I kdyz si "nepotrpim" na predavani nechtenych zviratek, nedalo mi tohle "neukazat"... Mozna uz pesana ani nemaji, ale mozna i jo, nikde se mi nepodarilo najit, jak dlouho aukce uz probiha, tak treba by se tu nasel nekdo, kdo ma argentiny rad... Ja mam bohuzel jorku, dalmatinku a pritel rotvajlerku, takze u me to nepripada ani v uvahu, i kdyz se mi libi....
A doufam, ze to neni nejakej zert nebo hoax, ci jak se tomu rika... Pokud ano, tak se omluvuju a prosim o smazani...
http://aukro.cz/item84800 3343_dogo_argentino_argentin ska_doga.html#gallery (2 mezery)
klementynka
napsal(a):
I kdyz si "nepotrpim" na predavani nechtenych zviratek, nedalo mi tohle "neukazat"... Mozna uz pesana ani nemaji, ale mozna i jo, nikde se mi nepodarilo najit, jak dlouho aukce uz probiha, tak treba by se tu nasel nekdo, kdo ma argentiny rad... Ja mam bohuzel jorku, dalmatinku a pritel rotvajlerku, takze u me to nepripada ani v uvahu, i kdyz se mi libi....
A doufam, ze to neni nejakej zert nebo hoax, ci jak se tomu rika... Pokud ano, tak se omluvuju a prosim o smazani...
http://aukro.cz/item84800 3343_dogo_argentino_argentin ska_doga.html#gallery (2 mezery)
Ne, hoax to není, je to skutečný inzerát, pravdivý. Ty kecy o "když se nikdy neozve, nechám psa utratit"..to je strašný. Ovšem častý. Myslím, že jen majitel vydírá. Žádný utracení se konat nebude.
vasilek
napsal(a):
Může veterinář ze zákona utratit zdravého psa?
Ano muze, mnoho lidi si diky zakonu na ochranu zvirat (je tam neco ve smyslu, ze nelze bezduvodne usmrtit zdrave zvire) mysli, ze nemuze. Zakon na ochranu zvirat obsahuje take, kdy a jak lze zvire usmrtit a jednim z duvodu je regulace populace, do cehoz v podstate spadaji vsichni psi, ktere chce majitel nechat utratit zdrave, vcetne nechtenych kotat, stenat.. Takze veterinar muze utratit zdraveho psa, zda to udela nebo ne je vec druha a mnohdy povazuji za lepsi, kdyz to udela, protoze se nekdy stane, ze se pak majitele snazi usmrtit psa sami nejruznejsimi zpusoby, lepsi variantou pro psa je, kdyz vyhledaji veterinare, ktery je ochoten to udelat, popripade veterinare, ktery sezene psovi novy domov (toto vsak neni lehke a veterinar neni utulek, tak neni divu, ze mnoho z nich se nesnazi tato zvirata zachranovat)
klementynka
napsal(a):
přijde mi to něco jako vyhrožování, pokad se nenajde pániček, pes půjde utratit. Bych se styděla vůbec takovej inzerát podat už jen kvůli tomu, že si to přečtou známí a co si budou o mě myslet
kes
napsal(a):
Ano muze, mnoho lidi si diky zakonu na ochranu zvirat (je tam neco ve smyslu, ze nelze bezduvodne usmrtit zdrave zvire) mysli, ze nemuze. Zakon na ochranu zvirat obsahuje take, kdy a jak lze zvire usmrtit a jednim z duvodu je regulace populace, do cehoz v podstate spadaji vsichni psi, ktere chce majitel nechat utratit zdrave, vcetne nechtenych kotat, stenat.. Takze veterinar muze utratit zdraveho psa, zda to udela nebo ne je vec druha a mnohdy povazuji za lepsi, kdyz to udela, protoze se nekdy stane, ze se pak majitele snazi usmrtit psa sami nejruznejsimi zpusoby, lepsi variantou pro psa je, kdyz vyhledaji veterinare, ktery je ochoten to udelat, popripade veterinare, ktery sezene psovi novy domov (toto vsak neni lehke a veterinar neni utulek, tak neni divu, ze mnoho z nich se nesnazi tato zvirata zachranovat)
Není to, ale z důvodu regulace, při nákaze či hromadném onemocnění zvířat? Já to pochopila tak, že třeba při výskytu ptačí chřipky je utracena i zdravá drůbež, to je ten důvod regulace.
Ale možná je to špatné znění či jsem to špatně pochopila.
§ 5
(1) Nikdo nesmí bez důvodu usmrtit zvíře.
(2) Důvodem k usmrcení je:
a)
využití produktů hospodářského zvířete,
b)
slabost, nevyléčitelná nemoc, těžké poranění, genetická nebo vrozená vada, celkové vyčerpání nebo stáří zvířete, jsou-li pro další přežívání spojeny s trvalým utrpením,
c)
bezprostřední ohrožení člověka zvířetem,
d)
výkon práva myslivosti a rybářství podle zvláštních předpisů,2a)
e)
nařízené ochranné a zdolávací opatření2b) při výskytu nákazy2c) nebo jiného hromadného onemocnění zvířat,2d)
f)
ukončení pokusu na pokusném zvířeti,
g)
regulování populace hospodářských zvířat, pokusných zvířat, zvířat v zájmových chovech, zvířat v lidské péči a volně žijících zvířat,2e)
h)
opatření v boji proti škůdcům.2f)
iveth
napsal(a):
přijde mi to něco jako vyhrožování, pokad se nenajde pániček, pes půjde utratit. Bych se styděla vůbec takovej inzerát podat už jen kvůli tomu, že si to přečtou známí a co si budou o mě myslet
Tak to vidite vy, ale spousta lidi jsou pitomci.
Ani ty pravidla si neprectou: http://www.aukro.cz/help_item.php? zoom=N&zoom=N&zoom=N&item=323 - 1 mezera
nomercy
napsal(a):
Tak to vidite vy, ale spousta lidi jsou pitomci.
Ani ty pravidla si neprectou: http://www.aukro.cz/help_item.php? zoom=N&zoom=N&zoom=N&item=323 - 1 mezera
Jeste jsem chtel napsat, ze prave ta poznamka o utraceni se zrejme nekomu nelibila. Tak to smazali. Puvodni inzerat jsem necetl.
iveth
napsal(a):
Jo, taky bych nikdy v inzerátu nevyhrožovala utracením.
Ale vím o případu, kdy se někdo potřeboval zbavit psa KAO - 7 letý, ostrý hlídač. A taky měl u inzerátu, že do toho a toho dne pokud si psa někdo nevezme, ho nechá utratit.
Psa mi bylo líto a tak jsem paní psala o více ifno o psovi (máme doma už smečku 4 psů, tak aby jakž takž zapadl) a neozvala se. Asi za týden po mém mailu inzerát smazala(myslím, že 2 dny před tím datem, kdy toho psa chtěla utratit). Jen by mě celkem zajímalo, jak to dopadlo.
Uživatel s deaktivovaným účtem
hortova
napsal(a):
Není to, ale z důvodu regulace, při nákaze či hromadném onemocnění zvířat? Já to pochopila tak, že třeba při výskytu ptačí chřipky je utracena i zdravá drůbež, to je ten důvod regulace.
Ale možná je to špatné znění či jsem to špatně pochopila.
§ 5
(1) Nikdo nesmí bez důvodu usmrtit zvíře.
(2) Důvodem k usmrcení je:
a)
využití produktů hospodářského zvířete,
b)
slabost, nevyléčitelná nemoc, těžké poranění, genetická nebo vrozená vada, celkové vyčerpání nebo stáří zvířete, jsou-li pro další přežívání spojeny s trvalým utrpením,
c)
bezprostřední ohrožení člověka zvířetem,
d)
výkon práva myslivosti a rybářství podle zvláštních předpisů,2a)
e)
nařízené ochranné a zdolávací opatření2b) při výskytu nákazy2c) nebo jiného hromadného onemocnění zvířat,2d)
f)
ukončení pokusu na pokusném zvířeti,
g)
regulování populace hospodářských zvířat, pokusných zvířat, zvířat v zájmových chovech, zvířat v lidské péči a volně žijících zvířat,2e)
h)
opatření v boji proti škůdcům.2f)
Ne, utracení zdravé drůbeže v ohnisku ptačí chřipky se provádí v rámci mimořádných veterinárních opatření, tudíž podle bodu e)
Regulace populace je opravdu tohle, utracení zdravých přebytečných zvířat. V novém znění zákona je k tomuhle bodu ještě vysvětlení, že se tak myslí komplexní opatření proti přemnožení, tzn. když nechám utratit novorozená štěňata, měla bych ještě k tomu nechat vykastrovat tu fenu, aby se to neopakovalo, jenže víte, jak to je. Osobně jsem radši, když je pes utracený T61, než když ho někdo přiváže uprostřed lesa ke stromu, umlátí lopatou nebo utopí v sudu. Co na tom, že utýrání zvířete je trestný čin, víme, jak to ve skutečnosti chodí, že.
Love vera
XXX.XXX.68.148
Hello good day i am happy to connect with you my name is vera i will be happy to Talk to you please send me mail so that you will know me more pleasure to read from you thanks
(verazokaya@hotmail.com)
Dobrý deň, dobrý deň Som rád, že sa s vami spojiť volám sa vera Budem rád s vami hovoriť, prosím pošlite mi e-mail, takže mi bude vedieť viac potešenie čítať z vás vďaka.