A151022_182644_p_zviretnik_kosa
napsal(a):
já jednou potkala sebevědomou šelmu kočkovitou v místech, kde bych ji nečekala. Dokonce vznikl "fotočlánek" o šelmě jizerskohorské... Tak oprásklou kočku jsem nikdy neviděla, asi Night vyzařoval klídek a totální neagresi. Nežebrala - nás si ani nevšimla, zajímal ji jen pes
https://neviditelnypes.lidovky.cz/zviretnik/setkani-dogy-s-kockou.A151022_182644_p_zviretnik_kosa
Možná, že měl kočičák podobného psa doma, tak se nebál. Proto se já bojím o Viktora(kocoura) který je zvyklý šmrdolit se o Worku a tak by nemusel u jiných psů taky agresi předpokládat...A že jich tu kolem chodí..

lesnížínka
napsal(a):
Možná, že měl kočičák podobného psa doma, tak se nebál. Proto se já bojím o Viktora(kocoura) který je zvyklý šmrdolit se o Worku a tak by nemusel u jiných psů taky agresi předpokládat...A že jich tu kolem chodí..
ale tam bylo zajímavé i to, že nejbližší dům je kilometry daleko... prostě mezidruhové setkání uprostřed hor

napsal(a):
ale tam bylo zajímavé i to, že nejbližší dům je kilometry daleko... prostě mezidruhové setkání uprostřed hor
Aneb "Blízká setkání třetího druhu"
napsal(a):
Podobného kocoura jsme potkaly ráno v lese. Nahrbený, naježený, uprostřed cesty - jasně nám dával najevo, že neprojdeme. Psice by to vzdala, sice s vrčením, ale vzdala. Klacek v mé ruce ho přivedl k rozumu a nakonec si šel po svých záležitostech.
Edík nikoho naštěstí nenapadá. Spíš se klidí z dosahu, hned jak si všimne. Ale taky tu máme jednoho povedenýho. Nevím, čí je, ale je dost udržovanej, dobře živenej, černobílej kolos. Ten ale jde nejdřív k vám, otře se vám o nohy a když se skloníte, že kočičku pohladíte, tak vás napadne.
napsal(a):
Nemáte nějakej blog, nebo fotogalerii z vašich toulek někde na netu? Mě se hrozně moc líbí těch pár fotek z vašich výletů, co sem dáváte.

Atheira
napsal(a):
Edík nikoho naštěstí nenapadá. Spíš se klidí z dosahu, hned jak si všimne. Ale taky tu máme jednoho povedenýho. Nevím, čí je, ale je dost udržovanej, dobře živenej, černobílej kolos. Ten ale jde nejdřív k vám, otře se vám o nohy a když se skloníte, že kočičku pohladíte, tak vás napadne.
jé, tak Atheira je sousedka
a zná našeho Tomíka
u šelmy jizerskohorské bych se bála toho, že se tam dostal následujíc někoho, turisty, i se ztratil....

Huskyjanina
napsal(a):
Nemáte nějakej blog, nebo fotogalerii z vašich toulek někde na netu? Mě se hrozně moc líbí těch pár fotek z vašich výletů, co sem dáváte.
na Zvířetníku Neviditelného psa jsou články už od Xerxe... pak je tam celá série Jak rostla doga Beta plus všechny dovolené a taky jak stárne doga Beta... a totéž od Nighta - Jak roste dogák Night plus řada akcí a všechny dovolené ..
Ještě jsem si vzpomněla - že pár let vycházel "zvířetník" na dedeníku - tam je archív podle jmen - Xerxová je tam jediná. Třeba tady můj oblíbený článeček: https://www.dedenik.cz/2012/11/05/psi-beta-a-deti/
napsal(a):
na Zvířetníku Neviditelného psa jsou články už od Xerxe... pak je tam celá série Jak rostla doga Beta plus všechny dovolené a taky jak stárne doga Beta... a totéž od Nighta - Jak roste dogák Night plus řada akcí a všechny dovolené ..
Ještě jsem si vzpomněla - že pár let vycházel "zvířetník" na dedeníku - tam je archív podle jmen - Xerxová je tam jediná. Třeba tady můj oblíbený článeček: https://www.dedenik.cz/2012/11/05/psi-beta-a-deti/
Díky :)

Včera jsem našla fotku svojí "letní pracovny" ze začátku května, co jsem sem tehdy i dávala, když jsme tu tu debatu o kytkách tak rozvedly...a nechtělo se mi věřit, jak to všechno narostlo a nakvetlo za takovou chvilku.
Tak schválně, má tu někdo kancelář s větším počtem kytek?
Jo a update - gloriosa asi nebude. Přesně jak říkala žínka, zřejmě už ji nikdo nikdy neuvidí. Škoda
Ranní meditace na psím hřišti - vždycky se tváří, že rychlejší pohyb jí může zabít
a ona tam třeba předvede i slalom, ale v takovým tempu, že by agiliťáci vykvetli

my si ráno přivstali - a šli na východ slůńa... a on nic moc. Nevadí - alespoň jsme procházku stihli za příjemných teplot a psisko nebylo "otrávené" vedrem. Krásně bylo a v práci jsme byli včas...

Atheira
napsal(a):
Včera jsem našla fotku svojí "letní pracovny" ze začátku května, co jsem sem tehdy i dávala, když jsme tu tu debatu o kytkách tak rozvedly...a nechtělo se mi věřit, jak to všechno narostlo a nakvetlo za takovou chvilku.
Tak schválně, má tu někdo kancelář s větším počtem kytek?
Jo a update - gloriosa asi nebude. Přesně jak říkala žínka, zřejmě už ji nikdo nikdy neuvidí. Škoda
..nádhera...tiše závidím.....

....no naše vánoční hvězda se činí, do podzimku by mohla byt v jednom květu.....

Atheira
napsal(a):
Pracovní rána mě teď díky tomu baví zase o něco víc. Je to hrozně znát. Jako doma taky dobrý, mám tam vlastně docela džungli , ale takhle venku na čerstvém vzduchu a mezi tolika kvetoucíma kytkama je to relax.
..to bezesporu.....
napsal(a):
..to bezesporu.....
Taky se trochu pochlubím jenže je to nepřenosné. V zahradě to teď pár týdnů brutálně voní. Vpředu na pergolách vistárie, bílá krásně, plnokvětá jsem si zpočáku myslela, že ani moc nevoní, no večer, když je bezvětří a vracíme se s Workou, je to jak těžký silný parfém a cítit až po sousedovo, což je nějakých 70m. Nádhera. Za domem po konvalinkách převzaly vládu azalky, ty už také dokvétají dokvétají a rozkvetly karafiátky. Na mole se nemůžu té vůně nabažit. Jen mě mrzí, že to není na celé léto. Letní kytky už moc nevoní...
Jinak venčení je teď pakárna Včera jsme šli až ve 20h a stejně jen obejít potok, kilometr tam a kilometr zpátky, většinou ve stínu pod stromy. Dneska jen obšouráme sousedy, stejně jako každé ráno, to jsou jen stovky metrů. Worku stejně momentálně zajímají jen háravé sousedky...prý už budou mít zaracha. Tak doufám, že jo

lesnížínka
napsal(a):
Taky se trochu pochlubím jenže je to nepřenosné. V zahradě to teď pár týdnů brutálně voní. Vpředu na pergolách vistárie, bílá krásně, plnokvětá jsem si zpočáku myslela, že ani moc nevoní, no večer, když je bezvětří a vracíme se s Workou, je to jak těžký silný parfém a cítit až po sousedovo, což je nějakých 70m. Nádhera. Za domem po konvalinkách převzaly vládu azalky, ty už také dokvétají dokvétají a rozkvetly karafiátky. Na mole se nemůžu té vůně nabažit. Jen mě mrzí, že to není na celé léto. Letní kytky už moc nevoní...
Jinak venčení je teď pakárna Včera jsme šli až ve 20h a stejně jen obejít potok, kilometr tam a kilometr zpátky, většinou ve stínu pod stromy. Dneska jen obšouráme sousedy, stejně jako každé ráno, to jsou jen stovky metrů. Worku stejně momentálně zajímají jen háravé sousedky...prý už budou mít zaracha. Tak doufám, že jo

Teď jsme se vrátily. U nás na dvoře je příjemně, stín, ale bohužel zdání klame a byl hic jak sviňa a dusno.
Využila jsem toho, že je tady dcera a může vést na vodítku Jessinu, tak že trochu obejdeme okolí, ale bylo to fakty kolem komína a holky toho mají plný zuby, hlavně Gina.
Včera jsem byla ve městě v parku, po osmé večer a taky to bylo dost děsný.
Takže se obávám, že večerní prochajdy zrušíme a budeme chodit ráno, to je ještě příjemně a nebo prostě vyjedeme někam výš a mimo město, kde není takovej hic....a to ještě není léto.

Dnes u nás divoké ráno. Vyrazily jsme časně, dokud je chládek. Šly jsme obvyklou trasou, seniorka se loudala za mnou a četla si novinky. Já jsem odbočila pěšinou přes louku, ale ona to přehlédla a pokračovala dál po cestě. Hned mě napadlo, že asi neodbočila a vrátila jsem se zpátky na cestu. Už jsem jen viděla zadek, jak mizí za zatáčkou. Protože je hluchá a nedovolala bych se, tak jsem běžela za ní. Když jsem ji už měla na dosah a uviděla mě, zachovala se naprosto nečekaně. Místo aby se radostně vrhla na ztracenou paničku, stáhla ocas a vzala nohy na ramena směr domů. Naštěstí jsme nebyly daleko od domu a u nás toho moc nejezdí, takže jsem se o ní nemusela bát. Stála před brankou, ocas stažený a vypadalo to, že mě nepoznává. Pustila jsem jí dovnitř a najednou sláva, panička je tady, pohoda, jsme doma ve známém prostředí - a stres zmizel jako mávnutím. Momentální dezorientace? Počínající demence? Manžel říkal, že už se mu to taky jednou stalo, že ho najednou na vycházce jakoby nepoznávala. Jsem z toho trošku smutná ...
napsal(a):
Dnes u nás divoké ráno. Vyrazily jsme časně, dokud je chládek. Šly jsme obvyklou trasou, seniorka se loudala za mnou a četla si novinky. Já jsem odbočila pěšinou přes louku, ale ona to přehlédla a pokračovala dál po cestě. Hned mě napadlo, že asi neodbočila a vrátila jsem se zpátky na cestu. Už jsem jen viděla zadek, jak mizí za zatáčkou. Protože je hluchá a nedovolala bych se, tak jsem běžela za ní. Když jsem ji už měla na dosah a uviděla mě, zachovala se naprosto nečekaně. Místo aby se radostně vrhla na ztracenou paničku, stáhla ocas a vzala nohy na ramena směr domů. Naštěstí jsme nebyly daleko od domu a u nás toho moc nejezdí, takže jsem se o ní nemusela bát. Stála před brankou, ocas stažený a vypadalo to, že mě nepoznává. Pustila jsem jí dovnitř a najednou sláva, panička je tady, pohoda, jsme doma ve známém prostředí - a stres zmizel jako mávnutím. Momentální dezorientace? Počínající demence? Manžel říkal, že už se mu to taky jednou stalo, že ho najednou na vycházce jakoby nepoznávala. Jsem z toho trošku smutná ...
No ano, tak jak píšete. Byla bych taky smutná, ale nic s tím nenaděláte, je to stejné jako u lidí, jako jsem to měla u babči, která pak poznávala vlastně jen mě, ale třeba moji mamku, která se o ni starala pořád...tu ne. To byla ta paní v tom puntíkovaném tričku Můžete zkusit Karsivan(pokud nebere) měl by na tohle trochu pomáhat.

lesnížínka
napsal(a):
No ano, tak jak píšete. Byla bych taky smutná, ale nic s tím nenaděláte, je to stejné jako u lidí, jako jsem to měla u babči, která pak poznávala vlastně jen mě, ale třeba moji mamku, která se o ni starala pořád...tu ne. To byla ta paní v tom puntíkovaném tričku Můžete zkusit Karsivan(pokud nebere) měl by na tohle trochu pomáhat.
Díky, zatím nebereme. Vím, že se tu o něm už diskutovalo, tak načtu a případně zařadíme.

napsal(a):
To mě mrzí...
Nám se to nikdy nestalo, ale v posledních měsících jsem pozorovala, že se pes daleko víc zahloubával do svých myšlenek a do toho, co zrovna na procházce řešil. Takže se pak choval trochu divně, třeba jednou nešel pozdravit svýho kámoše, i když byl docela blízko. A jednou si nevzal piškot od jiný pejskařky, i když si ho očichával. To jsou věci, který mě vyloženě vylekaly a o to víc jsem psa sledovala, jestli se něco neděje.
Ale taky jsme měli nutný rituál na začátku procházky, kdy se vylezlo z baráku a tam jsme se metr od dveří museli zastavit, aby pes mohl přemýšlet a rozhlížet se, porozprávěli jsme o světě, a pak se teprve mohlo vyrazit.

Nemůže taky špatně vidět? Takhle reaguje naše Šťopka, která vidí asi na 2 metry a pozná mě, až když přijdu fakt blízko a může si čuchnout. Jinak je schopná přede mnou taky utíkat.

Ale taky jsme měli nutný rituál na začátku procházky, kdy se vylezlo z baráku a tam jsme se metr od dveří museli zastavit, aby pes mohl přemýšlet a rozhlížet se, porozprávěli jsme o světě, a pak se teprve mohlo vyrazit.
Jj, ty domácí rituály jsou úžasná věc. Mám to moc ráda, protože je vidět, jak jsou pán a pes za ta léta sžití. Když jsme hlídali mladým maltézačku, tak jsem měla první dva až tři dny pocit, že si vůbec nerozumíme, až koncem týdne se to lepšilo a to už zase šla dom.

napsal(a):
Nemůže taky špatně vidět? Takhle reaguje naše Šťopka, která vidí asi na 2 metry a pozná mě, až když přijdu fakt blízko a může si čuchnout. Jinak je schopná přede mnou taky utíkat.
Nedávno byla na vyšetření, má počínající šedý zákal, ale vet říkal, že zatím to kvalitu zraku nijak výrazně neovlivňuje. Poslední dobou, jak už je hluchá, používáme pro přivolání gesto a to nám funguje, takže vidí docela dobře. Fakt mi to připadalo jako zmatenost
Náš rodinný psí dědek má večer vždycky stejný rituál - jde ještě na jedno venčení a pak zavřít do kotce, protože už blbne a začal po nocích vyštěkávat. Jen sedí na místě a štěká - bez podnětu... V kotci spí celou noc.
No a už to má naučené. Že sám v určitý čas už čeká u brány a jak přijde z venku, tak míří rovnou do kotce, kde si lehne a pak se mu jenom zavře.
V posledním roce už měl párkrát zkrat, kdy se vydal spát uprostřed toho venčení. Do čekárny u vlaku, do takového toho zastřešeného posezení, co v lese bývají... Má takové "záblesky", kdy je duchem úplně mimo... ale berem to jako stáří, že takové prostě taky bývá.

já myslím, že zazmatkovala - vystresovala se tím, že se "ztratila" - a ve stresu vás nepoznala a "cízinec" jí vylekal a zdrhla domů do bezpečí.

jak se venčilo tento týden?? Od nedělní rosy v trávě a spousty komárů v "bažinách", přes východ sluníčka nad Libercem v půl šesté ráno až po dnešní Smědavskou horu... Hezky bylo všude - i když až dost teplo. A má být hůř...

napsal(a):
jak se venčilo tento týden?? Od nedělní rosy v trávě a spousty komárů v "bažinách", přes východ sluníčka nad Libercem v půl šesté ráno až po dnešní Smědavskou horu... Hezky bylo všude - i když až dost teplo. A má být hůř...
Pěknou majku.

Pěknou majku. Reakce na poslední foto.

napsal(a):
Pěknou majku.
potkáváme je v Jizerkách už třetím rokem - dřív jsme je nevídali. Dneska jsme ještě ze zajímavých "přírodnin" narazili na violku dvoukvětou - je netradičně zcela žlutá.

My jsme dnes venčily na "zahrádce". Spíš bych to nazvala zahradnickým okénkem.
Jen fotky jsou mizerné.

dnešní okruh kolem Bílých (Sloních) kamenů u Jítravy byl úžasný. Jen hodina a půl - ale nebe všech odstínů modré, mraky od bílých po skoročerné, louky plné kvítí (tak bohaté různobarevné jsem dlouho neviděla), pohodlné lesní cesty, zajíc, srnka, spousta ptáků, nadšené psisko (jako by včerejší Jizerky vůbec nebyly) a hlavně úžasná teplota pro nás chladnomilce

lesnížínka
napsal(a):
A proč krásnou ,,zahrádku" vidíme až teď..po tolika letech?!?
Protože tam mívám jiné starosti, než fotit. Všimněte si, že "zahrádka" je v úvozovkách.
Ale ten trnovník bych na svou hrozně chtěla.
napsal(a):
Protože tam mívám jiné starosti, než fotit. Všimněte si, že "zahrádka" je v úvozovkách.
Ale ten trnovník bych na svou hrozně chtěla.
Takže je to v parku? Já myslela, že zahrádka je v uvozovkách, jelikož je velká
Akát mám, ne zakrslý a jsou to dva za sebou.

lesnížínka
napsal(a):
Takže je to v parku? Já myslela, že zahrádka je v uvozovkách, jelikož je velká
Akát mám, ne zakrslý a jsou to dva za sebou.
V Botanické zahradě v Liberci. Svou zahrádku mám malou, nejlíp se na ní dařilo kozám, když byly a teď kopřivám, bršlici, ale i plicníku, kontryhelu, řepíku - všímáte si - samé léčivky.
A jedna krásná hortenzie a růže u vrat :-)) - ale ty zatím nekvetou.
Ten trnovník na fotce je roubovanec, proto se drží dole, ač starý. Na druhé fotce - s detailem květu - mladší.

U nás teď byla taková zima, že mi znovu vykvetla primule...
U nás se včera venčilo hodně. 7 a půl hodiny na cestách, 25 km, návštěva Hukvaldského hradu, průchod oborou, psů tam bylo jako psů a ještě jsme šli skupina čtyř, tak nevěděl za kým jít dřív.
Doma dopadl takhle. Najedl se a nezvedl se, ani když byly dveře dokořán. Ráno měl energie, jak kdyby nikde nebyl 😁
Venčíme,zkouškujeme,trénujeme, tenhle týden díky tropům určitě jen les a rybníček brzy ráno,na loukách se nedá vydržet, ve středu tedy trénink,ale u vody. A to to má vydržet i přes víkend a my máme další zkoušky. Snad se neupečeme.
Nejmladší Cácorce je 10 týdnů a já jsem čím dál víc přesvědčená, že se mi v ní vrátila Fanynka, která nečekaně odešla před rokem. Znáte ten pocit, když si říkáte - tohle dělal ten a ten pes? Tak to mám s ní několikrát denně....a už s námi byla o víkendu coby doprovod na zkouškách a já se strašně raduju z její povahy. Sice by bylo lepší uhlídat pytel blech, ale tak suverénní a neohrožený štěně, aby člověk pohledal. To je pak radost

janaa
napsal(a):
Venčíme,zkouškujeme,trénujeme, tenhle týden díky tropům určitě jen les a rybníček brzy ráno,na loukách se nedá vydržet, ve středu tedy trénink,ale u vody. A to to má vydržet i přes víkend a my máme další zkoušky. Snad se neupečeme.
Nejmladší Cácorce je 10 týdnů a já jsem čím dál víc přesvědčená, že se mi v ní vrátila Fanynka, která nečekaně odešla před rokem. Znáte ten pocit, když si říkáte - tohle dělal ten a ten pes? Tak to mám s ní několikrát denně....a už s námi byla o víkendu coby doprovod na zkouškách a já se strašně raduju z její povahy. Sice by bylo lepší uhlídat pytel blech, ale tak suverénní a neohrožený štěně, aby člověk pohledal. To je pak radost
Jo, někdy si to říkám, že tohle dělala ta, tohleto zase tamta. Akorát že každá z nich má ještě nějaký bonus navíc.
Jinak my teď proděláváme hárací maraton. Skončila Cherry, začala babča Nelinka a v září na beton začne Julinka. Dráček je statečný.
napsal(a):
Jo, někdy si to říkám, že tohle dělala ta, tohleto zase tamta. Akorát že každá z nich má ještě nějaký bonus navíc.
Jinak my teď proděláváme hárací maraton. Skončila Cherry, začala babča Nelinka a v září na beton začne Julinka. Dráček je statečný.
Chudina,proto už nechci psa. Samoušek byl úžasnej, ale stejně je to pro kluka trápení. A mě hárá pořád něco

janaa
napsal(a):
Chudina,proto už nechci psa. Samoušek byl úžasnej, ale stejně je to pro kluka trápení. A mě hárá pořád něco
Jj, vím. Snažím se mu to zpříjemnit, jak jen to jde. Babču neřeší vůbec, u těch dvou jsou to tak dva tři dny. Nejhorší to bylo poprvé.
Já jsem ráda, že ho mám. Byla to láska na první pohled.
U nás v těchto dnech jede dopolední válení, proložené občasným proběhnutím po zahradě, občasnou hrou, ochlazením v bazénku a navečer voda. Se psem do rybníka, a fenu schladit alespoň do řeky (je tam tekoucí čistá voda, i když na fotkách to nevypadá ).

....včerejší vycházka po Kokořínsku......na začátku 17.5 kilometrové trasy s námi šel pejsek bílý a nadýchaný jako obláček....na konci pak toto usmolené strašidlo....

napsal(a):
....včerejší vycházka po Kokořínsku......na začátku 17.5 kilometrové trasy s námi šel pejsek bílý a nadýchaný jako obláček....na konci pak toto usmolené strašidlo....
Je vidět, že to není žádný cukrouš, ale pořádný pes do nepohody

napsal(a):
Je vidět, že to není žádný cukrouš, ale pořádný pes do nepohody
..no to on je, ale když všude sucho a pak se vynoří toto....kdo ho potkal, ten se smál....pracoval na tom usilovně....vykoupal se v potoků a vyvalel v bahně a pisku, pak v rybníku a vyvalel se v pisku a lupeni....pak ještě několikrát v sypkem pisku to celé přepudrovával...
napsal(a):
..no to on je, ale když všude sucho a pak se vynoří toto....kdo ho potkal, ten se smál....pracoval na tom usilovně....vykoupal se v potoků a vyvalel v bahně a pisku, pak v rybníku a vyvalel se v pisku a lupeni....pak ještě několikrát v sypkem pisku to celé přepudrovával...

lesnížínka
napsal(a):
Hárá se, nežere se, pes je totálně hotový a večer už jsem nad miskou do něj řvala, že s venčením má utrum, dokud nebude žrát a ty nepřestanou hárat A k tomu tohle zasr... počasí, ze kterého jsem na nerva
Naprosto si dovedu představit, měli jsme to s Jackem podobně, však víš...minulý léto...horko a do toho nějaká háravka, pošušňáníčko. Když jsem pak následně dávala chemickou kastraci, protože o Jacka jsem měla fakt v létě strach, že to nerozdejchá a když jsem viděla, jaká je pohoda, ani jsem na podzim nevěděla, že něco hárá a upřímně jsem litovala, že jsem mu to nenechala píchnout dřív.
Ale vím, že ty už jsi nechtěla.....
On za to chudák Woriček nemůže
No počasí je pro psy super....chodíme buď brzo ráno, když se teda vyprdelím, protože holky celej den chrápou a nebo se povalují a večer ožívají a dohánějí to, co nestihly přes den, hrajou si, řádí, blbnou. Takže mám naspáno opravdu malinko.
Takže spíš večer kolem osmé nakládám do auta a odfrčim si to asi osm kiláků, do lokality, kde je výrazně příjemnější teplota....zalesněné údolí kolem potoka.....
Chodíme jenom krátký trasy, protože máme sebou i Jessinu a ono to asi i stačí....včera prochajda asi 45 minut a měly toho holky docela dost, ono to bylo sice chladnější než ve městě, ale bylo dusno.

napsal(a):
A jak se z něčeho takového vyrobí znovu bílý a nadýchaný obláček?

napsal(a):
A jak se z něčeho takového vyrobí znovu bílý a nadýchaný obláček?
...ono to celé rychle uschne a velkym dílem opada samo , zbytek se pak při hlasitém doprovodu nehezkych slovíček kousek po kousku vyčesáva....

napsal(a):
jsem ráda, že na moje psí nahatiny se nic nechytá.
Včera jsme šli do lesa v šest ráno - to se dalo a i první hříbečky jsme donesli (3 kováře a jednoho bílého - všichni malí), dneska stačí zahrádka... I u nás "skoro na horách" je přes třicet ve stínu

napsal(a):
jsem ráda, že na moje psí nahatiny se nic nechytá.
Včera jsme šli do lesa v šest ráno - to se dalo a i první hříbečky jsme donesli (3 kováře a jednoho bílého - všichni malí), dneska stačí zahrádka... I u nás "skoro na horách" je přes třicet ve stínu
..jo to je výhoda, na druhou stranu zase ty zabodavaci chlupy jako jesličky...nádhera s těmi houbami.....dnes je děsivě asi všude...

My jsme dnes venčily vleže ve stínu - já i psice.
My taky střídáme les, rybník, a leháro doma .
Ale musím říct, že u nás se to teplo snáší docela dobře. Vevnitř v baráku máme příjemných 20 stupňů, přesto jsou psi celé dny na zahradě, dobrovolně. Chvíli leží na rozpálené zámkovce, pak jdou do stínu, do bazénku, na sluníčko a pořád dokola . V lese taky v pohodě, ale stejně to nepřeháním a procházky radši zkracuji a pak spíš večer blbneme víc na zahradě, kde mají pořád k dispozici vodu a mohou se ochladit. Ale přes den je vidět, že jedou na úsporný režim, neblbnou, ale spíš polehávají a ožívat začínají právě až k večeru .

marcelaamax
napsal(a):
My taky střídáme les, rybník, a leháro doma .
Ale musím říct, že u nás se to teplo snáší docela dobře. Vevnitř v baráku máme příjemných 20 stupňů, přesto jsou psi celé dny na zahradě, dobrovolně. Chvíli leží na rozpálené zámkovce, pak jdou do stínu, do bazénku, na sluníčko a pořád dokola . V lese taky v pohodě, ale stejně to nepřeháním a procházky radši zkracuji a pak spíš večer blbneme víc na zahradě, kde mají pořád k dispozici vodu a mohou se ochladit. Ale přes den je vidět, že jedou na úsporný režim, neblbnou, ale spíš polehávají a ožívat začínají právě až k večeru .
Závidím ten krásný hustý les. U nás široko daleko holiny, skoro všude byly jehličnany, skoro všechno vykácený.
Zrzavci
napsal(a):
Marcelo, prosím, to lehátko je takový to Lidlovský? Dva ohaři se tam asi nevejdou co?
Jojo, je z Lidlu. Ale dva ohaři nevím nevím no. Naši psi to mají tak akorát. Ale zas je fakt, že naše fena se neumí "smrsknout", ráda se roztahuje, a i když je poloviční, tak všude zabírá minimálně stejně místa jako pes
https://pelisky-boudy-psy.heureka.cz/zoofari-lehatko-se-strechou-proti-slunci/#specifikace
Tady jsou rozměry, jestli to nějak odhadnete.
marcelaamax
napsal(a):
Jojo, je z Lidlu. Ale dva ohaři nevím nevím no. Naši psi to mají tak akorát. Ale zas je fakt, že naše fena se neumí "smrsknout", ráda se roztahuje, a i když je poloviční, tak všude zabírá minimálně stejně místa jako pes
https://pelisky-boudy-psy.heureka.cz/zoofari-lehatko-se-strechou-proti-slunci/#specifikace
Tady jsou rozměry, jestli to nějak odhadnete.
díky, hm to vypadá, že se tam asi nenacpou, a vlastně jak o tom tak přemýšlím -hlavně proto, že flekatá je pošahaná a když ji venku něco zvedne, vylítne bez ohledu na okolí a přizabije cokoliv, co je v její blízkosti, takže on by tam asi Rumíček nešel.
No tak ještě počkám, až to bude doma zkultivovaný a vejdou se tam dva kousky.
Zrzavci
napsal(a):
díky, hm to vypadá, že se tam asi nenacpou, a vlastně jak o tom tak přemýšlím -hlavně proto, že flekatá je pošahaná a když ji venku něco zvedne, vylítne bez ohledu na okolí a přizabije cokoliv, co je v její blízkosti, takže on by tam asi Rumíček nešel.
No tak ještě počkám, až to bude doma zkultivovaný a vejdou se tam dva kousky.
My máme taky dvě, nejdřív jsme je měli vedle sebe, jenže oni se právě vždycky nacpali na jedno . Takže teď máme jedno se stříškou venku, a druhému jsem sundala stříšku, hodila na to pelech a nechala ho doma. A z toho se teda stalo hodně oblíbené místečko, hlavně když jsem přes to ještě hodila staré prostěradlo, pes si vykousal díru a zavrtal se, jakože prý super spacák .
To venkovní už teda máme natržené, ale nemyslím si, že by to byla špatnou kvalitou, ale pes tam tahá klacky a dřevo, a nejspíš se mu to tím povedlo nějak natrhnout. To vnitřní bylo používané víc, celou zimu, a je v pohodě.

U nás teda super ....čuby prakticky celej den v tom horku spí, ožijí kolem osmé večer, řádí tak do 23:30, pak spánek a před pátou ráno zase nejvíc elánu....a pak padne 7:30h a zase mám spící panny.
Synátor, co má službu, když jsem v práci, tak říká, že super, Jessině stačí dát 2x najíst a tím veškerá péče končí.
Doufám, že se až nebudou vedra srovnají do nějakého normálního denního režimu a že toho naspím víc než třeba 4 hoďky denně.
Pak má člověk štěněti nastavit nějakej denní režim......

venčení v tomto týdnu bylo hlavně "zahradní". Vedro a stárnoucí mamut není dobrá kombinace. Takže jen tři delší výlety vždy v čase, kdy sluníčko sotva vstalo - nedělní louky a háje u Jítravy, středeční zahájení houbové sezóny za humny i dnešní orchidejky v Karlovských bučinách

napsal(a):
venčení v tomto týdnu bylo hlavně "zahradní". Vedro a stárnoucí mamut není dobrá kombinace. Takže jen tři delší výlety vždy v čase, kdy sluníčko sotva vstalo - nedělní louky a háje u Jítravy, středeční zahájení houbové sezóny za humny i dnešní orchidejky v Karlovských bučinách
Zase krásné fotky !
Máte někdo taky takového psího blázna, který se i teď v tom největším hicu vyvalí na sluníčko a odmítá se hnout?
Jako že má náš pes rád teplo vím, rád se sluní, ale tohle už mi přijde trochu moc. Roztáhne se na rozpálenou zámkovku a leží. Po chvíli začne funět, ale přesto odmítá odejít. Když byl takhle na sluníčku při 25 stupních, tak jsem to nijak neřešila, ale teď už ho teda ženu do stínu, namočit packy, jenže on se pochvíli zase vrátí na to sluníčko . Fena se taky ráda vyhřívá, ale tyhle dny tam vydrží chvíli, jde do stínu, do bazénu, zas na chvíli na sluníčko, zase do bazénu a tak pořád dokola. Ale pes? Ten klidně hodinu leží na tom slunci - a to si fakt vybere místo, kde to nejvíc praží.

marcelaamax
napsal(a):
Máte někdo taky takového psího blázna, který se i teď v tom největším hicu vyvalí na sluníčko a odmítá se hnout?
Jako že má náš pes rád teplo vím, rád se sluní, ale tohle už mi přijde trochu moc. Roztáhne se na rozpálenou zámkovku a leží. Po chvíli začne funět, ale přesto odmítá odejít. Když byl takhle na sluníčku při 25 stupních, tak jsem to nijak neřešila, ale teď už ho teda ženu do stínu, namočit packy, jenže on se pochvíli zase vrátí na to sluníčko . Fena se taky ráda vyhřívá, ale tyhle dny tam vydrží chvíli, jde do stínu, do bazénu, zas na chvíli na sluníčko, zase do bazénu a tak pořád dokola. Ale pes? Ten klidně hodinu leží na tom slunci - a to si fakt vybere místo, kde to nejvíc praží.
Náš pes také leží na sluníčku,spí.Pak se probere,jde se lehnout na dlažbu do stínu nebo i domů,ochladí se a opět jde ležet na sluníčko.A to ještě není vylínaný,takže má i dost podsady.Včera spal hodinu na sluníčku ve 4 odpoledne.Ve stínu bylo 36°C.
napsal(a):
Náš pes také leží na sluníčku,spí.Pak se probere,jde se lehnout na dlažbu do stínu nebo i domů,ochladí se a opět jde ležet na sluníčko.A to ještě není vylínaný,takže má i dost podsady.Včera spal hodinu na sluníčku ve 4 odpoledne.Ve stínu bylo 36°C.
No náš je sice hladkosrstý, ale tmavý, je vždycky totálně rozpálenej. Teda ono možná hladkosrsťák bez podsady je v tomhle případě horší než chlupáč s podsadou? On domů ani nechce, a to je doma příjemně a dlažba.
Já když ho vidím na tom sluníčku, tak si říkám, že snad není blbej a když bude potřebovat, tak si zaleze do stínu, ochladí se. Ale když pak slyším, jak odfukuje a funí, tak mi to nedá, a do toho stínu ho naženu, aspoň nachvíli, ochladím, namočím, a pak jde zpět na sluníčko .
No tak aspoň vím, že nejsme samy, protože zatím všichni, se kterýma jsem se o tom bavila, říkali, jak jejich pes vyhledává stín a je celý den někde zalezlý a jak se mění stín, tak pes mění místa, no a u nás přesně naopak .

naše první doga Arona milovala vedro. Ruka na ní nešla udržet. Pak se zvedla - flákla se na nejchladnější místo ve stínu a za chvilku se zase opalovala. Bylo to fajn - "malá" panička byla ještě školou povinná a tudíž vůbec nevadily výlety na Jih o prázdninách - neb pes ve vedru nebyl překážkou.
Ale v zimě na sněhu taky neměla problém - tehdy jsem ji vůbec nestrojila, pes v kabátě nebýval běžný... Sloužila nám jako doprovodný pes na běžkách a nikdy se netřásla... Prostě její termoregulace byla báječná
S naší první basenji fenkou jsme byli jednou v Chorvatsku. Chodili jsme na pidi pláž, kde bylo jen pár lidí a okolo byly skály a přístup na pláž z obou stran tak po kolena ve vodě, takže nehrozilo, že by zdrhla, tak byla navolno. Byla naprosto skokojená cca hodinu se opalovala, pak se šla na 10 minut zchladit do stínu a pak pokračovala...
No u nás aktuálně tak, a to je v tuhle dobu jediné místo v přední části zahrady, kde svítí sluníčko. Jinak všude stín z ořechů. A zatím dobrý, ani nefuní, huby zavřený.

lesnížínka
napsal(a):
Před 20minutama.
Máte tam nějaký drobky.

Jako u nás je sice pod mrakem...bylo i včera odpolko, ale je to horší než když byly ty sluneční vedra....nedá se vůbec dejchat, je takový dusno...děsný. Jsem zvědavá, jestli přijdou ty bouřky nebo jestli alespoň sprchne.
Psice se přes den válí buď na chodbě na dlažbě a nebo pod obrovským křovíčkovým jalovcem ve vyhrabaných jámách.

marcelaamax
napsal(a):
No náš je sice hladkosrstý, ale tmavý, je vždycky totálně rozpálenej. Teda ono možná hladkosrsťák bez podsady je v tomhle případě horší než chlupáč s podsadou? On domů ani nechce, a to je doma příjemně a dlažba.
Já když ho vidím na tom sluníčku, tak si říkám, že snad není blbej a když bude potřebovat, tak si zaleze do stínu, ochladí se. Ale když pak slyším, jak odfukuje a funí, tak mi to nedá, a do toho stínu ho naženu, aspoň nachvíli, ochladím, namočím, a pak jde zpět na sluníčko .
No tak aspoň vím, že nejsme samy, protože zatím všichni, se kterýma jsem se o tom bavila, říkali, jak jejich pes vyhledává stín a je celý den někde zalezlý a jak se mění stín, tak pes mění místa, no a u nás přesně naopak .
Můj pes vyhladával sluníčko za všech okolností. Takže 35° ve stínu a černej pes ležící ideálně na černý ploše na přímým sluníčku, to bylo normální. Včetně snahy chladit se skrz zavřenou tlamu. Když už byl dostatečně uvařenej, odplazil se do stínu, kde pět minut chladnul a pak zase hurá na sluníčko.
Vůbec jsem to neřešila. Prostě byl v tomhle evidentně jinej než já, tak jsem mu do toho nekecala.
Zároveň to neznamená, že by mu horko na procházce nevadilo. Ne, na procházce se plazil a vyhledával stín, ale ležet na sluníčku je asi něci jinýho.

U nás na sluníčku dobrovolně nikdo. Dokonce do babča vyhrabala díru u tújí na zchlazení. Ale doma zase na druhou stranu nikdo nechce do koupelny, jde je nejchladněji. Nechápu.
napsal(a):
U nás na sluníčku dobrovolně nikdo. Dokonce do babča vyhrabala díru u tújí na zchlazení. Ale doma zase na druhou stranu nikdo nechce do koupelny, jde je nejchladněji. Nechápu.
Teta mi říká, že ta jejich "BOCka", nebo "BOCák" správně, vyhrabal "hrob". A že zlobí tak, že jej tam brzy pohřbí . Já tu díru viděla, a fakt jak hrob nebo nějaká výkopová práce na položení potrubí pod zem. Je fakt, že nenechá žádnou nově zasazenou kytku žít...

My teď taky jen les pořád dokola, naštěstí je tam dost tras na to si to přizpůsobit tak, abychom měli po cestě pořád nějaké kaluže nebo potůčky.
A ideální čas venčení je 6 ráno, pak už psicci jsou radši zalezli v domě, kde je víceméně pořád chládek.
Upřímně, neumím si představit mít psa v bytě a nutit ho jít ven se vyvencit na rozpálené sídliště. Takhle kluci popojdou do trávy a zase hned do stínu k domu nebo dovnitř na chodbu.

Cerna barva kozichu je zrejma indikace k pokusum o sebevzniceni - prave ted a tady
Zároveň to neznamená, že by mu horko na procházce nevadilo. Ne, na procházce se plazil a vyhledával stín, ale ležet na sluníčku je asi něci jinýho.
No našemu nevadí ani horko na procházce. Ono u něho jde dost těžko tohle poznat. Jako jo, na procházce už se chladí otevřenou hubou, ale pořád vypadá v pohodě, nevyhledává stín, nevadí mu jít na přímém slunci. O nějakém celodenním "pobytu" u vody ani nemluvím, to je ve svém živlu, a ani tam ten stín nevyhledává. On je o všeobecně typ psa, kterej nikdy neví, kdy má dost, byl by schopnej "jet" do totálního vyčerpání, obecně, tak si právě říkám, jestli to u tohohle slunění odhadne.

Pochlubte se, kde už prší. Podještědí hlásí vedro, zataženo, mraky nepustí horko pryč, připlácly ho k zemi.......

marcelaamax
napsal(a):
No našemu nevadí ani horko na procházce. Ono u něho jde dost těžko tohle poznat. Jako jo, na procházce už se chladí otevřenou hubou, ale pořád vypadá v pohodě, nevyhledává stín, nevadí mu jít na přímém slunci. O nějakém celodenním "pobytu" u vody ani nemluvím, to je ve svém živlu, a ani tam ten stín nevyhledává. On je o všeobecně typ psa, kterej nikdy neví, kdy má dost, byl by schopnej "jet" do totálního vyčerpání, obecně, tak si právě říkám, jestli to u tohohle slunění odhadne.
Kolik mu vlastně je?

napsal(a):
Pochlubte se, kde už prší. Podještědí hlásí vedro, zataženo, mraky nepustí horko pryč, připlácly ho k zemi.......
Tady byl slejvák v poledne a poté po zbytek dne klima tropickýho skleníku....
Praha hlásí sucho a prádelnu. Chtělo by to bouřku. Dneska jsme si přivezli starouška po operaci plotýnky a chudák leží na marodce jak mrcha a já kolem rozvesila mokré osušky, když ho nemůžu ochladit standardním způsobem. Venčení tedy probíhá v pooperačním režimu - odnést v přenosce na nejbližší trávu. Nožičky ho neunesou. Bude to ještě běh na dlouhou trať.

šavlozubka
napsal(a):
Praha hlásí sucho a prádelnu. Chtělo by to bouřku. Dneska jsme si přivezli starouška po operaci plotýnky a chudák leží na marodce jak mrcha a já kolem rozvesila mokré osušky, když ho nemůžu ochladit standardním způsobem. Venčení tedy probíhá v pooperačním režimu - odnést v přenosce na nejbližší trávu. Nožičky ho neunesou. Bude to ještě běh na dlouhou trať.
Chudinka ....tak to mu s feňulema přejeme co nejrychlejší rekonvalescenci

Chomutov sucho, ale skoro celý den pod mrakem, dusno a ani teď to nevypadá, že by se na nás něco hnalo a nebo mělo pršet.
Ale to tak dopadne vřdycky, když se připravím na bouři, když venku poklidím vše, co by mohlo létat vzduchem. An jsem dneska neumyla auto, protože na co, když bude lejt.
Jó, to kdybych na šňůrách nechala prádlo, tak v noci natuty přijde nebo umyla okna...tak to taky nejpozději zítra prší.
Teď jsem byla u mě v ložnici uklidit prádlo do skříně a je tam nedejchatelno, i když je otevřený okno, tak jsem vlastně ráda, že spím dole na chodbě z holkama u otevřených dveří...tady je docela příjemně.
napsal(a):
Chudinka ....tak to mu s feňulema přejeme co nejrychlejší rekonvalescenci
Děkujeme. Já říkám, že když se to, tak se to a v tu nejnevhodnější dobu. Ale to, že zvládl operaci tedy hlavně narkózu, byla první velká úleva. Chodit se snaží, ale ty nožky ho ještě neunesou, takže až mu vyndají stehy budeme s ním muset cvičit a to může trvat dlouho. Naštěstí to zvládá po psychické stránce dobře. Možná i díky tomu, že už je dědek a tak klidový režim snáší líp než mladý aktivista.

Liberecko - má začít bouřit a pršet kolem poledne, tak snad... Jinak u nás se vedra tráví pod pergolou, jakmile se ale panička hne po zahradě, je potřeba ji následovat, i kdyby chcípnout měly...
Záhorie hlási 37 stupňov a nepohne sa ani lístok,uf! Jej veličenstvo kráľovná Nefret z údolia Nílu to zvláda kráľovský(ako inak) a užíva si leto plnými dúškami.
Všetkých moc pozdravujeme 🙂
domi.t
napsal(a):
Záhorie hlási 37 stupňov a nepohne sa ani lístok,uf! Jej veličenstvo kráľovná Nefret z údolia Nílu to zvláda kráľovský(ako inak) a užíva si leto plnými dúškami.
Všetkých moc pozdravujeme 🙂
Kde ty se pořád touláš?? Už jsem si tak dva dny zpátky říkala, že zase o vás vidu ani slechu. A předpokládám, že předpověď pro vás stejná, jako pro nás...peklo až do pátku a ani kapka Ty bouřky před týdnem byly i u vás(viděla jsem to kolem Senice) nebo vás minuly stejně jako nás?
lesnížínka
napsal(a):
Kde ty se pořád touláš?? Už jsem si tak dva dny zpátky říkala, že zase o vás vidu ani slechu. A předpokládám, že předpověď pro vás stejná, jako pro nás...peklo až do pátku a ani kapka Ty bouřky před týdnem byly i u vás(viděla jsem to kolem Senice) nebo vás minuly stejně jako nás?
Ja poslednú dobu nestíham ani h.o.v.n.o. A zvyšok času trávim s Nefret a pri športe,nie je čas strácať čas! Búrky nás minuli,ale veru by sa aspoň jeden poriadny lejak zišiel,lebo som otrok hadice a polievania.
Nefret sa stále kúpe, spí, žrať jej chutí rovnako ako v zime,čiže extrémne Občas ide na denný tábor k mojim starým rodičom,kde má odborný pedagogický dozor(obaja boli učitelia) a pernamentný prísun dobrôt. Domov sa mi vždy vráti rozbláznená a s diagnozou selektívna sluchota, lebo u babky a deda netreba poslúchať