Nasemu pesanovi se na hlave objevil strup,celkem velkej,nahmatala jsem ho pod srsti (je to kavkazak,takze ji ma dlouhou).Nejdriv jsem si myslela,ze si nekde rozbil hlavu,jak furt blbne s nasim druhym psem,ale po tydnu mu to nemizi,naopak se to jakoby vydroluje a vypada to,jako by mel hlavu plnou drobku..Pes si to neskrabe,nic.V po pojedeme k vetovi,ale nevite,co by to mohlo byt?
alishka
napsal(a):
Nasemu pesanovi se na hlave objevil strup,celkem velkej,nahmatala jsem ho pod srsti (je to kavkazak,takze ji ma dlouhou).Nejdriv jsem si myslela,ze si nekde rozbil hlavu,jak furt blbne s nasim druhym psem,ale po tydnu mu to nemizi,naopak se to jakoby vydroluje a vypada to,jako by mel hlavu plnou drobku..Pes si to neskrabe,nic.V po pojedeme k vetovi,ale nevite,co by to mohlo byt?
dle popisu by to mohlo být co nám napadlo štěňátka ...způsobují to kožní paraziti. Dostali jsme na to Strongol ve sprey a do 14 dnů byli všichni o.k. Strupky jsme vyčesali.
alishka
napsal(a):
No to je těžké identifikovat, ale pokud to není dravčík, já bych to viděla spíš na ten strup z nějakého zranění, odření apod.. I takový strup se může vydrolovat... U chlupáčů nějaký utržený, málo nebo vůbec krvácející šrám zpozorujete zpravidla až později či náhodou (nebo vůbec).