Senior - venku nebo uvnitř?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.12.2010 18:39
6kaca6

XXX.XXX.204.27

Dobrý den, mám doma 10ti letého leonbergra a nyní řešíme dilema zdali ji nechat venku nebo dát dovnitř. Je zvyklá být celý život venku, ale před cca 3mi lety se objevil problém s ramenním kloubem - dávali jsme alavis a nyní je už v pořádku, pouze po větší zátěži kulhá (když jdeme třeba na více jak 3h ven) a letos z jara si utrhla křížový vaz v koleni - taky už je v pořádku. Vzhledem ale k jejímu věku (který sice není až tak závratný, ale taky to není žádla mladice už) se jí již samozřejmě hůře vstává (začalo cca v létě) a nyní jak mi přelínavala, tak jsem ji vyčesala, ale nemá pod srstí žádnou podsadu. Veterinář udělal rozbor krve, celkově ji prohlédl, ale je v pořádku. Nasadili jsme roboran, lososový olej a uvidíme. Fenka je taky celý život hubenější (ne a ne přibrat at krmíme čímkoli) - nyní má cca 35kg, ale je i drobnější (výškově). Právě i z tohoto důvodu mám strach nechat ji venku v mrazech - má dřevěnou boudu v které má dostatek slámy, ale stejně v ní nechce být nemá přehled (i když oproti lonským rokům je v ní častěji, dřív tam chodila jen spát a někdy ani to ne) a leží většinou venku na sněhu. Taky mi posledních pár měsíců připadá taková smutnější, už z ní nesrší energie tak jako dřív... A ještě k tomu jsme před cca měsícem našli fenečku, která je s námi doma a velká (leon) se do domu začal nyní tlačit taky - cca týden zpět, a nevím zdali tím, že žárlí nebo tím, že je jí třeba zima (klepat se jsem ji neviděla). Taky jsme venku měli 2 dlouhosrsté kočky, které jsme včera vzali domů taky (jedna je mladá, zažívá první zimu a druhou máme druhou zimu - první byla doma přes největší mrazy cca měsíc) a leonovi mi připadá, že je venku smutno. Myslíte, že bude doma štastnější? Nebo ji raději nechat venku - co klouby, mráz a žádné tukové zásoby a ještě k tomu žádná podsada?

3.12.2010 21:32
gyoker

XXX.XXX.179.187

Já osobně bych ji určitě vzala domů.:-)

3.12.2010 23:52
mojipsi

XXX.XXX.165.49

Mám senorku kolii dlouhosrstou taky doma, ted´ v mrazech mám doma teda všechny venkovní psy-jsou ve verandě,kde se málo topí. I na zdravý kloub je takto velký mráz dost problém natož na nemocný. Vzala bych ji domů.

3.12.2010 23:50
6kaca6

XXX.XXX.204.27

No tak vzali jsme ji domů, ale leží v koutě a je taková přešlá - měla zákaz chodit do domu, tak je asi taková vykulená. Uvidíme zítra...

3.12.2010 23:54
czizecka

XXX.XXX.106.200

6kaca6 napsal(a):
No tak vzali jsme ji domů, ale leží v koutě a je taková přešlá - měla zákaz chodit do domu, tak je asi taková vykulená. Uvidíme zítra...

Tak jí chvalte, ona pochopí že je to v pořádku, že nedělá nic špatného.. to je dobře že jste jí vzali dovnitř.. odnesly by to klouby

Přidejte reakci

Přidat smajlík