Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

happyhvezda

5.2.2011 11:19
happyhvezda

XXX.XXX.92.21

Dobrý den, mám doma 2 letou Akita Inu. Od štěněte má zlozvyk drbat se. U veterináře jsme s tým byli několikrát a nic v srsti nenašel. Fenka je pravidelně odčervovaná. Jde tento zlozvyk odstranit?

5.2.2011 11:53
agata

XXX.XXX.24.94

a nemůže být na něco alergická? kde se hlavně drbe?

5.2.2011 11:55
pinoha

XXX.XXX.252.250

Velmi často je svědění a následné škrábání příznak alergie na krmivo! To Vám veterinář neřekl?
Pokud to dělá od štěněte, není to zlozvyk! Zlozvyky vznikají a vyvíjejí se postupně.
Lucie

5.2.2011 11:55
pinoha

XXX.XXX.252.250

agata napsal(a):
a nemůže být na něco alergická? kde se hlavně drbe?

Ha, byla jste rychlejší! :-)
L*

happyhvezda

5.2.2011 11:57
happyhvezda

XXX.XXX.92.21

Ona všude kde to jde .Uši,krk, zada ( to se škrabe zubama )

happyhvezda

5.2.2011 11:58
happyhvezda

XXX.XXX.92.21

Již už má několikátou značku a dělá to pořád ( Akana,K9,Belcando)

5.2.2011 12:01
yeblue

XXX.XXX.102.113

zkoušeli jste vymáčknout anální žlázky???

happyhvezda

5.2.2011 12:08
happyhvezda

XXX.XXX.92.21

Jo dělal to veterinář.

5.2.2011 12:11
rachel

XXX.XXX.60.145

Ještě mě napadá nějaká alergie na antiparazitní obojek, pipety, apod...
Také jsou nějací paraziti, kteří jsou pouhým okem neviditelní. Teď si ale za boha nemůžu vzpomenout jací...
Možná by stálo za to nechat udělat rozbor krve:-)

5.2.2011 13:23
pinoha

XXX.XXX.252.250

happyhvezda napsal(a):
Již už má několikátou značku a dělá to pořád ( Akana,K9,Belcando)

Pro vyloučení alergie je nutno najít granule ZCELA bez kuřecího masa a bez obilovin (hlavně tedy pšenice a sóji). A takových moc není!
Navíc, musíte podávat výhradně jen a pouze tyto granule a NIC jiného, co by mohlo obsahovat výše zmíněné složky (pamlsky, piškoty, párečky, suchý chleba...) a vydržet to NEJMÉNĚ 14 týdnů.
Takové halabala střídání kdečeho Vám nepomůže a pravděpodobně nic neprokáže!
Lucie

happyhvezda

5.2.2011 13:33
happyhvezda

XXX.XXX.92.21

pinoha napsal(a):
Pro vyloučení alergie je nutno najít granule ZCELA bez kuřecího masa a bez obilovin (hlavně tedy pšenice a sóji). A takových moc není!
Navíc, musíte podávat výhradně jen a pouze tyto granule a NIC jiného, co by mohlo obsahovat výše zmíněné složky (pamlsky, piškoty, párečky, suchý chleba...) a vydržet to NEJMÉNĚ 14 týdnů.
Takové halabala střídání kdečeho Vám nepomůže a pravděpodobně nic neprokáže!
Lucie

Střídáni krmiva byly kvůli nevyhovujícímu složení pro psa. Nejsem jedna z těch, co svému psovi dá vše a řekne si "jen ať se má dobře " Pes dostává čistě svou krmnou dávku granulí a nic víc ( zajímám se o to co moje zvířata žerou ). Toto drbání bylo konzultováno s veterinářem a nic nepomohlo. Krevní rozbory beru jako poslední možnost a asi se tomu nevyhnu.

5.2.2011 14:25
kubajzak

XXX.XXX.251.105

happyhvezda napsal(a):
Střídáni krmiva byly kvůli nevyhovujícímu složení pro psa. Nejsem jedna z těch, co svému psovi dá vše a řekne si "jen ať se má dobře " Pes dostává čistě svou krmnou dávku granulí a nic víc ( zajímám se o to co moje zvířata žerou ). Toto drbání bylo konzultováno s veterinářem a nic nepomohlo. Krevní rozbory beru jako poslední možnost a asi se tomu nevyhnu.

Co tedy nakonec dostává - konkrétně. My jsme například museli skončit u losos-rýže (od proplanu), což pomohlo, nicméně problém nevyřešilo. Pro Vaši útěchu - netroufám si tvrdit, že řešíte uplně stejný problém. My máme fenku pitbulla. Skončili jsme u nutnosti dávat prednison (kortikoid).

Pes se imho nikdy nedrbe jen tak z nudy. Pokud to končí tím, že se evidentně poškozuje (zarudlá kůže, vykousnuté části srsti, případně hůř), tak jej zjevně něco svědí. Veterináři vždy začínají změnou stravy. Bohužel co já mám zkušenosti z rodiny - tři kraje, tři veterináři, tři plemena - zatím vždy skončili s řešením stejně - právě prednison.

Za sebe si netroufám tvrdit, jak až je to jejich "úleva" - nasazení takového řešení, či zda opravdu jiné řešení neexistuje. U všech pejsků nasazení léku je zřejmě doživotní řešení, spojené s problémy, které zřejmě vyvolá samotný lék.

5.2.2011 14:55
luciee

XXX.XXX.162.139

kubajzak napsal(a):
Co tedy nakonec dostává - konkrétně. My jsme například museli skončit u losos-rýže (od proplanu), což pomohlo, nicméně problém nevyřešilo. Pro Vaši útěchu - netroufám si tvrdit, že řešíte uplně stejný problém. My máme fenku pitbulla. Skončili jsme u nutnosti dávat prednison (kortikoid).

Pes se imho nikdy nedrbe jen tak z nudy. Pokud to končí tím, že se evidentně poškozuje (zarudlá kůže, vykousnuté části srsti, případně hůř), tak jej zjevně něco svědí. Veterináři vždy začínají změnou stravy. Bohužel co já mám zkušenosti z rodiny - tři kraje, tři veterináři, tři plemena - zatím vždy skončili s řešením stejně - právě prednison.

Za sebe si netroufám tvrdit, jak až je to jejich "úleva" - nasazení takového řešení, či zda opravdu jiné řešení neexistuje. U všech pejsků nasazení léku je zřejmě doživotní řešení, spojené s problémy, které zřejmě vyvolá samotný lék.

A co prostě rovnou nějaké antialergenní krmivo? Prostě granule z některé řady veterinárních diet? Hills, Purina apod...
V ProPlanu losos-rýže jsou stejně obiloviny a další věci, které mohou vadit.

Ale v první řadě bych nechala udělat krevní testy. Budete o dost moudřejší a nemusíte tak zbytečně vyhazovat peníze za věci a na zkoušku...

5.2.2011 15:19
kubajzak

XXX.XXX.251.105

luciee: sobecky vložím svůj dotaz - jak a kde takové krevní testy probíhají. Osobně mě totiž zaráží, proč je neudělali u nás na veterině. Matně mám v hlavě něco o tom, že bychom museli se psem jet někam do Plzně ...

happyhvezda

5.2.2011 18:02
happyhvezda

XXX.XXX.92.21

Již jsme skončili u Belcando se kterým je pes spokojeny ( málo které granule žere )
Do krve se neškrábe ani nekouše a zarudlou kůži nemá.

5.2.2011 21:30
agata

XXX.XXX.24.94

jsdoporučuju se podívat na tyhle granule. http://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/exclusion mam alergickou fenu, jediné co jí nevadilo (i tak se čas od času drbala) jsou granule first mate ryba a brambor, ale co jsem objednala ted jiný pytel (ten 13kg-modrý obal) tak se fena začla drbat i po nich, asi se maličko změnilo složení nebo suroviny, nevím.. takže chci příště zkusit tyto granule, protože neobsahují moc složek, žádné obilí, ani kuřecí tuk a tím se snižuje riziko alergie.

5.2.2011 22:24
luciee

XXX.XXX.162.139

kubajzak napsal(a):
luciee: sobecky vložím svůj dotaz - jak a kde takové krevní testy probíhají. Osobně mě totiž zaráží, proč je neudělali u nás na veterině. Matně mám v hlavě něco o tom, že bychom museli se psem jet někam do Plzně ...

Dělají se krevní testy, říká se jím IAT (intradermální alergický test), který slouží k průkazu přecitlivělosti na určité alergeny (bohužel jím ale nelze prokázat přecitlivělost na krmivo). Před tímto testem je však nutno vysadit kortikoidní medikaci...

Přecitlivělost na krmivo zjistíte pouze striktní veterinární dietou, hypoalergenními granulemi. Ta by měla být opravdu přísně dodržovaná po dobu snad 2 měsíců.

5.2.2011 22:27
luciee

XXX.XXX.162.139

5.2.2011 22:42
kubajzak

XXX.XXX.251.105

luciee napsal(a):
Dělají se krevní testy, říká se jím IAT (intradermální alergický test), který slouží k průkazu přecitlivělosti na určité alergeny (bohužel jím ale nelze prokázat přecitlivělost na krmivo). Před tímto testem je však nutno vysadit kortikoidní medikaci...

Přecitlivělost na krmivo zjistíte pouze striktní veterinární dietou, hypoalergenními granulemi. Ta by měla být opravdu přísně dodržovaná po dobu snad 2 měsíců.

předně díky za odkazy

na jak dlouho bychom museli ten prednison vysadit, než půjdeme na krevní testy?

5.2.2011 23:18
luciee

XXX.XXX.162.139

kubajzak napsal(a):
předně díky za odkazy

na jak dlouho bychom museli ten prednison vysadit, než půjdeme na krevní testy?

Na jak dlouho vysadit to opravdu nevím, netuším. Ale myslím, že to nebude jen krátká doba. Určitě alespon zavolejte veterináři a zeptejte se.

5.2.2011 23:20
kubajzak

XXX.XXX.251.105

rozumím - s ním budeme mluvit každopádně - doma odběr neudělám :-)

5.2.2011 23:39
luciee

XXX.XXX.162.139

kubajzak napsal(a):
rozumím - s ním budeme mluvit každopádně - doma odběr neudělám :-)

No já to myslela tak, že mu jako dříve zavolat, aby jste zjistili jak dlouho předtím vysadit ten Prednison :-)) Asi by bylo zbytečné tam chodit se psem. Známe to.... chycení za kliku = 250,-Kč...

Přidejte reakci

Přidat smajlík