Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.4.2022 14:00
Zrzavci

XXX.XXX.58.253

Naše potrhlo flekatý si pořídilo rozbitý ocas a zatím se nám nedaří to zahojit. Kukala jsem tady do diskuzí, ve starších jsem našla tohle téma. ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/96079/rozmlaceny-ocas?from-list=1#a1096537

Má někdo nějakou další osobní zkušenost, vychytávky atd. jak s tím bojovat? POchopitelně si to vždycky obnoví nejvíc při vítání. Blbý u nás v současnosti je ten stísněný prostor. Tak kdyby někdo něco měl, ráda chytnu nápady, jak to hojit, jak to třeba i chránit (hahaha, já vím, ocas.... :-( ) prostě cokoliv.

3.4.2022 14:02
janaa

XXX.XXX.174.216

Hele,někdo na to dával takové to pěnové těsnění na trubky. Zkusím najít obrázek

3.4.2022 14:06
janaa

XXX.XXX.174.216

A omotat to, utáhnout, ideálně ještě nějak přidělat na nějaký popruh k zádům apod

3.4.2022 14:08
Zrzavci

XXX.XXX.58.253

janaa napsal(a):

To máme doma -i to tam myslím v tom starým tématu někdo zmiňoval, ale jak to uchytit, aby to drželo? To jsem úplně nepochopila. Kdyby byl obrázek, jak to upevnit, budu ráda, ale stejně se bojím, že to sundá :-( . Ten ocas je prostě blbej na hojení, zatím nikdo z našich ohařů to takhle neměl, ale ona jak je pomatená, extaticky s ním furt do všeho mlátí jako pako.

3.4.2022 14:09
Zrzavci

XXX.XXX.58.253

janaa napsal(a):
A omotat to, utáhnout, ideálně ještě nějak přidělat na nějaký popruh k zádům apod

Jedině teda ten popruh, já si právě nedovedu představit, že by to na tom ocase vydrželo??? Jako asi evidentně jo, když to někdo používá, ale jak to tam pevně přidělat to nemám zatím představu, třeba něco vymyslí drahá půle.

3.4.2022 14:16
janaa

XXX.XXX.174.216

3.4.2022 14:24
Zrzavci

XXX.XXX.58.253

janaa napsal(a):
Hele https://www.pestovka.cz/detail/6215196/pestovka-ochranny-obal-na-ocas-psa-dog
Nebo tu trubku takhle nějak zaonačit

žjo! Díkec, to vypadá , že by mohlo zafungovat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.4.2022 14:31

Mám zkušenost a nepomohlo nic, bylo to zoufalství. Ochranné obaly jsem tehdy teda neznala, to jsem zase chytřejší. Držím palec, ať je plácačka vítačka brzy v cajku!

3.4.2022 14:34

zkusím ještě vyhledat podrobnosti, ale vím, že někteří dogaři používali na hojení ran na ocase med...

3.4.2022 15:45

Nebylo by lepší pružně přichytit kryt na ocas na postroj než takto přeštípnout psa v "pase"?
Postroj (dobře sedící) mi přijde na nošení pohodlnější.

Med nebo moučkový cukr - taky taková babská rada...obecně by ale rána měla hlavně větrat, což pod celistvou trubkou úplně nebude - tak proděravět trubku?

3.4.2022 17:11

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nebylo by lepší pružně přichytit kryt na ocas na postroj než takto přeštípnout psa v "pase"?
Postroj (dobře sedící) mi přijde na nošení pohodlnější.

Med nebo moučkový cukr - taky taková babská rada...obecně by ale rána měla hlavně větrat, což pod celistvou trubkou úplně nebude - tak proděravět trubku?

Jo, něco jako mají koně na ocas při přepravě.

3.4.2022 17:27

Jo, něco jako mají koně na ocas při přepravě.

A nešel by nasadit i psovi? Má být protiskluzový. Jen netuším, jak je to dlouhé...
https://www.decathlon.cz/p/neoprenovy-chranic-na-konsky-ocas-cerny/_/R-p-10405

Edit: přidáno foto

3.4.2022 17:42
PumaCZ

XXX.XXX.218.23

janaa napsal(a):

To jsme byli my :)

Ocas oholit a koupit elastické široké náplasti viz obrázek. Ránu překryjte gázou, zalepte zmíněnou náplastí na vyholené části ocasu. Pěnovou trubku rozstřihněte podélně, pokud je moc tlustá, tak ji zužte a pevnou náplatí ji utáhnětě na ocasu. Pak ji můžete přilepit ještě tou první elastickou náplastí k již aplikované náplasti.

Ještě jsem viděla na coolzada přímo chránič na ocas, který by byl možná i lepší než každodenní lepení.

https://www.coolzada.cz/p/chranic-ocasu

Držím pěsti, ať se ocas brzy zahojí! U nás to bohužel dopadlo částečnou amputací, ale bylo to tím, že hlavní problém byl jinde (špatná funkce jater a později zjistěná i rakovina).

3.4.2022 18:07

A nešel by nasadit i psovi? Má být protiskluzový. Jen netuším, jak je to dlouhé...
https://www.decathlon.cz/p/neoprenovy-chranic-na-konsky-ocas-cerny/_/R-p-10405

Edit: přidáno foto

Je to dlouhé. Jako na koně. A široké. Všechno. Ale šikovná švadlenka by určitě spíchla i na psa.

3.4.2022 19:21

Zrzavci napsal(a):
Naše potrhlo flekatý si pořídilo rozbitý ocas a zatím se nám nedaří to zahojit. Kukala jsem tady do diskuzí, ve starších jsem našla tohle téma. ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/96079/rozmlaceny-ocas?from-list=1#a1096537

Má někdo nějakou další osobní zkušenost, vychytávky atd. jak s tím bojovat? POchopitelně si to vždycky obnoví nejvíc při vítání. Blbý u nás v současnosti je ten stísněný prostor. Tak kdyby někdo něco měl, ráda chytnu nápady, jak to hojit, jak to třeba i chránit (hahaha, já vím, ocas.... :-( ) prostě cokoliv.

Peruánský balzám pomáhal.

Žádná bandáž nedržela a skončilo to amputací.

3.4.2022 22:38
libuko

XXX.XXX.47.2

Nevím, jestli je to tenhle případ, ale pokud je problém na konci ocasu, tak se vyrábí takové plastové chráničky. Na konci se to stáhne náplastí a připevní k ocasu. Je možné připevnit i tak, že rána částečně větrá. Našla jsem třeba tady https://www.spokojenezvire.cz/dlaha-na-ocas-mala-kruuse?gclid=EAIaIQobChMIua_Ant749gIVCk4YCh03wg7vEAQYASABEgKvpvD_BwE Měli jsme u feny po amputaci kusu ocasu a celkem s tím zvládala fungovat.

4.4.2022 09:16
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

MOOOOC DÍKY VŠEM, jdu to prostudovat.

4.4.2022 09:30
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Začnu odzadu:

Libuko - moc díky - manžel právě říkal, že nejlepší by bylo udělat chránič z bedmintonovýho míčku a tohle chránítko vypadá dost podobně. On mívá funčkní nápady, tak tohle by mohlo fungat. Díkec.

Espiro
je to tohleto?
https://www.ewinybyliny.cz/pryskyrice/732-peruansky-balzam.html

s amputací nestrašit, nestrašit, vystačím si sama , doufám, že ne, ne a ne.

kometa
tady vidím problém v té šikovné švadlence

ir.ma
jak to tam ale bude držet na tom ocásku? Ona ho má dloooouhej, štíhlej,

Pumo
díky za zkušenosti i za ten odkaz na chránič - to bude asi to, co dávala Janaa

Je sice pravda, že to přeštípnutí, které zmiňuje Repta mi taky pohledově vadilo (hlavně u psa-samce jsem si říkala, ž e to musí být blbý), , ale třebas to pak v reálu není tak nefunkční?

Repto - to je supr nápad přidělat to na postroj!! Postroj ona má, možná by to šlo!! Med a moučkovej cukr? no.......... to bych jí ale musela zalepit především hubu - med ona miluje. Nicméně, na noc by to možná šlo - namatlat medem, až bude spát- máme povel Chrápej a neblemtej se! (musím být teda striktní a opravdu hodně přísná, aby poslechla, ale poslechne, jen nevím ešivá mi to vyjde, když bude mít na ocásku takovou laskominu. Ale pro tu noc, kdy se moc nehlemejždí by to šlo lehce ovázat vzdušným obvazem...uvidíme)
Díkec všem

4.4.2022 09:37

To bude ono. Mně ho vždycky vetka nabrala do stříkačky. Jako hojilo se to s ním o facku líp, než bez něj. Přesně do té doby, než v rámci vítání zase oháňkou fláknul do zdi.
Velmi velmi dlouho jsem doufala, že amputaci se vyhneme. Válčila jsem víc než tři měsíce a pak jsem to vzdala. A strašlivě se mi ulevilo a následně jsem si nadávala, proč jsem byla tak blbá a tolik jsem trvala na léčení něčeho, co prostě nešlo. Lepila jsem, balila do bandáží, ovazovala, modlila se. Psa to muselo bolet, mě bolelo na ten roztřískaný ocas koukat. A tak jsem to vyřešila nejlíp, jak to šlo. Mám vlkodavího ohaře

4.4.2022 09:46

Na med a moučkový cukr raději teď zapoměňte, to je už historie (až havaruje civilizace, bude se to zase hodit, to jo )....zkuste s vetem probrat nějaké vlhké krytí - hydrokoloid, krytí s aktivním stříbrem (Atrauman)...podle momentálního charakteru rány.
Nemusí se to převazovat denně, takže není třeba se v tom často vrtat a zároveň se to lépe hojí...

To spojení chránitka ocasu a postroje musí být hodně pružné...aby to bylo funkční..nebo to vést spíš po bocích psa než horem po páteři.... U koní to může být více napevno, u těch se nepředpokládá, že se umějí zády stočit tak výrazně do klubíčka jako pes

4.4.2022 09:56
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Espiro - dík.

Repta - na nějaký nástřik u veta mě taky napadlo se zeptat, třeba něco takovýho je?
zkusíme doma vymyslet nějaký chránítko. Potíž je, že teď má technickej myslitel plnou hlavu stavby, tak mu tam budu muset tohle nějak vtěsnat.

Aby toho nebylo málo, tak si ta koza strhla kus kůže na zadní noze. protože běžela... ne, letěla a nevšimla si příkopu. Zapadla tam hodně hluboko - ten příkop byl na vodu, takže fakt slušná, nezámrzná hloubka. Nevšimla jsem si toho hned - jak je flekatá, tak tyhle věci na některých místech nejsou patrný tak jako na jednobarevným psovi. Byla jsem ráda, že si nezlámala haxny, pozorovala jak se pohybuje, jestli má pohyb v pořádku, pak jsem si odfkla, že dobrý a až doma zjistila, že to má do krvava. Jednou mě z ní fakt trefí.

4.4.2022 10:47

Nemám na myslí jakýkoliv nástřik, ale vlhé krytí rány - to jsou např. mulové čtverce, již napuštěné a připravené k vložení přímo na ránu (balené po jednom).
Je to drahé, ale v hojení "blbých"ran k nezaplacení.
Poradu s veterinářem jsem doporučila proto, že on tu ránu - předpokládám - viděl, a dokáže posoudit, ajké vlhké krytí by bylo nejlepší.

4.4.2022 10:53

Med rozhodně ano, ale anaerobně, tzn. pod obvaz, jinak nefunguje. Pak funguje jako vlhké hojení a funguje výborně (vyléčila jsem tím obrovskou ránu na koňské noze).

4.4.2022 11:28
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Nemám na myslí jakýkoliv nástřik, ale vlhé krytí rány - to jsou např. mulové čtverce, již napuštěné a připravené k vložení přímo na ránu (balené po jednom).
Je to drahé, ale v hojení "blbých"ran k nezaplacení.
Poradu s veterinářem jsem doporučila proto, že on tu ránu - předpokládám - viděl, a dokáže posoudit, ajké vlhké krytí by bylo nejlepší.

Jo já jsem to pochopila, jen jsem napsala svou myšlenku blbou asi, teda určitě , jestli - stejně jako u hojení ran po nějakém zákroku - by se nedal použít nějaký nástřik - jenže to mi došlo teď, že ten nástřik je desinfekce, ne hojící lék.

4.4.2022 11:28
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Med rozhodně ano, ale anaerobně, tzn. pod obvaz, jinak nefunguje. Pak funguje jako vlhké hojení a funguje výborně (vyléčila jsem tím obrovskou ránu na koňské noze).

Díky za upřesnění.

4.4.2022 11:50

Zrzavci napsal(a):
Díky za upřesnění.

Pokud by byl zájem o podrobné info, mohu poskytnout. Zkráceně - není med jako med.

4.4.2022 12:11
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Pokud by byl zájem o podrobné info, mohu poskytnout. Zkráceně - není med jako med.

Ahaa? Med od včelaře? Domácí? Opravdovej -taky nemůže být jakýkoliv?

4.4.2022 12:22

někdo nedá dopustit na manuku (ale bacha na podvodné verze), jiný na "upravený" propolisem místní medík. Co jsi používala na Dámičku??

4.4.2022 15:10

Já jsem používala tzv. potencovaný med - což byl kvalitní med od včelaře s propolisovou tinkturou taktéž od včelaře v poměru 50:1. Tato směs mj. funguje jako desinfekce, brání nekrotizaci, hypergranulaci a krásně po něm rostl nový epitel.
Napatlat, zavázat. Pro silnější povahy mohu přidat foto.

7.4.2022 21:55
Zrzavci

XXX.XXX.58.253

Dám jen hlásání, jak si zatím stojíme: mažu silnou vrstvou betadiny (mast) několikrát za den, dneska jsem konečně sehnala kvalitní měsíčkovou mast - nechtěla jsem něco jen tak. Nicméně betadina zatím fungovala dobře. Namažu, udělám "šáteček" z papírového kapesníku a oblepím páskou - to v případech, kdy je v klidu na pelechu, když jde ven mažu to bez ovázání. Ale i pod tím kapesníkem to pořád dýchá. Dávám pozor, aby se nerozradostňovala v úzkým prostoru, vítání tedy jen venku, kam je oba velmi rychle "vykopu" Pro tyhle tři dny se zatím dařilo bez krve. |Budu se snažit dál a dám pak časem další hlásání.

29.6.2022 14:21
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

A ještě jedno - poslední hlásání - podařilo se ocásek už před nějakou dobou zhojit a zasrstit. Pomohla nakonec po období betadiny doporučovaná kvalitní měsíčková mast , aby to bylo furt a furt mastný, a to, že manžel je šikovnej vazač a lepič, takže se mu dařilo ocásek vylepovat a nám oběma eliminovat momenty, kdy se rozradostní v malým prostoru.

29.6.2022 22:04
fikovnice

XXX.XXX.135.151

Zrzavci napsal(a):
Dám jen hlásání, jak si zatím stojíme: mažu silnou vrstvou betadiny (mast) několikrát za den, dneska jsem konečně sehnala kvalitní měsíčkovou mast - nechtěla jsem něco jen tak. Nicméně betadina zatím fungovala dobře. Namažu, udělám "šáteček" z papírového kapesníku a oblepím páskou - to v případech, kdy je v klidu na pelechu, když jde ven mažu to bez ovázání. Ale i pod tím kapesníkem to pořád dýchá. Dávám pozor, aby se nerozradostňovala v úzkým prostoru, vítání tedy jen venku, kam je oba velmi rychle "vykopu" Pro tyhle tři dny se zatím dařilo bez krve. |Budu se snažit dál a dám pak časem další hlásání.

Jééé, a četla jste můj příběh o abscesu a Tenazymu. Od té události na něj nedám dopustit. I když pokud Vám funguje Betadina, tak to asi stačí!

Ariska

21.7.2022 22:36
Ariska

XXX.XXX.245.2

Neregistrovaný uživatel

21.7.2022 22:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.33

Ariska napsal(a):
https://www.pestovka.cz/detail/6215196/pestovka-ochranny-obal-na-ocas-psa-dog
Nasla jsem toto. Take o tom uvazuji

To už tu bylo.

22.7.2022 13:37

Můj první pes, vítací dalmatin, rozbitý ocas byl proto cca 1x ročně pravidlem. Nejvíce se osvědčila obyčejná náplast, bez polštářku, natvrdo omotat přes ránu i chlupy, stáhnout, opravdu ještě i 10cm kolem a za cca 5 dní sundat. Když nebyla náplast, zachránila to i kobercová páska. I náš veterinář nevěřil, dokud neuviděl, jak to funguje. Podobně jsme řešili i rozrizle packy. Tenazym je úžasný, ale v tomhle případě ta mastnota snižuje přilnavost.

Přidejte reakci

Přidat smajlík