Dobrý den, mám 5-ti měsíční fenku bígla.Venku ji pouštím navolno, zatím se nestalo že by utekla, docela poslouchá, tak jsem si oddychl že bíglí útěky se nás snad nebudou týkat.Avšak jsme se potkali s jedním pánem, který má dospěleho bígla a řekl nám, že často štěnata poslouchají ale jak dospějí tak začnou utíkat a neposlouchat.Řekl nám také, že fenky bívají hodnější než psi(my máme fenku)Máme se obávat ?
Moc děkuji za radu,
Tomáš
tomaslempera
napsal(a):
Dobrý den, mám 5-ti měsíční fenku bígla.Venku ji pouštím navolno, zatím se nestalo že by utekla, docela poslouchá, tak jsem si oddychl že bíglí útěky se nás snad nebudou týkat.Avšak jsme se potkali s jedním pánem, který má dospěleho bígla a řekl nám, že často štěnata poslouchají ale jak dospějí tak začnou utíkat a neposlouchat.Řekl nám také, že fenky bívají hodnější než psi(my máme fenku)Máme se obávat ?
Moc děkuji za radu,
Tomáš
Zdravím! Máme psa tohoto plemene, jsou mu 3 roky a svůj první rok prožil jako ten nejhodnější a nejposlušnější pes na světě. Pak to začalo. Útěky byly řádné. Od malička jsme s ním ale cvičili, hlavně "ke mně", "nesmíš" a "pust". Mezi rokem a dvěma života našeho bígla jsme byli skoro v koncích. Dostala jsem ale pár dobrých rad od lidí na netu a hned to šlo líp. Pokud si všimnete, proč bígl zdrhá, tak zjistíte, že vlastně nezdrhá, ale běhá za zvěřinou. A právě toto je ten faktor, na který si, pode mne, musí dávata pozoro každý bíglář - zvěřina v lese. Kdyby té nebylo, tak by se Vás bígl držel, jako klíště.
Takže k Vašemu dotazu. Kdybych dnes, s tím co vím, byla va Vaší kůži, ze všech sil bych se snažila upevňovat svůj dobrý vztah se psem, cvičila bych hlaaavně přivolání a odvolání od různých zajímavostí a počítala s tím, že jednou se jeho lov jaksi může uskutečnit. Pokud Vaše fenka Vás bude mít ráda, vrátí se. Sama sleduji, že moc nemá význam, jestli utíká pes nebo fenka. Ono to asi záleží na každém jedinci. Znám jednoho psa bígla, který se drží paničky jako klíště, kdekoli jsou. Mám naopak druhou známou, které enka zdrhá pokaždé a všude a jakoby toho nebylo málo - nevrací se. Takže nadoživotí skončil na stopovačce a různých jiných vodítkách.
Náš pes prošel mé osobní školení, kterého základem byly informace od cvičitelů a majitelů bíglů a teď je to celkem fajn. Pořád ale cvičíme na stopovačce, aby bíglouš nezapomně, co se sluší...
Přeji hodně radosti! Cvičte s ní a bude to v pohodě.
tomaslempera
napsal(a):
Moc děkuji za radu,
Tomáš
Tomáši obavami nic nezlepšíš, raděj pracuj na dobrém vztahu tvé fenky k tobě a na přivolání! Pán měl pravdu, psi začnou utíkat obvykle až v nebo po pubertě.
rika
napsal(a):
Tomáši obavami nic nezlepšíš, raděj pracuj na dobrém vztahu tvé fenky k tobě a na přivolání! Pán měl pravdu, psi začnou utíkat obvykle až v nebo po pubertě.
Dobrý den, děkuji mockrát za odpovědi.Myslíte si že by mohlo spaní se psem v posteli vztah mezi ním a pánem posílit?
Každopádně moc děkui za odpověď,
Tomáš Lempera
P.S.:Na obrázku moje krásná slečinka
tomaslempera
napsal(a):
Dobrý den, děkuji mockrát za odpovědi.Myslíte si že by mohlo spaní se psem v posteli vztah mezi ním a pánem posílit?
Tomáš Lempera
Ahoj,my mame velice zraveho pejska,kdyz jdeme na vychazku, tak mame s sebou kousky syra nebo piskot a ty udelaji sve.Pejsek prijde na kazde zavolani bez problemu,jak prijde tak ho odmenime a pochvalime.Ohledne spani pejska v postylce s panickem si precti na techto strankach o nasem biglikovi jeho pribeh: www.wilson.wz.cz
alberto
napsal(a):
Ahoj,my mame velice zraveho pejska,kdyz jdeme na vychazku, tak mame s sebou kousky syra nebo piskot a ty udelaji sve.Pejsek prijde na kazde zavolani bez problemu,jak prijde tak ho odmenime a pochvalime.Ohledne spani pejska v postylce s panickem si precti na techto strankach o nasem biglikovi jeho pribeh: www.wilson.wz.cz
Ahoj..my jsme do 8mesicu nemeli zadny problem s privolanim(mame psa)...po 8 mesicich se zacal otrkavat takze uz problemyy nastaly...ted ho to ucim od zacatku a gdyz pribehne odmenu vzdy dostane...ppostupne to stridam jednou s odmenou jednou ne...pamlsky fakt hodne pomuzou...takze to chce plny kapsy...uz od zacatku i gdyz posloucha radsi ho odmenim...preji hodne stesticka jak na vystavach tak i v jinem sporte...
tomaslempera
napsal(a):
Tomáš Lempera
Spát se psem v posteli působí různě na různé lidi. Osobně to neodstuzuji, ale je mi jasné, že je to u psa i u jeho pána prostě o zvyku. Hlavně bych ho nechala v jednom "spacím pokoji" s majitelem. Jinak (také z osobních zkušeností to vím ) bígl se ve spaní dokáže řádně rozvalovat. Takže pokud je Vám to hej, tak jen dotoho!
wera
napsal(a):
Spát se psem v posteli působí různě na různé lidi. Osobně to neodstuzuji, ale je mi jasné, že je to u psa i u jeho pána prostě o zvyku. Hlavně bych ho nechala v jednom "spacím pokoji" s majitelem. Jinak (také z osobních zkušeností to vím ) bígl se ve spaní dokáže řádně rozvalovat. Takže pokud je Vám to hej, tak jen dotoho!
P.S. Vaše fenka je hezká, ale lepší fotka by nebyla?
wera
napsal(a):
P.S. Vaše fenka je hezká, ale lepší fotka by nebyla?
Tady je:
tomaslempera
napsal(a):
Moc děkuji za radu,
Tomáš
Lépe než spaní se psem upevní vaše vztahy splečná aktivní činnost, jako velice vhodný způsob jak upevňovat vztah se psem vidím agility. Poptej se v okolí, zda někde uvedený výcvik probíhá. Při společném cvičení se ti možná podaří fenku trochu unavit a hodně zabavit a o to jde.
tlapka
napsal(a):
Lépe než spaní se psem upevní vaše vztahy splečná aktivní činnost, jako velice vhodný způsob jak upevňovat vztah se psem vidím agility. Poptej se v okolí, zda někde uvedený výcvik probíhá. Při společném cvičení se ti možná podaří fenku trochu unavit a hodně zabavit a o to jde.
Ta je ale šikulka hezká. Ještě taková drobná, štěněcí, asi hodně zvědavá, že? U našeho bígla je to s aktivitou jasná věc, i když právě agility neděláme, ale ve spánku se rád přitulí. Naty to napsala celkem pěkně. Podle mne hlavní je, se se psem pochopit.
Pak už bude mezi Váma jasno, jestli spolu budete spát nebo ne, jestli budete otevírat dveře hostům bez toho, abyste bígla drželi, bude jasné, jestli si psa vemete večer u TV k sobě na gauč atd. Pozoruji, že u majitelů bíglů jsou to velice pružné veci. Každý si se svým bíglem buduje vlastní zvyky a vztah.