Zdravím! Řešíme problém s utíkajícími psy (štěnata ještě). Koupili jsme elektronický plot. Zatím jsme ve fázi zkoušení a nastavování, ale zatím pípání vcelku ignorují po impulzech se maximálně podrbe a nic... Mě ta pecka tedy stačila Máte s tím někdo zkušenosti? Máme dlouhosrstého a krátkosrstého švýcarského bílého ovčáka. Díky
lapata
napsal(a):
Zdravím! Řešíme problém s utíkajícími psy (štěnata ještě). Koupili jsme elektronický plot. Zatím jsme ve fázi zkoušení a nastavování, ale zatím pípání vcelku ignorují po impulzech se maximálně podrbe a nic... Mě ta pecka tedy stačila Máte s tím někdo zkušenosti? Máme dlouhosrstého a krátkosrstého švýcarského bílého ovčáka. Díky
Nikdo s aktuálními zkušenostmi?
lapata
napsal(a):
Dobrý den,
také nám pes utíkal - podlézal pod plotem - a učil to i toho druhého. Pořídili jsme el. plot (asi před dvěma lety) a ten malý (ted 6,5) to ihned pochopil a drží si sám cca metrovou vzdálenost od plotu. Tomu velkému (ted 2,5) jsme museli trochu pomoct, několikrát jsme s ním šli po zahradě a chválili, pak sme se příbližil tam kde už to pípá a jakmile píplo, tak jsme pokárali, teď už chodí sám normálně. Oba psi plot respektují jen na pípnutí, ani ty rany nezkouší
Když jsme hlídali psa známému (měl asi 6měsíců), tak ten dostal několikrát pecku když se přiblížil až k plotu, ale po čase pochopil a sem tam jen ozkoušel, co kdyby náhodou mu to vyšlo :D
Všimla jsem si, že naši psi respektují i tu nejmenší ránu, "jedničku" (na el. výcvikovém obojku) a už je to celkem bolí, oproti tomu ten pes známého nebo od kamarádky "jedničku" nebo "dvojku" uplně ignoroval a něco ucítil až u větší rany.
Asi má každý jiný práh citlivosti...
A tady náš "malej a velkej"