Hárání-sprej proti psům

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.7.2009 10:29
sivelina

XXX.XXX.99.34

Dobrý den, máte ho někdo a pomáhá alespoň trochu? Začala nám poprvé hárat feňule a už jsem po zahradě honila sousedovic vořecha A to máme uzavřený dvůr, jen na jedné straně vrata a ještě plot... Už jsem to ze všech stran obednila. Domů ji vzít nechci, je to velké plemeno, není doma zvyklá a i když jsem ji domu pustila, stejně hned chce ven...
Prý by měl ty psy nějak odpuzovat. Děkuji za odpovědi Silva

13.7.2009 10:45
efka

XXX.XXX.131.253

sivelina napsal(a):
Dobrý den, máte ho někdo a pomáhá alespoň trochu? Začala nám poprvé hárat feňule a už jsem po zahradě honila sousedovic vořecha A to máme uzavřený dvůr, jen na jedné straně vrata a ještě plot... Už jsem to ze všech stran obednila. Domů ji vzít nechci, je to velké plemeno, není doma zvyklá a i když jsem ji domu pustila, stejně hned chce ven...

Tak na tohle vám sprej nepomůže ani náhodou... ten sprej psy nijak neodpuzuje jen překryje a tím lehce zamaskuje charakteristický pach háravé feny tzn. pokud by fungoval správně, tak kolemjdoucí pes ve vzdálenosti několika metrů by neměl fenu řešit jako háravku ovšem jakmile si čuchne přímo k feně tak ho neoblbnete už ničím. Takže radím fenu vzít po dobu hárání domů jinak si koledujete o nežádoucí nakrytí. Případně zavřete fenu do kotce, ale tam musíte dokonale zajistit pletivové/mřížové stěny - protože pokud je fena ochotná spolupracovat což během krycích dnů určitě bude tak k nakrytí a svázání může bez větších problémů dojít i přes stěnu kotce. Jak nejjednodušší řešení se mi jeví držet fenu během ghárání doma a na dvorek či zahradu pouštět jen pod dozorem.

13.7.2009 10:47
agro

XXX.XXX.17.86

sivelina napsal(a):

Tak na sprej bych v žádném případě nesázela. Je to jen nouzovka, např. na vycházky apod. ale nakrýt ji může i přes to! Na některé psy to prostě nefunguje. Pokud se k vám psi dostanou a oni se dostanou i když si myslíte, že tenhle plot nepřelezou, nepodhrabou se apod. , to ještě nevíte co dokáže správný vořech když cítí háravku. Jestli můžu radit, tak si ji vemte domů, nasaďte kalhotky a nespusťte ji z očí. nepořádek doma bude to nejmenší v porovnání s nakrytou fenou (štěnátkem) při prvním hárání.

Přidejte reakci

Přidat smajlík