Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.9.2021 09:21
galina

XXX.XXX.168.56

Máte někdo zkušenosti jak dlouho přežije pes s prasklym nádorem? Má od veterináře antibiotika. Je jí 14,5 jednu operaci už měla, další veterinář už nedoporučil. Fena si nádor vykousala, takže z ní nic netrci, ale ani neteče. Zatím se zdá ok, normálně žere, chodí na procházky..

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.9.2021 12:55

galina napsal(a):
Máte někdo zkušenosti jak dlouho přežije pes s prasklym nádorem? Má od veterináře antibiotika. Je jí 14,5 jednu operaci už měla, další veterinář už nedoporučil. Fena si nádor vykousala, takže z ní nic netrci, ale ani neteče. Zatím se zdá ok, normálně žere, chodí na procházky..

Je to opravdu nádor nebo absces nebo kombinace obého?

14.9.2021 13:00
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Prasklý nádor směrem ven vadí tím, že bolí, svědí, může se to nějak infikovat, ale jinak s tím může být dlouho, tedy ve vašem případě dožít. Jde o to, že u nádoru umře na to, co nevidíte, nejčastěji na metastázu v plicích.

14.9.2021 13:02

lesnížínka napsal(a):
Prasklý nádor směrem ven vadí tím, že bolí, svědí, může se to nějak infikovat, ale jinak s tím může být dlouho, tedy ve vašem případě dožít. Jde o to, že u nádoru umře na to, co nevidíte, nejčastěji na metastázu v plicích.

Zadavatelka nepíše, že je nádor zhoubný. Ani kde se nachází.

14.9.2021 15:36
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

No tak jasně, ale nemyslím, že o nezhoubném by se vůbec bavila, tedy mluvila o ,,dožití". Tipuju tím pádem mléčnou žlázu, o prasklých nádorech ven, už se tu psalo několikrát..

14.9.2021 16:58

s ulcerovaným nádorem bude pes žít tak dlouho, dokud vydržíte ošetřovat tu věc a dívat se na to.

jakože klidně, zažila jsem psa s mega ulcerovaným tumorem konečníkových žlázek, jakože do ruky masa bez kožního pokryvu (a byl to malý pes) a majitelé prostě nechtěli utrácet a s touhle hrůzou si chodili pro hypermangan a holit zadní část těla

brala jsem si na to vždycky dvoje rukavice a vyvětrat ordinaci byl pak problém

14.9.2021 17:01

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
s ulcerovaným nádorem bude pes žít tak dlouho, dokud vydržíte ošetřovat tu věc a dívat se na to.

jakože klidně, zažila jsem psa s mega ulcerovaným tumorem konečníkových žlázek, jakože do ruky masa bez kožního pokryvu (a byl to malý pes) a majitelé prostě nechtěli utrácet a s touhle hrůzou si chodili pro hypermangan a holit zadní část těla

brala jsem si na to vždycky dvoje rukavice a vyvětrat ordinaci byl pak problém

..to je děsivé, kam až se dá ve jménu lásky ke zvířeti zajít....

14.9.2021 19:00
galina

XXX.XXX.168.56

Tak daleko to nechci nechat zajít. Už jsem byla rozhodnutá fenu uspat, ale když jsem jí viděla a jak to vypadá, opravdu si myslím že je ještě brzy.

14.9.2021 19:13

galina napsal(a):
Tak daleko to nechci nechat zajít. Už jsem byla rozhodnutá fenu uspat, ale když jsem jí viděla a jak to vypadá, opravdu si myslím že je ještě brzy.

ale zase si uvědomte, že on ten pes může hnít zaživa a přitom na procházku půjde a žrát bude.

a opravdu dlouho, protože se to horší postupně, vám může připadat ok. vám.

14.9.2021 19:27
galina

XXX.XXX.168.56

Dobře, jak teda dál... Kdy je teda čas nechat psa uspat... Veterinář zatím taky říkal že to je ještě ok. Možná teda pravidelné prohlídky na veterině.

14.9.2021 19:32

pro mě je teda prasklý nádor důvod utratit hned, pokud teda jakákoliv chirurgie není na pořadu dne.

fakt, je to o ničem. několik dní, na rozloučení max.

14.9.2021 19:44

pro mě je teda prasklý nádor důvod utratit hned, pokud teda jakákoliv chirurgie není na pořadu dne.

fakt, je to o ničem. několik dní, na rozloučení max.

Naprostý souhlas.

14.9.2021 20:29
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

galina napsal(a):
Dobře, jak teda dál... Kdy je teda čas nechat psa uspat... Veterinář zatím taky říkal že to je ještě ok. Možná teda pravidelné prohlídky na veterině.

Pokud se ti zdá, že je čuba relativně v poho, žere s chutí a těší se na procházky, tak to na uspání není. A jestli ti to říká i vet kterýho znáš a věříš mu.....Taky záleží na tom, jestli se o to nějak zajímá, je neklidná, což by značilo bolest......

14.9.2021 20:34

Huskyjanina napsal(a):
Pokud se ti zdá, že je čuba relativně v poho, žere s chutí a těší se na procházky, tak to na uspání není. A jestli ti to říká i vet kterýho znáš a věříš mu.....Taky záleží na tom, jestli se o to nějak zajímá, je neklidná, což by značilo bolest......

ten shnilý smradlavý šicu taky žral a chodil dobrovolně.

ono bohužel zase takový ukazatel to není.

14.9.2021 20:43

galina napsal(a):

Přežije tak dlouho, dokud neukončíte jeho trápení. Neumím si představit nechat psa nějak "dožít", dívat se na to, jak se utrápí k smrti.
Byla bych vděčná za téměř 15 let společně strávených a nechala bych fenku uspat. Jestli váháte, zda je už čas, zkuste pozvat na návštěvu někoho, kdo fenu dlouho neviděl a má nadhled.

14.9.2021 20:46
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Měli jsme v rodině příbuznou, které jako paní k 80ce, prasknul hnusný nádor pod okem. Rostl jí tam nejmíň 10let, řezat to nechtěla. No nakonec to prasklo, začal vytékat shnilý hnus, tak ji rodina vzala a k doktorovi vyloženě odtáhnula. První přišla o kus nosu, pak o oko, no neutratili ji, naštěstí pak už umřela sama. Píšu to proto, že si myslím, že jak to takhle hnije směrem ven, asi to tak nesnesitelně nebolí..

14.9.2021 21:07

Žínko,
zrovna teď mám ve svém blízkém kruhu osobu, které chybí kus obličeje, oslepla a objevil se osteosarkom v páteři. Věřte mi, že kdyby měla to privilegium jako pes, nechala by se s radostí utratit!
Když už tak blbě přirovnáváte člověka ke psovi. Pes vám neřekne, zda to nesnesitelně nebolí nebo spíš nesnesitelně bolí. Vaše domněnky ohledně "hnití směrem ven" jsou u psů zcela mylné. Když už si fena nádor vykouše, tak to o něčem svědčí, ne?! Kdo svého psa opravdu celý život miloval, nechá ho odejít v klidu a ušetří ho bolestem.

14.9.2021 21:49

tak ono to asi jako zásadně nebolí, jako můžou bolet tumory, které tlačí dovnitř.

ale smrdí to, něco z toho neustále teče, bude tam určitě diskomfort, protože ta zvířata si toho všímají, různě to olizují nebo koušou a není jim to jedno.

no a k tomu máte vlastně neustávající chronickou infekci, protože do takového odhaleného nádoru se stěhují všechny bakterie z okolí.

kvalita života nula.

14.9.2021 22:01
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Nechtěla jsem tím říct, že je to nějaká hitparáda, s tímhle žít, ale jen poznatek k té bolesti, Bodlinka pochopila, o čem mluvím.
Plako, tumor je tumor jedno, jestli u psa či u člověka, proto můžu přirovnávat. A proto jsem dala tento příklad, protože pes to neřekne, jestli je to strašná bolest nebo ne, ta paní s tím byla dlouho v pohodě, jen jí to vadilo ve výhledu, i když to prasklo a teklo, jen to utírala pořád kapesníkem. My ostatní jsme trpěli při tom pohledu na to mnohem víc, než ona.

15.9.2021 06:41
galina

XXX.XXX.168.56

Cmucham k tomu a nesmrdí to. Jde o ránu 3 cm v průměru. Laickým okem viděno to není hnis. Je to na boku.
Tento rok jsem volala veterináře k uspání dvou fen, 15 a 16 let, takže myslím že nejsem ten případ že neumím ukončit trápení psa. .
Jen dosud jsem nedávala uspat fenu co chodí s ocasem nahoru, na vychazkach popobiha cmucha si a má prostě chuť žít.
Ale uznávám vaše argumenty proč to už ukončit. Jenže pak se na ní podívám a mám dojem že ještě není její čas.

15.9.2021 07:06
Terven

XXX.XXX.110.191

ten shnilý smradlavý šicu taky žral a chodil dobrovolně.

ono bohužel zase takový ukazatel to není.

Samotný žraní a chození fakt není ukazatel. Moje nebožka fena taky ještě žrala a chodila, přesto jsme šly na poslední injekci.
Ale není žraní jako žraní a chození jako chození. Na svých fenách poznám i nepatrný odchylky od normálu. Troufám si tvrdit, že jsem schopná poznat, jestli si procházku užívají, jestli cítí diskomfort a jak velkej...
Pes žije přítomností, neřeší to, co řešíme my a neví to, co víme my. Takže pokud ho to nebolí a zásadně neobtěžuje při pohybu, rozhodně bych neřekla, že kvalita života nula.
Ke stáří nejenom u psů patří různý neduhy, chronický bolesti...pár srovnatelných věcí, jaké má fena zadavatelky, jsem viděla i u lidí a rozhodně se nedalo říct, že by ti lidi už toužili odejít a život je obtěžoval.
Rozhodně se to nedá nijak paušalizovat a posuzovat na dálku od klávesnice.

15.9.2021 07:08
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

galina napsal(a):
Cmucham k tomu a nesmrdí to. Jde o ránu 3 cm v průměru. Laickým okem viděno to není hnis. Je to na boku.
Tento rok jsem volala veterináře k uspání dvou fen, 15 a 16 let, takže myslím že nejsem ten případ že neumím ukončit trápení psa. .
Jen dosud jsem nedávala uspat fenu co chodí s ocasem nahoru, na vychazkach popobiha cmucha si a má prostě chuť žít.
Ale uznávám vaše argumenty proč to už ukončit. Jenže pak se na ní podívám a mám dojem že ještě není její čas.

Aha, na boku, tak to jste měla napsat hned. Není to spíš bradavice? Původně takový nepěkný ,,květák"?

15.9.2021 07:54
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Psa bych nechala uspat. Proč chcete dál prodlužovat nekvalitní život? Pro svoje ego?
Zaslouží si důstojný odchod.....Hodně sil při rozhodování.

15.9.2021 09:34

Tak já vidím "bolák" na boku, který neteče, nehnije a jestli ho fena vytrvale nelíže, nedrbe, nezabývá se jím, tak bych si s ní užívala procházky.......
Ale třeba na fotce špatně vdím.

15.9.2021 10:04

Tak to já vidím otevřený bolák. Však zadavatelka píše, že si ho fena vykousla. Teda spíš rozkousla.

15.9.2021 10:12
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Tak to já vidím otevřený bolák. Však zadavatelka píše, že si ho fena vykousla. Teda spíš rozkousla.

To pes udělá i s bradavicí na kterou dosáhne. Svědí to. Ale tohle teda na bradavici nevypadá Bodlinko, máte tip? Dělám si srandu, nejpíš dle vzhledu víte.
Zadavatelko, říkala jste, že jednu bouli vet vyříznul. Takže jaková byla diagnoza, přesný název útvaru?

15.9.2021 10:17
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

GAELLE napsal(a):
Psa bych nechala uspat. Proč chcete dál prodlužovat nekvalitní život? Pro svoje ego?
Zaslouží si důstojný odchod.....Hodně sil při rozhodování.

Nepřeháníš to trochu? Uspat psa, který má něco nepěkného na kůži? To by jsme my lidi byli uspaní už všichni
Samozřejmě jde o to, jestli je to něco zhoubného a řádí to už i uvnitř psa. Ale podle popisu - veselá a hravá, to tak asi nebude, minimálně zatím.

15.9.2021 10:34
galina

XXX.XXX.168.56

lesnížínka napsal(a):
To pes udělá i s bradavicí na kterou dosáhne. Svědí to. Ale tohle teda na bradavici nevypadá Bodlinko, máte tip? Dělám si srandu, nejpíš dle vzhledu víte.
Zadavatelko, říkala jste, že jednu bouli vet vyříznul. Takže jaková byla diagnoza, přesný název útvaru?

Fena byla na zákroku s nádorem v deloze. Šla pryč celá děloha. Rekonvalescence byla náročná, fena ječela bolestí. Boule se na boku udělala asi za dva měsíce. Útvar byl velký asi jako pěst. Po prasknutí si to fena vykousala, to co bylo vidět zmizelo.

15.9.2021 10:44
galina

XXX.XXX.168.56

Dnešní vycházka 3,5 km. Odpoledne až se vrátím z práce bude ještě jedna, cca 5 km. Fena půjde s námi.

15.9.2021 13:57

galina napsal(a):
Dnešní vycházka 3,5 km. Odpoledne až se vrátím z práce bude ještě jedna, cca 5 km. Fena půjde s námi.

Která to je? Na 14.5 roku jdou všechny dobře. Nebo ne?

15.9.2021 17:16
galina

XXX.XXX.168.56

Jsou všechny stejné staré. Dvě sestry z jednoho vrhu a jedna o měsíc mladší.

15.9.2021 17:34
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

Já bych teda neuspala... Dala bych na radu svého veterináře, kterému věřím. Pes má 3cm bolák na boku, což neznamená, že je na odpis. Radši dřív než později, ale občas mi ty rady tady přijdou fest brzy. 🤷‍♀️

15.9.2021 17:55
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Andrýsek3 napsal(a):
Já bych teda neuspala... Dala bych na radu svého veterináře, kterému věřím. Pes má 3cm bolák na boku, což neznamená, že je na odpis. Radši dřív než později, ale občas mi ty rady tady přijdou fest brzy. 🤷‍♀️

Taky tak, souhlasím. Ono hlavně radit takhle od stolu uspání psa, no nevím. Jo, nedávno se tu řešil pes, který celý den ležel, nechtěl chodit, nic ho nebavilo, byl mrzuty, evidentně měl bolesti, tak to je něco jiného... Ale mě teda tohle na uspání nepřijde. Dala bych na
svého veterináře plus bych se řídila tím, jak se ten pes jeví mě, protože já ho znám nejlíp, a tohle nikdo po internetu posoudit nemůže.

Máme v rodině fenu, která má podobný "bolák", je ji taky cca 14. Na svůj věk je ještě vitální, v pohodě. Nikoho ani nenapadlo ji kvůli tomu uspat. Ona si teda toho bolaku vůbec nevšímá, neprojevuje bolest ani když se ji to ošetřuje a sahá se na to, a to je jinak velká cíťa.

15.9.2021 18:11

marcelaamax napsal(a):
Taky tak, souhlasím. Ono hlavně radit takhle od stolu uspání psa, no nevím. Jo, nedávno se tu řešil pes, který celý den ležel, nechtěl chodit, nic ho nebavilo, byl mrzuty, evidentně měl bolesti, tak to je něco jiného... Ale mě teda tohle na uspání nepřijde. Dala bych na
svého veterináře plus bych se řídila tím, jak se ten pes jeví mě, protože já ho znám nejlíp, a tohle nikdo po internetu posoudit nemůže.

Máme v rodině fenu, která má podobný "bolák", je ji taky cca 14. Na svůj věk je ještě vitální, v pohodě. Nikoho ani nenapadlo ji kvůli tomu uspat. Ona si teda toho bolaku vůbec nevšímá, neprojevuje bolest ani když se ji to ošetřuje a sahá se na to, a to je jinak velká cíťa.

svého veterináře plus bych se řídila tím, jak se ten pes jeví mě, protože já ho znám nejlíp, a tohle nikdo po internetu posoudit nemůže

No to je i můj názor, zatím jsem na svých psech vždycky\ poznala, že už je čas a to přestože chodili, žrali....
Četla jsem diskuzi celou až teď...jako prvotní názor "prasklý nádor"..ihned uspat, teď se kloním k tomu, že já znám svého psa nejlépe a v kombinaci s konzultací s vetem, kterému věřím si osobně myslím, že pokud by mi můj vet řekl, že na uspání to není, fena by se mi jevila ok a to i s přihlédnutím k tomu, že některý pes je co se týče bolesti docela držák, nádor by nesmrděl, netekl, fena veselá s chutí do života....no asi bych ještě vyčkala.
Jediné, co se mi na tom moc nepozdává je, že si ho fena vykousala, což je teda pro mě signál, že jí to vadilo...ale pokud už si ho nevšímá.....

Prostě se mi to nejeví tak jednoznačně, jako když jsem tuto diskuzi začala číst a to rozhodně nejsem člověk, co by psa z nějakého svého plezíru a opičí lásky nechal trápit a oddalovat uspání. Naopak raději uspím o týden, měsíc dřív, než o hodinu později.

27.9.2021 00:00
galina

XXX.XXX.168.56

Hlásím že fenka stále žije, na víkendovém vandru našlapala spolu s ostatními 20 km.

27.9.2021 07:47

galina napsal(a):
Hlásím že fenka stále žije, na víkendovém vandru našlapala spolu s ostatními 20 km.

Dobrý den, gratuluji, to je skvělá zpráva, že se fenečka cítí dobře, ale víte, já bych svého psa s tímhle nálezem a v tomhle věku, s ohledem i na klouby, určitě nenechala těch 20 km jít. Měla bych strach, že se příliš vyčerpá a pak se to odrazí na jejím celkovém stavu.
Nicméně budu ráda, když to Vaší fence neublíží a budete si ještě nějakou dobu dělat navzájem radost.

18.10.2021 23:13
galina

XXX.XXX.168.56

Po více jak měsíci se rána skoro zahojila, nedělám si iluze že je to na dlouho, ale aspoň pár týdnů, nebo i měsíců života to umožní. Fena se účastní vycházek se smečkou, prostě žije plnohodnotný život starého psa.

18.10.2021 23:17

galina napsal(a):
Po více jak měsíci se rána skoro zahojila, nedělám si iluze že je to na dlouho, ale aspoň pár týdnů, nebo i měsíců života to umožní. Fena se účastní vycházek se smečkou, prostě žije plnohodnotný život starého psa.

Ještě bude holka dobrá 🌷 přeju jí co nejdelší spokojený život se svou smečkou....

Ketunka

25.6.2022 16:48
Ketunka

XXX.XXX.23.221

Dobrý den, prosím co by to mohlo být? V pondělí jdu na veterinu

25.6.2022 18:14

Ketunka napsal(a):
Dobrý den, prosím co by to mohlo být? V pondělí jdu na veterinu

Kde to má? A jak dlouho?

Ketunka

26.6.2022 23:49
Ketunka

XXX.XXX.23.221

Na břichu,měla pouze malou hrč a nejspíš včera ji to prasklo

27.6.2022 12:18

Ketunka napsal(a):
Na břichu,měla pouze malou hrč a nejspíš včera ji to prasklo

Předpokládám, že už jste z veteriny doma.

Přidejte reakci

Přidat smajlík