Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.79
To mělo být dávno vytrhané... čekat do 8 měsíců u řezáků je hloupost, tohle samo nevypadne a pes může mít problémy se skusem. Řezáky dvojřad je nejlépe trhat hned jak se objeví i kousky trvalých špičáků a vezme se to všechno naráz. U slušného doktora max. 1000 Kč.
No nevím v kolika měsících se to má trhat někdo říka že už v 7 měsíci a na veterině mi řekla že máme přijít v 9 měsíci jo ta cena za ten zákrok do 1000kč mi sdělila Veterinářka.Ohledně toho kívaní tak to opravdu neznám je to náš první pes ale kosti bůvolí a uší a různe hračky na kousání má tak uvidíme
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.79
Co nevíte? Tam se nečeká na věk, naopak se to má vytrhat co nejdříve, dokud trvalé zuby ještě nejsou úplně vyrostlé - následky pozdního trhání bývají deformace skusu, křivé trvalé zuby, atd. A že jsem jich už viděla.
Tu dobu už jste prošvihli dávno, pokud nemá Váš pejsek nějak zpomalené přezubování.
u jorkšírků je téměř normální že se zoubky musejí trhat. Samozřejmě je nejlepší aby vypadli sami proto se čeká. Myslím si že 8 měsíc není nic hrozného, říkám nám vypadli špičáky v 9 a taky měl dvoje.. podle toho co tu píše mají jít trhat hned co vyraší dvoje zuby? proč, co když sami vypadnout pak je to zbytečná narkoza....podle mě veterinář ví co dělat, určitě to není první ani poslední pejsek.. zkuste zoubky kývat, přetahovat se každý den a třeba budete mít štěstí a do té doby než půjdete trhat vám vypadnout ..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.79
Bohužel např. nevypadlé mléčné špičáky ve spodní čelisti často způsobí, že trvalé vyrostou jakoby vevnitř tlamy a nevytvoří přirozený zámek se špičákem horním. O co hůř, takto rostlé špičáky drásají horní patro psa, od drobného důlku až po postupně se tvořící ránu v tlamě, ze které může vzninout až zánět čelisti.
Přetrvává-li jeden dva mléčné zuby, je možno čekat, ale kontrolovat stav chrupu.
Ale v případě, že má pes řezáky dvěma řadami, je šance na přirozené vypadnutí velmi mizivá a naopak riziko poškození trvalých zoubků velké - mezi křivými zuby se snáze usazuje kámen, proto se do nich dříve dává paradontoza... opravdu nemyslím, že kdokoli PO TELEFONU radit, a už vůbec ne kvalifikovaně - z takové veteriny bych utíkala.
Narkoza jako taková, provedená jednorázově a šetrně, znamená bezpečné řešení. A na zamyšlenou - kdyby mělo dítě zuby dvěma řadami, brali by ho na trhání s rychlostí tajfunu právě kvůli tomu, co jsem výše popsala. Nejde o ty zuby mléčné, jde o zdravé zuby trvalé.