Špatně čitelné tetování

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.6.2010 18:16
jituliino

XXX.XXX.64.250

Máte prosím Vás někdo radu, jak na špatně čitelné tetování? Psisko jaksi narostlo no... :-)) A když je přejímka tak je to pak problém...děkuji za každou radu smajlík

29.6.2010 18:53
monika s

XXX.XXX.90.12

jituliino napsal(a):
Máte prosím Vás někdo radu, jak na špatně čitelné tetování? Psisko jaksi narostlo no... :-)) A když je přejímka tak je to pak problém...děkuji za každou radu smajlík

Načipovat, nebo přetetovat - to ale nejlépe v narkoze třeba při RTG kyčlíí apod...

29.6.2010 23:10
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.195.228

jituliino napsal(a):

očipovat, ale zjistěte si nejdřív jaký požadavky má chovatelský klub plemene, protože někde trvají na tom, aby byl u čipování nebo přetetování byl přítomný poradce chovu a jiný blbosti, ale většinou stačí očipovat, a pak poslat PP s vlepenou nálepkou na plemenku k registraci.

30.6.2010 08:40
conty

XXX.XXX.224.2

Přetetovávala jsem ve čtyřech měsících BO,vet mi dal razítko o přetetování a bylo.Po třech letech jsem fenku prodávala a po dalších šesti se mi vrátila z ,,tramtárie".Naštěstí bylo t.č.dobře čitelné...:-)

30.6.2010 09:58
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.195.228

conty napsal(a):
Přetetovávala jsem ve čtyřech měsících BO,vet mi dal razítko o přetetování a bylo.Po třech letech jsem fenku prodávala a po dalších šesti se mi vrátila z ,,tramtárie".Naštěstí bylo t.č.dobře čitelné...:-)

jenomže zrovna malinois klub má od loňska podmínku přítomnosti poradce chovu nebo funkcionáře přetetování nebo čipování z důvodu nečitelnosti tet.smajlík

30.6.2010 13:01
conty

XXX.XXX.224.2

Dík za info,je tomu už devět let,tak je jasný,že se mohla spousta věcí změnit.Jen jsem chtěla říct,že je označení psa jakkoli strašně důležité:-)

30.6.2010 19:57
indi

XXX.XXX.131.120

Když už je tady toto téma, vložím dotaz na čipování. Mám voříška, a přestože má známku i srdíčko s naší adresou, ráda bych ho pro případ nechala čipovat. Zajímalo by mě, zda je čip hmatatelný a kam se dává? A když se pes zaběhne, je odchycen a dán do útulku, kontrolují, zda má čip? A pokud by si psa někdo nechal a dejme tomu, že s ním půjde k veterináři, bude veterinář čip hledat? Jde mi o to, abych nenačipovala voříška, a pak si někdo řekne, že to není pes s PP, tak čip nemá. Děkuji za reakce.:-)

30.6.2010 20:13
impact

XXX.XXX.195.92

indi napsal(a):
Když už je tady toto téma, vložím dotaz na čipování. Mám voříška, a přestože má známku i srdíčko s naší adresou, ráda bych ho pro případ nechala čipovat. Zajímalo by mě, zda je čip hmatatelný a kam se dává? A když se pes zaběhne, je odchycen a dán do útulku, kontrolují, zda má čip? A pokud by si psa někdo nechal a dejme tomu, že s ním půjde k veterináři, bude veterinář čip hledat? Jde mi o to, abych nenačipovala voříška, a pak si někdo řekne, že to není pes s PP, tak čip nemá. Děkuji za reakce.:-)

To je bohužel hrozně individuální.. Čip je hmatný, když víš, kde je a kde ho hledat. Dává se na levou stranu krku, většinou. Útulky většinou čip kontrolují. Většinou. Najdou se i takové, kteří nekontrolují ani tetování, bohužel. Ale myslím, že těch, co to kontrolují, bude většina. Totéž s vetem. pokud ho někdo najde a půjde s ním k vetovi na očkování, tak ho asi nenapadne hledat čip a navíc, ne všichni veterináři mají čtečku. Pokud s ním půjde k vetovi jako s nalezencem, napadnout by ho to mohlo.

Já bych do toho být Vámi šla. Přecejen zvyšujete šance na možné nalezení Vás, jako majitele.

1.7.2010 06:42
tetrivek

XXX.XXX.144.136

Tento týden jsem byla nechat u veterináře načipovat štěně, je půlroční s PP, takže tetování má. Vet říkal, že to zadá na internetu do evidence, schovala jsem si jedno potvrzení a druhé poslala na centrální registr zvířat někam do Brna. Bohužel nemůžu vygooglit stránky, kde bych si zkontrolovala jestli je pes zaregistrovaný. Na tom potvrzení nejsou žádné wwww stránky..........Našla jsem na netu ještě jeden registr, kde se musím sama zaregistrovat za 250Kč, a tam uvádějí že nespolupracují s tím centrálním registrem nebo existuje několik druhů těch čteček, takže to znamená i když někdo psa přečte, napíše do vyhledávače kód a zrovna ho bude hledat na jiných stránkách, tak stejně nezjistí čí je to pes. Přemýšlím kolik ještě tady v ČR existuje takových databází smajlík a jsem z toho zoufalááááásmajlík

1.7.2010 10:02
tetrivek

XXX.XXX.144.136

Díky smajlíksmajlíksmajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík