Ruca82

XXX.XXX.249.242
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda je tento pejsek čivava?
Omlouvám se za kvalitu fotek?
Děkuji za odpovědi.
Ruca
Ruca82

XXX.XXX.179.45
Děkuji za odpověď, ještě jsem pejska nekoupil.
Nicméně se mi líbí a je bez PP. Šlo mi jen o to, zda je to plemeno Čivavy, nebo ne 😉
Ruca82
napsal(a):
Nicméně se mi líbí a je bez PP. Šlo mi jen o to, zda je to plemeno Čivavy, nebo ne 😉
Pokud nemá pes průkaz původu nelze jeho původ prokázat.
Vypadat může jako čivava ale je to prostě vořech i kdyby nakrásně rodiče byly čivavy.. Nemáte doloženo kdo byli jeho rodiče a v jakých podmínkách je "chovali".
Za mne radím nekupovat.
Uživatel s deaktivovaným účtem

To není čivava. Podívejte se na google, jak vypadá čivava s PP. Tohleto je nějaký kříženec. Navíc může být hodně nemocná. Do toho bych nešla.

Ruca82
napsal(a):
Bez PP to není plemeno, ani čivava, ani yorkšír, ani labrador...Na tohle téma tu byla tuna příspěvků - při troše štěstí budete mít jenom zdravého vořecha, jinak budete mít vořecha hodně nemocného a tím pádem i hodně drahého.

napsal(a):
Bez PP to není plemeno, ani čivava, ani yorkšír, ani labrador...Na tohle téma tu byla tuna příspěvků - při troše štěstí budete mít jenom zdravého vořecha, jinak budete mít vořecha hodně nemocného a tím pádem i hodně drahého.
Před chvílí jsem na Seznamu četla o množírně na Hradecku - čivavy, buldočci... Nepodporujte!

napsal(a):
Před chvílí jsem na Seznamu četla o množírně na Hradecku - čivavy, buldočci... Nepodporujte!
Teď reportáž na TV nova, že na královehradecku vyhmátli množírnu, zabavili asi 70 psů, převážně čivavy a buldočky.

napsal(a):
Teď reportáž na TV nova, že na královehradecku vyhmátli množírnu, zabavili asi 70 psů, převážně čivavy a buldočky.
To je ono! Taky jsem viděla. Snad se pár lidí zamyslí.

To bylo nějak o víkendu, nebo je to další? Ta zmačkaná huba je jako od buldočka :-)
https://www.idnes.cz/hradec-kralove/zpravy/psi-utulek-hradec-civavy-mnozirna-policie-vysetrovani-tyrani-zvirat.A201030_133433_hradec-zpravy_pos
Tahle "čivava" má takovou kulatou hlavičku. Tak nápadně jako.
A srst na tělíčku nikde nic, fakt se to zadavateli líbí? Odstrašující.
napsal(a):
To bylo nějak o víkendu, nebo je to další? Ta zmačkaná huba je jako od buldočka :-)
https://www.idnes.cz/hradec-kralove/zpravy/psi-utulek-hradec-civavy-mnozirna-policie-vysetrovani-tyrani-zvirat.A201030_133433_hradec-zpravy_pos
Taky jsem tam viděla toho buldočka😱

napsal(a):
Asi je to totéž, zprávy se opakují (jenom s coronavirem si nevystačí).
Ruca82
napsal(a):
Čivava to není, možná kříženec čivavy.
Jestli se Vám líbí a dávají jí skoro zadarmo (i když o tom pochybuji), tak si ji kupte.
Otázkou je, jak je stará a v jakém je zdravotním stavu, abyste netrávil spoustu času na veterině. Nevypadá ani zdravě, ani spokojeně.
Jestli je to štěně za pár tisíc, vydávané za čistokrevnou čivavu bez pp po rodičích s pp, tak do toho bych nešla.
Ruca82

XXX.XXX.179.45
napsal(a):
Líbí 😉

Ruca82
napsal(a):
Líbí 😉
Jestli se líbí... je to váš boj.
Fiona.Praha
napsal(a):
Čivava to není, možná kříženec čivavy.
Jestli se Vám líbí a dávají jí skoro zadarmo (i když o tom pochybuji), tak si ji kupte.
Otázkou je, jak je stará a v jakém je zdravotním stavu, abyste netrávil spoustu času na veterině. Nevypadá ani zdravě, ani spokojeně.
Jestli je to štěně za pár tisíc, vydávané za čistokrevnou čivavu bez pp po rodičích s pp, tak do toho bych nešla.
Takový štěně bych nechtěla ani zadarmo - z toho koukají jen problémy a výdaje za veterinu

Tak tohle je pecka
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/127390800/civava-x-yorksirek.php
janae1

XXX.XXX.160.6
Vypadá jak skřítek Dobby.
https://www.postavy.cz/dobby/
Mě by se také vzhledově těké líbila, i když to nebude čivava, ale nevypadá moc zdravě. Kolik jí je na fotkách týdnů?

napsal(a):
Tak tohle je pecka
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/127390800/civava-x-yorksirek.php
Za 4 000 tisíce to není v dnešní coronavirové době tak moc. Pořád dokola, kde je poptávka, je i nabídka, bohužel
Ten pes vypadá jak mimozemšťan: https://img.fdb.cz/galerie/n/n6b6cb7e03ca28d6442deb18426.jpg
Ruca82

XXX.XXX.179.45
janae1
napsal(a):
Vypadá jak skřítek Dobby.
https://www.postavy.cz/dobby/
Mě by se také vzhledově těké líbila, i když to nebude čivava, ale nevypadá moc zdravě. Kolik jí je na fotkách týdnů?
👍 Pokud pejska koupím, tak jméno bude mít Dobby 😀.... To bylo první co nás napadlo.
Dle očkovacího průkazu narozen 20.09.2020.
Mám jenom tyto fotky, takže závěr udělám až ho uvidím...

napsal(a):
Za 4 000 tisíce to není v dnešní coronavirové době tak moc. Pořád dokola, kde je poptávka, je i nabídka, bohužel
Zajímalo by mě, kde se v kombinaci čivava x york objevila kudrnatá srst

Ruca82
napsal(a):
👍 Pokud pejska koupím, tak jméno bude mít Dobby 😀.... To bylo první co nás napadlo.
Tak tady pak nechoďte plakat, až budete mít Dobbyho na veterině na kapačce, a budete čekat jestli přežije...
To štěně je typickej nemocnej chudák z množírny 🙄

Ruca82
napsal(a):
Promiňte, ale k čemu je vám očkovací průkaz bez PP? Četl(a) jste předchozí příspěvky? Ale asi pláču na špatném hrobě.

napsal(a):
Zajímalo by mě, kde se v kombinaci čivava x york objevila kudrnatá srst
Já to neproklikala celé, máte pravdu.
To štěně je typickej nemocnej chudák z množírny
přesně
přečtěte si
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3736387/stenatko-ma-prujem-a-odmita-jist?from-list=1#a3740432
tohle dopadne stejně
Ruca82

XXX.XXX.179.45
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Tak tady pak nechoďte plakat, až budete mít Dobbyho na veterině na kapačce, a budete čekat jestli přežije...
To štěně je typickej nemocnej chudák z množírny 🙄
😀 Nechcete léčit lidi skrz fotky, když poznáte skoro přesnou diagnózu???
Fotky jsou dost nekvalitní a proto bych hned nesoudil, že je pejsek nemocný.
A ještě jeden dotaz? Když každý odsuzuje psi bez PP, tak co by jste s nimi dělali??? Vás názor je tedy pokud nejsou s PP, nezaslouží si domov, lásku atd???
Ruca82
napsal(a):
A ještě jeden dotaz? Když každý odsuzuje psi bez PP, tak co by jste s nimi dělali??? Vás názor je tedy pokud nejsou s PP, nezaslouží si domov, lásku atd???
Mně je to jedno, za co utratíte svoje prachy, jen pak nechoďte plakat a pro rady sem.

Ruca82
napsal(a):
Proti křížencům nic nemám, naopak je vyhledávám. Ale ne takové, na kterých se někdo snaží trhnout balík. Takže míváme buď psy z útulku, nebo štěňata z vesnice z nechtěného krytí.
Jako nejproblematičtější vnímám, a nejen já, rádoby čistokrevná štěňata bez PP. Ty totiž někdo záměrně množí ve velkém, protože mu to hází velké peníze bez zdanění. Matky takových štěňat často živoří v šílených podmínkách, odsouzeny k dalšímu plození potomků, aby se majitel pořádně napakoval. A to v žádném případě podporovat nechci!
Štěně na úvodních fotkách nevypadá zdravě, vy to možná nevidíte (nechcete vidět), protože se vám líbí barevně, ale já vidím ztrápeného chudáčka.

Ruca82
napsal(a):
Nepochopila jste. My neodsuzujeme psy bez PP. Jenom lidi, kteří je "vyrábějí" - vědomě a s různými vrozenými poruchami. A s těmi se budete potýkat vy.
napsal(a):
Nepochopila jste. My neodsuzujeme psy bez PP. Jenom lidi, kteří je "vyrábějí" - vědomě a s různými vrozenými poruchami. A s těmi se budete potýkat vy.
A ty, kteří je kupujou a tím podporují vyrábění dalších a dalších. Protože kdyby je ten ,,strejda" na fotce párkrát neprodal, vykašlal by se na celé množení psů

Ruca82
napsal(a):
tak to mě pobavilo..každý odsuzuje psy bez PP...
já sama jjsem psa bez PP měla....za určitých okolností bych si klidně psa bez PP pořídila znovu, ale určitě ne štěně na inzerát (už to foto by mě teda odradilo), od lidí které neznám, navíc plemeno, kde je velká pravděpodobnost, že bude z množky a může mít velké zdravotní potíže.
A ano i pes bez PP si milující domov zaslouží, takže za něj někdo zaplatí, odveze si ho do toho milujícího domova a mamince vašeho štěňátka se zanedlouho narodí další štěňátka, v kleci ve sklepě...ne v milujícím domově, protože maminka vašeho štěněte je továrna na štěňata a když se to bude vyplácet, tak bude v tom sklepě dokud bude moci ty štěňata rodit........
A zatímco já svému štěněti s PP večer před spaním vyprávěla pohádku, jak jeho maminka a babička hlídaj teď v noci kůzlátka, aby se jim nic nestalo, tak ona musí spinkat, protože je ještě malá, co za pohádku budete vykládat vašemu štěňátku vy?? To asi nebude pohádka, ale horor, ne?....zatímco já vím, že maminka mého štěněte žije na obrovském pozemku, hlídá zvířátka a je její rodina jí miluje....tak vy víte, že maminka vašeho štěněte......doplňte si sama.

Vy uz jste rozhodnutí,si ho vzít ze jo? Abyste pak byli za zachránce,protoze ho tam prece nenechate,on si to nezaslouží atd....ale prosim,co jeho rodiče? ti si zaslouží další kolo v kleci,sklepe,hnusu jen kvůli těm kteří to kupují

https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3699385/co-na-to-rikate
Stejná hlava. Stejné trápení, celý svůj krátký život to štěně bude spát a plakat, pravděpodobně jen spát, na víc sílu nemá, a pak už se snad neprobudí.
Záchrana koupí tohoto kusu = uvolnění místa pro další várku nádherných skoro čivav s nafouklou hlavou.
Podle mě je to spolupachatelství - kdo si vědomě koupí takového psa, podpořil týrání a
měl by jít
do chládku
nebo vycpat do muzea.
Ruca82
napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda je tento pejsek čivava?
Omlouvám se za kvalitu fotek?
Děkuji za odpovědi.
Ruca
Chválím vkus. Film je to skvělý, ale zvíře bych si na základě toho nepořídila, zas takový fanoušek nejsem
https://www.csfd.cz/film/6251-sloni-muz/prehled/

Moyda
napsal(a):
V inzerátu je psané že maminka kříženec čivavky, jinak jsou docela povedení, kdyby byli za náklady proč ne.
Aha, tak to potom jo, přehlídla jsem to X v popisu inzerátu. Mě hrozně pobavilo, jak je každé štěně úplně jiné, a to černé kudrnaté vypadá, že má v rodokmenu pudlíka.
Ruca82
napsal(a):
Jestli si ho koupíte, vraťte se sem, prosím, s lepšími fotkami.
Jsem zvědavá, co z takového smutného štěněte vyroste.
Pak možná bude poznat jestli je to čivava a jezevčík, krysařík, pinč nebo něco úplně jiného.
Brooklyn

XXX.XXX.39.238
Moyda
napsal(a):
V inzerátu je psané že maminka kříženec čivavky, jinak jsou docela povedení, kdyby byli za náklady proč ne.
Aspoň jsou jako jedni z malá na bazošu očipovani...Nedivila bych se, kdyby je za tu cenu někdo koupil a prodal za 8-10000 jako je v dnešní době zvykem a ještě před Vánoci.
Brooklyn
napsal(a):
Aspoň jsou jako jedni z malá na bazošu očipovani...Nedivila bych se, kdyby je za tu cenu někdo koupil a prodal za 8-10000 jako je v dnešní době zvykem a ještě před Vánoci.
No, a hlavně vypadají vesele a zdravě - narozdíl od toho chudáka, co sem dal zadavatel (přičemž ten určitě nebude jen za čtverku🤫)
Ruca82
napsal(a):
pokud chcete psa bez PP tak jistota určitého plemene tam prostě není. nemyslím si že je to čivava. Pokud chci určité plemeno tak ejdině pes s PP, takhle jen podpoříte množírnu,chudák ta fena štěnat Moc zdravě nevypadá, Váš boj Hlavně že to je levné co.

Ruca82
napsal(a):
Domov a lásku si snad zaslouží i jeho matka, té vám líto není?
Koupí takovéhoto chudáka tu množku jen podpoříte. Kdyby ten množitel neměl odbyt, tak si příště rozmyslí množit. Ta slova o lásce jsou tedy v tomto případě jen váš alibismus.

Tento je podobnej a vypadá zdravěji.
https://www.facebook.com/photo?fbid=3630894650304355&set=a.3630890953638058
Ruca82

XXX.XXX.250.0
Markéta80
napsal(a):
pokud chcete psa bez PP tak jistota určitého plemene tam prostě není. nemyslím si že je to čivava. Pokud chci určité plemeno tak ejdině pes s PP, takhle jen podpoříte množírnu,chudák ta fena štěnat Moc zdravě nevypadá, Váš boj Hlavně že to je levné co.
Tady moc o peníze nejde... Kdyby jsem Vám napsal, za kolik je na prodej, tak mě tu ukamenují jaký jsem blázen.
Kdyby štěňata s PP, byla dostupná, vezmu samozřejmě je 😉
Nicméně na tomto fóru je stejně jenom pár zakomplexovaných chudáků, kteří dokola komentují a hlavně mimo téma.
Všem chudákům, kteří píši o tom jak štěně vypadá hrozně, přeji vše nejhorší.... Karma je zdarma😉😀 Good luck

Aha, takže o peníze jde až v první řadě.
No, aby se to přání neodrazilo směrem k vám.
Ruca82
napsal(a):
Tady moc o peníze nejde... Kdyby jsem Vám napsal, za kolik je na prodej, tak mě tu ukamenují jaký jsem blázen.
Nicméně na tomto fóru je stejně jenom pár zakomplexovaných chudáků, kteří dokola komentují a hlavně mimo téma.
Všem chudákům, kteří píši o tom jak štěně vypadá hrozně, přeji vše nejhorší.... Karma je zdarma😉😀 Good luck
Tak si to užijte - kdo chce kam... 👍

Líbí se mi, jak sem vždycky někdo přijde s dotazem, na ten dostane odpovědi, ty se mu tuze nelíbí a začne kopat a plivat jedy. Pořád dokola, tyhle typy lidí si chodí pro posvěcení svých rozhodnutích, na kterých se nic nezmění, kdyby se člověk na hlavu postavil.
Je to úmorné, hrách na stěnu asi nemá smysl vrhat.
Zadavateli, kéž byste alespoň pootevřel jedno oko...
napsal(a):
Aha, takže o peníze jde až v první řadě.
No, aby se to přání neodrazilo směrem k vám.
Právě, že nejde.
To štěně podle všeho stojí docela balík.
Další důkaz o tom, že je to množka.
Zadavatel ovšem nechce slyšet, že to štěně vypadá nezdravě a zanedbaně. Netuší, že tady nejsou zakomplexovaní chudáci, ale lidi, co jsou schopni posoudit, jak vypadá nezdravé a zanedbané štěně.
"Ruca82": přejte nám, co chcete, když jste taková... Při koupi tohohle štěněte se ale zařadíte do skupiny lidí, na kterých si bezpáteřní podvodník bez svědomí namastí kapsu. Za poskytnutím domova pro jedno štěně bude stát x dalších nešťastných psů někde ve sklepě.
Můžete nám tady nadávat, že to nemůžeme vědět, ale oproti vám máme zřejmě víc informací a zkušeností a prostě to víme.
Vy to štěně chcete, takže si ho koupíte, o tom nepochybuju. Nicméně pravda je taková, že si ho kupujete od nějakého bezcitného hovada, pro kterého není pes nic jiného než spotřební zboží. A nekupujete čivavu. To jsou holá fakta.

Ruca82
napsal(a):
Vím o papírové čivavě, je na bazoši. Jste blbý, nebo co v tom je? Nějaký komplex? Nenechte to zajít daleko, vyhledejte pomoc včas! Hodně štěstí. Nebojte, to půjde, dostanou Vás z toho!
Ruca82
napsal(a):
Jste chtěl poplácat po zádech, jakový jste borec, že jste sehnal tu čivavu, že? Ne, tady fakt obdiv nehledejte, tady jde o psy v prvé řadě. Kolik vás to bude stát a stát a stát...je mi naprosto šumák. Zkuste si podebatit s Krainovou, možná má čívu ze stejné množky. A ta rozhodně zakomplexovaná není

Atheira
napsal(a):
Právě, že nejde.
To štěně podle všeho stojí docela balík.
Další důkaz o tom, že je to množka.
Zadavatel ovšem nechce slyšet, že to štěně vypadá nezdravě a zanedbaně. Netuší, že tady nejsou zakomplexovaní chudáci, ale lidi, co jsou schopni posoudit, jak vypadá nezdravé a zanedbané štěně.
"Ruca82": přejte nám, co chcete, když jste taková... Při koupi tohohle štěněte se ale zařadíte do skupiny lidí, na kterých si bezpáteřní podvodník bez svědomí namastí kapsu. Za poskytnutím domova pro jedno štěně bude stát x dalších nešťastných psů někde ve sklepě.
Můžete nám tady nadávat, že to nemůžeme vědět, ale oproti vám máme zřejmě víc informací a zkušeností a prostě to víme.
Vy to štěně chcete, takže si ho koupíte, o tom nepochybuju. Nicméně pravda je taková, že si ho kupujete od nějakého bezcitného hovada, pro kterého není pes nic jiného než spotřební zboží. A nekupujete čivavu. To jsou holá fakta.
Štěňata čivav s PP nejsou? Jsem právě nekoukala, ale asi to teda nejspíš bude napříč plemeny ten nedostatek. I když nedostatek...oni většinou lidi chtějí psa hned, nechtějí čekat. Já čekala na poslední fenku skoro rok a nepřijde mně to divný.
napsal(a):
Štěňata čivav s PP nejsou? Jsem právě nekoukala, ale asi to teda nejspíš bude napříč plemeny ten nedostatek. I když nedostatek...oni většinou lidi chtějí psa hned, nechtějí čekat. Já čekala na poslední fenku skoro rok a nepřijde mně to divný.
Mně přijde takový docela logický, že když chci psa hned (ať už z jakéhokoli důvodu), tak frčím do útulku. Jestli chci nějaké konkrétní plemeno, tak vybírám a jsem ochotná si počkat. A podle odkazů čivavy jsou.
Já mám z toho takový pocit, že oni chtějí mít svýho Dobbyho, prostě domácího skřítka, kterýho budou moct ukazovat ostatním, jak je vtipnej a roztomile ošklivej. A na to se nehodí nějaká čivava s PP, na to je potřeba pořádnej postiž s nějakou genetickou vadou asi.

Tak já si tady tak trochu zavěštím, jo? Dvě varianty.
A - Pojedete si pro štěně. Abyste to měl, vy chudinko nebohá, trochu blíž, vyjedou vám chovatelé naproti, řekněme na benzínku. Tam vám dají klepající se uzlíček, který nebude očkovaný (je maličký, víte?), ani čipovaný (je maličký, víte?). K němu přidají móžná kilové balení Britek, navalte balík a naskleanou.
B - Přijedete k chovatelům. Dovnitř vás nepustí, protože Covid, víte? Maminka štěněte tu není, je zrovna na procházce/veterině/cokoliv. Sourozenci už jsou ve světě, tenhle je "poslední z vrhu", víte? Proto je tak maličký, slabý a nedomrlý. Navalte balík a neskleanou.
A jestli máte koule, vážený zadavateli, dejte vědět, která z variant to byla, ju? Já si pak znova zavěštím, jestli budete za pár dní až týdnů řešit, že štěně nežere, nebo jak ho vrátit, nebo jak dostat zpátky aspoň půl balíku, nebo proč pořád spí, nebo cokoliv dalšího.

Kdyby Vás, zadavateli, event. zajímala adopce, posílám odkaz: https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?list_type=&plemeno=i.000044&link-utulek=
Ruca82
napsal(a):
tak si najdu chovku a čekám. Od kdy vůbec bude k odběru? Jakou má váhu. Ten čumák prostě čivaví není. Takový chov bych nepodpořila protože ta fena je jen stroj na štěnata. Ta hlava k tělu je moc velká, ani to štěně na svůj věk nevypadá Když pak bude štěně nemocná tak se ničeho nedomůžete a zrovna u čivav je těch rizik zbytečně moc Opravdu vám nevadí podpořit množitele? Tím hůř pokud za něj chtějí vysokou cenu . Pak tady nejeden takový kupující brečí jak ho množitel podvedl a prodal křížence

Ruca82
napsal(a):
Kde já už četla o zakomplexovaných chudácích?
Xxxy

XXX.XXX.45.96
Jenom ...... odsuzuji psi bez PP,osobně na tom nevidím nic špatného!!! Co je podle vás Chs s 5-ti i více chovnými fenami??? Ty údajně milující chovatele se tím živí!!!!! To je ofico množina a je zajímavý že na ně mnoho z vás chytrejch tady neútočí.je to byznys a nic jiného .Jinak s množinou jako takovou nesouhlasím a je to hnus ale když někdo nakryje jednou svou fenku a nechce absolvovat vše co je třeba k PP štěňatům( a není toho málo) tak co je na tom vy chytráci!!!! Teď nesměřuji vše tady k diskutujícím a nikomu konkrétnímu ale celkově právě co se kolem toho děje!!
Xxxy

XXX.XXX.45.96
A ještě vy pomlouvači psů bez PP,jsou plemena,mini- Bull,Francouzky buldocek atd. která i když koupíte s PP za 30 litrů tak když chytnete s prominutím blbé štěně tak budete taky solit že se z toho p....a teď do mě 😀

Xxxy
napsal(a):
Jenom ...... odsuzuji psi bez PP,osobně na tom nevidím nic špatného!!! Co je podle vás Chs s 5-ti i více chovnými fenami??? Ty údajně milující chovatele se tím živí!!!!! To je ofico množina a je zajímavý že na ně mnoho z vás chytrejch tady neútočí.je to byznys a nic jiného .Jinak s množinou jako takovou nesouhlasím a je to hnus ale když někdo nakryje jednou svou fenku a nechce absolvovat vše co je třeba k PP štěňatům( a není toho málo) tak co je na tom vy chytráci!!!! Teď nesměřuji vše tady k diskutujícím a nikomu konkrétnímu ale celkově právě co se kolem toho děje!!
Tak asi neumíte tady napříč hledat, kritiky na množky s PP je zde taky dost.
Dle vás jsou chovky s PP byznys, zatímco ti množici bez PP to asi dělají z lásky ke křížencům, že? Nenechte se vysmát. Spočítejte si náklady na psa v takové množírně a výsledný zisk z prodeje štěňat, který se o žádnou daň ani krátit nemusí.
Absolvovat všechno, co je třeba k PP štěňatům a není toho málo? Kde jste to vzal? U takových plemen jako je čivava je to naprostá prkotina. Je to jen a jen o pohodlnosti a nechuti vynaložit nějaké prostředky navíc.
Mě zase překvapuje, že ještě v dnešní době může někdo být tak hloupej.
...když někdo nakryje jednou svou fenku a nechce absolvovat vše co je třeba k PP štěňatům( a není toho málo)...
A víte, co přesně je potřeba k uchovnění čivavy?
A ještě vy pomlouvači psů bez PP
To není o PP a nePP, taky jsem měla bezPP jakoželabradora. Ale vím přesně, z jakých podmínek byl a jak dopadli jeho rodiče.
Už je to tu napsáno, jen to opakuji, že nikdo tu psy bez PP nepomlouvá. Ti psi za to nemohou, jen doplácejí na lidskou hamižnost.
jsou plemena,mini- Bull,Francouzky buldocek atd. která i když koupíte s PP za 30 litrů tak když chytnete s prominutím blbé štěně tak budete taky solit že se z toho p....
To se týká všech psů bez výjimky, že se může stát, že štěně bude nemocné.
U PP odchovů jde o něco jiného - o dohledatelnost informací, o záruku, že fena byla připuštěna jako dospělá, že se na ní netřískají štěňata na každé hárání, že má jakýsi životní standard. Ano, i množky s PP existují, ale i ty musejí dodržovat jistá pravidla daná klubem a hlavně, když se budete chvíli pohybovat v chovatelském prostředí, budete vědět, kdo je chovatel skutečně a kdo si na něj jen hraje.
Na chovech s více fenami nevidím nic špatného. Někdo preferuje rodinné prostředí chovatelské stanice s jednou fenou, někdo, třeba zájemce o sportovně či pracovně založeného psa, naopak spíš profesionální a rutinní přístup a velký výběr velkých chovatelských stanic. Ale nikdo normální si nevezme psa, který je zjevně nemocný, narodil se ve sklepě a prožil tam celý život.
Xxxy

XXX.XXX.45.96
Pro Sarah01-ten poslední odstavec asi mluvíte o sobě co😀,nic jste nepochopila

Xxxy
napsal(a):
A ještě vy pomlouvači psů bez PP,jsou plemena,mini- Bull,Francouzky buldocek atd. která i když koupíte s PP za 30 litrů tak když chytnete s prominutím blbé štěně tak budete taky solit že se z toho p....a teď do mě 😀
Dovolím si jednu poznámku......čert vem nějaký PP a bez PP....taky jsem fenu bez PP měla, ale na rozdíl od vás, jsem brala takové štěně-ne od anonymních lidí, kde jsem věděla, co jsou rodiče zač a proč nemají papíry......ale to je jedno, chtěla jsem tím říct, že jsem se nikde nemusela ptát, jestli je to opravdu NO.......zatímco tady dá někdo fotku štěněte a musí se ptát, jestli je to štěně čivava??...takže už v téhle fázy pochybnosti o čistokrevnosti??
A není to první případ, kdy se tady lidi dotazují, jestli jejich nové zaručeně čistokrevné štěně je to a to plemeno a často dle fotky není.
Teď dám peníze úplně stranou...jako já bych nedala třeba 55 tisíc za pomíka, tak někumu přijde zase 25 tisíc za štěndo, co jsem dávala já jako nehorázný balík.
Fajn, každý máme jiný rozpočet a já to chápu...taky si kupuju psa dle svých finančích možností.....ale psa si kupuju s nějakými očekáváními a pokud se rozhodnu pro plemeno, které je nejen profláklé jako oblíbený artikl množíren, ale i zdravotními problémy takových štěňat, tak o to pečlivěji vybírám chovatelskou stanici a raději počkám a ty peníze si našetřím.
Třeba u toho mnou zmiňovaného NO...dneska bych nejenže nekoupila štěně bez PP, ale ani první štěně s PP na které bych narazila a protože se v tom neorientuju, tak bych sakra sbírala informace a hledala slušnou chovku a na štěně bych si počkala.
A ano...máte pravdu...PP není zárukou zdraví a právě proto by se měl člověk snažit minimalizovat riziko a u psů s PP vybírat.
Já na jaře zoufale hledala štěně hodně na rychlo a i tak jsem první volné štěndo nekoupila, protože informace, co jsem o chovce dohledala se mi nelíbily....a o tom to je...že se dají v dnešní době internetové ty informace většinou dohledat, alespoň ty základní, ale co dohledáte o štěněti bez PP???......
A co se týče francozského budočka, tak k tomu se vyjadřovat nebudu, pro mojí potřebu je to naprosto nefunkční pes a to i ten s PP.

Varaxi
napsal(a):
...když někdo nakryje jednou svou fenku a nechce absolvovat vše co je třeba k PP štěňatům( a není toho málo)...
A víte, co přesně je potřeba k uchovnění čivavy?
A ještě vy pomlouvači psů bez PP
To není o PP a nePP, taky jsem měla bezPP jakoželabradora. Ale vím přesně, z jakých podmínek byl a jak dopadli jeho rodiče.
Už je to tu napsáno, jen to opakuji, že nikdo tu psy bez PP nepomlouvá. Ti psi za to nemohou, jen doplácejí na lidskou hamižnost.
jsou plemena,mini- Bull,Francouzky buldocek atd. která i když koupíte s PP za 30 litrů tak když chytnete s prominutím blbé štěně tak budete taky solit že se z toho p....
To se týká všech psů bez výjimky, že se může stát, že štěně bude nemocné.
U PP odchovů jde o něco jiného - o dohledatelnost informací, o záruku, že fena byla připuštěna jako dospělá, že se na ní netřískají štěňata na každé hárání, že má jakýsi životní standard. Ano, i množky s PP existují, ale i ty musejí dodržovat jistá pravidla daná klubem a hlavně, když se budete chvíli pohybovat v chovatelském prostředí, budete vědět, kdo je chovatel skutečně a kdo si na něj jen hraje.
Na chovech s více fenami nevidím nic špatného. Někdo preferuje rodinné prostředí chovatelské stanice s jednou fenou, někdo, třeba zájemce o sportovně či pracovně založeného psa, naopak spíš profesionální a rutinní přístup a velký výběr velkých chovatelských stanic. Ale nikdo normální si nevezme psa, který je zjevně nemocný, narodil se ve sklepě a prožil tam celý život.
Tak koukám, že jsem vlastně napsala to samé

Xxxy
napsal(a):
Pro Sarah01-ten poslední odstavec asi mluvíte o sobě co😀,nic jste nepochopila
Já chápu velice dobře, i počítat umím, víte?

fikovnice
napsal(a):
Hydrocefalická hlava, příliš vypouklé oči, nepoměr hlavy vůči tělu...za mě nemocné zvíře!
Ale stejně si ho nejspíš koupí, protože my jsme blbí zakomplexovaní chudáci, kteří ničemu nerozumějí.
A tak je to jeho volba. ať si za svý prachy koupí co chce. V tom případě nevím proč se tady na foru radí. osobně si myslím že má psa doma a jen se ptá zda má opravdu čivavu jako se po špatném nákupu dodatečně všichni ptají.
A ano takovému zabedněnci to přeju. Na veterině nechá v závěru víc než kdyby koupil psa s pp rovnou. A Megi mu tady psy našla. Tak nechápu.
Urážet umí každý když dojdou argumenty. škoda času takovým lidem něco radit.
Hodně štěstí s vořechem jakočivavou.
P.S. ani jeden z našich psů neměl PP a ani jeden nás nestál ani jedinou korunu.
Xxxy

XXX.XXX.45.96
GAELLE
napsal(a):
Pokud nemá pes průkaz původu nelze jeho původ prokázat.
Vypadat může jako čivava ale je to prostě vořech i kdyby nakrásně rodiče byly čivavy.. Nemáte doloženo kdo byli jeho rodiče a v jakých podmínkách je "chovali".
Za mne radím nekupovat.
Taky názor i když totalne mimo.To co píšete platí když kupujete právě z neznámých podmínek!!!!!!

Xxxy
napsal(a):
Taky názor i když totalne mimo.To co píšete platí když kupujete právě z neznámých podmínek!!!!!!
A jak si představujete známé a neznámé podmínky? Úplně nerozumím.
Xxxy

XXX.XXX.45.96
Z toho si nic nedělejte😀,já taky nerozumím vsemu

Xxxy
napsal(a):
Z toho si nic nedělejte😀,já taky nerozumím vsemu
To ani nemusíte psát, to všichni vidíme.
Xxxy

XXX.XXX.45.96
lesnížínka
napsal(a):
Známé podmínky když si kupujete kříženečka jako my - od sousedů, nebo od nějakého kamaráda. Neznámé....bazoš
I na bazosi narazíte na slušné lidi😀vsici nejsou skety !! Když vám někdo ukáže PP rodičů a prodává bez PP tak nechápu proč nazývat vorechem!!! A voresi se za mých mladých let dávali a ne prodávali .jasně v době odběru by mělo být štěně už cca 3 x odčervené a min 1 ockovane a to taky něco stoji
já tedy nevím, ale asi bych si nekoupila štěně, které je focené na kuchyňské lince.
Pro zadavatele: kupujete člena rodiny na xy let, a to by mělo stát za trochu energie. Nemusíte věřit "zakomplexovaným lidem" tady na IFauně, ale..... první trochu varovné světýlko může bliknout už teď, aniž byste investoval(a) příliš peněz a zbytečného těšení.
Zamyslete se:
1/ Když jste projevil(a) zájem, vyptali se vás na podmínky, které štěněti nabízíte? Chtěli něco vědet o vás a vaší rodině? Nebo je tohle vůbec nezajímá, hlavně že pes půjde z domu?
2/ spojte se s nimi, vyptejte se na rodiče, jací jsou v povaze atd... a zároveň projevte přání, že byste se přijel(a) podívat na štěně ještě třeba týden před odběrem. Přivítají tento váš zájem? Pozvou vás na kafe? Nebo se budou na něco vymlouvat?
3/ Když už tam přijedete, uvítá vás přečistá domácnost, kde nebude ani stopa po normální devastaci, která doprovází každý odchov štěňat? Bude tam celý vrh včetně maminky, budete se moci s nimi seznámit, pohrát si, pomazlit? Nebo tam bude naklizeno a bude vám předvedeno pouze jenom toto štěně?
---------------
Uvědomte si, že brát si štěně za pochybných okolností je fakt cesta do pekel. Pro vás. Protože se snadno může stát, že místo společných radostných chvil vás bude od prvního okamžiku čekat smutek, starost a bezmoc, cesty na veterinu a zbytečných xy desítek tisíc úplně k ničemu (protože budete řešit problémy za nějakého vysmátého podvodníka, kterému budete úplně šumák a už se s ním nikdy neuvidíte).
Proč byste toto nebezpečí vědomě podcenil(a), když vás tady na to lidi upozorňují? Byl(a) byste sama proti sobě. Najděte si tady starší diskuze na téma nemocné štěně. Fakt tohle chcete zažívat na vlastní kůži?
Třeba se tady všichni pleteme. Třeba já nevím, jak má vypadat čivava, protože to je jedna z ras, která se mi vyloženě nelíbí a nechtěla bych takového minipsa ani zadarmo. Mě by odradila i takhle blbá fotka. Přece nafotit štěně je úplný základ pro představení nové rodině. Jak může vypadat péče o něj, když se nepostarají ani o takovouhle banalitu.
Koupil(a) byste si na základě takhle mizerných fotek auto? Mobil? Ledničku?
A živého tvora???
Xxxy

XXX.XXX.45.96
napsal(a):
To ani nemusíte psát, to všichni vidíme.
Jeeeee😀 vy jste tady taky znova.chcete se hádat ale jste na špatnej adrese a znova píší že jste nic nepochopila!!!!Do diskuze tady na ifaune jsem vtoupil poprvé a snad i naposled .Mějte se vsici fajn v této mizerné době plné negativních informací a opatření .nic netrvá věčně a bude lip PS: toto konkrétní štěně bych taky nekoupil ale jiné bez PP klidně- tedy muselo by se mi libit..jak to psali nahoře,ty štěňata za to nemůžou jen si taky zaslouží žít když už jsou na svete😀
Xxxy
napsal(a):
I na bazosi narazíte na slušné lidi😀vsici nejsou skety !! Když vám někdo ukáže PP rodičů a prodává bez PP tak nechápu proč nazývat vorechem!!! A voresi se za mých mladých let dávali a ne prodávali .jasně v době odběru by mělo být štěně už cca 3 x odčervené a min 1 ockovane a to taky něco stoji
Protože čistokrevnost máte prokázanou u rodičů - papírama, které oni dostali. Ono štěně je nemá. A ,,chovatel" není schopný vám tím páderm dokázat, že ti papíroví jsou pravdu (oba) jeho rodiče. Pokud to chtějí množit a prodávat a fena jim s domácím psem nazabřezla, protože to se taky běžně stává, tak na ni nechá hupsnout něco malého v parku a vám to prodá jako ,,čistokrevnou čivavu" Chápete?
Xxxy

XXX.XXX.45.96
Ježíši majra😰😰😰😰😰 máte samozřejmě pravdu tu vám neberu ale znova VSICI NEJSOU SKETY!!!! Vsici ne!!!!Nesmíte to brát podle sebe jak byj ste to udělala vy!!Na toto je jedno přísloví. Bav se s volem o sobotě když jde v pátek na porážku.( Ten vul je myšleno zvíře).Zbohem
Xxxy
napsal(a):
Ježíši majra😰😰😰😰😰 máte samozřejmě pravdu tu vám neberu ale znova VSICI NEJSOU SKETY!!!! Vsici ne!!!!Nesmíte to brát podle sebe jak byj ste to udělala vy!!Na toto je jedno přísloví. Bav se s volem o sobotě když jde v pátek na porážku.( Ten vul je myšleno zvíře).Zbohem
Ha, ha, vtipnej. Ne, já jsem své PP psy neuchovnila a tudíž na nich ani nemnožila a neprodávala štěňata po inzercích. Takže ne, fakt nejsou všichni skety.
Xxxy
napsal(a):
Cizí PP si klidně množitel stáhne na netu, vytiskne, a může vydávat za PP k vlastním nečistokrevným psům - laik, který ví prd (jinak by nekupoval psa bez PP) tohle vůbec neprokoukne.
... proto se taky chovatelům doporučuje nedávat scany dokladů (PP, výsledky RTG nebo zdravotních testů) na weby, protože si je stahují podvodníci🤮

Xxxy
napsal(a):
štěňata za to nemůžou jen si taky zaslouží žít když už jsou na svete😀
Myslím, že jste to spíš nepochopil vy.....nejde vůbec o PP a nebo bez PP, alespoň z mého pohledu.
Jak poznáte z inzerátu, jestli je někdo sketa a nebo ne??

Xxxy
napsal(a):
Všichni jistě nejsou skety. Ale : Když mám fenu s PP a chci po ní štěňata, tak ji uchovním, vyberu podle PP vhodného psa s PP, nechám vystavit krycí list, ohlídám, aby se k háravé feně nedostal cizí pes, s láskou vychovám štěňata........
Když není majitel feny ( u čivavy je uchovnění jednoduché ) tohle schopen absolvovat, tak je buď podvodník, nebo v.ůl.
Alfonzo2

XXX.XXX.40.135
Holky ,co sem a do ruznych diskuzi píšete své moudra( spíše nesčetněkrát dle mého názoru hovna- názory kolikrát na hraně zdravého rozumu//nebudu vás tady jmenovat určitě se sami poznate že? ) Radši si někde pořádně zarandete protoze rozhodně nic nezmenite.Vše co se kolem chovatelství děje ( od a -z ) vy vseznalci rozhodně nezmenite!!!.😀Dělo se to,děje se to ,a bude se dít!Takže radši svůj čas prožijte smyslplne.Holky držím palce ať to vyjde👍👍👍👍👍
Alfonzo2
napsal(a):
Holky ,co sem a do ruznych diskuzi píšete své moudra( spíše nesčetněkrát dle mého názoru hovna- názory kolikrát na hraně zdravého rozumu//nebudu vás tady jmenovat určitě se sami poznate že? ) Radši si někde pořádně zarandete protoze rozhodně nic nezmenite.Vše co se kolem chovatelství děje ( od a -z ) vy vseznalci rozhodně nezmenite!!!.😀Dělo se to,děje se to ,a bude se dít!Takže radši svůj čas prožijte smyslplne.Holky držím palce ať to vyjde👍👍👍👍👍
Já myslím, že naše randění má na lidskou hloupost pramalý vliv🤔

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Já myslím, že naše randění má na lidskou hloupost pramalý vliv🤔
Ask by měl/a odrčet na rande on/a, páč o tohle se musí někdo postarat, to samo nepřežije.
napsal(a):
Nevíte někdo odkud ti psi byli přesně?

napsal(a):
Nevim.. ale tady je to i s videem
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/desitky-buldocku-a-civav-zily-v-mnozirne-na-hradecku-ve-vykalech-40341033
https://www.idnes.cz/hradec-kralove/zpravy/mnozirna-psi-dum-policie-veterinarni-sprava-kralovehradecky-vysetrovani.A201102_131207_hradec-zpravy_tuu
Na tom mě nejvíc štve, že se to nechá rozbujet do takových rozměrů. To přece není za týden a sousedi o tom určitě vědí, pravděpodobně si stěžují, upozorňují......
A ještě teď se licituje o tom, jestli šlo o trestný čin. Až dojde na to, že jim za takovou zrůdnost vyvlastní barák, tak to možná skončí.

Edit .: Ale to ne, o psy se postarají útulky, rok se bude zkoumat, 15x se odvolají, nakonec se na ně udělá ty,ty,ty. A oni nahromadí další psy.

napsal(a):
Na tom mě nejvíc štve, že se to nechá rozbujet do takových rozměrů. To přece není za týden a sousedi o tom určitě vědí, pravděpodobně si stěžují, upozorňují......
A ještě teď se licituje o tom, jestli šlo o trestný čin. Až dojde na to, že jim za takovou zrůdnost vyvlastní barák, tak to možná skončí.
Já mám pocit, že by se dělat něco začalo, jen kdyby tady pobíhaly po ulicích smečky zdivočelých psů a zabíjely lidi ve velkým. Jinak se s tím fakt nikdy nic dělat nebude. Však oni se dobrovolníci postarají.