Bylo to adekvátní? Vaše názory...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.7.2020 12:03

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Kdyby tam ten strom nebyl, nebo se chlapovi nepovedlo na něj vylézt (kolik lidí by to zvládlo?), tak ho taky klidně mohli zabít - proti 6 psům by měl nulovou šanci (viz ten mladý ornitolog na Slovensku - toho zabili 4 ovčáci)

Zaprvé, pokud lehkomysleně vypustíte 6 psů bez košů, tak musíte predvídat a čekat, ze v případě problémů ponesete větší nasledky, než když nekomu zdrhne jeden pes. Ono totiž i kdyby u toho byla, tak není v sílách jednoho člověka usměrnit 6 psů aktivně napadajích
člověka.

Nevím, čím Vás zrovna tato dáma tak učarovala, že se za ni furt tak bijete (aniž byste měla představu o ostatních okolnostech, kvůli kterým byla stanovena výše trestu), ale pokud vjede řidič osobáku na cervenou na železniční přejezd, a způsobí dopravní nehodu, tak taky dostane podmínku, ale když totéž udělá řidič autobusu, tak ho zavrou natvrdo.

No, ta dáma se mi nelíbí, není můj typ.. koukám na tresty, obvinění. Asi nebyl moc zraněný, když zvládl vylézt na strom - to byla má myšlenka. I když adrenalin dělá hodně, vím. Vlčáků bylo taky šest a nebyl to jejich první problém.

26.7.2020 12:05

vylezl na strom, čímž neříkám, že by ho kousli málo.. tak jsem jako doufala, že nemusím každé slovo vysvětlovat.. jsou souzeni i lidé, kterých pes poranil jejich děti.. a už je toho vážně moc a i si myslím, že o všem se samozřejmě nepíše

26.7.2020 12:12
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No, ta dáma se mi nelíbí, není můj typ.. koukám na tresty, obvinění. Asi nebyl moc zraněný, když zvládl vylézt na strom - to byla má myšlenka. I když adrenalin dělá hodně, vím. Vlčáků bylo taky šest a nebyl to jejich první problém.

V té chvíli vylezete na strom klidně s amputovanou nohou - ani si nevšimnete, že ji nemáte. Ale hlavně to že tam byl strom, a chlap byl dostatečně rychlý bylo jen jeho obrovské štěstí.
Za 3 týdny budu mluvit s člověkem, co na tohle dělal posudek, tak Vám pak můžu dát vědět, jaký byl závěr - tohleto nerozhoduje jen nějaká teta na magistrátu, a pokud stanoví takovou trestní hranici, tak musí být obhájitelná - to se nedělá podle dojmu někoho na internetové diskuzi, víte... 🤫

26.7.2020 12:33

Mimochodem to původně říkali jinak.. utekl na strom a psi ho sundali a až pak pokousali.. prostě vidím následek smrt a 6 týdnů nemocenské jinak.. obojímu předcházela totální nezodpovědnost.. A třeba posudek na Slovensku určil, že 6 vlčáků popravili, o jiných si nedělám nijaké představy, protože znalci jsou vždy ze dvou stran - žalobce a žalovaného - a třeba v případě usmrcené paní řešili, jestli za to ten pes vůbec mohl nebo jestli by paní třeba nechtěla umřít sama.. já jsem spíše pro tvrdší tresty, než padaly dosud a to o dost .. pro tupé nenapravitelné vězení a denně výprask a pro ostatní práce prospěšná venku. Zákaz držení zvířat taky.. A dvakrát a dost.

26.7.2020 12:56

No a u nás d.ement vypouštěl 8 ridgebaků do luk a když lítali chalupářům přes zahrady s dětma....tak si postavte místo toho křoví pořádný plot.
Už má jen 4. Nedávno jsem tu jejich šéfovou řevem od nás odháněla, ty tři zbylé čekaly na kopečku, co bude dál. V dáli se objevil majitel a řval taky, tak usoudily, že bude dobré odběhnout.
Tak prý je dem.ent vulgární, to ten chlap taky. Škoda, že nejde škrtnout.

26.7.2020 13:13
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Mimochodem to původně říkali jinak.. utekl na strom a psi ho sundali a až pak pokousali.. prostě vidím následek smrt a 6 týdnů nemocenské jinak.. obojímu předcházela totální nezodpovědnost.. A třeba posudek na Slovensku určil, že 6 vlčáků popravili, o jiných si nedělám nijaké představy, protože znalci jsou vždy ze dvou stran - žalobce a žalovaného - a třeba v případě usmrcené paní řešili, jestli za to ten pes vůbec mohl nebo jestli by paní třeba nechtěla umřít sama.. já jsem spíše pro tvrdší tresty, než padaly dosud a to o dost .. pro tupé nenapravitelné vězení a denně výprask a pro ostatní práce prospěšná venku. Zákaz držení zvířat taky.. A dvakrát a dost.

Já bych to nechala na soudech - ten má k případu víc informací. Baba mohla mít průserů víc, být v podmince..., cokoliv, o čem my nemáme ponětí.
Ty zprávy z médií jsou často prekroucené a vytrhané z kontextu.

26.7.2020 13:27

Já zase dnes a denně vidim rodiče, kteří dělají všechno pro to, aby se svých dětí zbavili - jak někde vidím děcko (ať už se psem, koněm nebo za volantem), tak ho nespustím z očí, protože rodiče mají většinou úplně jiný "starosti", nebo je jim to jedno...

Přesně tak a docela se divím, že těch úmrtí není ještě víc. Mají víc štěstí jak rozumu, jak se říká.

26.7.2020 15:23
Terven

XXX.XXX.110.191

Jako pardon, ale nikdy neřeknu děcku - jdi si hrát s pejsky. A to ani u mého vlastního psa.

Marcela do případu evidentně trochu víc vidí a tvrdí, že to otec neřekl, že to je výplod médií. Po zkušenostech bych tomu věřila, média často nehorázně lžou.
Kdysi byl v nějakým plátku rozhovor s matkou trojčat, kterou jsem znala osobně a ta se dušovala , že to, co ty noviny napsaly, stoprocentně nevypustila z úst.
Plus jsem si párkrát přečetla v novinách popis události, kterou jsem viděla na vlastní oči a nestačila jsem zírat.

26.7.2020 15:30

Terven napsal(a):
Jako pardon, ale nikdy neřeknu děcku - jdi si hrát s pejsky. A to ani u mého vlastního psa.

Marcela do případu evidentně trochu víc vidí a tvrdí, že to otec neřekl, že to je výplod médií. Po zkušenostech bych tomu věřila, média často nehorázně lžou.
Kdysi byl v nějakým plátku rozhovor s matkou trojčat, kterou jsem znala osobně a ta se dušovala , že to, co ty noviny napsaly, stoprocentně nevypustila z úst.
Plus jsem si párkrát přečetla v novinách popis události, kterou jsem viděla na vlastní oči a nestačila jsem zírat.

Ano, já to pak četla, to je pravda.. akorát nevidím nic lepšího na tom, že nevěděl, kde vůbec dítě je a to řekl sám. Ale je jasné, že souhra hrozně špatných náhod - nezavření psi a zakecání se ..
Taky se stává - přišli lidé se třemi dětmi, říkám jim - počkejte, zavřu psa.. tak prý ne, to je dobré. Mě úplně polévá horko, kdybych měla s někým mluvit a bokem sledovat tři děti a psa. Věřím, že se ani nestihnu otočit. No já už mlčím, nebo něco přivolám.

18.10.2020 11:38
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

I když je to tu dlouhé jako týden a už ani nevím o čem hodím to sem: https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/658550/kajinek-nezabil-evu-38-soud-rozhodl-ze-je-vlcak-nevinny.html - věříte tomu, že to nebyl ten vlčák, ale nějaký jiný agresivní pes se tam zrovna zatoulal? Jak to, že se to nedá poznat? Bodlinko a ostatní, kdo se tím zabýváte....psům se nedá rozebrat DNA, aby se prostě ukázalo na viníka? Pokud to tak ovšem bylo...psa utratili, aniž by se vědělo?!?

18.10.2020 12:03

lesnížínka napsal(a):
I když je to tu dlouhé jako týden a už ani nevím o čem hodím to sem: https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/658550/kajinek-nezabil-evu-38-soud-rozhodl-ze-je-vlcak-nevinny.html - věříte tomu, že to nebyl ten vlčák, ale nějaký jiný agresivní pes se tam zrovna zatoulal? Jak to, že se to nedá poznat? Bodlinko a ostatní, kdo se tím zabýváte....psům se nedá rozebrat DNA, aby se prostě ukázalo na viníka? Pokud to tak ovšem bylo...psa utratili, aniž by se vědělo?!?

Tak když se to nedalo jednoznačně identifikovat, tak to prostě ten pes nebyl. Je teda divné, že DNA nedokázali přiřadit k tomu určitému psovi. Možná jen nekvalitní práce policie a pozůstalí by si to úplně nemuseli nechat líbit. DNA je podle mě jedinečné, ale tak kdo ví, co tam příslušníci prováděli.
Když není přímý důkaz, nikdo by odsouzen být neměl, to je správně. Majitel je sice imbe.cilní, ale přišít mu tohle, není zcela spravedlivé. No ale.. kolik psů jde po krku? Spíše to tam někdo pohnojil - řekli si, hm, to byl asi ten pes, a podupali to tam a na sklep se vybodli, a na jinou hypotézu též, měli jasno hned a řešili jen vinu nevinu psa, ale že třeba tohle bylo jen zakrytí stop..
On to nemusel být žádný pes. Vědělo se, že tento se tam potuluje, takže kdyby chtěl někdo dokonalou vraždu, tak se mu právě podařila. Třeba zrovna tomu sousedovi. Když pak pustil psa, tak se nezjistí, co tomu předcházelo - říznutí?
Oni neví, jak se pes dostal ven? A to na dveře ani neškrábal, nikde nenašli nic.. aha..a sám se vrátil. Proboha.

18.10.2020 13:11
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Tak když se to nedalo jednoznačně identifikovat, tak to prostě ten pes nebyl. Je teda divné, že DNA nedokázali přiřadit k tomu určitému psovi. Možná jen nekvalitní práce policie a pozůstalí by si to úplně nemuseli nechat líbit. DNA je podle mě jedinečné, ale tak kdo ví, co tam příslušníci prováděli.
Když není přímý důkaz, nikdo by odsouzen být neměl, to je správně. Majitel je sice imbe.cilní, ale přišít mu tohle, není zcela spravedlivé. No ale.. kolik psů jde po krku? Spíše to tam někdo pohnojil - řekli si, hm, to byl asi ten pes, a podupali to tam a na sklep se vybodli, a na jinou hypotézu též, měli jasno hned a řešili jen vinu nevinu psa, ale že třeba tohle bylo jen zakrytí stop..
On to nemusel být žádný pes. Vědělo se, že tento se tam potuluje, takže kdyby chtěl někdo dokonalou vraždu, tak se mu právě podařila. Třeba zrovna tomu sousedovi. Když pak pustil psa, tak se nezjistí, co tomu předcházelo - říznutí?
Oni neví, jak se pes dostal ven? A to na dveře ani neškrábal, nikde nenašli nic.. aha..a sám se vrátil. Proboha.

Mechanika poranění říznutím je naprosto jiná než kousnutím psa, a věřte, ne na to by soudní patolog přišel (oni to nejsou úplní de.menti), a DNA vzorky z místa činu brali, a přítomnost toho vlčáka nevyvráili - naopak, ale DNA přímo z rány oběti je natolik kontaminovaná, že nejde vyhodnotit ani použít. V tom článku je jasně psáno, že pes na místě činu byl, a měl na sobě krev oběti.

Prostě, majitel čokla měl šikovného právníka, toť vše...

18.10.2020 14:20

Mechanika poranění říznutím je naprosto jiná než kousnutím psa, a věřte, ne na to by soudní patolog přišel (oni to nejsou úplní de.menti), a DNA vzorky z místa činu brali, a přítomnost toho vlčáka nevyvráili - naopak, ale DNA přímo z rány oběti je natolik kontaminovaná, že nejde vyhodnotit ani použít. V tom článku je jasně psáno, že pes na místě činu byl, a měl na sobě krev oběti.

Prostě, majitel čokla měl šikovného právníka, toť vše...

Však to je ale správně, když to není jednoznačné. Nemůžeme takto odsuzovat, zvlášť za závažné činy, kdy by ten člověk mohl zůstat ve vězení dost dlouho, stát se to jinde, tak dostane křeslo, a přitom to neudělal. To nejde. Ale myslím si o něm své, to je jasné.
Když do něčeho říznu a pak to dám psovi, tak to nikdo nepozná, leda by říznuté okraje alespoň nějaké zůstaly, nebo byla rána hluboká. Tak to je a forenzní nepodceňuji, jsou to machři.
Omluva za nevhodný komentář.
Zas tu selhala společnost - pes lítal a ohrožoval lidi už dříve, měl být dávno zabaven a tohle by se nestalo. A furt dokola. Tentokrát to stálo lidský život.

18.10.2020 14:25
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Chápu. Babu podříznu, psu nedám dva dny předtím nažrat a na ránu máznu třeba sádlo...Dobrý, třeba se bude hodit

18.10.2020 14:48
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.9.144

lesnížínka napsal(a):
Chápu. Babu podříznu, psu nedám dva dny předtím nažrat a na ránu máznu třeba sádlo...Dobrý, třeba se bude hodit

Fakt bych z těch na soudním nedělala úplný blbce - stopy sádla v ráně v labině taky poznají, a řez nezamaskujete, pokud tu tkáň pes nesežere úplně. Oni totiž dokážou určit i to, od jakého druhu zvířete kousná rána pochazí.

18.10.2020 15:35

To jo, ale od jakého psa, to už nedali :-) zas tolik jich tam neběhá (to je to, co všechny asi zarazilo) a vránu, lišku,..od psa rozeznají. A ještě řekli, že čistokrevný vlčák. Ale to teda říká novinová zpráva, kdo ví.. Ono to zas tak jednoduché není, když je to pár dní a venku..kontaminace.. jenže vždy bude nějaká pochybnost..
Pes od krve, sám si otevřel, už dřív lidi napadl.. to on si takhle prostě odskakoval napadat lidi a sám se vracel do sklepa.
Byl to nějaký chudák pes, co na něj byli zlí.. vždy si říkám, proč se ten pes nesebere a nejde jinam.
Lidé psy třískají a stejně, když zavolají "broku, ke mně, ty ha.zle", pes přiběhne. Jak se to jmenuje?

18.10.2020 15:36

lesnížínka napsal(a):

Hehe a ten pes ale lidi napadal ještě dřív, než Vás napadlo sádlo :-)
Jiný zdroj říká, že psa nechal utratit majitel. A je to asi pravda, protože u nás se psi neutrácí ze zákona, ne? Jako že napadení, zabití, .. a jdeš.
Cca tady
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/zenu-na-chrudimsku-zabil-pes-manzel-ji-nasel-na-zahrade-40309636

18.10.2020 16:19
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jenže co tam bylo...napadal lidi. Byli pokousaní, nebo jen na ně vybíhal a štěkal? Sousedovic volně ložené JRT holky, bohužel taky vybíhají od baráku na cestu, na cyklisty, na lidi s kočárky, nedej bože se psy, na kluka s letáky...Taky všichni tvrdí, že je napadají, ale co vím, nikdy nikoho nekously, jen lítají kolem a řvou. Jenže reakce je: skoro mi kously do kotníku, budu si stěžovat. To se jich nějak nezastávám, potvory to jsou ale objektivně nebyl napadnutý vlastně nikdo.

18.10.2020 16:47
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

lesnížínka napsal(a):
Jenže co tam bylo...napadal lidi. Byli pokousaní, nebo jen na ně vybíhal a štěkal? Sousedovic volně ložené JRT holky, bohužel taky vybíhají od baráku na cestu, na cyklisty, na lidi s kočárky, nedej bože se psy, na kluka s letáky...Taky všichni tvrdí, že je napadají, ale co vím, nikdy nikoho nekously, jen lítají kolem a řvou. Jenže reakce je: skoro mi kously do kotníku, budu si stěžovat. To se jich nějak nezastávám, potvory to jsou ale objektivně nebyl napadnutý vlastně nikdo.

No, jestli vona ta paní nakonec neumřela na koronavirus... 🙄

18.10.2020 17:01
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Hehe a ten pes ale lidi napadal ještě dřív, než Vás napadlo sádlo :-)
Jiný zdroj říká, že psa nechal utratit majitel. A je to asi pravda, protože u nás se psi neutrácí ze zákona, ne? Jako že napadení, zabití, .. a jdeš.
Cca tady
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/zenu-na-chrudimsku-zabil-pes-manzel-ji-nasel-na-zahrade-40309636

Hehe a ten pes ale lidi napadal ještě dřív, než Vás napadlo sádlo :-) - na tom ale není až tak nic divného....kdo sádlo nemá...?!?

19.10.2020 10:43

lesnížínka napsal(a):

Ale ti psi lidi napadají. Na cestě nemají koho ořvávat. Ať si lítají za plotem. Až někoho trefí mrtvice, tak za to nebudou moct?

19.10.2020 10:47
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ale ti psi lidi napadají. Na cestě nemají koho ořvávat. Ať si lítají za plotem. Až někoho trefí mrtvice, tak za to nebudou moct?

Plot nemají. Já mám plot těsně u cesty, takže až tam můj pes štěkne na kolemjdoucího za plotem a raní ho mrtvice, tak v tom bude rozdíl?

19.10.2020 10:59

lesnížínka napsal(a):
Plot nemají. Já mám plot těsně u cesty, takže až tam můj pes štěkne na kolemjdoucího za plotem a raní ho mrtvice, tak v tom bude rozdíl?

Pro mě by byl. Pes štěkající za plotem mě nerozhodí, psi na volno, co kolem mě obíhají a pouští hrůzu, jsou jiný level.

19.10.2020 11:13
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Pro mě by byl. Pes štěkající za plotem mě nerozhodí, psi na volno, co kolem mě obíhají a pouští hrůzu, jsou jiný level.

Jenže pobíhající psiska, pidi, vidíte na 100m, takže můžete se bát, i dost dlouho předem ale šlak vás asi netrefí. Kdežto můj pozemek je tam jedinný oplocený a zarostlý výsadbou a když se vám konče zídky najednou ozve metr od člověka baf, tak je větší šance, že vás opravdu trefí Jasně, já budu z obliga, pes je za plotem, ale tomu mrtvému to bude už jaksi šumák.

19.10.2020 11:23

Tak včera pejsky od známé napadl NO, paní dostala infarkt, majitel ji odvezl do nemocnice a ošetření napadeného pejska na veterině uhradil, cca 50 tisíc.

19.10.2020 12:53
marcelaamax

XXX.XXX.138.252

Tak včera pejsky od známé napadl NO, paní dostala infarkt, majitel ji odvezl do nemocnice a ošetření napadeného pejska na veterině uhradil, cca 50 tisíc.

No, tak snad se zamyslí, a příště si bude dávat pozor. Hlavně aby paní a napadený pes byli v pořádku .

A k tomu pobíhání psů a nabíhání a řvaní na lidi - tak to fakt nemám ráda a ok se mi to nezdá, i když přitom ten pes nikomu neublíží. Je vcelku jedno, jestli se to děje venku na procházce s páníčkem, nebo jestli je pes u baráku bez plotu, nebo přeskakuje plot, ale fakt mi nepřijde v pohodě, aby prostě lítal za lidma a psema a štěkal na ně. Být to moji psi, tak mě hanba fackuje. A pak se divíme, že pejskaři nejsou oblíbení, a že s nimi mají lidi problém. Já se nedivím. Jo a je mi jasné, že teďka budete psát, že je to ale na vesnici, kde se všichni znají a všichni znají ty psy, ale i tak to nechápu. Za prvé bych se o svoje psy bála a nikdy je takhle nenechávala, a za druhé je to nezodpovědné.

Máme tady na vesnici takové dva psy, kteří se dají potkat venku. Jeden je menší kříženec (takovej velkej jezevčík) a ten mi venku nevadí, protože on si vyloženě chodí takovou svojí trasu, po chodníku a a poli, takové kolečko a nikoho si přitom nevšímá. Ať jdu sama nebo se psy, tak ho nezajímáme, někdy to i otočí a jde směrem pryč od nás. Jednou se k nám přiblížil trochu blíž, když fena hárala, jenže pak viděl postoj psa a hned si to rozmyslel a zdrhal. Tak ok, ale být páníčkem, tak se o toho psa bojím.

No a druhá je fena AST, a tu jestli někdy potkáme, tak to dopadne špatně. Přeskakuje plot tím stylem, že skočí k nám na dvůr a odtamtud do ulice. Už jsme to se sousedy několikrát řešili. Bylo jediné štěstí, že když sem skočila, tak psi byli vždycky zrovna doma. Až naposledy, to teda byli venku, ale teď už máme pozemek ještě víc rozdělený, takže by se k sobě úplně nedostali, ale myslím, že i přes tu kari síť by se zvládli porvat. Jen tak tak jsem je stihla chytit a na fenu zařvat, aby vypadla. Hned potom jsem běžela řvát na sousedy. Fena už byla viděná jak doráží na kluka s malým psem v ruce (neviděla jsem to, ale hrát si prý nechtěla), to naštěstí majitelé zastavili včas, viděla jsem ji honit srnu, proběhly i přes silnici. Kolikrát jdou sousedi na procházku a vrátí se bez psa, že prý zase zdrhla za srnou, ale že v klidu ,že se sama vrátí, vůbec to neřeší.

19.10.2020 13:18

My tady máme také jednoho voříška, co se rád prochází sám... Má zhruba 80 cm v kohoutku, a potkávám ho velmi nerada, je agresivní vůči psům i lidem. Onehdy mi z místa vyskočil proti obličeji, stačilo málo a zle mě pokousal (a ano, kdyby opravdu hodně chtěl, tak už jsem asi mrtvá, ale ani tak to dle mého není v pořádku), navíc to bylo na "našem" soukromém pozemku, kam mi chodil krást krmení pro ptactvo. Majitelce je to zcela lhostejné. Když ho venčí ona, má psa volně a standardně o několik set metrů nebo jednotek kilometrů dál. A když sama venčit nemůže, dostane její cca devítiletá vnučka flexíka (psovi hádám tak 40 kg, dítě je drobné). Nevím, která z těch dvou situací mě stresuje víc (a to se psů běžně nebojím). Normální ani omluvitelné to z mého pohledu není. Snad kdyby se to stalo jednou, ale pes má být za všech okolností zajištěný.

19.10.2020 13:26
marcelaamax

XXX.XXX.138.252

My tady máme také jednoho voříška, co se rád prochází sám... Má zhruba 80 cm v kohoutku, a potkávám ho velmi nerada, je agresivní vůči psům i lidem. Onehdy mi z místa vyskočil proti obličeji, stačilo málo a zle mě pokousal (a ano, kdyby opravdu hodně chtěl, tak už jsem asi mrtvá, ale ani tak to dle mého není v pořádku), navíc to bylo na "našem" soukromém pozemku, kam mi chodil krást krmení pro ptactvo. Majitelce je to zcela lhostejné. Když ho venčí ona, má psa volně a standardně o několik set metrů nebo jednotek kilometrů dál. A když sama venčit nemůže, dostane její cca devítiletá vnučka flexíka (psovi hádám tak 40 kg, dítě je drobné). Nevím, která z těch dvou situací mě stresuje víc (a to se psů běžně nebojím). Normální ani omluvitelné to z mého pohledu není. Snad kdyby se to stalo jednou, ale pes má být za všech okolností zajištěný.

Souhlasím. U nás je to s tou fenou podobné, už se nám stalo, že jsme ji potkali s majiteli, a vypadalo to, že ji neodvolají, nakonec teda jo, ale nechtělo se jí. Pána jakž takž poslouchá, ale přijde mi, že paní vůbec. Jednou jsem ji s paní potkala samotnou, čuba navolno, já na koloběžce zapřáhlé dva psy a jeli jsme proti nim. No už jsem brzdila, čuba pořád proti nám, a na volání nereagovala. Jako ještě byla docela daleko, ale radši jsme to otočili a jeli jiným směrem, což mě naštvalo, protože už jsme byli kousek od domova a zrovna jsem pospíchala.

To jak skákala po tom klukovi s malým psem, tak to bylo když ji měl venku syn (10 let?), na volno.

Psů se taky nebojím, ale tohle mě vyloženě s*re. Fena je na lidi hodná, jenže psy nesnáší a rve se. Fakt nevím, co bych dělala, kdybych ji potkala sama se dvěma psema.

Jinak teda většinou když si vyrazí sama na tu procházku, nebo jde s nima a zdrhne, tak potom když se vrátí domů, tak jde do kotce a je tam třeba až do druhého dne (asi s venčením, snad aspoň) a žalostně tam brečí. Když jsem jim byla naposledy říkat, že čuba zase byla u nás a přes nás zdrhla pryč, tak majitelka se omluvila a že už se to nestane, že už bude pořád zavřená a nepustí ji... To je pes, kterej mě tak strašně štve, ale zároveň je mi ho líto, vím že on za to nemůže.

19.10.2020 17:07

19.10.2020 18:31

marcelaamax napsal(a):
Souhlasím. U nás je to s tou fenou podobné, už se nám stalo, že jsme ji potkali s majiteli, a vypadalo to, že ji neodvolají, nakonec teda jo, ale nechtělo se jí. Pána jakž takž poslouchá, ale přijde mi, že paní vůbec. Jednou jsem ji s paní potkala samotnou, čuba navolno, já na koloběžce zapřáhlé dva psy a jeli jsme proti nim. No už jsem brzdila, čuba pořád proti nám, a na volání nereagovala. Jako ještě byla docela daleko, ale radši jsme to otočili a jeli jiným směrem, což mě naštvalo, protože už jsme byli kousek od domova a zrovna jsem pospíchala.

To jak skákala po tom klukovi s malým psem, tak to bylo když ji měl venku syn (10 let?), na volno.

Psů se taky nebojím, ale tohle mě vyloženě s*re. Fena je na lidi hodná, jenže psy nesnáší a rve se. Fakt nevím, co bych dělala, kdybych ji potkala sama se dvěma psema.

Jinak teda většinou když si vyrazí sama na tu procházku, nebo jde s nima a zdrhne, tak potom když se vrátí domů, tak jde do kotce a je tam třeba až do druhého dne (asi s venčením, snad aspoň) a žalostně tam brečí. Když jsem jim byla naposledy říkat, že čuba zase byla u nás a přes nás zdrhla pryč, tak majitelka se omluvila a že už se to nestane, že už bude pořád zavřená a nepustí ji... To je pes, kterej mě tak strašně štve, ale zároveň je mi ho líto, vím že on za to nemůže.

Vy to máte jednoduchý. Vypustíte psa a ten ji srovná. Kluk s malým psem je na tom hůř.

19.10.2020 19:11
marcelaamax

XXX.XXX.138.252

Vy to máte jednoduchý. Vypustíte psa a ten ji srovná. Kluk s malým psem je na tom hůř.

To je doufám myšleno jako vtip? Ta fena by moji fenu dost možná zabila, je dvakrát tak velká. A pokud by ji měl "rovnat" můj pes, tak to určitě nebude rovnání stylem, že na ni zablafe a zastraší ji. To by byl opravdu masakr, a to i z její strany.

Čistě teoreticky, pro mě asi nejlepší řešení vypustit v takovém případě psa, a krýt fenu. Jenže jak pak já sama od sebe oddělím dva bully, ještě k tomu s "krytou" fenou. To je fakt scifi a doufám, že to nikdy nebudu muset řešit. Místům, kam chodí oni, se snažím vyhýbat. Doufám, že si dají brzy do pořádku ten plot..

19.10.2020 20:54

marcelaamax napsal(a):
To je doufám myšleno jako vtip? Ta fena by moji fenu dost možná zabila, je dvakrát tak velká. A pokud by ji měl "rovnat" můj pes, tak to určitě nebude rovnání stylem, že na ni zablafe a zastraší ji. To by byl opravdu masakr, a to i z její strany.

Čistě teoreticky, pro mě asi nejlepší řešení vypustit v takovém případě psa, a krýt fenu. Jenže jak pak já sama od sebe oddělím dva bully, ještě k tomu s "krytou" fenou. To je fakt scifi a doufám, že to nikdy nebudu muset řešit. Místům, kam chodí oni, se snažím vyhýbat. Doufám, že si dají brzy do pořádku ten plot..

To je radost.. myslíte, že plot toho psa zastaví? Máme tady takovou zeď kamennou, sedmiměsíční pejsek z místa nahoru víc jak .. no výška víc než moje hlava. Vtipný pes, teda fena, to tu byli zákazníci a že v autě čeká pes, tak se jdu podívat že jo, no tohle jsem ještě neviděla, ono to takhle skákalo jako hopík, normální blázen :-) říkali, že neví, jak ji unavit, že běhá u kola.. a měli ji v autě a že jim skáče dopředu a skoro nikdy nespí a.... a že ani košík neumí.. ale dalo se s ní mluvit, dala jsem jí pamlsky do košíku a šlo to, nechala si to obléct a dokonce i na mě koukala a poslouchala, že něco říkám.... no to je jedno, prostě plot není překážka, pro rvavé psy vůbec, to přece víte, já megi nenechám na zahradě, nedopadlo by to dobře, buď sežere nějakou fenu nebo s někým odejde.
Buď těm sousedům dáte přes hubu, nebo se skamarádíte s tou fenou.
Až zas někam poběží, zavoláte odchyt a hotovo. Stejně se jí tam nelíbí, ne? Buď ji zastřelí myslivci nebo srazí auto.
Bydlím na křižovatce a furt nějaký pes tu courá, no a na té křižovatce je to blbé, je moc složitá a kopce.. a tak když vím, čí to je pes, tak ho odvedu domů a regulérně na ty lidi řvu, protože
to vám je jedno, že toho psa přejede auto a já se na to budu muset dívat? na to, jak mu lezou střeva z břicha, jste normální?
Tak jedna paní říkala, že teda dají větší plot, nedali, současný je 80 cm, pes labrouš. A pokaždé, když jdeme okolo, tak pes skočí a jde s námi :-) Včera nešel.. přivázaný k lavičce.
Někdy by bylo fakt nejlepší, kdyby se jako úplnou náhodou ti psi dostali do útulku..
To se tak dlouho chodí .. až.. a tak třeba až tihle pejskové někoho usmrtí, tak se něco stane. Ale spíše nestane.

19.10.2020 21:06
marcelaamax

XXX.XXX.181.252

To je radost.. myslíte, že plot toho psa zastaví? Máme tady takovou zeď kamennou, sedmiměsíční pejsek z místa nahoru víc jak .. no výška víc než moje hlava. Vtipný pes, teda fena, to tu byli zákazníci a že v autě čeká pes, tak se jdu podívat že jo, no tohle jsem ještě neviděla, ono to takhle skákalo jako hopík, normální blázen :-) říkali, že neví, jak ji unavit, že běhá u kola.. a měli ji v autě a že jim skáče dopředu a skoro nikdy nespí a.... a že ani košík neumí.. ale dalo se s ní mluvit, dala jsem jí pamlsky do košíku a šlo to, nechala si to obléct a dokonce i na mě koukala a poslouchala, že něco říkám.... no to je jedno, prostě plot není překážka, pro rvavé psy vůbec, to přece víte, já megi nenechám na zahradě, nedopadlo by to dobře, buď sežere nějakou fenu nebo s někým odejde.
Buď těm sousedům dáte přes hubu, nebo se skamarádíte s tou fenou.
Až zas někam poběží, zavoláte odchyt a hotovo. Stejně se jí tam nelíbí, ne? Buď ji zastřelí myslivci nebo srazí auto.
Bydlím na křižovatce a furt nějaký pes tu courá, no a na té křižovatce je to blbé, je moc složitá a kopce.. a tak když vím, čí to je pes, tak ho odvedu domů a regulérně na ty lidi řvu, protože
to vám je jedno, že toho psa přejede auto a já se na to budu muset dívat? na to, jak mu lezou střeva z břicha, jste normální?
Tak jedna paní říkala, že teda dají větší plot, nedali, současný je 80 cm, pes labrouš. A pokaždé, když jdeme okolo, tak pes skočí a jde s námi :-) Včera nešel.. přivázaný k lavičce.
Někdy by bylo fakt nejlepší, kdyby se jako úplnou náhodou ti psi dostali do útulku..
To se tak dlouho chodí .. až.. a tak třeba až tihle pejskové někoho usmrtí, tak se něco stane. Ale spíše nestane.

S fenou se půjde skamarádit tezko, je ji 10, nesnáší psy, těžko to já změním. Navíc na fenu mi párkrát vystartovala skrz plot, a pamatuje si to. Pes je na ni vysazeny od té doby, co ji viděl u nás na zahradě.

Ten plot by fakt pomohl, jde jen o kousek, u kterého je betonová zídka, že které se fena odráží. Nikde jinde plot nepreskoci. Je docela zavalitá, takový hromotluk. Na jaře měl být nový plot, jenže se to zrušilo kvůli covidu, firma, co jim to měla dělat nedělala. Naposledy jsem u nás tu fenu viděla cca měsíc dva zpátky a to už jsem tam naběhla fakt vytocena. Od té doby jsem ji tu neviděla, ani nikde venku, akorát ji pořád slyším knucet v kotci :( .

Obávám se, že kdyby se nevrátila, možná by to ani nikdo neřešil, těžko říct. Z jejich slov jssm pochopila, že jim je fena spíš trochu na obtíž, i když ji mají rádi, tak je to starost a dalšího psa už rozhodně nechtějí.

A k tomu odchytu, vůbec nevím, jak se to řeší na vesnici. Vesnice, ve které jsem bydlela dřív spadala pod město, tam to řešili měšťáci. Ale tahle vesnice spadá jen pod další vesnici, kde žádní měšťáci nejsou, ani útulek, odchytove kotce, nic.

Jednou jsem to řešila, když mi tady poblíž vleteli málem pod auto dva psi. Volala jsem ty měšťáky, řekli mi, že je to mrzí, ale že už to není v jejich kompetenci, není to jejich území a nemůžou nic. Že prý mám zavolat starostovi, jenže už to bylo večer a ten to nezvedal. A tak nějak trochu pochybuju, že by to nějak řešil. A všichni se tu znají, takže by maximálně zavolal majiteli.

Přidejte reakci

Přidat smajlík