Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.9.2007 16:57

Ahoj chtěla bych se zeptat jak to je když chci chodit na cvičák... Od kolika let tam může pejsek chodit, zda musí mít něco speciálního a zda už musí něco umět. Děkuji za odpovědi

20.9.2007 17:11

alabama17 napsal(a):
Ahoj chtěla bych se zeptat jak to je když chci chodit na cvičák... Od kolika let tam může pejsek chodit, zda musí mít něco speciálního a zda už musí něco umět. Děkuji za odpovědi

Ahoj,
píšem si ohledně koní v Hruškách...

V Tvém případě bych doporučila KK Hostěrádky Rešov, je to asi nejblíž.
Chodím tam taky, je to vždy v neděli od 8 hodin od rána do doby neurčité.

Potřebuješ pejska, odhodlání a především očkovací průkaz s plnou vakcinací (která je tuším od dvou měsíců štěněte při řádném očkování).
Dále jsou ,,nutností" pamlsky. Co má pejsek rád, co mu chutná. Někdo krmí granule, někdo uzeniny. Na kousky tak, aby nebyly ani velké ani malé pro toho kterého psa. A né do sáčku, ale buď se smířit s mastnou kapsou, nebo do ní dát třeba kelímek od jogurtu, cokoliv, jen ne sáček. Nebo obětovat třeba ledvinku atd....
Dále pak vodítko, v podstatě jakékoliv, a řetízkový, obyčejný jednořadový, zapínaný na pevno, nikoliv na stahovák.

No a pak už jen přijít. Teď tam máme hodně štěňat, takže dobré pro vstup nového pejska. Třikrát zdarma a potom se rozhodneš, jestli zůstaneš, nebo jdeš dál...do jiného KK

Klidně se doptej...papa

Nás tam určitě poznáš, jsme jediní :-)

20.9.2007 17:27

kikuska napsal(a):
Ahoj,
píšem si ohledně koní v Hruškách...

V Tvém případě bych doporučila KK Hostěrádky Rešov, je to asi nejblíž.
Chodím tam taky, je to vždy v neděli od 8 hodin od rána do doby neurčité.

Potřebuješ pejska, odhodlání a především očkovací průkaz s plnou vakcinací (která je tuším od dvou měsíců štěněte při řádném očkování).
Dále jsou ,,nutností" pamlsky. Co má pejsek rád, co mu chutná. Někdo krmí granule, někdo uzeniny. Na kousky tak, aby nebyly ani velké ani malé pro toho kterého psa. A né do sáčku, ale buď se smířit s mastnou kapsou, nebo do ní dát třeba kelímek od jogurtu, cokoliv, jen ne sáček. Nebo obětovat třeba ledvinku atd....
Dále pak vodítko, v podstatě jakékoliv, a řetízkový, obyčejný jednořadový, zapínaný na pevno, nikoliv na stahovák.

No a pak už jen přijít. Teď tam máme hodně štěňat, takže dobré pro vstup nového pejska. Třikrát zdarma a potom se rozhodneš, jestli zůstaneš, nebo jdeš dál...do jiného KK

Klidně se doptej...papa

Nás tam určitě poznáš, jsme jediní :-)

Na cvičák můžete se štěňátkem až tehdy, kdy je očkovaný proti vzteklině. Vzteklina se očkuje od tří měsíců do šesti měsíců, ale čím déle, tím pro pejska líp, nejlepší je to až těsně před těmi šesti měsíci.
Kikuska- taky máme berňáčka, jsou mu dva měsíce.

20.9.2007 17:34

marky88 napsal(a):
Na cvičák můžete se štěňátkem až tehdy, kdy je očkovaný proti vzteklině. Vzteklina se očkuje od tří měsíců do šesti měsíců, ale čím déle, tím pro pejska líp, nejlepší je to až těsně před těmi šesti měsíci.
Kikuska- taky máme berňáčka, jsou mu dva měsíce.

Krásné mimi.
Jen by mě zajímal důvod tohoto pozdního očkování?(nemám u sebe očkovák, takže je dost možné, že se očkuje ten třetí měsíc, přeci jen je to již dva a půl let zpět, že) Nedokáži si totiž představit, že někdo s molossem, nebo i tím berňákem, začne chodit na cvičák až v šesti měsících, kor nějaká slečna.
Já takto pozdě začala chodit kvůli neshodám v rodině a to jsem člověk od koní, namakaný a svalnatý a hlavně psa jakžtakž zvládlého.
Ale viděla jsem lidi, které táhne labrador či kdejaké štěně ve třech měsících a v půl roce? No radši ani nemyslet.

Proto bych prosila o vysvětlení

20.9.2007 18:04

kikuska napsal(a):
Krásné mimi.
Jen by mě zajímal důvod tohoto pozdního očkování?(nemám u sebe očkovák, takže je dost možné, že se očkuje ten třetí měsíc, přeci jen je to již dva a půl let zpět, že) Nedokáži si totiž představit, že někdo s molossem, nebo i tím berňákem, začne chodit na cvičák až v šesti měsících, kor nějaká slečna.
Já takto pozdě začala chodit kvůli neshodám v rodině a to jsem člověk od koní, namakaný a svalnatý a hlavně psa jakžtakž zvládlého.
Ale viděla jsem lidi, které táhne labrador či kdejaké štěně ve třech měsících a v půl roce? No radši ani nemyslet.

Ahoj Kiki páááni ty sem jezdíš z takový dálky za koňma a ještě stíháš i cvičák jo? No já mám toho svýho prcka už naočkovanýho. 10. mu byly 3 měsíce... Zdá se že všechno bych měla až na ten obojek... Chtěla jsem tam začít chodit s kamoškou co má staforda (ten to fakt potřebuje).. A najde se tam někdo kdo řekne co a jak, poradí atd??

20.9.2007 18:14

alabama17 napsal(a):
Ahoj Kiki páááni ty sem jezdíš z takový dálky za koňma a ještě stíháš i cvičák jo? No já mám toho svýho prcka už naočkovanýho. 10. mu byly 3 měsíce... Zdá se že všechno bych měla až na ten obojek... Chtěla jsem tam začít chodit s kamoškou co má staforda (ten to fakt potřebuje).. A najde se tam někdo kdo řekne co a jak, poradí atd??

No bez cvičáku to nejde a hlavně nás to mooc baví

Obojek si můžeš dočasně půjčit, než seženeš, jestli tedy bude volný.

Výuka je vždy pod cvičitelem, ten je moc příjemný. Občas, když třeba brigádničí, tak ho zastupuji já, jako nejdéle chodící aktivní člen

Ale vždy dohlíží.

Rád poradí, je ukecaný, vysvětlí.

Je i web, nepletu-li se, tak www.kkhosteradkyresov.wbs.cz

20.9.2007 18:16

kikuska napsal(a):
No bez cvičáku to nejde a hlavně nás to mooc baví

Obojek si můžeš dočasně půjčit, než seženeš, jestli tedy bude volný.

Výuka je vždy pod cvičitelem, ten je moc příjemný. Občas, když třeba brigádničí, tak ho zastupuji já, jako nejdéle chodící aktivní člen

Ale vždy dohlíží.

Rád poradí, je ukecaný, vysvětlí.

Je i web, nepletu-li se, tak www.kkhosteradkyresov.wbs.cz

Jů, tak se pletu, je to www.kkhosteradky.wbs.cz , bez toho resov.

Doufám, že se tedy v neděli uvidíme

20.9.2007 18:42

kikuska napsal(a):
Jů, tak se pletu, je to www.kkhosteradky.wbs.cz , bez toho resov.

Doufám, že se tedy v neděli uvidíme

no tak nevím jestli tuhle neděli, ale pokusím se co nejdřív :) a dík za stránky

20.9.2007 21:58

kikuska napsal(a):
Krásné mimi.

Klidně mrkni na nemoderku, tam se to také řešilo, téma "Kdy očkovat". Vzteklina se může nejdříve ve věku tří měsíců, najdeš to i ve veterinárním zákoně, takže na cvičák se může nejdřívě ve 3 měsících. My máme doma tříletého retrívra, na cvičák jsme chodili od jeho půl roku, ale pravda je, že se psy už trochu zkušenost mám, takže základní povely (ke mně, k noze, lehni, sedni, postav, přines) jsem si ho sama naučila jako malého doma, a na cvičák jsme to chodili jen dopilovat a učit se těžší povely jako odložení za pochodu atd.

21.9.2007 07:38

marky88 napsal(a):
Klidně mrkni na nemoderku, tam se to také řešilo, téma "Kdy očkovat". Vzteklina se může nejdříve ve věku tří měsíců, najdeš to i ve veterinárním zákoně, takže na cvičák se může nejdřívě ve 3 měsících. My máme doma tříletého retrívra, na cvičák jsme chodili od jeho půl roku, ale pravda je, že se psy už trochu zkušenost mám, takže základní povely (ke mně, k noze, lehni, sedni, postav, přines) jsem si ho sama naučila jako malého doma, a na cvičák jsme to chodili jen dopilovat a učit se těžší povely jako odložení za pochodu atd.

To, že se vzteklina očkuje třetí měsíc je mi jasné, psala jsem, že si nejsem jistá, emám přístup k očkováku, takže to beru, ale pořád nemám tu odpověď na to, proč očkovat co nejpozději. Asi mrknu na nemoderku

21.9.2007 09:16

alabama17 napsal(a):

Ahojda,
nevím jak je to jidne, ale u nás je to tak:
Na netu všude jsem četla, že na cvičák můžeš po třetím očkování, tzn cca ve třech měsících. My jsme druhý prošvihli (stěhování, hledání veta a tak) tak jsme měli ve třech teprv druhé a tak jsme tam zašli až těsně před třetím se domluvit, a bylo nám řečeno, že jsme mohli přijít už po druhém, že si štěně už vybuduje ochranné látky. Vzteklina být očkovaná nemusela. I když my jsme ji očkovali cca ve 4 měsících, zároveň se třetím očkováním, protože jsme jeli na dovolenou a chtěli jsme mít jistotu. Takže u nás vzteklinu mít nemusíš, protože jak už tu bylo napsáno, je podle mě taky hloupost, začít psa cvičit někdy v 6 měsících-pokud je to haf, který rychle roste. Krom toho jde to pak hůř, protože do té doby se můžeš dopustit spoustu chyb ve výchově. Ale to je můj názor.
U nás na cvičáku jsme měli první cca dvě hodiny teorie, pak jsme začali individuálku, chůze u nohy, otáčení, teď budem dělat přivolání a odložení a prostě základy, a asi tak po šesti lekcích individuálky (podle toho jak nám to půjde) půjdeme do skupinky...
Takže, potřebuješ psa, odhodlání, pár kaček, pamlsek-třeba piškot, obojek vodítko-samo, a nějakou hračku, třeba uzlík na přetahování.. víc už ti řeknou tam, co potřebuješ...
Hodně zdaru!!!

Přidejte reakci

Přidat smajlík