Dobrý den, v pondělí jsme se synem našli na zastávce v papírové krabici štěně. Je to moc šikovná holčička, byla vyplašená, od včerejška fungujeme bez problémů. Hezky papá, čůrá venku, kaká venku a občas na podložku, hrajeme si, stala se z ní naše parťačka
V pondělí se po dovolené vrací náš veterinář (máme ještě křečka a morče, takže k jinému jít nechci), zatím počítáme s tím, že u nás zůstane.
Dokázal by někdo poznat, co je to za kříženečka? Já v ní vidím možná krysaříka nebo špice, ale možná jsem úplně mimo. Má dost chlupů, což neodpovídá ani jednomu, podle sousedů to bude něco dlouhosrstého
Krysaříci jsou hladkosrstí, tohle vypadá jako krátkosrsté. Špic určitě ne. Podle tipu na krysaříka hádám, že jste chtěla říct pinč? To mi taky nepřipadá, i stran tý srsti, taky je hladkosrstý. Snažím se snažím, ale výrazněji tam nevidím nic konkrétního.
Zkusila bych počkat, až povyroste, jak bude vypadat, ale předpokládala bych spíš, že zřejmě i rodiče dávno pozbyli konkrétního plemene a vzniklo prostě toto.
Atheira
napsal(a):
Krysaříci jsou hladkosrstí, tohle vypadá jako krátkosrsté. Špic určitě ne. Podle tipu na krysaříka hádám, že jste chtěla říct pinč? To mi taky nepřipadá, i stran tý srsti, taky je hladkosrstý. Snažím se snažím, ale výrazněji tam nevidím nic konkrétního.
Zkusila bych počkat, až povyroste, jak bude vypadat, ale předpokládala bych spíš, že zřejmě i rodiče dávno pozbyli konkrétního plemene a vzniklo prostě toto.
Hlavně mi jde o to, aby z ní nebyl 50 kg obr chlupatá je fakt hodně, taková obalená kulička a kdokoliv nás zastavil, tak právě řekl, žeto bude dost chlupatá slečna
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tahirka
napsal(a):
Hlavně mi jde o to, aby z ní nebyl 50 kg obr chlupatá je fakt hodně, taková obalená kulička a kdokoliv nás zastavil, tak právě řekl, žeto bude dost chlupatá slečna
Velikost vám teď nikdo neřekne, nevíte ani, jak je stará. Zeptejte se veterináře na jeho odhad věku i přibližné velikosti v dospělosti.
A je krásná, takový živoucí plyšák 🥰
Možná to bude tady líp poznat vlevo pár minut po příchodu domů, vpravo ze včerejška. Napadá mě ještě nějaký teriér možná
Tahirka
napsal(a):
Sousedi a kolemjdoucí jsou na tyhle odhady vždycky mistři. Hlavně na takový extrémní scénáře jako třeba - to bude obrovská koule chlupů, nebo že je to zaručeně kříženec toho a toho (ideálně něčeho vzácnějšího). To si ještě poslechnete tipů a pohádek.
Štěně budí u lidí pozornost a touhu se předvést, a tak do vás budou sypat moudra a tipy jako o život. Jsem kdysi říkala, že jestli se mě ještě někdo začne ptát, co to je za plemeno, vymyslím si, že je to málopočetné lovecké plemeno z egypta, co se používá na lov plameňáků, že to teprv budou čumět.
Velikost vám nikdo nepoví, ale já bych se obra úplně neobávala. Jasně, nevíme věk, na odhad bych se zeptala veterináře, ale štěňata obřích plemen na mě působí malinko jinak, tomuhle bych monstrózní velikost v dospělosti takhle na blind úplně nehádala.
edit: tyjo, ale tak na té první fotce z toho nového příspěvku mi přijde jako úplně nedochůdčátko... bych věřila, že tomu dva měsíce ani nejsou.

Atheira
napsal(a):
Sousedi a kolemjdoucí jsou na tyhle odhady vždycky mistři. Hlavně na takový extrémní scénáře jako třeba - to bude obrovská koule chlupů, nebo že je to zaručeně kříženec toho a toho (ideálně něčeho vzácnějšího). To si ještě poslechnete tipů a pohádek.
Štěně budí u lidí pozornost a touhu se předvést, a tak do vás budou sypat moudra a tipy jako o život. Jsem kdysi říkala, že jestli se mě ještě někdo začne ptát, co to je za plemeno, vymyslím si, že je to málopočetné lovecké plemeno z egypta, co se používá na lov plameňáků, že to teprv budou čumět.
Velikost vám nikdo nepoví, ale já bych se obra úplně neobávala. Jasně, nevíme věk, na odhad bych se zeptala veterináře, ale štěňata obřích plemen na mě působí malinko jinak, tomuhle bych monstrózní velikost v dospělosti takhle na blind úplně nehádala.
edit: tyjo, ale tak na té první fotce z toho nového příspěvku mi přijde jako úplně nedochůdčátko... bych věřila, že tomu dva měsíce ani nejsou.
No, to jsem právě myslela, že bude mladší, než je běžné při odběru. Kdo vyhodí štěně v krabici, na nějakou minimální dobu u matky určitě nehledí 😢

No budeme oředpokládat, že ět+n+ti je tčeba cca 6 týdnů, podle fotky nevypadá jako úplné nedochůdče. Myslím, že už v tomhle věku se dá nějaký velikost předpokládat...je rozdíl, jestli má štěně 2 kila a nebo 6 kilo. Myslím, že je následně malá pravděpodobnost, že by z dvoukilového štšníka vyrostl padesátikilový obr.
Myslím, že spousta lidí, je schopná, když si štěně prohlídne na živo poznat, že se jedná o štěně velkého plemene....resp. že se dá předpokládat větší vzrůst.
Já se spíš setkávám s opačnými případy.....jakože už jsem zažila známý, ktečí se mi chlubili, jak výhodně koupili "labradora, ovčouna, kavkazáka"....no na těch štěňatech bylo na první pohled vidět, že labrador to nebude, protože krátké nožky, že ovčák to bude nax nějakej mini....pes vyrostl ani ne po kolena a že tohle rozhodně není kavkazanda, protože vipadá spíš jako kříženka ovčounská..a vyrostla z ní pěkná menší holka ovčounského typu.
Myslím, že vet už viděl mraky ště/nat a přestože nemusí být odborník na plemena, tak pozná, jestli tohle štěně cca odpovídá štěňatům rotvíka...tedy, že by to mohl být větší pes a nebo ne.
Podle těch fotek těžko soudit...špatná perspektiva, žádné měřítko, nevíme kolit slečna váží.
Samozřejmě i stáří štěněte hraje roli.....může to bžt štěně, které vyhodil "chovatel" dříve než by bylo za normálních okolností k odběru, ale taky ho mohl vyhodit člověk, co si ho pořídil a měl ho třeba měsíc doma.....

jojo, taky jsem si řekla podle prvních fotek - hovawart
to je prosím toto:
https://www.ifauna.cz/psi/atlas/hovawart

Určitě to nebude nějaké konkrétní plemeno, to by ho nikdo nevyhodil.
Mě strašně baví, jak tohle zbarvení má x psů všech možných plemen od miniaturního pinče přes jezevčíka až po toho rotvajlera s dobrmanem nebo tibetskou dogu, tím pádem jím oplývá i velký zastoupení beztvarých a bezejmenných popelničáků a všichni, ale opravdu všichni Pepci z Horní Dolní vždycky přijdou s tím, že to štěně má v sobě určitě rotvíka.

napsal(a):
No budeme oředpokládat, že ět+n+ti je tčeba cca 6 týdnů, podle fotky nevypadá jako úplné nedochůdče. Myslím, že už v tomhle věku se dá nějaký velikost předpokládat...je rozdíl, jestli má štěně 2 kila a nebo 6 kilo. Myslím, že je následně malá pravděpodobnost, že by z dvoukilového štšníka vyrostl padesátikilový obr.
Myslím, že spousta lidí, je schopná, když si štěně prohlídne na živo poznat, že se jedná o štěně velkého plemene....resp. že se dá předpokládat větší vzrůst.
Já se spíš setkávám s opačnými případy.....jakože už jsem zažila známý, ktečí se mi chlubili, jak výhodně koupili "labradora, ovčouna, kavkazáka"....no na těch štěňatech bylo na první pohled vidět, že labrador to nebude, protože krátké nožky, že ovčák to bude nax nějakej mini....pes vyrostl ani ne po kolena a že tohle rozhodně není kavkazanda, protože vipadá spíš jako kříženka ovčounská..a vyrostla z ní pěkná menší holka ovčounského typu.
Myslím, že vet už viděl mraky ště/nat a přestože nemusí být odborník na plemena, tak pozná, jestli tohle štěně cca odpovídá štěňatům rotvíka...tedy, že by to mohl být větší pes a nebo ne.
Podle těch fotek těžko soudit...špatná perspektiva, žádné měřítko, nevíme kolit slečna váží.
Samozřejmě i stáří štěněte hraje roli.....může to bžt štěně, které vyhodil "chovatel" dříve než by bylo za normálních okolností k odběru, ale taky ho mohl vyhodit člověk, co si ho pořídil a měl ho třeba měsíc doma.....
Ježíš...teď jsem si došla pro noťas, otevřu to tady a čtu co jsem napsala ....a taková hatla patla.
Takže doufám, že jste porozuměli řeči mého kmene a omluvíte starou bábu...slepou...která na datlování popadla nejbližší technologické zařízení...tablet s pidi klábosnicí a ještě si na to ani nevezme brejle a ještě je tak suverénní, že to nakonec ani nezvětší, aby si to po sobě přečetla, když už na to nevidí.
Jakože občas něco takového vyplodím, takže pravidelníé čtenáře to asi úplně nepřekvapilo,když datluju v noci a bez brejlí,je to děs, ale tohle je teda vrchol.
Chybí smajlík, jak si sypu popel na hlavu a následně ten, co tluče hlavou o zeď.

Tahirka
napsal(a):
Teď jsem ji vycvakla 2 minuty po sobě 😊😊😊 je to naše Bibianka ❤️
Možná feňule ve finále bude vypadat jako menší mix ovčouna a nebo rotvíka.
Ono se ta velikost z fotek hodně špatně odhaduje. Mně třeba na fotce v té tašce nebo na vodítku přijde jako úplný prcek, ale naopak na úplně první fotce, a na předposlední (kde kouše ruku) mi to zase na úplného prcka nepřipadá . Kolik teď váží?
Vzhledem k tomu, že štěndu nemusí být ještě ani 8 týdnů....A ono je to u těch kříženců s odhadem velikosti těžké... psala jsem to tady vícekrát - psi mi jako štěňata vážili v 8 týdnech skoro stejně - jeden má v dospělosti 30 kg, druhý 15 kg.... kamarádka měla štěně, opět váhově stejně a v dospělosti má k 50 kg, ale je fakt, že je stavbou těla prostě mohutnej, a packy měl "robustní" už jako štěndo.. Nicméně se pořizoval s tím, že bude ke kolenům a bude mít kolem 15 kg
Tahirka
napsal(a):
Teď jsem ji vycvakla 2 minuty po sobě 😊😊😊 je to naše Bibianka ❤️
Jen tak pro zajímavost - na fotce je to štěně, které má v dospělosti k 50ti kg, velikostně je jako větší labrador, takže zhruba 65-70 cm v kohoutku?
A když koukám tady na tu vaši fotku a porovnávám štěndo s rukou, dlaní, a pak to samé udělám s tím druhým štěndem, tak mi to zas takový rozdíl nepřijde. Krom toho to štěně na fotce má 8 týdnů, to vaše může být mladší. Akorát je na první pohled vidět, že bude "štíhlejší", nebude tak mohutné, ale jako výškově může být klidně nastejno . A nebo ty fotky prostě jen matou
Tahirka
napsal(a):
Kolik váží nevím, ale okolo 5 kg mít bude rotvajler to snad nebude, z těch mám doslova hrůzu
No tak můj pes měl v 8mi týdnech 4 kg, a v dospělosti má těch 30 kg.... Ten pes, co jsem dávala fotku, když byl štěndo - měl cca 5 kg, v 8mi týdnech. No a pak moje fena měla v 7,5 týdnech 4 kg a v dospělosti má 15, takže si vyberte .

Můj 60 kg pes měl v 8 týdnech 12 kg, v 10 týdnech 15 kg.
Mladší 52 kg aktuálně, v 8 týdnech 10 kg, 10 týdnu 13 kg.
Hlavně ti mastodonti jsou takové mastodontni už jako štěňátka, robustní tlapicky.
napsal(a):
Můj 60 kg pes měl v 8 týdnech 12 kg, v 10 týdnech 15 kg.
Mladší 52 kg aktuálně, v 8 týdnech 10 kg, 10 týdnu 13 kg.
Hlavně ti mastodonti jsou takové mastodontni už jako štěňátka, robustní tlapicky.
Jo, tak vyloženě mastodont to nebude, to je vidět. Ale prostě štíhlejší, třeba přes 60 cm vysoký pes z toho klidně podle mě vyrůst může , ale taky nemusí, myslím, že můžeme jen tipovat.
A tady je i vidět ten paradox - váš pes aktuálně 52 kg, v 8 týdnech 10 kg... Pes, kterého jsem vložila já - aktuálně 50 kg, v 8 týdnech 5 kg , o polovičku méně, a v dospělosti váží stejně .
A pak taky další věc, pro každého je pojem velký pes něco jiného - pro někoho je to 20 kg pes, pro jiného 60 kg pes .
Tahirka
napsal(a):
Dobrý den, v pondělí jsme se synem našli na zastávce v papírové krabici štěně. Je to moc šikovná holčička, byla vyplašená, od včerejška fungujeme bez problémů. Hezky papá, čůrá venku, kaká venku a občas na podložku, hrajeme si, stala se z ní naše parťačka
V pondělí se po dovolené vrací náš veterinář (máme ještě křečka a morče, takže k jinému jít nechci), zatím počítáme s tím, že u nás zůstane.
Dokázal by někdo poznat, co je to za kříženečka? Já v ní vidím možná krysaříka nebo špice, ale možná jsem úplně mimo. Má dost chlupů, což neodpovídá ani jednomu, podle sousedů to bude něco dlouhosrstého
To je Flokáč!!!
Koukněte na moji profilovku! takto podobně (jako ta Vaše) vypadal jako štěnisko. Můj životní a nej pes!
Jinak vestaj neboli kříženec, v němž mohlo být cokoli; domnívali jsme se, že něco málo mohl mít z jezevce....
Jste super, že jste se jí ujali!!!
Atheira
napsal(a):
Víte co, nic nevíte, my taky ne, může jí být pod dva měsíce, ale taky i víc... tak se nám tu zaregistrujte, pobuďte tu s náma a až bude štěně starší, tak se tady pokoukáme.
Zajímá mě, co z toho vyroste. Já tipuju klasickýho voříška s ušima dolů do 20kg, možná i s trochu delší srstí...
Tak jsem se zaregistrovala a dám vědět až bude holka o něco jasnější 😄
Tahirka
napsal(a):
Že je to on...??
fikovnice
napsal(a):
To je Flokáč!!!
Koukněte na moji profilovku! takto podobně (jako ta Vaše) vypadal jako štěnisko. Můj životní a nej pes!
Jinak vestaj neboli kříženec, v němž mohlo být cokoli; domnívali jsme se, že něco málo mohl mít z jezevce....
Jste super, že jste se jí ujali!!!
Máte pravdu, podoba tam je 😊
napsal(a):
Můj odhad je, že bude mít do 20kg. Fločan měl cca 16kg.
Ale samozřejmě je to teď cca věštění ze skleněné koule...
Ale je to moc pěkná psí slečna!

No já si nemyslím, že ze štěnda vyroste nějaký obr......přikláním se k názoru, že bude mít do 20-ti kil...v tom horším případě, pokud se jedná o štěně ve věku řekněme 6-8 týdnů, pokud je starší, tak může být nakonec ještě menší.
Ale chci říct, že pokud si prdelinku opravdu necháte, což si myslím, že ano a ona by vám postupně do těch padesáti kilíček narostla, tak by vám to nakonec ani nepřišlo.
Neboť a protože růst je proces na několik měsíců a když máte štěně každodenně na očích, tak vám to ani nepřijde....no a když už je ze psa tele, tak už ho máte rádi a nedáte ho pryč jen proto, že nemá 15 kilo, ale třeba 35 kilíček.
A velikost je opravdu relativní.......moji předchozí psi byli medvědoidního typu, teď mám pyrenejku....velikost podobná...v kohoutku cca 70 cenťáků a váha 50-60 kilo a teď aktuálně sedmiměsíční štěndo berňáka a manžel říká "teda ten už je velikej, on je snad velkej jako Ginuš (pyrenejka 2 roky), to bude pěknej obřík" a já na to "nebude, bude mrňavej jako Gina, on už do výšky moc neporoste"
Prostě velkej pes je doga, vlkodav....to co mám doma já jsou záprtci......no a pro někoho je velkej pes ten, co má v kohoutku přes 40 cenťáků.
No já si nemyslím, že ze štěnda vyroste nějaký obr.
A pak střih ... za 3 roky

no, můj pejsek měl v 10ti týdnech 7.9 kg
.........a pak šel čas
v kouhoutku cca 78, váha 69 kg, a jestli už začíná na sedmičku tak chlapa zastřelím!

impact
napsal(a):
No já nevím, ale jestli má teď kolem pěti kilo, tak z ní žádnej prcek nebude.
Taky myslím. Hodně záleží na tom, kolik jí je.
Něco jsem vygooglila na naše křížence to +/- sedí... Spíš +, trochu to přidává, ve skutečnosti mají oba v dospělosti o cca 15% míň, než to vypočítalo.
https://purecalculators.com/cs/dog-size-calculator

napsal(a):
no, můj pejsek měl v 10ti týdnech 7.9 kg
.........a pak šel čas
v kouhoutku cca 78, váha 69 kg, a jestli už začíná na sedmičku tak chlapa zastřelím!
No tak to měla Gina jako štěně "našlápnuto" víc. Už v těch 8 týdnech, kdy jsme si jí přivezli, měla 9 kilo....v deseti týdnech asi 11 kilíček. Dneska v kohoutku něco malinko přes 72 cenťáků a váha 52 kilo....myslím, že už je to plus mínus konečná....ve své podstatě se divím, kde to nabrala, když skoro nežere.
No tak jsem asi ráda, že jsem se od manžela nenechala ukecat na psa...pyrenejce...jako to už bychom měli opravdu ledního medvěda ....ne ne, malá pyrenejská holčička nám stačí.
Na tom je asi fakt vidět, že rozdíl 3 kilíček ve stejném věku nakonec dopadne tak, že lehčí štěně má nakonec o 17 kilo více v dospělosti.
Berbeři měli mezi sedmým a osmým týdnem ...fena 4,5 kila, pes 5 kilo...v deseti týdnech 6 a 7 kilo...v dospělosti oba cca 72 cm v kohoutku a 50-55 kilo někdy i 58 kg.
Ahoj všem, tak máme za sebou prohlídku u našeho veterináře a hlásím, pokud by někoho zajímalo......holčička bude mít 2-3 měsíce, vypadá zdravě, má za sebou první očkování a dala to velmi dobře 😊 co to je neví, ale prý okolo 20ti kg, je podle něj dost drobná a velká mazlivka 😂 za 3 týdny nás čeká další očko a to ji zváží, tak uvidíme
berrta

XXX.XXX.174.20
Podle zbarvení možná kříženec kelpie.

berrta
napsal(a):
Podle zbarvení možná kříženec kelpie.
To sotva. Black-and-tan psů - plemen - je celá řada a běžnějších.

Tahirka
napsal(a):
Ahoj všem, tak máme za sebou prohlídku u našeho veterináře a hlásím, pokud by někoho zajímalo......holčička bude mít 2-3 měsíce, vypadá zdravě, má za sebou první očkování a dala to velmi dobře 😊 co to je neví, ale prý okolo 20ti kg, je podle něj dost drobná a velká mazlivka 😂 za 3 týdny nás čeká další očko a to ji zváží, tak uvidíme
No kokám na fotku...a při pohledu na holčíčku mě napadlo jediné, že se tváří jakože v ruce drží štěstí.....a tak prostě s pejsky je.
Moje sedmiměsíční psí štěstí mělo dneska smůlu...v jeden den vybouchl pelíšek a pak i zahradní podsedák na křeslo, ale měli jsme kliku...pejskovi se naštěstí nic nestalo

Tahirka
napsal(a):
je to krásné štěňátko a ošklivá holka z ní nevyroste ať bude velká nebo malá.
Tahirka
napsal(a):
Se musím uklidnit tady v tomto vlákně! Uff...
Odhad hmotnosti mi vyšel, tedy zatím!
A pejsa je moc pěkná, jsem strašně zvědavá, jak bude vypadat v dospělosti!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.87
Tahirka
napsal(a):
To vypada na mini rotvajlera nebo mini nemeckeho ovcaka.
Zavidim
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To vypada na mini rotvajlera nebo mini nemeckeho ovcaka.
Zavidim
Mini RTW jsem měla přece já...
Bylo to vlákno cca Předpoklad vs. realita...
1. foto - štěně RTW
2. foto - Fločan jako štěně - očekávaný RTW
3. foto - dospělý RTW
4. foto - REALITA
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.87
Krasnej, mel kratky nozicky, jak to vypada z fotky? Rotvajler jezevcikovity
napsal(a):
No kokám na fotku...a při pohledu na holčíčku mě napadlo jediné, že se tváří jakože v ruce drží štěstí.....a tak prostě s pejsky je.
Moje sedmiměsíční psí štěstí mělo dneska smůlu...v jeden den vybouchl pelíšek a pak i zahradní podsedák na křeslo, ale měli jsme kliku...pejskovi se naštěstí nic nestalo
No děti se s ní vyblbnou až až 😂 a ta malinká je tak šťastná 😊 ale musím pochválit, máme otevřeno do všech pokojů, kromě kuchyně, a ta malá psí slečna si hraje potichu, aby nás nevzbudila ❤️ nebo si vleze k nám do postele a jen leží ❤️ fakt poklad
Tak to mě mrzí, ale všechno dobře dopadlo a to je nejdůležitější ❤️
fikovnice
napsal(a):
Se musím uklidnit tady v tomto vlákně! Uff...
Odhad hmotnosti mi vyšel, tedy zatím!
A pejsa je moc pěkná, jsem strašně zvědavá, jak bude vypadat v dospělosti!
Veterinář říkal, že nějaký tip řekne až bude mít alespoň 6 měsíců, ale prý má dost huňatou srst, tak směs něčeho dlouhosrstého
LUXIPS27G

XXX.XXX.12.194
Jen, pozor, musíte se vcítit do psí mysli. Psi - štěňata to nemají tak že si hrají potichu aby nevzbudili ostatní členy smečky, protože ti mají ke štěňatům bezbřehou trpělivost, narozdíl od nás. To jen abyste pak v budoucnu štěně nemlátila jako někteří kdo na ně pohlíží lidským měřítkem a vidí to jako "naschvály" a "nevděčnost" atd

Tahirka, hlavně sem občas hoď fotku, do jaké krásy a velikosti malá roste!
Tahirka
napsal(a):
No děti se s ní vyblbnou až až 😂 a ta malinká je tak šťastná 😊 ale musím pochválit, máme otevřeno do všech pokojů, kromě kuchyně, a ta malá psí slečna si hraje potichu, aby nás nevzbudila ❤️ nebo si vleze k nám do postele a jen leží ❤️ fakt poklad
Tak to mě mrzí, ale všechno dobře dopadlo a to je nejdůležitější ❤️
Jó, víte, co se říká o chválení dne před večerem?
Moje Lara taky jako štěnítko tak první dva týdny krásně spala celou noc, byla hodňounká a taková milá... A pak ji posedl démon!!

My jsme ve fázi, kdy je ticho velmi velmi velmi podezřelé
To znamená - tiché štěně = dělá něco, co nemá, žere něco co nesmí případně krade někde něco co má zakázáno
napsal(a):
My jsme ve fázi, kdy je ticho velmi velmi velmi podezřelé
To znamená - tiché štěně = dělá něco, co nemá, žere něco co nesmí případně krade někde něco co má zakázáno
Mám to tak s kočkami...a nejčastější jsou KRÁDEŽE!!!
Už cca 4. den hledám jednu náušnici! Else se EXTRÉMNĚ líbí, je to její asi 48. krádež některé z mých náušnic...a stále mě nevychovala k pořádkumilovnosti, tj. k tomu, aby na ty náušnice nedosáhla .
Ale mě v podstatě baví, když vidím, jaké démony má v očích, jakmile vidí ty náušnice přístupné její obří pacce...jí se snad úplně zakalí zrak!
Při poslední krádeži jsem náušnici hledala i na chodbě paneláku. Vím, že na chviličku vyběhla z pootevřených dveří, tak jsem ji podezírala z rafinovaného úkrytu!
fikovnice
napsal(a):
Mám to tak s kočkami...a nejčastější jsou KRÁDEŽE!!!
Už cca 4. den hledám jednu náušnici! Else se EXTRÉMNĚ líbí, je to její asi 48. krádež některé z mých náušnic...a stále mě nevychovala k pořádkumilovnosti, tj. k tomu, aby na ty náušnice nedosáhla .
Ale mě v podstatě baví, když vidím, jaké démony má v očích, jakmile vidí ty náušnice přístupné její obří pacce...jí se snad úplně zakalí zrak!
Při poslední krádeži jsem náušnici hledala i na chodbě paneláku. Vím, že na chviličku vyběhla z pootevřených dveří, tak jsem ji podezírala z rafinovaného úkrytu!
EDIT: A zajímavé je, že po těch náušnicích baží fakt jen Elsa (= samice). Kocouří kluci - těžký nezájem!!!
Atheira
napsal(a):
Jó, víte, co se říká o chválení dne před večerem?
Moje Lara taky jako štěnítko tak první dva týdny krásně spala celou noc, byla hodňounká a taková milá... A pak ji posedl démon!!
Malina to samé, byla tak hodná první týden a pak byla jak deset čertů. Paličatá. Nezapomenu, jak mi zarůstala na procházce do země, nebo se do mě tolikrát bolestivě zakousla, nebo jak povalila před sousedy na zem naše dítě a tahala jí tak za "kožíšek", že sousedovic děvče ječí a brečí jen vidí, že se Malina blíží, ta přitom začíná mít svou divokost pod kontrolou a do dítěte se už vůbec nezakusuje. Už zvládne vedle ní běžet i když jezdí na koloběžce, ze začátku po ní chňapala. Vždy si pak vzpomenu, jak mi dočasářka říkala, že je to nejhodnější štěně, jaké měla. No ona ve finále asi hodně hodný pes bude, jen co vyroste z toho štěněčího období.
Jinak mně taky přijde, že štěně bude takový kříženec německého ovčáka, váhu odhaduji na 15 kg. Malina byla zhruba stejně velká jako zadavatelčino štěně, měla i mohutné tlapky a všichni říkali, jak bude velká, ať počítáme s 25 kg, teď je jí 9 měsíců a má 15 kg. Je přesně tak velká, jak si přál manžel, aby byla.

Trickyvoo
napsal(a):
Malina to samé, byla tak hodná první týden a pak byla jak deset čertů. Paličatá. Nezapomenu, jak mi zarůstala na procházce do země, nebo se do mě tolikrát bolestivě zakousla, nebo jak povalila před sousedy na zem naše dítě a tahala jí tak za "kožíšek", že sousedovic děvče ječí a brečí jen vidí, že se Malina blíží, ta přitom začíná mít svou divokost pod kontrolou a do dítěte se už vůbec nezakusuje. Už zvládne vedle ní běžet i když jezdí na koloběžce, ze začátku po ní chňapala. Vždy si pak vzpomenu, jak mi dočasářka říkala, že je to nejhodnější štěně, jaké měla. No ona ve finále asi hodně hodný pes bude, jen co vyroste z toho štěněčího období.
Jinak mně taky přijde, že štěně bude takový kříženec německého ovčáka, váhu odhaduji na 15 kg. Malina byla zhruba stejně velká jako zadavatelčino štěně, měla i mohutné tlapky a všichni říkali, jak bude velká, ať počítáme s 25 kg, teď je jí 9 měsíců a má 15 kg. Je přesně tak velká, jak si přál manžel, aby byla.
Nebojte, bude hodná....
Já třeba když jsem šla k mamce na návštěvu s mladou Ginou, tak to byl boj a horor. Máma nadšeně výskala "Jéééé Ginuškááá přišláá" a Ginuška, kdybych jí neměla na vodítku, tak by mamce skákala po hlavě, protože babička se musí obejmout a opusinkovat.
Spacifikovat ty dvě, aby se chovali slušně tzn. máma, aby Ginu při příchodu vůbec neoslovovala, aby dělala, že tam není, tak max řekla neutrálně "čau Gino" a Ginu, aby se zklidnila a pak se teprve holky mohly vítat, ale i tak jsem u nich ty emoce musela hlídat a korigovat, protože Gina je stejně těžká jako moje máma a když si stoupne na zadní, tak je větší a mámě je 80 let, tak aby nedošlo samou láskou ke zranění.
No a pak najednou asi před dvěma měsíci přijdu k mámě a na pohodu...žádný vyvádění.
Prostě dneska jí můžu odepnout z vodítka hned za dveřma, máma si může výskat a rozplývat se jak chce. A Ginuška je něžná a klidná. Tak jakože nechci to zakřiknout, ale vypadá to, že konečně začíná dospívat a že se z ní pomaloučku, polehoučku stává pastevecká dáma.
A i venku je taková....já nevim...spolupracující, míň umíněná, míň tvrdohlavá. Je s ní lehčí domluva. Na druhou stranu už není tak sluníčková ke všem psů a když je na její vkus cizí pes moc dotěrnej, tak už na něj vrkne. Dřív jsem měla strach, aby po ní nějakej nevystartoval, protože byla taková něžná dušinka a samozřejmě jsem si nepřála, aby udělala zkušenost s agresivním psem, i kdyby se fyzicky nic nestalo. Dneska si myslím, že by to byl pěknej mazec. Takže si držím palce, aby se to nestalo.
A přijde mi, že je to jak u mojí ovčandy, když jí padly 2 roky......jakože změna ze dne na den.
Stejně tak u Giny, skoro bych řekla, že jeden den byla trucovitý puberťák a druhý den, jak kdyby se z té puberty vyspala.
Manžel mi začal říkat, že se strašně změnila a je z toho špatnej, protože už ho nevítá tak vehementně a náruživě, jak to dělala doteď....prý "ona mě už nemá ráda"
Takže dávám tomu rok, maximálně dva a bude to paní dokonalá pyrenejská. Už vidím světlo na konci tunelu....konečně.
Moji milí, na radu fikovnice se obracím na Vás.
Dcerka má alergii na psí chlupy a nemůžeme ji vidět takhle trpět, Bibianka s námi být nemůže. Věřte mi, že tohle není lehké pro nikoho z nás, ale vidět dcerku se dusit nebo škrábat do krve, už zažít nechci. Chtěla bych se Vás zeptat, jestli mezi Vámi není někdo, kdo by si holčičku vzal a zůstal s námi v kontaktu 🙏🏻 chceme vědět, jak se má, jak roste a je šikovná ❤️ nemáme problém přispívat na papání, veterinu a co bude třeba, chceme, ať má všechno ❤️
Klidně soukromá zpráva, děkuji 🙏🏻
Tahirka
napsal(a):
Moji milí, na radu fikovnice se obracím na Vás.
Dcerka má alergii na psí chlupy a nemůžeme ji vidět takhle trpět, Bibianka s námi být nemůže. Věřte mi, že tohle není lehké pro nikoho z nás, ale vidět dcerku se dusit nebo škrábat do krve, už zažít nechci. Chtěla bych se Vás zeptat, jestli mezi Vámi není někdo, kdo by si holčičku vzal a zůstal s námi v kontaktu 🙏🏻 chceme vědět, jak se má, jak roste a je šikovná ❤️ nemáme problém přispívat na papání, veterinu a co bude třeba, chceme, ať má všechno ❤️
Klidně soukromá zpráva, děkuji 🙏🏻
Je super, že jste našla odvahu to písnout veřejně!
Nikdo, nikdo Vás tady neodsoudí, když Vaše dítko trpí těžkou alergií...
Je to sice pro pesanku škoda, ale to se holt nedá nic dělat. Jen aby se našli hodní majitelé, moc to Vám a té pesance přeji!
Akorát ta věta: "Chtěla bych se Vás zeptat, jestli mezi Vámi není někdo, kdo by si holčičku vzal a zůstal s námi v kontaktu..." zní jako byste dávala pryč dcerku!

fikovnice
napsal(a):
Je to sice pro pesanku škoda, ale to se holt nedá nic dělat. Jen aby se našli hodní majitelé, moc to Vám a té pesance přeji!
Akorát ta věta: "Chtěla bych se Vás zeptat, jestli mezi Vámi není někdo, kdo by si holčičku vzal a zůstal s námi v kontaktu..." zní jako byste dávala pryč dcerku!
....mně to nedá na tebe nezareagovat, tak zase by doma zůstala ta psice......
fikovnice
napsal(a):
My té malé právě říkáme holčičko a ani nám to nepřišlo zvláštní 😁😁😁

Tahirko, jsem ošklivý šťoura, vím to o sobě. Ale jen se chci zorientovat - 19.6. jste založila téma s tím, že máte tříměsíční štěně krysaříka a jak vás poslední dny zlobí. A 23.6. jste založila toto téma s tím, že jste našli fenku 20.6.
Máte tedy dvě štěňata?
napsal(a):
Tahirko, jsem ošklivý šťoura, vím to o sobě. Ale jen se chci zorientovat - 19.6. jste založila téma s tím, že máte tříměsíční štěně krysaříka a jak vás poslední dny zlobí. A 23.6. jste založila toto téma s tím, že jste našli fenku 20.6.
Máte tedy dvě štěňata?
Aha, to jsi dobrá...to jsem si vůbec nevšimla...
Potom, "Tahirko" promiňte, ale jak je to tedy s tou alergií? Nechci zpochybňovat problémy Vaší dcerky, ale na jednoho psa ano, a na druhého ne?

fikovnice
napsal(a):
Potom, "Tahirko" promiňte, ale jak je to tedy s tou alergií? Nechci zpochybňovat problémy Vaší dcerky, ale na jednoho psa ano, a na druhého ne?
Může být. Manžel měl alergii na mého předešlého psa, a na toho současného zatím žádnou reakci neměl.

Kéž by to bylo jako u vás, Odetto.
Ale já se obávám, že si pořídili čistokrevného krysaříka a zjistili, že to tak úplně krysařík nebude. Tady se jim potvrdilo, že to bude výrazně větší psék a tak tedy ... Ráda bych se mýlila a jsem ochotná se Tahirce hluboce omluvit, pokud to tak není.

Tahirka
napsal(a):
A to mám jako dát pryč dceru?
..zkusila jste skonzultovat s alergoložkou....možná by se dala alergie vašeho dítěte držet za určitých odminek: léky, zvýseny úklid, mytí rukou po hraní se psem, pes spici v jiné mistnosti než dítě a tak podobně....kamarádka takhle drží svou alergii na kočky v přijatelné míře jako jejich chovatelka, kdy jich má doma několik.......

fikovnice
napsal(a):
Nemyslím si, že mají 2 psy. Spíš koupili "tříměsíčního krysaříka", okolí je upozornilo, že mají křížence a tady si to potvrdili.
A ejhle, dostavila se Alergie...
To musí být baba protivná, když vyhání pejsky z domu. A že zase řádí, mrcha jedna, koukněte se třeba na Bazoš
napsal(a):
Máte tedy dvě štěňata?
Jojo, typická alergie.

espiro, smekám.....
plemenem jsi jasný pastevec
napsal(a):
..zkusila jste skonzultovat s alergoložkou....možná by se dala alergie vašeho dítěte držet za určitých odminek: léky, zvýseny úklid, mytí rukou po hraní se psem, pes spici v jiné mistnosti než dítě a tak podobně....kamarádka takhle drží svou alergii na kočky v přijatelné míře jako jejich chovatelka, kdy jich má doma několik.......
Proč?
Nechtějí psa.
Poznali, zjistili , už vědí o čem to je. . .

rapotacka11
napsal(a):
Proč?
Nechtějí psa.
Poznali, zjistili , už vědí o čem to je. . .
..ale tak no...

napsal(a):
espiro, smekám.....
plemenem jsi jasný pastevec
A já jsem očividně vizsla - důvěřivá, čistá duše. 😂

napsal(a):
A já jsem očividně vizsla - důvěřivá, čistá duše. 😂
A já vám to opravdu závidím. Budu spíš ten pastevec...

hele já jsem sice duše pastevecká, ale očividně ignorant
a s hosipem

napsal(a):
hele já jsem sice duše pastevecká, ale očividně ignorant
a s hosipem
Já duše pastevecká teda nejsem, já jsem duše důvěřivá..spíš asi jako Mates, ale máme Ginu a Gina...duše pastevecká... říká, že je jí to všechno putna, že má svojí pastevecký práce víc než dost...a tak dál leží a šetří energií jako správnej pastevec, když se nic neděje a vše je na pohodu. Protože co když večer přijde zlej vlk, tak pak se ta uspořená energie hodí na ochranu nás...oveček...a když vlk nepřijde, tak jí použije na mordování mě a Matese....asi jako tréning na ty vlky.
Tak prej nemám otravovat s tím, jestli má někdo alergii na psy a nebo ne...protože ona už je teda určitě na ty moje dotazy alergická. Ještěže na tu její alergii existují léky a tak teda odcházím pro sušené střívko....
napsal(a):
Nemyslím si, že mají 2 psy. Spíš koupili "tříměsíčního krysaříka", okolí je upozornilo, že mají křížence a tady si to potvrdili.
To musí být baba protivná, když vyhání pejsky z domu. A že zase řádí, mrcha jedna, koukněte se třeba na Bazoš
Já se vůůůbec nechytám, ale přiznávám, že mi to nějak dnes nemyslí...
Takže vy ostatní se domníváte, že "Tahirka" žádné štěně v krabici nenalezla...?
Andrýsek3
napsal(a):
Škoda. Fikovnice ty bys ji nechtěla? Před nějakou dobou jsi sháněla podobného psíka jako byl Floček. A nevypadá, že by z tohoto vyrostl mamut. Moje nabídka pomoci v těžkých chvílích trvá.
Já byla s "Tahirkou" v kontaktu; písnu, že mi ji nabízela...
Nicméně, dokud chodím do práce, tak to fakt nejde, fakt ne - pejsek by se neměl dobře. A k tomu mám 3 moje milované kočky... Ráda bych pomohla, moc ráda, ale bohužel...
Andrýsek3
napsal(a):
Škoda. Fikovnice ty bys ji nechtěla? Před nějakou dobou jsi sháněla podobného psíka jako byl Floček. A nevypadá, že by z tohoto vyrostl mamut. Moje nabídka pomoci v těžkých chvílích trvá.
A Andri, moje zdraví opravdu nic moc...
Nicméně, budu-li někdy doma (myšleno, pokud se dožiju důchodu nebo prostě z nějakého důvodu přestanu pracovat), tak bych Tvé nabídky využila a vážím si jí.
Pokud bych tedy do psíka vůbec šla...
Mým snem je buď nějaký takovýto kříženeček, nebo třeba motýl, ale to vše je hudba budoucnosti.
napsal(a):
A dáš nějaký odkaz na přísl. inzerát na Bazoši?
Jako že "Tahirka" tam psa nabízí? Fakt jsem dnes nějak mimo.

fikovnice
napsal(a):
Já se vůůůbec nechytám, ale přiznávám, že mi to nějak dnes nemyslí...
Takže vy ostatní se domníváte, že "Tahirka" žádné štěně v krabici nenalezla...?
Asi tak nějak si to tu někteří myslíme. Že si koupila štěně s tím, že to bude pražský krysařík. O něm založila první téma. No a pak zjistila, že psík asi kryska nebude a vyroste víc, než by ráda. Ale nechtěla přiznat, že naletěla, tak přišla s pohádkou o nálezu štěněte a teď s další pohádkou o alergii.
Opakuji, třeba se mýlím a jsou to všechno náhody. Třeba má doma krysku a teď i nalzence. Ale vzhledem k tomu, že se tu ptá, jestli by to mohl být krysařík, si myslím, že se nepletu. A přestala reagovat, což tomu taky nepřidává...
napsal(a):
Asi tak nějak si to tu někteří myslíme. Že si koupila štěně s tím, že to bude pražský krysařík. O něm založila první téma. No a pak zjistila, že psík asi kryska nebude a vyroste víc, než by ráda. Ale nechtěla přiznat, že naletěla, tak přišla s pohádkou o nálezu štěněte a teď s další pohádkou o alergii.
Opakuji, třeba se mýlím a jsou to všechno náhody. Třeba má doma krysku a teď i nalzence. Ale vzhledem k tomu, že se tu ptá, jestli by to mohl být krysařík, si myslím, že se nepletu. A přestala reagovat, což tomu taky nepřidává...
Také si říkám, proč nereaguje, nebrání se event. nespravedlivému nařčení...
Navíc "Ir.ma" tedy našla asi i nějaký inzerát na Bazoši (?). V tom případě jsem tedy pěkně naletěla, ještě jsme si i soukromě psaly...
Já si totiž nevšimla, že zde má "Tahirka" ještě druhé vlákno. Kouknu na to.
Tak jsem teď koukla na obě vlákna...a byla by fakt převeliká náhoda, že by měli doma dva tříměsíční psy... Vše se časově překrývá, klasický dotaz na kousání, atd. atd.
Tak to je smutné, POKUD nás zde "Tahirka" tahala za nos.
Pokud ne, i já se převelice omluvím...ale nezdá se mi to pravděpodobné.

fikovnice
napsal(a):
Také si říkám, proč nereaguje, nebrání se event. nespravedlivému nařčení...
Navíc "Ir.ma" tedy našla asi i nějaký inzerát na Bazoši (?). V tom případě jsem tedy pěkně naletěla, ještě jsme si i soukromě psaly...
Já si totiž nevšimla, že zde má "Tahirka" ještě druhé vlákno. Kouknu na to.
Irma byla jen ironická. Že baba jménem Alergie se zbavuje spousty psů.
A páč ti to dnes nepálí / / , tak po lopatě: Nejčastější výmluva pro odeslání nevyhovujícího psa dopryč je alergie.
fikovnice
napsal(a):
A Andri, moje zdraví opravdu nic moc...
Nicméně, budu-li někdy doma (myšleno, pokud se dožiju důchodu nebo prostě z nějakého důvodu přestanu pracovat), tak bych Tvé nabídky využila a vážím si jí.
Pokud bych tedy do psíka vůbec šla...
Mým snem je buď nějaký takovýto kříženeček, nebo třeba motýl, ale to vše je hudba budoucnosti.
Naprosto chápu. Však ony ty tři kočičky taky dají lásku i starost. A nabídka ano stále platí, ale jak říkám nemůžu nic zaručit navždy. Člověk neví jak se život vyvine. Takový kříženec by se mi klidně taky líbil, je to sympaťák. Jo a hlavně ať je brzy zdravotně lépe.

napsal(a):
A páč ti to dnes nepálí / / , tak po lopatě: Nejčastější výmluva pro odeslání nevyhovujícího psa dopryč je alergie.
Ano, přesně tak byla moje narážka myšlena, děkuji za dovysvětlení👍
napsal(a):
No, když jsme u dcery zjistili alergii na psa, tak si vzpomenu, jak můj táta pohladil naše dítě po hlavě a pravil "to je škoda, docela jsme si jí oblíbili", jakože jestli někdo půjde z domu, tak pes teda ne .
Alergii jsme řešili různými opatřeními, třeba pes nesmí do ložnice. Přišla jsem si jako krkavčí matka, protože na dětském hřišti na informaci, že má dítě alergii na psa, reagovaly ostatní matky, mírně zděšeně, že jsme museli dát psa pryč a po informaci, že ne, jen držíme opatření, na mě koukaly teprve zděšeně.Nicméně pejsek už zemřel a my si pořídili dalšího a na toho naše dítě asi žádné projevy alergie nemá a potvrdilo se mi, že s chlupy to opravdu nesouvisí. Předešlý pes prakticky nelínal, po Malině je všude tolik chlupů, že se někdy mimoděk podívám, zda nemám psa bezrsnatého a je to div, pořád jich má na sobě kvanta. Ještě jsou to takový mrchy lítavý, co ani nejdou zamést. Přesto dítě přestalo kuckat a na testech na alergologii to taky dopadlo suprově.

A tak nikdo nezpochybňuje, že člověk samozřejmě může být alergik, o tom žádná.
Ale přece jen - zkuste si na bazoši v sekci psi dát do vyhledávání slůvko "alergie". A budete koukat. Věřím, že víc než polovina z těch alergií tam jsou kecy v peci.

Trickyvoo
napsal(a):
No, když jsme u dcery zjistili alergii na psa, tak si vzpomenu, jak můj táta pohladil naše dítě po hlavě a pravil "to je škoda, docela jsme si jí oblíbili", jakože jestli někdo půjde z domu, tak pes teda ne .
Alergii jsme řešili různými opatřeními, třeba pes nesmí do ložnice. Přišla jsem si jako krkavčí matka, protože na dětském hřišti na informaci, že má dítě alergii na psa, reagovaly ostatní matky, mírně zděšeně, že jsme museli dát psa pryč a po informaci, že ne, jen držíme opatření, na mě koukaly teprve zděšeně.Nicméně pejsek už zemřel a my si pořídili dalšího a na toho naše dítě asi žádné projevy alergie nemá a potvrdilo se mi, že s chlupy to opravdu nesouvisí. Předešlý pes prakticky nelínal, po Malině je všude tolik chlupů, že se někdy mimoděk podívám, zda nemám psa bezrsnatého a je to div, pořád jich má na sobě kvanta. Ještě jsou to takový mrchy lítavý, co ani nejdou zamést. Přesto dítě přestalo kuckat a na testech na alergologii to taky dopadlo suprově.
Nejmladší syn má teď 21, od narození pokud byl nachlazený, tak vždycky mu to sedlo na průdušky. Dětská dr. mně tvrdila, že je to alergie a že musíme dát psy pryč. Naprosto mě dostalo, jak měla za to, že je to hrozně jednoduchý. Prostě dejte je sousedům a bude vyřešeno. 🤦 Já jsem o tom vůbec neuvažovala, prostě mladej se s nimi mazlil jen venku, spával tehdy i v boudě a nějak to samo přešlo. Se psy prakticky vyrůstal a i dnes mně s nimi nejvíc pomáhá, i teď se štěňaty, což je fakt pomoc neocenitelná, protože zvládnout 11 kousků v jednom člověku je fakt nadlidský výkon. 💩 teda uklízím jen já, na to nemá žaludek. Dnes už jsem koukala, jak je možný, že se tak velký 💩 vejde do tak malýho štěněte. 😂
Andrýsek3
napsal(a):
Naprosto chápu. Však ony ty tři kočičky taky dají lásku i starost. A nabídka ano stále platí, ale jak říkám nemůžu nic zaručit navždy. Člověk neví jak se život vyvine. Takový kříženec by se mi klidně taky líbil, je to sympaťák. Jo a hlavně ať je brzy zdravotně lépe.
napsal(a):
Nejmladší syn má teď 21, od narození pokud byl nachlazený, tak vždycky mu to sedlo na průdušky. Dětská dr. mně tvrdila, že je to alergie a že musíme dát psy pryč. Naprosto mě dostalo, jak měla za to, že je to hrozně jednoduchý. Prostě dejte je sousedům a bude vyřešeno. 🤦 Já jsem o tom vůbec neuvažovala, prostě mladej se s nimi mazlil jen venku, spával tehdy i v boudě a nějak to samo přešlo. Se psy prakticky vyrůstal a i dnes mně s nimi nejvíc pomáhá, i teď se štěňaty, což je fakt pomoc neocenitelná, protože zvládnout 11 kousků v jednom člověku je fakt nadlidský výkon. 💩 teda uklízím jen já, na to nemá žaludek. Dnes už jsem koukala, jak je možný, že se tak velký 💩 vejde do tak malýho štěněte. 😂
K té poslední větě: To už jsem koukala o víkendu jak je to možné!
napsal(a):
Můj alergolog to viděl stejně jednoduše. Dcera už chodí k alergoložce, ta je mladá a ta už to ani nenavrhovala, jen nám navrhla ta opatření. Akorát teda není příjemné, že to dcera každému vypráví, tak ty "pohledy" moc příjemné nejsou.
Vyprávěla to i paní, co nám pak dala pejska a kvůli tomu nám váhala ho dát. My ale dceru nechali, aby se nechala od Maliny olízat a záměrně to nemyli a zatímco u předešlého psa jí svědily ruce, u Maliny jí to nic nedělalo. Táta byl bez psa nešťastný, to prostě nešlo mu ho nedopřát.
Trickyvoo
napsal(a):
Můj alergolog to viděl stejně jednoduše. Dcera už chodí k alergoložce, ta je mladá a ta už to ani nenavrhovala, jen nám navrhla ta opatření. Akorát teda není příjemné, že to dcera každému vypráví, tak ty "pohledy" moc příjemné nejsou.
Vyprávěla to i paní, co nám pak dala pejska a kvůli tomu nám váhala ho dát. My ale dceru nechali, aby se nechala od Maliny olízat a záměrně to nemyli a zatímco u předešlého psa jí svědily ruce, u Maliny jí to nic nedělalo. Táta byl bez psa nešťastný, to prostě nešlo mu ho nedopřát.
Jaká opatření, smím-li vědět? Máte dcerku na nějakých lécích (H1-antihistaminika)?
fikovnice
napsal(a):
Jaká opatření, smím-li vědět? Máte dcerku na nějakých lécích (H1-antihistaminika)?
Bere singulair, pes nesmí k nám nahoru, tedy do ložnice, kde dcerka spí. Pak hodně větrat, luxovat, mýt si ruce a obličej. Hlavně jsme jí museli odnaučit, že šla před spaním dluchnit psa, dluchní ho před večerní hygienou a pak už jen říká, pohlaďte ho za mě.

My jsme na alergii šli z opačného konce. Podotýkám, že dcera měla jen rýmu a ucpaný nos, žádné astmatické záchvaty. Pořídili jsme si štěně a jí se objevila alergie - podle vyšetření právě na psí chlupy. Dceři bylo 6 let a nechtěla se za nic na světě psa vzdát. Dohodli jsme se spolu, že zkusíme léčbu šokem.. Nijak jsem jí neomezila styk se psem, naopak jsme naší fence dovolili spát s dcerou v posteli. A tělo si zvyklo. Rýma ustupovala, až zmizela úplně. Už je to skoro 20 let, psy máme stále a dcera je bez reakce na jakéhokoliv psa.
0

XXX.XXX.203.208
Ještě 1x týdně vykoupat psa. To taky pomáhá.

fikovnice
napsal(a):
K té poslední větě: To už jsem koukala o víkendu jak je to možné!
Ode dneška mám o jedno štěně míň, už odjelo do nové rodiny. A zatímco oni si pochvalují, jak malá kadí jen venku a jak je šikovná, tak mně ty hromady doma vůbec neubyly.
napsal(a):
Ode dneška mám o jedno štěně míň, už odjelo do nové rodiny. A zatímco oni si pochvalují, jak malá kadí jen venku a jak je šikovná, tak mně ty hromady doma vůbec neubyly.
Já posledně na našich stránkách nový štěňata nazvala sracím komandem a dostala jsem tam od zaprdlých důchodkyň čočku, jak taková bezcitná ženská může pracovat v útulku. Prej chudáci štěňata, tak hnusně jim říkat.

impact
napsal(a):
Já posledně na našich stránkách nový štěňata nazvala sracím komandem a dostala jsem tam od zaprdlých důchodkyň čočku, jak taková bezcitná ženská může pracovat v útulku. Prej chudáci štěňata, tak hnusně jim říkat.
Jo, to je asi přesný označení.
Jako jo, miluju je, jsou to mazlíci, všechno jim odpustím, i to, že mně překousali šňůru od nabíječky, ale ty hromady jsou obrovský a fakt se těším, až si je rodiny vyzvednou.

napsal(a):
Jako jo, miluju je, jsou to mazlíci, všechno jim odpustím, i to, že mně překousali šňůru od nabíječky, ale ty hromady jsou obrovský a fakt se těším, až si je rodiny vyzvednou.
A co takhle zase nějaké foto?
napsal(a):
Jdete na to totiž úplně špatně, když posíláte pryč prvně ty, co kadí venku. Z čeho by vám pak ubývaly hromady doma, když si tam ta čuňata pořád držíte a jediný slušný stvoření pošlete do svět. To musíte vzít z druhýho konce. Zbavit se prvně prasat a pak si pochvalovat, jak máte doma čisto, až vám budou z novýho domova psát - no máme ho moc rádi, ale ať je venku jak dlouho chce, vždycky se nám podělá v chodbě.

GAELLE
napsal(a):
Joooo taky chci foto. Štěnat ne hoven
😂😂😂

napsal(a):
Tak přidávám, co mám. Moc toho není, protože kvůli 💩 není moc času. 😂
Ta společná fotka, tak ten světlej... ten za všechny ty hromady může, je úplně jasnej. Z pohledu mu kouká, že by jich klidně dělal dvakrát tolik jenom abyste to po něm musela uklízet.

Atheira
napsal(a):
Jdete na to totiž úplně špatně, když posíláte pryč prvně ty, co kadí venku. Z čeho by vám pak ubývaly hromady doma, když si tam ta čuňata pořád držíte a jediný slušný stvoření pošlete do svět. To musíte vzít z druhýho konce. Zbavit se prvně prasat a pak si pochvalovat, jak máte doma čisto, až vám budou z novýho domova psát - no máme ho moc rádi, ale ať je venku jak dlouho chce, vždycky se nám podělá v chodbě.
Já vím. Bohužel jsou teď dovolený a tak, půlka si přijede vyzvednout teď o víkendu, půlka příští víkend. Tak doufat, že 💩 ubydou. 😂

Atheira
napsal(a):
Ta společná fotka, tak ten světlej... ten za všechny ty hromady může, je úplně jasnej. Z pohledu mu kouká, že by jich klidně dělal dvakrát tolik jenom abyste to po něm musela uklízet.
Včera cca v 11 večer jsem je dávala do obýváku. Podotýkám, že vše bylo uklizené a čisté. No, než jsem jich všech 10 přinesla, tak masakr.
Varaxi
napsal(a):
A teď tu máme otázku, co jste měla na mysli, totiž kam jste zapomněla umístit čárku.
Štěňat, ne hoven?
Štěňat ne, hoven?
Tak Gaelle, jak to je?
Ach ten můj češtin.
Sypu si hlavu popelem.
Příště dám tečku. Chci fotku štěnat. Nechci žádná hovna a to ani na fotce.
Dobrou všem, štěnátka jsou krásná, hned bych je poňuchala.
impact
napsal(a):
Asi jste je měla označit nějak jako kakánečková skupinka (podle vzoru e-mimina, apod.)!
napsal(a):
A to jsem byla "Ir.mou" vyzývána, ať přenocuji v ohrádce s nimi!!!
Atheira
napsal(a):
Prej:",,,zbavit se prvně prasat..."
Atheira
napsal(a):
Světlí jsou hlavně kluci, ale řekla bych, že v hovnech se jim holky v poho vyrovnají!
To je super téma!

fikovnice
napsal(a):
Ali, a která je pryč? Jaká barva?
Růžena.