Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.4.2011 21:57
davemo1

XXX.XXX.189.158

Ahoj potřebuju poradit jestli jít na veterinu nebo ještě počkat. Máme štěně jorkšíra 7měsícu a v horní čelisti má 2 řady zubů jenom ty první 4 co jsou ve předu a nad tím další 4 ránno bych dál foto.

25.4.2011 22:29
mojipsi

XXX.XXX.22.10

Vytrhnout, máte nejvyšší čas.Domluvit se se svým veterinářem, dělá se to v narkóze. Není se čeho bát.

26.4.2011 07:54
vvikki

XXX.XXX.229.149

Tak bych se už pomalu začala domlouvat my čekali do 8 měsíců a mezi tím nám vypadli spodní špičáky ale horní zůstali, bohužel mi kdykoliv se domluvíme stane se něco že to odkládáme, takže trhat zoubky půjdeme až teď... nedělá se to v úplné narkoze, pejsek je jen přispán "omámen"

26.4.2011 10:13
davemo1

XXX.XXX.189.158

Tak jsme volali na veterinu v Ostravě-Vítkovicích a že máme ještě počkat do 9měsíce a potom kdyby nevypadly tak přijít trhat a cena za zákrok 1000kč

26.4.2011 11:59
davemo1

XXX.XXX.189.158

Tak pár fotek ale nic moc no lépe to nešlo:-)):-)):-))

26.4.2011 13:36
vvikki

XXX.XXX.229.149

Ty jo tak to vám nezávidím a kývete každý den? Nám hodně pomohla každodenní kývání a taky dostávala hodně kouscích tyčinek (buvolí) a suchý chleba..

Neregistrovaný uživatel

27.4.2011 00:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.79

To mělo být dávno vytrhané... čekat do 8 měsíců u řezáků je hloupost, tohle samo nevypadne a pes může mít problémy se skusem. Řezáky dvojřad je nejlépe trhat hned jak se objeví i kousky trvalých špičáků a vezme se to všechno naráz. U slušného doktora max. 1000 Kč.

27.4.2011 10:03
davemo1

XXX.XXX.189.158

No nevím v kolika měsících se to má trhat někdo říka že už v 7 měsíci a na veterině mi řekla že máme přijít v 9 měsíci jo ta cena za ten zákrok do 1000kč mi sdělila Veterinářka.Ohledně toho kívaní tak to opravdu neznám je to náš první pes ale kosti bůvolí a uší a různe hračky na kousání má tak uvidíme :-)

Neregistrovaný uživatel

27.4.2011 10:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.79

Co nevíte? Tam se nečeká na věk, naopak se to má vytrhat co nejdříve, dokud trvalé zuby ještě nejsou úplně vyrostlé - následky pozdního trhání bývají deformace skusu, křivé trvalé zuby, atd. A že jsem jich už viděla.

Tu dobu už jste prošvihli dávno, pokud nemá Váš pejsek nějak zpomalené přezubování.

27.4.2011 13:13
vvikki

XXX.XXX.79.66

u jorkšírků je téměř normální že se zoubky musejí trhat. Samozřejmě je nejlepší aby vypadli sami proto se čeká. Myslím si že 8 měsíc není nic hrozného, říkám nám vypadli špičáky v 9 a taky měl dvoje.. podle toho co tu píše mají jít trhat hned co vyraší dvoje zuby? proč, co když sami vypadnout pak je to zbytečná narkoza....podle mě veterinář ví co dělat, určitě to není první ani poslední pejsek.. zkuste zoubky kývat, přetahovat se každý den a třeba budete mít štěstí a do té doby než půjdete trhat vám vypadnout ..

Neregistrovaný uživatel

27.4.2011 14:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.79

Bohužel např. nevypadlé mléčné špičáky ve spodní čelisti často způsobí, že trvalé vyrostou jakoby vevnitř tlamy a nevytvoří přirozený zámek se špičákem horním. O co hůř, takto rostlé špičáky drásají horní patro psa, od drobného důlku až po postupně se tvořící ránu v tlamě, ze které může vzninout až zánět čelisti.
Přetrvává-li jeden dva mléčné zuby, je možno čekat, ale kontrolovat stav chrupu.

Ale v případě, že má pes řezáky dvěma řadami, je šance na přirozené vypadnutí velmi mizivá a naopak riziko poškození trvalých zoubků velké - mezi křivými zuby se snáze usazuje kámen, proto se do nich dříve dává paradontoza... opravdu nemyslím, že kdokoli PO TELEFONU radit, a už vůbec ne kvalifikovaně - z takové veteriny bych utíkala.

Narkoza jako taková, provedená jednorázově a šetrně, znamená bezpečné řešení. A na zamyšlenou - kdyby mělo dítě zuby dvěma řadami, brali by ho na trhání s rychlostí tajfunu právě kvůli tomu, co jsem výše popsala. :-) Nejde o ty zuby mléčné, jde o zdravé zuby trvalé.

Přidejte reakci

Přidat smajlík