Ahoj jsem tu opět .Mám pocit ,že naše hovice bude hárat nebo hárá.Je to strašný,ale zatím to nemůžu poznat.Minulý týden na cvičáku se mě ptali jestli nehárá ,protože pejskům voní.Sleduji jí ji všechny příznaky podle mě má jenom tu krev nikde nevidím.
Na nemoderované diskuzi je hodně článků ,ale nemůžu se prokousat k tomu.Jestli můžu jít na cvičák.A když ne tak, kdy můžu.
Dík
Alena
chibet
napsal(a):
Ahoj jsem tu opět .Mám pocit ,že naše hovice bude hárat nebo hárá.Je to strašný,ale zatím to nemůžu poznat.Minulý týden na cvičáku se mě ptali jestli nehárá ,protože pejskům voní.Sleduji jí ji všechny příznaky podle mě má jenom tu krev nikde nevidím.
Na nemoderované diskuzi je hodně článků ,ale nemůžu se prokousat k tomu.Jestli můžu jít na cvičák.A když ne tak, kdy můžu.
Dík
Alena
S tím cvičákem je to individuální, někam fenky, který hárají můžou, někam ne, zkus tam zavolat a zeptat se...
v g
napsal(a):
Přesně tak, někam můžou a někam ne.........
Krev vidět nemusíš, třeba se čistí sama tak často, že je úplně čistá.....
Má zvětšenou vulvu? Čůrá častěji?
Čůrá poslední dobou docela dost.I z toho jsem nabyla pocit,že to musí přijít.3 června bude mít 10 měsíců.Jestli to má zvětšený nevím.Dívala jsem se až teď a nevím jaký to měla před tím.
chibet
napsal(a):
Dík
Alena
Nektere feny se hodne cisti a tak krvaceni neni videt. Doporucuji vzit kousek bileho papiroveho kapesniku ci jine mekke tkaniny a fenu tzv. vytrit. Pokud objevite stopy krve ci jineho spineni je to jasne. Jinak fenu vytrete treba po hre, kdy hodne hopsa a nestaci se vylizat. Jinak dalsi priznak harani je zvetsena vulva. Pri prvnim harani to poznate, je to opravdu patrne oproti normalnimu stavu u jeste neharajici feny.
Psi citi fenu nekdy i tri tydny predem, poznaji, ze bude harat a maji o ni jiz zvyseny zajem, takze Vase fena muze byt take tzv. pred haranim. Jinak co se tyka cvicaku, tak je to individualni. zeptejte se na tom Vasem instruktora. Na nejaky smi a cvici nakonec a nejaky nesmi vubec a nekam muzou a cvici spolecne s ostatnimi psy, protoze pes ma poslouchat za vsech okolnosti. Takze radim se optat na vasem cvicaku.
chibet
napsal(a):
Dík
Alena
zezacatku harani neni krvavy vytok, ten se dostavi pozdeji
chibet
napsal(a):
Dík
Alena
A už je to tady.Je to jasný.Od kdy to mám počítat?Za dva týdny doufám už bude normální.
Dík za odpovědi a rady
chibet
napsal(a):
Dík
Alena
Taky přidám jednu fotečku .Chodí do vody ,ale jenom po břicho.Plavec z ní asi nebude,ale uvidíme.
chibet
napsal(a):
Taky přidám jednu fotečku .Chodí do vody ,ale jenom po břicho.Plavec z ní asi nebude,ale uvidíme.
nechci vas zklamat ale prumerna doba harani u hovawartich fen (data sbiram na prave ceske hovawarti populaci - pisi o tom diplomovou praci) je cca tech 21dni. Nejnizsi zaznamenana hodnota je tech 14dni (pouze dve feny) a nejvyssi az 30dni...
Jo a nezapomente, kdyz vidim tu plavcici fotecku, ze fena v dobe harani do vody nesmi. hrozi zanety delohy stejne jako u lidi.
janii
napsal(a):
nechci vas zklamat ale prumerna doba harani u hovawartich fen (data sbiram na prave ceske hovawarti populaci - pisi o tom diplomovou praci) je cca tech 21dni. Nejnizsi zaznamenana hodnota je tech 14dni (pouze dve feny) a nejvyssi az 30dni...
Jo a nezapomente, kdyz vidim tu plavcici fotecku, ze fena v dobe harani do vody nesmi. hrozi zanety delohy stejne jako u lidi.
Jo díky za informace.Já jsem si říkala,že týden o tom nevíme + 2 týdny to jsou celkem tři,ale uvidíme.Doufám ,že to poznám kdy skončí.
A dík za radu s tou vodou, chodíme stále k potůčku do kterýho si lehá a tak už tam chodit nebudeme.
Alena