Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.130
GAELLE
napsal(a):
https://tn.nova.cz/clanek/staford-preskocil-plot-a-vrhl-se-na-jeho-rodinu-martin-nevahal-strilet.html
Ano bylo. Ja byt na jeho místě jednam stejne. Mit tu možnost. Mit kudlu jdu do psa kudlou. Zdravi mych zvirat a me rodiny je mi přednější nez zdravi ciziho nevychovance byt za to nemuze. Neni cas premejslet nakolik by stacily jen kopance a jine způsoby branim se tim co mam. Tady pistoli. Panovi tleskam ze nebyl priposranej ji pouzit.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Střílel mimo, aby psa zastrašil. Za mě to adekvátní bylo.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ano bylo. Ja byt na jeho místě jednam stejne. Mit tu možnost. Mit kudlu jdu do psa kudlou. Zdravi mych zvirat a me rodiny je mi přednější nez zdravi ciziho nevychovance byt za to nemuze. Neni cas premejslet nakolik by stacily jen kopance a jine způsoby branim se tim co mam. Tady pistoli. Panovi tleskam ze nebyl priposranej ji pouzit.
To bylo naprosto adekvátní - ten stafford šel natvrdo.

Nevím. Nemůžu to posoudit, aniž bych viděla jak to probíhalo. Nepochybuji o tom, že popis události v médiích bude jednoznačný a bude záminkou pro rozpoutání kampaně proti psům typu bull.

Bylo.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Je tam video
Fakt? To jsem nějak přehlédla. Mrknu později.

Tak jsem mrkla hned. Bylo to adekvátní.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
To bylo naprosto adekvátní - ten stafford šel natvrdo.
Souhlasím. Ale stejně mi trochu vrtá v hlavě - kolik lidí nosí na výlety nabitou pistoli v kapse ?

Docela náhoda, že měl ten muž u sebe zbraň... že jo?

Kdyby ji neměl, nemuselo by to být hezké...

Rozhodl se rychle, střílel bezpečně a chladnokrevně, věděl, kam střílet, aby si nezastřelil ženu kulkou odraženou od zdi..... nikomu se nic nestalo. Efektivní vyřešení problému. Čili adekvátní.
Byl dobrý, že nestřílel do psa, ale mimo ( nebo se jen netrefil :-)) ) A pes měl dost rozumu......
Tak nevím, jestli by místo pepřáku nebyl lepší poplašňák. Nebo kapslovka ? Ale to by musely být óbr kapsle.
napsal(a):
Rozhodl se rychle, střílel bezpečně a chladnokrevně, věděl, kam střílet, aby si nezastřelil ženu kulkou odraženou od zdi..... nikomu se nic nestalo. Efektivní vyřešení problému. Čili adekvátní.
Byl dobrý, že nestřílel do psa, ale mimo ( nebo se jen netrefil :-)) ) A pes měl dost rozumu......
Tak nevím, jestli by místo pepřáku nebyl lepší poplašňák. Nebo kapslovka ? Ale to by musely být óbr kapsle.
Jj, byl fakt dobrej 👍
Doufám, že se majiteli toho psa teď trochu rozsvítí (a spoustě dalších podobně zodpovědných taky), a že k tomu ponaučení dostane i pořádný flastr.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Z mého okolí několik, a když vidím co se děje, tak je začínám i chápat
Bohužel, nosí ji i čím dál víc dementů.
Když si to pustím znovu, tak mi spíš přijde zvláštní, že to někdo točil, už od těch prvních slov "nádherný zámek"
Možná to bylo opakování situace, která už jednou proběhla.....I to její "dobrý" na konci. Kdybych se válela po zemi a bránila psa vlastním tělem......

To je ale hloupý titulek. Pes šel po psovi. Ale Blesk řekl, že po rodině. Tu paní srazil pán. Vystřelit byl dobrý nápad, to jo, samozřejmě se chrání životy lidí a zvířat.
Zpráva je ale debullní.
Rozzuřený stafford přeskočil plot a vrhl se na rodinu!
No, po tom, co mi roční labinu sejmul NO a nadále tu courá navolno bez košíku, uvažuju,že budu sebou tahat aspoň poplašňák. Pistoli jsem prodala, páč střelnice mě nebaví a byla nevyužitá. Lebedila jsem si, jak u nás nejsou psí psychopati a asociálové a bohužel se tady teď jeden objevil, nerozlišuje pes, čuba, štěně, háravka a jde natvrdo zabít. Nemít tehdy sebou labinu, byť 25kilovou, ale osmikilovýho mopse nebo dvanáctikilovou buldočku, tak mám o psa míň. Každopádně tady by ani naostro do psa střílet nemohl,aby neohrozil mamku. Hlavně doufám, že majitel čokla, který je tak parádně zabezpečen,že zdrhne ze zahrady a jde na tvrdo po psovi na ulici, vyfásne aspoň pořádnej flastr.
Btw mě tam dostali ty lidi, co zdrhli,ani nezjišťovali,zda je paní v pořádku

napsal(a):
Když si to pustím znovu, tak mi spíš přijde zvláštní, že to někdo točil, už od těch prvních slov "nádherný zámek"
Možná to bylo opakování situace, která už jednou proběhla.....I to její "dobrý" na konci. Kdybych se válela po zemi a bránila psa vlastním tělem......
To mě taky napadlo - že to zrovna někdo natočil. Ale na druhou stranu dneska má už hodně řidičů v autě kameru...

Ti utíkající byli asi tou napadenou rodinou.

https://brnenska.drbna.cz/krimi/18121-video-brutalni-utok-v-centru-brna-muz-podkopl-u-grandu-zene-nohy-a-pak-ji-mlatil-a-kopal-do-hlavy.html
V Brně mají taky veselo. Ta pokopaná ženská si koledovala, ale jak k tomu přijde ten psík, co létal vzduchem ?
Grand - to je tuším centrum.
napsal(a):
Taky mě nejdřív napadlo, jaká je to náhodička, že to někdo natočil. Ale teď jsem si video pustila a je to z auta, tak asi nic divnýho. Jestli to dobře chápu, tak to zachytila kamera, která běží nonstop,ne?
Ať už je to fikce nebo ne,opět jsem zauvažovala o paralyzéru.
napsal(a):
https://brnenska.drbna.cz/krimi/18121-video-brutalni-utok-v-centru-brna-muz-podkopl-u-grandu-zene-nohy-a-pak-ji-mlatil-a-kopal-do-hlavy.html
V Brně mají taky veselo. Ta pokopaná ženská si koledovala, ale jak k tomu přijde ten psík, co létal vzduchem ?
Tam majitel "létajícího psa projevil hodně duchapřítomnosti i šikovnosti 👏
Když to denně vidím, tak se vůbec nedivím že už se pejskaři nesnáší ani mezi sebou - jsem čím dál šťastnější, když žádnýho člověka se psem nepotkám...

Terven
napsal(a):
Taky mě nejdřív napadlo, jaká je to náhodička, že to někdo natočil. Ale teď jsem si video pustila a je to z auta, tak asi nic divnýho. Jestli to dobře chápu, tak to zachytila kamera, která běží nonstop,ne?
Ať už je to fikce nebo ne,opět jsem zauvažovala o paralyzéru.
Přesně tak. Kamery v autě natáčejí non-stop, po určité době (x hodin) se záznam maže a ukládá se nové nahrávání. V dnešní době má kameru v autě každý druhý. Nemyslím, že by to byla fikce.

napsal(a):
To je ale hloupý titulek. Pes šel po psovi. Ale Blesk řekl, že po rodině. Tu paní srazil pán. Vystřelit byl dobrý nápad, to jo, samozřejmě se chrání životy lidí a zvířat.
Zpráva je ale debullní.
Rozzuřený stafford přeskočil plot a vrhl se na rodinu!
tak jistěže - obrana člověka tak nějak asi bude legalizovat použití střelné zbraně
pes si sice lidí absolutně nevšímal, ale co.....
napsal(a):
tak jistěže - obrana člověka tak nějak asi bude legalizovat použití střelné zbraně
Proto si ale nenechám zabít psa.
Lidi by si konečně měli uvědomit, že ti jejich nevychovaní a nezajištění čokli nejsou tak nezranitelní, jak si myslí, a že pořádný flastr za ně pojišťovna taky nezaplatí!
napsal(a):
Tak určitě, no...pistole na obranu pudlíka by asi neprošla. Blbý je, že je to zas u laiků přiživuje hysterii z bull plemen - ve fb komentářích na Krimi Plzeň už byly komenty typu "co kdyby tam místo psa bylo dítě" apod.
Terven
napsal(a):
Tak určitě, no...pistole na obranu pudlíka by asi neprošla. Blbý je, že je to zas u laiků přiživuje hysterii z bull plemen - ve fb komentářích na Krimi Plzeň už byly komenty typu "co kdyby tam místo psa bylo dítě" apod.
Tak ono stačí aby s tím psem šlo dítě, a snažilo se svého psa chránit - prostě tohle se vůbec nemá stávat.
Ta situace dopadla nejlíp jak mohla, a to jenom díky duchapřítomnosti chlapa s pistolí.

"Tak určitě, no...pistole na obranu pudlíka by asi neprošla"
však
a pán je, dle tv nova, městský policista
"Proto si ale nenechám zabít psa."
jistěže ne
jen jsem viděla to video, pes ty lidi ani nevnímal, se fixoval jen na toho malého psa
takže to první, co mě napadlo - koment napadl rodinu, napadl ženu = nutná obran=obhajoba střelby

Přesně tak.. to je titulek, jak kdybychom od zítra radši všichni měli mít
zákaz bojových psů nebo povolení zabíjet.
Oboje ne.
O vlčákovi se tohle psát přece nebude.
Za plotem tihle psi nemají sami co dělat. Prostě ne.
1) žerou psi
2) někdo je otráví
Ale nevidím tam ani vteřinu, kdy by pes šel po lidech, takže redaktor je lhář a ubožák.
Ale je to přesně případ páníčka, který má mít řidičák na psa, absolutně tupý člověk, co nechá bulíkoidního psa venku.. a nakonec asi ani nedostane pokutu. Za co, když tam třeba ani nemají zákaz volného pohybu.
Vždy tak týden po takové zprávě chodím s vražednými pohledy v zádech.
No a za týden nová zpráva :-)
napsal(a):
však
jistěže ne
jen jsem viděla to video, pes ty lidi ani nevnímal, se fixoval jen na toho malého psa
takže to první, co mě napadlo - koment napadl rodinu, napadl ženu = nutná obran=obhajoba střelby
Titulek je možná mimo mísu, ale jednání toho pána naprosto schvaluju - to byl ještě hodnej, že čokla rovnou nezastřelil.

Má na sobě riflové kalhotky a triko. Kde měl pistoli? V pouzdru v podpaží pod sakem? V batohu na zádech?
On šel vesnicí se zbraní kde?
Sundal batoh, vytáhl pistoli, nandal batoh a hotovo. Pašák.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Za pasem pod tričkem - naprosto běžné
Nevim nevim, náboj ani nemá být tam, kde vypadá, že je. Jestli takhle pohotově chodí ozbrojeno víc lidí..

napsal(a):
Přesně tak.. to je titulek, jak kdybychom od zítra radši všichni měli mít
zákaz bojových psů nebo povolení zabíjet.
Oboje ne.
O vlčákovi se tohle psát přece nebude.
Za plotem tihle psi nemají sami co dělat. Prostě ne.
1) žerou psi
2) někdo je otráví
Ale nevidím tam ani vteřinu, kdy by pes šel po lidech, takže redaktor je lhář a ubožák.
Ale je to přesně případ páníčka, který má mít řidičák na psa, absolutně tupý člověk, co nechá bulíkoidního psa venku.. a nakonec asi ani nedostane pokutu. Za co, když tam třeba ani nemají zákaz volného pohybu.
Vždy tak týden po takové zprávě chodím s vražednými pohledy v zádech.
No a za týden nová zpráva :-)
Je jedno,jestli mají nebo nemají v té obci zakázaný volný pohyb psů vyhláškou. Tohle je totiž nezabezpečení zvířete v chovu proti útěku, přestupek podle zákona na ochranu zvířat proti týrání.

napsal(a):
Nevim nevim, náboj ani nemá být tam, kde vypadá, že je. Jestli takhle pohotově chodí ozbrojeno víc lidí..
...někdo to prostě víc "žere", že má zbraň a je orgán, tomuhle se to ale sakra vyplatilo....no myslím, že jich přibude, my máme na volavky plynovku, dá se tam dát i mega dělobuch, ale brát s sebou na výlet nás nikdy nenapadlo, optám se, co na to manžel, jestli by tasil....

napsal(a):
Právě i proto mě to přijde nahraný.
I ten začátek, kdyby to snímala kamera v cizím autě, tak asi neslyší, co si ta rodina cestou povídá.
Třeba tam ten pes vybíhá často, třeba už tam na ně vyběhl před tím, třeba si už místní stěžovali......, tak se to nahrálo. Nebo to tam zná, ví, že pes vybíhá, tak byl nachystaný.....To už se opakuju. Ale je to jen můj dojem a dobře udělali.
Třeba i s tím- dnes jsem střílel mimo, příště to bude do psa.

napsal(a):
Je jedno,jestli mají nebo nemají v té obci zakázaný volný pohyb psů vyhláškou. Tohle je totiž nezabezpečení zvířete v chovu proti útěku, přestupek podle zákona na ochranu zvířat proti týrání.
Ale to říkám furt, ale to si jen tak tady píšeme, bude to za litr nebo za nic. I bych si na to vsadila. By pak mohl ten Blesk napsat výši pokuty a přesně citovat zákon na ochranu zv. To už by třeba znělo strašidelně .. a k něčemu užitečnému.
Hmm ale jestli takhle pohotově chodí ozbrojeno víc lidí.. protože triko se vyhrne, nebude pistole skrytá..
My si neumíme pohlídat psy a nosíme pistolky za trikem, hm.. ale možná čekali divočáky, nocovali pod širákem, kdo ví, ok.. ale stejně mě to děsí.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Za pasem pod tričkem - naprosto běžné
Za pasem pod tričkem ho dloube do jater pokaždé, když se ohne.
Pan Martin je strážníkem městské policie v Plzni.
Nevím, kolik lidí takhle od policie, ať už státní nebo městské znáte. Já pár jo a soukromé pistole nosí u sebe denně běžně úplně všichni. Proto je taky mají. Doma v šupleti by jim byla k ničemu.
Akorát je běžně jen nosí a nevytahují, tak o nich nevíte.
PS: Jeden screen z diskuze na fb.
napsal(a):
Létající psík k tomu přišel díky majitelce dobře...líp, než kdyby ho nechala na zemi, kde by si ho podal ten velkej......

Koukla jsem ještě na to video jednou, tak podle mě by to mohlo být : pokud ti lidé dál na chodníku jsou "ta rodina" a pes na ně štěkal, když šli okolo. Stará paní se loudala se psem (je to do kopce) a pes to přehup a začal otravovat, stará paní si ho vzala na ruku a syn přispěchal s již zbraní v ruce na pomoc a to natočilo projíždějící auto.....
Jo Noha si to zase sestříhala. To jsou de menti. Teď se dívám, že je to úplně snad jakoby jinak. Tak tady to máte celý, včetně toho, jak pes seskočil. A včetně reakcí lidí z auta.
https://www.krimi-plzen.cz/a/chranil-jsem-svoji-rodinu-uvedl-strelec/

napsal(a):
Právě i proto mě to přijde nahraný.
I ten začátek, kdyby to snímala kamera v cizím autě, tak asi neslyší, co si ta rodina cestou povídá.
Třeba tam ten pes vybíhá často, třeba už tam na ně vyběhl před tím, třeba si už místní stěžovali......, tak se to nahrálo. Nebo to tam zná, ví, že pes vybíhá, tak byl nachystaný.....To už se opakuju. Ale je to jen můj dojem a dobře udělali.
Třeba i s tím- dnes jsem střílel mimo, příště to bude do psa.
Nemyslím si, že je to nahrané, ale že už se to jednou stalo, nebo víckrát, chodí tam pravidelně, a tak se pojistili, to je možné, a jo, je dobře, že je video.. no takže budeme nosit pistolky pod trikem a s nábojem v komoře, nožky má nahoře.. ne.. mně tohle vyvolávání hysterie hrozně vadí...
Aby to nevypadalo.. toho psa nebráním (teda jeho majitele).. bych mu takovou švihla, že by vzal druhou o boudu.. ale.. taková poplašná zpráva.
napsal(a):
Ale to říkám furt, ale to si jen tak tady píšeme, bude to za litr nebo za nic. I bych si na to vsadila. By pak mohl ten Blesk napsat výši pokuty a přesně citovat zákon na ochranu zv. To už by třeba znělo strašidelně .. a k něčemu užitečnému.
Hmm ale jestli takhle pohotově chodí ozbrojeno víc lidí.. protože triko se vyhrne, nebude pistole skrytá..
My si neumíme pohlídat psy a nosíme pistolky za trikem, hm.. ale možná čekali divočáky, nocovali pod širákem, kdo ví, ok.. ale stejně mě to děsí.
Pokud tam ten pes napadá ostatní takto běžně, tak se nedivím, že už se lidi připraví...
impact
napsal(a):
Jo Noha si to zase sestříhala. To jsou de menti. Teď se dívám, že je to úplně snad jakoby jinak. Tak tady to máte celý, včetně toho, jak pes seskočil. A včetně reakcí lidí z auta.
Pusťte si k tomu samozřejmě zvuk, abyste ty hlasy z auta slyšeli. Tvl TV Noha, to je fakt banda.

napsal(a):
Jj, bude to za litr a samozřejmě, že se to do Blesku nedostane. Smutný... A i kdyby dostalo, není to k ničemu, protože nevěřím, že by to někoho přimělo jít na zahradu zkontrolovat si plot, aby nedopadl stejně.
Z pistolníků jsem trochu nervózní. Vím o několika lidech, kteří maji zbroják i zbraně, i když jsou to čistokrevní magoři. Těch normálních je snad víc. Myslím, že nějaký psycho posudek nebo vyšetření před vydáním ZP by bylo na místě.
napsal(a):
Koukla jsem ještě na to video jednou, tak podle mě by to mohlo být : pokud ti lidé dál na chodníku jsou "ta rodina" a pes na ně štěkal, když šli okolo. Stará paní se loudala se psem (je to do kopce) a pes to přehup a začal otravovat, stará paní si ho vzala na ruku a syn přispěchal s již zbraní v ruce na pomoc a to natočilo projíždějící auto.....
Pěkná spekulace. Bylo to úplně jinak. To je vidět, jak každej za tím sestřihem videa může vidět vlastně úplně něco jiného.
impact
napsal(a):
Pan Martin je strážníkem městské policie v Plzni.
Nevím, kolik lidí takhle od policie, ať už státní nebo městské znáte. Já pár jo a soukromé pistole nosí u sebe denně běžně úplně všichni. Proto je taky mají. Doma v šupleti by jim byla k ničemu.
Akorát je běžně jen nosí a nevytahují, tak o nich nevíte.
PS: Jeden screen z diskuze na fb.
Jsem to chtěla napsat hned na začátku, že ten chlap byl od nějaké z ozbrojených složek, protože na bežného civila byl dost duchapřítomný.

impact
napsal(a):
jj, šáhnul pro ní za pas.....
....manžel nosí v zaměstnání také zbraň, střílí z kde čeho, ale v civilu nee....

"Díky pohotovému jednání střelce utrpěla žena pouze oděrky na rukou i nohou a také drobné zranění hlavy."
teda, buď blbě vidím, nebo ke zraněním přišla tak, že ji syn v podstatě shodil sám a to tak, že jí točil, držíc ji za paži, a jí nohy nestíhaly.....což tedy vytvořilo situaci přímo příhodnou pro potencionální zákus do hrdla či tváře ( )
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Jsem to chtěla napsat hned na začátku, že ten chlap byl od nějaké z ozbrojených složek, protože na bežného civila byl dost duchapřítomný.
Tak ten byl jasnej hned od začátku. Ještě jak si našteloval, kam střelí. Plus namakanej a dohola.
Akorát já myslela, že komentujete všichni to původní celé video a ne sestřih z Novy, kde už bylo uvedeno, že je z MP.
napsal(a):
"Díky pohotovému jednání střelce utrpěla žena pouze oděrky na rukou i nohou a také drobné zranění hlavy."
teda, buď blbě vidím, nebo ke zraněním přišla tak, že ji syn v podstatě shodil sám a to tak, že jí točil, držíc ji za paži, a jí nohy nestíhaly.....což tedy vytvořilo situaci přímo příhodnou pro potencionální zákus do hrdla či tváře ( )
Já myslím, že se prostě jen snažil postavit mezi matku a útočícího psa. 😏

Tu paní ale srazil k zemi on. Asi aby měl výhled, kam střílet a nesejmout ji.
Tak kde je to napadení maminky, rodiny, kde ten pes útočí na tu maminku i na zemi, kde je to "před roztrháním pudla i maminky"?
Tohle je špatně a majiteli toho bulíkovského psa přeji něco hodně výchovného, ale ty řeči i v odkazu od Impact jsou prostě celkem nevhodné.
napsal(a):
Ano, centrum. Blízko Hl. nádraží.

...namakanej a do hola.... klasická představa , no většinou je to jinak i když k MP mohl třeba ze zásahovky nebo pořádkové přejít....
napsal(a):
Nemyslím si, že je to nahrané, ale že už se to jednou stalo, nebo víckrát, chodí tam pravidelně, a tak se pojistili, to je možné, a jo, je dobře, že je video.. no takže budeme nosit pistolky pod trikem a s nábojem v komoře, nožky má nahoře.. ne.. mně tohle vyvolávání hysterie hrozně vadí...
Aby to nevypadalo.. toho psa nebráním (teda jeho majitele).. bych mu takovou švihla, že by vzal druhou o boudu.. ale.. taková poplašná zpráva.
Aby měl naboj v komoře, tak by musel být úplný de.bil a sebevrah. Viděla jste někdy na vlastní oci pistoli... ?!

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Aby měl naboj v komoře, tak by musel být úplný de.bil a sebevrah. Viděla jste někdy na vlastní oci pistoli... ?!
.."zbraň jistota."..

Jo, hmn_, asi tak. Videa se nijak zásadně neliší - nezabezpečený pes šel po psovi, lidem nic neudělal, ani se nesnažil, komentáře redaktorů ale říkají něco jiného. Jako vždy.
A jako strážník se nestydí takhle veřejně lhát? Pes šel po mamině a povalil ji? A ještě jí rozbil koleno, stafford jeden bojovej :-)
Jako.. už asi nemám slov.

napsal(a):
Tu paní ale srazil k zemi on. Asi aby měl výhled, kam střílet a nesejmout ji.
Tak kde je to napadení maminky, rodiny, kde ten pes útočí na tu maminku i na zemi, kde je to "před roztrháním pudla i maminky"?
Tohle je špatně a majiteli toho bulíkovského psa přeji něco hodně výchovného, ale ty řeči i v odkazu od Impact jsou prostě celkem nevhodné.
Ale tak já myslím, že tu všichni chápeme, že útočící pes šel po psovi a ne po lidech. I kdyby tam ale byl sám chlap se psem a výstřelem mimo bránil jen svého psa, tak bych mu to nevyčítala.
To že se z toho média snaží vytřískat, co největší senzaci a udělají z toho napadení člověka, není nic nového.

impact
napsal(a):
"" Tu paní ale srazil k zemi on. Asi aby měl výhled, kam střílet a nesejmout ji. ""
To je konec tady, fakt.
To nebyl ten stejný pán s pistolkou? To není ten pán, co tu paní zatáhl za rameno a povalil na zem?
Aha, tak se omlouvám, zítra zaběhnu pro brýle.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Neměl ji v komoře, je to tam vidět, jak natáhl. Na mým videu konkrétně v čase 0:06 a 0:36. Ale někteří, třeba Meggie, tady radši povalí konspirační teorie horem dolem, než by se podívali na video.

napsal(a):
Ale tak já myslím, že tu všichni chápeme, že útočící pes šel po psovi a ne po lidech. I kdyby tam ale byl sám chlap se psem a výstřelem mimo bránil jen svého psa, tak bych mu to nevyčítala.
To že se z toho média snaží vytřískat, co největší senzaci a udělají z toho napadení člověka, není nic nového.
To já nikomu nevyčítám.

napsal(a):
Jj, bude to za litr a samozřejmě, že se to do Blesku nedostane. Smutný... A i kdyby dostalo, není to k ničemu, protože nevěřím, že by to někoho přimělo jít na zahradu zkontrolovat si plot, aby nedopadl stejně.
Z pistolníků jsem trochu nervózní. Vím o několika lidech, kteří maji zbroják i zbraně, i když jsou to čistokrevní magoři. Těch normálních je snad víc. Myslím, že nějaký psycho posudek nebo vyšetření před vydáním ZP by bylo na místě.
To u nás : Taky pěkné příhody : U žlábku stojí dva vedle sebe, ten jeden řekne "vole chč.ješ mi na boty", vytáhne pistoli a prostřelí mu hlavu.
Druhého, který ohrožoval pistolí kolegu na ulici, našla policie popíjet u báru, s nabitou pistolí v kapse u kalhot.....
A pak tu chodil magor v kraťasech. kolem stehna na řemínkách měl pouzdro s pistolí. Ale to nevím, jestli nebyla maketa. Jednou nám ji strkal pod nos a vytahoval se.....Ale maketu bych stejně nepoznala.

impact
napsal(a):
Neměl ji v komoře, je to tam vidět, jak natáhl. Na mým videu konkrétně v čase 0:06 a 0:36. Ale někteří, třeba Meggie, tady radši povalí konspirační teorie horem dolem, než by se podívali na video.
Ano, je to tam vidět, při druhém shlédnutí jsem to už viděla, tedy se tu všem hluboce omlouvám za svou nepozornost.
napsal(a):
Jo, hmn_, asi tak. Videa se nijak zásadně neliší - nezabezpečený pes šel po psovi, lidem nic neudělal, ani se nesnažil, komentáře redaktorů ale říkají něco jiného. Jako vždy.
A jako strážník se nestydí takhle veřejně lhát? Pes šel po mamině a povalil ji? A ještě jí rozbil koleno, stafford jeden bojovej :-)
Jako.. už asi nemám slov.
Vy máte fakt dost!
Nebýt toho chlapa, tak bylo po pudlovi (a to by byl teprve v médích humbuk), nebo toho šmejda mohl klidně odprásknout.
Tech chlap tu situaci dost zachránil, protože to, že se nikomu nic nestalo byla JEHO zásluha. Majitel toho šmejda by mu měl ještě poděkovat, protože taky mohl platit pudla, anebo tomu svýmu dárečkovi kopat jámu...
napsal(a):
To nebyl ten stejný pán s pistolkou? To není ten pán, co tu paní zatáhl za rameno a povalil na zem?
Aha, tak se omlouvám, zítra zaběhnu pro brýle.
No však jasný. Sejmul bábu na zem, aby si moh vystřelit na čokla, co šel čirou náhodou okolo, kámoši z auta to natáčeli, aby měl alibi a Noha to pro jistotu celý sestříhala, ať maj ovce z čeho čerpat.
To jsem se notně pobavila tady.

z odkazu od impact:
"Ohledně toho, zda byl střelec oprávněn takto postupovat a zbraň použít, jsme se zeptali plzeňského advokáta JUDr. Ing. Pavla Cinka, který nám k tomuto uvedl: "Z dostupného videa je zřejmé, že střelec reaguje na bezprostředně trvající útok velkého psa na napadeného psa i ležící maminku, kdy další pokračování útoku by mohlo vést k ohrožení jejího života či zdraví.
V takovém případě mám z dostupného záznamu za to, že jsou splněny podmínky pro postup dle §29 trestního zákoníku, tedy nutné obrany, dle kterého čin jinak trestný, kterým někdo odvrací přímo hrozící nebo trvající útok na zájem chráněný trestním zákonem, není trestným činem. Postup střelce tedy považuji za přiměřený situaci, kdy legálně drženou zbraní odvracel útok psa na člena své rodiny."
tohle (zvýrazněné) považuji za manipulativní lež (ze záznamu je jasné, že pes o ženu nejevil ani sebemenší zájem) + (viz výše) ke zranění došla žena v důsledku nevhodného konání syna
nemám ráda manipulace
a nic to nemění na mém názoru, že zásah zbraní proti a zároveň ne proti psu byl z faktického hlediska (bez ohledu na legálnost) zcela OK.

impact
napsal(a):
No však jasný. Sejmul bábu na zem, aby si moh vystřelit na čokla, co šel čirou náhodou okolo, kámoši z auta to natáčeli, aby měl alibi a Noha to pro jistotu celý sestříhala, ať maj ovce z čeho čerpat.
To jsem se notně pobavila tady.
Ale no tak, megi to myslela dobře, že si manču poval, ale tady to evidentně nestíhay nohy....

jen edit : už mě to nepustilo zvýraznit v předchozím příspěvku slova "ležící maminku", která měla být tučná....
napsal(a):
To u nás : Taky pěkné příhody : U žlábku stojí dva vedle sebe, ten jeden řekne "vole chč.ješ mi na boty", vytáhne pistoli a prostřelí mu hlavu.
Druhého, který ohrožoval pistolí kolegu na ulici, našla policie popíjet u báru, s nabitou pistolí v kapse u kalhot.....
A pak tu chodil magor v kraťasech. kolem stehna na řemínkách měl pouzdro s pistolí. Ale to nevím, jestli nebyla maketa. Jednou nám ji strkal pod nos a vytahoval se.....Ale maketu bych stejně nepoznala.
To byl nějaký blbeček s plynovkou - legálně drženou zbraň si kromě výkonu služby NIKDO viditelně nosit nedovolí, protože se to jednoduše nesmí.
napsal(a):
z odkazu od impact:
"Ohledně toho, zda byl střelec oprávněn takto postupovat a zbraň použít, jsme se zeptali plzeňského advokáta JUDr. Ing. Pavla Cinka, který nám k tomuto uvedl: "Z dostupného videa je zřejmé, že střelec reaguje na bezprostředně trvající útok velkého psa na napadeného psa i ležící maminku, kdy další pokračování útoku by mohlo vést k ohrožení jejího života či zdraví.
V takovém případě mám z dostupného záznamu za to, že jsou splněny podmínky pro postup dle §29 trestního zákoníku, tedy nutné obrany, dle kterého čin jinak trestný, kterým někdo odvrací přímo hrozící nebo trvající útok na zájem chráněný trestním zákonem, není trestným činem. Postup střelce tedy považuji za přiměřený situaci, kdy legálně drženou zbraní odvracel útok psa na člena své rodiny."
tohle (zvýrazněné) považuji za manipulativní lež (ze záznamu je jasné, že pes o ženu nejevil ani sebemenší zájem) + (viz výše) ke zranění došla žena v důsledku nevhodného konání syna
nemám ráda manipulace
a nic to nemění na mém názoru, že zásah zbraní proti a zároveň ne proti psu byl z faktického hlediska (bez ohledu na legálnost) zcela OK.
Jenže to vidíme my, jako pejskaři. Člověk, který není pejskař, nezná reakce psů, nezná jejich výrazy a nijak se v kynologii neorientuje, z toho videa absolutně nepochopí, že ten staford jde jen po tom pudlovi. To je potřeba si taky připustit. Pro laika je to útok bojového plemene na důchodkyni a pudla.
napsal(a):
Ale no tak, megi to myslela dobře, že si manču poval, ale tady to evidentně nestíhay nohy....
Jj, tuhle teorii myslela úplně dobře : "" Tu paní ale srazil k zemi on. Asi aby měl výhled, kam střílet a nesejmout ji. ""
To vůbec nevadí, že se od začátku snažil dostat se mezi matku a psa a chtěl je chránit svým tělem. To vůbec nevadí, že se to celé odehrálo během pěti vteřin a že v tak krátké době a v tak stresové situaci není jednoduchý reagovat. Vůbec nevadí, že se prostě zamotali a paní spadla.
Picálista je prostě dacan a udělal to všechno schválně, aby matku zmrzačil, potloukl a nechal zadávit stofárdem.
Geniální tvl, to hned tak někdo nevymyslí.

Vy jste neviděli ten rozhovor? Pan strážník tam hovoří o tom, co udělal stafford strážníkově mamince. Pardon, ale je to podle mě lež, je to konstrukce, manipulace..
I já bych si stála za tím, že svou rodinu (samozřejmě i cizí lidský či zvířecí život) budu bránit všemi svými schopnostmi (asi bych toho vzteklého cizího psa zadupala, to je adrenalin..), ale nebudu plácat kraviny. A tohle jsou kraviny.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
To byl nějaký blbeček s plynovkou - legálně drženou zbraň si kromě výkonu služby NIKDO viditelně nosit nedovolí, protože se to jednoduše nesmí.
Když jsme ho potkaly na výletě a mával nám s ní pod nosem, tak to rozhodně nebylo příjemné a říkala jsem si "je to magor, je to magor, ta nemůže být pravá.....
impact
napsal(a):
Jj, tuhle teorii myslela úplně dobře : "" Tu paní ale srazil k zemi on. Asi aby měl výhled, kam střílet a nesejmout ji. ""
To vůbec nevadí, že se od začátku snažil dostat se mezi matku a psa a chtěl je chránit svým tělem. To vůbec nevadí, že se to celé odehrálo během pěti vteřin a že v tak krátké době a v tak stresové situaci není jednoduchý reagovat. Vůbec nevadí, že se prostě zamotali a paní spadla.
Picálista je prostě dacan a udělal to všechno schválně, aby matku zmrzačil, potloukl a nechal zadávit stofárdem.
Jj, přesně - měl je nechat, oni by se jen tak očuchali... 🤪

impact
napsal(a):
Však to říkám, protože on to říká, jako že ji shodil pes, už to chápete?
Jestli ne, tak já to fakt nevysvětlím, není to v mých silách, pardon.
napsal(a):
Vy jste neviděli ten rozhovor? Pan strážník tam hovoří o tom, co udělal stafford strážníkově mamince. Pardon, ale je to podle mě lež, je to konstrukce, manipulace..
I já bych si stála za tím, že svou rodinu (samozřejmě i cizí lidský či zvířecí život) budu bránit všemi svými schopnostmi (asi bych toho vzteklého cizího psa zadupala, to je adrenalin..), ale nebudu plácat kraviny. A tohle jsou kraviny.
Já jsem viděla první rozhovor, který nebyl pro bulvár a který nebyl účelově sestříhaný tak, aby vyvolal hysterii u lidí, co věčně lepí před bednou.
Kupodivu vyzněl úplně jinak.
Zkuste pohledat a nežerte tu Novu tak. Není to zdravý.

impact
napsal(a):
Já jsem viděla první rozhovor, který nebyl pro bulvár a který nebyl účelově sestříhaný tak, aby vyvolal hysterii u lidí, co věčně lepí před bednou.
Kupodivu vyzněl úplně jinak.
Zkuste pohledat a nežerte tu Novu tak. Není to zdravý.
Ale já koukala na rozhovor plz. tv se strážníkem, televizi nemám a Novu jsem viděla asi tak před deseti lety, to tam tohle určitě ještě nebylo, i když, kdo ví :)

"šel přímo po mej mamině, kterou vlastně výsledně povalil"
Ihmo hmn_ 👉 ke zranění došla žena v důsledku nevhodného konání syna...
Ke zranění došlo kvůli tomu, že je napadl staford. Kdyby si ho majitel řádně zabezpečil, tak se nic nestalo, ani se tam nezamotali, ani se paní nepotloukla.
To je jako kdyby pes vyskočil někde zpoza rohu a během půl sekundy vběhl do silnice, auto se kvůli němu nabouralo a Vy napíšete, že za to mohl neschopný řidič. Trochu nesmysl.

napsal(a):
Tak zase, když ta ženská ležela na zemi a ten pes jí cvakal kolem hlavy.....Ale tu paní si otáčením položil sám střelec.
Zajímavá je ta sousedka " a tady stálo červené auto, asi toho pána, co střílel"
Vyřešil to dobře, dokonce nejlépe, ale nějak si myslím, že to bylo připravené.

"(asi bych toho vzteklého cizího psa zadupala, to je adrenalin..)
Megiíí to byste nejdřív musela volat "pejsku postůj přece chvíli :-))

napsal(a):
Tak zase, když ta ženská ležela na zemi a ten pes jí cvakal kolem hlavy.....Ale tu paní si otáčením položil sám střelec.
Zajímavá je ta sousedka " a tady stálo červené auto, asi toho pána, co střílel"
Vyřešil to dobře, dokonce nejlépe, ale nějak si myslím, že to bylo připravené.
To si nemyslím, že bylo připravené. Minimálně ten následný rozhovor si teda připravil dost divně. Jsou tu dvě videa, která se navzájem popírají, což je teda trochu divné, kdy ž je tak nějak vidíme :-) Což nic nemění na tom, že je potřeba s tou situací tady něco dělat. Jenom nechci, aby mi zakázali megí. Asi bych se odstěhovala. Ale něco se s tím dělat musí.

napsal(a):
"(asi bych toho vzteklého cizího psa zadupala, to je adrenalin..)
Megiíí to byste nejdřív musela volat "pejsku postůj přece chvíli :-))
Jsme jedné krve, ty i já.
Kdo to řekl, co? :-)

napsal(a):
To si nemyslím, že bylo připravené. Minimálně ten následný rozhovor si teda připravil dost divně. Jsou tu dvě videa, která se navzájem popírají, což je teda trochu divné, kdy ž je tak nějak vidíme :-) Což nic nemění na tom, že je potřeba s tou situací tady něco dělat. Jenom nechci, aby mi zakázali megí. Asi bych se odstěhovala. Ale něco se s tím dělat musí.
Ale Megií přece není bojová, to nevadí, že tak vypadá. A s bílým košíkem - to bude vůbec frajerka.
( jinak jsem asi slepá, ale já v těch videích rozdíly nevidím)

Je tu video z Novy(úvodní příspěvek této diskuze) a z krimi-plzen
https://www.youtube.com/watch?v=WFYzaJS_t8U&feature=emb_logo
Taky jsem slepá. Najdi pět rozdílů.
https://youtu.be/TIWM1iuqiSk

napsal(a):
Jsme jedné krve, ty i já.
Kdo to řekl, co? :-)
OT: někdo v Mauglím....

napsal(a):
OT: někdo v Mauglím....
:) Všichni. Prý je to zákon džungle - zvířecí i lidské. Akorát těm lidem to někdo zapomněl říct..
Celé vlákno jsem nepřečetla.. to už je na mě moc..?pokud novinář napíše,že nějaký pes ohrožoval rodinu,lidi ..a z videa je patrné,že se tak nestalo...potom at raději nic nepíše a drží hubu.
V ohrožení byl jen ten malej psík a ano je to špatně.Takže pokud ho ten pán zahnal výstřelem ze zbraně - ok.
Každý jeden si musí svého psa - bez ohledu na plemeno - zajistit tak,že se mu z pozemku prostě nedostane.. ( a to i ti malý,střední, i ti prý neškodní a hodní)
Jo a tasit zbraně ? No všeho s mírou..
napsal(a):
však
jistěže ne
Tak to už je překombinované. Paní si pejska chrání, jako každý milující majitel, a útočící pes nebude moc rozlišovat, kam kouše. Měla snad pejska odhodit, aby pes šel po psovi a ne po ní a syn nemusel střílet ?Vy byste situaci tak rychle vyhodnotila? Prdlačku.
napsal(a):
Dle manžela, který má zbrojní pas, můžete nosit pistoli za pasem. Pistole je zajištěná natolik, že si nic neustřelíte. Až tím, že chcete vystřelit, pistoli odjistíte. První zmačknutí spouště jde ztěžka, proto to drží oběma rukama.Nedokážete totiž jednou rukou natáhnout a zároveň mířit. Jinak můžete střílet jednou rukou.

rapotacka11
napsal(a):
Chápeme.
Stalo se to kvůli agresivnímu, bezprizornému psovi.
Je zbytečné slovíčkařit.
Tak já M. chápu. Kdyby řekl, maminka upadla a on ji ohrožoval....., ale tak jak to řekl, to vypadá, že si ji pes podal.
Nic to nemění na tom, že to vyřešil dobře. Třeba protože, jak šel pes po psu, mohl i osobu na zemi jen tak mimochodem vzít přes obličej. Psovi by mělo stačit říct "mazej domů", když už tedy umí skákat na ulici.
Druhá věc je, že nám nějak chtějí říct : "My vám ty miláčky budem střílet" ( nedávno zastřelený a druhý postřelený ). A asi je to v pořádku. Psů je moc, těch nezabezpečených a nebezpečných. Však už i pejskaři se obtěžují navzájem.
( Teď tu máme u nás na vsi nový hit : Běhá tu musterland, není myslivecky využívaný, majitel na něj nestačí a tak si běhá sám, 5 km od bydliště - žádná míra. Je neškodný, jen nahlíží do domů, lustruje kuchyně, takže nechat otevřené dveře.......)

napsal(a):
Tak já M. chápu. Kdyby řekl, maminka upadla a on ji ohrožoval....., ale tak jak to řekl, to vypadá, že si ji pes podal.
Nic to nemění na tom, že to vyřešil dobře. Třeba protože, jak šel pes po psu, mohl i osobu na zemi jen tak mimochodem vzít přes obličej. Psovi by mělo stačit říct "mazej domů", když už tedy umí skákat na ulici.
Druhá věc je, že nám nějak chtějí říct : "My vám ty miláčky budem střílet" ( nedávno zastřelený a druhý postřelený ). A asi je to v pořádku. Psů je moc, těch nezabezpečených a nebezpečných. Však už i pejskaři se obtěžují navzájem.
( Teď tu máme u nás na vsi nový hit : Běhá tu musterland, není myslivecky využívaný, majitel na něj nestačí a tak si běhá sám, 5 km od bydliště - žádná míra. Je neškodný, jen nahlíží do domů, lustruje kuchyně, takže nechat otevřené dveře.......)
Psovi by mělo stačit říct "mazej domů", když už tedy umí skákat na ulici.
Proč si to myslíte? Máte dojem, že je pes na takový povel, a ještě dávaný cizím člověkem, naučen? Nebo že by měl být takto naučen?
Kdybyste to řekla jakémukoliv našemu psovi, neposlechne - nemá důvod poslechnout cizího člověka. Naši psi byli vždycky vedeni k tomu, aby si povelů cizích lidí nevšímali.

Tak já nevim....pes-bull šel evidentně po tom pudlíkovi a teď ruku na srdce, když bude váš pes v ohrožení a tady se nebojím říct života, protože nemůžete vědět, zda ho agresor jen převálcuje a nebo rovnou zakousne a nepovede se vám psa odehnat, mezitím už se vám válí na zemi maminka a vy u sebe máte zbraň, umíte s ní zacházet a vystřelíte a dokonce ne jako magor hned do psa, ale mimo a doufáte, že psa zaženete..........
Jako v tu chvíli by mi bylo asi jedno, jestli to obhájím, když jde o obranu psa a ne přímo člověka....jako ruku na srdce, myslím, že každý z nás by bránil svého psa zuby nehty....a myslím, že všemi prostředky, které by měl momentálně při ruce a na nějaké dlouhé rozmýšlení nebyl čas......

napsal(a):
Psovi by mělo stačit říct "mazej domů", když už tedy umí skákat na ulici.
Proč si to myslíte? Máte dojem, že je pes na takový povel, a ještě dávaný cizím člověkem, naučen? Nebo že by měl být takto naučen?
Kdybyste to řekla jakémukoliv našemu psovi, neposlechne - nemá důvod poslechnout cizího člověka. Naši psi byli vždycky vedeni k tomu, aby si povelů cizích lidí nevšímali.
Vaši psi ( aspoň doufám ) nejsou zvyklí přeskakovat na ulici. A takoví ti "slušní" raťafáci, vometáci a podploťáci, ti ten povel měli naučený spolehlivě ( a ti slušní vesničtí stále mají ).
Tím nepopírám pravidlo, že bez vlivu majitele by neměl být žádný pes.

napsal(a):
Tak já nevim....pes-bull šel evidentně po tom pudlíkovi a teď ruku na srdce, když bude váš pes v ohrožení a tady se nebojím říct života, protože nemůžete vědět, zda ho agresor jen převálcuje a nebo rovnou zakousne a nepovede se vám psa odehnat, mezitím už se vám válí na zemi maminka a vy u sebe máte zbraň, umíte s ní zacházet a vystřelíte a dokonce ne jako magor hned do psa, ale mimo a doufáte, že psa zaženete..........
Jako v tu chvíli by mi bylo asi jedno, jestli to obhájím, když jde o obranu psa a ne přímo člověka....jako ruku na srdce, myslím, že každý z nás by bránil svého psa zuby nehty....a myslím, že všemi prostředky, které by měl momentálně při ruce a na nějaké dlouhé rozmýšlení nebyl čas......
Tak všichni jsme uznali, že to vyřešil dobře, jen ten rozhovor se sem tam nelíbil. Ta nepřesnost - pes paní nesundal, neporazil, nesvalil. Ale ohrožoval.
Takže, kdyby v rozhovoru řekl " maminka upadla a on jí skákal téměř po hlavě..... - nikdo by nic nenamítal - asi.
A já si pořád myslím, že to bylo připravené ( i když tam nějaká sousedka říkala, že se psem do té doby problémy v místě neměli ).
napsal(a):
Vaši psi ( aspoň doufám ) nejsou zvyklí přeskakovat na ulici. A takoví ti "slušní" raťafáci, vometáci a podploťáci, ti ten povel měli naučený spolehlivě ( a ti slušní vesničtí stále mají ).
Tím nepopírám pravidlo, že bez vlivu majitele by neměl být žádný pes.
Tohle ale nebyl žádný vesnický vometák, a slušný už vůbec ne.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Tohle ale nebyl žádný vesnický vometák, a slušný už vůbec ne.
To já také nikde netvrdím. To byla reakce konkrétně na Balu a na to, že její psi povel "mazej domů" neznají. Však je tam citace.
napsal(a):
Tak všichni jsme uznali, že to vyřešil dobře, jen ten rozhovor se sem tam nelíbil. Ta nepřesnost - pes paní nesundal, neporazil, nesvalil. Ale ohrožoval.
Takže, kdyby v rozhovoru řekl " maminka upadla a on jí skákal téměř po hlavě..... - nikdo by nic nenamítal - asi.
A já si pořád myslím, že to bylo připravené ( i když tam nějaká sousedka říkala, že se psem do té doby problémy v místě neměli ).
Jak připravené?
Jakože střelec měl komplice, co toho hodného pejska vyhodil ze zahrady na ulici, a pak ho jak autíčko na dálkové ovládání řídil, aby to vypadalo, že útočí na pudla...?!

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Jak připravené?
Jakože střelec měl komplice, co toho hodného pejska vyhodil ze zahrady na ulici, a pak ho jak autíčko na dálkové ovládání řídil, aby to vypadalo, že útočí na pudla...?!
Ale né.
Moje teorie je...ale už se nebudu opakovat. Někde včera to tam je. Ale nikomu to nevnucuju. Jen mi to neberte.

napsal(a):
Souhlasím. Pes primárně neútočil na paní. Ani ji nepovalil - to udělal, byť v dobrém úmyslu, její syn. Na videu je to vidět.

fikovnice
napsal(a):
"Strelba byla oprávněna toho psa měl zastřelit. Zakazat tyto bojová plemena."
Hmm, diskuzemi se už hemží takovéto příspěvky...
Jak jsem psala ve svém prvním příspěvku. Tento incident může být záminkou pro tažení proti bull plemenům, a možná dalším plemenům, které neznalý dav vyhodnotí jako nebezpečné. Viz i zde některými diskutujícími zatracovaní pastevci. A může to v dnešní podivně zvrácené době skončit zákazem chovu a držení těchto plemen.
napsal(a):
Jak jsem psala ve svém prvním příspěvku. Tento incident může být záminkou pro tažení proti bull plemenům, a možná dalším plemenům, které neznalý dav vyhodnotí jako nebezpečné. Viz i zde některými diskutujícími zatracovaní pastevci. A může to v dnešní podivně zvrácené době skončit zákazem chovu a držení těchto plemen.
Bohužel si to lidi dělají sami🙄

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Bohužel si to lidi dělají sami🙄
Idioti to kazí nám všem. Vám, mně, a dalším, té velké většině, která se chová správně, je odpovědná a má psy vychované a zabezpečené.
napsal(a):
Ono bez ohledu na to, co vyhodnotí "neznalý dav", nebudeme si nalhávat, že neexistují nebezpečná plemena - existují, a všichni tady to dobře víme (i když si to někteří neradi připouští), ale pokud už si někdo takového psa pořídí, a je jedno k jakému účelu, tak ať si ho sakra zajistí tak, aby nikoho bezdůvodně neohrožoval.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Ono bez ohledu na to, co vyhodnotí "neznalý dav", nebudeme si nalhávat, že neexistují nebezpečná plemena - existují, a všichni tady to dobře víme (i když si to někteří neradi připouští), ale pokud už si někdo takového psa pořídí, a je jedno k jakému účelu, tak ať si ho sakra zajistí tak, aby nikoho bezdůvodně neohrožoval.
No jo, ale všimněte si, že v současnosti je takovej deb.lní trend - je-li něco potenciálně nebezpečné nebo zneužitelné (což je skoro vše), tak místo, abychom postihovali ty nezodpovědné, kteří to zneužívají či dělají blbě, radši to odsoudíme a zakážeme všem bez rozdílu. Nebo zlikvidujeme... je to jednodušší, dá to míň práce.
To takhle byla třeba tendence vykácet stromy podél silnic, protože se o ně čas od času nějakej magor zabije.
V době, kdy musí i na igelitovým pytlíku být varování, že se nesmí navlíkat dětem na hlavu a lidi jsou schopný žalovat Lesy ČR,když jim spadne větev na hlavu, něco jako osobní odpovědnost moc nefrčí.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Ale jistě, že jsou plemena nebezpečná, lépe řečeno, nebezpečnější než jiná. A všichni víme, že magora, kousajícího všechno kolem, lze udělat i z toho nejmírumilovnějšího psa - plemene.

Terven
napsal(a):
No jo, ale všimněte si, že v současnosti je takovej deb.lní trend - je-li něco potenciálně nebezpečné nebo zneužitelné (což je skoro vše), tak místo, abychom postihovali ty nezodpovědné, kteří to zneužívají či dělají blbě, radši to odsoudíme a zakážeme všem bez rozdílu. Nebo zlikvidujeme... je to jednodušší, dá to míň práce.
To takhle byla třeba tendence vykácet stromy podél silnic, protože se o ně čas od času nějakej magor zabije.
V době, kdy musí i na igelitovým pytlíku být varování, že se nesmí navlíkat dětem na hlavu a lidi jsou schopný žalovat Lesy ČR,když jim spadne větev na hlavu, něco jako osobní odpovědnost moc nefrčí.
Tomu se říká princip kolektivní viny. Za mých školních let se tak řešila šikana. Musím říct, že to generovalo spoustu, abych tak řekla, neopakovatelných, situací...

No jo, výchovou.. ono to tak ale není. Z některých zvířat to nevytlučete. Pěkně si to povězme narovinu.
Ale dost mi vadí stádové "takovej pes vám za tři vteřiny překousne tepnu".
Nevím, že tihle psi jdou lidem po krku, nebo že jdou vůbec po lidech. Ale po komentářích na idnes např. tomu asi začnu věřit. "Co kdyby zaútočil na dítě?"
Jeden komentář tam měl ale zajímavou myšlenku - hárající fena.
Asi to nebyl tento případ, ale jednou se nám to stalo - zběsile přiběhl jakýsi blond něco jako labrador a rovnou na megí dupl.. jí se to nelíbilo, ohnala se (cvakla a zavrčela) a blondýnek .. no nebyla jsem na něj hodná.
Rozdíl se teda dá jednoduše vidět (slyšet).. útočící pes má takový hnusný agresivní vrčák. .. no to je jedno, ten důvod.. pes bez vodítka a pána nemá venku co dělat.. už asi ani neznám místo, kde by bylo bezpečno.
To je vyhlášek a nařízení, ale pořád se nic nemění, spíše jako naopak.

"To je vyhlášek a nařízení, ale pořád se nic nemění, spíše jako naopak".
Protože všechny ty vyhlášky a nařízení postihují ty slušné a ukázněné. Ti druzí to maji "na háku" a v podstatě jsou nepostižitelní.
Nepotřebujeme další vyhlášky, ale tvrdou represi - bohužel, ale jinak to nepůjde.
( Ať už se to týká nezodpovědných majitelů psů, nebo pirátů silnic )
napsal(a):
No jo, výchovou.. ono to tak ale není. Z některých zvířat to nevytlučete. Pěkně si to povězme narovinu.
Ale dost mi vadí stádové "takovej pes vám za tři vteřiny překousne tepnu".
Nevím, že tihle psi jdou lidem po krku, nebo že jdou vůbec po lidech. Ale po komentářích na idnes např. tomu asi začnu věřit. "Co kdyby zaútočil na dítě?"
Jeden komentář tam měl ale zajímavou myšlenku - hárající fena.
Asi to nebyl tento případ, ale jednou se nám to stalo - zběsile přiběhl jakýsi blond něco jako labrador a rovnou na megí dupl.. jí se to nelíbilo, ohnala se (cvakla a zavrčela) a blondýnek .. no nebyla jsem na něj hodná.
Rozdíl se teda dá jednoduše vidět (slyšet).. útočící pes má takový hnusný agresivní vrčák. .. no to je jedno, ten důvod.. pes bez vodítka a pána nemá venku co dělat.. už asi ani neznám místo, kde by bylo bezpečno.
To je vyhlášek a nařízení, ale pořád se nic nemění, spíše jako naopak.
Opravdu agresivní pes nemusí mít žádný "vrčák" - ten co jde cíleně zabít, a ne se jen porvat u toho většinou mlčí, protože je plně zaměřený na kořist/protivníka.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Opravdu agresivní pes nemusí mít žádný "vrčák" - ten co jde cíleně zabít, a ne se jen porvat u toho většinou mlčí, protože je plně zaměřený na kořist/protivníka.
Nemusí. Ale ten labík, co šel k nám, byl zticha, nešel nás sníst, přesto to vypadalo, že by sežral psa i mě. A přitom to bylo jen kvůli feně.
Já vždy vteřinu počkám, co se bude dít, ale musím říct, že poslední dobou mám ten odhad pěkně špatný. Divní psi.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Přesně, ten kavkaz ani nepípnul. S přesně zaměřeným pohledem na samíka letěl na něj. Vůbec si nevšímal mě ani berňuchy vedle. A přesně takto to vypadalo, motala jsem se tam já se samíkem na vodítku, které jsem nestihnula levou, zdravou rukou odpojit, berňák na volno. Před samíka jsem se snažila alespoň postavit, ale útok velkého psa, jak někdo občas píše, že ho nakopne a nevím co, nemáte vůbec šanci odvrátit. Pokud je to pes odhodlaný, ne jen nějaký otrava. Pán má moje velké + za rychlou a adekvátní reakci. Nikomu neublížil, zvládnul to skvěle. On nemůže, ale u mě by následovalo asi to, že bych šla majiteli rozbít hubu.
napsal(a):
Jenže normální člověk běžně nestřílí. Tohle je policista, který chodí na střelby, je na střílení trénovaný, naučený, vycvičený reagovat v nestandardních situacích. Pokud má služební pistoli, taky musí rychle myslet, kdy a jak ji použít. Nemůže tam běhat kolem a ochkat a ojkat.Prostě musí i myslet, když má zbraň použít.Jinak mu to do ruky nepatří.
Trochu vám to přirovnám k jízdě na koni. Začátečník je v pasti, když má dělat dvě věci naráz. Zkušený jezdec dokáže dělat na koni nevídané, protože právě má vše natolik zautomatizované, že dokáže i myslet, než něco udělá.
A je to tak u všeho, co člověk dobře umí.
Takže já určitě věřím, že pán dokázal zhodnotit situaci a zařídit se podle ní. Pokud by byli psi dva, jeden by to schytal a druhý by přežil, pokud by se dal na ústup.
Takto zkusil psa zahnat tím, že střílel mimo. Ale věřím, že pokud by to nepomohlo, střílel by do psa.
A pokud je fakt dobrý střelec, mohl by si i vybrat,kam.

Na střelby může chodit i normální člověk, který vlastní zbrojní průkaz, nemusí to být policista. A i on může být velice dobře trénovaný a může umět velice dobře a adekvátně vyhodnotit situaci.
napsal(a):
Na střelby může chodit i normální člověk, který vlastní zbrojní průkaz, nemusí to být policista. A i on může být velice dobře trénovaný a může umět velice dobře a adekvátně vyhodnotit situaci.
Netvrdím, že ne. Ale policista to zvládat musí, v rámci pracovní náplně. Stejně, jako sestřička, by měla umět píchnout injekci, bezbolestně.
sisi58
napsal(a):
Netvrdím, že ne. Ale policista to zvládat musí, v rámci pracovní náplně. Stejně, jako sestřička, by měla umět píchnout injekci, bezbolestně.
No, bezbolestně píchnout injekci se asi naučit nedá . Ale samozřejmě se dá naučit jisté zručnosti - že třeba při odběru krve se Vám nebude někdo půl hodiny šťárat v žíle, nebo spíš mimo ni.
napsal(a):
Civil se nedostane běžně do situací, kde se naučí to takto automaticky zvládat stres, zorientovat se, a jednat - na to člověka naučí jen praxe v terénu (je jedno jestli se zbraní nebo bez).
Sisi použila příklad s koněm, ale já myslím, že stačí úplně příklad s autem - ani po 100 hodinách na trenažéru se
člověk nebude chovat sebejistě a automaticky v plném provozu ve městě, protože je to prostě úplně jiný level, zatímco vyježděný řidič všechno dělá automaticky, a v podstatě nechybuje
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Civil se nedostane běžně do situací, kde se naučí to takto automaticky zvládat stres, zorientovat se, a jednat - na to člověka naučí jen praxe v terénu (je jedno jestli se zbraní nebo bez).
Sisi použila příklad s koněm, ale já myslím, že stačí úplně příklad s autem - ani po 100 hodinách na trenažéru se
člověk nebude chovat sebejistě a automaticky v plném provozu ve městě, protože je to prostě úplně jiný level, zatímco vyježděný řidič všechno dělá automaticky, a v podstatě nechybuje
Ale zase je pravdou, že ta automatičnost nemusí být vždy úplně pozitivní. Troufám si říct, že jsem vyježděná řidička (tři čtvrtě mio km bez nehody), asi dělám věci při řízení automaticky, ale možná (?), že to do určité míry snižuje zase koncentraci na řízení, na situaci, atd. Teda samozřejmě, že člověk nesmí vypnout mozek, ale napadlo mě, že dělat věci dlouhodobě zafixované prostě nese i určité riziko. Ale stran střílení je to zas o něčem trochu jiném.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
To jste mi při větě "vše dělá automaticky" připomněla, jak jsem jela s autem na technickou. A když mi ten maník tam řekl, ať zapnu dálkový světla, tak já si za boha nemohla vzpomenout, kde jsou :D On na mě vytřeštil oči s větou "A to vy v tom autě jezdíte? " Já říkám "Jo, ale to je zapínám automaticky, aniž nad tím přemýšlím" :D

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
No tuhle cesta do práce a kolega na kole: "Ty jo, ty jsi střelec, ty jedeš jak robot. Předjela jsi mě, najela na přednosti skoro bez zpomalení (čtyřproudovka před přechodem, monitoruji všechny strany dávno předtím), na červené jen lehce zpomalila (automatický odhad, kdy padne zelená)... " Já: "Já jsem předjela cyklistu?! A kde to bylo? " Jedu jako automat, frčím a nevnímám, resp. stopro vnímám okolí, ale nepamatuji si to. A když na mě při kontrolované myšce zaječí mrtvý úhel a podobné berličky, tak mě to úplně rozseká. A nenávidím ukecané spolujezdce, naštěstí ten můj čtyřnohý mlčí.
napsal(a):
No tuhle cesta do práce a kolega na kole: "Ty jo, ty jsi střelec, ty jedeš jak robot. Předjela jsi mě, najela na přednosti skoro bez zpomalení (čtyřproudovka před přechodem, monitoruji všechny strany dávno předtím), na červené jen lehce zpomalila (automatický odhad, kdy padne zelená)... " Já: "Já jsem předjela cyklistu?! A kde to bylo? " Jedu jako automat, frčím a nevnímám, resp. stopro vnímám okolí, ale nepamatuji si to. A když na mě při kontrolované myšce zaječí mrtvý úhel a podobné berličky, tak mě to úplně rozseká. A nenávidím ukecané spolujezdce, naštěstí ten můj čtyřnohý mlčí.
A stejně jako se vyježděný řidič dokáže s úplně chladnou hlavou zorientovat i ve složitých dopravních situacích (tam kde by se sváteční řidič rozklepal, a zapomněl i kde má pedály), tak se profesionál umí zorientovat při zákroku - civil se to v umělých podmínkách nemá šanci naučit tak, aby byl 100% efektivní, protože v treninku není stres, situace nejsou reálné, a je to vlastně celé jen hra (není tam to nebezpečí, ani zodpovědnost za své jednání atd.)
napsal(a):
Nikdy !! Nikdy nikdo mě nebude nařizovat co chovat můžu a co ne.. Nikdy
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.130
b.k
napsal(a):
Nikdy !! Nikdy nikdo mě nebude nařizovat co chovat můžu a co ne.. Nikdy
Uz se to děje jen zatim ne u psu ale vedle v nemecku uz to rozjizdej slusne

Já nevim, prostě mi přijde, že zákazy chovu některých plemen jsou kravina, ať už to jsou bull, pastevci a ...ono to může pokračovat třeba rotvíkem...
Přeci by stačilo, aby byl člověk při držení takového psa zodpovědnej, při držení jakéhokoliv psa a čím víc je to pes, který je schopen někoho, ať už člověka a nebo jiné zvíře ohrozit, napadnou, zranit, zabít, tak tím ten důraz na to musí být větší.
Bohužel ne všichni lidi jsou zodpovědní sami od sebe, někteří to mají na háku a jsou ignoranti, některým asi i dělá dobře, že se okolí jejich psa bojí a pod a někteří to nemyslí zle, myslí si o sobě, že zodpovědní jsou, nechají se třeba ukolébat tím, že pes je zkraje jako štěndo a třeba i mladý pes přátelský, kamarádí se se psy, mazlí se s každým na potkání a najednou je z toho zakouslej jorkšír nebo má soused prokouslou ruku, protože chtěl Rafana pohladit po hlavě, ale Rafan dospěl a už se po hlavě pohladit nenechá.....a pak se lidi diví "on tohle nikdy neudělal, byl to doteď hodnej a přátelskej pes."
Takže ta nezodpovědnost by měla být opravdu postihována a to citelně...a ne že můj pes zakousne jiného a vlastně se nic nestane, že můj pes pořád utíká ze zahrady a okolí se ho bojí, protože to je rváč, ale nikdo s tím nic neudělá....protože tak max mu přijede policie domluvit, dostane pokutu, kterou stejně neuhradí a pak se tady rozvíjejí diskuze jakože, psa odchyťte a odvezte do útulku, že jste ho našli?? To jako vážně?? Zodpovědnost je na majiteli, proč se musí lidi z vesnice dohadovat, jak se zbavit psa, který nonstop utíká ze zahrady a je postrach okolí....
Snažím se být zodpovědná, snažím se mít své psy zabezpečené, myslím, že se mi to daří, ale nikdy neříkej nikdy, pokud se něco stane, tak jsem připravená nést za nějaké moje pochybení, protože vždycky to je moje pochybení, následky, ale co kdybych byla člověk, který se vám vysměje do obličeje a řekne "tak si na mě stěžujte třeba na lampárně"
Někdy mi přijde, že tady by snad pes musel zahrdlit celou mateřskou školku na procházce včetně paní učitelky, aby byl majitel psa nějak výrazněji potrestán.
A teda jako paradox se naopak bojím, že když mi nějaký pobertaq vleze s nekalými úmysly na zahradu a můj pes ho pošramotí, tak z toho budu mít takový popotahovačky, že se z toho pokakám.
Prostě nevím proč je s tím takového crcání....tvůj pes něco provedl, tak uhradíš škodu, klidně nějakého odškodnění za psychickou újmu, léčebné náklady atd. a k tomu mastnou pokutu a eventuelně nějaký "rekvalifikační kurz" jak zvládat svého psa.....nemáš na to? Bydliště máš na městském úřadě a nemáš nic jenom toho psa??....pes se zabavuje a ty si jdeš sednou na tvrdo.
A naopak pokud můj pes zneškodní někoho, kdo vleze na můj zabezpečený - zamčený a oplocený pozemek, tak by naopak měl být popotahován ten, co ke mě vlezl. A nebo alespoň "dobře vám tak, neměl jste u Sardullah co dělat, alespoň si příště rozmyslíte přelézat plot a lézt do cizí zahrady."
Vždyť to nemusí být bull, pastevec....může to být ovčoun, těch je tady v republice "jako psů" a co potom budeme dělat, zakážeme německé ovčáky a jejich křížence??......to tady za chvíli fakty budou je pudlíci a jim podobní
Huskyjanina
napsal(a):
To jste mi při větě "vše dělá automaticky" připomněla, jak jsem jela s autem na technickou. A když mi ten maník tam řekl, ať zapnu dálkový světla, tak já si za boha nemohla vzpomenout, kde jsou :D On na mě vytřeštil oči s větou "A to vy v tom autě jezdíte? " Já říkám "Jo, ale to je zapínám automaticky, aniž nad tím přemýšlím" :D
Mně to zas připomíná moji tetu. Jela kdysi pradávno s kýmsi autem, ona řídila. Pozdě večer. Ale pořád jaksi najížděla blíž k chodníku, až byla téměř na něm. Důvodem bylo, že chodník byl osvětlen lampami a teta jaksi pozapomněla světla vůbec zapnout...
napsal(a):
Já nevim, prostě mi přijde, že zákazy chovu některých plemen jsou kravina, ať už to jsou bull, pastevci a ...ono to může pokračovat třeba rotvíkem...
Přeci by stačilo, aby byl člověk při držení takového psa zodpovědnej, při držení jakéhokoliv psa a čím víc je to pes, který je schopen někoho, ať už člověka a nebo jiné zvíře ohrozit, napadnou, zranit, zabít, tak tím ten důraz na to musí být větší.
Bohužel ne všichni lidi jsou zodpovědní sami od sebe, někteří to mají na háku a jsou ignoranti, některým asi i dělá dobře, že se okolí jejich psa bojí a pod a někteří to nemyslí zle, myslí si o sobě, že zodpovědní jsou, nechají se třeba ukolébat tím, že pes je zkraje jako štěndo a třeba i mladý pes přátelský, kamarádí se se psy, mazlí se s každým na potkání a najednou je z toho zakouslej jorkšír nebo má soused prokouslou ruku, protože chtěl Rafana pohladit po hlavě, ale Rafan dospěl a už se po hlavě pohladit nenechá.....a pak se lidi diví "on tohle nikdy neudělal, byl to doteď hodnej a přátelskej pes."
Takže ta nezodpovědnost by měla být opravdu postihována a to citelně...a ne že můj pes zakousne jiného a vlastně se nic nestane, že můj pes pořád utíká ze zahrady a okolí se ho bojí, protože to je rváč, ale nikdo s tím nic neudělá....protože tak max mu přijede policie domluvit, dostane pokutu, kterou stejně neuhradí a pak se tady rozvíjejí diskuze jakože, psa odchyťte a odvezte do útulku, že jste ho našli?? To jako vážně?? Zodpovědnost je na majiteli, proč se musí lidi z vesnice dohadovat, jak se zbavit psa, který nonstop utíká ze zahrady a je postrach okolí....
Snažím se být zodpovědná, snažím se mít své psy zabezpečené, myslím, že se mi to daří, ale nikdy neříkej nikdy, pokud se něco stane, tak jsem připravená nést za nějaké moje pochybení, protože vždycky to je moje pochybení, následky, ale co kdybych byla člověk, který se vám vysměje do obličeje a řekne "tak si na mě stěžujte třeba na lampárně"
Někdy mi přijde, že tady by snad pes musel zahrdlit celou mateřskou školku na procházce včetně paní učitelky, aby byl majitel psa nějak výrazněji potrestán.
A teda jako paradox se naopak bojím, že když mi nějaký pobertaq vleze s nekalými úmysly na zahradu a můj pes ho pošramotí, tak z toho budu mít takový popotahovačky, že se z toho pokakám.
Prostě nevím proč je s tím takového crcání....tvůj pes něco provedl, tak uhradíš škodu, klidně nějakého odškodnění za psychickou újmu, léčebné náklady atd. a k tomu mastnou pokutu a eventuelně nějaký "rekvalifikační kurz" jak zvládat svého psa.....nemáš na to? Bydliště máš na městském úřadě a nemáš nic jenom toho psa??....pes se zabavuje a ty si jdeš sednou na tvrdo.
A naopak pokud můj pes zneškodní někoho, kdo vleze na můj zabezpečený - zamčený a oplocený pozemek, tak by naopak měl být popotahován ten, co ke mě vlezl. A nebo alespoň "dobře vám tak, neměl jste u Sardullah co dělat, alespoň si příště rozmyslíte přelézat plot a lézt do cizí zahrady."
Vždyť to nemusí být bull, pastevec....může to být ovčoun, těch je tady v republice "jako psů" a co potom budeme dělat, zakážeme německé ovčáky a jejich křížence??......to tady za chvíli fakty budou je pudlíci a jim podobní
Jenomže většina průšvihů se psy je primárně způsobená tím, že jim lidi vůbec nerozumí, ale pořídit si může bez omezení každý treba vlkodlaka...
Většina lidí si psa pořizuje s tim, že bude zodpovědný majitel, akorát už mu nedocvakne, že to že je na děti zatím hodný neznamená, že ho s 3 letým deckem jde nechat o samotě, a že bude stejně tolerantní k dětem příbuzných, nebo dospěje a začne hlídat/rvát se atd.
... a pokud ty průsery bude hradit pojišťovna, za zabitý děcko bude půl roku podminka, a jinak v podstatě nehrozí žádný postih, tak co by se lidi namáhali si ty psy zajistit, nebo u toho nedejbože i myslet🙄
fikovnice
napsal(a):
Mně to zas připomíná moji tetu. Jela kdysi pradávno s kýmsi autem, ona řídila. Pozdě večer. Ale pořád jaksi najížděla blíž k chodníku, až byla téměř na něm. Důvodem bylo, že chodník byl osvětlen lampami a teta jaksi pozapomněla světla vůbec zapnout...
A druhá historka z téže rodiny. Měli tenkrát škodovku MB 1000 (tuším), ale to je jedno. Každopádně už byla velmi prastará a jeli s ní na STK. Tam měli nějakého známého, no a v jakési chvilce strýc tomu známému pošeptal:"Prosím Tě, ale ať technici nezkouší otevírat dveře, nejdou otevřít ani levé, ani pravé zadní, musí se tam lézt zepředu." Ten známý se tehdy orosil a úplně se zděsil. Jak to dopadlo, nevím. Jako jestli technickou dostali. Je to nezodpovědnost, ale je to už drahně let, takže dnes se tou historkou už jen bavím.
fikovnice
napsal(a):
A to zas jste mi ted připomněla, jak jsme měli nějaký grilování na chatě. A pozvali jsme i moji maminu a tchyni. Tchyně přijela autem a když to skončilo, tak že pojedem za ní domu. Jen nám přišlo divný, že jí to moc nesvítí a jede strašně pomalu. A ona měla puštěný jen nějaký obrysovky, nebo co to tenkrát bylo na feldě :D

sisi58
napsal(a):
To určitě, chtěla jsem to jen doplnit.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Jenže on ani není policajt jako policajt, z vlastní zkušenosti. Ale jinak jo, střelnice a různé střelecké kurzy provozují hlavně bývalí policisti.
napsal(a):
Jenže on ani není policajt jako policajt, z vlastní zkušenosti. Ale jinak jo, střelnice a různé střelecké kurzy provozují hlavně bývalí policisti.
Jasně, MP je taková z nouze ctnost, ale spíš jde o to, ze se ve službě dostává do vypjatých situací (je jedno jestli je to pouliční rvačka, fotbal,... cokoliv + má mnohem lepší praktickou střeleckou přípravu než civil), a získává tím návyky a zkušenosti, ke kterým se běžný držitel ZP nedostane.

napsal(a):
Zákaz určitých plemen považuju za naprosto zbytečný. Pak by mohl kdokoli označit jakéhokoli psa a tvrdit, že to je kříženec zakázaného plemene. Jestli chtějí počet útoků omezit, ať udělají nějakou formu zkoušek, které bude muset majitel problémového psa podstoupit a je jedno jestli má čivavu nebo vlkodava. Pokud neprojde a psa přistihnou bez vodítka a koše na veřejném prostoru, tak obří pokuta a zabavení psa.
Ale zakazovat určitá plemena je nesmysl. Sousedce přiskočil středoasiatku takový střední voříšek, každé štěně bylo jiné, ani do jednoho by člověk neřekl, že má s pastevcem cokoli společného, ale povahou byli 100% po mamince. Jo, jsou plemena, kde může člověk čekat problém, ale jestli nastane už je na majiteli.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Jenomže většina průšvihů se psy je primárně způsobená tím, že jim lidi vůbec nerozumí, ale pořídit si může bez omezení každý treba vlkodlaka...
Většina lidí si psa pořizuje s tim, že bude zodpovědný majitel, akorát už mu nedocvakne, že to že je na děti zatím hodný neznamená, že ho s 3 letým deckem jde nechat o samotě, a že bude stejně tolerantní k dětem příbuzných, nebo dospěje a začne hlídat/rvát se atd.
... a pokud ty průsery bude hradit pojišťovna, za zabitý děcko bude půl roku podminka, a jinak v podstatě nehrozí žádný postih, tak co by se lidi namáhali si ty psy zajistit, nebo u toho nedejbože i myslet🙄
No ale třeba, kdž by ti lidé viděli, že za ty průšvihy s tím, že psa nemají zvládnutého nebo alespoň zabezpečeného, jsou pálky, ať už finanční nebo i ta ztráta svobody, tak by třeba víc přemýšleli o tom, co si pořídí.
Na rovinu, kdyby se dělal nějaký "řidičák" na psa, tak já bych asi neprošla, protože si dost věcí dělám po svým a dost věcí mi pro mé účely nepřijde důležitý.
Zrovna teď jsem přijela ze zverexu....nějací manželé tam kupovali výbavičku pro štěndo, co si o víkendu přivezou. Jo snažili se, měli toho hromadu za hromadu peněz, co si budeme povídat, není to levná sranda, paní by nejradši zkoupila půlku krámu...pelíšek, mističky, hračky, mňamky, granule, no a v neposlední řadě vodítko a obojek....obojek byl klasický řetěz...škrťák, což mi jako první obojek na štěndo nepřijde úplně vhodné, tak jsem se zeptala, co budou mít za plemeno......staforda.......no tím se ten obojek vysvětluje, na bojové plemeno jedině řetěz a to hned od začátku. Tak jim říkám, že mám taky štěňátko a ukázala jsem jim ty moje pokousaný a poškrábaný ruce......a oni...ježíš a to jste takhle pokousaná?(a to už je moje Ginuša hodná, už nekouše 24/7, to už je spíš moje nešikovnost, když blbneme)..my máme dvě malý děti....
Co jsem na to měla říct..."no tak hlavně to chce klid a trpělivost"....a odkráčela jsem středem ke svému andílkovi....

Měla jste jim, sardullah, říct - a už jste zaplatili zálohovou fakturu? Tak to zrušte.
:-)
To je ale luxusní plyšák :)
napsal(a):
No ale třeba, kdž by ti lidé viděli, že za ty průšvihy s tím, že psa nemají zvládnutého nebo alespoň zabezpečeného, jsou pálky, ať už finanční nebo i ta ztráta svobody, tak by třeba víc přemýšleli o tom, co si pořídí.
Na rovinu, kdyby se dělal nějaký "řidičák" na psa, tak já bych asi neprošla, protože si dost věcí dělám po svým a dost věcí mi pro mé účely nepřijde důležitý.
Zrovna teď jsem přijela ze zverexu....nějací manželé tam kupovali výbavičku pro štěndo, co si o víkendu přivezou. Jo snažili se, měli toho hromadu za hromadu peněz, co si budeme povídat, není to levná sranda, paní by nejradši zkoupila půlku krámu...pelíšek, mističky, hračky, mňamky, granule, no a v neposlední řadě vodítko a obojek....obojek byl klasický řetěz...škrťák, což mi jako první obojek na štěndo nepřijde úplně vhodné, tak jsem se zeptala, co budou mít za plemeno......staforda.......no tím se ten obojek vysvětluje, na bojové plemeno jedině řetěz a to hned od začátku. Tak jim říkám, že mám taky štěňátko a ukázala jsem jim ty moje pokousaný a poškrábaný ruce......a oni...ježíš a to jste takhle pokousaná?(a to už je moje Ginuša hodná, už nekouše 24/7, to už je spíš moje nešikovnost, když blbneme)..my máme dvě malý děti....
Co jsem na to měla říct..."no tak hlavně to chce klid a trpělivost"....a odkráčela jsem středem ke svému andílkovi....
Ježíš, ta je boží 🌷
No, a to je přesně ono - myslí to dobře, myslí si že to zvládnou, a žádná imaginární pokuta je od pořízení takového psa neodradí, protože v té chvíli si myslí, že jich se tohle netýká.
... týkat se jich to začne, až jejich Mia, Lili, Besy nebo nevím, sundá sousedce bišonka..., ale to už je pozdě, a navíc to stejně zaplatí pojišťovna (pojištění domácnosti tihle lidi mají téměř vždy), škoda na bezpapírákovi bude zanedbatelná, takže vlastně o nic nejde🙄

napsal(a):
Měla jste jim, sardullah, říct - a už jste zaplatili zálohovou fakturu? Tak to zrušte.
:-)
To je ale luxusní plyšák :)
....to mě nenapadlo

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Ježíš, ta je boží 🌷
No, a to je přesně ono - myslí to dobře, myslí si že to zvládnou, a žádná imaginární pokuta je od pořízení takového psa neodradí, protože v té chvíli si myslí, že jich se tohle netýká.
... týkat se jich to začne, až jejich Mia, Lili, Besy nebo nevím, sundá sousedce bišonka..., ale to už je pozdě, a navíc to stejně zaplatí pojišťovna (pojištění domácnosti tihle lidi mají téměř vždy), škoda na bezpapírákovi bude zanedbatelná, takže vlastně o nic nejde🙄
Otázkou je až jejich Mia, Lili, Besy bude okusovat jejich děti a až na ně bude skákat, protože si bude chtít hrát, až je povalí, protože to bude malej buldozer s přemírou elánu.....až jí jednu plácnou, protože to se nedělá a štěně budou mít následně zakousnuté v ruce, pak to bude "pomóć, máme agresivní štěně, musíme mu ukázat, kdo je pánem"
Doufám jen, že se hodně pletu a že to bylo opravdu jen zděšení nad tím, jak vypadají moje ruce....minule se mě ptala zákaznice "vy jste plela růže, že jo??" a já na to nee, já mám doma štěně a ona "když pleju růže, vypadám stejně"
napsal(a):
Gina je nádherná

GAELLE
napsal(a):
Gina je nádherná
No ono není těžké být nádherný, když se jeden narodí jako "bílý medvěd"...takže díky za pochvalu, ale není to moje zásluha
Edit:...taky bych chtěla být taková fešanda.....to by mi prošlo všude a všechno a když by bylo nejhůř, tak bych udělala psí oči

GAELLE
napsal(a):
kolik už váží?
Aktuálně nevím...v sobotu měla kolem 17-ti kilo, (ona se děsně mrskala), teď bude mít asi něco přes 18 kileček, takže bychom v pohodě a v klidu měly mít ve čtyřech měsících kolem dvaceti....což je za týden.
Její sestřičky mají zhruba o kilo víc, obě krmené granulemi, bráchové mají ještě o kiilo víc, já jsem jediná "černá ovce", co krmí maso, jinak ostatní majitelé Gininých sourozenců krmí grancle...já jsem v klidu, Gina není ani tlustá ani hubená, dle mého názoru i názoru veta, a máme stabilní přírůstky.
napsal(a):
Aktuálně nevím...v sobotu měla kolem 17-ti kilo, (ona se děsně mrskala), teď bude mít asi něco přes 18 kileček, takže bychom v pohodě a v klidu měly mít ve čtyřech měsících kolem dvaceti....což je za týden.
Její sestřičky mají zhruba o kilo víc, obě krmené granulemi, bráchové mají ještě o kiilo víc, já jsem jediná "černá ovce", co krmí maso, jinak ostatní majitelé Gininých sourozenců krmí grancle...já jsem v klidu, Gina není ani tlustá ani hubená, dle mého názoru i názoru veta, a máme stabilní přírůstky.
Štěňata na mase nikdy nepřibírají tak jako "brojleři" na směsi, ale dávají to jinam😉

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Štěňata na mase nikdy nepřibírají tak jako "brojleři" na směsi, ale dávají to jinam😉
No tak teď už jsem úplně v klidu......
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Potvrzuji - německý pinč, fenka, jediná z vrhu na mase - totální "magor", neutahatelná, nezničitelná, ale ničitelka veliká, když nemá kdy a kde vypustit páru . Ale jinak naprosté zlatíčko .
conie
napsal(a):
Potvrzuji - německý pinč, fenka, jediná z vrhu na mase - totální "magor", neutahatelná, nezničitelná, ale ničitelka veliká, když nemá kdy a kde vypustit páru . Ale jinak naprosté zlatíčko .
Myslela jsem to trochu jinak, ale tohle je taky dobrá ukázka toho, že maso psovi svědčí.
Pes na klasické stravě musí hospodařit s živinami, protože nikdy neví, co přijde - něco vyuzije, něco uloží na příště, něco vyškrábe z rezervy z minule, co nepotřebuje vyloučí..., a jeho metabolismus musí makat, takže většinou neroste tak rovnoměrně jako psí "bojler" na granulích, který má denně přesně vědecky vyváženou stravu, a jeho organismus v podstatě nic řešit nemusí, protože to má všechno naservírovaný na zlatým podnosu...
Nicméně, kdo někdy vařil a jedl domácí kuře a rychlokuře z obchodu, tak vidí rozdíl ve struktuře svalstva, kostí atd., a úplně stejné je to i u psa (pokud teda nedojde k nějakým vyloženým dietním kiksům)

Zajimava uvaha.vase nebo vycuc z nejake studie.....
Tak nejak mi nejde pohopit.jak ty enzymy a travici stavy poznaji jakou surovinu razkladaji.s kuraty je to o rychlosti rustu.....
napsal(a):
Zajimava uvaha.vase nebo vycuc z nejake studie.....
Tak nejak mi nejde pohopit.jak ty enzymy a travici stavy poznaji jakou surovinu razkladaji.s kuraty je to o rychlosti rustu.....
Psala jsem o hospodaření organismu s živinami, ne o tom co poznají nebo nepoznyjí enzymy.

kdo někdy vařil a jedl domácí kuře a rychlokuře z obchodu, tak vidí rozdíl ve struktuře svalstva, kostí atd., a úplně stejné je to i u psa
mno - jenze pes nesedi na miste a zadne psi granule nejsou udelany ma maximalne intenzivni rust svalove hmoty
ale - kdyz uz teda to porovnani psa a kurete - tak rady "krmte cele kure" a krmite spravne -jsou podle me taky mimo.
jak muze pes krmeny hlavne temi divnymi kuraty -dobre vyrust?
jenze -vyroste.
tak jako dobre vyroste na tech - granclich.
pes je nesmirne odpoustive zvire -asi bohuzel.
napsal(a):
kdo někdy vařil a jedl domácí kuře a rychlokuře z obchodu, tak vidí rozdíl ve struktuře svalstva, kostí atd., a úplně stejné je to i u psa
mno - jenze pes nesedi na miste a zadne psi granule nejsou udelany ma maximalne intenzivni rust svalove hmoty
ale - kdyz uz teda to porovnani psa a kurete - tak rady "krmte cele kure" a krmite spravne -jsou podle me taky mimo.
jak muze pes krmeny hlavne temi divnymi kuraty -dobre vyrust?
jenze -vyroste.
tak jako dobre vyroste na tech - granclich.
pes je nesmirne odpoustive zvire -asi bohuzel.
Všimla sis někdy toho, že že štěňata na granulích rostou tak nějak souměrněji a jsou takový "pěknější", než ti odchovaní na mase? On se pak ten rozdíl smázne, ale v období rustu to podle mě docela vidět je.
Nikde jsem nikdy nenapsala, aby lidi krmili kuřaty, a pes nějakým způsobem vyroste i na rohlíkách s mlíkem a zbytcích z kuchyně.

Genetika.
Sleduji jedno "plemeno", jeho chov jedno století, je to drůbež a málokdy ryba, z příloh chleba (jako náš toustový nebo veka), hrozně obyčejné jídlo, ale ne proto, že by chtěli šetřit, ale protože to psům sedí.
Jsou plemena, která tohle nesnesou, jsou zvyklá na víc přílohy.
Samozřejmě kvalita krmného masa ..
Nejde vůbec říct, že jedno je lepší než druhé, protože ta genetika.
Granule jsou dělané na záchovnou dávku a spíše méně než více, aby pes "nepřerostl".
Ale vždy radši to kuře.. krmte celé kuře.. to je rychlé zobecnění, začátek.. aby člověk do misky neházel jen kuřecí prsa.. totiž jsme takoví popletení instagramem, aby fotečky hezky vypadaly, 4 druhy sýrů nejlépe a osm druhů masa bez kosti a bez tuku, předkousat :-)
Ne, nejde mi o řeči "pes je vlk", to vůbec, každému psu svědčí něco malinko jiného, ale granule to teda nevyhrají nikdy.
Můj pes nechce ani ryby, ani vepřové, nechce moc vnitřnosti, z příloh jednou za týden mikro množství a to asi jen proto, že to jím já, takže nutit ho nechci., ani nemůžu, nevypadá pak dobře. ... Výživové hodnoty hnusného kuřete z Tesca a pěknějšího z dvorku se ale zas tolik neliší (jsou tam potřebné aminokyseliny, což třeba z těch granulí není jednoduché zužitkovat, tuk, vitaminy,..),
pokud teda furt nekrmím jen kdo ví čím rychle narostlá (tučná) kuřata.. a ta jsou fakt hnusná, to je za trest, takže to nekupuji. Bio kuře ale kupovat nebudu ani pro sebe, ani pro psa.
Rada "krmte celou kořist" je podle mě dobrý začátek a jestli bude pes vyžadovat kolagen a 20 nebo 30 dkg rýže, to už záleží...

Všimla sis někdy toho, že že štěňata na granulích rostou tak nějak souměrněji
no - ne
a hafo chovatelu tvrdi, ze stenata na granclich rostou prilis rychle a na mase jsou soumernejsi a hezci.
Nikde jsem nikdy nenapsala, aby lidi krmili kuřaty
to bylo vseobecne mysleno - casto tady ty rady ctu, hodne chovatelu krmi jen kuraty

jeste jinak -dam rudu do ohne za to, ze na zdravem steneti nepoznas, cim je krmene

edit.: ten tuk na kuřatech není špatně, pes má docela i rád tuku a proteinu 50 na 50 .. ale to musí snést samozřejmě
krmení musí být odpovídající zátěži, věku, velikosti a zvyklosti tráv. systému.. štěněti dám jídlo takové jako šlachovité, chrupavkové,... důchodci nedám kyblík těstovin (jako jsou senior light granule) .. a tak..

napsal(a):
jeste jinak -dam rudu do ohne za to, ze na zdravem steneti nepoznas, cim je krmene
No tak to rozhodopádně. Ale jsou jisté ukazatele.. křivé nohy.. :-) tam to jde celkem rychle.. a pak až fakt v pozdějším věku, někdy i dřív - matná srst atd. ..ale to je o nevhodně zvoleném krmení, ne o maso vs. granule.
Nejlepší vzhled a výkon máme na kuřeti, takže s tím nic neudělám :-) Když někdo řeší, jak krmit, tak první, co plácnu, je kuře, protože je to levné, dostupné, nevypadá to vědecky.. jinak teda netuším, proč ostatní krmí kuřaty.
napsal(a):
Všimla sis někdy toho, že že štěňata na granulích rostou tak nějak souměrněji
no - ne
a hafo chovatelu tvrdi, ze stenata na granclich rostou prilis rychle a na mase jsou soumernejsi a hezci.
Nikde jsem nikdy nenapsala, aby lidi krmili kuřaty
to bylo vseobecne mysleno - casto tady ty rady ctu, hodne chovatelu krmi jen kuraty
Já to hodně vidívám u štěňat NO - nezkušení majitelé krmící masem často znejistí, když vidí ty kulaťoučký sourozence na granulích, zatím co jejich štěně je spíš takový samá ruka, samá noha.
Lidi krmí kuřaty jednoduše proto, že je to levný.

Ber-beři mi vyrostli na granulích...asi dobře a bez problémů.
Ale spokojenost s granulemi nebyla hned od začátku a to jsem měla popelnice a nemusela vymejšlet, jak to udělat, aby mi psi vůbec granule pozřeli.
Nepamatuju si to přesně, možná mě někdo z granulářů opraví, ale už to dávkování bylo šílené....mám pocit, že pro štěně 8 kilo, kolem 250 gramů denně....když 250 gramů rozdělím na 5 krmných dávek, tak na jedno krmení je toho nula nula prd....jasně tabulky jsou orientační, ale nemyslím, že "orientační" znamená krmte klidně 2x tolik nebo i víckrát. Takže člověk trochu přidá a navíc má tendence štěňatům přilepšovat, protože s těma granclema byla štěňata prostě hladová. a už má nervy z toho, že tohle ale není vyvážená krmná dávka, tak aby to nepodělal., že krmí moc. Ne že by byla štěňata vyhublá, ale neměla spokojená bříška.
Možná že zkušení granuláři ví co a jak, já granulový začátečník se zatměním mozku, z toho byla dost na nervy.
Teď mám doma docela vopruz, každej pes jí něco jiného, jiné množství. Gina 5x (dnes už teda zkoušíme 4 krmné dávky), Jack 3x denně. Jídlo připravuju do krabiček popsaných, co je čí a jestli je to svačina a nebo oběd, aby syn, když jsem v práci jen vyklopil do misek.
Ale ten vopruz mi za to stojí...ono asi pes na granulích a na mase vyrostou stejně, pokud majitel neudělá nějakou zásadní chybu. Navíc granule jsou samá pozitiva a sociální jistoty...vyvážené, pohodlné, jednodušší na logistiku a skladování...
Ten nej rozdíl je to u mě...to co dávám štěněti do misky...hrstička granulek a nebo masíčko se zeleninkou, hrstička granulek a nebo kuřecí křídlo, hrstička granulek a nebo jogurt s pomačkaným banánem.........

.....protože medika už nemaj :-)
Je to člověku úplně líto, dávat jenom hromádku uni stereo kuliček jako mají kosmonauti. A že to nedáváme dětem, hm?
napsal(a):
.....protože medika už nemaj :-)
Je to člověku úplně líto, dávat jenom hromádku uni stereo kuliček jako mají kosmonauti. A že to nedáváme dětem, hm?
Jak to, že nedáváme, vždyť už se to tam blíží. Zpočátku sunar, pak výživy ve skleničkách a hned jak začnou sami vymýšlet, tak co ke snídani? No přece ty čokoládové kuličky zalít mlékem...Si pořád říkám, že já bych to děcku nedala, ale brácha byl zprvu také zásadový, tak jsem ráda, že tohle řeším jen u psů(koček) a ti si zase až tak nevymýšlí

lesnížínka
napsal(a):
Jak to, že nedáváme, vždyť už se to tam blíží. Zpočátku sunar, pak výživy ve skleničkách a hned jak začnou sami vymýšlet, tak co ke snídani? No přece ty čokoládové kuličky zalít mlékem...Si pořád říkám, že já bych to děcku nedala, ale brácha byl zprvu také zásadový, tak jsem ráda, že tohle řeším jen u psů(koček) a ti si zase až tak nevymýšlí
Zásadový je první měsíc každý :-) mně skořicové placičky v mléce hrozně chutnají (ale přitom skořici nemusím), takže ne, já bych to děcku nedala :-)

napsal(a):
Zásadový je první měsíc každý :-) mně skořicové placičky v mléce hrozně chutnají (ale přitom skořici nemusím), takže ne, já bych to děcku nedala :-)
Fuj, jsou hnusný. :-)

impact
napsal(a):
Nevím, proč mi naskočil v hlavě. Chudák malej. A ta představa.
tak zase by byl pro jednou i uzitecny

napsal(a):
Fuj, jsou hnusný. :-)
Jsou, ale jenom ty Cini minis, ty nejím. Někdy plácnu čtvereček do smetánku z lidla a papáme s megí. Podle mě je to zdravé, protože jsou tam samé dobré věci ;-)
napsal(a):
Ber-beři mi vyrostli na granulích...asi dobře a bez problémů.
Ale spokojenost s granulemi nebyla hned od začátku a to jsem měla popelnice a nemusela vymejšlet, jak to udělat, aby mi psi vůbec granule pozřeli.
Nepamatuju si to přesně, možná mě někdo z granulářů opraví, ale už to dávkování bylo šílené....mám pocit, že pro štěně 8 kilo, kolem 250 gramů denně....když 250 gramů rozdělím na 5 krmných dávek, tak na jedno krmení je toho nula nula prd....jasně tabulky jsou orientační, ale nemyslím, že "orientační" znamená krmte klidně 2x tolik nebo i víckrát. Takže člověk trochu přidá a navíc má tendence štěňatům přilepšovat, protože s těma granclema byla štěňata prostě hladová. a už má nervy z toho, že tohle ale není vyvážená krmná dávka, tak aby to nepodělal., že krmí moc. Ne že by byla štěňata vyhublá, ale neměla spokojená bříška.
Možná že zkušení granuláři ví co a jak, já granulový začátečník se zatměním mozku, z toho byla dost na nervy.
Teď mám doma docela vopruz, každej pes jí něco jiného, jiné množství. Gina 5x (dnes už teda zkoušíme 4 krmné dávky), Jack 3x denně. Jídlo připravuju do krabiček popsaných, co je čí a jestli je to svačina a nebo oběd, aby syn, když jsem v práci jen vyklopil do misek.
Ale ten vopruz mi za to stojí...ono asi pes na granulích a na mase vyrostou stejně, pokud majitel neudělá nějakou zásadní chybu. Navíc granule jsou samá pozitiva a sociální jistoty...vyvážené, pohodlné, jednodušší na logistiku a skladování...
Ten nej rozdíl je to u mě...to co dávám štěněti do misky...hrstička granulek a nebo masíčko se zeleninkou, hrstička granulek a nebo kuřecí křídlo, hrstička granulek a nebo jogurt s pomačkaným banánem.........
Fííha, Jani, a proč krmíš dospěláka 3x denně, smím-li vědět?

fikovnice
napsal(a):
Fííha, Jani, a proč krmíš dospěláka 3x denně, smím-li vědět?
Já nevim, tak nějak nám to zůstalo ještě když byli pesani štěňata, přišlo mi lepší krmnou dávku rozdělit.....a to teda 3x je moje oficiální prohlášení. Realita byla...ráno snídaně se mnou, pak nějaká sváča...oběd...polední klid...odpolední sváča a večeře. Za Sáriny to jinak ani nešlo. Navíc jsem si říkala, že by to mohla být trochu prevence proti torzi žaludku.
Jack jí 3x-4x denně, podle toho jestli má ráno chuť snídat a nebo ne.
Navíc u starých psů si myslím....můj soukromý názor, že je rozumné krmit méně a častěji, než abych mu toho dala hromadu najednou.........

Tady té paní hrozí 3 roky.. a to ani neříkají, že by jí psi utekli víckrát nebo .. pokousaná noha a ani ne dva měsíce nemocenská..zajímavý dvojí metr..
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/na-technoparty-na-benesovsku-se-sjelo-asi-2000-lidi-situaci-sleduje-policie-40331575

napsal(a):
Tady té paní hrozí 3 roky.. a to ani neříkají, že by jí psi utekli víckrát nebo .. pokousaná noha a ani ne dva měsíce nemocenská..zajímavý dvojí metr..
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/na-technoparty-na-benesovsku-se-sjelo-asi-2000-lidi-situaci-sleduje-policie-40331575
Asi špatný odkaz. Megí, megí.......

napsal(a):
Asi špatný odkaz. Megí, megí.......

napsal(a):
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/chovatelce-utekli-psi-a-pokousali-plynare-policie-ji-stiha-za-tezkou-ujmu-na-zdravi-40331578
Aha, Megíí a koukla jste na diskuzi? Už i boxer je bojové plemeno ( podle některých diskutujících ).

napsal(a):
Aha, Megíí a koukla jste na diskuzi? Už i boxer je bojové plemeno ( podle některých diskutujících ).
Ano, kousek jsem přečetla. Také tam někdo doporučuje všechny psy vybít, další je nepěstovat a tak podobně.
Té paní jen utekli psi. Asi jen jednou, protože kdyby víckrát, byly by tam "výpovědi" sousedů atd. Boxeři.. i věřím, že jim něco provedl.. ale jako jasně, měli být pod dohledem..
No a hrozí jí 3 roky.. a co ten, co nechal malé dítě mezi kříženci pastevců a malin, co kříženec argentýny, který usmrtil další dítě, co to pako, co loni pustilo dalšího křížence argentýny v Novém Boru nebo někde tam na ulici a on sejmul důchodkyni a ta umřela?
A to nebyly první problémy s těmi psy.
napsal(a):
Ano, kousek jsem přečetla. Také tam někdo doporučuje všechny psy vybít, další je nepěstovat a tak podobně.
Té paní jen utekli psi. Asi jen jednou, protože kdyby víckrát, byly by tam "výpovědi" sousedů atd. Boxeři.. i věřím, že jim něco provedl.. ale jako jasně, měli být pod dohledem..
No a hrozí jí 3 roky.. a co ten, co nechal malé dítě mezi kříženci pastevců a malin, co kříženec argentýny, který usmrtil další dítě, co to pako, co loni pustilo dalšího křížence argentýny v Novém Boru nebo někde tam na ulici a on sejmul důchodkyni a ta umřela?
A to nebyly první problémy s těmi psy.
Pokud si dobře pamatuju, tak babě ti psi utekli ze cvičáku, ne z domu a je to v kynologických kruzích docela známá firma, kterou už dříve řešil i kynologický svaz v souvislosti s jinym průšvihem (podvod u zkoušek), a všeobecně nemá moc dobrou pověst.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Pokud si dobře pamatuju, tak babě ti psi utekli ze cvičáku, ne z domu a je to v kynologických kruzích docela známá firma, kterou už dříve řešil i kynologický svaz v souvislosti s jinym průšvihem (podvod u zkoušek), a všeobecně nemá moc dobrou pověst.
Ti boxeři?

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Ale že hned takový hrozící trest.. a výslovně "trestný čin těžkého ublížení na zdraví".
Jindy se to hraje na přestupek a pokutku.. a přitom tento člověk neskončil v trvalé invalitidě nebo hůř. Pokousali mu nohu a ještě něco, ale vylezl na strom..
A jiní po útoku psů zemřeli.
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/policie-obvinila-majitelku-dogy-ktera-na-ceskolipsku-zabila-seniorku-40321612
https://www.denik.cz/krimi/za-smrt-ditete-navrhuje-zalobce-podminku-pes-byl-spatne-vychovany-rekl-znalec-20190404.html
no a pak třeba tohle
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/doga-na-jihu-cech-pokousala-dve-zeny-majiteli-hrozi-dva-roky-40306465
Asi záleží na doktorech.
Jo a tohle
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/sedmileta-divka-si-chtela-pohladit-kamaradcina-psa-ten-ji-pokousal-40325416
napsal(a):
Ale že hned takový hrozící trest.. a výslovně "trestný čin těžkého ublížení na zdraví".
Jindy se to hraje na přestupek a pokutku.. a přitom tento člověk neskončil v trvalé invalitidě nebo hůř. Pokousali mu nohu a ještě něco, ale vylezl na strom..
A jiní po útoku psů zemřeli.
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/policie-obvinila-majitelku-dogy-ktera-na-ceskolipsku-zabila-seniorku-40321612
https://www.denik.cz/krimi/za-smrt-ditete-navrhuje-zalobce-podminku-pes-byl-spatne-vychovany-rekl-znalec-20190404.html
no a pak třeba tohle
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/doga-na-jihu-cech-pokousala-dve-zeny-majiteli-hrozi-dva-roky-40306465
Asi záleží na doktorech.
Jo a tohle
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/sedmileta-divka-si-chtela-pohladit-kamaradcina-psa-ten-ji-pokousal-40325416
Pokud někde pustíte 6 takových nezvladatelných psů, a jste mnohaletý chovatel, tak si musíte být vědomá rizika, které z toho plyne. Tahle ženská je k tomu ještě podvodnice, a má průsery na více frontách, takže kynologické orgány se jí v zadném případě zastávat nebudou (spíš naopak).
Navíc víte prd, kolik na ni přišlo stížností na obec apod., a na základě čeho padla trestní sazba.
napsal(a):
Ti boxeři?
To jen tak pro ilustraci (chs Od Ivetky Vel-om, později od Ivetky de Chanell):
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.cmku.cz/data/dokumenty/1928-priloha-c.-1-k-zapisu-z-p-cmku-ze-dne-12.3.2020-(rada-plemennych-knih).pdf&ved=2ahUKEwjGsYeZmunqAhUJYsAKHU4UAcsQFjAAegQIBxAC&usg=AOvVaw0hP5bHD1vFDQCri1mQ6JME&cshid=1595707953325
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.cmku.cz/data/dokumenty/1094_zapis_p_cmku_ze_dne_15.7.2014.pdf&ved=2ahUKEwjGsYeZmunqAhUJYsAKHU4UAcsQFjABegQIBxAJ&usg=AOvVaw3dYqRGNd8T0mTlCN1lpusp&cshid=1595707953325
... a podobných es z rukávu vytřepala paní behem své podvodnické kariery mnohem víc... 🤔

Aha.. to je jedna z těch, co si myslí, že je nedotknutelná..
Když se přezkoumává maminka štěníků, znamená to, že jim pak seberou papíry? Jako že si lidé o ní koupili psy na chov nebo na cokoli jiného, to je jedno, a že najednou budou ze psů bezpapíráci?
A zrovna chudáci boxeři, pomalu ohrožený druh.
napsal(a):
Když se přezkoumává maminka štěníků, znamená to, že jim pak seberou papíry? Jako že si lidé o ní koupili psy na chov nebo na cokoli jiného, to je jedno, a že najednou budou ze psů bezpapíráci?
Pokud odchovům seberou papíry, tak si to jejich majitelé můžou zkusit řešit s babou v občanskoprávním sporu - jaký bude výsledek se asi dovtípíte sama...

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
To jen tak pro ilustraci (chs Od Ivetky Vel-om, později od Ivetky de Chanell):
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.cmku.cz/data/dokumenty/1928-priloha-c.-1-k-zapisu-z-p-cmku-ze-dne-12.3.2020-(rada-plemennych-knih).pdf&ved=2ahUKEwjGsYeZmunqAhUJYsAKHU4UAcsQFjAAegQIBxAC&usg=AOvVaw0hP5bHD1vFDQCri1mQ6JME&cshid=1595707953325
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.cmku.cz/data/dokumenty/1094_zapis_p_cmku_ze_dne_15.7.2014.pdf&ved=2ahUKEwjGsYeZmunqAhUJYsAKHU4UAcsQFjABegQIBxAJ&usg=AOvVaw3dYqRGNd8T0mTlCN1lpusp&cshid=1595707953325
... a podobných es z rukávu vytřepala paní behem své podvodnické kariery mnohem víc... 🤔
Kde asi nastal ten zlom, kdy se z poctivé chovatelky stalo tohle?...

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Otázkou je, jestli byla paní nekdy poctivá - měla toho mnohem víc ještě před tím.
Osobně ji neznám. Jen vím, že chová hodně dlouho, možná 30 let... Kdyby podváděla od začátku, asi by ji z klubu vyloučili dřív...

napsal(a):
"A zrovna chudáci boxeři, pomalu ohrožený druh"
boxeri maji v CR cca 90 vrhu za rok - to vam pripada jako ohrozeny druh?
napsal(a):
Osobně ji neznám. Jen vím, že chová hodně dlouho, možná 30 let... Kdyby podváděla od začátku, asi by ji z klubu vyloučili dřív...
Já ji taky osobně neznám, ale k tomu aby Vás odněkud vyloučili, Vam to nejdříve musí dokázat - takovych lidí je v české kynologii víc. My máme u BO taky takový - klub po nich jde dlouho, dokáže jim jen zlomek, a když dostanou zakaz, tak si založí chs na někoho jinýho, a jedou dál. V kynologii je takových známých firem víc, a nikdo s nimi nic nezmůže. Tato paní má už 2 zákazy chovu, nemá problém falšovat dokumenty (ne jen ty posudky z ZTP, ale i další), nastoupit s jiným psem na zkousky atd. - na to je potřeba žaludek, a to poctivý člověk prostě nemá. Co vím, tak klub po ní šel už dlouho, ale neměl důkazy.
Já jsem v kynologii aktivní 27 let, a přesto bych si nedovolila nastoupit na zkoušku ani s bl.bým piškotem v kapse, a to vím že zrovna mě by nikdo nekontroloval (jsem taky rozhodčí).

rapotacka11
napsal(a):
U nás boxera nepotkáte.
To porad ale neznamena , ze nejsou?
ano, vlastni je vetsinou urcity typ lidi a hodne se sdruzuji pospolu - boxer se nelibi kazdemu, musi to byt fanda plemene, aby si ho poridil.
a asi je to i dobre.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Já ji taky osobně neznám, ale k tomu aby Vás odněkud vyloučili, Vam to nejdříve musí dokázat - takovych lidí je v české kynologii víc. My máme u BO taky takový - klub po nich jde dlouho, dokáže jim jen zlomek, a když dostanou zakaz, tak si založí chs na někoho jinýho, a jedou dál. V kynologii je takových známých firem víc, a nikdo s nimi nic nezmůže. Tato paní má už 2 zákazy chovu, nemá problém falšovat dokumenty (ne jen ty posudky z ZTP, ale i další), nastoupit s jiným psem na zkousky atd. - na to je potřeba žaludek, a to poctivý člověk prostě nemá. Co vím, tak klub po ní šel už dlouho, ale neměl důkazy.
Já jsem v kynologii aktivní 27 let, a přesto bych si nedovolila nastoupit na zkoušku ani s bl.bým piškotem v kapse, a to vím že zrovna mě by nikdo nekontroloval (jsem taky rozhodčí).
Je to smutné... Vím, že se takové věci dějí. Je to jako v každé lidské činnosti, bohužel.
napsal(a):
ano, vlastni je vetsinou urcity typ lidi a hodne se sdruzuji pospolu - boxer se nelibi kazdemu, musi to byt fanda plemene, aby si ho poridil.
a asi je to i dobre.
Jj, ono vlastně ani maliňáka na ulici skoro nepotkáte (a je to dobře), a přitom jsou jich mraky.

napsal(a):
a asi je to i dobre.
Ale určitě jich není tolik jako před 20 30 lety. S kýmkoli mluvím o psech (se všemi, já jinak s lidmi moc nemluvím), přesedlal na jiné plemeno nebo si boxera nechce pořídit vůbec. Vždy mluví o zdraví. Jestli oprávněně, to nevím.
Vidím jen, že venku potkávám border kolie, retrívry, bulíkoidní psy, ohaře, čivavy, yorky a křížence malých plemen. Z toho usuzuji, že boxeři, ovčáci atd. jsou na cvičáku nebo někde tam.. rozhodně jich v ulicích není jako .. bývalo.

napsal(a):
Je to smutné... Vím, že se takové věci dějí. Je to jako v každé lidské činnosti, bohužel.
bohuzel, ale je to tak - lidi porad zkousi odrbavat pravidla
a chov psu by teoreticky mel byt zajmovou cinnosti - neni uplne nachystany na zamerne podvody, nema nastavene kontroly ani silnou pravomoc.
na spoustu podvudku se prichazi az ted, diky technicke dobe - informace uz jsou mnohem dostupnejsi, jsou databaze, zkratili se vzdalenosti.
hodne se toho da najit a overit.
ale i tak se casto na podvody prijde jen nahodou -a do te doby si ti lidi mysli, ze jsou nedotknutelni.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Jj, ono vlastně ani maliňáka na ulici skoro nepotkáte (a je to dobře), a přitom jsou jich mraky.
Já malinoise potkávám docela dost. A ne vždycky v nejlepších rukách - odhadem. Mám pocit, že jde světem názor - NO je moc velký ( a taky to zdraví ), pořídím si BO.
( Jako si jeden známý z venčení pořídil staforda, když jim odešel přerostlý, ale klidný boxer. Se slovy "jsme už přece jen starší, chtěli jsme něco menšího" No, byl to cvrkot. Pán věčně uřícený, paní křoví ve vlasech.)
napsal(a):
Ale určitě jich není tolik jako před 20 30 lety. S kýmkoli mluvím o psech (se všemi, já jinak s lidmi moc nemluvím), přesedlal na jiné plemeno nebo si boxera nechce pořídit vůbec. Vždy mluví o zdraví. Jestli oprávněně, to nevím.
Vidím jen, že venku potkávám border kolie, retrívry, bulíkoidní psy, ohaře, čivavy, yorky a křížence malých plemen. Z toho usuzuji, že boxeři, ovčáci atd. jsou na cvičáku nebo někde tam.. rozhodně jich v ulicích není jako .. bývalo.
Na ulici potkáte to, co je v módě. Když bylo kdysi známých a pro lidi dostupných zhruba 20 plemen, tak neměli z čeho vybírat - dnes jich mají k dispozici zhruba 450, a koupit si můžou kterékoliv.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Vím, jak to myslíte, ale třeba maliny potkávám 4 nebo je vidávám za ploty, boxery vůbec, a to dříve byli i jako rodinní psi.
Paní je každopádně "šikovná", někteří diskutéři už plemeno ohodnotili jako bojové :-)

napsal(a):
"rozhodně jich v ulicích není jako .. bývalo"
hadat se nebudu.
jen - ja si treba boxery vyskytujici se hromadne v ulicich nepamatu - od nikdy?
kdyz jsem byla na zakladce a vedela o kazdem psovi v okoli - tak u nas byl jeden ! boxer, nadherny, ktereho jsme znali - vsichni.
ale ze bych jich potkavala mraky?? ne, nepamatuju.
tak jako u nas existovala jen jedina doga a pak druha. a konec. impozantni psi.
chodivalo se kolem jejich zahrady na prochazku :-) - obdivovat je.
ale taky nebyly hromadne na ulicich k potkani.
napsal(a):
bohuzel, ale je to tak - lidi porad zkousi odrbavat pravidla
a chov psu by teoreticky mel byt zajmovou cinnosti - neni uplne nachystany na zamerne podvody, nema nastavene kontroly ani silnou pravomoc.
na spoustu podvudku se prichazi az ted, diky technicke dobe - informace uz jsou mnohem dostupnejsi, jsou databaze, zkratili se vzdalenosti.
hodne se toho da najit a overit.
ale i tak se casto na podvody prijde jen nahodou -a do te doby si ti lidi mysli, ze jsou nedotknutelni.
Jj, databáze, internet a DNA - to je dnes to, díky čemu mají podvodníci ztížené podmínky. Dřív na ne neměl nikdo metr, i když se to o nich vědělo.
... a i přesto si z toho nic nedělají, a vždycky to dokážou obejít - jediná výhoda je, že se o nich ví, takže člověk co se o to zajímá se dozví, na koho si dát bacha.
napsal(a):
Vím, jak to myslíte, ale třeba maliny potkávám 4 nebo je vidávám za ploty, boxery vůbec, a to dříve byli i jako rodinní psi.
Paní je každopádně "šikovná", někteří diskutéři už plemeno ohodnotili jako bojové :-)
Z pohledu konzumní veřejnosti - oni si přece nekoupí "obyčejnýho" boxera za nehorazných 20-25 tisíc, když za ty prachy můžou mit něco extra...

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Na ulici potkáte to, co je v módě. Když bylo kdysi známých a pro lidi dostupných zhruba 20 plemen, tak neměli z čeho vybírat - dnes jich mají k dispozici zhruba 450, a koupit si můžou kterékoliv.
tak nejak.
a pritom by lidi meli nejcasteji potkavat na ulicich NO - a u nas neni ani jeden jediny - ani za plotem.
tech je 90 vrhu za mesic :-D

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Tak proč chce ( má ) každý borderkolii ? Viděla jsem na ulici. V tom vedru, kolem poledne. Rodina ve městě, asi 16 l. káča za sebou vláčela borderku, všude chtěli, nikam je se psem nepustili, v autě nechat nemohli. Jak se zastavili, pes se chudák nacpal k zídce do 1/2 m širokého stínu, beze slova s ním trhla, aby se zvedal a nasr. ho vláčela dál. Nebyli schopni se rozdělit a někdo zůstat se psem u potoka v lese a zbytek obíhat pamětihodnosti. Proč ti toho psa měli !
kdyz jsem byla na zakladce a vedela o kazdem psovi v okoli - tak u nas byl jeden ! boxer, nadherny, ktereho jsme znali - vsichni.
Tak mraky...mraky určitě ne, mraky psů v době mýho dětství (sedmdesátý léta) nebyly. Ale vím, co megí chce říct - boxerů bylo o dost víc. Byl to běžnej pes, kterých bylo možno potkat venku denně i několik. V současné době potkám boxera cca 1x do měsíce.
napsal(a):
Tak proč chce ( má ) každý borderkolii ? Viděla jsem na ulici. V tom vedru, kolem poledne. Rodina ve městě, asi 16 l. káča za sebou vláčela borderku, všude chtěli, nikam je se psem nepustili, v autě nechat nemohli. Jak se zastavili, pes se chudák nacpal k zídce do 1/2 m širokého stínu, beze slova s ním trhla, aby se zvedal a nasr. ho vláčela dál. Nebyli schopni se rozdělit a někdo zůstat se psem u potoka v lese a zbytek obíhat pamětihodnosti. Proč ti toho psa měli !
Protože má přece každý psa, a borderka je nejchytrejší... 🙄

Když jste zmínila jrt : Potkávám jednoho jrt zásadně na flexi jako družice, to je časté, ale paní to teď vylepšila " nechávám ji 2x do roka ostříhat, prý se to musí, fakt?, no říkala to paní ze salonu, když nás potkala, 350,-- za stříhání".

Terven
napsal(a):
Tak mraky...mraky určitě ne, mraky psů v době mýho dětství (sedmdesátý léta) nebyly. Ale vím, co megí chce říct - boxerů bylo o dost víc. Byl to běžnej pes, kterých bylo možno potkat venku denně i několik. V současné době potkám boxera cca 1x do měsíce.
tak ja psala, ze se hadat nebudu :-D
taky jsem je zacala vidat, az kdyz jsem zacla jezdit na cvicak.
ale mozna bych mela vysvetleni, proc nejsou v ulicich pri dnesnim poctu psu ve mestech.
boxer neni pes na spolecenske venceni na psi louce

napsal(a):
ale mozna bych mela vysvetleni, proc nejsou v ulicich pri dnesnim poctu psu ve mestech.
A to proč? Měli jsme v naší venčící smečce dva. Dvou majitelů. Další dva jsme potkávali ve stejném prostoru, jen se moc nedružili. Cca 1993- 2000.

"boxer neni pes na spolecenske venceni na psi louce"
a to já myslím, že je :-) Moderní už není, no. Ale zajímavé je, že o dobrmanech lidé říkají, že kvůli uším a zdraví, u boxerů jen kvůli zdraví, že je už nechtějí.
Nevím, co ta paní chová za "chov", co to je za povahy, ale boxer byl u nás ve vsi rodinný pes (dogu jsme měli my) u sousedů,
který sice hlídal, ale oproti NO nebo dobrmanovi je to prostě "mazlíček". Tak mě ta událost ze zpráv překvapila (i když smečka, no..), tohle plemeno nějak neznám jako "jdu tě sežrat". Myslím, že to klidně mohlo být tak, že pan plynař se lekl takové bandy, začal je odhánět kopáním do vzduchu a bylo vymalováno. Ale protože dlouhá nemocenská, tak to bude dlouhý trest, i když jiní nedostali nic moc..
A tak jestli podvádí, jak říkají zápisy čmku, a prodala štěně s tím, že je s pp a k jistému účelu.. a už v té chvíli jasně věděla, že zkoušky jsou zfalšované, že tedy štěně na pp nárok nemá, dopustila se podvodu a tedy by někdo měl podat normální trestní oznámení.

"Tak mraky...mraky určitě ne, mraky psů v době mýho dětství (sedmdesátý léta) nebyly. Ale vím, co megí chce říct - boxerů bylo o dost víc. Byl to běžnej pes, kterých bylo možno potkat venku denně i několik. V současné době potkám boxera cca 1x do měsíce."
zcela stejně tak
a mraky - mraky nebyly nejen boxerů, ale ani psů jako takových

napsal(a):
A to proč? Měli jsme v naší venčící smečce dva. Dvou majitelů. Další dva jsme potkávali ve stejném prostoru, jen se moc nedružili. Cca 1993- 2000.
V té době jich bylo dost, pak poslední rok, co si pamatuji, když můj potomek začal chodit - 2005, to měla paní v městě poslední pár, běhali právě mezi dětmi v parku, takový středně rychlý buldozer, co nechce ublížit, .. ale paní povídala, že už ne.. dnes má stafbullíky.
napsal(a):
Srovnávám stejná prostředí tenkrát i teď - tj. ulice města, parky, přírodu. Psí louku jsme tenkrát neměli, nemáme ji ani teď. Resp. máme tu cosi jako psí hřiště a tam bejvám s fenama sama

napsal(a):
kdyz vynecham vse ostatni - tak boxer neni uplne citelny pes pro ostatni psy, co tohle plemeno neznaji.

dopustila se podvodu a tedy by někdo měl podat normální trestní oznámení
bude z toho obcansko-pravni spor.
nepadelala verejnou listinu

Jestli je čitelný, nebo ne - to nedokážu posoudit. Můj pes měl boxera za nejlepšího kámoše. Když se vítali, kolemjdoucí je obcházeli velkým obloukem - byl to rachot, že měli obavu, aby je krev nepostříkala, nikdy neměl ani jeden ani škrábaneček - asi se četli dost dobře.
Fakt je, že jsme měli skoro stálou venčící smečku a hodně prostoru, louky, lesy, řeku. Jak jsme se sešli, tak jsme venčili : baseti 5, NO dva, labrador, jezevčíci - několik, jork, doga, knírači - malí, střední, velký, kokršpaněl - několik, taky lovečtí a pak několik kříženců a taky dobrman, pudl. Psi, feny. Pravda - někdy se sem tam něco popralo, ale spíš velké bububu něž kousance.

napsal(a):
dopustila se podvodu a tedy by někdo měl podat normální trestní oznámení
bude z toho obcansko-pravni spor.
nepadelala verejnou listinu
To možná pro klub atd. a o padělání nemluvím. Ale když tu činnost plánuji, je v tom úmysl,.. obohatit se skrz podvodné jednání. A i škoda není malá. Myslím, že je celkem jasné, proč to dělala. Bez zkoušky nemá chovnost, bez chovnosti nemá pp štěně = nedostane tolik peněz. Podvod.
Kdo sebe nebo jiného obohatí tím, že uvede někoho v omyl, využije něčího omylu nebo zamlčí podstatné skutečnosti, a způsobí tak na cizím majetku škodu...
Nepřijde mi to jako jiný podvod než .. než jiný.. jen proto, že první řešení dělá klub, nebo že jde o psy nebo..

"A i škoda není malá"
abyste tohle prokazala musi byt ten obcansko -pravni spor.
mezi chovatelkou a novym majitelem stenete.
a muzou se soudit jen o tu cenu stenete.
napsal(a):
To možná pro klub atd. a o padělání nemluvím. Ale když tu činnost plánuji, je v tom úmysl,.. obohatit se skrz podvodné jednání. A i škoda není malá. Myslím, že je celkem jasné, proč to dělala. Bez zkoušky nemá chovnost, bez chovnosti nemá pp štěně = nedostane tolik peněz. Podvod.
Kdo sebe nebo jiného obohatí tím, že uvede někoho v omyl, využije něčího omylu nebo zamlčí podstatné skutečnosti, a způsobí tak na cizím majetku škodu...
Nepřijde mi to jako jiný podvod než .. než jiný.. jen proto, že první řešení dělá klub, nebo že jde o psy nebo..
Klub i ČMKU svoji úlohu splnili, teď musí konat ti, které podvedla, a připravila je svým jednáním o peníze.
a co ten, co nechal malé dítě mezi kříženci pastevců a malin
Megí, já jen k tomuhle - tenhle případ byl tady u nás. Majitelku těch malin a kelpie znám osobně. Nějakou dobu jsem s ní chodila i cvičit (psy). Svoje psy má fakt vychovaný, bezproblémový. Toho přítele, u kterého bydlela a který měl křížence malin a pastevců - toho znám od vidění. Nicméně jen jsem chtěla dodat, že on to malé dítě mezi psema nenechal a že v tomhle případu si fakt nemyslím, že by to byla jeho vina. Tam to bylo trochu jinak. On stál s kamarádem (otcem toho dítěte), před barákem a něco řešili. Psi byli zavření za plotem, za brankou. Otec dítě nehlídal a to si otevřelo branku a šlo samo dovnitř, dozadu za barák, kde se to stalo.... Takže jako asi jediná chyba, že teda neměl i zamčeno. Ale upřímně? Já když vyjdu před barák něco na chvíli s někým řešit, tak taky nezamykám branku...

My nejvíc potkáváme různý parodie na jorky, lidi to tahají všude. Ten pes už je mně neskutečně protivnej.

marcelaamax
napsal(a):
Megí, já jen k tomuhle - tenhle případ byl tady u nás. Majitelku těch malin a kelpie znám osobně. Nějakou dobu jsem s ní chodila i cvičit (psy). Svoje psy má fakt vychovaný, bezproblémový. Toho přítele, u kterého bydlela a který měl křížence malin a pastevců - toho znám od vidění. Nicméně jen jsem chtěla dodat, že on to malé dítě mezi psema nenechal a že v tomhle případu si fakt nemyslím, že by to byla jeho vina. Tam to bylo trochu jinak. On stál s kamarádem (otcem toho dítěte), před barákem a něco řešili. Psi byli zavření za plotem, za brankou. Otec dítě nehlídal a to si otevřelo branku a šlo samo dovnitř, dozadu za barák, kde se to stalo.... Takže jako asi jediná chyba, že teda neměl i zamčeno. Ale upřímně? Já když vyjdu před barák něco na chvíli s někým řešit, tak taky nezamykám branku...
Údajně prý ten otec dítěte tvrdil, že děcku dovolil jít si hrát s pejsky. Jako nevím no, asi to ten otec úplně nedomyslel, věnoval se něčemu jinýmu a neštěstí bylo na světě.
napsal(a):
Údajně prý ten otec dítěte tvrdil, že děcku dovolil jít si hrát s pejsky. Jako nevím no, asi to ten otec úplně nedomyslel, věnoval se něčemu jinýmu a neštěstí bylo na světě.
Nedovolil. To spíš tvrdily média . On vůbec nevěděl, kde to dítě je.... Po pár minutách si všimnul, že tam není a začal ho teprve hledat..

marcelaamax
napsal(a):
Nedovolil. To spíš tvrdily média . On vůbec nevěděl, kde to dítě je.... Po pár minutách si všimnul, že tam není a začal ho teprve hledat..
Jo, média, to je fakt. Psali taky, že jediné a vymodlené dítě.
Neznám situaci na tom pozemku, ale já mám psy za zamčenou brankou na druhé polovině, po zkušenostech, kdy nám cizí děti taky lezly do výběhu nebo nám dokonce psy někdo vypustil. Branku u vchodu jsme totiž dříve nemohli zamykat kvůli přístupu ke skříňce s elektroměrem. Tehdy to tak původní majitelé blbě postavili. Dnes už nejezdí odečítat bez ohlášení, tak zamykáme obojí.
No my už máme zahradu taky rozdělenou tak, že se psi k brance nedostanou, přesto branku zamykám. Ale jak jsem psala, kdyby přijel někdo známý, já se s ním bavila před vraty, tak bych klidně psy pustila i na tu druhou část a na tu chvíli bych nezamykala.
Jinak oni pozemek nijak rozdělený neměli. Prostě velký dvůr a kotce. No a myslím si, že majitele ani nenapadlo, že děcko půjde dovnitř.
Nevím, co se tam stalo přesně, to neví nikdo. Všichni psi byli zvyklý na děti, ta přítelkyně má dvě malé děti, které se mezi těmi psy normálně pohybovali, ale samozřejmě pod dohledem.

marcelaamax
napsal(a):
No my už máme zahradu taky rozdělenou tak, že se psi k brance nedostanou, přesto branku zamykám. Ale jak jsem psala, kdyby přijel někdo známý, já se s ním bavila před vraty, tak bych klidně psy pustila i na tu druhou část a na tu chvíli bych nezamykala.
Jinak oni pozemek nijak rozdělený neměli. Prostě velký dvůr a kotce. No a myslím si, že majitele ani nenapadlo, že děcko půjde dovnitř.
Nevím, co se tam stalo přesně, to neví nikdo. Všichni psi byli zvyklý na děti, ta přítelkyně má dvě malé děti, které se mezi těmi psy normálně pohybovali, ale samozřejmě pod dohledem.
No, právě, pod dohledem. Nešťastný případ. Netvrdím, že se to nemůže stát. Prostě člověk poleví v ostražitosti, stane se. Akorát to nemívá tak fatální následky. :-(
marcelaamax
napsal(a):
No tak my třeba máme taky oddělenou část pozemku, kde je vjezd a branka a vstup na pozemek neotvíráme, pokud u toho nejsme a jsme naučení za sebou zavřít i když jdeme s košem. A to kolem vlastně nikdo není, takže by se musel vyskytnout náhodný turista nebo kolař. Pokud na pozemek vstupuje návštěva krom rodiny, tak jdou psi striktně do kotce. Ale na Vašem místě bych tu branku nezamykal taky.

TyVed
napsal(a):
No tak my třeba máme taky oddělenou část pozemku, kde je vjezd a branka a vstup na pozemek neotvíráme, pokud u toho nejsme a jsme naučení za sebou zavřít i když jdeme s košem. A to kolem vlastně nikdo není, takže by se musel vyskytnout náhodný turista nebo kolař. Pokud na pozemek vstupuje návštěva krom rodiny, tak jdou psi striktně do kotce. Ale na Vašem místě bych tu branku nezamykal taky.
Ne každý se chová tak zodpovědně jako vy. A měl by vědět, co má doma a podle toho se chovat.
Však i u vás se může vyskytnou náhodný poutník a jít okolo. A jak tak chodím krajinou, nevěřil byste, kolik otevřených vrat do dvorů, kde řve pes, obchbázím vekým obloukem. Však jen zajíždí do garáže, však si jen odskočil pro cigára, do krámu, však ona za mnou manželka zavře.........A není to v pustinách, kde by nikoho neočekávali.

Jako pardon, ale nikdy neřeknu děcku - jdi si hrát s pejsky. A to ani u mého vlastního psa. Někdy musím i pejskařům říkat, že můj pes si s jejich hrát nechce a jestli jako nevidí tu naježenou srst. Děti bez debat - u psů bez dozoru nikdy. Včera jsem prostě z louky odešla, protože přišly dvě ženské s hromadou dětí a dvěma psy, všecko to vypustily do prostoru a vytáhly telefony.. a vůbec je netankovalo, že jsem tam s krvelačnou bestií, ani nepíply, jestli třeba si psa nechytím nebo jestli žere děti nebo psy. Takže jsem psa zapla na vodítko a šlo se domů, měla jsem myšlenky jim říct něco Dost často tu také zastaví rodinky s dětmi a strkají prstíčky skrz plot, když je ten náš pes tak hodný a lísá se.. ani nápad, že by se zeptali.. a to já stojím metr od psa.. akorát mi to přivádí infarktové stavy a musím na ně být hnusná.
Neštěstí tam s těmi malinopastevci, jasné, ale to nechodí po horách, se ví. Nestává se to schválně, se ví taky. Ale na můj vkus nějak často.
Jen se pozastavuji nad tím, jak někde je souzen člověk za to, že pes pokousal dítě (vlastní i) nebo tady chlápek dokousaný utekl na strom ..a kolikrát se stalo, že pokousaný zemřel a viník dostal podmínku a i se vědělo, že to nebyl jeho první problém.
A když se zeptáte gůgla na pokousání psem, je to nekonečný hrůzostrašný seznam.
Ale vždy to je - on byl s dětmi hodný, on nekouše, tohle udělal poprvé..
Někde jsem četla, že nějaké město má ve vyhlášce zákaz uvazování psů na veřejnosti - tj. jdu do krámu a psa nechám venku. A takhle to bude přibývat, až .. nakonec třeba se psy vůbec do města nepůjdeme a určí se síla mříží kotce.
napsal(a):
Ne každý se chová tak zodpovědně jako vy. A měl by vědět, co má doma a podle toho se chovat.
Však i u vás se může vyskytnou náhodný poutník a jít okolo. A jak tak chodím krajinou, nevěřil byste, kolik otevřených vrat do dvorů, kde řve pes, obchbázím vekým obloukem. Však jen zajíždí do garáže, však si jen odskočil pro cigára, do krámu, však ona za mnou manželka zavře.........A není to v pustinách, kde by nikoho neočekávali.
Já zase dnes a denně vidim rodiče, kteří dělají všechno pro to, aby se svých dětí zbavili - jak někde vidím děcko (ať už se psem, koněm nebo za volantem), tak ho nespustím z očí, protože rodiče mají většinou úplně jiný "starosti", nebo je jim to jedno...

edit.: říct něco o kravách.. ale povím jim to až příště, zatím hledám novou louku.. to byli nějací výletníci asi.. my si tady jinak moc neubližujeme :-) akorát ulička pražáků, co je tady v tomto čase 4x týdně, ti mají otevřené všude a psy vypuštěné.. tak těm jsem jedněm řekla, jestli se nebojí, že by toho jejich psa mohlo přejet auto, že nejsme tak úplně v jeskyni, jak si asi myslí, když opustí Nusle.. a zaklepala jsem megínky vodítkem.. ale nic, ráno byl pes opět navolno.. kdo má ve venčení přednost, psi nebo lidé?
napsal(a):
Jako pardon, ale nikdy neřeknu děcku - jdi si hrát s pejsky. A to ani u mého vlastního psa. Někdy musím i pejskařům říkat, že můj pes si s jejich hrát nechce a jestli jako nevidí tu naježenou srst. Děti bez debat - u psů bez dozoru nikdy. Včera jsem prostě z louky odešla, protože přišly dvě ženské s hromadou dětí a dvěma psy, všecko to vypustily do prostoru a vytáhly telefony.. a vůbec je netankovalo, že jsem tam s krvelačnou bestií, ani nepíply, jestli třeba si psa nechytím nebo jestli žere děti nebo psy. Takže jsem psa zapla na vodítko a šlo se domů, měla jsem myšlenky jim říct něco Dost často tu také zastaví rodinky s dětmi a strkají prstíčky skrz plot, když je ten náš pes tak hodný a lísá se.. ani nápad, že by se zeptali.. a to já stojím metr od psa.. akorát mi to přivádí infarktové stavy a musím na ně být hnusná.
Neštěstí tam s těmi malinopastevci, jasné, ale to nechodí po horách, se ví. Nestává se to schválně, se ví taky. Ale na můj vkus nějak často.
Jen se pozastavuji nad tím, jak někde je souzen člověk za to, že pes pokousal dítě (vlastní i) nebo tady chlápek dokousaný utekl na strom ..a kolikrát se stalo, že pokousaný zemřel a viník dostal podmínku a i se vědělo, že to nebyl jeho první problém.
A když se zeptáte gůgla na pokousání psem, je to nekonečný hrůzostrašný seznam.
Ale vždy to je - on byl s dětmi hodný, on nekouše, tohle udělal poprvé..
Někde jsem četla, že nějaké město má ve vyhlášce zákaz uvazování psů na veřejnosti - tj. jdu do krámu a psa nechám venku. A takhle to bude přibývat, až .. nakonec třeba se psy vůbec do města nepůjdeme a určí se síla mříží kotce.
Kdyby tam ten strom nebyl, nebo se chlapovi nepovedlo na něj vylézt (kolik lidí by to zvládlo?), tak ho taky klidně mohli zabít - proti 6 psům by měl nulovou šanci (viz ten mladý ornitolog na Slovensku - toho zabili 4 ovčáci)
Zaprvé, pokud lehkomysleně vypustíte 6 psů bez košů, tak musíte predvídat a čekat, ze v případě problémů ponesete větší nasledky, než když nekomu zdrhne jeden pes. Ono totiž i kdyby u toho byla, tak není v sílách jednoho člověka usměrnit 6 psů aktivně napadajích
člověka.
Nevím, čím Vás zrovna tato dáma tak učarovala, že se za ni furt tak bijete (aniž byste měla představu o ostatních okolnostech, kvůli kterým byla stanovena výše trestu), ale pokud vjede řidič osobáku na cervenou na železniční přejezd, a způsobí dopravní nehodu, tak taky dostane podmínku, ale když totéž udělá řidič autobusu, tak ho zavrou natvrdo.