Hezký večer, mám malý dotaz. Mám štěně berňáka, jsou mu skoro tři měsíce a váží 14kg. Vypije ale velké množství vody, tedy alespoň podle mě je to dost- denně klidně i litr a půl. Je to normální? Máme totiž dospělého retrívra, ale ten pije málo, proto mě toto překvapilo. Ale zase je pravda, že dostává suché granule- namočené je nechce, a také mu dáváme těstoviny s masem. Tak fakt nevím. Děkuji za reakce.
marky88
napsal(a):
Hezký večer, mám malý dotaz. Mám štěně berňáka, jsou mu skoro tři měsíce a váží 14kg. Vypije ale velké množství vody, tedy alespoň podle mě je to dost- denně klidně i litr a půl. Je to normální? Máme totiž dospělého retrívra, ale ten pije málo, proto mě toto překvapilo. Ale zase je pravda, že dostává suché granule- namočené je nechce, a také mu dáváme těstoviny s masem. Tak fakt nevím. Děkuji za reakce.
Musíte sledovat,jestli i podobné množství vyloučí. Pokud ano,tak se nemusíte bát, nkěteří psi jsou takoví "pijáci", někteří třeba jen nárazově, v určitém období.
Pokud ale vyloučí (vyčůrá) jen malé množstvé vody,tak zajděte za vetem, jestli nemá něco s ledvinama a tak.
misule
napsal(a):
Musíte sledovat,jestli i podobné množství vyloučí. Pokud ano,tak se nemusíte bát, nkěteří psi jsou takoví "pijáci", někteří třeba jen nárazově, v určitém období.
Pokud ale vyloučí (vyčůrá) jen malé množstvé vody,tak zajděte za vetem, jestli nemá něco s ledvinama a tak.
vyčůrá toho taky hodně, tak snad s ledvinama nic nemá. On hodně pije už od mala, co jsme si ho přinesli, tak snad je to normální. Taky si ale říkám, že třeba když je takhle ošklivo a zima, tak bývá většinou doma, kde je teplo, navíc je dost chundelatý, tak to může být i tím, že tak pije.
marky88
napsal(a):
vyčůrá toho taky hodně, tak snad s ledvinama nic nemá. On hodně pije už od mala, co jsme si ho přinesli, tak snad je to normální. Taky si ale říkám, že třeba když je takhle ošklivo a zima, tak bývá většinou doma, kde je teplo, navíc je dost chundelatý, tak to může být i tím, že tak pije.
Já to vidím zrovna tak
Pokud pejsek zrovna tak jak pije, také čůrá, určitě je to v pořádku
Já mám doma křížence jacka russella a denně zvládne víc jak litr vody
A venku pak čůrá, že je z toho potopa. Prostě máme asi takové pořádné pijáčky
tapinka85
napsal(a):
Já to vidím zrovna tak
tak to jste mě uklidnili, já už to viděla černě, bála jsem se, aby neměl cukrovku, ale je fakt, že mu jinak vůbec nic není.
tapinka85
napsal(a):
Já to vidím zrovna tak
Určitě bych ho nechala vyšetřit! I když je to odjakživa. Nadměrné pití může být příznakem řady nemocí (cukrovka, Cushingův syndrom, onemocnění ledvin, jater, záněty...), a to, že vyčurá co vypije, vůbec nic neznamená!! (A litr a půl na štěně je teda hodně moc.)
Nechci Vás strašit, chraň bůh, ale umřela mi fena na Cushinga, takže vím, co může znamená zcela nevinně vypadající zvýšený příjem vody.
Lucie
misule
napsal(a):
kdyby ten pes vypil za den ten litr a půl, ale vyloucil jen malo, třeba pul litru, tak by každý den přibral kilo.
To že stejné množství vyloučí neznamená že tam problém není. Může to být cukrovka, onemocnění ledvin, jater... Já bych za vetem radši zašla.