Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

modeln

2.11.2021 18:39
modeln

XXX.XXX.110.213

Dobrý den.
Mám třetího retrívra. Momentálně 6let a štěně 3 měsíce. Krmíme holistické Carnilově a chtěl jsem přejít u štěněte také na Carnilove Puppy.
Získal jsem ale informací, že ale pro retrívra je bezobilne krmení ne zrovna dobře, retriever by prý měl mít ve stravě obilnou složku.
Nevíte o tom někdo něco?
Děkuji, Franta

2.11.2021 21:57
Annaa

XXX.XXX.224.136

Obilí pes ve stravě nepotřebuje. Žádné plemeno psa. Zvolte krmení bez obilné složky.

2.11.2021 22:56
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.1.37

Annaa napsal(a):
Obilí pes ve stravě nepotřebuje. Žádné plemeno psa. Zvolte krmení bez obilné složky.

Já sice nejsem žádný fanda granulí, ale v dnešní době už je prokázané, že krmení čistě bezobilnými granulemi zvyšuje předpoklad onemocnění srdce.
Hledat to nebudu, ale vyšlo na to už několik článků v odborných veterinárních časopisech. Menší zlo jsou prý Low Grain.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.11.2021 08:06
Uživatel s deaktivovaným účtem

modeln napsal(a):
Dobrý den.
Mám třetího retrívra. Momentálně 6let a štěně 3 měsíce. Krmíme holistické Carnilově a chtěl jsem přejít u štěněte také na Carnilove Puppy.
Získal jsem ale informací, že ale pro retrívra je bezobilne krmení ne zrovna dobře, retriever by prý měl mít ve stravě obilnou složku.
Nevíte o tom někdo něco?
Děkuji, Franta

Ano, je to tak, jako prevence onemocnění srdce se doporučuje alespoň Low Grain, jak píše Inspektor.
Odkaz na studii: https://www.fda.gov/animal-veterinary/outbreaks-and-advisories/fda-investigation-potential-link-between-certain-diets-and-canine-dilated-cardiomyopathy

Přidejte reakci

Přidat smajlík