Drobnosti, které je dobré vědět

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Anež234

2.8.2021 18:48
Anež234

XXX.XXX.99.52

Ahoj,
psa zatím nemám, bude až za několik let, až budou podmínky, ale i tak sem chodím celkem často nasávat informace jen tak pro zábavu. Nechci být jednou úplně ztracená a pro jistotu si všechno užitečné poznamenávám. Na co bych se ráda zeptala, jsou takové ty věci, které je dobré vědět. Napadá vás něco? Na mysli mám např:

- Nekrmit hrtany, protože tam je štítná žláza, a pak to dělá paseku.
- Nekrmit vepřové nožičky kvůli ucpání
- Mít doma kyselé zelí, kdyby pes sežral nějaký fujtajbl
- Halti ohlávka může ublížit páteři
- Množství některých minerálů v těle typu vápník de facto nelze poznat z krve
- do roka až roka a půl se psem neběhat kvůli kloubům

Fakt cokoliv co by vás napadlo. Čemu se vyhnout, co dělat preventivně a tak. Třeba o té štítce jsem slyšela z nedávné diskuse poprvé. Jestli vás napadne ještě něco dalšího, tak si to hrozně ráda přečtu. Nevadí mi ani si to přečíst v nějaké literatuře, ale vzhledem k tomu, co za zaručené informace jsem se občas dočetla v některé z knih, tak si i tu literaturu radši nechám doporučit.

PS: budoucí pes jednou bude asi střední až velké plemeno, ale zas ne obr typu pastevec

Díky moc za všechno. I za to, že odpovídáte v ostatních diskusích. Jako pasivnímu pozorovateli mi to neskutečně pomáhá.

2.8.2021 20:42
rapotacka11

XXX.XXX.225.13

Nekrmit hrtany, protože tam je štítná žláza, a pak to dělá paseku.
Dříve jsem krmila, co jsem sehnala. Pokaždé něco jiného, neměla
jsem mrazák.
Takže byly i hrtany. (vemeno, pajšl, ledvinky, sleziny, líčka,
dršťky, telecí klouby

- musí ho umět žrát, můj by ho nežral

Halti ohlávka může ublížit páteři
Tu normální člověk nepotřebuje. Fakt ne.
Pokud psa nezvládne, měl si pořídit něco malého,
tvárného co snad dokáže naučit chodit na vodítku.

2.8.2021 20:45
domi.t

XXX.XXX.117.64

Za mna-hlavne sa z toho nepos.rať😎Univerzálna rada nad zlato!

Inak dobrý nápad na tému✌🏻

3.8.2021 02:44
Petsvet.cz

XXX.XXX.61.54

rapotacka11 napsal(a):
Nekrmit hrtany, protože tam je štítná žláza, a pak to dělá paseku.
Dříve jsem krmila, co jsem sehnala. Pokaždé něco jiného, neměla
jsem mrazák.
Takže byly i hrtany. (vemeno, pajšl, ledvinky, sleziny, líčka,
dršťky, telecí klouby

- musí ho umět žrát, můj by ho nežral

Halti ohlávka může ublížit páteři
Tu normální člověk nepotřebuje. Fakt ne.
Pokud psa nezvládne, měl si pořídit něco malého,
tvárného co snad dokáže naučit chodit na vodítku.

Pokud pes kysané zelí nejí, je dobré ho promíchat s tuňákem v přírodním oleji z plechovky. Ne že by to byla kvalitní strava pro psy, ale dodá to chuť. Zelí obalí nebezpečný předmět a olej z tuňáka pak urychlí průchod střevy, aby se dostal z těla co nejdříve.

Měli jsme destruktivní fenku, která snědla cokoliv plastového (naštěstí již odnaučeno) a tento postup se nám v případě problému vždy osvědčil.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.8.2021 08:55

Petsvet.cz napsal(a):
Pokud pes kysané zelí nejí, je dobré ho promíchat s tuňákem v přírodním oleji z plechovky. Ne že by to byla kvalitní strava pro psy, ale dodá to chuť. Zelí obalí nebezpečný předmět a olej z tuňáka pak urychlí průchod střevy, aby se dostal z těla co nejdříve.

Měli jsme destruktivní fenku, která snědla cokoliv plastového (naštěstí již odnaučeno) a tento postup se nám v případě problému vždy osvědčil.

A pokud pes nežere ani tuňáka, tak Vám nezbyde nic jiného než to všechno vyhodit

3.8.2021 21:32

Když je potřeba to kysané zelí psovi dát a nechce se mu třeba do toho kvůli odéru, tak je dobré zelí pořádně propláchnout, aby ztratilo kyselost. Jde jen o strukturu, aby se předmět obalil.
Náš to zbaštil okamžitě...
No a napadlo mne, že např. většina pokojových květin je pro psa jedovatých, tak je potřeba na to myslet, jsou-li při zemi a štěně rádo vše ochutnává...

3.8.2021 22:47

Mít doma peroxid, aby pes nebezpečný fujtajbl včas vyblil. Spíš jedovaté věci.

Zelí s rozmixovanými bramborami - aby to bezpečně prošlo na druhou stranu, věci s ostrými hranami.

Vypadá to na barf, takže tip na průjem - kosti z kuřete 2 h v papiňáku, s trochou vývaru rozmixovat úplně v pohodě na kašičku. Mechanicky by to mělo plnit i funkci živočišného uhlí. Nic vážnějšího to asi nevyřeší, ale třeba při dietní chybě v pohodě. Je to taková paštika, stejně tak jde dělat konzervy na výlety. Prostě v papiňáku zabít komplet kuře, pak ho s kapkou vývaru rozmixovat, kaši zase k varu a do skleniček. Jinak Ca z vařených kostí nemá takovou využitelnost jako ze syrových, takže je samozřejmě lepší syrová strava, tohle je jen nárazovka, nebo dlouhodobě kvalitní dochucovadlo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík