Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.8.2020 09:44
Atheira

XXX.XXX.209.8

Máme doma od psů odčervovací tablety Caniverm, jedna tableta na 10kg zvířete. Někdo nám tu odhodil zablešené kotě, děje se to celkem často, tudíž tu věci na takovou tu běžnou údržbu zanedbaných koček máme, bylo by ale potřeba ho i odčervit a pastu pro kočky tu teď zrovna nemáme.
Dalo by se případně nadrtit a nadávkovat podle váhy tu tabletu nebo je to blbost a mám se stavit pro pastu?

27.8.2020 10:11
impact

XXX.XXX.41.77

Ano, dá úplně v pohodě. Však Caniverm tablety se vyrábí v 0,175g variantě i pro kočky a malé psy. Čtvrtka velké tablety je jako malá tableta a je to pro váhu 0,5-2 kila. Tak podle toho... Nevím, kolik koťacko váží.

27.8.2020 10:28
Atheira

XXX.XXX.209.8

impact napsal(a):
Ano, dá úplně v pohodě. Však Caniverm tablety se vyrábí v 0,175g variantě i pro kočky a malé psy. Čtvrtka velké tablety je jako malá tableta a je to pro váhu 0,5-2 kila. Tak podle toho... Nevím, kolik koťacko váží.

No, je to prcek, měl být ještě s mámou... Hádala bych mu tak dva měsíce. Má do půl kila, spíš trochu míň. Je zanedbaný, ale hezky jí a je živý. O zbytek koček moc nejeví zájem, nalepil se na mě a fenu. Chodí s náma do lesa a je to takový otravný klíště. A to já z postaty fakticky nejsem kočičí člověk. Rozhodně jsem ale viděla už i horší. Jen jsme kočky vždycky odčervovali pastou, tak jsem nevěděla, jestli se tableta může i malým koťatům. Ještě ho převážím a zkusím se teda odpíchnout od té čtvrtky tablety. Když bude mít pod 500g, dám raději trošku míň.
Děkuju.

27.8.2020 10:28
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Přečtěte si příbalový leták.

27.8.2020 11:47
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Atheira napsal(a):
No, je to prcek, měl být ještě s mámou... Hádala bych mu tak dva měsíce. Má do půl kila, spíš trochu míň. Je zanedbaný, ale hezky jí a je živý. O zbytek koček moc nejeví zájem, nalepil se na mě a fenu. Chodí s náma do lesa a je to takový otravný klíště. A to já z postaty fakticky nejsem kočičí člověk. Rozhodně jsem ale viděla už i horší. Jen jsme kočky vždycky odčervovali pastou, tak jsem nevěděla, jestli se tableta může i malým koťatům. Ještě ho převážím a zkusím se teda odpíchnout od té čtvrtky tablety. Když bude mít pod 500g, dám raději trošku míň.
Děkuju.

U silně začevených koťat bych volila spíš pastu - odčervením můžete kotě bez problémů zabít, protože paraziti při svém skonu vylučují toxické látky, které sekundárně otraví i kočku.

27.8.2020 11:58
Atheira

XXX.XXX.209.8

Inspektor Pišišvor napsal(a):
U silně začevených koťat bych volila spíš pastu - odčervením můžete kotě bez problémů zabít, protože paraziti při svém skonu vylučují toxické látky, které sekundárně otraví i kočku.

Já si popravdě dost myslím, že začervené není, ale u nalezenců prostě odčervujeme preventivně vždycky. Stejně jako ošetřujeme uši, prohlížíme a když se něco fakt nezdá, tak jedou na veterinu. Tohle kotě bylo jenom plný blech a hrozně hladový, maličký, až je trochu vtipný, ale jinak se jeví zdravé, uši má čisté a právě mi ani nepřijde, že by mělo nějaký zdravotní problém.
Začervené kočky i koťata jsem už viděla mockrát a tak si troufám odhadnout, že tenhle není. Určitě to není silně začervené kotě, o tom jsem přesvědčená.
Ale jestli je to i tak blbý nápad, tak dám pastu.

27.8.2020 12:00
impact

XXX.XXX.41.77

Atheira napsal(a):
Děkuju.

Konkrétně Caniverm pasta a Caniverm tableta je úplně totéž, jen v odlišné konzistenci.

Jinak já když odčervuji něco, u čeho předpokládám masivní začervení, tak vždycky první dávku radši podhodnotím, právě proto, jak píše IP. Aby to nezdechlo všechno zaráz a nedošlo k intoxikaci.

27.8.2020 12:02
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

impact napsal(a):
Konkrétně Caniverm pasta a Caniverm tableta je úplně totéž, jen v odlišné konzistenci.

Jinak já když odčervuji něco, u čeho předpokládám masivní začervení, tak vždycky první dávku radši podhodnotím, právě proto, jak píše IP. Aby to nezdechlo všechno zaráz a nedošlo k intoxikaci.

To jo, ale pasta se u tak malého množství bezpečněji dávkuje.

27.8.2020 12:18
impact

XXX.XXX.41.77

Inspektor Pišišvor napsal(a):
To jo, ale pasta se u tak malého množství bezpečněji dávkuje.

To mi teda nepřijde. Pokud mám 0,5ml pasty na 0,5-2kg váhy, tak otočit na aplikátoru čtvrt mililitru je tak akorát na mašli. To si radši tabletu nadrtím, nalajnuju a olepím tím kuličku konzervy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík