happyhvezda

XXX.XXX.92.21
Dobrý den, mám doma 2 letou Akita Inu. Od štěněte má zlozvyk drbat se. U veterináře jsme s tým byli několikrát a nic v srsti nenašel. Fenka je pravidelně odčervovaná. Jde tento zlozvyk odstranit?
happyhvezda

XXX.XXX.92.21
happyhvezda

XXX.XXX.92.21
Již už má několikátou značku a dělá to pořád ( Akana,K9,Belcando)
happyhvezda

XXX.XXX.92.21
Jo dělal to veterinář.
happyhvezda
napsal(a):
Již už má několikátou značku a dělá to pořád ( Akana,K9,Belcando)
Pro vyloučení alergie je nutno najít granule ZCELA bez kuřecího masa a bez obilovin (hlavně tedy pšenice a sóji). A takových moc není!
Navíc, musíte podávat výhradně jen a pouze tyto granule a NIC jiného, co by mohlo obsahovat výše zmíněné složky (pamlsky, piškoty, párečky, suchý chleba...) a vydržet to NEJMÉNĚ 14 týdnů.
Takové halabala střídání kdečeho Vám nepomůže a pravděpodobně nic neprokáže!
Lucie
happyhvezda

XXX.XXX.92.21
pinoha
napsal(a):
Pro vyloučení alergie je nutno najít granule ZCELA bez kuřecího masa a bez obilovin (hlavně tedy pšenice a sóji). A takových moc není!
Navíc, musíte podávat výhradně jen a pouze tyto granule a NIC jiného, co by mohlo obsahovat výše zmíněné složky (pamlsky, piškoty, párečky, suchý chleba...) a vydržet to NEJMÉNĚ 14 týdnů.
Takové halabala střídání kdečeho Vám nepomůže a pravděpodobně nic neprokáže!
Lucie
Střídáni krmiva byly kvůli nevyhovujícímu složení pro psa. Nejsem jedna z těch, co svému psovi dá vše a řekne si "jen ať se má dobře " Pes dostává čistě svou krmnou dávku granulí a nic víc ( zajímám se o to co moje zvířata žerou ). Toto drbání bylo konzultováno s veterinářem a nic nepomohlo. Krevní rozbory beru jako poslední možnost a asi se tomu nevyhnu.
happyhvezda
napsal(a):
Střídáni krmiva byly kvůli nevyhovujícímu složení pro psa. Nejsem jedna z těch, co svému psovi dá vše a řekne si "jen ať se má dobře " Pes dostává čistě svou krmnou dávku granulí a nic víc ( zajímám se o to co moje zvířata žerou ). Toto drbání bylo konzultováno s veterinářem a nic nepomohlo. Krevní rozbory beru jako poslední možnost a asi se tomu nevyhnu.
Co tedy nakonec dostává - konkrétně. My jsme například museli skončit u losos-rýže (od proplanu), což pomohlo, nicméně problém nevyřešilo. Pro Vaši útěchu - netroufám si tvrdit, že řešíte uplně stejný problém. My máme fenku pitbulla. Skončili jsme u nutnosti dávat prednison (kortikoid).
Pes se imho nikdy nedrbe jen tak z nudy. Pokud to končí tím, že se evidentně poškozuje (zarudlá kůže, vykousnuté části srsti, případně hůř), tak jej zjevně něco svědí. Veterináři vždy začínají změnou stravy. Bohužel co já mám zkušenosti z rodiny - tři kraje, tři veterináři, tři plemena - zatím vždy skončili s řešením stejně - právě prednison.
Za sebe si netroufám tvrdit, jak až je to jejich "úleva" - nasazení takového řešení, či zda opravdu jiné řešení neexistuje. U všech pejsků nasazení léku je zřejmě doživotní řešení, spojené s problémy, které zřejmě vyvolá samotný lék.
kubajzak
napsal(a):
Co tedy nakonec dostává - konkrétně. My jsme například museli skončit u losos-rýže (od proplanu), což pomohlo, nicméně problém nevyřešilo. Pro Vaši útěchu - netroufám si tvrdit, že řešíte uplně stejný problém. My máme fenku pitbulla. Skončili jsme u nutnosti dávat prednison (kortikoid).
Pes se imho nikdy nedrbe jen tak z nudy. Pokud to končí tím, že se evidentně poškozuje (zarudlá kůže, vykousnuté části srsti, případně hůř), tak jej zjevně něco svědí. Veterináři vždy začínají změnou stravy. Bohužel co já mám zkušenosti z rodiny - tři kraje, tři veterináři, tři plemena - zatím vždy skončili s řešením stejně - právě prednison.
Za sebe si netroufám tvrdit, jak až je to jejich "úleva" - nasazení takového řešení, či zda opravdu jiné řešení neexistuje. U všech pejsků nasazení léku je zřejmě doživotní řešení, spojené s problémy, které zřejmě vyvolá samotný lék.
A co prostě rovnou nějaké antialergenní krmivo? Prostě granule z některé řady veterinárních diet? Hills, Purina apod...
V ProPlanu losos-rýže jsou stejně obiloviny a další věci, které mohou vadit.
Ale v první řadě bych nechala udělat krevní testy. Budete o dost moudřejší a nemusíte tak zbytečně vyhazovat peníze za věci a na zkoušku...
happyhvezda

XXX.XXX.92.21
Již jsme skončili u Belcando se kterým je pes spokojeny ( málo které granule žere )
Do krve se neškrábe ani nekouše a zarudlou kůži nemá.
jsdoporučuju se podívat na tyhle granule. http://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/exclusion mam alergickou fenu, jediné co jí nevadilo (i tak se čas od času drbala) jsou granule first mate ryba a brambor, ale co jsem objednala ted jiný pytel (ten 13kg-modrý obal) tak se fena začla drbat i po nich, asi se maličko změnilo složení nebo suroviny, nevím.. takže chci příště zkusit tyto granule, protože neobsahují moc složek, žádné obilí, ani kuřecí tuk a tím se snižuje riziko alergie.
kubajzak
napsal(a):
luciee: sobecky vložím svůj dotaz - jak a kde takové krevní testy probíhají. Osobně mě totiž zaráží, proč je neudělali u nás na veterině. Matně mám v hlavě něco o tom, že bychom museli se psem jet někam do Plzně ...
Dělají se krevní testy, říká se jím IAT (intradermální alergický test), který slouží k průkazu přecitlivělosti na určité alergeny (bohužel jím ale nelze prokázat přecitlivělost na krmivo). Před tímto testem je však nutno vysadit kortikoidní medikaci...
Přecitlivělost na krmivo zjistíte pouze striktní veterinární dietou, hypoalergenními granulemi. Ta by měla být opravdu přísně dodržovaná po dobu snad 2 měsíců.
Zde je odkaz na některé veterinární diety. Odkaz je již na diety na alergie.
http://www.komando.cz/cz/menu/?caller=26501c1038eac1f92c9d682480557544czitemlist1&action=category&page_action=element_call&kat=436
Omylem jsem odeslala příspěvek ještě nekompletní... :) Tak tady další odkazy na diety na alergie
http://www.komando.cz/cz/menu/?caller=26501c1038eac1f92c9d682480557544czitemlist1&action=category&page_action=element_call&kat=311
http://www.komando.cz/cz/menu/?caller=26501c1038eac1f92c9d682480557544czitemlist1&action=category&page_action=element_call&kat=324
http://www.komando.cz/cz/menu/?caller=26501c1038eac1f92c9d682480557544czitemlist1&action=category&page_action=element_call&kat=334
http://www.komando.cz/cz/menu/?caller=26501c1038eac1f92c9d682480557544czitemlist1&action=category&page_action=element_call&kat=346
luciee
napsal(a):
Dělají se krevní testy, říká se jím IAT (intradermální alergický test), který slouží k průkazu přecitlivělosti na určité alergeny (bohužel jím ale nelze prokázat přecitlivělost na krmivo). Před tímto testem je však nutno vysadit kortikoidní medikaci...
Přecitlivělost na krmivo zjistíte pouze striktní veterinární dietou, hypoalergenními granulemi. Ta by měla být opravdu přísně dodržovaná po dobu snad 2 měsíců.
předně díky za odkazy
na jak dlouho bychom museli ten prednison vysadit, než půjdeme na krevní testy?