Neregistrovaný uživatel

Ahoj, mám možná trochu zvláštní dotaz. Můj známý byl nedávno napaden psem (nejednalo se o nějaké bojové plemeno jak je často prezentováno v médiích ale byl to obyčejný jezevčík). Známý měl velice ošklivě potrhanou nohu skoro až ke kolenu (navzdory tomu že měl na sobě kalhoty které pes bezproblémů prokousl). Zajímalo by mě tedy jak se v podobné situaci chovat a jak útočícího psa co nejefetivněji zlikvidovat. Lze se tomuto vůbec ubránit? Existují nějaké tipy jak může neozbrojený člověk jdoucí normálně po ulici takovouto bestii zabít?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahoj, mám možná trochu zvláštní dotaz. Můj známý byl nedávno napaden psem (nejednalo se o nějaké bojové plemeno jak je často prezentováno v médiích ale byl to obyčejný jezevčík). Známý měl velice ošklivě potrhanou nohu skoro až ke kolenu (navzdory tomu že měl na sobě kalhoty které pes bezproblémů prokousl). Zajímalo by mě tedy jak se v podobné situaci chovat a jak útočícího psa co nejefetivněji zlikvidovat. Lze se tomuto vůbec ubránit? Existují nějaké tipy jak může neozbrojený člověk jdoucí normálně po ulici takovouto bestii zabít?
Ahoj říká se, že je psa nejlepší kopnout.......no, skrátka mezi nohy. Moc si to nedovedu představit v reálu, ale pud sebezáchovi možná udělá svoje. Mě osobně se stalo, že sousedům utekl NO známý úspěšným zakousnutím několika pejsků. Napadl pejska mých rodičů, kterého jsem právě venčila. Jsem zvyklá na koně a jiná velká zvířata, jenom tak si dovedu představit svoji, takřka sebevražednou reakci- skočila jsem po ovčákovi a podařilo se mi ho srazit na zem (já si rozbila koleno), vzápětí jsem ho čapla za kůži jednou rukou v zátylku a druhou dál na krku a zadek jsem mu sevřela mezi nohama. Tak jsem ho držela dokud nedoběhla běsná panička. Měla jsem prostě jenom kliku, že ten pes byl tak fascinovám mým psem, že po mě se ani moc neoháněl. Pak jsem se zbytek dne klepala jak ratlík
. Už to nikdy nechci zažít.
Přeji všem pejskařům hodné a zodpovědné páníčky ostatních pejskům. Jana
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Taky mám strach. U nás potkáváme nevychované a agresivní NO, nedávno za mým psem (šel u nohy) jeden takový vláčel páníka na běžkách za lano. Tak tak jsme uskočili. Páník spadl a pak už ho pes po břiše vlekl asi tři metry, dokud se ten běžkař nechytl stromu Někdo mi doporučil pepřový sprej, že to psa nezraní, ale na 100% zparalyzuje. Máte s tím někdo nějakou zkušenost?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No, já to řeším tak, že se udělám velká, veliká až největší a strašně zařvu mocným hlasem něco jako - jedeš domů, ale už ať tě nevidím, tak bude to?. Zatím mi to vždycky vyšlo, až na jednoho pitbula, ale ten měl naštěstí koš. Tam to ale chtělo fakt hrubou sílu, za kůži na krku k zemi a teprve pak pomohlo - a už se pakuj. Kdyby neměl koš, nemám pejsku, to je fakt. Jenom nevím, jestli je dobře, že tyhle střety řeším vždycky já - pejska si už na to zvykla - potkáme psa a už je na mně tázavý pohled, co já jako s tím? No a já řeknu - zůstaň u nohy, JÁ to vyřeším. Až to jednou nezvládnu, budu mít asi pořádný problém s autoritou.
ges
napsal(a):
No, já to řeším tak, že se udělám velká, veliká až největší a strašně zařvu mocným hlasem něco jako - jedeš domů, ale už ať tě nevidím, tak bude to?. Zatím mi to vždycky vyšlo, až na jednoho pitbula, ale ten měl naštěstí koš. Tam to ale chtělo fakt hrubou sílu, za kůži na krku k zemi a teprve pak pomohlo - a už se pakuj. Kdyby neměl koš, nemám pejsku, to je fakt. Jenom nevím, jestli je dobře, že tyhle střety řeším vždycky já - pejska si už na to zvykla - potkáme psa a už je na mně tázavý pohled, co já jako s tím? No a já řeknu - zůstaň u nohy, JÁ to vyřeším. Až to jednou nezvládnu, budu mít asi pořádný problém s autoritou.
Určitě je to dobře, že svého psa bráníte Vy. Jste šéfem a ten rozhoduje, jak se bude situace řešit. Pes na Vás spoléhá, má k Vám důvěru a věří Vám, proto jste pro něj ten nejlepší vůdce.
ges
napsal(a):
Ano, to je poměrně osvědčený způsob.
Akorát Vás tedy obdivuji, že jste tak "rychlá a hbitá". Dle mých zkušeností, když jde pes po psovi nebo za psem, tak pánička nebo prostě lidi klidně obejde a ignoruje a jde za psem.
Ještě asi by tohle nebyl dobrý postup na jedince vycvičené k práci proti lidem, ale ti snad jsou většinou tam, kde být mají.
Jinak mi byl z více stran doporučen el.paralyzér, nicméně chtělo by to zjistit, jaký výboj lze použít, myslím napětí, které by psovi neublížilo a jen jej omráčilo.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
tak ja sebou vzdy nosim paralyzer,peprak a popripade i vetsi palicu...u nas za mestem je na prochazkach totiz dost agresivnich,i volne pobihajicich psu,a nas labrador by si s kazdym hral,ale ne kazdy by chtel mam strach aby cizi hafan neublizil me ani pejskovi....jinak tady zadny maly pes nechodi skoro ani na voditku..tady se lidi s prominutim chovaji jak hovada-onehda sem potkala pani se vzteklym jezevcikem,ktera misto toho aby si uklidnila sveho psa zacala na me pres celou ulici rvat at si sveho psa uvazu (pritom na voditku byl,ale sel blizko u nohy tak nebylo videt) a okamzite at mu dam nahubek ze je to velky pes
nas si jejiho psa ani nevsiml,ale ze jeji by meho roztrhal,to ji bylo jedno-ale JA sem mela VELKEHO psa
tak sem se vztekla a rekla ze az si vychova jejiho psa tak muj dostane nahubek...a byl klid
misa
napsal(a):
tak ja sebou vzdy nosim paralyzer,peprak a popripade i vetsi palicu...u nas za mestem je na prochazkach totiz dost agresivnich,i volne pobihajicich psu,a nas labrador by si s kazdym hral,ale ne kazdy by chtel mam strach aby cizi hafan neublizil me ani pejskovi....jinak tady zadny maly pes nechodi skoro ani na voditku..tady se lidi s prominutim chovaji jak hovada-onehda sem potkala pani se vzteklym jezevcikem,ktera misto toho aby si uklidnila sveho psa zacala na me pres celou ulici rvat at si sveho psa uvazu (pritom na voditku byl,ale sel blizko u nohy tak nebylo videt) a okamzite at mu dam nahubek ze je to velky pes
nas si jejiho psa ani nevsiml,ale ze jeji by meho roztrhal,to ji bylo jedno-ale JA sem mela VELKEHO psa
tak sem se vztekla a rekla ze az si vychova jejiho psa tak muj dostane nahubek...a byl klid
Po mojí první zkušenosti, kdy se na mého malého bišonka rozběhl velký pejsek / nevím rasu / a málem mu polámal nožičky, začala jsem uvažovat o tom, jak příště reagovat a jak svého pejska ochránit. Napadla mě i možnost paralyzeru. Byl pro mě šok, když majitel velkého psa prošel kolem a ani se neomluvil, prostě jen prošel, totální ignorace z jeho strany mě teda docela vytočila! Přestože celou tuto situaci s úplným klidem viděl z dálky a přitom na svého psa ani nezavolal! Ještě teď, když na to pomyslím, tak jsem pěkně nabroušená.
P.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Máte někdo zkušensot s pepřákem? Je účinný?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
http://www.rescue.sk/real.pearcomp?0?201?p9
Na této adrrese je podrobný návod jak zvítězit v souboji se psem.
UPOZORNĚNÍ:
Všechny techniky uváděné v tomto článku lze prakticky uplatnit pouze v případě přímého, neodůvodněného napadení nebo ohrožení psem, který ohrožuje vás nebo jiného člověka. Jakékoliv jiné využití bude posuzováno soudem jako týrání zvířat a poškozování cizí věci. V případě že se budete bránit policejnímu psovi a jeho psovodovi při služebním zákroku, může to být také hodnoceno jako útok na veřejného činitele. V naší zemi je toto trestné a je postihováno v maximální výši.
krusnohorec
napsal(a):
http://www.rescue.sk/real.pearcomp?0?201?p9
Na této adrrese je podrobný návod jak zvítězit v souboji se psem.
UPOZORNĚNÍ:
Všechny techniky uváděné v tomto článku lze prakticky uplatnit pouze v případě přímého, neodůvodněného napadení nebo ohrožení psem, který ohrožuje vás nebo jiného člověka. Jakékoliv jiné využití bude posuzováno soudem jako týrání zvířat a poškozování cizí věci. V případě že se budete bránit policejnímu psovi a jeho psovodovi při služebním zákroku, může to být také hodnoceno jako útok na veřejného činitele. V naší zemi je toto trestné a je postihováno v maximální výši.
Jic tak "hroznýho" jsem v poslední době nečetla, ale autora článku chápu. Já si v podobné situaci sebe neumím představit... ani malé dítě, které je přeci jenom napádáno častěji než dospělí.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mne se u doternych psu podarilo je zahnat zdalky zadupanim, rvanim, pripadne metanim predmetu nebo pretazeni holi. Kdyz chytam rvouci se psy, tak za kuzi na krku.
Pri napadeni psa clovekem, ktere jsem jednou musela resit, pes stal na zadnich a kousal cloveka do krku, nemela jsem cas to nejak promyslet, vzala jsem ho zezadu za koutky huby, az za stolickami, aby povolil stisk a odcouvala s nim po zadnich nohou pryc. Bylo to hruzne a ten pokousany clovek vypadal tak, ze na to cely zivot nezapomenu.
Tyhle me postupy nemuzu nijak obzvlast doporucovat, krome toho metani predmetu, urcite jsou lepsi. O paralyzeru taky uvazuji
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nedávno mého malého pejska napadl NO. Málem mi ho před očima roztrhal na cucky. Proto jsem si pořídila slzný plyn. Mám v takovém případě nárok použít slzák? Kdyby nás tenkrát nebylo víc a šla jsem jen sama,asi by se ten pes pustil i do mě...
Ahoj, bambinna mojho priatela nedavno napadol pes ale slzak mu nepomohol a ten pes ho pokusal, a hladala som na internete co je proti psom najlepšie, ja si myslim ze najvhodnejsie je pouzit tuto pištol ktorá je omnoho učinnejšia ako slzak : http://www.nesmrtiacezbrane.sk/guardian-angel/guardian-angel-2
bambinna
napsal(a):
Nedávno mého malého pejska napadl NO. Málem mi ho před očima roztrhal na cucky. Proto jsem si pořídila slzný plyn. Mám v takovém případě nárok použít slzák? Kdyby nás tenkrát nebylo víc a šla jsem jen sama,asi by se ten pes pustil i do mě...
Samozřejmě, že ho můžete v takové situaci beztrestně použít.
delta
napsal(a):
Máte někdo zkušensot s pepřákem? Je účinný?
Já mohu potvrdit s pepřákem dobrou zkušenost.
Bydlím na vesnici a mám malého knírače. Už se to tu řešilo někde v tématu Samovenčící psi.
Chodí tu obrovský ovčák, sám...
Jednou jsem ho potkala v polích při venčení mého pejska. Nikde nikdo...plížil se k nám, naježený...
Naše psisko jsem vzala do náruče, pes se k nám rozběhl a začal na mne skákat. Vzpomněla jsem si na slzák, co už nosím delší dobu v kapse.
Pes dostal echt dávku...řval bolestí, skákal, mnul si tlapkami oči.. mezitím jsme stihli utéct. Onehdy jsem ho potkala znovu, já opět psa do náruče...se k nám rozběhl, vyndala jsem slzák...vzpomněl si hned a byl pryč...
Kdybych ho neměla, asi už nemám psa (několik jich už ve vesnici pokousal) majiteli je to jedno