rubie
napsal(a):
Ahojky.Mám roční labutěnku a vždycky když spolu jdeme,tak mi dloube čumáčkem do nohy.Ono to v podstatě ničemu nevadí,ale zajímalo by mě,proč to dělá.
Neporadím ti proč neb to netuším, ale hlídala jsem kamarádce belgickou ovčandu a děla mi to taky, takže by mne zajímalo vysvětlení. Pokud byla fenka na volno, bežela pár kroků přede mnou a co chvíli se ke mě vrátila a šťouchla mi čumákem nad koleno, jako by se přesvědčovala, že za ní pořád jdu. Měla jsem tam oslintané kolečko.:-))) Jinak fenka byla úžasně klidná a poslušná, v životě jsem nezažila vychovanějšího psa.
cathys
napsal(a):
Neporadím ti proč neb to netuším, ale hlídala jsem kamarádce belgickou ovčandu a děla mi to taky, takže by mne zajímalo vysvětlení. Pokud byla fenka na volno, bežela pár kroků přede mnou a co chvíli se ke mě vrátila a šťouchla mi čumákem nad koleno, jako by se přesvědčovala, že za ní pořád jdu. Měla jsem tam oslintané kolečko.:-))) Jinak fenka byla úžasně klidná a poslušná, v životě jsem nezažila vychovanějšího psa.
Mě dloube zezadu, když se nudí, chce se bavit, podrbat. když si ho nevšímám, tal pak už mne nabírá ze spodu špičáčkem, abych si ho už konečně všímala. Podrbu, pobavím se s ním a on zase běží dál. Za chcíli, když není nikde nic zajímavého mě začne znovu nosem upozorňovat, že se chce bavit.
rubie
napsal(a):
Ahojky.Mám roční labutěnku a vždycky když spolu jdeme,tak mi dloube čumáčkem do nohy.Ono to v podstatě ničemu nevadí,ale zajímalo by mě,proč to dělá.
Dloubání čumákem je obecné žadonění o pozornost, o hru, o pomazlení, zkus, jestli nechce, abyste se honily nebo abys šla rychleji nebo se k ní shýbla a pohladila jí nebo házela klacek. Ovšem až na to přijdeš, měj na paměti, že jestli ti to dloubání vadí, posílíš tenhle zlozvyk, fenka zjistí, že to funguje a bude to dělat pořád :-)