Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.2.2023 11:45

Efe, jak se prosím dostávají Vaši staří mopslíci i jiné krátkonožky zdejších diskutérů na gauč nebo jiné vyvýšené místo?
Panička dělá výtah nebo máte schůdky či jiné udělátko? Uvažuju do budoucna...Děkuju 🐶

1.2.2023 11:50

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Efe, jak se prosím dostávají Vaši staří mopslíci i jiné krátkonožky zdejších diskutérů na gauč nebo jiné vyvýšené místo?
Panička dělá výtah nebo máte schůdky či jiné udělátko? Uvažuju do budoucna...Děkuju 🐶

95% času děláme s páníčkem výtah, když jsou samy doma, tak jsou v pelíškách na zemi, to nechci, aby byly na gauči, aby si při případném seskoku neublížily. A pak máme za gaučem takové pseudoschůdky, který umí používat jen Beunka, ale většinou se stejně jen předkama opře o gauč a štěkne si, že chce vysadit.

1.2.2023 11:56
janaa

XXX.XXX.174.242

Já mám echt vysokou postel,a k té máme schody. Vyráběl páníček,aby byly případně i pro veterány, a taky pro štěňata. K normálně velký posteli jsem měla schůdky kupované. Pro buldočku,mops skočí kamkoli a jakkoli vysoko. Vtipný je,že jak se po schodech naučila chodit jako štěndo Cácora,tak i dneska do postele chodí po schodech,a když spíme někde jinde,tak ani do normálně vysoký postele neskočí,čumí,kde jsou schody

1.2.2023 13:09
aluska

XXX.XXX.197.205

Mám k posteli a ke gauči schůdky. Dva ignorujou a skáčou si vedle nich nahoru i dolu, dva používají vzorně.

1.2.2023 13:25
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):
Já mám echt vysokou postel,a k té máme schody. Vyráběl páníček,aby byly případně i pro veterány, a taky pro štěňata. K normálně velký posteli jsem měla schůdky kupované. Pro buldočku,mops skočí kamkoli a jakkoli vysoko. Vtipný je,že jak se po schodech naučila chodit jako štěndo Cácora,tak i dneska do postele chodí po schodech,a když spíme někde jinde,tak ani do normálně vysoký postele neskočí,čumí,kde jsou schody

blondýna prdon!

1.2.2023 13:45
aluska

XXX.XXX.197.205

Zrzavci napsal(a):
blondýna prdon!

Mirďa taky je od malinka zvyklej chodit do postele po schodech a když jsme někde, kde schody nemaj, tak sedí vedle postele a tvrdí, že musí být nahoru vysazen

1.2.2023 13:47
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

aluska napsal(a):
Mirďa taky je od malinka zvyklej chodit do postele po schodech a když jsme někde, kde schody nemaj, tak sedí vedle postele a tvrdí, že musí být nahoru vysazen

Jako jooo, u jozefpčika to chápu, ale labramůra?
Vidím ji, s tím gezichtem plným neščestí, ana stojí u postele a čeká na záchranu

1.2.2023 13:50
janaa

XXX.XXX.174.242

Ona nečeká na záchranu,čeká na schody jsou snad nějaký pravidla
Hele,fakt je to vtipný,ona vyskočí třista z místa,ale do postele jí to prostě nenapadne opačně,kmarádka má SUV BMW,takovýto co se vyklopuje z kufru takovej ten rantl,ta tam i goldeny zvedá, a Cácora tam z místa skočí,a odmítá počkat,ale to nejni postel,no

1.2.2023 13:54
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):
Ona nečeká na záchranu,čeká na schody jsou snad nějaký pravidla
Hele,fakt je to vtipný,ona vyskočí třista z místa,ale do postele jí to prostě nenapadne opačně,kmarádka má SUV BMW,takovýto co se vyklopuje z kufru takovej ten rantl,ta tam i goldeny zvedá, a Cácora tam z místa skočí,a odmítá počkat,ale to nejni postel,no

No jo tak, prostě do postele jedině po schodech! Kdo jednou zkusí už navždy musí

1.2.2023 13:57
janaa

XXX.XXX.174.242

Zrzavci napsal(a):
No jo tak, prostě do postele jedině po schodech! Kdo jednou zkusí už navždy musí

Přesně tak chodí tam tak od dvou měsíců, a schody tam byly,jsou a budou,tak není důvod,aby schody nebyly součástí každý postele,to dá labradoří rozum

1.2.2023 16:03

janaa napsal(a):
Přesně tak chodí tam tak od dvou měsíců, a schody tam byly,jsou a budou,tak není důvod,aby schody nebyly součástí každý postele,to dá labradoří rozum

😃 jen, aby nějak nerozbily nebo nerozpadly ty schody 🙈 asi by musel páneček udělat nové... šikovná labradobrodějka 🌷

1.2.2023 16:13

aluska napsal(a):

A jaké máte prosím schůdky? Nebyla by fotečka prosím? Nikdo z mužských mi je nevyrobí. Do budoucna plánuju schůdky pořídit. Našemu předchozímu jsme dělali výtah na těžkou prdelínu, když už byl důchodce...teď máme poměrně vysokou postel a tak později bude problém....on teda bělouš skáče do postele jen, když je tam přehoz. To ví, že může 😃

1.2.2023 16:30

95% času děláme s páníčkem výtah, když jsou samy doma, tak jsou v pelíškách na zemi, to nechci, aby byly na gauči, aby si při případném seskoku neublížily. A pak máme za gaučem takové pseudoschůdky, který umí používat jen Beunka, ale většinou se stejně jen předkama opře o gauč a štěkne si, že chce vysadit.

Děkuji...bělouš zatím vyskočí všude sám a vyskočí mi pomalu až k bradě, ale pořád to nebude, to je jasný...už teď mu v těch haksničkách křupe a jeden kyčel má už chycenej. To vím z rtg rok a půl....no a stejně chce furt lítat za balónkem. Když chci s ním jen tak procházkou přejít palouk, stoupne si přede mne a štěká na mne, ať ten balón vyndám z kapsy 🙈
Snažím se to jeho pérování rušit poházenými pamlsky, když přijdu domů, jinak ho mám skoro na hlavě 🙈 měl v popisu, že je hopík...

1.2.2023 19:07
aluska

XXX.XXX.168.15

A jaké máte prosím schůdky? Nebyla by fotečka prosím? Nikdo z mužských mi je nevyrobí. Do budoucna plánuju schůdky pořídit. Našemu předchozímu jsme dělali výtah na těžkou prdelínu, když už byl důchodce...teď máme poměrně vysokou postel a tak později bude problém....on teda bělouš skáče do postele jen, když je tam přehoz. To ví, že může 😃

Fotečka by byla, vyráběli jsme s otcem dvoje, ze dveří od starý univerzálový skříně, která se vyhazovala

1.2.2023 19:15
aluska

XXX.XXX.168.15

A dneska dojel první pětiletku u mě doma Idorek, kterého v jeho 6ti letech už nechtěl majitel a zaplaťpánbůh, že ho, i když ve špatným stavu, daroval dál. Tak se dostal ke mě, podvyživenej a hrbatej, ale to bych nebyla já ( po zkušenostech s lidožravou slovenou ), abych se do toho neobula a neudělal z něj štramáka .Přibral 2 kilíčka, posuny, blokace a vyosení po celým tělíčku porovnala dornovkářka a zbytek spravila moje láska. Bude mu za dva měsíce 11 roků a určitě spolu ještě pár let budem běhat po lese

1.2.2023 20:16

aluska napsal(a):
Fotečka by byla, vyráběli jsme s otcem dvoje, ze dveří od starý univerzálový skříně, která se vyhazovala

Hezký i protiskluzové koberečky 😉👍děkuju...

https://spokojeny-mazlicek.cz/schody/147-schody-pro-psy-shine-ecru-bezove.html

Mám tyhle vyhlídnuté...

A omlouvám se efe za plevelení, možná by to vydalo na samostatné téma...

2.2.2023 08:31
aluska

XXX.XXX.197.205

Hezký i protiskluzové koberečky 😉👍děkuju...

https://spokojeny-mazlicek.cz/schody/147-schody-pro-psy-shine-ecru-bezove.html

Mám tyhle vyhlídnuté...

A omlouvám se efe za plevelení, možná by to vydalo na samostatné téma...

Ty brďo, to je raketa ta cena, ještě že to umíme vyrobit samodomo :-D. JJ, bez koberečků by jim to klouzalo

2.2.2023 08:43
janaa

XXX.XXX.174.242

Vahine - neblbněte,trojschod seženete za šest,sedm stovek úplně v pohodě

2.2.2023 22:41

janaa napsal(a):
Vahine - neblbněte,trojschod seženete za šest,sedm stovek úplně v pohodě

A tak neříkám, že je mám už v košíku, teprve se pomalu rozkoukávám.....hezký jsou ale, že jo 😉 pro prcka....

2.2.2023 22:49

A abych dodržela téma, tak tohle je on, mého srdce šampión a dnes má 7, 5 kila a jiné jméno, protože to dočaska spletla a říkala mu jinak, tak jsme mu nechali to nové...
https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?objid=57722

3.2.2023 08:13

A abych dodržela téma, tak tohle je on, mého srdce šampión a dnes má 7, 5 kila a jiné jméno, protože to dočaska spletla a říkala mu jinak, tak jsme mu nechali to nové...

Ale vy jste ho vykrásnila

3.2.2023 08:49
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Souhlasím s Espiro - má krásnou srst . Jako boa nějaký! :-)

4.2.2023 09:54

Ale vy jste ho vykrásnila

Děkuji, je to milouš roztomilouš

4.2.2023 10:12

Zrzavci napsal(a):
Souhlasím s Espiro - má krásnou srst . Jako boa nějaký! :-)

To se Vám zdá, že má krásnou srst. Kdybyste viděla reál..je tak trochu vatovitá ta srst a v těle prořídlá. Jo ale na krku a hlavě ji má hustší a lepší, proto Vám to tak připadá. Rozdíl je patrný, ale z fotky ne. Je to zřejmě jednak tím, že je kříženec a pak taky, že je vykastrovaný. Ještě nějakou dobu, když přišel k nám, to se srstí šlo a časem se ve kvalitě a hustotě zhoršila. Vykastrován byl asi 14 dní před adopcí.
Teď řešíme od včera ráno krvavý průjem a taky zvracel, ale to zvracení už ustalo. Dostal píchaná ATB a ještě injekci na zklidnění žaludku i střev a prášky na ty střívka, ale název si nepamatuju, berou se po 12h. Včera hladovka a od večera povolená rýže, kuře a mrkev-klasika. Ještě byla v 💩 krev a není to ono. Je smutný a odpočívá, teplotu neměl.
Už se těším na to, až bude zase veselý, jako na té fotce.🌷

4.2.2023 19:57
fikovnice

XXX.XXX.20.198

To se Vám zdá, že má krásnou srst. Kdybyste viděla reál..je tak trochu vatovitá ta srst a v těle prořídlá. Jo ale na krku a hlavě ji má hustší a lepší, proto Vám to tak připadá. Rozdíl je patrný, ale z fotky ne. Je to zřejmě jednak tím, že je kříženec a pak taky, že je vykastrovaný. Ještě nějakou dobu, když přišel k nám, to se srstí šlo a časem se ve kvalitě a hustotě zhoršila. Vykastrován byl asi 14 dní před adopcí.
Teď řešíme od včera ráno krvavý průjem a taky zvracel, ale to zvracení už ustalo. Dostal píchaná ATB a ještě injekci na zklidnění žaludku i střev a prášky na ty střívka, ale název si nepamatuju, berou se po 12h. Včera hladovka a od večera povolená rýže, kuře a mrkev-klasika. Ještě byla v 💩 krev a není to ono. Je smutný a odpočívá, teplotu neměl.
Už se těším na to, až bude zase veselý, jako na té fotce.🌷

Já jsem "Vahine" zase na té mojí pravidelné očistě duše i těla...
Takže mám obavy o moje podnájemníky, i když péče dennodenně je zajištěna.

Vám moc přeji, ať je Bělouš brzy fit a souhlasím výše s "espiro" a dalšími holkami, že jste jej fakt zkrásněla! Jen ta krásná bílá barva!
A boa také sedí!

4.2.2023 21:26

fikovnice napsal(a):
Já jsem "Vahine" zase na té mojí pravidelné očistě duše i těla...
Takže mám obavy o moje podnájemníky, i když péče dennodenně je zajištěna.

Vám moc přeji, ať je Bělouš brzy fit a souhlasím výše s "espiro" a dalšími holkami, že jste jej fakt zkrásněla! Jen ta krásná bílá barva!
A boa také sedí!

Užijte si očistu a odpočiňte si 🌷 a díky za chválu na bělouše😉 je mu zase o něco líp.

6.2.2023 11:06

Zdravíme bělouše a doufám, že už je ok?

Nám teď začla brutálně línat Beunka, až tak, že jí musím vyčesávat. Což ona nesnáší, protože je příšerně lechtivá a to tak, že se nedá ani hladit - jen na hlavě a bříšku, všude jinde se strašně ošívá anebo "startuje motorku". Nemáte nějaký tip na kartáč na podsadu, aby jí to tolik nelechtalo?

6.2.2023 15:40

Nám teď začla brutálně línat Beunka, až tak, že jí musím vyčesávat. Což ona nesnáší, protože je příšerně lechtivá a to tak, že se nedá ani hladit - jen na hlavě a bříšku, všude jinde se strašně ošívá anebo "startuje motorku". Nemáte nějaký tip na kartáč na podsadu, aby jí to tolik nelechtalo?

https://www.petari.cz/kartace-pro-psy/kartac-na-kratkou-psi-srst-william-walker-rub/?gclid=Cj0KCQiA54KfBhCKARIsAJzSrdrswc9JhfQVOBGDFXjMDKKDy1iPGkAZUZOK409TT0nqr1tnauVkSUAaAoT_EALw_wcB

Našla jsem tohle, ale škoda peněz, připomíná mi to kartáč na boty, tak jestli by se Beunka neurazila a panička jí vezme kartáčem na boty?? 🙈
Mám doma takovej větší kartáč na vlasy přímo z kadeřnictví, tak někdy s ním češu vnučky a někdy bělouše, hezky uhlazuje a je jemný 😃 když oni k vám nejezdí ty busy, že bychom zajeli s běloušem vyčesat Beunku no 😉🙈

Hele Efe, oba běloušové dycinky bez podsady, tak úplně nevím no 🤷‍♀️ a ona Beunka už vyhlíží jaro???

Bělouš zažívání už dobrý, spravily to celkem 3 injekce a do soboty bere entizol? Jestli to nepletu?
Ale vyrážku má už dlouho, tak až to dobere a bude úplně cajk, tak nabereme odběry a uděláme stěry, co to teda má...myslely jsme s vet, že to má třeba od ucpaných žlázek, ale ne. Je ve věku, kdy začala prvnímu běloušovi haprovat štítka, tak uvidíme. Zkusím ještě v mezidobí pravidelně ostropestřec, jako poslední nápad alá ifauna 😉

6.2.2023 18:02

Furminator by ji taky lechtal? Co zkusit obyč plastové měkké hřbílko? Mám takové, už ani nevím, kde jsem ho sehnala, jestli je na koně či psy, ale podsadu to u srsti typově podobné mopslí bere kupodivu pěkně. Hladím a zároveň češu.

6.2.2023 18:24

taky používám měkoučký gumový kartáč na hladkosrsté psy (vypadá jak na koně) - mám z počátku devadesátých let minulého století (koupeno pro první dogu) a stále funguje.
A vyluxovat by nešla?? Night miloval luxování kartáčovým nástavcem na čalounění (takový ten maličký kartáček z příslušenství vysavače)

6.2.2023 19:02

Jí lechtá úplně všechno. Budu to muset natočit.

6.2.2023 19:12

Jestli je takhle přecitlivělá (to měla vždycky tak?) a navíc začla hodně línat, možná by to chtělo nějaké širší vyšetření. Píšu to potichoučku, vím, že jste si v poslední době užili trablů dost. Třeba to budou jen plné análky a nic jiného.

7.2.2023 09:46
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

https://www.petari.cz/kartace-pro-psy/kartac-na-kratkou-psi-srst-william-walker-rub/?gclid=Cj0KCQiA54KfBhCKARIsAJzSrdrswc9JhfQVOBGDFXjMDKKDy1iPGkAZUZOK409TT0nqr1tnauVkSUAaAoT_EALw_wcB

Našla jsem tohle, ale škoda peněz, připomíná mi to kartáč na boty, tak jestli by se Beunka neurazila a panička jí vezme kartáčem na boty?? 🙈
Mám doma takovej větší kartáč na vlasy přímo z kadeřnictví, tak někdy s ním češu vnučky a někdy bělouše, hezky uhlazuje a je jemný 😃 když oni k vám nejezdí ty busy, že bychom zajeli s běloušem vyčesat Beunku no 😉🙈

Hele Efe, oba běloušové dycinky bez podsady, tak úplně nevím no 🤷‍♀️ a ona Beunka už vyhlíží jaro???

Bělouš zažívání už dobrý, spravily to celkem 3 injekce a do soboty bere entizol? Jestli to nepletu?
Ale vyrážku má už dlouho, tak až to dobere a bude úplně cajk, tak nabereme odběry a uděláme stěry, co to teda má...myslely jsme s vet, že to má třeba od ucpaných žlázek, ale ne. Je ve věku, kdy začala prvnímu běloušovi haprovat štítka, tak uvidíme. Zkusím ještě v mezidobí pravidelně ostropestřec, jako poslední nápad alá ifauna 😉

Takovejhle podobnej kartáč - na vlasy za pár babek máme taky. Je děs, že všechno, co se nějak otře o psy, koně, kočku asi už taky, stojí majlant, páč se na tom dá vydělat.

Jinak -ad tyhle zažívací excesy - mně se osvědčilo - spíš než rýže, která problém prodlužovala - uvařit brambory, batáty, maso, mrkev vše do měkka a rozmasakrovat v mixéru na kaši. Stejně tak po kastraci Tali - pes tráví bez námahy, bez potíží, vezme si z toho živiny zadara a trávicí trakt se nemusí tak namáhat. Jen člověk jo protože musí krmit častějš, to je fakt. Ale je to takový "froté" jídlo, který pupek pohladí, rýže opravdu problém u nás prodlužovala.

7.2.2023 10:54

Jestli je takhle přecitlivělá (to měla vždycky tak?) a navíc začla hodně línat, možná by to chtělo nějaké širší vyšetření. Píšu to potichoučku, vím, že jste si v poslední době užili trablů dost. Třeba to budou jen plné análky a nic jiného.

Nenee, to má odjakživa, prostě je lechtivá. Já taky, taky na mě nemůže nikdo šáhnout, tak jí chápu

7.2.2023 10:57
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Nenee, to má odjakživa, prostě je lechtivá. Já taky, taky na mě nemůže nikdo šáhnout, tak jí chápu

No na mě někdo sáhnout, tak koupí takovou ale bombu!

7.2.2023 12:52

Zrzavci napsal(a):
Takovejhle podobnej kartáč - na vlasy za pár babek máme taky. Je děs, že všechno, co se nějak otře o psy, koně, kočku asi už taky, stojí majlant, páč se na tom dá vydělat.

Jinak -ad tyhle zažívací excesy - mně se osvědčilo - spíš než rýže, která problém prodlužovala - uvařit brambory, batáty, maso, mrkev vše do měkka a rozmasakrovat v mixéru na kaši. Stejně tak po kastraci Tali - pes tráví bez námahy, bez potíží, vezme si z toho živiny zadara a trávicí trakt se nemusí tak namáhat. Jen člověk jo protože musí krmit častějš, to je fakt. Ale je to takový "froté" jídlo, který pupek pohladí, rýže opravdu problém u nás prodlužovala.

Děkuju za tip, tak příště batátu nebo bramboru k masu a mixnout.
A doufám, že něco takového nás třeba už ani nepotká radši. Bylo mi ho líto 😒

7.2.2023 13:26
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Děkuju za tip, tak příště batátu nebo bramboru k masu a mixnout.
A doufám, že něco takového nás třeba už ani nepotká radši. Bylo mi ho líto 😒

Jo to věřím, takhle jsem trpěla s první Bubinkou právě. Kdybych jí bývala víc naslouchala, mohla to mít kratší. Jenže jsem si furt trvala na tý klasický rejžový dietě. Kdybych jí bývala byla poslechla a rozmixovala jí zpočátku čistě jen a jen to maso, mohlo to mít rychlejší konec.

7.2.2023 20:29
Terven

XXX.XXX.110.191

Ono je to možná těžko pochopitelné, ale u zvířat se tyhlety věci neřídí venkovníma teplotama, ale délkou světelného dne. Takže zatímco náš lidskej kalendář má tuhou zimu, v přírodě už všechno pracuje k jaru.
Co se týče tý rejže...pinčová taky trpěla na krvavý průjmy, prakticky co k nám přišla. Přechod na barf jí udělal dobře, řekla bych, pomohla asi i pasta Probican, ale ty problémy se občas vracely, zejména v obdobích po hárání, v oslabení. A ty průběhy byly horší a horší. Náš současnej vet jí komplet vyšetřil - náběry včetně slinivky, sono břicha. Odčervil Panacurem a dostala na 6 týdnů Entizol. Diagnóza nejspíše IBD - nespecifickej střevní zánět.
Uhájila jsem jí domácí stravu před veterinární hypoalergenní dietou, jsem moc ráda, že jsem našla veterinu, kde doktor není válcující buldozer. Stát se mi to na té předchozí, musela bych buď odejít anebo lhát.
Jako možný alergen jsme vysadili nejdřív všechny ptáky. Dodatečně jsem pak vysadila ještě hovězí a efekt byl vidět hned- tipuju, že hovězí bylo možná problém spíš než ti ptáci.
No a vrátila jsem jí krůtu, krůta je v pohodě.
A vadí jí rýže, přesvědčila jsem se opakovaně, tak už jí nedávám. Resp. dávám jí jenom Vikině, ta s ní problém nemá, miluje ji a na slinivku je bezva.
Jinak brambory, batáty a dýně jsou naše nejoblíbenější přílohy.
Už od prosince je bez Entizolu, bez hovězího a bez potíží

8.2.2023 08:17

Jj, mopsle dycinky začínaj línat na přelomu roku.

8.2.2023 08:26
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Jj, mopsle dycinky začínaj línat na přelomu roku.

sem tedy mopsle, začla sem taky línat - sem hrozně líná totiž!

8.2.2023 08:31

Zrzavci napsal(a):
sem tedy mopsle, začla sem taky línat - sem hrozně líná totiž!

Pokud na to hledíme takto, tak u nás je přelom roku celý rok

8.2.2023 09:36
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Pokud na to hledíme takto, tak u nás je přelom roku celý rok

Já nemít ty ohaře, tak taky línám celoročně. Ale tetkonc hodně, v práci je furt chladno, nejsem schopná se pak zahřát ani tam, kde je vyloženě teplo - venku naštěstí v pohodě - a nejradši bych zalezla sto sáhů pod peřiny.

8.2.2023 09:52

Zrzavci napsal(a):
Já nemít ty ohaře, tak taky línám celoročně. Ale tetkonc hodně, v práci je furt chladno, nejsem schopná se pak zahřát ani tam, kde je vyloženě teplo - venku naštěstí v pohodě - a nejradši bych zalezla sto sáhů pod peřiny.

Přijedou se ohřát, Kleinhof zatím topí

8.2.2023 10:00
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

No doma se taky topí - aji v peci /sakra ty písmena mě pak matou při normálním psaní :D /, ale ten blb tady, jako v práci :D , co to má na starosti není schopen to seřídit tak, aby to topilo , fouká to studený - nebo studený, vlažný. ale sedět v tom celej den je děs. Kdyby to nefoukalo, tak to bude stačit, ale ten kret***én, přesto , že mu to říká vícero lidí, tak tvrdí, že to je v pořádku. No v pořádu to předevšmím on nemá v makovici. taky to má jen jako zátku na tom krku, No a já jsem pak zimomřivá už po celej den.Přes to, že před odchodem do práce se celej systém zblázní a já pak sundavá všechny tři mikiny, co to na sobě mám. Kolegyně dokonce nosí termoprádlo :D

8.2.2023 10:15

Zrzavci napsal(a):
No doma se taky topí - aji v peci /sakra ty písmena mě pak matou při normálním psaní :D /, ale ten blb tady, jako v práci :D , co to má na starosti není schopen to seřídit tak, aby to topilo , fouká to studený - nebo studený, vlažný. ale sedět v tom celej den je děs. Kdyby to nefoukalo, tak to bude stačit, ale ten kret***én, přesto , že mu to říká vícero lidí, tak tvrdí, že to je v pořádku. No v pořádu to předevšmím on nemá v makovici. taky to má jen jako zátku na tom krku, No a já jsem pak zimomřivá už po celej den.Přes to, že před odchodem do práce se celej systém zblázní a já pak sundavá všechny tři mikiny, co to na sobě mám. Kolegyně dokonce nosí termoprádlo :D

Podobná situace vloni zjara, jak zdražily energie a nevědělo se, co bude. Tak nám v březnu vypli v kanclech topení. Bylo tu sice 19 stupňů, ale jak se člověk nehejbá a jen kliká, tak jsme tu seděli v zimních kabátech a já měla na rukou černý kožený rukavice, páč mi ruka přimrzala k myši. Kolegyně se mě bály, prej vypadám jak masovej škrtič

8.2.2023 10:22
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Podobná situace vloni zjara, jak zdražily energie a nevědělo se, co bude. Tak nám v březnu vypli v kanclech topení. Bylo tu sice 19 stupňů, ale jak se člověk nehejbá a jen kliká, tak jsme tu seděli v zimních kabátech a já měla na rukou černý kožený rukavice, páč mi ruka přimrzala k myši. Kolegyně se mě bály, prej vypadám jak masovej škrtič

My to máme stažený furt, nejhorší je to v pondělí, logicky, kdy je celej barák vypnutej, ale to chápu, počítám s tím, Ale ten princip co tu ten idojet nastavil to dělá celý horší, zbytečně. Jenže on to neumí ovládat. Asi si taky pořídím ty rukavice a půjdu toho .............ehm... uškrtit.

8.2.2023 10:25

Si přineste přímotop, ať cáluje za eletryku dyš je blbej!

8.2.2023 10:35

Když jsem dělala na směny, pravidelně se stávalo, že se “zapomnělo” zapnout topení, to jsme tam pak na nočních měli, když bylo teplo, 16 stupňů. Jednou se k tomu rozbila rychlovarná konvice. 😅

19 stupňů mám na homeofficu, a to mi nevadí, ale je to o zvyk. Dřív by mi taky byla zima.

8.2.2023 10:46
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Si přineste přímotop, ať cáluje za eletryku dyš je blbej!

No to právě nesmim :-(

8.2.2023 10:54
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Když jsem dělala na směny, pravidelně se stávalo, že se “zapomnělo” zapnout topení, to jsme tam pak na nočních měli, když bylo teplo, 16 stupňů. Jednou se k tomu rozbila rychlovarná konvice. 😅

19 stupňů mám na homeofficu, a to mi nevadí, ale je to o zvyk. Dřív by mi taky byla zima.

16! tak to bych cípla teda, 16 je málo i na sklad, natož na sezení. Vono já jsem zimomřivá až teď nějak. Venku ne, ale asi na starý kolínka jsem si tu zimomřivost pořídila.

8.2.2023 11:33
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

HEEEEEFEEEEEEEEEEEEE!!
Todle, todle musíte mít! Látka by měla být -doporučováno před časem na Zrzavci- vhodná jako přehoz na gauč dobře pso- ošetřovatelný a tenhle motívek je bomba"

https://teker.cz/potistene-latky/365533-latka-s-potiskem-impregnovane-.html

8.2.2023 11:35

Zrzavci napsal(a):
HEEEEEFEEEEEEEEEEEEE!!
Todle, todle musíte mít! Látka by měla být -doporučováno před časem na Zrzavci- vhodná jako přehoz na gauč dobře pso- ošetřovatelný a tenhle motívek je bomba"

https://teker.cz/potistene-latky/365533-latka-s-potiskem-impregnovane-.html

A do pr... psí díry! Ouplně to vidim jako potah matračky v psím lóži na verandě!

8.2.2023 11:45
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

A do pr... psí díry! Ouplně to vidim jako potah matračky v psím lóži na verandě!

No! právě! Bez toho dál nemůžete existovat. Nevim proč nemaj pižlu teda.

a maj tam i buldočočcí pro janaa

8.2.2023 11:57
janaa

XXX.XXX.174.242

Janaa neumí ani zaštupovat ponožku,takže je naprosto v klidu
A vůbec,to by museli mít látku s mopsem,buldoučkem a labradorama v jednom,a takovou ještě nikdo nevyrobil

8.2.2023 12:28
aluska

XXX.XXX.197.205

Taky máme v kanclu chladněji. Pronajímatel zvedl zálohy na služby na dvojnásobek a začal míň topit. Jsou tu vysoký stropy a když to v pátek odpo úplně vypnou a zapnou zase až v pondělí ráno, trvá minimálně do středy, než je v kanclu jakžtakž. Mám tady fukar na teplej vzduch, jinak by mi mrzly nohy a ruce. Měřáky energií žádná pronajímaná kancelář nemá , takže nám stejně žádný přeplatky nikdy nevrací , tak ať tu nenastydnu.

8.2.2023 12:50
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):
Janaa neumí ani zaštupovat ponožku,takže je naprosto v klidu
A vůbec,to by museli mít látku s mopsem,buldoučkem a labradorama v jednom,a takovou ještě nikdo nevyrobil

to neva, stačí střihnout a přehodit, ne? :-) majj buldodočcí a mopcí zvlášť , labradůry může prezentovat tlapátková látka, stejně nejvíc šécko zasviněj velký psi. I když.... tuhle koukám...... tak naťápáno od MOusese! Musel prolétz někde uhelným dolem nebo co.

8.2.2023 12:51
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

aluska napsal(a):
Taky máme v kanclu chladněji. Pronajímatel zvedl zálohy na služby na dvojnásobek a začal míň topit. Jsou tu vysoký stropy a když to v pátek odpo úplně vypnou a zapnou zase až v pondělí ráno, trvá minimálně do středy, než je v kanclu jakžtakž. Mám tady fukar na teplej vzduch, jinak by mi mrzly nohy a ruce. Měřáky energií žádná pronajímaná kancelář nemá , takže nám stejně žádný přeplatky nikdy nevrací , tak ať tu nenastydnu.

jak já bych si tu přála fukar!

8.2.2023 13:05

Na mopslí látce pozoruji tedy lehký nedostatek, chybí zástupce Šťopek. Ale tak vezmu lihovku a tuto nedbalost samozřejmě napravím.

8.2.2023 13:17
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Na mopslí látce pozoruji tedy lehký nedostatek, chybí zástupce Šťopek. Ale tak vezmu lihovku a tuto nedbalost samozřejmě napravím.

No jejda! to půjde hned. Ostatně, kdyby se janaa trochu snažila, tak tam toho labradůra taky někam vecpe.

8.2.2023 13:18
janaa

XXX.XXX.174.242

Zrzavci napsal(a):
No jejda! to půjde hned. Ostatně, kdyby se janaa trochu snažila, tak tam toho labradůra taky někam vecpe.

Si někam nacpěte vižlu

8.2.2023 13:24
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):
Si někam nacpěte vižlu

dobře

8.2.2023 13:26
janaa

XXX.XXX.174.242

Zrzavci napsal(a):
dobře

Já říkala vižlu,ne baseta

8.2.2023 13:27
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):

je bez PP, co už.

8.2.2023 13:27

Nejni tahle lepší?

8.2.2023 13:30
Varaxi

XXX.XXX.191.78

A teď mi ještě najděte kavalíra. :)

8.2.2023 13:31
aluska

XXX.XXX.197.205

Zrzavci napsal(a):
jak já bych si tu přála fukar!

já ho napřed nechtěla, ale šéf nedal jinak a přinesl. Před vánoci. Od tý doby fouká celou pracovní dobu, je to dobrej kámoš :-D

8.2.2023 13:32
janaa

XXX.XXX.174.242

Zrzavci napsal(a):
je bez PP, co už.

Tak látek s vořechama je všude dost

8.2.2023 13:33

Varaxi napsal(a):
A teď mi ještě najděte kavalíra. :)

Stačí řéct

8.2.2023 13:35
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Stačí řéct

a tu vižlůůůů sim.

8.2.2023 13:36
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):
Tak látek s vořechama je všude dost

Vokate! Ale to nejni vořech, jeho rodiče byli s PP

8.2.2023 13:40

janaa napsal(a):

Jsi drzý čert!

8.2.2023 13:49

Zrzavci napsal(a):
a tu vižlůůůů sim.

Vám povím, že vižluchy nějako nejsou

8.2.2023 13:50
Varaxi

XXX.XXX.191.78

Stačí řéct

A odkaz? Že bych to fakt koupila a udělala z toho povlečení na postel?

8.2.2023 13:53

Varaxi napsal(a):
A odkaz? Že bych to fakt koupila a udělala z toho povlečení na postel?

Na objednávku, a asi se to dost prodraží. Viděla bych to tak na dekorační polštářek

https://www.m-latky.cz/kavalir-king-charles-spanel-p22868-7171

8.2.2023 13:59
Varaxi

XXX.XXX.191.78

Na objednávku, a asi se to dost prodraží. Viděla bych to tak na dekorační polštářek

https://www.m-latky.cz/kavalir-king-charles-spanel-p22868-7171

Děkuji.
Bavlněné plátno nemají, škoda.

8.2.2023 14:00

Zrzavci napsal(a):
a tu vižlůůůů sim.

Tak jsem nakonec našla, ovšem samá cudzina, bohužel. Ale zase hezký.

8.2.2023 14:07
janaa

XXX.XXX.174.242

Jsi drzý čert!

Nejsem,jsem jiskra a pionýr,a my slíbili, že budeme pravdomluvný

8.2.2023 14:08
janaa

XXX.XXX.174.242

Zrzavci napsal(a):
Vokate! Ale to nejni vořech, jeho rodiče byli s PP

Tak pardon,von byl sedmej ve vrhu,je mi to jasný

8.2.2023 14:15
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Jsi drzý čert!

Přééésně!

8.2.2023 14:15
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Vám povím, že vižluchy nějako nejsou

Protože mám šécky doma

8.2.2023 14:17
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):

I pravda se dá vohnout, řikal tudle někdo

8.2.2023 14:17
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):
Tak pardon,von byl sedmej ve vrhu,je mi to jasný

Desátej! Desátej byl!

8.2.2023 14:18
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Tak jsem nakonec našla, ovšem samá cudzina, bohužel. Ale zase hezký.

Jeditíí to by se mi ale líbilo. Ta poslední je boží.

8.2.2023 14:19

janaa napsal(a):

Jiskry ne, ty si pamatuju, dál sem nedošla...

„Slibuji dnes přede všemi, jako jiskra jasná, chci žít pro svou krásnou zemi, aby byla šťastná.“

Vo pravdě ani zmínka!

8.2.2023 14:23
janaa

XXX.XXX.174.242

Bylo to v průkazce. Jiskra je pravdomluvná

8.2.2023 14:23
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Jiskry ne, ty si pamatuju, dál sem nedošla...

„Slibuji dnes přede všemi, jako jiskra jasná, chci žít pro svou krásnou zemi, aby byla šťastná.“

Vo pravdě ani zmínka!

Hefe ale, Vy nemožete jiskru pamatovat,to nejni možný, pokud se teda nejedná o věc Makropulos.

8.2.2023 14:24
janaa

XXX.XXX.174.242

Zrzavci napsal(a):
Desátej! Desátej byl!

Tak to jsou ty uši jasný,to je jiná

8.2.2023 14:27
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):
Tak to jsou ty uši jasný,to je jiná

Asi jak se zarazil v těch porodních cestách, tak se to tam kapánek natáhlo. Nejspíš

8.2.2023 14:28
janaa

XXX.XXX.174.242

Zrzavci napsal(a):
Asi jak se zarazil v těch porodních cestách, tak se to tam kapánek natáhlo. Nejspíš

Nee, byl tam ještě jedenáctej,a ten ho nechtěl pustit, za ty ušiska ho držel,chudáčka

8.2.2023 14:30

Zrzavci napsal(a):

Hefe ale, Vy nemožete jiskru pamatovat,to nejni možný, pokud se teda nejedná o věc Makropulos.

Jsem zvyklá, běžně je mi hádáno až o 25 let méně!

8.2.2023 14:36
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Jsem zvyklá, běžně je mi hádáno až o 25 let méně!

Jako deset let Vám nehádám, to ne, ale prostě jiskrou jste být nemohla.

8.2.2023 14:53

Zrzavci napsal(a):
Jako deset let Vám nehádám, to ne, ale prostě jiskrou jste být nemohla.

A přesto byla. Ale fakt těsně a vo prsa! A teho pijonýra už sem právě nestihla

8.2.2023 15:00
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

A přesto byla. Ale fakt těsně a vo prsa! A teho pijonýra už sem právě nestihla

Ale fakt těsně a vo prsa! A

korejský závodnice ale, že jo?

8.2.2023 15:07

Jeden příklad za všechny: vloni na závodech s morgánětem mě neustále rozhodčí vyhazovali ze třídy Oldies do Mládeže...

8.2.2023 15:15

"My budeme asi tak stejně staří", pravil klasik Taky jsem o jiskry ledva zavadila a pijonýra nestihla. Ovšem mě nikdo nikdá nevyhazuje mezi mládež

8.2.2023 15:27

Po mně chtějí běžně občanku a když se někde vyskytnu s náctiletými děvčaty ze stáje, tak jsem považována za jednu z nich. Dokonalé mimikry!

8.2.2023 15:30

Nemachrujte...

8.2.2023 15:32
Varaxi

XXX.XXX.191.78

"My budeme asi tak stejně staří", pravil klasik Taky jsem o jiskry ledva zavadila a pijonýra nestihla. Ovšem mě nikdo nikdá nevyhazuje mezi mládež

Oblékáte se příliš vyspěle, to je celé. Vezměte si někdy rifle a tričko s Mickey Mousem a běžte si v pátek večer koupit víno do hypermarketu. Uvidíte, že po Vás budou chtít občanku. :)

8.2.2023 15:37

Po mně chtějí běžně občanku a když se někde vyskytnu s náctiletými děvčaty ze stáje, tak jsem považována za jednu z nich. Dokonalé mimikry!

To je krásné (že nejsem sama), a povězte, už vás to začalo bavit? Mně to už 15 let slibují, že prý tuto "vadu na kráse" jednoho dne ocením. Ale zatím to pořád nepřišlo.

8.2.2023 15:39

To je krásné (že nejsem sama), a povězte, už vás to začalo bavit? Mně to už 15 let slibují, že prý tuto "vadu na kráse" jednoho dne ocením. Ale zatím to pořád nepřišlo.

Přeeeesně

6.3.2023 09:45

Dnes ráno opět fofr veterina se Šťopkou, stejný problém jako před dvěma měsíci, jen to tedy opuchlo do ještě větších rozměrů, otok dokonce spadl i pod krk... Takže znovu atb a až to splaskne, tak se nějak zkusí podívat, co tam teda jako je. Jen teda nevím, jak. Protože vzhledem k věku jí rozhodně nechci nechat dát do narkozy, tak jsem zvědavá, co vymyslíme no...

6.3.2023 10:15

Chudina malá, držím palce a všechny tlapky.

6.3.2023 17:52

Dnes ráno opět fofr veterina se Šťopkou, stejný problém jako před dvěma měsíci, jen to tedy opuchlo do ještě větších rozměrů, otok dokonce spadl i pod krk... Takže znovu atb a až to splaskne, tak se nějak zkusí podívat, co tam teda jako je. Jen teda nevím, jak. Protože vzhledem k věku jí rozhodně nechci nechat dát do narkozy, tak jsem zvědavá, co vymyslíme no...

Tak ať je to co nejdřív pryč

6.3.2023 18:27
janaa

XXX.XXX.174.242

Ajaj,ať je babuši brzo lépe. Kevin posílá blízanec

7.3.2023 06:24
fikovnice

XXX.XXX.60.10

Také moc držím pěsti, ať je Šťopička brzy OK. Ale už si nepamatuji, jestli se na něco tehdy přišlo...? Od zubu to nemůže mít?

7.3.2023 08:14
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Efe - sakra!!! Držím Šťopajzně šécko, co je k dispozici a ešče si půjdu někam půjčit!

7.3.2023 11:13

fikovnice napsal(a):
Také moc držím pěsti, ať je Šťopička brzy OK. Ale už si nepamatuji, jestli se na něco tehdy přišlo...? Od zubu to nemůže mít?

Je to (zatím) nespecifický zánět podkoží, zřejmě od cizího tělesa - osina apod. Od zubů, dásní, slinné žlázy, uší, uzliny to není.

7.3.2023 12:11
fikovnice

XXX.XXX.60.10

Je to (zatím) nespecifický zánět podkoží, zřejmě od cizího tělesa - osina apod. Od zubů, dásní, slinné žlázy, uší, uzliny to není.

Aha, tak tady drží tlapajzny 4 bytosti!

15.3.2023 17:01
Dája6

XXX.XXX.68.27

Dobrý den 😉,
prosím Vás mám na Vás všechny prosbu a to takovou, kamarádka se na mě obrátila s tím, že shání fenku Labradora, může být i mix, ale aby spíš byla větší postavou, no prostě mohutnější. Barva je jí celkem jedno, věk max. 4roky. Dokáže přijet na jeden zátah tak nejdále k Praze. Tohle jsou její požadavky.
Útulky má nastavené, že ji každý den vyskakují, ale tím, že má hlavní požadavek fenku tak nemůže sehnat. Já jí ještě navedla na dočasky, ale až dnes.
Tak kdyby někdo věděl o nějaké fenečce budu ráda za zprávu.
Dája

15.3.2023 17:09

Dočasky De De, fena Luna, cca šestiletá (věk není nikdy jistý) kříženka labradora.

15.3.2023 18:19
Dája6

XXX.XXX.68.27

Dočasky De De, fena Luna, cca šestiletá (věk není nikdy jistý) kříženka labradora.

Děkuji, dala jsem si do vyhledávače a našlo dočasku, ale fenečku Luna ne i když jsem důkladně projížděla, tak Lunu tam nemají.
Dája

Vicky.Pollard

15.3.2023 19:06
Vicky.Pollard

XXX.XXX.110.33

Dájo, koukněte i na Bazoš, stačí ve kategorii Psi zadat do vyhledávání "Daruji" a vyjede tam labradorů i mixů povícero...
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/166025046/daruji.php

15.3.2023 19:30

Dája6 napsal(a):
Děkuji, dala jsem si do vyhledávače a našlo dočasku, ale fenečku Luna ne i když jsem důkladně projížděla, tak Lunu tam nemají.
Dája

Na FB má samostatné album. Popř. zavolejte.

15.3.2023 20:14
janaa

XXX.XXX.174.242

Efe- jak je na tom Šťopina?

16.3.2023 05:07
Dája6

XXX.XXX.68.27

Dobré ránko 😉,
Efe já totiž nemám FB, proto jsem ji nenašla. Kontakt určitě předám. Bude ráda.
Vicky ani mě nenapadlo, že nekoukla na Bazoš, určitě upozorním a děkuji.
Dája

16.3.2023 08:16

janaa napsal(a):
Efe- jak je na tom Šťopina?

Otok je pryč, zítra jedeme na kontrolu, ale myslím, že tam nikdo nic neuvidí

16.3.2023 20:55
Fiona.Praha

XXX.XXX.70.195

Dája6 napsal(a):
Dobrý den 😉,
prosím Vás mám na Vás všechny prosbu a to takovou, kamarádka se na mě obrátila s tím, že shání fenku Labradora, může být i mix, ale aby spíš byla větší postavou, no prostě mohutnější. Barva je jí celkem jedno, věk max. 4roky. Dokáže přijet na jeden zátah tak nejdále k Praze. Tohle jsou její požadavky.
Útulky má nastavené, že ji každý den vyskakují, ale tím, že má hlavní požadavek fenku tak nemůže sehnat. Já jí ještě navedla na dočasky, ale až dnes.
Tak kdyby někdo věděl o nějaké fenečce budu ráda za zprávu.
Dája

Pesweb
https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?list_type=&plemeno=&link-utulek=

Luna
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.3464514773870368&type=3

17.3.2023 04:35
Dája6

XXX.XXX.68.27

Fiona

Děkuji 🙏 už přeposílám.
Dája

17.3.2023 08:22

Teď dokonce Dočasky De De hledají umístění pro roční něcojakolabradorku....

17.3.2023 20:50
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.158

Teď dokonce Dočasky De De hledají umístění pro roční něcojakolabradorku....

Tahle?

MOC PROSÍME O POMOC S DOČASKOU PRO NAŠI DONU ⚠️⚠️⚠️⚠️
Hledáme dočasku pro fenku Donu, kterou jsme přijeli před pár týdny z Javorníku. Dona je sotva roční, odrostlé štěně, kříženka labradora, ale menší, asi 20 kilo.
Je to úžasná, veselá, nekonfliktní a hravá fenka, co miluje lidi a v jejich přítomnosti je hodná, bezproblémová.
Se psy i s fenami je také zcela nekonfliktní, vyjde uplně s každým, vychází skvele ve smečce.
Bohužel Dona v nepřítomnosti člověka ničí a demoluje, začala s pelíšky a drobnostmi, které se dají zvládnout, ale postupně se vybičovala k ničení zařízení, nábytku, zkrátka celého domu 😞
Situace je už bohužel úplně katastrofální a vzhledem k tomu, že dočaskářka chodí do práce a jinou, kde by nebyla sama, nemáme, nezvládáme již teď v rámci Dočasek, kamkoli přesunout 😞
Klec by pro ni mohla být riziko, aby si neublížila, potřebujeme nutně, prosím, někoho, kdo je doma, bohužel musíme jinak Donu vrátit do záchytných kotců, odkud přijela, nemáme bohužel nyní jinou možnost, protože ještě ke všemu tomu, začala hárat, tudíž nemůžeme ani využít psí hotel apod.😵😵
Mohl by prosím Doně někdo nabídnout místečko, alespoň po dobu, než dohárá, což bude ještě cca 14 dní 😞
Nachází se u Mělníka.

18.3.2023 05:11
Dája6

XXX.XXX.68.27

Fiona.Praha napsal(a):
Tahle?

MOC PROSÍME O POMOC S DOČASKOU PRO NAŠI DONU ⚠️⚠️⚠️⚠️
Hledáme dočasku pro fenku Donu, kterou jsme přijeli před pár týdny z Javorníku. Dona je sotva roční, odrostlé štěně, kříženka labradora, ale menší, asi 20 kilo.
Je to úžasná, veselá, nekonfliktní a hravá fenka, co miluje lidi a v jejich přítomnosti je hodná, bezproblémová.
Se psy i s fenami je také zcela nekonfliktní, vyjde uplně s každým, vychází skvele ve smečce.
Bohužel Dona v nepřítomnosti člověka ničí a demoluje, začala s pelíšky a drobnostmi, které se dají zvládnout, ale postupně se vybičovala k ničení zařízení, nábytku, zkrátka celého domu 😞
Situace je už bohužel úplně katastrofální a vzhledem k tomu, že dočaskářka chodí do práce a jinou, kde by nebyla sama, nemáme, nezvládáme již teď v rámci Dočasek, kamkoli přesunout 😞
Klec by pro ni mohla být riziko, aby si neublížila, potřebujeme nutně, prosím, někoho, kdo je doma, bohužel musíme jinak Donu vrátit do záchytných kotců, odkud přijela, nemáme bohužel nyní jinou možnost, protože ještě ke všemu tomu, začala hárat, tudíž nemůžeme ani využít psí hotel apod.😵😵
Mohl by prosím Doně někdo nabídnout místečko, alespoň po dobu, než dohárá, což bude ještě cca 14 dní 😞
Nachází se u Mělníka.

Dobrý den
😭 a tak to by neklapalo. Škoda, kamarádka chodí ona i osazenstvo do práce a tohle zlo by naučila i její Labradoritu, to by mi všichni u nich doma poděkovali🙏.
Dája

Jedlina

26.4.2023 17:26
Jedlina

XXX.XXX.49.212

Terven napsal(a):

Ono je to možná těžko pochopitelné, ale u zvířat se tyhlety věci neřídí venkovníma teplotama, ale délkou světelného dne. Takže zatímco náš lidskej kalendář má tuhou zimu, v přírodě už všechno pracuje k jaru.
Co se týče tý rejže...pinčová taky trpěla na krvavý průjmy, prakticky co k nám přišla. Přechod na barf jí udělal dobře, řekla bych, pomohla asi i pasta Probican, ale ty problémy se občas vracely, zejména v obdobích po hárání, v oslabení. A ty průběhy byly horší a horší. Náš současnej vet jí komplet vyšetřil - náběry včetně slinivky, sono břicha. Odčervil Panacurem a dostala na 6 týdnů Entizol. Diagnóza nejspíše IBD - nespecifickej střevní zánět.
Uhájila jsem jí domácí stravu před veterinární hypoalergenní dietou, jsem moc ráda, že jsem našla veterinu, kde doktor není válcující buldozer. Stát se mi to na té předchozí, musela bych buď odejít anebo lhát.
Jako možný alergen jsme vysadili nejdřív všechny ptáky. Dodatečně jsem pak vysadila ještě hovězí a efekt byl vidět hned- tipuju, že hovězí bylo možná problém spíš než ti ptáci.
No a vrátila jsem jí krůtu, krůta je v pohodě.
A vadí jí rýže, přesvědčila jsem se opakovaně, tak už jí nedávám. Resp. dávám jí jenom Vikině, ta s ní problém nemá, miluje ji a na slinivku je bezva.
Jinak brambory, batáty a dýně jsou naše nejoblíbenější přílohy.
Už od prosince je bez Entizolu, bez hovězího a bez potíží

Co všechno ty IDB způsobuje?

Přidejte reakci

Přidat smajlík