Poslušnost pro malého psa

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.12.2011 19:32
ayla

XXX.XXX.110.2

Zdravím všechny,
jako kynolog amatér jsem se díky výcviku základní poslušnosti, který jsme s hafoušem odchodili, nadchla pro nácvik poslušnosti. Chystáme se do pokračovacího kurzu a já bych ráda rozmyslela, co potom...

ALE mám psa malého plemene (šiperka), pro výcvik nadšenec. Agility se věnovat nechci, pposlušnost mi přijde do života užitečnější. Ráda bych cvičila relativně klasiku, ale nejsem si jistá, jaké zkoušky by byly v našich silách, obrany těžko, stopu jsem ještě nezkoušeli. Koukala jsem na BH.... Ale zatím se v tom moc neorientuju a nikoho z kynologického okolí neznám. Popisy různých zkoušek jsem četla, ale realita se prý někdy trochu liší...

Máte někdo zkušenost s "pracovními" zkouškami u malých plemen? Ptala jsem se na cvičáku (už jsem tam vážně za agilního šprta :-)) informací jsem dostala celkem dost a mám v nich lehký hokej, ale zaskočila jsem svým požadavkem. Je to tak neobvyklé chtít chodit cvičit s malým ovčákem mezi velké? Někteří cvičitelé pro to prý nemají moc pochopení...

Doufám, že jsem to napsala srozumitelně, jsem v tomhle vážně nová :-)

Pokud víte o nějakých užitečných odkazech ke studiu tak sem s nimi:-)

Výcvik nás prostě bavil a já bych se tomu nějak věnovala do budoucna. A nevím jak...

Díky za zkušenosti a podněty.

Monika B.

4.12.2011 20:16
davidka

XXX.XXX.235.194

To je přece normální cvičit s malým psem. Zkoušky jako BH, ZOP, ZZO určitě zvládnete.
Ono se s malými psy většinou necvičí spíš proto, že to lidi nějak netrkne, že to v podstatě nepotřebují. Velký neposlušný pes nadělá víc "škody" než malý.
Ale kynologie je v podstatě sport, je krásné umět se domluvit se psem, jakékoli velikosti. Velmi to přispívá k radosti majitele ze psa a psa z majitele :-)).
Taky každý nemá fyzicky (nebo psychicky) na agility, dogdancing, fresbee..., ale poslušnost lze cvičit všude. A pokud už jste někde začala, nechápu, proč by vám měl někdo bránit cvičit dál. Zkoušky jsou taková třešnička na dortu, kdy dostanete papír na to, že jste se nesnažili zbytečně a spolu s pejskem zdolali nějakou metu. A laťka se dá kráásně zvyšovat:-)).

Přeji mnoho úspěchů a třeba se na nějakých zkouškách potkáme:-) .

4.12.2011 21:14
jazzinka

XXX.XXX.226.101

Celkem hezky sepsané je to u kníračů: http://www.mk-vycvik.estranky.cz/clanky/sportovni-kynologie.html

+ mrkněte ještě na záložku obedience

Přidejte reakci

Přidat smajlík